ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Μετανάστες-Τι πιστεύετε; - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Μετανάστες-Τι πιστεύετε; - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

Narkissa55562 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
13/01/2011, 20:11:02
Το σοβαρότερο πρόβλημα σε αυτήν τη χώρα είναι ότι ΠΟΥΘΕΝΑ δεν εφαρμόζονται οι νόμοι (αν και υπάρχουν). Είναι παράνομο να νοικιάσεις δυάρι σε 30 άτομα. Είναι παράνομο να έχεις εργαζόμενους και να τους πληρώνεις ΜΑΥΡΑ, ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ και φυσικά ΧΩΡΙΣ ασφάλεια. Είναι παράνομο να κινδυνεύει η ζωή τους όταν δεν τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας και όταν πάθουν τίποτα να τους αφήνουν στη μοίρα τους (βλ. πρόσφατο ατύχημα στο υπουργείο εργασίας). Είναι παράνομο να επαιτείς χωρίς άδεια (το ξέρατε ότι υπάρχει άδεια για αυτό;;;)

Ας έρθουν ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ θέλουν. Να ξέρουμε όμως ποιοι είναι, τι δουλειά κάνουν, πού ζουν, να είναι εμβολιασμένοι για να μη μεταδώσουν ασθένειες στον ελληνικό πληθυσμό, να μαθαίνουν ελληνικά κτλ κτλ, να ενσωματωθούν με λίγα λόγια στον ντόπιο πληθυσμό. Δε θέλει λεφτά, πρωτοβουλίες θέλει...

13/01/2011, 21:29:28
quote:
ναρκισα, το θεμα του κεντρου υγειας ειναι ισως ασχετο με την εννοια οτι δεν το επεβαλε ο μεταναστης , την αιτια πρεπει να την βρουμε στο πολιτικο μας συστημα και αυτους που ψηφιζουμε ... το ιδιο και τα μορια κτλπ

την κάθε λαλακία που τρώμε στην μάπα την έχουν επιβάλει κάτι σκατοκαριόλια που ανήκουν σε μη κυβερνητικές οργανώσεις
έτσι αυτοί επέβαλαν στους χαζοχαρούμενους πολιτικούς (που οι περισσότεροι των ελλήνων έχουν εκλέξει) να δώσουν διαταγή να μην πληρώνουν οι λαθρομετανάστες στα νοσοκομεία

quote:
εγω εμαθα κατι τελευταια το οποιο δεν ξερω κατα ποσο ειναι αληθεια , εαν καποιος ξερει ας μας ενημερωσει ...

οι λαθρο μεταναστες δεν ειναι και τοσο λαθρο , δηλαδη , οκ μεχρι τα συνορα ηρθαν με οποιο τροπο μπορεσαν , περνανε τα συνορα κρυβα και εδω ειναι το μονο λαθραιο που συμβαινει ... καθως τους περισσοτερους απο οσο μου ειπαν του ΠΙΑΝΟΥΝ του πανε σε χωρο συγκεντρωσης τους δινουν καποιες οδηγιες δε ξερω και γω τι και τους ΑΦΗΝΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ !!!!!! καθως δεν μπορουν να τους γυρισουν πισω ... με το που τους αφηνουν ελευθερους τους εχουν ΧΑΣΕΙ ΚΙΟΛΑΣ !!!

λαθρομετανάστης είναι
α)αυτός που περνάει παράνομα τα σύνορα
β) αυτός που μπαίνει νόμιμα αλλά δηλώνει ότι έχει έρθει για επίσκεψη λίγων ημερών και όταν λήξει η βίζα του δεν φεύγει αλλά μένει και εργάζεται

quote:
οση ευθυνη φερνει ο ερμος ο μεταναστης που οπως ειπε και η ναρκισα εκει που ζει ειναι λογικο που φευγει και θελει κατι καλυτερο , την τελικη και την μεγιστη ευθυνη την εχει η ελληνικη πολιτεια που ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ με παρα πολλες ενδειξεις οτι το ΚΑΝΕΙ ΕΠΙΤΗΔΕΣ κατω απο εντολες της ευρωπης !!!!

με την ίδια λογική, πόση ευθύνη έχει ο έρμος ο κλέφτης που μπαίνει στο σπίτι σου να βρει κάτι να κλέψει
εσύ έχεις την ευθύνη που δεν βάζεις καλές κλειδαριές

quote:
αι θα επρεπε να κανει πολλα , απο τις ιατρικες εξετασεις σε αυτους τους ανθρωπους γιατι πολυ φοβαμαι οτι αργα ή γρηγορα θα ξεσπασει καμια παραξενη ασθενεια ... εως να τους δινει προσωρινες ταυτοτητες ή και διαβατηρια (το δευτερο η ευρωπη δεν θα το ηθελε με τιποτα αλλα θα ηταν ενας πολυ καλος τροπος πιεσης , ειδικα τωρα με την πιεση που μας εχουν στην γωνια αλλα οπως ειπαμε θελει @@@) ωστε να τους ελεγχει , να τους κανει παρανομους καθως η παρανομια φερνει εκμεταλευση ... ενω με τον ελεγχο θα τους ειχες απο κοντα , θα μπορουσαν πχ να καταγγειλουν αυτον που δεν τους πληρωνει ή δεν τους ασφαλιζει ή τους εκβιαζει (δες αστυνομικους) ... αλλα προφανως καποιους τους ΒΟΛΕΥΕΙ η συγκεκριμενη κατασταση καθως δεν εξηγειτε πως επι 21 και χρονια δεν κανουν τιποτα

αν τους δοθούν διαβατήρια ποιος μου λέει εμένα ότι θα φύγει και δεν θα κάτσει εδώ αφού πλέον θα είναι και νομιμότερος του νομίμου και δεν θα μπορείς πλέον να τον πετάξεις έξω από την χώρα;
και για ποιον λόγο να τους δώσουμε εμείς χαρτιά με ελληνική ιθαγένεια και να φτάσουμε να έχουμε πρόβλημα να μην μπορούμε να πάμε εμείς στην τελική στην ευρώπη;
γιατί αν εγώ είμαι ευρωπαίος πρωθυπουργός και δω ότι οι πακιστανογάματα μπαίνουν σαν έλληνες το ποιο εύκολο είναι να απαγορεύσω την έλευση στους έλληνες

quote:
Tι να πω ρε φίλε;Αν τώρα κάθε κάθετος στην Κηφισσίας π.χ. βρίσκεται στη δικαιοδοσία μιας συμμορίας μεταναστών ντάξει...έχεις απόλυτο δίκιο.Προσπαθώ να μη μιλάω μόνο για λαθρομετανάστες που δουλεύουν στην Ομόνοια που εκεί όντως μπορούμε να μιλάμε για συμμορίες κλπ.Μιλάω για Αθήνα-Αττική-Προάστεια κατά κύριο λόγο.

Τώρα για το αν βγάζουν τέτοιο κομπόδεμα οι λαθρομετανάστες που ξέρω εγώ σου καθαρίζουν τα τζάμια και τους δίνεις 30 λεπτά ας πούμε ντάξει πάσσο...τόσα ξέρω,τόσα λέω.

ακριβώς τόσα ξέρεις τόσα λες είναι πολύ μεγάλο το πρόβλημα και τεράστια τα κέρδη
ο κάθε λαθρομετανάστης σκάει 5000 για να έρθει στην ευρώπη
αν λοιπόν τα έχει αυτά τα λεφτά πάει να πει ότι είναι φραγκάτος για τα δεδομένα της χώρας του οπότε ή είναι λωποδυταράς και την κάνει για να ξεφύγει από την εκεί αστυνομία ή δεν τα έχει και χρωστάει, οπότε κάνει ότι δουλειά του πουν μέχρι να ξεχρεώσει

quote:
Αρχικά εγώ και η παρέα μου σε ευχαριστούμε για το πόρισμά σου.Τα υπόλοιπα όπως τα λες είναι.Ωραία,και σε τι ακριβώς φταίνε οι μετανάστες;Να επιβιώσουν θέλουν όπως θέλουν και οι Έλληνες εργάτες.Μιλάμε για αγορά εργασίας και ανταγωνισμό ή για κάτι άλλο;Είπα εξάλλου ότι το ποιος δουλεύει οικοδομή δεν το καθορίζει ο οικοδόμος αλλά ο εργοδότης του,όπως και σε κάθε άλλη εργασία.

