- ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ . - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
επιλογή του,το πως θα βλέπει, τι θα βλέπει και τι θέλει,
αγαπητέ μου alfa-omega...
Δεν υπάρχουν περιορισμοί, αλλά επιλογές...Όσο κι α φαίνεται
περίεργο, ο άνθρωπος, επιλέγει ερεθίσματα και αυτά βλέπει,
είτε λόγω λογικής που διαθέτει, έιτε λόγω συναισθηματικών
επιλογών....
Όλοι μπορούμε να ειμαστε ο κάθε άνθρωπος, αφού έχουμε κοινή καταγωγή κάπου στο βάθος κι όλοι είμαστε ξεχωριστοί, ως μη συγκρινόμενοι,
λόγω της ιδιαιτερότητας του καθενός μας....
Ο άνθρωπος είναι θεός αιώνιος, δεν περιορίζεται...
quote:
alfa-omega:
Την συγκεκριμένη πληροφορία την αντλώ από την εξέλιξη της ανθρωπότητας .
Πως συμπεριφέρονται σήμερα οι συνάνθρωποι σου , περισσότερο συναισθηματικά ,η περισσότερο νοητικά ;
Περισσότερο υλιστικά!
quote:
alfa-omega:
Αν η πλειοψηφία έλεγχε τα συναισθήματα , θα ζούσε διαφορετικά .
Την σκέψη της δεν θα την καθοδηγούσε κάποιος άλλος ,η κάτι άλλο .
Θα είχε απελευθερωθεί από τις ξένες επιθυμίες , τις οποίες σήμερα ακόμη υπηρετεί .
Θα ζούσε πραγματικά , θα ήτανε ευτυχισμένη η πλειονότητα των ανθρώπων του πλανήτη .
Θα υπήρχε ποιότητα ζωής για την πλειοψηφία του πλανήτη .Ο έλεγχος συναισθημάτων , δεν έχει επιτευχθεί από την πλειοψηφία της Ανθρωπότητας , παρότι έχουνε περάσει 5.000.000 εκατομμύρια χρόνια από την εμφάνισή του ανθρώπου στον πλανήτη .
Δεν μπορεί να συμβαίνει κατά τύχη μία τέτοια εξέλιξη .
Ο ρυθμός είναι αργός ,απελπιστικά αργός για κάποια ανοιχτά μυαλά .Όταν όμως αλλάξει η οπτική γωνία θέασης , αλλάζει και η αντίληψη για τον κόσμο αυτόν .
Προσπαθώ να βλέπω λοιπόν , πέρα από τον χρόνο που μου δόθηκε για την επίγεια ζωή μου .
Και αυτό που διακρίνω είναι , ότι δεν έχει σημασία , το αν ,η πότε θα φτάσει η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ , σε μία ενιαία αντίληψη , αλλά το πως ,με ποιον τρόπο, ποια μέθοδο .
Γνώμη μου είναι, ότι το κύριο ρόλο τον παίζει ο υλισμός......η λαγνεία της ύλης έχει δημιουργήσει όλα τα σημερινά προβλήματα.....αν ο άνθρωπος λάτρευε το πνεύμα τα πράγματα θα ήσαν πολύ ποιο καλύτερα σε όλους τους τομείς.
quote:
alfa-omega:
Εσύ καλά κάνεις και μελετάς την διδασκαλία του χριστού .
Εμένα θα μου επιτρέψεις να λειτουργώ σαν την μέλισσα .
Να δοκιμάζω από πολλά δέντρα καρπούς .
Δοκίμασε από παντού......και μόλις βρίσκεις κάτι που σε εντυπωσιάζει να μας το μεταφέρεις κι εμάς. Να το γνωρίσουμε και να το ελέγξουμε ποιοτικώς....

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
Δοκίμασε από παντού......και μόλις βρίσκεις κάτι που σε εντυπωσιάζει να μας το μεταφέρεις κι εμάς. Να το γνωρίσουμε και να το ελέγξουμε ποιοτικώς....
alfa-omega
Σωστός .![]()
Στα επόμενα δύο link ίσως να βρεις κάτι χρήσιμο .
