- Ένα μικρό διάλειμμα στην τεκμηριωμένη γνώση. - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
Ξεχνάς επίσης ότι η τεχνολογία δημιουργεί τη φιλοσοφία.
.............
Φίλε μου,
η λέξη φιλοσοφία, θα πει αγάπη για τη σοφία, αγάπη για την αλήθεια.
το αντίθετο μάλλον συμβαίνει!
Και αυτο με περιορισμούς.
Δεν μπορείς να φιλοσοφεις(αγαπάς) και να κρατάς ένα όπλο στο χέρι.
Έχει άλλη τερμινολογια, αυτο!
Πολιτική κανείς.
Ορισμένοι το πειρατε πολυ σοβαρα...δεν ψάχνουν για επιβεβαίωση τα λεχθέντα, απλα είναι imput για κάτι που δεν περνα απο το μυαλο μας.
Δεν δίψαμε για τέτοια γνώση, ούτε για παραμύθια, απλα σε εκείνη τη γωνία του μυαλου μας, δίνεται μια προέκταση πιθανότητας, που σε φυσιολογικές συνθήκες δεν θα το σκεφτόμαστε ποτε!
Αυτο είναι όλο.
Ας πούμε, η ρήση "Ουρανός πρώτος του παντός εδυνάστευσε κόσμου..." τι μπορεί να σημαίνει;;; Και κυρίως πώς;;;;
Οι Εκατόγχειρες, Βριάρεω, Γύης και Κόττος, που ήταν παιδιά του απ΄την Γαία τι ήταν. Ήταν όντως όντα με 100 χέρια και 50 κεφάλια ή κάτι άλλο κωδικοποιείται εδώ;;;

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:
Είπαμε φίλοι πως είμαστε σε διάλειμμα γνώσης...Ορισμένοι το πειρατε πολυ σοβαρα...δεν ψάχνουν για επιβεβαίωση τα λεχθέντα, απλα είναι imput για κάτι που δεν περνα απο το μυαλο μας.
Δεν δίψαμε για τέτοια γνώση, ούτε για παραμύθια, απλα σε εκείνη τη γωνία του μυαλου μας, δίνεται μια προέκταση πιθανότητας, που σε φυσιολογικές συνθήκες δεν θα το σκεφτόμαστε ποτε!
Αυτο είναι όλο.
Μπράβο Πλάτωνα.
Στον ΟΑΝΝΗΣΕΑ πές τα.
Και πές του επίσης πώς οι μηχανολόγοι δεν διδάσκονται αστροφυκή.
Οι αστροφυσικοί όμως,αναγκαστικά διδάσκονται μηχανολογία...!!!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
ΟΑΝΝΗΣΕΑ
Δηλαδή θέλεις να μας πεις ΝΙΚΟΜΑΧΕ ότι έχεις πάει σε άλλα μέρη του σύμπαντος και ο νόμος της βαρύτητας ήταν διαφορετικός από ότι είναι στο ηλιακό μας σύστημα;
Φυσικά μηχανικέ!!
Πηγαίνουμε κάθε εβδομάδα με τον γιαπετ και επισκεπτόμαστε τα φιλαράκια μας,απο τον Αλντεμπαράν της Ανδρομέδας.Μπορεί να στο επιβεβαιώσει,ρώτα τον!
Μάλιστα εκεί μας έμαθαν ότι οι νόμοι της βαρύτητας,δεν ισχύουν αυτούσιοι,ούτε έξω απο την Γη μας,όχι το ηλιακό σύστημα!!!Τα ρημάδια τα βαρυτόνια,δεν φτουράνε έξω απο την ατμόσφαιρα,γαμώ το!!
Να φωνάξω ένα παιδάκι του δημοτικού,απο τον Αλντεμπαράν να μας πεί,γιατι φτιάχνουν οι πολιτισμοί,τόσο μεγάλα διαστημόπλοια:
Νικόμαχος:Γιατι μικρέ φτιάχνετε τόσο μεγάλα αστρόπλοια?
Μικρός:Μα για να χωράμε όλοι.
Νικόμαχος:Πόσοι είστε βρέ?
Μικρός:8 δίς θείε!
