- ZECHARIA SITCHIN - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
quote:
Αυτο που αναφερεις οτι ο ουρανος,ο ποσειδωνας και ο πλουτωνας ανακαλυφθηκαν εκ των υστερων ειναι επιστημονικα ανακριβες.
Συγνώμη αλλά δεν αναφέρω πουθενά κάτι τέτοιο.
(Γνωρίζω φυσικά ότι ο τελευταίος πλανήτης ο Πλούτωνας έχει ανακαλυφτεί από το 1930.)
Αναφέρομαι όχι στην ανακάλυψη αλλά στην γνωστοποίηση της μορφής , στην πραγματική εικόνα. Στο χρώμα το αν έχει πάγο το πως στρέφετε κτλ...

ουυυυ...
quote:
"περιγράφει τους εξωτερικούς πλανήτες Ουρανό , Ποσειδώνα και Πλούτωνα πολλά χρόνια πριν φτάσουν οι πρώτες φωτογραφίες από τον Voyager..."
Φωτογραφιες υπηρχαν απο γηινα τηλεσκοπια πριν απο τα βογιατζερ.Απο τοτε που ανακαλυφθηκαν και παρατηρηθηκαν.Ο ουρανος ειναι αρκετα φωτεινος ωστε να μπορει να παρατηρηθει και με ερασιτεχνικο τηλεσκοπιο.Ποσο μαλλον με τα μεγαλα κατοπτρικα.Το χρωμα της ατμοσφαιρας και τα στοιχεια που περιεχει μπορουν να βρεθουν βαση φασματοσκοπικων δεδομενων.Θελω να καταληξω οτι αυτα ηταν λιγο πολυ γνωστα πριν ερθουν οι φωτογραφιες των βογιατζερ.
Ετσι που το διατυπωνεις ουσιαστικα αμφισβητεις οτι υπηρχαν επιστημονικες μελετες για τους πλανητες,γιαυτο και χαρακτηρισα την παραπανω προταση επιστημονικα ανακριβη.
A SIMPLE EXPLANATION IS ALWAYS CLOSER TO THE TRUTH
Προειδοποίηση προς όλους αυτούς που σκοπεύουν να υποστηρίξουν την άποψη οτι ο Μέγας Αλέξανδρς ήταν ομοφυλόφυλος size=6]ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΕΚΤΕΣ ΜΟΝΟ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΡΧΑΙΕΣ ΠΗΓΕΣ[/size=6].
Αν και το θέμα έχει, όπως βλέπω, πολύ ψωμί, εφόσον το εξαντλήσουμε, θα μπορούσαμε δευτερευόντος να συζητήσουμε για την δήθεν <<εξάρτηση>> που είχε ο Μ.Α. για το κρασί.
ΑΝΙΚΗΤΩΝ ΑΠΤΕΤΑΙ ΟΥΔ'ΑΙΔΗΣ
Υ.Γ. Προς τους συντονιστές.
Γνωρίζω πως υπάρχουν και άλλα topics με θέμα τον Μ.Α. Ωστόσο σε κανένα δεν έχει ασχοληθεί κάποιος εκτενώς με τη δήθεν ομοφυλοφυλία του Μ.Α. Αυτός είναι και ο στόχος αυτού του topic, πολύ συγκεκριμένος και ξεκάθαρος. Θα παρακαλούσα, λοιπόν, να μην κλειδωθεί το topic με τη δικαιολογία οτι υπάρχουν και άλλα topics με παρόμοιο περιεχόμενο.
ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΠΩΣ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΗΤΑΝ "ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΗΣ"!! ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΤΟΣΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΑΨΑΜΕ, ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥ ΒΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ;;
ΤΙ ΣΟΪ "ΦΙΛΕΛΛΗΝΕΣ" ΚΑΙ "ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ" ΕΙΜΑΣΤΕ;;
ΑΛΛΑ ΤΙ ΛΕΩ ΕΔΩ Ο ΜΑΚΕΔΝΟΣ (=ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ, ΜΑΚΡΥΣ, ΨΗΛΟΣ) ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΄Η ΕΛΛΗΝΟΓΕΝΗΣ ΛΕΞΗ, ΣΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΘΑ ΚΟΛΛΗΣΟΥΜΕ!!;
ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΞΕΦΥΓΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΓΟΝΟΛΑΤΡΕΙΑ ΚΑΙ ΕΜΑΘΑ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΑΠΟ ΑΠΟΣΤΑΣΗ, ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΕΙΧΑ ΓΙΝΕΙ ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΟΔΕΥΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ!!!