Γνώμη μου είναι, ότι το κύριο ρόλο τον παίζει ο υλισμός......η λαγνεία της ύλης έχει δημιουργήσει όλα τα σημερινά προβλήματα.....αν ο άνθρωπος λάτρευε το πνεύμα τα πράγματα θα ήσαν πολύ ποιο καλύτερα σε όλους τους τομείς.
alfa-omega
Λογικός ο προβληματισμός σου .
Ας τον επεκτείνουμε .
Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ για να λατρέψει το πνεύμα ,όπως λάτρεψε και λατρεύει την ύλη (πλειοψηφικά ) , θα έπρεπε να υπάρχει παρόμοια εξέλιξη .
Το πρόβλημα είναι ο χρόνος .
Σε θέματα υλικά , ο κάθε διαμορφωμένος χαρακτήρας επαρκείτε συνήθως , στην πληθώρα των υλικών αγαθών .
Όταν όμως μία πνευματική εξέλιξη απαιτεί , τον περιορισμό των υλικών αγαθών, υπάρχει πρόβλημα .
Είναι εφικτή η πνευματική εξέλιξη και η λατρεία του πνεύματος , με διαφορετικό τρόπο ?
Δηλαδή το άτομο που λατρεύει την ύλη, να λατρέψει και το πνεύμα , δίχως όμως να απαρνηθεί την ύλη (υλικά αγαθά ) ?
Το παν μέτρο άριστον , ισχύει ακόμη .
Διότι η ισορροπία μεταξύ πνεύματος & ύλης , δεν είναι πλέον απλή διαδικασία .
Τελικά για να λατρέψει ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ (ομαδικά ) & άνθρωπος (ατομικά ) το πνεύμα , είναι απαραίτητο να περιορίσει τα υλικά αγαθά ;
Αυτό προτείνουνε όλες οι θρησκείες σε καθολικό επίπεδο .
Μήπως δεν έχει σχέση με την πνευματική πρόοδο και την τελική λατρεία του ΑΝΘΡΩΠΟΥ για το πνεύμα , η μείωση των υλικών αγαθών ;
Μπορούμε να γίνουμε πλούσιοι σε υλικά & πνευματικά αγαθά και να λατρέψουμε το πνεύμα όπως την ύλη, είναι εφικτό ?
Όταν το θεωρούμενο έχει υπόσταση σε πεδία ανώτερα του νοητικού, το αποκαλούμε ΙΔΕΑ.
Όταν η υπόσταση του είναι νοητική, το αποκαλούμε ΣΚΕΨΗ .
Όταν η υπόσταση του είναι των δύο κατώτερων πεδίων το αποκαλούμε ΑΙΣΘΗΜΑ και ΑΙΣΘΗΤΟ αντίστοιχα.
Αν ο θεατής / συνείδηση , μπορεί να δημιουργήσει ,η να υιοθετήσει μία τέτοια θεώρηση, δηλαδή να είναι πλούσιος σε πνευματικά & υλικά αγαθά , εξαρτάται από την μορφή στην οποία έχει εξελιχθεί , αν δηλαδή αυτή η μορφή που διαμόρφωσε , έχει υλική ,η πνευματική υπόσταση .
Υπάρχει διαφορά μεταξύ ύλης & πνεύματος ,αγαπητέ europaios2 ?
Αν σου είναι εφικτό κάνε αναφορά μέσω του αντικειμενικού κόσμου τον οποίο αντιλαμβάνεται η προσωπικότητα που διαμόρφωσες μέχρι σήμερα , για να φανούνε οι ενδεχόμενες διαφορές ,οι οποίες σίγουρα υπάρχουνε λόγω του διαφορετικού τρόπου σκέψεως που υιοθετήσαμε .
περί συλλογής, όπως η μέλισσα, πολλών γνώσεων, όπως
λές, όταν η αλήθεια και η γνώση είναι μία....
Όλες οι θρησκείες, αποδίδουν την αλήθεια,αλλά,ο Χριστός, για τους χριστιανούς, είναι η απόλυτη αλήθεια...Μόνο τον Χριστό είδαμε
ως Θεό κι αυτο πρέπει να μας δείχνει και τον δρόμο...Αυτόν
τον θεό άνθρωπο, πρέπει να καλλιεργήσουμε μέσα μας....