Νικόμαχος: Ααα...και γιατί φύγατε?
Μικρός:Μα θείε,ο ήλιος μας έγινε λευκός νάνος και θα μας κατέστρεφε!!
Νικόμαχος:Ναι παιδί μου,το ξέρω,αλλά έχω έναν μηχανολόγο ντίπ για ντίπ και καλά έκανες και τα είπες!!
quote:
ΟΑΝΝΗΣΕΑ
Δηλαδή θεωρείς ότι η Σελήνη είναι πολύ μεγάλη για τη Γη;
Ναι το κοσμοσκάφος Σελήνη,είναι δυασανάλογα μεγάλο για την Γή.
Ομως το περίεργο δεν είναι αυτό.
Είναι ότι ο ήλιος ασκεί διπλάσια έλξη στην Σελήνη,απο ότι η Γη.Και αυτή εκεί...δεν το κουνάει ρούπι!!Ολο βγάζει κάτι πυραυλάκια απο τους κρατήρες της,να έτσι όσο πατάει η γάτα και τσούπ κάνει μια πυροδότηση στα μουλωχτά και νάτη εκεί κάθε βράδυ,να την βλέπει ο ΟΑΝΝΗΣΕΑ και να παραμένει ερωτευμένος...!!![]()
![]()
![]()
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
Φίλε μου,
η λέξη φιλοσοφία, θα πει αγάπη για τη σοφία, αγάπη για την αλήθεια.
το αντίθετο μάλλον συμβαίνει!
Και αυτο με περιορισμούς.
Δεν μπορείς να φιλοσοφεις(αγαπάς) και να κρατάς ένα όπλο στο χέρι.
Έχει άλλη τερμινολογια, αυτο!
Το πιάνεις το θέμα από μία ιδεώδη πλευρά Πλάτωνα...
Και μάλιστα από μία στατική αρχαιοελληνική πλευρά.
Βλέπεις π.χ. οι Αζτέκοι και οι Μάγια θυσίαζαν ανθρώπους στους θεούς τους - η φιλοσοφία τους περί ζωής ήταν πολύ διαφορετική από τη δική σου...
Μήπως εσύ έχεις κάποιο άλλο όρο για να μπορέσω να προσδιορίσω την όλη λογική, γύρω από τις πράξεις των ανθρώπων, εκτός του όρου φιλοσοφία;
Παράδειγμα σύγχρονο: το κινητό τηλέφωνο.
Μπορούσε κάποιος το 1900 να καταλάβει τις επιπτώσεις ενός κινητού τηλεφώνου;
Στέκομαι σε ένα σημείο της Αθήνας.
Μπορεί να με πάρει τηλέφωνο όποιος θέλει, ακόμα και ένα είναι από την Αυστραλία...
Το ίδιο και εγώ.
Ξέρουν όλοι ανά πάσα στιγμή που είμαι...
Μπορώ να έχω τη θέση μου στον πλανήτη από το ενσωματωμένο GPS.
Μπορώ να έχω ότι πληροφορίες θέλω από όλο τον πλανήτη, χάρη στην ενσωματωμένη χρήση ίντερνετ.
Μπορώ να ακούσω χιλιάδες αποθηκευμένα τραγούδια.
Μπορώ να ακούσω ραδιόφωνο.
Μπορώ να ένα βίντεο που μου έστειλε κάποιος άλλος. ή το έχω αποθηκεύσει
Ή να δω και τηλεόραση.
Μπορώ να στείλω ή να δεχτώ γραπτά μηνύματα...
Μπορώ να μιλήσω με δεκάδες ανθρώπους σε chat.
Για φανταστείτε τη ζωή σας χωρίς κινητό...