ΗΘΙΚΟ ΔΙΔΑΓΜΑ : ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΜΕΓΑΛΟΙ, ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΝ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΙΚΡΥΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ!!
ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΡΟΜΟΣ Ή ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕΣ ΔΕ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ, ΤΟΤΕ ΧΑΡΑΞΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ
Odysseus_Nemo
Στις ίδιες πηγές όμως, δεν υπάρχουν συγκεκριμένες αναφορές ότι είχε σεξουαλική σχέση με άντρες.
Είχε μία ιδιαίτερη σχέση με τον Ηφαιστίωνα, ο οποίος ήταν παιδικός σύντροφος του, μεγάλωσαν μαζί, πολέμησαν μαζί, και βέβαια ο ένας αγαπούσε πολύ τον άλλο. Αλλά από αυτό και μόνο το στοιχείο να βγάλουμε ότι είχαν και σεξουαλική σχέση μου ακούγεται λίγο παράτολμο.
Παντρεύτηκαν δύο αδερφές, αλλά και αυτό δεν μου λέει τίποτα.
Λένε ότι ο θρήνος του Αλέξανδρου πάνω στον τάφο (την καύση) του Ηφαιστίωνα, δείχνει ότι κάτι υπήρχε. Ζήτησε από το μαντείο να μάθει αν ο Ηφαιστίωνας θα γινόταν ημίθεος και όταν πήρε θετική απάντηση, χάρηκε επειδή θεός αυτός, ημίθεος ο άλλος, θα ξαναβρισκόντουσαν στην άλλη ζωή και αυτή η σκέψη τον παρηγόρησε. Αλλά ούτε αυτό φανερώνει σώνει και καλά σεξουαλική σχέση.
Υπάρχει και μία άλλη αναφορά που διάβασα, ότι ο Αλέξανδρος έβλεπε ευνοϊκά κάποιο νεαρό της Περσικής αυλής, τον Bagoas, βεζίρη του Αρταξέρξη και δολοφόνο του. Ο τύπος ήταν ευνούχος. Και το ότι δολοφόνησε τον Αρταξέρξη και πήρε την εξουσία, ίσως να δείχνει ότι η εύνοια του Αλέξανδρου είχε άλλο σκοπό και όχι σεξουαλικό.
Τώρα όποιος θέλει να κάνει περισσότερη έρευνα, υπάρχει ο Αρριανός, ο Πλούταρχος, ο Διόδωρος, ο Ιουστίνος, ο Αθηναίος.
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Όπως και να έχει το πράγμα, είχε ή δεν είχε ο Μ.Αλέξανδρος ¨΄η ο Αχιλέας ¨σχέσεις¨ με τον φίλο του και συμπολεμιστή του, δεν ταιριάζει σε καμία περίπτωση η σημερινή έννοια gay ή νεοελληνισιτί ¨ξεφωνημένη αδερφή¨.
Τότε τα έβλεπαν με άλλο μάτι αυτά και τελείως διαφορετική σημασία είχαν τότε αυτά.
Άρα, ή προσπαθούμε να τα δούμε με το μάτι εκείνης της εποχής ή καταλήγουμε να βγάζουμε παραποιημένα συμπεράσματα.
* * * Άμα δεν μπορείς, άλλαξε δουλειά * * *
quote:
Οι αρχαίοι είχαν πάντως διαφορετικές απόψεις για το θέμα του έρωτα μεταξύ ανδρών.