από την στιγμή που το πόρισμα σου είναι ότι οι έλληνες είναι τεμπέληδες τότε πρέπει ο περίγυρος σου να απαρτίζεται από τέτοιους

που φταίει ο λάθρο λοιπόν
πάμε και οι δυο για μια εργασία και οι δυο πληρούμε τα προσόντα λοιπόν ο εργοδότης λέει ότι θα πάρει αυτόν που θα δεχτεί να δουλεύει 10 ώρες και να πληρώνεται για 7 και θα δουλεύει 25 μέρες τον μήνα και θα του κολλάει 16 ένσημα
αν εγώ δεχτώ θα φέρω ευθύνη ή όχι;

quote:
Και όμως...αυτό που λες αποτελεί κανόνα;;;Πήγαινα σχολείο σε ένα μέρος της Αττικής που γενικά είχε πάντα πολύ ακριβά οικόπεδα και πολύ ακριβά διαμερίσματα.Όλο και περισσότεροι Αλβανοί γίνονται αγοραστές σε εκείνη την περιοχή.Και αυτοί ήταν άνθρωποι που επί χρόνια δούλευαν μπογιατζήδες,κάνανε μερεμέτια,οικοδομή και δε συμμαζεύεται.Αυτοί δούλεψαν προφανώς(δεν ήταν ρεμαλορέμαλα όπως είπες) και έβγαλαν χρήματα.Οι ίδιοι όμως έχουν πολιτογραφηθεί ως Έλληνες πολίτες,φορολογούνται,πηγαίνουν τα παιδιά τους σχολείο και θέλουν να τα σπουδάσουν εδώ.Γιατί να κάνουν τέτοια πράγματα άνθρωποι που θέλουν να γυρίσουν στις πατρίδες τους ή να πάνε Καναδά και Αμερική;Ακούμε για μετανάστες 3ης-2ης γενιάς που μιλάνε καλύτερα ελληνικά κι από εμάς ας πούμε.Αυτά είναι μια άλλη όψη αντίθετη από αυτή που παρουσιάζεις,χωρίς να λέω ότι είναι ψευδής.

Βέβαια,αν μου έλεγες να διαχωρίζαμε τις περιπτώσεις ανάμεσα π.χ. σε Αλβανούς και πακιστανούς μετανάστες συμφωνώ.Οι πρώτοι έχουν δεκαετίες που εισέρχονται στη χώρα.Οι δεύτεροι άντε να κλείνουν μια δεκαετία πιστεύω.

μόνος σου δίνεις την απάντηση αυτοί που θέλουν να μείνουν θα απαιτήσουν ίσα δικαιώματα και ευθύνες, τα αρπακτικά θα ζουν πάντα στην παρανομία

quote:
Ισομοιράζεται ευθύνη;Έχει ευθύνη ο μετανάστης που παίρνει τη δουλειά μελιγότερα λεφτά από τον Έλληνα για να ΖΗΣΕΙ;Η πολιτεία φταίει,το είπα εξάλλου και γω στην αρχή.Το τελευταίο δεν μπορώ να μην το ρωτήσω.Βάσει ποιας ηθικής είναι καραγκιόζης αυτός που εκμισθώνει το σπίτι του σε λαθρομετανάστες;Καραγκιόζης π.χ. για μένα είναι αυτός που θα μπάσει κυριολεκτικά 30 Πακιστανούς σε μια τρύπα με ενοίκιο κιόλας και θα βγάζει λεφτά από την εξαθλίωση αυτών των ανθρώπων...

για την εργασία απάντησα ποιο πάνω, για το σπίτι
από την στιγμή που με γνώση του νοικιάζει σε παρανόμους μόνο ως καραγκιόζη μπορείς να τον δεις

“«Καταραμένε Έλληνα, τά βρήκες όλα, φιλοσοφία, γεωμετρία, φυσική, αστρονομία, τίποτα δέν άφησες γιά εμάς».
Φρίντριχ φον Σίλλερ

1/2/2011

13/01/2011, 21:30:35
quote:

Το σοβαρότερο πρόβλημα σε αυτήν τη χώρα είναι ότι ΠΟΥΘΕΝΑ δεν εφαρμόζονται οι νόμοι (αν και υπάρχουν). Είναι παράνομο να νοικιάσεις δυάρι σε 30 άτομα. Είναι παράνομο να έχεις εργαζόμενους και να τους πληρώνεις ΜΑΥΡΑ, ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ και φυσικά ΧΩΡΙΣ ασφάλεια. Είναι παράνομο να κινδυνεύει η ζωή τους όταν δεν τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας και όταν πάθουν τίποτα να τους αφήνουν στη μοίρα τους (βλ. πρόσφατο ατύχημα στο υπουργείο εργασίας). Είναι παράνομο να επαιτείς χωρίς άδεια (το ξέρατε ότι υπάρχει άδεια για αυτό;;;)

Ας έρθουν ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ θέλουν. Να ξέρουμε όμως ποιοι είναι, τι δουλειά κάνουν, πού ζουν, να είναι εμβολιασμένοι για να μη μεταδώσουν ασθένειες στον ελληνικό πληθυσμό, να μαθαίνουν ελληνικά κτλ κτλ, να ενσωματωθούν με λίγα λόγια στον ντόπιο πληθυσμό. Δε θέλει λεφτά, πρωτοβουλίες θέλει...

ακριβώς

“«Καταραμένε Έλληνα, τά βρήκες όλα, φιλοσοφία, γεωμετρία, φυσική, αστρονομία, τίποτα δέν άφησες γιά εμάς».
Φρίντριχ φον Σίλλερ

promitheus90Μέλος
13/01/2011, 22:23:43
Δεν διαφωνώ στο ότι ξοδεύονται πολλά λεφτά από μετανάστες για να έρθουν Ελλάδα.Θα σταθώ σε αυτό κυρίως όμως(γιατί η διαφωνία μας ξεκίνησε απ'το ότι είπα πως δεν κλέβουν οι λαθρομετανάστες δουλειές των Ελλήνων)

quote:
από την στιγμή που το πόρισμα σου είναι ότι οι έλληνες είναι τεμπέληδες τότε πρέπει ο περίγυρος σου να απαρτίζεται από τέτοιους

που φταίει ο λάθρο λοιπόν
πάμε και οι δυο για μια εργασία και οι δυο πληρούμε τα προσόντα λοιπόν ο εργοδότης λέει ότι θα πάρει αυτόν που θα δεχτεί να δουλεύει 10 ώρες και να πληρώνεται για 7 και θα δουλεύει 25 μέρες τον μήνα και θα του κολλάει 16 ένσημα
αν εγώ δεχτώ θα φέρω ευθύνη ή όχι;

Τα δεδομένα ποιος τα θέτει σε αυτή τη διαπραγμάτευση;Ο εργοδότης προφανώς.Τα προσόντα είναι το ένα κομμάτι.Το άλλο είναι το αν δέχεται ο εργαζόμενος τους όρους εργασίας.Ο Έλληνας δεν τους δέχεται-δικαίως-καθώς θεωρεί ότι μπορεί να βρει κάτι καλύτερο.Ο μετανάστης όμως το δέχεται,γιατί έχει ανάγκη για οποιονδήποτε άλλο λόγο.Θα δεχτεί τους όρους(φαντάζομαι θα ήθελε καλύτερους αλλά δεν μπορεί να κάνει κι αλλιώς).Έχει ευθύνη που παίρνει τη δουλειά.Αλλά δεν έχει ευθύνη που ο άλλος θα μείνει άνεργος αν αυτό εννοείς.Το μοντέλο αυτό είναι ανήθικο και καπιταλιστικό θα μου πεις και δίκιο θα έχεις.Και ποιοι το συντηρούν;Οι μετανάστες ή οι εργοδότες;

Άρα,εκεί που θέλω να καταλήξω είναι...Οι λαθρομετανάστες κλέβουν τις δουλειές των Ελλήνων ή οι Έλληνες-αφεντικά δίνουν τις δουλειές στους μετανάστες γιατί έτσι τους συμφέρει;Μήπως οι κατηγορίες πάνε σε λάθος στόχο;

Προβλήματα με τους μετανάστες υπάρχουν δεν διαφωνώ,αλλά σε άλλα κοινωνικά ζητήματα και κυρίως σε αυτό της αφομοίωσης και της γκετοποίησης έσωθεν και έξωθεν.(βλέπε αγιο παντελεήμονα,πάτρα και άλλα).

