ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Η ΠΛΑΝΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- Η ΠΛΑΝΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

ΠΛΑΤΩΝΑΣ30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
29/09/2007, 23:59:40
Γεια σας,

Κοιταξα προσεχτικά οσα εγραψες φιλε ΕΛ ΕΛΥΟΝ οσο αφορά τη θρησκεία,

quote:
Υπάρχει μόνο η Θρησκεία του!
Ναι αυτός είναι ο ορισμός για τον θρησκευόμενο!
Δεν υπάρχει ελευθερία!

Κατωπιν αναρωτήθηκα, πως γινεται να μεταμορφωθει μεσα του καποιος, διχως ελευθερία.

Οσο μεγαλος πνευματικα να είναι καποιος, ο ιδιος ο διδασκαλος, ακομα και ο χριστος να είναι φυσικα δυπλα σου, μπορει να σε μεταμορφωσει?

Αν μπορει, τοτε πρεπει να προσεξεις την πλανη που πέφτουν οι περισσότεροι, που ειτε επηρεαζονται ειτε κυριαρχούνται.

Μαλιστα, διακατεχονται από θεωριες γραμμενες εντεχνα σε πολλους τομους.... μα δεν εχουν αλλαξει πολλα μεσα τους.

Είναι κυριευμένοι, και αυτό μπορεί να κρατήσει…ΧΡΟΝΙΑ!

Φενεσαι ειλικρινής Ελ Ελυον, σου ζήτω να τα εξετασεις/κοιτάξεις με τη δεουσα προσοχη,

Αν ο θρησκευόμενος (ακόλουθος) δεν είναι ελεύθερος, τοτε κυριαρχείτε.

Αν κυριαρχειτε από τη θρησκεια, τοτε κυριαρχειται και από το μίσος (η από κάποιο χαρισματικό διδάσκαλο, όσο μεγαλος και να είναι, μικρή είναι η διαφορα), είναι παντα…. ενας σκλάβος.

Δες λιγο τους ταλιμπαν. (Δεν είναι για σένα, μην αρχίσεις τα παράπονα)

Το ισλαμ, (ο αλαχ τους), είναι το καταφύγιο της σύγχυσης τους.

Και όταν εύκολα κατέχεσαι, εύκολα σκοτώνεις, μιας και η κατοχή, ποτε δεν σε ελευθερώνει (από το μίσος και την πλάνη).

Κοίταξα το λεξικο, φιλε ΕΛ ΕΛΥΟΝ και γραφει,

Θρησκεια, η πιστις της υπαρξεως θεων, (η θεου) και η προς αυτους λατρεια. Το συνολο των δοξασιών των σχετικων με την ως ανω πιστιν.

Αν παλι κοιτάξεις ένα εγγλεζικο η ένα ιταλικο λεξικο, η λεξις είναι Religion, Religione, και εχει σχεση με κατι που δένει, που είναι ένα.

Σε μένα αδερφε, (μαλλον δεν ειμαι και τοσο θρησκος), αυτα που καταλαβαινα από πιτσιρικας, τα ζουσα και στο πετσι μου, ηταν και ειναι, πως αυτό που χωριζει τους ανθρωπους, είναι… ο εγωισμος τους.

Στην κατανοηση και στην ελευθερία από αυτή την κινηση *(του ΕΓΩ), βασίζεται, ότι ονομάζω θρησκευτικη ζωη.

Είναι ευκολη η πλανη στην αναζητηση του θεου, γιατι μεσα μας ψαχνουμε για καποια ικανοποιηση, και (ο Αγιος), βρισκει εκεινο που επιθυμει…. μα κατά ποσο είναι αυτο… αληθεια….

ELO

quote:
Με άλλα λόγια φίλε μου, μήπως χρειαζόμαστε να πιαστούμε από κάτι σαν αρχή που θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε τον σωστό δρόμο, έστω και αν αυτός ο δρόμος περνάει μέσα από όλες αυτές τις διδασκαλίες, αλλά δεν μένει προσκολλημένος σε καμία

Δεκανικια ειναι φιλε ΕΛΟ.

Στην αρχη εχεις την εντυπωση πως κανεις προοδους, μαλιστα νομιζεις πως ειναι (πνευματικοτητα), γιατι βλεπεις και ακους κατι παραπανω, εχεις και καποια παραξενη εμπειρια...και μετα...το παιζεις δασκαλος και φτασμενος.

Αναρωτιεμαι αγαπητε ΕΛΟ, μηπως η αληθεια γεννιεται/ερχεται όταν κατανοηθουν (βρουν την θεση τους, αρα τελειωσουν... οι επιθυμιες, (ακομα και για θεο, για ανωτερο εαυτο και για θεωση) και φυσικα... όταν ο νους καταλαβει την πλανη του…. στο κυνήγι των εντυπώσεων.

30/09/2007, 11:42:34
Δεκανίκια είναι φίλε μου Πλάτωνα όταν μένεις προσκολλημένος σε οποιαδήποτε διδασκαλία /ες, δημιουργώντας όλες αυτές τις δήθεν πνευματικές εμπειρίες (βιώματα) μέσα στο μυαλό σου, που σε βάζουν σε μια πλάνη να πιστέψεις ότι πραγματικά βρήκες, ανακάλυψες ή ακόμα και ότι σου δόθηκε η μια αλήθεια .

Βέβαια αναρωτιέμαι φίλε μου η αλήθεια που ψάχνουμε και διαβάζουμε μέσα σε όλες αυτές τις διδασκαλίες, έχει να κάνει με κάτι ανώτερο ή με κάτι εντελώς γνώριμο, που κανένας μας δεν το έχει γνωρίσει απόλυτα .
Τον ίδιο εαυτό μας και μέσα από αυτόν τις επιθυμίες μας τις ανάγκες μας, ακόμα και τον λόγο που προκαλούνται οι δήθεν εντυπώσεις μέσα μας και έξω μας …..

Edited by - elo on 30/09/2007 11:45:03

01/10/2007, 09:22:09
quote:
Δεκανίκια είναι φίλε μου Πλάτωνα όταν μένεις προσκολλημένος σε οποιαδήποτε διδασκαλία /ες, δημιουργώντας όλες αυτές τις δήθεν πνευματικές εμπειρίες (βιώματα) μέσα στο μυαλό σου, που σε βάζουν σε μια πλάνη να πιστέψεις ότι πραγματικά βρήκες, ανακάλυψες ή ακόμα και ότι σου δόθηκε η μια αλήθεια .