Είναι επανάσταση λοιπόν η χρήση του κινητού ή όχι;
Είναι αλλαγή φιλοσοφίας στη ζωή του ανθρώπου ή όχι;
Εάν αύριο λοιπόν βγει ένας πολιτικός και πει - τέρμα τα κινητά τηλέφωνα - ξεσπάει επανάσταση ή όχι;
quote:
Πηγαίνουμε κάθε εβδομάδα με τον γιαπετ και επισκεπτόμαστε τα φιλαράκια μας,απο τον Αλντεμπαράν της Ανδρομέδας.Μπορεί να στο επιβεβαιώσει,ρώτα τον!Μάλιστα εκεί μας έμαθαν ότι οι νόμοι της βαρύτητας,δεν ισχύουν αυτούσιοι,ούτε έξω απο την Γη μας,όχι το ηλιακό σύστημα!!!Τα ρημάδια τα βαρυτόνια,δεν φτουράνε έξω απο την ατμόσφαιρα,γαμώ το!!
Αυτή είναι απάντηση στην ερώτηση μου του πως ξέρεις ότι ότι η βαρύτητα δεν είναι η ίδια στο σύμπαν;
Δηλαδή με λίγα λόγια δεν το ξέρεις, απλά το υποθέτεις, και κάνεις την υπόθεση πραγματικότητα!!!
Η ανθρώπινη λογική στα μεγαλεία της!!! Δώσε να φαν και οι κότες μπάρμπα!!!
quote:
Είναι ότι ο ήλιος ασκεί διπλάσια έλξη στην Σελήνη,απο ότι η Γη.Και αυτή εκεί...
Μπορείς να μου το αποδείξεις αυτό Νικόμαχε;
Έχεις τη δυνατότητα να το κάνεις αυτό;
Ή απλά επειδή το διάβασες σε ένα παραμυθοβιβλίο το έχεις υιοθετήσει χωρίς να το ελέγξεις;
quote:
Να φωνάξω ένα παιδάκι του δημοτικού,απο τον Αλντεμπαράν να μας πεί,γιατι φτιάχνουν οι πολιτισμοί,τόσο μεγάλα διαστημόπλοια:
Μόνο παιδάκι δημοτικού θα είχε αυτή τη σκέψη...
Για τους εξής λόγους:
Βασική αρχή της μηχανολογίας είναι ότι στην μεταφορά δεν βάζεις μαζί όλα τα εύθραυστα αντικείμενα.
Δεύτερη αρχή είναι πολλά μικρά κατασκευάζονται σε μικρότερο χρόνο από ένα μεγάλο. Ονομάζεται καμπύλη μάθησης και ισχύει από εργάτες μέχρι νάνομποτ. Για αυτό π.χ. δεν κατασκεύαζαν μόνο ένα θωρηκτό των 200.000 τόνων αλλά 4 των 50.000 τόνων...
Τρίτη αρχή είναι ότι η δαπανόμενη ενέργεια δεν πρέπει να υπερβαίνει την μέγιστη ικανότητα για έλεγχο αυτής της ενέργειας εάν κάτι αποτύχει. Για αυτό δεν κατασκευάζουμε εργοστάσια ηλεκτρικής ενέργειας των 2.000Mw, αλλά μικρότερα των 600Mw. Ή δεν λέμε ποτέ ότι σε ένα πλοίο θα βάλουμε τεράστιους κινητήρες για να πηγαίνει με 50 κόμβους την ώρα...
Άρα η σκέψη και μόνο για τεράστια σκάφη με διάμετρο τουλάχιστον όσο η γη είναι μόνο στην σφαίρα της φαντασίας ενός μικρού παιδιού...
Από την άλλη όμως ΝΙΚΟΜΑΧΕ δεν σε είδα να βάζεις στοιχεία που να δείχνουν ότι το ρωσικό βίντεο είναι αληθινό... Μόνο παραμύθια για μικρά παιδιά μπορείς να γράφεις;
quote:
Αλλά ρε παιδιά ας μου εξηγησει κάποιος σε ποιά γλώσσα διαβάζετε μερικοι τα ονόματα των εξωγηινων διαστημοπλοίων;;;
Μα δεν τη διαβάσανε...
Του είπαν τα ονόματα οι επαναστάτες που έστειλαν κρυφά τα σκάφη εδώ, κόντρα στον αυτοκράτορα και τον Darth Vader...
Κάτσε να δεις τι έχει να γίνει όταν το μάθει ο αυτοκράτορας και πλακώσουν τα αστρόπλοια της αυτοκρατορίας...
Ζωντανό Star wars θα βλέπουμε!!!!