Για το τεμπέληδες τώρα...άστοχη η χρήση της λέξης εκ μέρους μου.Ωστόσο,το να γκρινιάζει κάποιος ότι του παίρνουν τη δουλειά και να δίνει τις ευθύνες εκεί που δεν πρέπει δε μου φαίνεται και το πιο θεμιτό.Και δε νομίζω ότι φταίνε οι μετανάστες που πολλοί Έλληνες,μα πολλοί όμως δε δουλεύουν.Φταίει ένα ολόκληρο σύστημα οικονομικό και όχι οι μετανάστες.Είναι σαν να είναι άρρωστο το δέντρο και εσύ να πετάς απλά στα σκουπίδια τους σάπιους καρπούς.

13/01/2011, 22:33:37
αν ο λαθρομετανάστης θέλει να έχει τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις με τους πολίτες της χώρας που πηγαίνει τότε θα πρέπει να πάει νόμιμα στην χώρα αυτή
πόσο ποιο απλά να το πω

Φρίντριχ φον Σίλλερ

13/01/2011, 22:34:41
quote:

Με συγχωρείς, αλλά δεν νομίζω ότι μπορούν να έρθουν ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ. Κάθε εθνική κοινωνία έχει διαφορετικές ανάγκες, απαιτήσεις και αντοχές όσον αφορά στο μεταναστευτικό δυναμικό. Η Ελλάδα δε μπορεί να φιλοξενήσει( ομαλά) όσους μετανάστες μπορεί η Γερμανία και η Γερμανία δεν μπορεί τόσους όσους ο Καναδάς. Όλα αυτά εξαρτώνται από οικονομικοπολιτικά συστήματα, εκτάσεις ,οικονομική κατάσταση, θέσεις εργασίας.. . Κάθε χώρα φροντίζει για τον αριθμό των μεταναστών που θα δεχτεί με βάση τις ανάγκες και τις δυνατότητές της. Ακριβώς επειδή ΕΠΙΤΡΕΨΑΜΕ να έρθουν ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ, σήμερα οι μετανάστες και οι Έλληνες καθώς επίσης και οι μεταξύ τους σχέσεις αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα. Θα καταλήξω πάλι στο ίδιο: ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. Φταίει αρχικά η πολιτική ηγεσία και η διακυβέρνηση της χώρας και έπειτα εμείς,ο ελληνικός λαός, που κοιτάμε να εκμεταλλευτούμε τους μετανάστες οικονομικά αντί να δράσουμε για το κοινό καλό, τόσο των αλλοεθνών όσο και του δικού μας.

promitheus90Μέλος
13/01/2011, 22:36:30
Μα αυτό είναι το θέμα και το είπα στην αρχή ρε φίλε.Θέλει όντως να μείνει εδώ ή απλά ΚΟΛΛΑΕΙ εδώ;Όταν ξεκινάει από τη διαλυμένη χώρα του είσαι τόσο σίγουρος ότι το μυαλό του λέει "Ελλάντα ελλάντα";

14/01/2011, 19:34:12
Οκ παιδιά, εγώ αμα περάσω απ' τα σύνορα και πετύχω κανέναν να μπαίνει δεν θα τον αφήσω να μπει (χα-χα)

Ντροπή σας που κακολογείτε την μεταναστευτική πολιτική του καταπληκτικού κράτου μας. Είστε φασίστες.ΦΤΟΥ ΣΑΣ!

Μάθετε ΦΑΣΙΣΤΑΚΙΑ ότι ο μέγας Αλέξανδρος ήτανε γκέι και απο την Ζιμπάμπουε. Επίσης μιλούσε Μακεδονικά(Σλάβικα).

14/01/2011, 19:35:47
Mr Hyde
quote:
Οκ παιδιά, εγώ αμα περάσω απ' τα σύνορα και πετύχω κανέναν να μπαίνει δεν θα τον αφήσω να μπει (χα-χα)

Ντροπή σας που κακολογείτε την μεταναστευτική πολιτική του καταπληκτικού κράτου μας. Είστε φασίστες.ΦΤΟΥ ΣΑΣ!

Μάθετε ΦΑΣΙΣΤΑΚΙΑ ότι ο μέγας Αλέξανδρος ήτανε γκέι και απο την Ζιμπάμπουε. Επίσης μιλούσε Μακεδονικά(Σλάβικα).

ΑΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΑΡΧΟΚΟΥΜΟΥΝΙ, (και ομοφιλοφιλικό αναρχοκουΜΟΥΝΙ) κλείσε το βόθρο σου, τα λόγια σου βρομάνε αμερικανοσταλινίλα. Έλληνας δε γίνεσαι, γεννιέσαι, όπως γεννιέσαι αράπης ή πορτοκαλοκίτρινος.
Οι μετανάστες οφείλουν να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό -στη Γερμανία κατα προτίμηση χα-χα- να δούμε αν θα τους αρέσει.

Ο Μέγας Αλεξανδρος όχι απλά δεν ήταν ομοφιλόφιλος, αλλά είχε ξεπαρθενιάσει τη μισή Ασία. Για αυτό ακριβώς το λόγο η ασία ανήκει στην Ελλάδα και οφείλουμε να τη καταλάβουμε επιτρέφοντας τα σύνορα στη παλιά μορφή του αρχαιοελληνικούς Μακεδονικού κράτους, στην Ιαπωνία. Επίσης το όνομα Μακεδονία, το 'χει κατοχυρώσει ο χαλβάς, επομένως το μοναδικό όνομα που μπορούν να πάρουν τα σκόπια είναι "Μακεδονικός Παστουρμάς".

Edited by - Mr Hyde on 14/01/2011 19:42:48

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 14/01/2011 21:16:16

14/01/2011, 19:38:49
Επειδή είδα πολύ ειρήνη στο θέμα είπα να το spice up λίγο

(γιατί καλό είναι να γελάμε ενίοτε με τα χάλια μας...)

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 14/01/2011 19:41:40

14/01/2011, 20:50:10
Είσαι διχασμένη προσωπικότητα?

