- ZECHARIA SITCHIN - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Μη σκοτώνεις τα κουνούπια...άλλοι σου πίνουν το αίμα...
Edited by - Agnostic on 05/04/2006 02:31:33
Ο δρομος για την κορυφη περναει παντα απο το τελος.
Edited by - FindTheLife on 05/04/2006 14:10:32
quote:
Οι ταινίες δεν είναι απαραίτητα κάτι διδακτικό και ούτε έχουν υποχρέωση να διδάσκουν ιστορία. Είναι απλά 2 ώρες ψυχαγωγίας.
Νομίζω ότι αυτή η φράση του Agnostic συνοψίζει όλο το "νόημα" ως προς τα περί ταινιών...Άλλο τέχνη (ή "τέχνη" δεν εξετάζουμε τώρα αυτό) και άλλο ιστορία! Η τέχνη μπορεί να είναι ελεύθερη να λέει ό,τι θέλει και ο καλλιτέχνης να εκφράζεται όπως θέλει και σ' όποιον δεν αρέσει...ξύδι...
.
Προσωπικά, θεωρώ τον Oliver Stone (που σκηνοθέτησε τη συγκεκριμένη ταινία) ταλαντούχο σκηνοθέτη που έχει δώσει και αριστουργήματα, αλλά στη συγκεκριμένη ταινία, κατά την άποψή μου, τα θαλάσσωσε...Όχι για τις αναφορές στην πιθανή "ομοφυλοφιλική" τάση του Μ. Αλέξανδρου, αλλά γιατί περίμενα περισσότερα απ' αυτόν και σίγουρα δεν περίμενα να με πάρει ο ύπνος στο μισό της ταινίας, που δεν έκανε απλά κοιλιά, ΗΤΑΝ κοιλιά από μόνη της...![]()
Η Ostria νομίζω ότι "έκλεισε" το θέμα πριν από πολύ καιρό λέγοντας αυτό :
quote:
Τώρα όποιος θέλει να κάνει περισσότερη έρευνα, υπάρχει ο Αρριανός, ο Πλούταρχος, ο Διόδωρος, ο Ιουστίνος, ο Αθηναίος.
Αυτές είναι οι πηγές, φίλοι μου. Λέγεται κάτι εκεί; Καλώς! Δεν λέγεται; Τέλος!

Δεν έχω καμμία απόδειξη, και δε με ενδιαφέρει αν ήταν ή δεν ήταν (αν δεχτούμε ότι κάποιος είναι ή το ένα ή το άλλο). Δε μπορώ να καταλάβω όμως το κόλλημα όλων αυτών που θα προσβληθούν με αυτό που έγραψα λίγο παραπάνω.
Γιατί δεν υπάρχει αντίστοιχο κόλλημα για το αν προτιμούσε το λευκό ή το κόκκινο κρασί???
quote:quote:
.Απλος θελουν να μας διαστρευλωσουν την ιστορια και λενε ενα σωρο μπουρδες και βαζουν τους επιστημονες να τα λενε για να πιστει ο κοσμος.Βλεπε ταινιες.Πληρη διαστρευλωση τον γεγονοτων.Θα θελαν να εχουν και αυτοι εναν τετοιο πολεμιστη.Κούλαρε βρε FindTheLife...νομιζω υπερβάλλεις λιγάκι. Και να αποδειχτεί ότι ο Μέγας Αλέξανδρος είχε ομοφυλοφιλικές σχέσεις θα αλλάξει κάτι? Πάλι την ίδια αυτοκρατορία δεν έχτισε, πάλι δεν νίκησε τους Πέρσες σε ιστορικές μάχες? Οσο για την ταινία ήταν μάπα το καρπούζι αλλά όχι επειδή αφήνει υπονούμενα για ομοφυλοφιλική ζωή του Αλέξανδρου αλλά γενικά ήταν μετρια σαν ταινία. Ομως αν θυμάμαι καλά η ταινία τον παρουσιάζει σαν Ελληνα Μακεδόνα κάτι που ενόχλησε τους Σκοπιανούς(είχαν δείξει σχετικό ρεπορτάζ οι ειδήσεις). Ειδικά σε κάποιο σημείο ο Αλεξανδρος φωνάζει "For the Greeks".