Βλέπω πως στον τομέα αυτό τα πράγματα είναι πολύ παρεξηγημένα. Οι αρχαίοι μας πρόγονοι δεν λιθοβολούσαν βέβαια τους ομοφυλόφυλους(αυτά είναι εβραικές πρακτικές), τους επέτρεπαν να έχουν την ελευθερία να αποφασίζουν για τη σεξουαλική τους ζωή,εφόσον δεν πείραζαν κανένα, αλλά αυτό δε συμαίνει σε καμία περίπτωση πως επιδοκίμαζαν τον ομοφυλοφυλικό έρωτα ή πως τον εξίσωναν με τον κανονικό.
quote:
Όπως και να έχει το πράγμα, είχε ή δεν είχε ο Μ.Αλέξανδρος ¨΄η ο Αχιλέας ¨σχέσεις¨ με τον φίλο του και συμπολεμιστή του,
Το θέμα, vril, είναι οτι δεν υπάρχει καμία πηγή που να αναφέρει ομοφυλοφυλικές σχέσεις του Αλέξανδρου. Και αφού δεν υπάρχουν πηγές, εγώ δεν το δέχομαι. Αν μου δειχτεί αρχαία πηγή που να λέει το αντίθετο, ενδεχομένως να το επανεξετάσω.
Για τον Αχιλέα τι να πω? Η Ιλιάδα μας περιγράφει τον έρωτα του για την όμορφη Βρησιίδα, αλλά δεν λέει τίποτα( ούτε καν υπονοεί τίποτα) για δεσμό του με τον Πάτροκλο.
Να υπάρχει και κάποια κοινή λογική βρε παιδιά.
ΑΝΙΚΗΤΩΝ ΑΠΤΕΤΑΙ ΟΥΔ'ΑΙΔΗΣ
Το ¨Ξέρω¨έίναι πολύ γενικό, σημαίνει δηλ. οτι ούτε θυμάμαι που το είδα, ούτε θυμάμαι ποιός το είπε και πού, δηλ. πηγές, αναφορές κλπ.
Επειδή λοιπόν δεν θέλω να ξέρω άν ή αν δέν είχαν ¨σχέσεις¨, δηλ. δεν έχω άποψη για αυτό το θέμα, δεν θέλω να πώ τίποτε παραπάνω εδώ.
Με πειράζει όμως να διαβάζω χαρακτηρισμούς εδώ, που δεν ταιριάζουν στο Μ.Α.
Απλά και κατανοητά ... !
* * * Άμα δεν μπορείς, άλλαξε δουλειά * * *
Οι αλλοι λενε "ειναι ομοφιλοφιλος" οι αλλοι λενε οτι ειναι σκοπιανος.
Στην εποχη μας η αληθεια εξαφανιστικε.Ολο ψεματα ακουμε.
quote:
.Απλος θελουν να μας διαστρευλωσουν την ιστορια και λενε ενα σωρο μπουρδες και βαζουν τους επιστημονες να τα λενε για να πιστει ο κοσμος.Βλεπε ταινιες.Πληρη διαστρευλωση τον γεγονοτων.Θα θελαν να εχουν και αυτοι εναν τετοιο πολεμιστη.
Κούλαρε βρε FindTheLife...νομιζω υπερβάλλεις λιγάκι. Και να αποδειχτεί ότι ο Μέγας Αλέξανδρος είχε ομοφυλοφιλικές σχέσεις θα αλλάξει κάτι? Πάλι την ίδια αυτοκρατορία δεν έχτισε, πάλι δεν νίκησε τους Πέρσες σε ιστορικές μάχες? Οσο για την ταινία ήταν μάπα το καρπούζι αλλά όχι επειδή αφήνει υπονούμενα για ομοφυλοφιλική ζωή του Αλέξανδρου αλλά γενικά ήταν μετρια σαν ταινία. Ομως αν θυμάμαι καλά η ταινία τον παρουσιάζει σαν Ελληνα Μακεδόνα κάτι που ενόχλησε τους Σκοπιανούς(είχαν δείξει σχετικό ρεπορτάζ οι ειδήσεις). Ειδικά σε κάποιο σημείο ο Αλεξανδρος φωνάζει "For the Greeks".
quote:
βλεπεις τον ηρακλη πως τον κανανε?σαν ξανθο φλωρο(βλεπε πεδικα)
ε εντάξυ τώρα κινούμενο σχέδιο είναι πως θες να κάνουν τον Ηρακλή? Σαν γομαρι με μούσια, ανακατεμένο μαλλί, σλιπάκι να φαίνεται ο ποπός του και τρίχες σε όλο το σώμα κρατώντας ένα αιματοβαμένο ρόπαλο? Σε παιδάκια απευθύνεται το παιδικό, οπότε πρέπει να τον παρουσιάσουν λίγο πιο περιποιημένο και κομψό![]()
Τώρα γενικότερα πάνω στο θέμα του Αλέξανδρου και της ομοφυλοφυλίας θα συμφωνήσω με την Ostria ότι δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά κάτι, αν και είναι αρκετά πιθανό να "έπαιζε" κάτι.