LeonardΝέο Μέλος
17/08/2006, 14:48:56
Είναι στιγμές που χάνουμε το μυαλό μας γιατί η λογική μας παίζει άγριο παιχνίδι, είναι μέρες που αναπολούμε τα παιδικά μας χρόνια, τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε, τις χαρές που βιώσαμε. Είναι ώρες που μια κραυγή απελπισίας σκεπάζει τη νοσταλγία μας, αφήνοντας μας έτσι κενούς από ζωή, στεγνούς από ελπίδα.
Ο καιρός έφτασε για την γνωστοποίηση του προσωπικού μου δράματος, με σκοπό βέβαια να προβληματίσω τον αναγνώστη και να τον παροτρύνω να σκεφτεί συνειδητά για ορισμένα προβλήματα που από την ίδια την φύση τους παραγκωνίζονται από την αδιαφορία που τους δείχνει η κοινωνία. Επιπλέον μέσω της παραστατικής αφήγησής μου στοχεύω στην βελτίωση της ψυχοσωματικής μου υγείας, με το να μοιρασθώ τα ψυχικά μου τραύματα. Το παρακάτω κείμενο ως ένα είδος ψυχανάλυσης ευελπιστώ ότι θα συμβάλλει στην πνευματική μου απελευθέρωση καθώς και στην συμπαράσταση όσων συνανθρώπων μου έζησαν κάτι παρόμοιο.
Αρχικά αισθάνομαι την ανάγκη να σημειώσω ότι η παρακάτω μαρτυρία ζωής γράφεται με πόνο ψυχής, διότι προσπαθώ να ξαναθυμηθώ τις βασανιστικές εκείνες στιγμές που ο φόβος και η θλίψη κυριαρχούσαν.
Είμαι πεπεισμένος ότι το μεγαλύτερο μέρος των αναγνωστών θα νομίζει ότι τα προβλήματά μου πηγάζουν από κάποια προβληματική οικογένεια. Εδώ έρχομαι όμως να τους διαψεύσω λέγοντας και τονίζοντας ότι μεγάλωσα σε μια πολύ υγιής οικογένεια όπου οι γονείς μου συμπεριφέρονταν αρμονικά μεταξύ τους προσπαθώντας να βοηθήσει ο ένας το άλλον. Και οι δύο γονείς μου, μου έδειχναν πάντα την αγάπη τους και μου πρόσφεραν τα πάντα από πνευματικά και υλικά αγαθά. Μου έδιναν και συνεχίζουν να μου παρέχουν τα πάντα.
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν το ταξίδι στη άβυσσο του μυαλού μου. Στην αρχή της παιδικής μου ηλικίας όλα κυλούσαν αρμονικά, θυμάμαι ότι ήμουν ένα φυσιολογικό ζωηρό παιδί με πολύ ενέργεια μέσα του. Ο εφιάλτης που θα ζήσω στη συνέχεια άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά με το που με γράψανε οι γονείς μου στο νηπιαγωγείο. Θυμάμαι τη στιγμή της πρώτης μέρας που δεν ήθελα να πάω σχολείο, διότι φάνταζε για μένα κάτι το φοβερό (ίσως η έκτη αίσθηση μου να ήθελε να με προειδοποιήσει για το τι θα επακολουθήσει). Ας πάμε όμως κατευθείαν στο ζουμί της ιστορίας για να εντοπίσουμε τη ρίζα του προβλήματος.
Λόγω του ότι ήμουν λίγο ζωηρός, (αλλά βέβαια πάντα με καλή προδιάθεση) μου άρεσε να κάνω γκριμάτσες και αστεία στα άλλα παιδιά. Εκεί είναι που τα παιδιά παρεξηγήσανε τη συμπεριφορά μου και με θεωρούσαν ως χαζούλη. Ταυτόχρονα όμως οι γονείς μου, μου είχαν διδάξει να μην μαλώνω ποτέ με τα άλλα παιδιά και να ζητάω πάντα το λόγο από αυτόν που θα με πείραζε, αν κάποτε υπάρχει κάποια διαφωνία. Είναι σαν να μου κάνανε πλύση εγκεφάλου, ευνουχίζοντας με από τη δυνατότητα να ασκήσω βία εκεί που πρέπει (είναι το μοναδικό λάθος που το χρεώνω στους γονείς μου), έτσι δεν έμαθα να υπερασπίζω τον εαυτό μου. Επίσης με είχανε πολύ καλομαθημένο με αποτέλεσμα να γίνω φοβητσιάρης και ντροπαλός. Όλοι οι παραπάνω παράγοντες συνδράμανε στο μαρτύριο μου. Δυστυχώς υπήρχαν αρκετά ‘κωλόπαιδα’ στην τάξη μου, που πάντα είχαν την διάθεση να ενοχλήσουν και να χτυπήσουν άλλα παιδιά για να διασκεδάσουν. Όπως κανείς εύλογα μπορεί να αντιληφθεί, ήμουν το καταλληλότερο θύμα για τις νοσηρές και αρρωστημένες ορέξεις αυτών των παιδιών. Έτσι λοιπόν σε κάθε διάλειμμα, με χτυπούσανε κλοτσώντας με, μου έκρυβαν τα πράγματα, πετούσαν τη τσάντα μου, μου έδιναν φάπες, με έφτυναν, με έβριζαν, ακόμα θυμάμαι ότι κάποιες φορές μου έβγαζαν το παπούτσι και τους κυνηγούσα στην αυλή για να το πάρω πίσω. Μου πετούσαν χαρτιά και σβηστήρες στο κεφάλι μέσα στο μάθημα.
Επειδή ερχόντουσαν πάντα όλοι μαζί να με χτυπήσουν δεν μπορούσα να τα βάλω μαζί τους, δεν υπήρχε τρόπος άμυνας. Φοβόμουν ότι αν τους χτυπήσω θα έχω χειρότερα ‘αντίποινα’, ότι θα με χτυπούσαν χειρότερα. Πίστευα όταν ήμουν στο νηπιαγωγείο με το παιδικό και αγαθό τότε μυαλό μου, ότι ο καλός Θεούλης θα τους τιμωρήσει και θα πάνε στην κόλαση. Έτσι λοιπόν καθόμουν και τις έτρωγα ‘γυρίζοντας και το άλλο μάγουλο’ σαν βλάκας αντί να τους σαπίσω στο ξύλο. (Παραδέχομαι εδώ ότι κάποιες φορές δεν φταίει μόνο ο θύτης, αλλά και το θύμα που δεν αντιδράει.) Ήταν φυσικό επακόλουθο όλη η τάξη να αρχίσει να με βλέπει ως τον ‘χαζό του τμήματος’, σαν ‘καθυστερημένο’.
Σημείωση ότι τώρα τελευταία θέλοντας από περιέργεια να μετρήσω την ευφυΐα μου, πραγματοποίησα το τεστ ευφυΐας της Mensa. Διαπίστωσα ότι ανήκω στους ανθρώπους με Ανώτερη Ευφυΐα. Το IQ μου βαθμολογήθηκε με 126. (Η αξιολόγηση της βαθμολογίας του IQ έχει ως εξής. Πάνω από 140: Εξαιρετικά υψηλής ευφυΐας, Από 131 μέχρι 140: Εξαιρετικής ευφυΐας, Από111 μέχρι 130: Ανώτερης ευφυΐας, Από 91 μέχρι 110: Μέσης ευφυΐας, Από 71 μέχρι 90: Χαμηλής ευφυΐας, Κάτω από 71: Πνευματικά υπολειπόμενος)
Έτσι λοιπόν όλοι άρχισαν να με αποφεύγουν σαν να έχω χολέρα, σαν να είμαι το μαύρο πρόβατο. Μου έδειχναν έμπρακτα το μίσος τους που άγγιζε τα όρια ακραίου ρατσισμού. Λογικό ήταν να αισθάνομαι μοναξιά και να αναπτύξω σύμπλεγμα κατωτερότητας που με οδήγησαν βήμα προς βήμα στην κατάθλιψη.
Αυτά είναι μόνο ένα μικρό μέρος από τα μαρτύρια που περνούσα. Όχι για ένα ή δύο χρόνια, αλλά για δεκατρία ολόκληρα χρόνια, συνεχιζόταν κατά εξακολούθηση ο βιασμός του ψυχικού μου κόσμου μέχρι να τελειώσω το Λύκειο. Μπορεί να ακούγεται σοκαριστικό αλλά είναι δυστυχώς μια σκληρή αλήθεια.
Τώρα θα αναρωτηθεί κανείς, αφού δεν μπορούσα να τα βγάλω πέρα μόνος μου, γιατί δεν ζητούσα την προστασία των γονιών μου. Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή παραπονιόμουν στην μητέρα μου, ότι κάποια παιδιά με χτυπούσαν (έβλεπε και αυτή τις μελανιές στα πόδια μου) και όπως ήταν λογικό πήγε στο σχολείο επανειλημμένες φορές κάνοντας παρατήρηση στα συγκεκριμένα παιδιά. Το έλεγα και στη δασκάλα και τους έκανε παρατηρήσεις, αλλά μάλλον δεν έδειχνε και πολύ σημασία γιατί με ενοχλούσαν στα διαλείμματα σε μέρη του σχολείου που δεν επιτηρούσε.
Αφού πέρασε η χρονιά μου στο νηπιαγωγείο και άρχιζα την πρώτη δημοτικού, το πρόβλημα είχε ενταθεί, αλλά εγώ κρατούσα μέσα μου ότι άσχημο συνέβαινε στο σχολείο, προσποιούμουνα στους γονείς μου ότι όλα είναι καλά και ότι έχω δυο-τρεις φίλους που κάνουμε παρέα στο σχολείο. Φοβόμουν για να μη με μαλώσουν οι γονείς μου, και ρίξουν και σε μένα το φταίξιμο, να τους ομολογήσω ότι με κοροϊδεύουν όλα τα παιδία της τάξης και με έχουν για χαζό. Όσο περνούσαν τα χρόνια στο σχολείο ο φόβος μου αυτός γινόταν ποιο δυνατός. Για παράδειγμα στην Τετάρτη δημοτικού που ήμουν ποιο λογικός σκεφτόμουν ότι αν τους πω τι μου συμβαίνει, θα με υποστήριζαν μεν, αλλά σίγουρα θα μου απαντούσαν (μαλώνοντάς με) ως εξής: ‘Μα καλά γιατί δεν μας το είπες τόσα χρόνια τι σου συμβαίνει; Είσαι χαζός και τους άφηνες να σε χτυπάνε;’. Και όσο μεγάλωνα φοβόμουν να μιλήσω ακόμη περισσότερο.