Έχεις απόλυτο δίκιο, φίλε μου elo!
Αν όμως δεν το κάναμε αυτό τότε πολύ απλά δεν θα ήμασταν άνθρωποι και δεν θα ήταν στην ανθρώπινη φύση μας να προσπαθήσουμε να απαγκιστρωθούμε από τις νοητικές προσκολλήσεις μας...

In anticipation of my resurrection...

01/10/2007, 22:29:01
Πολύ σωστό αυτό που αναφέρεις φιλαράκι Dying_Incubus .

Βλέπεις από εκεί ξεκινάει και η κάθε (ανάγκη) μας, στο να προσπαθήσουμε να ανακαλύψουμε να διαισθανθούμε ότι δεν είμαστε μόνο άνθρωποι (ύλη)….

IngmarΜέλος
02/10/2007, 01:05:13
Γι αυτό αρκετοί δεν αρκούνται στο να θρησκεύονται σε κάτι(αβάσταχτη η "αίσθηση του Κενού",βλέτετε...)

Γι αυτό,προκειμένου να βρουν γνώθι σαυτόνκαι φώτισηστη ζωή τους,ακολουθούν το εσωτεριστικό μονοπάτι της Μυσταγωγίας...

Αλλά μάλλον,σε κάτι αυτονόητο αναφέρθηκα πάλι...

Ingy

(όπως πάνω-έτσι και κάτω)

02/10/2007, 07:09:59
Γεια σας,

Πως διαμορφωνεται ο εαυτος σας καθημερινα?

Θα μου πειτε, πως διαμορφωνεται αναλογα με το τι κανουμε, την υγεια, τις σκεψεις που εχουμε, τους ανθρωπους που συνανταμε, και γενικωτερα, με ότι ασχολουμαστε.

Eπειδη είναι πολυπλοκοι και περισσοτεροι του ενός οι λογοι που μας διαμορφωνουν, σε καθημερινη βαση, ας προσεξουμε ένα παιδι από εντονο και καθαρο που είναι αρχικα, στην προχωρημενη ηλικια του, το πως γίνεται ανιαρό και συγκεχυμένο.

Ας δωσουμε μια ονομασια σε αυτή τη διαδικασια.

ΣΧΕΣΕΙΣ

Μεσα από τις σχεσεις, αν προσεξετε, σιγα σιγα συμορφωνομαστε σε υποδειγματα που η ιδια η κοινωνια μας διοχετευει.

Μεσα από τις σχεσεις, ακομα και σε ένα χωρο σαν και αυτό, διαμορφωνομαστε.

Μπορουν η όχι οι λεξεις, να πληγωσουν τον συνανθρωπο μας?

Σχεσεις λοιπον είναι καθετι, που ερχομαστε σε επαφη και μας διαμορφωνει.

Τωρα, είναι δυνατον να υπάρξει ευτυχία στις σχέσεις μας?

Βεβαια θα μου πειτε, μα ότι γνωρίζουμε, εχει και ώρα λήξεως, ετσι δεν είναι?

Εδώ ερχονται καποιοι, (διαφορετικοι) και λενε.

Αν το αφησετε ετσι, αυτη η αβασταχτη αισθηση του κενου που ανεφερε ο φιλος ingmar, ειναι εκει.

Μαλιστα, δεν αισθανομαστε πως κατι μας λυπει, μα στο βαθος αισθανομαστε, πως δεν… ειμαστε.

Φαρμακο?

Να τα βρασω.

Δοκιμασα τα παντα, Σεχ, πιοτο, μεχρι και πτήσεις….οχι μονο με αεροπλανο!

Αυτό είναι εκει, αισθανεσαι πως κατι λυπει.

Ποιος μου το λεει?

Μα φυσικα ο Νους μου, ο εαυτος μου.

Ισως να συμφωνουμε και να διαφονουμε σε σημεια φιλοι, μα η ολοκληρωση δεν προκαλειται ουτε προκειται να ερθει από το νου.

Ειμαστε εσυ και εγω χωρισμενοι η δεν ειμαστε?

Αν σου αρεσει εσενα ο Αλφα και εμενα ο βητα, αν ταυτιζεσαι με κατι και εγω με κατι άλλο, ειμαστε.

Τωρα, υπαρχει κατι που δεν είναι στο χρονο και θεμα του Νου, που ότι και να εισαι, οτι και να κανεις, δεν το διαμορφωνεις?

Διαμορφωνεται η αγαπη, από καποια συμπεριφορα μας?

Αν ναι, είναι αγαπη?

Ξερετε ποια είναι τα ορια του ΝΟΥ?

Ότι τον περιορίζει.

Και εκεινο που τον περιοριζει, είναι η απολυτη σιωπη.

Πλησιασατε εστω και σπανια?

Αν ναι, ε τοτε κοιταχτε στα ματια εκεινο το αδειο που αισθανεσθαι, και δεστε μεσα σας τι συμβαινει.

03/10/2007, 22:30:04
quote:
μηπως η αληθεια γεννιεται/ερχεται όταν κατανοηθουν (βρουν την θεση τους, αρα τελειωσουν... οι επιθυμιες, (ακομα και για θεο, για ανωτερο εαυτο και για θεωση) και φυσικα... όταν ο νους καταλαβει την πλανη του…. στο κυνήγι των εντυπώσεων.