Τέλος πάντων, θεωρώ πως το αν ήταν ο Μέγας Αλεξανδρος ομοφυλόφιλος, straight ή bysexual είναι ένα ψευδοπρόβλημα στερούμενο σοβαρότητας. Είναι κατινιά να το εξετάζουμε και να μας καίει και μου θυμίζει τις μεσημεριανές κουτσομπολίστικες εκπομπές, στις οποίες εξετάζουν τι εσώρουχο φόραγε η Βανδή, αν ο τάδε τα έχει με την τάδε, τι κάνει ο Χ καλλιτέχνης στην προσωπική του ζωη κτλ.
Ας υποθέσουμε ότι αύριο αποδεικνύεται με στοιχεία ότι ήταν ομοφυλόφιλος. Εμάς γιατι θα πρέπει να μας ενδιαφέρει? Οπως όλοι μας έτσι κι αυτος είχε την προσωπική του ζωη. Και στην προσωπική του ζωή όποιον/οποια γούσταρε θα έβαζε στο κρεβάτι του και δεν θα είναι υπόλογος γι'αυτό ούτε σε μένα, ούτε σε κανένα. Μαγκιά του να καλοπέρναγε ερωτικά όπως εκείνος επιθυμούσε...αρκεί να μην βίαζε παιδάκια μικρά βέβαια...όπου εκεί θα του τα'χωνα.
Εν'ολίγοις συμπεραίνω το εξής: Οταν βλέπω άτομα να ενοχλούνται κάθε φορά που ακούνε για συσχετισμό ομοφυλοφυλίας και Αλέξανδρου σημαίνει πως θεωρούνε την ομοφυλοφυλιά κάτι αρνητικό, χυδαίο,υποτιμητικό, διαστροφικό και κατακριτέο γι'αυτό και εκνευρίζονται όταν προσάπτεται ο χαρακτηρισμός "ομοφυλόφιλος" στον Μέγα Αλέξανδρο. Κάθε λογικός άνθρωπος που έχει ξεπεράσει αυτό το ταμπού και αποδέχεται την ομοφυλοφυλία σαν κάτι φυσιολογικό(υπάρχουν ομοφυλόφιλα ζώα και έντομα άλλωστε ως ένας μηχανισμός αυτόματος της φύσης για έλεγχο της πληθυσμιακής αύξησης) τότε δεν θα έπρεπε να ενοχλείται ακόμα κι αν αποδεικνυόταν ότι ο Αλέξανδρος ήταν ομοφυλόφιλος ή έστω μπάι. Σας ρωτάω ευθέως: Αν αύριο το παιδί σας σας βγει ομοφυλόφιλο, τι θα κάνετε? Θα το πνίξετε μήπως? Δε νομίζω.
Γι'αυτό λοιπόν καλό θα ήταν να ξεπεράσουν ορισμένοι αυτό τον συντηρητισμό και να βλέπουν πιο ψύχραιμα τα πράγματα. Αν θέλει κάποιος "έχθρικός"(και καλά) ηγέτης ή λαός να σε χτυπήσει θα κάθεται να διαδίδει ότι ο τάδε ιστορικός σου πολεμιστής ήταν gay? Αστειότητες. Θα σου χτυπήσει την οικονομία, τον τουρισμο κ.α. αλλά όχι κάνοντας την Τατιάνα Στεφανίδου.![]()
Οι άνθρωποι κρίνονται και αξιολογούνται για αυτα που προσφέρουν στον κοινωνικό βίο και όχι για τις προσωπικές ερωτικές τους προτιμήσεις.Επομένως στον αρχικό τίτλο του τόπικ "ΟΜΟΦΥΛΟΦΥΛΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ??? " απαντώ..
Δεν με ενδιαφέρει
Μη σκοτώνεις τα κουνούπια...άλλοι σου πίνουν το αίμα...