quote:
βλεπεις τον ηρακλη πως τον κανανε?σαν ξανθο φλωρο(βλεπε πεδικα)ε εντάξυ τώρα κινούμενο σχέδιο είναι πως θες να κάνουν τον Ηρακλή? Σαν γομαρι με μούσια, ανακατεμένο μαλλί, σλιπάκι να φαίνεται ο ποπός του και τρίχες σε όλο το σώμα κρατώντας ένα αιματοβαμένο ρόπαλο? Σε παιδάκια απευθύνεται το παιδικό, οπότε πρέπει να τον παρουσιάσουν λίγο πιο περιποιημένο και κομψό
Τώρα γενικότερα πάνω στο θέμα του Αλέξανδρου και της ομοφυλοφυλίας θα συμφωνήσω με την Ostria ότι δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά κάτι, αν και είναι αρκετά πιθανό να "έπαιζε" κάτι.
Τέλος πάντων, θεωρώ πως το αν ήταν ο Μέγας Αλεξανδρος ομοφυλόφιλος, straight ή bysexual είναι ένα ψευδοπρόβλημα στερούμενο σοβαρότητας. Είναι κατινιά να το εξετάζουμε και να μας καίει και μου θυμίζει τις μεσημεριανές κουτσομπολίστικες εκπομπές, στις οποίες εξετάζουν τι εσώρουχο φόραγε η Βανδή, αν ο τάδε τα έχει με την τάδε, τι κάνει ο Χ καλλιτέχνης στην προσωπική του ζωη κτλ.Ας υποθέσουμε ότι αύριο αποδεικνύεται με στοιχεία ότι ήταν ομοφυλόφιλος. Εμάς γιατι θα πρέπει να μας ενδιαφέρει? Οπως όλοι μας έτσι κι αυτος είχε την προσωπική του ζωη. Και στην προσωπική του ζωή όποιον/οποια γούσταρε θα έβαζε στο κρεβάτι του και δεν θα είναι υπόλογος γι'αυτό ούτε σε μένα, ούτε σε κανένα. Μαγκιά του να καλοπέρναγε ερωτικά όπως εκείνος επιθυμούσε...αρκεί να μην βίαζε παιδάκια μικρά βέβαια...όπου εκεί θα του τα'χωνα.
Εν'ολίγοις συμπεραίνω το εξής: Οταν βλέπω άτομα να ενοχλούνται κάθε φορά που ακούνε για συσχετισμό ομοφυλοφυλίας και Αλέξανδρου σημαίνει πως θεωρούνε την ομοφυλοφυλιά κάτι αρνητικό, χυδαίο,υποτιμητικό, διαστροφικό και κατακριτέο γι'αυτό και εκνευρίζονται όταν προσάπτεται ο χαρακτηρισμός "ομοφυλόφιλος" στον Μέγα Αλέξανδρο. Κάθε λογικός άνθρωπος που έχει ξεπεράσει αυτό το ταμπού και αποδέχεται την ομοφυλοφυλία σαν κάτι φυσιολογικό(υπάρχουν ομοφυλόφιλα ζώα και έντομα άλλωστε ως ένας μηχανισμός αυτόματος της φύσης για έλεγχο της πληθυσμιακής αύξησης) τότε δεν θα έπρεπε να ενοχλείται ακόμα κι αν αποδεικνυόταν ότι ο Αλέξανδρος ήταν ομοφυλόφιλος ή έστω μπάι. Σας ρωτάω ευθέως: Αν αύριο το παιδί σας σας βγει ομοφυλόφιλο, τι θα κάνετε? Θα το πνίξετε μήπως? Δε νομίζω.