Εσύ διαφωνείς, με αυτό, παράδειγμα;
quote:
alfa-omega:
Όταν όμως μία πνευματική εξέλιξη απαιτεί , τον περιορισμό των υλικών αγαθών, υπάρχει πρόβλημα .
Είναι εφικτή η πνευματική εξέλιξη και η λατρεία του πνεύματος , με διαφορετικό τρόπο ?
Αγαπητέ alfa-omega, εφόσον δεν μπορεί να γίνει αλλιώς και ο άνθρωπος επιθυμεί την εξέλιξη του πνεύματος! θα πρέπει να περιορίσει τη λατρεία της ύλης στο μέτρο του δυνατού ώστε να δώσει χρόνο στο πνεύμα!
Κάποιος που λατρεύει και την ύλη και το πνεύμα δεν είναι κακό!.....κακό είναι να λατρεύει περισσότερο την ύλη από το πνεύμα.
quote:
alfa-omega:
Δηλαδή το άτομο που λατρεύει την ύλη, να λατρέψει και το πνεύμα , δίχως όμως να απαρνηθεί την ύλη (υλικά αγαθά ) ?
Εφόσον έχει τη δυνατότητα να πράττει και τα δύο ταυτόχρονα δεν βλέπω να υπάρχει κάποιο πρόβλημα! το πρόβλημα προκύπτει όταν η ύλη μπαίνει ως πρωταρχικός στόχος! γιατί τότε σίγουρα δε θα έχει πνευματική ανύψωση αλλά βύθιση!
quote:
alfa-omega:
Το παν μέτρο άριστον , ισχύει ακόμη .
Διότι η ισορροπία μεταξύ πνεύματος & ύλης , δεν είναι πλέον απλή διαδικασία .
Τελικά για να λατρέψει ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ (ομαδικά ) & άνθρωπος (ατομικά ) το πνεύμα , είναι απαραίτητο να περιορίσει τα υλικά αγαθά ;
Γιατί να τα περιορίσει? εφόσον μπορεί να τα έχει και τα δύο?....αυτό θα το κάνει μόνο εφόσον δεν μπορεί να κάνει αλλιώς και ενώ επιθυμεί τη λατρεία του πνεύματος! και πάντα στα πλαίσια "του παν μέτρο άριστον" όπως είπες!
quote:
alfa-omega:
Αυτό προτείνουνε όλες οι θρησκείες σε καθολικό επίπεδο .
Μήπως δεν έχει σχέση με την πνευματική πρόοδο και την τελική λατρεία του ΑΝΘΡΩΠΟΥ για το πνεύμα , η μείωση των υλικών αγαθών ;
Κατά προσωπική μου άποψη, η μείωση των υλικών αγαθών θα πρέπει να γίνεται μόνο υπέρ του πνεύματος και πάντα στα όρια του εφικτού.
Όλες οι θρησκείες παλεύουν η κάθε μία με τον δικό της τρόπο, για την πνευματική ανάπτυξη του ανθρώπου και σωστά είναι κατά του υλισμού.
Ωστόσο λίγοι άνθρωποι μπορούν να λειτουργήσουν έτσι και να φτάσουν σε υψηλό πνευματικό επίπεδο.
quote:
alfa-omega:
Μπορούμε να γίνουμε πλούσιοι σε υλικά & πνευματικά αγαθά και να λατρέψουμε το πνεύμα όπως την ύλη, είναι εφικτό ?
Το πνεύμα μπορούμε αν θέλουμε να το λατρέψουμε! τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο για τον άνθρωπο! και ο Ιησούς με το σταυρικό θάνατό Του είναι η απόδειξη!
Όμως σήμερα λίγοι άνθρωποι προσπαθούν να συνδυάσουν αυτά τα δύο! και ακόμη λιγότεροι! να λατρέψουν πρώτα απ' όλα το πνεύμα.
quote:
alfa-omega:
Υπάρχει διαφορά μεταξύ ύλης & πνεύματος ,αγαπητέ europaios2 ?