Η εφηβική ηλικία ως γνωστόν βρίσκεται μεταξύ της παιδικής και της ώριμης ηλικίας. Είναι ένα στάδιο ανάπτυξης του ανθρώπου, που συνοδεύεται από ορισμένες βασικές βιολογικές και ψυχικές αλλαγές. Σε αυτή την κρίσιμη περίοδο της ζωής μου, που συνέχισα να βιώνω τον ψυχικό μου βιασμό, άρχισα να εμφανίζω τις συνέπειες του. Τα ψυχολογικά μου τραύματα έγιναν εντονότερα. Έγινα καταθλιπτικός, με έπιανε βαριά μελανχολία και ήθελα να κλείνομαι στον εαυτό μου. Έπαψα να εμπιστεύομαι τους ανθρώπους και άρχισα να εμφανίζω διάφορες φοβίες. Στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο είχα έναν αδικαιολόγητο φόβο να σηκώσω το χέρι μου να πω μάθημα.(Εδώ η τραγική ειρωνεία είναι ότι πάντα γνώριζα το μάθημα, όμως φοβόμουν και έτσι έχανα ευκαιρίες για καλύτερο βαθμό). Μετά άρχισα να φοβάμαι γενικώς τους ανθρώπους. Φοβόμουν να πάω στην αγορά ή στο μάρκετ γιατί πάντα είχα στο μυαλό ότι θα κάνω κάτι λάθος στο πως θα μιλήσω, αν θα κάνω λάθος στα χρήματα που θα δώσω (φοβόμουν τις συναλλαγές με άλλα άτομα δηλαδή), με έπιανε ταχυπαλμία όταν ήταν να μιλήσω στο τηλέφωνο με κάποιον άγνωστο. Και μέσω αυτών των φοβιών συνεπάγεται ότι αντιμετώπιζα πρόβλημα στη επικοινωνία. Τα απλά πράγματα τα έκανα δύσκολα. Είχα πάντα στο μυαλό μου το αίσθημα ότι κάτι θα πάει στραβά, ότι κάποιος θέλει να με κοροϊδέψει όπως οι συμμαθητές μου στο σχολείο. Άρχισα να γίνομαι ψυχωτικός. Εμφάνισα αγοραφοβία, δηλαδή δοκίμαζα αδικαιολόγητο φόβο, όταν βρισκόμουν σε δημόσιους χώρους, πλατιούς δρόμους, σε πολυκοσμία κτλ. Σάστιζα όταν ήταν να διασχίσω μια πλατεία ή ένα δρόμο ή ακόμα να ανακατευτώ με το πλήθος. Κρύος ιδρώτας με έπιανε και αισθανόμουν τρόμο και ιλίγγους. Επειδή το έχω ψάξει το συγκεκριμένο θέμα, η συμπεριφορά αυτή αποτελεί ένα νευρωτικό σύμπτωμα φοβίας. Τέλος για αρκετό καιρό ένιωθα μια μανία καταδίωξης (πίστευα δηλαδή ότι πάντα κάποιος με παρακολουθούσε, με καταδίωκε, ότι κάποιοι συνωμοτούν εναντίων μου).
Όμως παρά τα παραπάνω ψυχολογικά προβλήματα, παρά τις δυσκολίες που περνούσα, ποτέ δεν το έβαλα κάτω. Όπως λέει και ο Μακιαβέλι: ‘Όπου η θέληση είναι μεγάλη, οι δυσκολίες είναι μικρές’. Ασχολήθηκα με την εκμάθηση ξένων γλωσσών και συγκεκριμένα με την Αγγλική και τη Γαλλική, (Η Γαλλική είναι η αδυναμία μου και τη θεωρώ μάλιστα ως άκρος ερωτική γλώσσα. Άσε που όταν βρίζεις είναι σαν να σκουπίζεις το πρόσωπο σου με μετάξι) απέκτησα πτυχία και στις δύο γλώσσες.
Παράλληλα πάντα μου άρεσε το διάβασμα διότι διευρύνει τους πνευματικούς ορίζοντες του ανθρώπου. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι η Γνώση είναι Δύναμη, και η μόνη πυγή άντλησης αστείρευτης γνώσης είναι μέσω ενώ πολύ καλού βιβλίου. Έτσι στην αρχή αγόραζα βιβλία με θέμα τα ανεξήγητα φαινόμενα τα οποία διάβαζα με ζήλο και έντονο ενδιαφέρον. Στη συνέχεια άρχισα να ψάχνω στο διαδίκτυο για τον αποκρυφισμό και τη μαγεία.
Ως επακόλουθο ήταν να αποκτήσω και κάποια βιβλία για σατανισμό και παγανισμό. Ορισμένες από τις προσωπικότητες που εκτιμώ και σέβομαι ιδιαίτερα είναι φυσικά ο Raymond Buckland, ο Aleister Crowlei και ο Anton Szandor LaVey ο οποίος μάλιστα είναι ο ιδρυτής της Εκκλησίας του Σατανά στην Αμερική και συγγραφέας της Σατανικής Βίβλού, ενός βιβλίου που περιέχει τη φιλοσοφία και την πρακτική του μοντέρνου σατανισμού.
Αφού ολοκλήρωσα κατά κάποιον τρόπο την διατριβή μου πάνω στον αποκρυφισμό, αποφάσισα να διευρύνω περαιτέρω τους πνευματικούς ορίζοντές μου μελετώντας φιλοσοφία. Ο Φρειδερίκος Νίτσε, ένας από σημαντικότερους Γερμανούς φιλοσόφους στιγμάτισε τον τρόπο σκέψης και αντίληψης μου. Αναμφισβήτητα, ο Νίτσε είχε από τη φύση έναν εξαίρετο ψυχοπνευματικό προικισμό: ευαισθησία, ταλέντο μουσικό, δυνατή σκέψη, φαντασία διεισδυτική. Όταν έγραφε, μέσα του γινόταν συγκλονισμός. Η ψυχή και ο στοχασμός του ήταν σε πυρετική εγρήγορση. Δύο από τα βιβλία του που μου κέντρισαν το ενδιαφέρον είναι: α) Ο Αντίχριστος, β)Τάδε έφη Ζαρατούστρας.
Αυτή τη στιγμή είμαι φοιτητής στα ΤΕΙ (Δεν θα αναφέρω το τη τοποθεσία της σχολής μου, για την διατήρηση της ανωνυμίας μου) στο δεύτερο έτος της Πληροφορικής. Το θετικό είναι ότι κατάφερα να ξεπεράσω κάποια από τα ψυχολογικά μου προβλήματα. Ευτυχώς πέρασα σε σχολή μακριά από την πόλη μου, όπου δεν υπάρχει κάποιος γνωστός που θα μπορούσε να συνεχίσει τη διατήρηση της κακής μου φήμης και έτσι μπόρεσα να κάνω νέο ξεκίνημα αποκτώντας αρκετούς καλούς φίλους.
Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους ξόδεψαν τον πολύτιμό χρόνο τους για να διαβάσουν το παραπάνω κείμενο. Ελπίζω να τους οδήγησα σε δημιουργική σκέψη και να τους πέρασα το μήνυμα ότι με καλή θέληση τα πάντα μπορούν να επιτευχθούν. Όσοι θεωρούν ότι μπορούν να με στηρίξουν ψυχολογικά ας απαντήσουν στην ηλεκτρονική μου διεύθυνση.
Στην περίπτωση που το παραπάνω κείμενο διαβάστηκε από κάποιον από τους παλιούς συμμαθητές μου, θέλω να τους αφήσω το παρακάτω μήνυμα: ‘Με τις νοσηρές, διεστραμμένες και απάνθρωπες πράξεις σας μολύνατε τον εσωτερικό μου κόσμο, διαλύσατε την πνευματική μου γαλήνη. Ελπίζω πλέον να αντιληφθήκατε το ψυχολογικό βιασμό που μου προξενήσατε. Δεν θα σας καταραστώ για να μην μολύνω άλλο τον εαυτό μου. Εδώ έρχεται να φέρει την ισορροπία, ο Νόμος της Τριπλής Επιστροφής ( Είναι ένας συμπαντικός νόμος που αποσκοπεί στην δικαιοσύνη, ο κανόνας δηλαδή της νέμεσης που αναφέρετε στην Witchcraft και στην Wicca) σύμφωνα με τον οποίο, ότι κακό η καλό δημιουργήσει κάποιος, γυρίζει πίσω του τρεις φορές ισχυρότερο. Στο τέλος πάντα ο καθένας παίρνει αυτό που του αξίζει’.
Ίσως από όλη αυτή την ιστορία είχα ένα μεγάλο κέρδος. Για αντεπεξέλθω στις δυσκολίες που ζούσα, στράφηκα στη μελέτη της μαγείας. Ως αποτέλεσμα ήταν να διευρυνθεί η συνείδηση μου και να αποκτήσω σοφία μέσω της απόκρυφης γνώσης. Κάθε εμπόδιο σε καλό. Για να δημιουργήσει κάποιος κάτι μεγαλειώδες πρέπει να έχει χάος μέσα του. (‘One must still have chaos in one, to give birth to a dancing star’. --Friedrich Nietzsche).
Θα ήθελα να κλείσω με την εξής φράση του ΑΛΦΟΝΣ ΜΠΕΡΤΙΓΙΟΝ: ‘Βλέπουμε μόνο αυτά που προσέχουμε, και προσέχουμε μόνο πράγματα που υπάρχουν ήδη στο μυαλό μας’.