Γι'αυτό λοιπόν καλό θα ήταν να ξεπεράσουν ορισμένοι αυτό τον συντηρητισμό και να βλέπουν πιο ψύχραιμα τα πράγματα. Αν θέλει κάποιος "έχθρικός"(και καλά) ηγέτης ή λαός να σε χτυπήσει θα κάθεται να διαδίδει ότι ο τάδε ιστορικός σου πολεμιστής ήταν gay? Αστειότητες. Θα σου χτυπήσει την οικονομία, τον τουρισμο κ.α. αλλά όχι κάνοντας την Τατιάνα Στεφανίδου.
Οι άνθρωποι κρίνονται και αξιολογούνται για αυτα που προσφέρουν στον κοινωνικό βίο και όχι για τις προσωπικές ερωτικές τους προτιμήσεις.Επομένως στον αρχικό τίτλο του τόπικ "ΟΜΟΦΥΛΟΦΥΛΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ??? " απαντώ..Δεν με ενδιαφέρει
Edited by - Agnostic on 01/04/2006 02:46:59
quote:
Τέλος πάντων, θεωρώ πως το αν ήταν ο Μέγας Αλεξανδρος ομοφυλόφιλος, straight ή bysexual είναι ένα ψευδοπρόβλημα στερούμενο σοβαρότητας. Είναι κατινιά να το εξετάζουμε και να μας καίει και μου θυμίζει τις μεσημεριανές κουτσομπολίστικες εκπομπές, στις οποίες εξετάζουν τι εσώρουχο φόραγε η Βανδή, αν ο τάδε τα έχει με την τάδε, τι κάνει ο Χ καλλιτέχνης στην προσωπική του ζωη κτλ.
Sorry για το προηγουμενο post... Εγώ αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι για ποιον λόγο μια τέτοια συζήτηση να αρχίσει καν ...Δηλαδή έστω οτι είναι ή οτι δεν είναι, αλλάζει κάτι? Δεν είναι κομματάκι ρατσιστικό να θυγόμαστε επειδή ο Μ.Α. μπορεί να ήταν ομοφυλόφιλος? Λέω εγώ τώρα...
Τεσπα σας διαβεβαιωνω οτι η ομοφυλοφιλία δεν σε κάνει ομορφότερο ή ασχημότερο,εξυπνότερο ή πιο ανόητο και κυρίως πιο ηθικό ή πιο ανήθικο.
Ουτε και σε παρεμποδίζει απο το να επιτυχεις μεγάλα κατορθώματα.
Επίσης δεν πάνε οι οργανώσεις των ομοφυλόφιλων να βγαλουν το καθε μεγάλο και αδερφη/λεσβια.Απλά τυχαίνει κάποιοι μεγάλοι ανδρες και σπουδαίες γυναίκες να ήταν ομοφυλόφιλοι/ομοφυλόφιλες.Απλά η αποκάλυψη σου κακοφαίνεται τόσο,που νομίζεις οτι υπάρχει συνομωσία αδερφοποίησης όλων των μεγάλων με στόχο την εξάπλωση της ομοφυλοφιλίας.
Σε διαβεβαιω οτι κάτι τετοιο δεν υφισταται.
Α και κάτι αλλο:
Εμεις οι Ελληνες κοιτάμε συχνα το δεντρο και χάνουμε το δασος.Η ταινια παρουσίαζε την Μακεδονία ώς Ελληνικη.Οι Σκοπιανοι έβγαιναν αφρίζοντας απο τις κινηματογραφικες αίθουσες.Και κάποιοι εξυπνακηδες δικηγοροι λόγω της υποτιθεμενης παρουσιασης του Μεγα Αλεξανδρου ως αμφι,ΑΝΑΓΚΑΣΑΝ ΤΟΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ ΟΤΙ Η ΤΑΙΝΙΑ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΜΗ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ!ΑΑΑΑααααργκ.