Edited by - Agnostic on 01/04/2006 02:46:59
Οι ταινίες που αναφέρονται στον Μεγαλέξανδρο δέν είναι τίποτε άλλο παρά μια φανταστική αναπαράσταση της πραγματικότητας πρίν 2500 χρόνια αλλά με τα κριτήρια κάποιων ανθρώπων που δέν έχουν την παραμικρή ιδέα για τις τότε επικρατούσες συνθήκες.
Έχουν διαβάσει επιφανειακά κάτι γιαυτόν απο κάποια εγκυκλοπαίδεια.
Η πραγματικότητα φαίνεται μονάχα στα αρχαιολογικά ευρήματα, αυτό είναι ξεκάθαρο μπά και να τους παρουσιάζουν στις ταινίες όπως θέλουν.
Η ζημιά γίνεται απο ανθρώπους, που κάτι δέν πάει καλά στο μυαλό τους και έχουν την μεγάλη ψευδαίσθηση οτι αυτό που βλέπουν στην ταινία είναι η μόνη πραγματικότητα.
Όσο για το άν ήταν ομοφυλόφιλος ο Μέγας Αλέξανδρος πραγματικά δέν έχει βρεθεί καμιά ιστορική πηγή που να το επιβεβαιώνει, καμιά αναφορά αλλά δέν έχει και καμία σημασία.
Θα συμφωνήσου με την εμπεριστατωμένη άποψη του φίλου Agnostic οτι δέν έχει καμία σημασία για εμάς τους σημερινούς Έλληνες κάποιο ελάττωμα κάποιου προγόνου μας πρίν απο 2.500 χρόνια αλλά μονάχα το σήμερα.
ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ το 500π.χ. (άλλωστε αυτοί έχουν πολύ λίγα πράγματα να επιδείξουν για εκείνη την εποχή) ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ 2000 ή του 2006 μ.χ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΣΟ ΥΠΟΤΙΜΗΜΕΝΟΙ.
ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΟΥΜΕ ΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ, ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΤΟΝ 5ο ΚΑΙ ΤΟΝ 3ο αι.π.χ.
quote:
Οι άνθρωποι κρίνονται και αξιολογούνται για αυτα που προσφέρουν στον κοινωνικό βίο και όχι για τις προσωπικές ερωτικές τους προτιμήσεις.Επομένως στον αρχικό τίτλο του τόπικ "ΟΜΟΦΥΛΟΦΥΛΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ??? " απαντώ..Δεν με ενδιαφέρει
Σωστόςςςςςς ![]()
ΝΑ'ΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ...ΤΑ ΛΕΜΕ !!
Στράτος
αλλα οτι για τον καθε εναν που εχει γραφτει στην ιστορια τον παρουσιαζουν σαν να ηταν ομοφυλοφυλος
δεν υπαρχει ατομο (πλην λιγων) που να εχει γραφτει στην ιστορια και να μην υπαρχουν υπονιες ακουσματα υποψιες οτι την κουνουσε την αχλαδια
αυτο ειναι το προβλημα
και οχι το αν καποιος ηταν η οχι
Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του
κι αν ηταν δηλαδη, αυτο τον κανει να παψει να ειναι Μεγας?
στις χωρες που "κατεκτησε" ακομη τον εκτιμουν και τον λατρευουν οι ντοπιοι - στο Πακισταν στα 21 μου καταλαβα (εγω ο Ελληνας) απο τους αμορφωτους φτωχους Πακιστανους τι θα πει Μεγας.
ξερουν και τις ημερομηνιες των μαχων που εδωσε και τις αφηγουνται με καμαρι, λες και ηταν στο στρατο του οι προγονοι τους και οχι "κατακτηθεντες"
ΥΓ. με τα της κρεβατοκαμαρας των αλλων ασχολουνται μονο οι κουτσομπολες κατινες

ότι οι σεξουαλικές προτιμήσεις ενός ιστορικού προσώπου και δη του Μ.Αλεξάνδρου είναι παγερά αδιάφορες.
Αυτό που με προβληματίζει περισσότερο, είναι το γιατί τα οποιαδήποτε σχόλια του τύπου αυτού, ενοχλούν.
Ακόμη και να ήταν και να έχουν δίκιο όσοι το υποστηρίζουν, σε τι αμαυρώνει αυτό το έργο του?