Πλάτωνα νομίζεις οτι μπορεί να συμβεί μια τέτοια κατάσταση ΜΟΝΙΜΑ οσο ζούμε και είμαστε υγιείς?
Γνωρίζω θεωρητικά την διδασκαλία στην οποία αναφέρεσαι και δεν εχω κρύψει το πόσο με ενθουσιάζει και με συγκινεί. Παρ΄ολα αυτά δεν μπορώ να πω οτι μερικές έννοιες μου δημιουργούν απορίες, ενστάσεις και αμφισβήτηση...
Σαν ιδέα η έλλειψη κάθε επιθυμίας και η άρνηση κάθε στηρίγματος είναι ακρώς γοητευτική και απο μόνη της προκαλεί ενα ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ γαλήνης, σταθερότητας και αυτάρκειας.
Ομως και αυτό ένα συναίσθημα είναι και δεν είμαι σίγουρη αν είναι αντικειμενικό η πραγματικό.
Στην πράξη δεν πιστεύω οτι είναι δυνατόν να ζούμε χωρίς επθυμίες ....χωρίς αυτες πως θα εξελισσόμασταν , πως θα προχωράγαμε...?
Απο την προσωπική παρατήρηση είδα οτι τις στιγμές η την εποχή που κυριαρχεί αυτή η κατάσταση πληρότητας που προέρχεται απο την μη επιθυμία, δεν κινείται τίποτα επειδή δεν ζητάμε τίποτα ..αφού τα έχουμε όλα....
αλλά αν αυτό ήταν καθολικό και μόνιμο που θα είμασταν και πως?

quote:
Eπειδη είναι πολυπλοκοι και περισσοτεροι του ενός οι λογοι που μας διαμορφωνουν, σε καθημερινη βαση, ας προσεξουμε ένα παιδι από εντονο και καθαρο που είναι αρχικα, στην προχωρημενη ηλικια του, το πως γίνεται ανιαρό και συγκεχυμένο.

Επειδή εχω ένα εδω γύρω, σκέφτομαι οτι αν δεν ήταν δικόμου θα το είχα εκπαραθυρώσει μερικές φορές απο την πολλή καθαρότητα και ένταση που προκαλεί. Τα παιδιά για μένα δεν είναι αθώα ...ειναι αδιαμόρφωτα μέσα στην άγνοια τους. Οταν θέλουν κάτι απαιτούν να το πάρουν ανεξάρτητα των συναισθημάτων των άλλων και οταν αγαπούν εννοούν << χρειάζομαι>>....επειδή ομως είναι μικρά και χαριτωμένα καθαγιάζονται...επίσης είναι διδάκτορες στον χειρισμό προσωπικοτήτων..

quote:
Ξερετε ποια είναι τα ορια του ΝΟΥ?

Ας είμαστε λίγο επιφυλακτικοί επειδή αμφιβάλλω αν εχει ο νους όρια..κι αν δεν είχαμε την ''βοήθεια'' των συναισθημάτων αναρωτιέμαι πως θα διαχειριζόμασταν αυτή την απεραντοσύνη ....
Odysseus_nemoΜέλος
04/10/2007, 03:48:34
quote:
Odysseus_nemo: Αναδιατυπώνω το ερώτημα: Με τι κριτήρια χαρακτηρίζουμε κάτι ως Αληθές ή Ψευδές;

el.elyon : Τα κριτήρια είναι Υποκειμενικά!

Με υποκειμενικά κριτήρια διαμορφώνουμε και τις απ-όψεις μας. Άρα οι απ-όψεις είναι και α-λήθειες;

ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΡΟΜΟΣ Ή ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕΣ ΔΕ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ, ΤΟΤΕ ΧΑΡΑΞΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ
Odysseus_Nemo

04/10/2007, 05:53:35
quote:
Πλάτωνα νομίζεις οτι μπορεί να συμβεί μια τέτοια κατάσταση ΜΟΝΙΜΑ οσο ζούμε και είμαστε υγιείς?

Ο Εαυτος καταλαβαινει την Πλανη φιλη ΝΣΤ, όταν γνωρισει το πως δημιουργειται ο ιδιος

Ο Παρατηρητης εχει αρχη και τελος, όπως και να το δεις. Αν δεν επενεμβενε σαν σκεψη, θα υπηρχε εντονο ζησημο σε κάθε τι, όπως γινεται στην παιδικη μας ηλικια.

Η δυσκολια είναι να δεις που χρειαζεται στη Ζωη, και που περισσευει.

quote:
Γνωρίζω θεωρητικά την διδασκαλία στην οποία αναφέρεσαι και δεν εχω κρύψει το πόσο με ενθουσιάζει και με συγκινεί. Παρ΄ολα αυτά δεν μπορώ να πω οτι μερικές έννοιες μου δημιουργούν απορίες, ενστάσεις και αμφισβήτηση...

Γνωριζω θεωρητικα, θα πει πως ισως δεν γνωριζω.

Εκτος της λεκτικης και διανοητικης διεργασιας, υπαρχει μια κατατσαση, (ο παρατηρητης σαν εαυτος, σαν κινηση, δεν επεμβαινει).

Θες να το πεις ψυχη, ανωτερο εαυτο, Perception, insight, (για να χρησημοποιησω λεξεις που σου είναι γνωστες), ουσιαστικα ο ψ.χρονος (ο βαρυς εαυτος μας) δεν επεμβαινει

quote:
Σαν ιδέα η έλλειψη κάθε επιθυμίας και η άρνηση κάθε στηρίγματος είναι ακρώς γοητευτική και απο μόνη της προκαλεί ενα ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ γαλήνης, σταθερότητας και αυτάρκειας.

Ομως και αυτό ένα συναίσθημα είναι και δεν είμαι σίγουρη αν είναι αντικειμενικό η πραγματικό.

Στην πράξη δεν πιστεύω οτι είναι δυνατόν να ζούμε χωρίς επθυμίες ....χωρίς αυτες πως θα εξελισσόμασταν , πως θα προχωράγαμε...?

Στη κατασταση που προανεφερα, ότι γινεται μεσα σου, οποιαδηποτε κινηση, εχεις επιγνωση.

Όταν λεμε τελειωνει η επιθυμια, δεν λεμε πως την σκοτωνουμε.
Γιατι να το κανουμε?

Όταν κατι γνωριζεις πως λειτουργει, πως ερχεται, δεν σου επιφερει αναστατωση, εξαρτηση, ουτε ζητας την επαναλυψη.

Η επιθυμια, είναι παντα ο εαυτος μας. Η κατανοηση της επιθυμιας, είναι η κατανοηση και η ελευθερια από την κινηση του εαυτου μας!

quote:
Απο την προσωπική παρατήρηση είδα οτι τις στιγμές η την εποχή που κυριαρχεί αυτή η κατάσταση πληρότητας που προέρχεται απο την μη επιθυμία, δεν κινείται τίποτα επειδή δεν ζητάμε τίποτα ..αφού τα έχουμε όλα....