Φυσικά και υπάρχει τεράστια διαφορά! φίλε μου!
quote:
alfa-omega:
Αν σου είναι εφικτό κάνε αναφορά μέσω του αντικειμενικού κόσμου τον οποίο αντιλαμβάνεται η προσωπικότητα που διαμόρφωσες μέχρι σήμερα , για να φανούνε οι ενδεχόμενες διαφορές ,οι οποίες σίγουρα υπάρχουνε λόγω του διαφορετικού τρόπου σκέψεως που υιοθετήσαμε .
Για μένα ο άνθρωπος εφόσον ήταν Χριστιανός όπως ακριβώς θέλει τον άνθρωπο ο Ιησούς! θα ήταν και ένας μικρός Θεός! σε έναν υπέροχο κόσμο!
Ο Ιησούς δίδασκε για αγάπη και δικαιοσύνη! εάν αυτά υπήρχαν! ο κόσμος θα ήταν πολύ καλύτερος σήμερα!
Δε θα υπήρχε ο εφοπλιστής ή ο βιομήχανος που πατώντας επάνω σε πτώματα αυξάνει τα κέρδη του εις βάρος των εργαζομένων του! και των συμπολιτών του!
Δε θα υπήρχαν καν κυβερνήσεις! αφού δε θα υπήρχε ανάγκη να υπάρχει κράτος! Δε θα υπήρχαν πόλεμοι! φτώχεια και δυστυχία! Όλοι οι λαοί μπορούν να συνυπάρξουν μεταξύ τους εφόσον οι πολίτες τους έχουν ειλικρινή διάθεση γι΄ αυτό!
Επειδή όμως όλα αυτά δεν είναι παρά μια ουτοπία!, ας δούμε μόνο την πραγματικότητα.
Για μένα προσωπικά ο κάθε άνθρωπος μπορεί πολύ εύκολα να μην φτάσει βέβαια στα επιθυμητά επίπεδα που θέλει ο Θεός! από αυτόν!, αλλά τουλάχιστον να τα πλησιάσει κάνοντας μια αξιόλογη προσπάθεια και πορεία!
Και αυτό είναι εύκολο! αρκεί και μόνο να εφαρμόζει το "παν μέτρο άριστον" όπως είπες!
Δεν χρειάζεται να είμαστε πρώτα υλιστές! ας ασχοληθούμε με το πνεύμα μας και να προσαρμόσουμε τις ανάγκες της ύλης μας επάνω σε αυτόν τον στόχο! δεν είναι δύσκολο! Είναι πολύ εύκολο!, αρκεί να είμαστε άνθρωποι γιατί δυστυχώς! υπάρχουν δισεκατομμύρια ανθρωποειδή και όχι άνθρωποι.

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
Αγαπητέeuropaios2 έχω την αίσθηση ότι αρκετά σε ταλαιπώρησα με τα ερωτήματά μου ?
Εύχομαι να μου επιτρέψεις όμως ,να σου θέσω ένα τελευταίο ερώτημα .
Πιστεύεις στην ζωή μετά θάνατον ;
Αλήθεια πόσο χρονικό διάστημα μελετάς την αγία γραφή (συγχώρεσέ την περιέργειά μου ) ?
Προσωπικά έχω την αίσθηση ότι πιστεύεις και προσπαθείς να εξελιχθείς συνειδητοποιημένα σύμφωνα με την διδασκαλία του χριστού .
Το ερώτημα αυτό θα ήθελα να το απαντήσω και εγώ ,για να υπάρξει μία σύγκριση (εύχομαι να είναι χρήσιμη ) ,των δύο ίσως διαφορετικών τρόπων σκέψεως .
Πιστεύω προσωπικά , ότι θάνατος δεν υφίσταται με την έννοια , ότι τα πάντα εξελίσσονται μέσα στο άπειρο , από μία μορφή σε κάτι άλλο ,από μία συνειδητότητα σε μία άλλη .