Dimitrios Leonard
E-mail: Dopespade@pathfinder.gr

MEUS OPUS MAGNUS

22/08/2006, 06:57:14
Leonard δεν μου αρέσουν καθόλου τα βιβλία που διαβάζεις και δεν σέβομαι καθόλου τους ανθρώπους που σεβεσαι, αλλά έχω να σου πω και γω μια ιστορία. Δεν είσαι μόνος σου μεσιέ. Εγώ που λες, είχα ένα ελλάτωμα που μετά το σχολείο θεωρείται προτέρημα.Είμαι αυτό ποθ λένε καλό παιδί. Δεν το προσπαθώ, μου βγαίνει.Μερικές φορές με εκνευρίζει κιόλας, αλλά τι να κάνουμε; Λοιπόν, το καλό ποιδί συνεπάγεται αγαθό παιδί. Θα σου πω για μαρτύρια. Στο γυμνάσιο με φωνάζανε μυτόγκα.Σε κάθε διάλλειμα δεν χαναν ευκαιρία να γελάσουν εις βάρος μου. Οι αλητάμπουρες του σχολείου με είχαν από τους πρώτους όταν ήταν να την πέσουν σε κάποιον.Δεν είχα φίλους, μόνο γνωστούς.Ακόμα δεν έχω φιλους φίλους. Πια απλά δεν μπορώ να κάνω.Μόνο αν κάποιος το κυνηγήσει.Βέβαια εγώ πλακωνόμουνα , όπως πλακώνεται ένα παιδί,αλλά μην νομίζεις ότι έτσι βγαίνει κάτι... απλά έχεις γύρω σου περισσότερη προσοχή.Είσαι στη μέση και είναι χαζά γύρω σου και λένε ατάκες του τύπου -ρίχτου τη- και - έλα, πλακωθείτε να γελάλουμε- , δλδ το θέμα είναι πάλι να γίνεις ο περίγελος... για γκόμενα στο σχολείο φυσικά ούτε λόγος...βλέπεις είχα κι άλλο κουσούρι...είμαι ρομαντικός.Εγραφα ποιήματα, ήμουν ντροπαλός, και δεν έβλεπα τη γυναίκα σαν δυο βυζιά και έναν κώλο...Εφτιαχνα στο μυαλό μου ιστορία για αγάπες και λουλούδια. Στο σχολείο μου ήμασταν τίγκα στα σνομπάκια.Ηταν κάτι σαν μπέβερλυ Χιλς. Να καταλάβεις ήταν η 'παρέα και τα χαζά.Εγώ ήμουν στα χαζά.. Τελοςπάντων...το σχολείο τελείωσε....και δεν μετανιώνω για τίποτα. Δυστυχώς για πολλούς, μετά το σχολείο το στυλ του καλού ποιδιού έχει πέραση, και οι σνομπ τρώνε πόρτα.Ποσοι σνομπ μετά το σχολείο με χαιρετούσαν λες και δεν συνέβη τίποτε είναι για να γελάς.Και στο σχολείο έχουν πέραση οι μούρηδες, αλλά μετά το σχολείο έχουν πέραση οι ωραίοι,κι εγώ γεννήθηκα τυχερός...Βέβαιατα κουσούρια μου δεν τελείωσαν, μιας και βλέπεις παρέμεινα ρομαντκός,και δεν κερατώνω,γράφω ποιήματα,τραγούδια κτλ.Τώρα όμως αυτά αρέσουν, κι ας με θεωρούν φλώρο μερικοί επειδή δεν θέλω να κοροιδεύω τους γύρω μου.Μερικούς από αυτούς που με δουλεύανε όταν έβαλα μυαλό στο κεφάλι μου πραγματικά άρχισα να τους λυπάμαι. Να ξέρεις ότι στη ζωή ισχύει ένα πράγμα.Οτι δίνεις παίρνεις.Αν δίνεις κάτι καλό στους γύρω σου, θα εκτιμηθεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.Για παράδειγμα άν στη δουλειά δουλεύεις πολύ, κάποιοι τεμπέληδες θα σε πύνε θύμα.Εσύ όμως θα χεις δουλειά και συστάσεις σίγουρα,αυτοί όχι.Αν δεν πηγαίνεις με όποια ωραία σου κολλάει και μένεις πιστός, θα σε πύνε φλώρο.δεν θα πέσεις όμως εύκολα σε κοπέλα που σε κοροιδεύει, γιατί ως γνωστόν αν είαει σωστός και καλός οι ωραίες μαςοικυρίες δύσκολα θα στην κάνουν. Αυτά είχα να πώ.Ουφ!Ξεθύμανα!
GWGWΜέλος
22/08/2006, 09:30:22
ευγε ιταλε..!