αλλά αν αυτό ήταν καθολικό και μόνιμο που θα είμασταν και πως?

Καθολικος και μονιμος, είναι ο εαυτος μας που ζητα σιγουρια.

Όταν δεις πως ετσι είναι, σταματα αυτή η κινηση (η γνωστη σου κινηση, σαν παρατηρητης)

quote:
Επειδή εχω ένα εδω γύρω, σκέφτομαι οτι αν δεν ήταν δικόμου θα το είχα εκπαραθυρώσει μερικές φορές απο την πολλή καθαρότητα και ένταση που προκαλεί.

Χμμ!!

quote:
Τα παιδιά για μένα δεν είναι αθώα ...ειναι αδιαμόρφωτα μέσα στην άγνοια τους. Οταν θέλουν κάτι απαιτούν να το πάρουν ανεξάρτητα των συναισθημάτων των άλλων και οταν αγαπούν εννοούν << χρειάζομαι>>....επειδή ομως είναι μικρά και χαριτωμένα καθαγιάζονται...επίσης είναι διδάκτορες στον χειρισμό προσωπικοτήτων..

Ισως να τα ξερεις καλυτερα.

Δεν εχω παιδια, μα γνωριζω τον ανεψιο μου, (κουβαλαει μεσα του τους γονεις του), και τον αυθορμητισμο.

Εκεινο λατρευω στα παιδια.

quote:
Ας είμαστε λίγο επιφυλακτικοί επειδή αμφιβάλλω αν εχει ο νους όρια..κι αν δεν είχαμε την ''βοήθεια'' των συναισθημάτων αναρωτιέμαι πως θα διαχειριζόμασταν αυτή την απεραντοσύνη ....

Μπορει κατι να διαχειρισθει την απεραντοσυνη?

Δεν είναι ο ΕΑΥΤΟΣ μας ΝΣΤ που ζηταει κατι τετοιο?

Βλεπεις την Πλανη?

Edited by - ΠΛΑΤΩΝΑΣ on 04/10/2007 05:59:15

el.elyonΜέλος
04/10/2007, 12:10:40
Καλημέρα σε όλους!

quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ: Κατωπιν αναρωτήθηκα, πως γινεται να μεταμορφωθει μεσα του καποιος, διχως ελευθερία.

Αγαπητέ μου μόνο αυτό αναρωτήθηκες;

Ποιος γεννήθηκε με την θέληση του?

Αλλά αγαπήστε πιστεύεις ότι για να μεταμορφωθεί κάποιος το μόνο που χρειάζεται είναι η ελευθερία, ποια είναι η Ελευθερία?

Υπάρχει ελευθερία στη πράξη?

Γιατί τo άθεο καθεστώς είναι δικτατορικό?

Η παιδία και η ελευθερία δεν είναι ούτε ταυτόσημες και ούτε συνώνυμες…….

quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ: Οσο μεγαλος πνευματικα να είναι καποιος, ο ιδιος ο διδασκαλος, ακομα και ο χριστος να είναι φυσικα δυπλα σου, μπορει να σε μεταμορφωσει?

Αγαπητέ ο χριστιανισμός δεν είναι η μόνη θρησκεία!

Για ποια μεταμόρφωση μιλάς?

quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ: Αν μπορει, τοτε πρεπει να προσεξεις την πλανη που πέφτουν οι περισσότεροι, που ειτε επηρεαζονται ειτε κυριαρχούνται.

Φίλε μου η επανάληψη κάνει καλό αλλά όχι πάντα!

quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ: Μαλιστα, διακατεχονται από θεωριες γραμμενες εντεχνα σε πολλους τομους.... μα δεν εχουν αλλαξει πολλα μεσα τους.Είναι κυριευμένοι, και αυτό μπορεί να κρατήσει…ΧΡΟΝΙΑ!

Νομίζω ότι στην πραγματικότητα σε έχουν “κατακτήσει”!

quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ: Φενεσαι ειλικρινής Ελ Ελυον, σου ζήτω να τα εξετασεις/κοιτάξεις με τη δεουσα προσοχη,

Είμαι ειλικρινής. Να είσαι σίγουρος ότι πάντα σε κοιτώ με μεγάλη προσοχή!

quote:
ΠΛΑΤΩΨΝΑΣ: Αν ο θρησκευόμενος (ακόλουθος) δεν είναι ελεύθερος, τοτε κυριαρχείτε.

Αυτό είναι καθαρά δικό του θέμα!!!

quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ: Σε μένα αδερφε, (μαλλον δεν ειμαι και τοσο θρησκος), αυτα που καταλαβαινα από πιτσιρικας, τα ζουσα και στο πετσι μου, ηταν και ειναι, πως αυτό που χωριζει τους ανθρωπους, είναι… ο εγωισμος τους.

Ναι!

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

05/10/2007, 06:07:29
quote:
Αγαπητέ μου μόνο αυτό αναρωτήθηκες;

Αγαπητέ Ελ Ελυον, μιλάμε για κάτι συγκεκριμένο, επομένως αναρωτήθηκα σε ότι συζητάμε.
Αν έθετα στη συζήτηση μας, τις ερωτήσεις που γεννιούνται στο μυαλό μου, δεν θα συζητούσα με τον ΕΛ ΕΛΥΟΝ, μα με τον εαυτό μου.

quote:
Ποιος γεννήθηκε με την θέληση του?

Ο Μπαμπας μου στα νειατα του ηθελε να γινει Δεσποτης. Αν γινοταν, ισως ειχαμε ένα άλλο αποτελεσμα, μιας και η μητερα μου, ηταν ομορφη. Κοιτα να δεις τι κανει ο Θεος ελ ελυον! Εσωσε τους πιστους απο τον πατερα μου.

quote:
Αλλά αγαπήστε πιστεύεις ότι για να μεταμορφωθεί κάποιος το μόνο που
χρειάζεται είναι η ελευθερία, ποια είναι η Ελευθερία?

Χωρις ελευθερια ΕΛ ΕΛΥΟΝ, από τον ψ.χρονο, (εγω/εαυτος), δεν υπαρχει αγαπη, και διχως αγαπη, εισαι πιασμενος νυχτημερον στα δυχτια και στις προεκτασεις (του εαυτου σου).

quote:
Υπάρχει ελευθερία στη πράξη?