Εκτιμώ με την φτωχή μου διάνοια ,ότι ,όταν έρθει η ώρα κατά την οποία θα σβήσω σωματικά θα συνεχίσω να υπάρχω , διότι θεωρώ το πνεύμα (του οποίου είμαι φορέας ,καθώς επίσης κάθε ανθρώπινο ον ) αιώνιο ,αθάνατο ,άφθαρτο ,αμετάβλητο .
Δεν γνωρίζω την διαδικασία , μέσω της οποίας θα συμβεί , αλλά η φτωχή μου διάνοια , το φαντάζεται ως εξής :
Θα ανοίξω μία άλλη πόρτα ,πύλη , και θα βγω σε έναν κόσμο, ο οποίος μπορεί να είναι παλαιός μεν , από τον οποίο ενδέχεται να μην θυμάμαι τίποτα ,η να έχω θολές μνήμες .
Στην καλύτερη (ιδανικότερη περίπτωση θα έλεγα ) , θα υπάρχουνε ψήγματα αλήθειας από τον παλαιό κόσμο (την περασμένη (τις περασμένες μου ζωές ) ,τα οποία θα είναι ευκολότερα να ερμηνεύσω αντικειμενικά .
Φυσικά και μπορεί να κουβαλάω μία ψευδαίσθηση .
Αυτή όμως δεν λέει να σβήσει από την μνήμη του μυαλού .
Έρχεται και ξαναέρχεται και αναστατώνει όλο τον ψυχικό μου κόσμο .
Είναι όμως μία γλυκιά ταλαιπωρία ( της φτωχής μου διάνοιας ) , η οποία αποτυπώθηκε ( αυτή ίσως η ψευδαίσθηση ) πλέον στην συνείδησή μου και δεν γίνεται πλέον να την σβήσω .
Όλα τελικά συμβαίνουνε όπως συμβαίνουνε με μοναδικό σκοπό , να εξελίσσεται η κάθε ανθρώπινη διάνοια , από ένα σημείο συνειδητότητας ,σε ένα άλλο ,ακόμη ψηλότερο ,που να εμπεριέχει το παλαιό (σημείο συνειδησιακής εξέλιξης ) .
Δηλαδή ατελείωτες αναβαθμίσεις ,μέσα σε έναν χώρο άπειρο , μέσα στον οποίο κινείται η συνείδησή μου και προσπαθεί να ταυτισθεί με την θεϊκή συνείδηση .
Και όταν αυτό συμβεί , που πιστεύω ότι είναι καθαρά θέμα χρόνου , η ψυχή θα απαλλαχθεί από την υποχρέωσή της , να με φέρνει ξανά και ξανά σε έναν κόσμο ,όπου τα πάντα υπηρετούνε ένα (ίσως κρυφό ) θεϊκό σχέδιο .
Αυτό το κρυφό θεϊκό σχέδιο, έχει στόχο , σκοπό , να επιστρέψει ο κάθε άνθρωπος πίσω στην αιωνιότητα ,από την οποία ξεκίνησε το ταξίδι της κάθε ανθρώπινης ψυχής και αυτό πέρα από τα όρια και εμπόδια που μας θέτει ο χρόνος .
Ναι είμαι αιώνιος και το πιστεύω .
Εύχομαι να το γνωρίσω (και να το συνειδητοποιήσω ) .
Ευχαριστώ για την ανάγνωση .
quote:
alfa-omega:
Αγαπητέeuropaios2 έχω την αίσθηση ότι αρκετά σε ταλαιπώρησα με τα ερωτήματά μου ?
Όχι! απλά δεν έχω το χρόνο που θα έπρεπε! για να απαντήσω και ποιο γρήγορα αλλά και όπως θα ήθελα.
quote:
alfa-omega:
Αλήθεια πόσο χρονικό διάστημα μελετάς την αγία γραφή (συγχώρεσέ την περιέργειά μου )?
Πολύ λίγο. Κάτι παραπάνω από δύο χρόνια.
Η Καινή είναι πολύ εύκολη προς μελέτη, μόνο "μπουμπούνας" δε θα μπορούσε να καταλάβει κάτι! και ο κακοπροαίρετος που τη διαβάζει για άλλο σκοπό.