LeonardΝέο Μέλος
26/08/2006, 02:21:25
Φίλε μου Italos, μου αρέσει να εμπλουτίζω συνεχώς τις γνώσεις μου διαβάζοντας διαφορετικές πολιτισμικές και θρησκευτικές απόψεις. Αυτός είναι ο λόγος που ασχολούμαι με βιβλία ακραίου τύπου, όπως ο σατανισμός. Το ότι τα μελετάω, δεν σημαίνει ότι αποδέχομαι όλα όσα γράφουν. Στο μέλλον ίσως να θελήσω για παράδειγμα να διαβάσω για το Βουδισμό. Δεν σημαίνει ότι θα γίνω και βουδιστής. Θα ήθελα να τονίσω ότι μέχρι στιγμής είμαι Άθεος.
Φυσικά και γνωρίζω ότι δεν είμαι ο μόνος μου που βίωσα τον κοινωνικό αποκλεισμό . Άλλωστε είναι πάγια τακτική των ανθρώπων να απορρίπτουν κάποια παιδιά από το σύνολο, όχι βέβαια γιατί έχουν κάτι το διαφορετικό ή μειονεκτούν σε κάποιον τομέα, αλλά όπως το είπες και μόνος σου είναι απλώς καλά παιδιά. Και εδώ θέτω το εξής φιλοσοφικό ερώτημα. Μια κοινωνία πόσο μπορεί να προοδεύσει όταν υφίσταται το στερεότυπο της ισοδυναμίας καλού με αγαθού; Έως πότε αυτού του τύπου οι αντιλήψεις, που συνήθως οφείλονται σε ελλιπή παιδεία, θα διαιωνίζονται; Ζούμε σε μια κοινωνία όπου οι είρωνες αυξάνονται. Η γνώμη μου είναι ότι ο πρώτος διδάξας της ειρωνείας τα τελευταία χρόνια είναι η τηλεόραση. Μέσω των εκπομπών, π.χ. Θέμου Αναστασιάδη, Ανίτα Πάνια, περνιέται το μήνυμα, (και περισσότερο στις μικρές ηλικίες που είναι ευάλωτες, αφού δεν έχουν ολοκληρωμένη προσωπικότητα) ότι είναι κοινωνικά αποδεχτή η κοροϊδία εις βάρος των συνανθρώπων μας. Αυτό δεν νομίζεις ότι εντείνει τον κοινωνικό αποκλεισμό; Δεν είναι σαν να ρίχνεις λάδι στη φωτιά;
Ανέφερες ότι όχι μόνο δεν είχες φίλους, αλλά και ότι δυσκολεύεσαι στη μετά-σχολική ζωή σου να κάνεις πραγματικές φιλίες. Το συγκεκριμένο πρόβλημα το διέγνωσα και στον εαυτό μου. Η αιτία του προβλήματος είναι φυσικά η ελλιπής κοινωνικοποίηση, που έχει ως αποτέλεσμα να μην αναπτυχθεί επαρκώς η κοινωνική νοημοσύνη ή αλλιώς EQ. Σε αυτήν περιλαμβάνεται η ικανότητα να συνεργαζόμαστε με τους συνανθρώπους μας και να επικοινωνούμε ικανοποιητικά, γενικά καθορίζει τον τρόπο που αποκτάμε φιλίες με άλλα άτομα. Φυσικά το EQ δεν έχει καμία σχέση με τον δείχτη IQ. Μπορεί λοιπόν κάποια πραγματική ιδιοφυΐα, π.χ. Διδάκτωρ Πανεπιστημίου να παρουσιάζει έλλειψη στις κοινωνικές του συναναστροφές, εφόσον δεν έχει αναπτύξει την κοινωνική νοημοσύνη του. Μία άλλη εξήγηση στο να μην μπορεί να κάνει κάποιος εύκολα φιλίες είναι η ύπαρξη συμπλεγμάτων κατωτερότητας.
Προσωπικά, τον τελευταίο καιρό άρχισα να γίνομαι ποιο κοινωνικός, απέκτησα αρκετούς καλούς φίλους, με δύο από τους οποίους είμαστε κολλητοί. Επίσης όπως και εσύ, δεν είχα κάποια σχέση με κοπέλα κατά τη διάρκεια του σχολείου. Όμως τον τελευταίο καιρό, μπορεί να είμαι λίγο κλειστός σαν άτομο, αλλά έχω το προνόμιο ότι είμαι αρκετά όμορφος και έτσι έχω κάνει αρκετές γνωριμίες με κοπέλες. Έχω μέχρι στιγμής μια ολοκληρωμένη σχέση, που δυστυχώς δεν κράτησε για πολλούς μήνες, αλλά πιστεύω αυτό που μετράει είναι η εμπειρία.
Πρέπει να σου πω ότι σπάνιες φορές μεν (μετρημένες στα δάχτυλα), αλλά είχα και εγώ πλακωθεί με τους αλήτες της τάξης μου, αλλά αυτό συνέβαινε μόνο αν θύμωνα πολύ. Με τα χρόνια κατάφεραν να μου σπάσουν τα νεύρα και έτσι με έκαναν να κρατάω μια παθητική στάση(τη στάση του μαλάκα ίσως;). Δηλαδή μπορεί να μου πατούσαν το μπουφάν, να μου πετούσαν τα πράγματα, να μου έδιναν κάποια φάπα γελώντας και εγώ το μόνο που έκανα ήταν να τους πω να σταματήσουν. Αν έλεγα και τίποτα μπορεί να με κάνανε μαύρο από το ξύλο.
Έχω συσσωρεύσει τόσο μίσος μέσα μου για τα συγκεκριμένα άτομα, που θα μπορούσα αν τους έβλεπα αυτή τη στιγμή να τους κάνω κομμάτια. Ίσως να πάρω κάποτε την εκδίκηση μου. (Βλέπεις δεν είναι τόσο δύσκολο να βρεις ένα πληρωμένο δολοφόνο. Αρκεί να ξέρεις που θα ψάξεις…...) Ειδικά ένα συμμαθητή μου που τον έλεγαν Νικόλαο Σ., τον έχω στο μάτι. Ποιος ξέρει. Αν μου δοθεί η ευκαιρία, ίσως τον βγάλω από τη μέση. Αμήν!
Τέλος πάντων. Περασμένα μεν, ξεχασμένα όχι. Πάντως έχω θέσει ως στόχο να δημιουργήσω ένα Group στοYahoo, στο οποίο θα γίνονται συζητήσεις περί ψυχολογικών θεμάτων και θα καταθέτονται εμπειρίες σαν τη δική μου και τη δική σου. Θα αποτελεί ένα διαδικτυακό τόπο, όπου ο απώτερος σκοπός θα είναι η αλληλοϋποστήριξη των μελών. Περισσότερα θα ανακοινώσω στο μέλλον από αυτό εδώ το Forum.

Με εκτίμηση,
Dimitrios Leonard

MEUS OPUS MAGNUS

LeonardΝέο Μέλος
26/08/2006, 04:18:52
Παρακάτω ακολουθούν κάποια από τα καλύτερα τραγούδια του Marilyn Manson. Δεν τα έχω επιλέξει στην τύχη, τα διάλεξα, γιατί το καθένα έχει και ένα ιδιαίτερο νόημα. Όλα μαζί θα μπορούσα να πω ότι σκιαγραφούν την προσωπικότητά μου. Διαβάστε λοιπόν τους στίχους με προσοχή.

---DISASSOCIATIVE---

I CAN TELL YOU WHAT THEY SAY IN SPACE
THAT OUR EARTH IS TOO GREY
BUT WHEN THE SPIRIT IS SO DIGITAL
THE BODY ACTS THIS WAY
THAT WORLD WAS KILLING ME
THAT WORLD WAS KILLING ME
DISASSOCIATIVE

THE NERVOUS SYSTEMS DOWN,
THE NERVOUS SYSTEMS DOWN
I KNOW

I CAN NEVER GET OUT OF HERE
I DON’T WANT TO JUST FLOW IN FEAR
A DEAD ASTRONAUT IN SPACE

SOMETIMES WE WALK LIKE
WE WERE SHOT THROUGH
OUR HEADS, MY LOVE
WE WRITE OUR SONG IN SPACE
LIKE WE ARE ALREADY
DEAD AND GONE
YOUR WORLD WAS KILLING ME
DISASSOCIATIVE

DISASSOCIATIVE

I CAN NEVER GET OUT OF HERE
I DON’T WANT TO JUST FLOAT IN FEAR
A DEAD ASTRONAUT IN SPACE

THE NERVOUS SYSTEMS DOWN
THE NERVOUS SYSTEMS DOWN
I KNOW

---SPADE---

The beauty spot was borrowed and
Now my sweet knife rusts tomorrow.
I’m a confession that is waiting to be heard.

Burn your empty rain down on me
Whisper your deathbeat so softly
We bend our knees
At the altar of my ego

You drained my heart
And made a spade
But there’s still traces of me
In your veins
You drained my heart
And made a spade
In your veins

All my lilies’ mouths are open
Like they’re begging for dope
And hoping
Their bitter petal chant,
“We can kick, you won’t be back.”

I’m a diamond that is tired
Of all the faces I’ve acquired
We must secure the shadow
Ere the substance fades

You drained my heart
And made a spade
In your veins
You drained my heart
And made a spade
In your veins
And we said ‘till we die
And we said ‘till we die

---MECHANICAL ANIMALS---

WE WERE NEUROPHOBIC
AND PERFECT
THE DAY THAT WE LOST OUR SOULS
MAYBE WE WEREN’T SO HUMAN
BUT IF WE CRY WE WILL RUST
AND I WAS A HAND GRENADE
THAT NEVER STOPPED EXPLODING
YOU WERE AUTOMATIC AND
AS HOLLOW AS THE ‘O’ IN GOD

I AM NEVER GONNA BE THE ONE FOR YOU
I AM NEVER SAVE THE WORLD FROM YOU
BUT THEY’LL NEVER BE GOOD TO YOU
OR BAD TO YOU
THEY’LL NEVER BE ANYTHING
ANYTHING AT ALL

YOU WERE MY MECHANICAL BRIDE
YOU WERE PHENOBARBIDOLL
A MANNIQUEEN OF DEPRESSION
WITH THE FACE OF A DEAD STAR
AND I WAS A HAND GRENADE
THAT NEVER STOPPED EXPLODING
YOU WERE AUTOMATIC AND
AS HOLLOW AS THE ‘O’ IN GOD

I AM NEVER GONNA BE THE ONE FOR YOU
I AM NEVER SAVE THE WORLD FROM YOU
BUT THEY’LL NEVER BE GOOD TO YOU
OR BAD TO YOU
THEY’LL NEVER BE ANYTHING
ANYTHING AT ALL

THIS ISN’T ME I’M NOT MECHANICAL
I’M JUST A BOY
PLAYING THE SUICIDE KING

---MAN THAT YOU FEAR--- (Αφιερωμένο εξαιρετικά στον Νικόλαο Σ.)