Αν καταλαβεις πως λειτουργεις, γιατι να μην υπαρχει?

Θελεις παραδειγμα?
Καταλαβα το πως δημιουργειται, και το τι τροφοδοτει, καποια μου συνηθεια.

Ας πουμε πως είναι η σκεψη.

Αν καταλαβα ολικα, και στην πραξη αυτή την κινηση, η συνηθεια σταματα να με ενοχλει. Ειμαι ελευθερος απο δαυτην

Θελεις κατι ποιο βαθυ?

Φοβασαι και το βλεπω.

Γνωριζω πως δημιουργειται, μα και τι τροφοδοτει τον φοβο.

Εγω ισως να κανω θαυματα, ισως θεραπευω αρρωστους, μα για το φοβο σου, δεν μπορω να κανω τιποτα.

Εσυ, ζεις δυπλα μου τρια ολοκληρα χρονια, μα σου λεω, δεν μπορω να σε μεταμορφωσω.

Συγχρονως βλεπω μα και γνωριζω τι κανει ο Φοβος ελ ελυον.

Θα με αρνηθεις στο εσωτερικα, τρεις και δεκατρεις!

quote:
Γιατί τo άθεο καθεστώς είναι δικτατορικό?

Δικτακτορες συνηθως είναι αυτοι που ταυτιζονται περαν του δεοντος σε οτι πιστευουν.
Π.Χ ένας γνωστος δικτακτορας, εγραψε και βιβλιο, με ότι πιστευει. Ο ΑΓΩΝ ΜΟΥ (Δες Χιτλερ)

quote:
Η παιδία και η ελευθερία δεν είναι ούτε ταυτόσημες και ούτε συνώνυμες…….

Τοτε απο την παιδια, κατι λειπει.

quote:

ΠΛΑΤΩΝΑΣ: Οσο μεγαλος πνευματικα να είναι καποιος, ο ιδιος ο διδασκαλος, ακομα και ο χριστος να είναι φυσικα δυπλα σου, μπορει να σε μεταμορφωσει?

ΕΛ ΕΛΥΟΝ
Αγαπητέ ο χριστιανισμός δεν είναι η μόνη θρησκεία!

Για ποια μεταμόρφωση μιλάς?

Φίλε μου η επανάληψη κάνει καλό αλλά όχι πάντα!

Δεν επαναλαμβάνω τα ίδια καλέ μου φίλε

quote:

ΠΛΑΤΩΝΑΣ: Μαλιστα, διακατεχονται από θεωριες γραμμενες εντεχνα σε πολλους τομους.... μα δεν εχουν αλλαξει πολλα μεσα τους.Είναι κυριευμένοι, και αυτό μπορεί να κρατήσει…ΧΡΟΝΙΑ!

Νομίζω ότι στην πραγματικότητα σε έχουν “κατακτήσει”!

Σου εχω γραψει πως σε αγαπω και ειμαι εσυ.
Αρα μιλας για τον εαυτο σου ΕΛ ΕΛΥΟΝ.

Όταν εισαι ελευθερος από δαυτον, (τον εαυτο σου) τοτε εισαι ελευθερος αποο τα σύμβολα, τις θρησκείες, το φόβο, και από τα πάθη σου.
Είσαι ελευθερος από την ιδια τη σκεψη ΕΛ ΕΛΥΟΝ, γιατι αν δεν εισαι, τοτε και δυπλα σου να ειναι, ξανα θα τον απαρνηθεις, ξανα θα τον προδωσεις, ξανα θα θελεις να ψηλαφήσεις τις πληγές του….

quote:

ΠΛΑΤΩΝΑΣ: Αν ο θρησκευόμενος (ακόλουθος) δεν είναι ελεύθερος, τοτε κυριαρχείτε.

ΕΛ ΕΛΥΟΝ
Αυτό είναι καθαρά δικό του θέμα!!!

ΠΛΑΤΩΝΑΣ: Σε μένα αδερφε, (μαλλον δεν ειμαι και τοσο θρησκος), αυτα που καταλαβαινα από πιτσιρικας, τα ζουσα και στο πετσι μου, ηταν και ειναι, πως αυτό που χωριζει τους ανθρωπους, είναι… ο εγωισμος τους.

ΕΛ ΕΛΥΟΝ

Ναι!

Δυστυχώς είναι και των άλλων φίλε ΕΛ ΕΛΥΟΝ.

Αν συμφωνείς με την δεύτερη πρόταση μου, τότε πρόσεξε την πρώτη, μιας και ο ΤΑΛΙΜΠΑΝ/ΠΙΣΤΟΣ (η πιστη του, είναι η προεκταση του εαυτου/εγω του, ο Αλλάχ μας λέει είναι μεγάλος, για τον Αλλάχ σκοτώνει.... τους κακούς απιστους), έτσι, κυριαρχείται από μίσος και φανατιλα.

quote:
Είμαι ειλικρινής. Να είσαι σίγουρος ότι πάντα σε κοιτώ με μεγάλη προσοχή!

Όχι εμενα ελ ΕΛΥΟΝ, μα καθετί, κοιτατο με προσοχή.

Αυτό είναι το πασπαρτού….

Edited by - ΠΛΑΤΩΝΑΣ on 05/10/2007 06:10:42

el.elyonΜέλος
05/10/2007, 11:39:46
quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ: Θελεις κατι ποιο βαθυ?
Φοβασαι και το βλεπω.
Γνωριζω πως δημιουργειται, μα και τι τροφοδοτει τον φοβο.
Εγω ισως να κανω θαυματα, ισως θεραπευω αρρωστους, μα για το φοβο σου, δεν μπορω να κανω τιποτα.
Εσυ, ζεις δυπλα μου τρια ολοκληρα χρονια, μα σου λεω, δεν μπορω να σε μεταμορφωσω.
Συγχρονως βλεπω μα και γνωριζω τι κανει ο Φοβος ελ ελυον.

Εγώ θα έλεγα ότι είσαι “τυφλός” αγαπητέ μου!