Η Παλαιά όμως επειδή κρύβει πολλά νοήματα αλλά και επειδή μέσα της υπάρχει αναμεμιγμένη η ιστορία των Εβραίων μαζί με τις προφητείες και τα μηνύματα του Θεού είναι δύσκολο έργο.
Ωστόσο με λίγη προσοχή ξετρυπώνεις αυτό που πρέπει.
quote:
alfa-omega:
Προσωπικά έχω την αίσθηση ότι πιστεύεις και προσπαθείς να εξελιχθείς συνειδητοποιημένα σύμφωνα με την διδασκαλία του χριστού .
Όντως. Προσπαθώ για το μετά.
quote:
alfa-omega:
Το ερώτημα αυτό θα ήθελα να το απαντήσω και εγώ ,για να υπάρξει μία σύγκριση (εύχομαι να είναι χρήσιμη ) ,των δύο ίσως διαφορετικών τρόπων σκέψεως .
Πιστεύω προσωπικά , ότι θάνατος δεν υφίσταται με την έννοια , ότι τα πάντα εξελίσσονται μέσα στο άπειρο , από μία μορφή σε κάτι άλλο ,από μία συνειδητότητα σε μία άλλη .
Εκτιμώ με την φτωχή μου διάνοια ,ότι ,όταν έρθει η ώρα κατά την οποία θα σβήσω σωματικά θα συνεχίσω να υπάρχω , διότι θεωρώ το πνεύμα (του οποίου είμαι φορέας ,καθώς επίσης κάθε ανθρώπινο ον ) αιώνιο ,αθάνατο ,άφθαρτο ,αμετάβλητο .
Δεν γνωρίζω την διαδικασία , μέσω της οποίας θα συμβεί , αλλά η φτωχή μου διάνοια , το φαντάζεται ως εξής :
Θα ανοίξω μία άλλη πόρτα ,πύλη , και θα βγω σε έναν κόσμο, ο οποίος μπορεί να είναι παλαιός μεν , από τον οποίο ενδέχεται να μην θυμάμαι τίποτα ,η να έχω θολές μνήμες .
Στην καλύτερη (ιδανικότερη περίπτωση θα έλεγα ) , θα υπάρχουνε ψήγματα αλήθειας από τον παλαιό κόσμο (την περασμένη (τις περασμένες μου ζωές ) ,τα οποία θα είναι ευκολότερα να ερμηνεύσω αντικειμενικά .
Φυσικά και μπορεί να κουβαλάω μία ψευδαίσθηση .
Αυτή όμως δεν λέει να σβήσει από την μνήμη του μυαλού .
Έρχεται και ξαναέρχεται και αναστατώνει όλο τον ψυχικό μου κόσμο .
Είναι όμως μία γλυκιά ταλαιπωρία ( της φτωχής μου διάνοιας ) , η οποία αποτυπώθηκε ( αυτή ίσως η ψευδαίσθηση ) πλέον στην συνείδησή μου και δεν γίνεται πλέον να την σβήσω .
Όλα τελικά συμβαίνουνε όπως συμβαίνουνε με μοναδικό σκοπό , να εξελίσσεται η κάθε ανθρώπινη διάνοια , από ένα σημείο συνειδητότητας ,σε ένα άλλο ,ακόμη ψηλότερο ,που να εμπεριέχει το παλαιό (σημείο συνειδησιακής εξέλιξης ) .
Δηλαδή ατελείωτες αναβαθμίσεις ,μέσα σε έναν χώρο άπειρο , μέσα στον οποίο κινείται η συνείδησή μου και προσπαθεί να ταυτισθεί με την θεϊκή συνείδηση .
Και όταν αυτό συμβεί , που πιστεύω ότι είναι καθαρά θέμα χρόνου , η ψυχή θα απαλλαχθεί από την υποχρέωσή της , να με φέρνει ξανά και ξανά σε έναν κόσμο ,όπου τα πάντα υπηρετούνε ένα (ίσως κρυφό ) θεϊκό σχέδιο .