THE ANTS ARE IN THE SUGAR
THE MUSCLES ATROPHIED
WE’RE ON THE OTHER SIDE, THE SCREEN IS US AND
WE’RE T.V.
SPREAD ME OPEN, STICKING TO MY POINTY RIBS ARE
ALL YOUR INFANTS IN ABORTION CRIBS
I WAS BORN INTO THIS
EVERYTHING TURNS TO ****
THE BOY THAT YOU LOVED IS THE
MAN THAT YOU FEAR
PRAY UNTIL YOU’RE NUMBER, ASLEEP FROM ALL
YOUR PAIN, YOUR APPLE HAS BEEN ROTTING
TOMORROW’S TURNED UP DEAD
I HAVE IT ALL AND I HAVE NO CHOICE BUT TO
I’LL MAKE EVERYONE PAY AND YOU WILL SEE
YOU CAN KILL YOURSELF NOW
BECAUSE YOU’RE DEAD
IN MY MIND
THE BOY THAT YOU LOVED IS THE MONSTER YOU FEAR
PEEL OFF ALL THOSE EYES AND CRAWL INTO THE
DARK, YOU’VE POISONED ALL YOUR CHILDREN
TO CAMOUFLAGE YOUR SCARS
PRAY UNTO THE SPLINTERS, PRAY UNTO YOUR FEAR
PRAY YOUR LIFE WAS JUST A DREAM
THE CUT THAT NEVER HEALS
PRAY NOW BABY, PRAY YOUR
LIFE WAS JUST A DREAM
(I AM SO TANGLED IN MY SINS THAT I CANNOT ESCAPE)
PINCH THE HEAD OFF, COLLAPSE ME LIKE A WEED
SOMEONE HAD TO GO THIS FAR
I WAS BORN INTO THIS
EVERYTHING TURNS TO ****
THE BOY THAT YOU LOVED IS THE
MAN THAT YOU FEAR
PEEL OFF ALL THOSE EYES AND CRAWL INTO THE
DARK, YOU’VE POISONED ALL YOUR CHILDREN
TO CAMOUFLAGE YOUR SCARS
PRAY UNTO THE SPLINTERS, PRAY UNTO YOUR FEAR
PRAY YOUR LIFE WAS JUST A DREAM
THE WORLD IN MY HANDS, THERE’S NO ONE LEFT TO
HEAR YOU SCREAM
THERE’S NO ONE LEFT FOR YOU

---VALENTINE’S DAY--- (Αφιερωμένο στο ποιο γλυκό κορίτσι του κόσμου, που δεν της είπα ποτέ ότι την αγαπώ, την Άρτεμη)

She was the color of TV
Her mouth curled under like a metal snake
Although Holy Wood was sad
They’d remember this is as Valentine’s Day
Flies are waiting
In the shadow of the Valley of Death
They slit our wrists and send us to heaven
The first flower after the flood
I saw the pregnant girl today
She didn’t know that it was dead inside
Even though it was alive
Some of us are really born to die
Flies are waiting
They slit our wrists and send us to heaven
The first flower after the flood
In the shadow of the Valley of Death…

Dimitrios Leonard,
E-mail: Dopespade@pathfinder.gr

MEUS OPUS MAGNUS IN NOMINE LUCIFERI

LeonardΝέο Μέλος
26/08/2006, 16:32:59

Επρόκειτο για μία μετάφραση της περιγραφής μίας
υποτιθεμένης "Μαύρης Λειτουργίας" από σύγγραμα ανάλογης
θεματολογίας, όπως μας κατατόπισε ο μηνυματοθέτης.

Εκτός από τα ποικίλα "φολκλορικά" στοιχεία σεξουαλικής
χροιάς - κυρίως - ελευθεριότητας(που παρασάγγας απέχουν από
οποιαδήποτε έννοια αυθεντικής ατομικής Ελευθερίας) που περιείχε,
το συγκεκριμένο κείμενο περιελάμβανε και φανατικού τύπου
φράσεις που προσβάλλουν την Ιδεολογία και τη θρησκευτική
Πίστη μεγάλης μερίδας ανθρώπων και σίγουρα την αισθητική
των αναγνωστών και συμμετεχόντων στη Συζήτηση.
Οι αντιδράσεις σε κείμενα ανάλογης ποιότητας είναι, φυσικά,
απόλυτα δικαιολογημένες και αναμενόμενες. Αυτό δε σημαίνει
ότι είναι και πάντα οι ορθότερες(από πλευράς αποτελεσματικής
στάσης και αντιμετώπισης των γενικότερων κοινωνικών φαινομένων
στα οποία εντάσσονται)...

Έχουμε καλέσει τον Leonard σε μία περαιτέρω τοποθέτησή
του στην παρούσα συζήτηση. Ελπίζουμε ότι δεν θα περιμένουμε για
πολύ...

Για την ώρα ο τίτλος του θέματος αλλάζει από "Ψυχολογικά Προβλήματα"
σε "Ψυχολογικά Προβλήματα // (πιθανότατα ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΟΣ τίτλος)"
- 31/8/2006 -

GWGWΜέλος
29/08/2006, 14:20:36
ΚΑΛΑ ΡΕ ΠΑΣ ΚΑΛΑ? ΕΙΝΑΙ ΜΗΝΥΜΑ ΣΟΒΑΡΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕΣ?

ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΤΑΦΕΡΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΑΤΟΜΑ ΝΑ ΣΕ ΛΥΠΗΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΑ ΝΙΑΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕΣ

ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΕΣΕ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΕΔΩ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ

ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΟΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΠΕΝΕΒΗΣΑΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΜΗΝΥΜΑ

ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΣΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΚΟ(ΑΝ ΙΣΧΥΕΙ), ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΤΟ ΑΝΤΑΠΕΔΩΣΕΣ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΑΝ ΟΧΙ ΑΥΤΟΥΣ, ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΠΟΙΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΕΜΠΟΔΙΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΟΥ

ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΕΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΩΡΟ, ΑΠΟ ΧΩΡΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ, ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΣΕ ΣΑΤΑΝΙΣΤΙΚΗ ΤΕΛΕΤΗ

ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ

ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΣΥ ΚΑΙ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΞΕΦΥΓΕΙΣ, ΑΥΤΟΚΤΟΝΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΟΔΗΓΕΙΣ ΑΛΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΝ.

ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ

ΕΝΩ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΛΕΙΔΩΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΝ ΛΟΓΩ "ΚΥΡΙΟΥ"

ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΑΠΛΑ ΝΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΝΕ.

ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΑΤΕ ΤΟΝ ΓΙΓΕΝΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΚΑΙ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΤΩΡΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΑ,ΑΝΗΛΙΚΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΔΕ ΞΕΡΟΥΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΠΩΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΥΝ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΝ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ.
ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ

ImperatorΜέλος
29/08/2006, 17:22:47
Όρε πάει έχει σαλτάρει ο κόσμος...
αγνοώνΜέλος
29/08/2006, 19:16:11
βάζω στοίχημα ότι ακόμη στο σχολείο είσαι και τρως φάπες.

ρίξε κι εσύ καμία,δεν κοστίζει τίποτα και θα σε κάνει να αισθανθείς για λίγο άντρας.

είσαι απαράδεκτος αν συνεχίσεις να σκέφτεσαι έτσι.

ακούς εκεί,πληρωμένος δολοφόνος !

για δυο-τρεις φάπες !

δηλαδή αν κάποιος σου φάει την γκόμενα,τι θα του κάνεις ?

βασανιστήρια των ες-ες ???