Μου αρέσεις φίλε μου, το μυθιστόρημα είναι ωραίο, είναι απόλυτα ανθρώπινο. Ένα μυθιστόρημα δεν μπορείς ούτε να το αρνηθεις και ούτε να το δεχθείς!!!

Αγαπητέ μου σε ευχαριστώ για την απάντηση, προσπάθησες να απαντήσεις και αυτό είναι σημαντικό!

quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ: Τοτε απο την παιδια, κατι λειπει.

Δεν μπορείς να δώσεις αυτό που δεν έχεις αγαπητέ μου! Η παιδία δεν είναι μυθιστόρημα, η ζωή δεν είναι ταινία…….

quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ: Δεν επαναλαμβάνω τα ίδια καλέ μου φίλε

Φίλε μου επαναλαμβάνω ότι η επανάληψη κάνει καλό αλλά όχι πάντα. Το τι θα πρέπει να επαναλαμβάνεις είναι δικό σου θέμα αγαπητέ μου.

quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ: Σου εχω γραψει πως σε αγαπω και ειμαι εσυ.
Αρα μιλας για τον εαυτο σου ΕΛ ΕΛΥΟΝ.

Σε ευχαριστώ που με αγαπάς αλλά δεν είσαι εγώ, δεν μπορείς. Εγώ είμαι μοναδικός!
Αλλά στο μυθιστόρημα, ναι μπορείς να είσαι εγώ. Σε ένα μυθιστόρημα μπορείς να κάνεις τα πάντα…….!!!

quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ: Όταν εισαι ελευθερος από δαυτον, (τον εαυτο σου) τοτε εισαι ελευθερος αποο τα σύμβολα, τις θρησκείες, το φόβο, και από τα πάθη σου.
Είσαι ελευθερος από την ιδια τη σκεψη ΕΛ ΕΛΥΟΝ, γιατι αν δεν εισαι, τοτε και δυπλα σου να ειναι, ξανα θα τον απαρνηθεις, ξανα θα τον προδωσεις, ξανα θα θελεις να ψηλαφήσεις τις πληγές του….

Αγαπητέ μου το χάος είναι χάος!!!

Το χάος μοιάζει με την ελευθερία αλλά δεν είναι. Όχι αγαπητέ μου, το χάος δεν είναι ελευθερία!!!
Δεν υπάρχει απόλυτη ελευθερία αλλά υπάρχει το χάος…….!

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

05/10/2007, 17:46:43
quote:
Σε ευχαριστώ που με αγαπάς αλλά δεν είσαι εγώ, δεν μπορείς. Εγώ είμαι μοναδικός!

Ευτυχώς!

06/10/2007, 10:31:07
quote:
Εγώ θα έλεγα ότι είσαι “τυφλός” αγαπητέ μου!
Μου αρέσεις φίλε μου, το μυθιστόρημα είναι ωραίο, είναι απόλυτα ανθρώπινο. Ένα μυθιστόρημα δεν μπορείς ούτε να το αρνηθεις και ούτε να το δεχθείς!!!
Αγαπητέ μου σε ευχαριστώ για την απάντηση, προσπάθησες να απαντήσεις και αυτό είναι σημαντικό!

Σου αρεσουν γενικα τα μυθιστορηματα αγαπητε Ελ Ελυον, γιαυτο διαβαζεις τοσο τις γραφες.

Ότι σου περιεγραψα, ηταν ο φοβος του Πετρου, μιας και αρνηθηκε τον Χριστο τρεις φορες.

Σκεψου Ελ Ελυον και τους υπολοιπους μυθους των γραφων, π.χ να δινεις τροφη σε 10.000 ατομα, μα να μην μπορεις να κανεις τιποτα… για το φοβο του μαθητη σου.

quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ: Τοτε απο την παιδια, κατι λειπει.

Δεν μπορείς να δώσεις αυτό που δεν έχεις αγαπητέ μου! Η παιδία δεν είναι μυθιστόρημα, η ζωή δεν είναι ταινία…….

Αγαπητε, τι μπορεις να δωσεις εσυ που δεν μπορω να δωσω εγω?

Μηπως τις γνωσεις?

Μηπως την Ηθικη?

Μηπως την τεχνη του ΖΕΙΝ, μιας και εγω δεν εχω παιδια?

Που βασιζεται η κοινωνια ΕΛ ΕΛΥΟΝ σημερα? Για να δουμε μιας και εχεις παιδια, και εγω δεν εχω, τι θα μας πεις.

quote:
Αγαπητέ μου το χάος είναι χάος!!!
Το χάος μοιάζει με την ελευθερία αλλά δεν είναι. Όχι αγαπητέ μου, το χάος δεν είναι ελευθερία!!!
Δεν υπάρχει απόλυτη ελευθερία αλλά υπάρχει το χάος…….!

Για να γνωρισεις την ελευθερια, είναι απαραιτητη η βαθεια αυτογνωσια, και όχι οι επιπολαιοι ισχυρισμοί!

Φιλε μου, σου αρέσουν τα μυθιστορήματα των γραφών, και όχι η κατανοηση του εαυτου σου, σου αρεσουν οι επαναλυψεις και τα θαυματα καποιου σουπερ σταρ, και όχι η επιγνωση.

Αυτή μονο σου αποκαλυπτει τον εαυτο σου Ελ Ελυον, σου αποκαλυπτει τον τροπο λειτουργιας της σκεψεως, και όχι η παιδια των γραφών και των μύθων.

ΠΛΑΤΩΝΑΣ

EL ELYON
1. Εγώ θα έλεγα ότι είσαι “τυφλός” αγαπητέ μου!
2. Δεν μπορείς να δώσεις αυτό που δεν έχεις αγαπητέ μου
3. Σε ευχαριστώ που με αγαπάς αλλά δεν είσαι εγώ, δεν μπορείς.

Μενουν άλλες….. 13

Edited by - ΠΛΑΤΩΝΑΣ on 06/10/2007 10:36:05

06/10/2007, 11:35:31
Ελάτε ρε φιλαράκια, δεν υπάρχει λόγος να αρχίσουμε πάλι τις έντονες (άσκοπες) αντιπαραθέσεις μεταξύ μας .