Το πιάνεις το θέμα από μία ιδεώδη πλευρά Πλάτωνα...
Και μάλιστα από μία στατική αρχαιοελληνική πλευρά.
................
Όχι OANNHSEA, To βλέπω απο τη μερια της φιλοσοφίας.
Για το φιλόσοφο, (σωκρατης/πλάτωνας) φιλόσοφος είναι αυτός που βλέπει το ΈΝΑ.
Αν όχι, δεν είναι φιλόσοφος.
OANNHSEA
Βλέπεις π.χ. οι Αζτέκοι και οι Μάγια θυσίαζαν ανθρώπους στους θεούς τους - η φιλοσοφία τους περί ζωής ήταν πολύ διαφορετική από τη δική σου...
........
Ο τρόπος ζωής ήταν διαφορετικός. Θρησκευτικό επηρεασμένος.
OANNHSEA
Μήπως εσύ έχεις κάποιο άλλο όρο για να μπορέσω να προσδιορίσω την όλη λογική, γύρω από τις πράξεις των ανθρώπων, εκτός του όρου φιλοσοφία;
........
Τρόπος ζωής.
OANNHSEA
Παράδειγμα σύγχρονο: το κινητό τηλέφωνο.
Μπορούσε κάποιος το 1900 να καταλάβει τις επιπτώσεις ενός κινητού τηλεφώνου;
Στέκομαι σε ένα σημείο της Αθήνας.
Μπορεί να με πάρει τηλέφωνο όποιος θέλει, ακόμα και ένα είναι από την Αυστραλία...
Το ίδιο και εγώ.
Ξέρουν όλοι ανά πάσα στιγμή που είμαι...
Μπορώ να έχω τη θέση μου στον πλανήτη από το ενσωματωμένο GPS.
Μπορώ να έχω ότι πληροφορίες θέλω από όλο τον πλανήτη, χάρη στην ενσωματωμένη χρήση ίντερνετ.
Μπορώ να ακούσω χιλιάδες αποθηκευμένα τραγούδια.
Μπορώ να ακούσω ραδιόφωνο.
Μπορώ να ένα βίντεο που μου έστειλε κάποιος άλλος. ή το έχω αποθηκεύσει
Ή να δω και τηλεόραση.
Μπορώ να στείλω ή να δεχτώ γραπτά μηνύματα...
Μπορώ να μιλήσω με δεκάδες ανθρώπους σε chat.
Για φανταστείτε τη ζωή σας χωρίς κινητό...
Είναι επανάσταση λοιπόν η χρήση του κινητού ή όχι;
Είναι αλλαγή φιλοσοφίας στη ζωή του ανθρώπου ή όχι;
...........
Αλλάζει ο τρόπος ζωής τους.
Επαναστατικος είναι, Φιλοσοφημενος δεν είναι.
Μάλιστα στο παράδειγμα σου, σου αναφέρω τον stiv jobs, συνιδρυτής της Apple, που ήθελε σαν μάνατζερ τον adm της pepsi, και του είπε χαρακτηριστικά.
Θέλεις να πουλάς νερό με ζαχαρι για όλη σου τη ζωη, η έρχεσαι να αλλάξουμε τον κόσμο?
Μόνο καλε μου OANNHSEA, πρέπει να ξέρεις πως ο jobs προς το τέλος της ζωής του, είπε και κάτι άλλο.
Θα εδεινα όλες μου τις ανακαλύψεις, οτι και αν εφτιαξα, για μια μέρα με το Σωκρατη.
Αν και ήταν βουδιστης, ζούσε τροπο ζωής, τεχνολογικό, βουδιστικο, και ότι θες, μα όχι Φιλοσοφημενο. Το κατάλαβε προς το τέλος, όταν εμπιστεύτηκε γνώμες και πεποιθήσεις, δεν έκανε την εγχείρηση, δεν πειρε τα σωστα μέτρα, και εφυγε
προφανώς, δεν έζησε Φιλοσοφημενα.
OANNHSEA
Εάν αύριο λοιπόν βγει ένας πολιτικός και πει - τέρμα τα κινητά τηλέφωνα - ξεσπάει επανάσταση ή όχι;
..........