Αυτό το κρυφό θεϊκό σχέδιο, έχει στόχο , σκοπό , να επιστρέψει ο κάθε άνθρωπος πίσω στην αιωνιότητα ,από την οποία ξεκίνησε το ταξίδι της κάθε ανθρώπινης ψυχής και αυτό πέρα από τα όρια και εμπόδια που μας θέτει ο χρόνος .
Ναι είμαι αιώνιος και το πιστεύω .Εύχομαι να το γνωρίσω (και να το συνειδητοποιήσω ) .
Ευχαριστώ για την ανάγνωση .
Η διαφορά μας είναι ότι εσύ πιστεύεις στις πολλές ζωές. Εγώ μόνο σε μία.
Εάν υπήρχε κάποιος που έλεγε ότι ήταν Υιός Θεού! δίδασκε την αρετή και την αγάπη και πέθαινε για το καλό του ανθρώπου όπως ο Ιησούς και μιλούσε για πολλές ζωές! τότε θα την έψαχνα τη δουλειά.
Τώρα όχι δε βρίσκω το λόγο.
Ο άνθρωπος όσο πάει και χειροτερεύει, παντού υπάρχει διαφθορά και ανηθικότητα, για μένα αυτό είναι και η πλέον απόδειξη ότι δεν υπάρχει μετενσάρκωση!
Βλέπεις εσύ ο κόσμος να καλυτερεύει? ...... εγώ προσωπικά βλέπω να χειροτερεύει το βλέπω γύρω μου στο δρόμο, στις πλατείες......όπου και να κοιτάξω συγκρίνοντας βλέπω ότι τα προηγούμενα χρόνια ο άνθρωπος ήταν και ποιο καλύτερος!......κάθε πέρσι και καλύτερα!...κάθε φέτος και χειρότερα!.....για ποια μετενσάρκωση μιλάς?
Χρησιμοποιώ κάποιον μπούσουλα! ενώ εσύ προσωπικές εκτιμήσεις, αυτή είναι η διαφορά μας! Ωστόσο ας χρησιμοποιεί ο καθένας αυτό που νομίζει! αρκεί να το κάνει για καλό σκοπό.
-Να σαι πάντα καλά!

Edited by - europaios2 on 16/08/2009 12:09:44
quote:
europaios2: Ο άνθρωπος όσο πάει και χειροτερεύει, παντού υπάρχει διαφθορά και ανηθικότητα
Αυτό το δέχομαι σε μεγάλο βαθμό, αλλά...
quote:
europaios2: : για μένα αυτό είναι και η πλέον απόδειξη ότι δεν υπάρχει μετενσάρκωση!
Γιατί, όμως, αυτό αποτελεί απόδειξη για το ότι δεν ισχύει η θεωρία της μετενσάρκωσης ;
Φιλικά
Κηφεύς
Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά.
Να είσαι καλά...
Oculatis Abis (Φεύγεις οξυδερκής)
Ο ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΣΟΥ...
Επέτρεψέ μου να επιμείνω, γιατί όταν "ψειρίζεις" με λάθος εργαλεία και αναζητάς αλήθειες, είναι σα να τσαπίζεις ένα χωράφι με την κουτάλα της κουζίνας και να περιμένεις να βλαστήσει.
Άτοπον!
![]()

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
Αυτά...
quote:
Παρεμπιπτόντως αγαπητέ, διακρίνω μια επιθετική τακτική απέναντί μου ή είναι ιδέα μου; Επειδή καθώς βλέπω είσαι και απο τους παλιούς εδω θα ήθελα να ξέρω μήπως οι τοποθετήσεις μου ενοχλούν κάποιους;
Αυτά...Oculatis Abis (Φεύγεις οξυδερκής)
Επιθετική και τακτική μαζί![]()
![]()
Όποιος εκφράζει κάποια διαφωνία σε μία συζήτηση εκφράζει επιθετικότητα και σκοπιμότητα ![]()
Και καλά... έχεις, απ' ότι φαίνεται, την τάση, να παίρνεις τα πράγματα προσωπικά, ενώ και οι δύο δεν είμαστε τίποτε άλλο παρά ψηφιακοί λογαριασμοί, δε σε ξέρω και δε με ξέρεις...
