ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΧΟΡΤΟΦΑΓΙΑ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- ΧΟΡΤΟΦΑΓΙΑ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

allzzaro61 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
24/02/2005, 15:54:41
quote:
Αν μετρήσουμε τα καθημερινά μας παραπτώματα σ'αυτούς τους τομείς και αν για κάθε παράπτωμά μας με ένα μολύβι βάζαμε ένα στίγμα στο πρόσωπό μας και μετά κοιταζόμαστε στο καθρέφτη, θα βλέπαμε με τι εμφάνιση έχουμε την αξίωση να πάμε να συναντήσουμε το Κύριο.

Eίναι μετρημένοι στα δάκτυλα ενός χεριού αυτοί που γνωρίζουν τα ελαττώματα τους και αυτοί που αναγνωρίζουν τα αμαρτήματα τους ώστε να μπορούν να τα σημειώσουν.

quote:
Οι προυποθέσεις αυτές είναι η αποφυγή βίας, η φιλαλήθεια, η αγνότητα, η ταπεινότητα, η ανιδιοτελείς εξυπηρέτηση,η αυστηρή χορτοφαγική διατροφή και η αποφυγή χρήσης οινοπνεύματος και τοξικών ουσιών.

Αγαπητή satsangi οπωσδήποτε και συμφωνώ, στά μόνα που θα μπορούσα να κάνω μερικές επεμβάσεις είναι η χορτοφαγική διατροφή , είμαι βέβαιος οτι τα φυτά έχουν ζωή , σκέφτονται , αισθάνονται, πονούν, και στη χρήση οινοπνεύματος.
Τα ποτά με βάσει το οινόπνευμα κυρίως το κρασί είναι απαραίτητο για τον άνθρωπο. Είναι ενα παρασκεύασμα αθώο , φτιάχνεται απο καρπούς και οχι απο φυτά, δουλεύεται και ζυμώνεται σύμφωνα με τον τόπο και το χώρο αλλά και σύμφωνα με το κάρμα του δημιουργού του, και καταλήγει στο τραπέζι της διατροφής του οχι ως φαγητό αλλά ώς ενέργεια. Μία ενέργεια που σκοπό έχει να καταπραύνει τον πόνο την λύπη, συμβάλει στο να μην επικρατήσει η λογική αλλά τα συναισθήματα βοηθά στο να ...(αποφυγή βίας, η φιλαλήθεια, η αγνότητα, η ταπεινότητα, η ανιδιοτελείς εξυπηρέτηση).. οπως προαναφέρεις.

24/02/2005, 16:00:39
quote:
ΑΡΚΕΤΑ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΟΤΙ ΦΤΙΑΧΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ

Είσαι πραγματικά άθεος.
Δεν θα μπώ στον κόπο να σε πείσω για το αντίθετο.

quote:
ΤΟΤΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΥΝΟΜΙΛΩ ΜΕ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΣΕΝΑ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΕΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ ΑΠ ΟΤΙ ΕΣΥ

Δεν νομίζω ... αγαπητέ gigenis.
Ειναι σκύλος επιπέδου, αλλά επειδή δεν ξεχνά οτι είναι σκύλος να είσαι σίγουρος οτι οταν του εκφράσεις τις απόψεις του θα σε δαγκώσει με ιδιαίτερο ζήλο.

24/02/2005, 17:55:46
quote:
Αν είσαι μπάτσος δεν πας ισόβια.
Πας σπίτι σου.

Αν οι Μπάτσοι πυροβολήσουν εκ προθέσεως, εδώ στην Ιταλία χάνουν την δουλειά τους, και για λιγα χρόνια, πάνε μέσα.
Στην Ελλάδα, με ότι βλέπω να διαδραματίζεται τελευταία στους δικαστικούς κύκλους, ισως να εχεις δικαιο.

quote:
Έχω γνωρίσει πολλά γαϊδούρια αλλά ποτέ δεν έφαγα κανένα.
Ο γαίδαρος ηταν νοστιμος?

Το (πιάτο) που αρκετοί έλληνες φοιτητές φάγανε σε ιταλικές λέσχες, λέγετε spezzetino di carne misto, ειναι μικρά κομμάτια κρέας από διάφορα ζώα, ακόμα και από άλογο, μιας και αυτά τα τρώνε.

Είναι όπως το μοσχάρι, πιο μαλακό και γλυκό.

24/02/2005, 18:49:38
Τα έχεις κάνει τα γευστικά εγκλήματα σου Πλάτωνα και τώρα τηρείς την λαϊκή ρήση «ο διάβολος όταν γερνά καλογερεύει»

----

Σκάβε βαθειά-τρέξε γρήγορα!

24/02/2005, 19:03:44
quote:
Τα έχεις κάνει τα γευστικά εγκλήματα σου Πλάτωνα και τώρα τηρείς την λαϊκή ρήση «ο διάβολος όταν γερνά καλογερεύει»

γειά σου τυχερούλη

24/02/2005, 19:06:34
quote:

Εχω γνωρίσει και εγώ πολλά γαιδούρια (δεν εννοώ τα τετράποδα που τα αγαπώ περισσότερο απο όλα τα ζώα) αλλά τα δίποδα. Αυτά πολύ ευχαρίστως θα τα δάγκωνα , τό εχω στα υπόψιν δηλαδή να το κάνω.