Είναι τόσο δύσκολο να καταλάβουμε πως όταν (παλεύουμε) με κάτι που δεν πιστεύουμε, προσπαθώντας με ΚΑΘΕ τρόπο να αποδείξουμε το λάθος της γνώμης του συνομιλητή μας, το μόνο που κάνουμε είναι να δείχνουμε πως υπολογίζουμε και δεχόμαστε ως ύπαρξη και δύναμη τα πιστεύω του συνομιλητή μας .

Και για να μην παρεξηγηθώ, δεν λέω να μην σεβόμαστε τα πιστεύω του αλλού και να μην έχουμε έναν υγιή διάλογο που θα μας ωφελήσει ΟΛΟΥΣ μας, αλλά μην ερχόμαστε σε ανώφελες και άσχημες αντιπαραθέσεις που πολλές φορές με κάνει και αναρωτιέμαι πως γίνεται, όταν κάτι που δεν πιστεύουμε να το πολεμάμε τόσο πολύ ;

06/10/2007, 12:11:56
quote:
Και για να μην παρεξηγηθώ, δεν λέω να μην σεβόμαστε τα πιστεύω του αλλού και να μην έχουμε έναν υγιή διάλογο που θα μας ωφελήσει ΟΛΟΥΣ μας, αλλά μην ερχόμαστε σε ανώφελες και άσχημες αντιπαραθέσεις που πολλές φορές με κάνει και αναρωτιέμαι πως γίνεται, όταν κάτι που δεν πιστεύουμε να το πολεμάμε τόσο πολύ ;

Φόβος είναι, φίλε μου...
Κι είναι πολύ αντιφατικό το να προσπαθούμε να κάνουμε ένα διάλογο για θέματα "πνευματικά" κι εσωτερικά την στιγμή που δε μπορούμε να κάνουμε κάτι πιο απλό.
Να χαλιναγωγήσουμε τον εαυτό μας και να καθίσουμε να ακούσουμε αυτό που έχει να μας πει ο συνομιλητής μας.
Πως λοιπόν θα μιλήσουμε για την πλάνη της Αλήθειας που είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο από τις πλάνες του ίδιου μας του εαυτού?

el.elyonΜέλος
06/10/2007, 12:29:24
quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ: Ότι σου περιεγραψα, ηταν ο φοβος του Πετρου, μιας και αρνηθηκε τον Χριστο τρεις φορες.

Μα συγνώμη έχεις την εντύπωση ότι δεν κατάλαβα σε ποιον αναφερόσουν???

Αν θέλεις να μιλήσουμε για τον Πέτρο να το κάνουμε αλλά σωστά!!!

quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ: Σκεψου Ελ Ελυον και τους υπολοιπους μυθους των γραφων, π.χ να δινεις τροφη σε 10.000 ατομα, μα να μην μπορεις να κανεις τιποτα… για το φοβο του μαθητη σου.

Για σένα υπάρχει μόνο μια θρησκεία, ο χριστιανισμός!

(Όσο για τον Πέτρο σου είπα παραπάνω.}

quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ: quote:

Μηπως την τεχνη του ΖΕΙΝ, μιας και εγω δεν εχω παιδια?
Που βασιζεται η κοινωνια ΕΛ ΕΛΥΟΝ σημερα? Για να δουμε μιας και εχεις παιδια, και εγω δεν εχω, τι θα μας πεις.

Αγαπητέ εγώ δεν είμαι η παιδία!!!!!!!
Αλλά ούτε και η παιδία είναι μυθιστόρημα!!!!!!!

Το θέμα δεν είναι μόνο το τι μπορώ να δώσω αλλά και το τι μπορείς να δεχθείς!!!!!!!

Αγαπητέ μου όταν δεν μπορείς να το κάνεις το διδάσκεις, εγώ όμως δεν είμαι δασκάλας!!!

quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ: Για να γνωρισεις την ελευθερια, είναι απαραιτητη η βαθεια αυτογνωσια, και όχι οι επιπολαιοι ισχυρισμοί!

Μα ποιοι είναι επιπόλαιοι ισχυρισμοί, υπάρχει απόλυτη ελευθερία?
Υπάρχει αντικειμενική Αλήθεια?
Είναι το χάος, ελευθερία?

Αγαπητέ ποια είναι τα επιχειρήματα σου???

quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ: Φιλε μου, σου αρέσουν τα μυθιστορήματα των γραφών, και όχι η κατανοηση του εαυτου σου, σου αρεσουν οι επαναλυψεις και τα θαυματα καποιου σουπερ σταρ, και όχι η επιγνωση.

Τα δικά σου μυθιστορήματα μου αρέσουν αγαπητέ!!!
Γνωρίζω παρα πολύ καλά τον εαυτό μου!
Έχω πει πουθενά για κανένα θαύμα κάποιου σούπερ σταρ;

(Αγαπητέ για όλα υπάρχει πρώτη φόρα. Είμαι λίγο απρόβλεπτος για σένα αλλά δεν πειράζει θα το συνηθίζεις!!!!!!!)

quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ: Αυτή μονο σου αποκαλυπτει τον εαυτο σου Ελ Ελυον, σου αποκαλυπτει τον τροπο λειτουργιας της σκεψεως, και όχι η παιδια των γραφών και των μύθων.

Αγαπητέ μου δεν βοηθάς τον εαυτό σου με το κάνεις συνεχόμενες επιθέσεις ενάντια στην Αγια Γραφή!

quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ: ΠΛΑΤΩΝΑΣ
EL ELYON
1. Εγώ θα έλεγα ότι είσαι “τυφλός” αγαπητέ μου!
2. Δεν μπορείς να δώσεις αυτό που δεν έχεις αγαπητέ μου
3. Σε ευχαριστώ που με αγαπάς αλλά δεν είσαι εγώ, δεν μπορείς.
Μενουν άλλες….. 13

Όχι αγαπητέ, άλλες 13 μένουν για σένα και όχι για μένα. Γιατί για μένα δεν υπάρχει κάτι για άρνηση, υπάρχει μόνο το μυθιστόρημα ενώ για σένα υπάρχουν!!!!!!!

Καλή σου μέρα!