Edited by - medtech on 13/04/2006 11:34:18
quote:
Sorry για το προηγουμενο post... Εγώ αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι για ποιον λόγο μια τέτοια συζήτηση να αρχίσει καν ...Δηλαδή έστω οτι είναι ή οτι δεν είναι, αλλάζει κάτι? Δεν είναι κομματάκι ρατσιστικό να θυγόμαστε επειδή ο Μ.Α. μπορεί να ήταν ομοφυλόφιλος? Λέω εγώ τώρα...
Συμφωνώ και επαυξάνω. Τα είπα και πριν και τα ξαναλέω συνοπτικά.
Το πρόβλημα ξεκινάει επειδή κάποιο θεωρούν την ομοφυλοφιλία κουσούρι. Ενα το κρατούμενο. Επειτα κάνουν τον κάθε αρχαίο ήρωα τσιφλίκι τους σκεπτόμενοι ότι αποκλέιεται τα επιτεύγματα ενός αρχαίου σούπερ προγόνου να μην αφορούν και την αφεντιά του κάθε νεοέλληνα προσωπικά. Ε και τους κακοφαίνεται το ίνδαλμά τους να είναι κάτι που θεωρούν κουσούρι. So simple. Δεν ξέρω αν είναι ρατσιστικό να θιγόμαστε επειδή κάποιος που έχει πεθάνει εδώ και 2000+ χρόνια μπορεί να είχε διαφορετικά ερωτικά γούστα από μας, είναι όμως σίγουρα αφελές.
quote:
Και κάποιοι εξυπνακηδες δικηγοροι λόγω της υποτιθεμενης παρουσιασης του Μεγα Αλεξανδρου ως αμφι,ΑΝΑΓΚΑΣΑΝ ΤΟΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ ΟΤΙ Η ΤΑΙΝΙΑ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΜΗ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ!ΑΑΑΑααααργκ.
Να υποθέσω ότι στους δικηγόρους αυτούς θα έλαβε μέρος και ο Πλέυρης αλλά και αρκετά ακροδεξιά μπουμπούκια?? Χεχε![]()
![]()
Και σίγουρα αυτοι οι δικηγόροι θα είναι αυθεντικοί άντρακλες, με τρίχες και ιδρωτίλα....κατάντια ![]()
![]()
εκνευριστικα γιατι χωρις στοιχεια λενε οτι λενε
οπως εκνευριζομαι που διαφοροι βγαζουν τους παντες που γραφτικαν στην ιστορια ελληνες
οπως τους ελληνες του 20ου αιωνα που τους εγραψε η ιστορια οτι ανοικαν στους εψυλον
και την ομοφυλοφιλια δεν την θεωρω κουσουρι
ειναι ανωμαλια της φυσης
αυτο δεν κανει καποιον καλυτερο η χειροτερο
οπως ανωμαλια ειναι και το υψος καποιος νανος δεν ειναι καλυτερος η χειροτερος απο καποιον με φυσιολογικο υψος
το ιδιο και αν καποιος ειναι γηγαντας
Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του
quote:
και την ομοφυλοφιλια δεν την θεωρω κουσουρι
ειναι ανωμαλια της φυσης
Γιά φαντάσου!...
μιας και το γυρισαμε στο τι ειναι ανωμαλο, να παραθεσω την αποψη των σεξοψυχολογων?
ομαλο ειναι ο,τι συμβαινει μεταξυ ενηλικων με κοινη συναινεση
ανωμαλο θεωρειται ο,τι γινεται χωρις συναινεση, δηλαδη η παιδεραστια, ο βιασμος, η κτηνοβασια και η νεκροφιλια
παντως εξακολουθω να πιστευω οτι με τα της κρεβατοκαμαρας των αλλων ασχολουνται μονο οι κουτσομπολες κατινες...
ο δε Αλεξανδρος μπορει να κριθει μονο απο το εργο του!