Ο Καβάφης αποδεδειγμένα ήταν ομοφυλόφιλος, τον καθιστά αυτό λιγότερο σεβαστό?
Γιατί οφείλει ο καθένας που προσφέρει κάτι σ'αυτό τον κόσμο να είναι τέλειος σύμφωνα με τα δικά μας μέτρα και σταθμά.
Γιατί απαγορεύεται να είναι άνθρωπος με τις ανάλογες αδυναμίες?
Είναι τραγικό αντί η ανθρώπινη φύση του οποιουδήποτε Μέγα να μας εξυψώνει,
να ενοχλούνται κάποιοι από αυτή, γιατί τάχα κάπου μειώνεται η συμβολή τους.
Κινδυνεύει στα αλήθεια η ιστορία από το αν και ποιον προτιμούσε ο οποιοσδήποτε στο κρεβάτι του.
Και γιατί στο φινάλε να είναι πάντρα ατιμωτικό το να είναι κάποιος ομοφυλόφιλος?
Ο κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης και της επιλογής και η προσφορά στην ανθρωπότητα δεν ξεκίνησε ποτέ από ένα κρεβάτι.
Φιλικά
Ξωτικούλα
Δεν θέλω πια να γυρίζω στις θάλασσες φωνάζοντας...
Θέλω να βρω κι εγώ μια φωνή να μ'αποκρίνεται.
π.χ.
αυριο βρησκεις το φαρμακο κατα του καρκινου
γραφεσε στην ιστορια εγω ξεκιναω και λεω (παντα μετα θανατον σου για να μην μπορεις να αντικρουσεις τα λεγομενα μου)οτι ανηκες στην παραθρησκευτικη οργανωση δυο λαλουν και τρεις χορευουν
μπορει να ανηκες μπορει και οχι μειωνει αυτο το εργο σου; οχι
το θεμα ειναι ποιος ο σκοπος που εγω τα λεω αυτα;
τι κερδιζω;
και αν το δουμε λιγο παραπερα ειχα πει οτι για ολα τα ατομα που εχουν γραφτει στην ιστορια υπαρχουν αναφορες οτι ηταν ομο.
αλλα υπαρχουν και αλλα η καθε οργανωση γραφει οτι ο ταδε η ο δινα ανοικε στην οργανωση τους (εψιλον,σιωνηστες.....)
quote:gigenis
οπως ειπα το προβλημα δεν εχει να κανει με το αν ηταν η οχι αλλα για ποιο σκοπο καποιοι θελουν να μας πεισουν οτι ηταν
αναρωτιωμουν αν υπαρχει "σκοπος" πισω απο τις τηλεοπτικες σειρες με τον Ηρακλη και την Ζηνα, ή απο την κινηματογραφικη ταινια Τροια πχ.
κατεληξα στο οτι στον καπιταλισμο και την νεα ταξη πραγματων το κερδος φτιαχνει τον "σκοπο"...

quote:
gigenis:
οπως ειπα το προβλημα δεν εχει να κανει με το αν ηταν η οχι αλλα για ποιο σκοπο καποιοι θελουν να μας πεισουν οτι ηταν
Ένας υγιής στα μυαλά του άνθρωπος ποτέ δέν πρόκειται να πάρει οποιαδήποτε ταινία αυτού του είδους στα σοβαρά.
Γιατί θα έχει ήδη κατανοήσει πρίν την δεί οτι δέν απεικονίζει την πραγματικότητα παρά μόνο τις φαντασιοπληξίες του σεναριογράφου και του σκηνοθέτη.
ΑΥΤΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ.
διαβασε κανενα βιβλιο και θα δεις
το προβλημα ειναι πολυ μεγαλυτερο και πιανει ολους οσους εγραψε η ιστορια
βγαινει ο καθε ενας και γραφει ενα βιβλιο και παρουσιαζει τον καθε ενα με οποιες σεξουαλικες προτιμησεις θελει,τον βαζει σε οποια οργανωση θελει,τον παρουσιαζει οπως θελει
η ταινια ειναι το οπλο για την μαζα που βαριετε να διαβασει
οταν βγηκε η τροια προσπαθουσα για μερες να δωσω να κασταλαβουν οι συναδελφοι μου οτι ο ομηρος ειχε γραψει εντελως διαφορετικα πραγματα