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

el.elyonΜέλος
06/10/2007, 12:39:29
Αγαπητοί μου D.I. και elo,

Με τον αγαπητό ΠΛΑΤΩΝΑ έχουμε το δικό μας τρόπο επικοινωνίας. Δεν με ενοχλεί κάτι από τα λεγόμενα του ΠΛΑΤΩΝΑ και νομίζω ότι το ίδιο ισχύ και για τον ΠΛΑΤΩΝΑ. Απλά επειδή ξανά λέτε τα ιδια για άλλη μια φόρα που να αφόρα εμένα και τον ΠΛΑΤΩΝΑ θα πρέπει να σας πω ότι, για μένα, τίποτα από αυτά που λέτε δεν ισχύ στην δική μας περίπτωση!
Ο ΠΛΑΤΩΝΑΣ ότι κάνει το κάνει από αγάπη, το ίδιο και εγώ.

Αλλά αγαπητοί μου εάν σας ενοχλεί ο τρόπος που επικοινωνούμε τότε κάτι θα κάνουμε…….!?

Σας ευχαριστώ!

Καλή σας μέρα!

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

06/10/2007, 13:06:55
quote:
el.elyon - Ο ΠΛΑΤΩΝΑΣ ότι κάνει το κάνει από αγάπη, το ίδιο και εγώ.

Χωράει άλλος ένας στην παρέα σας ………

ΧΑ, ΧΑ δεν λέω για εμένα, αλλά για τον Dying_Incubus

07/10/2007, 10:27:36
quote:
Για σένα υπάρχει μόνο μια θρησκεία, ο χριστιανισμός!

Υπαρχει ο ΙΣΜΟΣ Ελ ελυον, και κάθε ΙΣΜΟΣ είναι η ταύτισης με κάποιο πιστεύω, όπου μας εγραψες, πως δεν υπάρχει ελευθερία.

Όπως ένας καλός πολίτης, δεν είναι απαραίτητα και καλός άνθρωπος, βρισκω πως ένας καλός άνθρωπος, είναι πάντα ένας καλός πολίτης.

Κατ όμοιο τρόπο συμβαινει στο χριστιανο, στο βουδιστη, στο μωαμεθανο. Ο καλος ο Χριστιανος δεν είναι απαραιτητα καλος ανθρωπος.

Ετσι, Δεν εχει τοσο αξια σε τι πιστευουν, μα αν είναι πραγματι καλοι ανθρωποι, όχι καποιου ΙΣΜΟΥ, καποιας ομαδας, καποιου κρατους.
Φενεται χαωδεις η αναρχικη η σκεψη μου?

Την παιδια απασχολει, στο αν ο πολιτης συμορφωνεται, αν είναι αποδοτικος στα προτυπα που διωχερευει, και είναι πανευκολο να συμορφωθει καποιος στα προτυπα καποιου ΙΣΜΟΥ, σε ιδεολογικα προτυπα που ακολουθει σαν κοιμησμενος, και είναι αυτή η διαδικασια που απαιτει συμμορφωση σε καποιο προτυπο.

Ετσι σκληραινει γινεται ανελευθερος, ασπλαχνος, θυσιαζει τον ανθρωπο στο μοδελλο, στον ΙΣΜΟ στο κόμμα, κοιταξε λιγο γυρω σου, απλα κοιταξε προσεχτικα τις ειδησεις.

quote:
Αγαπητέ εγώ δεν είμαι η παιδία!!!!!!!
Αλλά ούτε και η παιδία είναι μυθιστόρημα!!!!!!!

Αν αυτά που γραφω σου φενονται μυθηστορημα, δεν εχω να προσθεσω απολυτως τιποτα.

quote:
Το θέμα δεν είναι μόνο το τι μπορώ να δώσω αλλά και το τι μπορείς να δεχθείς!!!!!!!
Αγαπητέ μου όταν δεν μπορείς να το κάνεις το διδάσκεις, εγώ όμως δεν είμαι δασκάλας!!!

Εδώ Ελ Ελυον, πεφτεις στο ιδιο λαθος που πεφτει το συστημα.
Εισαι ετοιμος να δωσεις, μα ο συνομιλητης μπορει να μην τα χρειαζεται. Ισως μαθαινει, μα δεν τα χρειαζεται.

Ο Συνομιλητης σου μπορει να μπαινει σε ένα ΝΑΟ η σε καποιο ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ, και μεσα του να μην αλλαζει απολυτως τιποτα.
Ζει το ιδιο ομορφα, στο σπιτι του και στο σπιτι καποιου φιλου, η ξενου.
Μπορει να διαβαζει η να μην διαβαζει καποιο σοφο, μα εχει μαθει να κοιταζει βαθια μεσα του, να τα βρισκει, παρα να του τα λενε.

quote:
Μα ποιοι είναι επιπόλαιοι ισχυρισμοί, υπάρχει απόλυτη ελευθερία?
Υπάρχει αντικειμενική Αλήθεια?
Είναι το χάος, ελευθερία?
Αγαπητέ ποια είναι τα επιχειρήματα σου???

Είναι απλα, τα περισσωτερα στα εγραψα. Χωρις την κατανοηση της λειτουργιας της σκεψεως, δεν υπαρχει ελευθερια, δεν είναι δυνατη η αγαπη. Αν βρισκεις ΧΑΟΤΙΚΟ το ότι γραφω, λυπαμαι μα δεν μπορω να κανω κατι. Με τον ιδιο τροπο βρισκω δυσκολο καποιος να μεταμορφωθει, κατω απο μια παιδια που δινει τοσο σημασια στο Μελλον και όχι στο παρων.

Το κρατος οι ΙΣΜΟΙ, αυτό κανουν, θυσιαζουν το παρον για το μελλον.

Και αυτό που είναι καποιος, γινεται να μεταμορφωθει, μονο όταν μπει στην ακρη το Ψυχ.αυριο, γιατι η κατανοηση φερνει μεταμορφωση μονο στο παρον.
Όπως καταλαβαινεις αγαπητε ΕΛ ΕΛΥΟΝ, δεν εχουν θεση μεσα μου Γραφες, ποιος ηταν ο Πετρος, η αν εχω κατι μαζι σου (δεν εχω), και οι φιλοι τρεχουν να μας συμφιλιοσουν.

Για μενα τιποτα από αυτά πια δεν μετραει, μετραει, στο αν υπαρχει στον ανθρωπο μεταμορφωση.

Καλη Κυριακη.