Επανάστασεις ξεσπούν, όταν οι άνθρωποι δεν έχουν να φάνε, είναι καταπίεσμενοι κλπ.
Αν γίνει επανάσταση γιατι απαγορευτηκαν τα κινητά, αξίζουν τοτε, (σαν ανθρωποι) ότι έχουν.
Edited by - ΠΛΑΤΩΝΑΣ on 23/02/2012 11:12:04
κρίμα που δεν είμαι μηχανολόγος και δεν μπορώ να σου αναλύσω τις ελκτικές δυνάμεις του κεντρικού μας άστρου,πρός την Σελήνη και την αντίσταση αυτής.Ούτε τις γήϊνες προς την Σελήνη...![]()
![]()
![]()
Κρίμα!πές μας όμως εσύ,σαν μηχανολόγος πρέπει να ξέρεις...
Επίσης και για την βαρύτητα θα ξέρεις.Τι μηχανολόγος είσαι?
Αλήθεια βρε παιδί μου,εκείνη η σταθερά Α,στέκει καλά στην θέση της?
Εξακολουθεί να χαρακτηρίζει αυτή την συμπαντική υφή,ή άλλαξε κάτι?
Πές μου μηχανολόγε ΟΑΝΝΗΣΕΑ,να μάθουμε κι εμείς του δημοτικού,η νευτώνια φυσική ισχύει και εκτός πλανήτη Γη?Πέραν πάσης αμφιβολίας?
Μήπως επειδή δεν το είπε ο Αίνσταϊν,σημαίνει ότι είναι μπαρούφα?
Τα φώτα σου μηχανολόγε μας!!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
γιαπετ
Οι Εκατόγχειρες, Βριάρεω, Γύης και Κόττος, που ήταν παιδιά του απ΄την Γαία τι ήταν. Ήταν όντως όντα με 100 χέρια και 50 κεφάλια ή κάτι άλλο κωδικοποιείται εδώ;;;
Είμαι περίεργος να δω που το πάς!
Μήπως εννοείς ότι πρόκειται για ρομπότ?
Μήπως για ένα ολοκληρωμένο σύστημα,παρακολούθησης και άμεσης επέμβασης των θεών?
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Εξαντλημένο [out of print] σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Μόνο στ'αγγλικά με ιντερνετικό κατέβασμα[ελεύθερο-free ebook..κλίκ στο κουμπί DOWNLOAD NOW] σε ηλεκτρονική μορφή[pdf] απ'τη σελίδα του συγγραφέα Dr.Brown[Courtney Brown,Ph.D]
Ο συγγραφέας διαθέτει επιστημονική πιστοποίηση Ph.D[ντοκτορά],για τους λάτρεις των επιστημόνων με διδακτορικά.
[υπάρχει σε πολλούς η τάση μόλις ακούν να πέφτουν τίτλοι βαριοί με διδακτορικά,ξαφνικά απ'τα γέλια βαράνε προσοχές
,δε ξέρω αν μετά τις προσοχές βαράνε και προσευχές
,βλέπε οικονομία-ελλάδα αν και μαζεύτηκαν πολλά διδακτορικά στη πολιτική εδώ και 30-40χρόνια η οικονομία καταρέουσα,...όπως και να χει,όπως και να το κάνουμε το διδακτορικό έχει άλλη χάρη,έχει ένα Α ειδικό βάρος για να αρχίζει να δίνει προσοχή κανείς.]

COSMIC VOYAGE
"A scientific discovery of extraterrestrials visiting earth"
Η ελληνική μετάφραση:

ΚOΣΜΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ
"Η επιστημονική μέθοδος ψυχικής παρατήρησης εξ αποστάσεως (ΠΕΑ)
έτσι όπως αναπτύχθηκε από τον στρατό των ΗΠΑ: Συγκλονιστικά
στοιχεία για την παρουσία εξωγήινων πολιτισμών στη γη"
Υ.Γ. δηλαδή,το γνωστό πλέον τοις πάσι ριμότ βιούινκ[remote viewing]

Edited by - YUGI-OH on 23/02/2012 12:40:04