...μα να φτάνεις να κάνεις και δεύτερες σκέψεις περί εξυφαινομένης συνωμοσίας, νομίζω ότι είναι υπερβολικό, δε νομίζεις ![]()
![]()
Έλεος πια...

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
Φιλικά Γιάννης... (κατά κόσμον...)
Χαίρομαι που το ξεκαθαρίσαμε πάντως.

symeon
Έχουμε ήδη απαντήσει στο ερώτημα αυτό. Θα ήθελες να διαβάσεις το θέμα και αν συνεχίζεις να έχεις ερωτήματα, να επανέλθουμε;

Προς το παρων θα ηθελα απλά να κάνω την "παρατήρηση" στον Sceptic πως η αναφορά που κάνει στην Γέννεση όπου ο Θεός λέει "εμείς" δεν αποδεικνύει τριαδικότητα. Μπορεί να εννοεί από 2 έως...12 (ή περισσότερα άτομα) με την ίδια ευκολία που μπορεί να εννοεί τα 3.
Εξάλλου συνεχίζει να επικαλείται σαν "αποδείξεις" κείμενα που προέρχονται από την ίδια την θρησκεία, που όμως προφανώς στερούνται αντικειμενικότητας.
Επίσης, να υπενθυμίσω πως με την ίδια ευκολία που χαρακτηρίζει "αυτόκλητους γκουρού" κάποιους που έκφρασαν αντιθέσεις με την "ορθόδοξη;!" διδασκαλία, χαρακτήρισαν και οι Ιουδαίοι τον ίδιο τον Ιησού. Αυτόκλητο γκουρού τον χαρακτήρισαν και τον καταδίκασαν γιά βλασφημία.
Δεν αρνούμαι το δικαίωμα να πιστεύει κανείς ότι θέλει.
Από την στιγμή όμως που θέλει να εκφράζει την άποψή του, οφείλει και να την στηρίζει με επιχειρήματα αντικειμενικά αποδεκτά και όχι του τύπου "μα το λέει η Π.Δ ή η Κ.Δ".
Με το ίδιο ακριβώς σκεπτικό, ένας μουσουλμάνος θα υποστήριζε την "δική του" αλήθεια λέγοντας "μα το λέει το Κοράνι".
Σχετικά με το τόπικ, η γνώμη μου είναι πως ΟΛΟΙ διψάμε γιά κάτι νέο.Ακόμα και όσοι πιστεύουν στον Χριστό, καταλαβαίνουν (είναι εμφανές) πως τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως μας τα έχουν μάθει τόσα χρόνια.
Αυτό αποτελεί και την κυρίως αιτία της υστερίας που υπάρχει γιά το συγκεκριμένο (αλλά και γιά άλλα παρόμοια βιβλία)
Τελειώνοντας, θα ήθελα να του πω, οτι επειδή ορισμένοι δεν δέχονται την "αλήθεια" όπως αυτή έχει κατασκευασθεί από τις Συνόδους και το παπαδαριό, δεν σημαίνει πως βρίζουν τον Ιησού όπως ισχυρίζεται, αλλά αντιθέτως πιστεύουν στον ίδιο τον Ιησού και προσπαθούν να απεγκλωβίσουν την διδασκαλία του από την τεράστια εταιρία που ονομάζεται Εκκλησία.
Αυτά είχα να πω, και ζητώ συγνώμη εκ των προτέρων από τον Sceptic αν φανεί πως είμαι επιθετικός απέναντί του. Δεν είχα καμμία τέτοια πρόθεση, απλά θέλω να τονίσω πως η όψη της "αλήθειας" εξαρτάται πάντα με το από ποιά πλευρά την κοιτάμε.
Φιλικά
ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΒΙΒΛΙΟ,ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΘΑ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΣΑΦΑΡΙ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ - ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΩΝ-ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΝ...
ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ , ΚΑΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΑΝ ΟΧΙ ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ.....ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ....
ΣΕ ΑΥΤΟ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟΙ ......ΕΤΣΙ...!
G.D