24/02/2005, 19:11:56
quote:
Το (πιάτο) που αρκετοί έλληνες φοιτητές φάγανε σε ιταλικές λέσχες, λέγετε spezzetino di carne misto, ειναι μικρά κομμάτια κρέας από διάφορα ζώα, ακόμα και από άλογο, μιας και αυτά τα τρώνε.

Γειά σου Πλάτωνα.. αν και εχω κάνει και στη Νάπολι αλλά και στο Τορίνο κάτι φεγγάρια..δεν μου έτυχε κάτι τέτοιο με γαιδουράκι. Εβλεπα ομως οτι κυνηγούσαν μετά μανίας αλλα ζωάκια οπως σκατζόχοιρους, χελώνες, και αλλα.
Τώρα οσο αφορά το να φάνε το γαιδουράκι , μά τόσο μ#@@#&*ς είναι. Τόσο ζώα αυτό το φιλότιμο το ζωντανό βρήκαν να φάνε. Δεν φτάνει που το φόρτωναν τόσα και τόσα χρόνια ακόμα και σήμερα το εχουν κάνει φορτηγάκι το τρώνε κιόλας. Αισικτιρ

24/02/2005, 19:19:44
Ναι βρε, έχω διαπράξει ένα σωρό τέτοια εγκλήματα,.. μέχρι τα 23 μου.

Η Δυσκολία είναι να βρεθείς για λίγο καιρό χωρίς τροφή, ( μια βδομαδιτσα φτάνει), χωρίς εκείνες τις μπουνιές στο στομάχι, από την πείνα.

Ξέρεις τι είναι αυτές οι Μπουνιές Τυχερουλη?

Σκάψε βαθιά… και τρέχα γρήγορα!

Εσύ είσαι διαφορετικός κυνηγός, από ότι κατάλαβα.

Κανείς διαλογισμό στα βουνά, περπατάς με πολύ προσοχή, και οι αισθήσεις σου είναι τεντωμένες στο αμήν... όταν κυνηγάς!

Για αυτό σου αρέσει, όχι γιατί σκοτώνεις…

24/02/2005, 19:28:41
Αλζαρο, υπάρχουν και σήμερα εστιατόρια, με spezzetino di somaro.

Εγώ τότε, το έφαγα χωρίς να το ξέρω.

Σιγά σιγά συνειδητοποίησα τι τροφές έδιναν, και άρχισα να τρώω σπίτι.

24/02/2005, 22:34:04
quote:

quote:

Εχω γνωρίσει και εγώ πολλά γαιδούρια (δεν εννοώ τα τετράποδα που τα αγαπώ περισσότερο απο όλα τα ζώα) αλλά τα δίποδα. Αυτά πολύ ευχαρίστως θα τα δάγκωνα , τό εχω στα υπόψιν δηλαδή να το κάνω.

Σε αυτά τα γαϊδούρια αναφέρομαι και εγώ φίλε μου.

---

Σκάβε βαθειά-τρέξε γρήγορα!

18/01/2012, 14:44:25
Ο τρωικός πόλεμος θεωρείται πλέον από τους περισσότερους ότι ήταν ιστορικό γεγονός.(το γεγονός ότι το πίστευε και ο Θουκιδίδης δίνει ειδικό βάρος στη θέση αυτή)

Η επίσημη χρονολογία τοποθετεί το γεγονός γύρω στα 1200 π.χ.(Ερατοσθένης,Ηρόδοτος,Έφορος ο Κύμιος,Σωσίβιος αλλά και το Πάριο μάρμαρο συνηγορούν σε αυτό)

Ερωτήματα πρόκλησης συζήτησης:

α.Και μετά τον τρωικό οι σκοτεινοί αιώνες?

β.Που τοποθετείται η γέννηση του Ομήρου? πόσο μετά τον πόλεμο?

γ.Ποια τα αίτια της ερήμωσης της ενδοχώρας κατά τους σκοτεινούς αιώνες?

δ.Οι ανατολικές αυτοκρατορίες της εποχής "βούτηξαν κι αυτές στην παρακμή
σχεδόν ταυτόχρονα? κολλητικό ήταν?

Ελπίζω να παρουσιαστούν ενδιαφέρουσες απόψεις βάσει στοιχείων και λογικών συνεπαγωγών.Πιστεύω ότι το θέμα του Τρωικού πολέμου είναι πάντα επίκαιρο και ανανεώνεται λόγω των νέων στοιχείων από τις ανασκαφές των τελευταίων 15 ετών.

Δεν έχω εμπειρία ιδιαίτερη από forum και επειδή είναι το 1ο θέμα που ανεβάζω θα εκτιμούσα την όποια βοήθεια από όλους σας.Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Με καλύτερό σου φάε,πιε και νηστικός κοιμήσου.

19/01/2012, 02:18:42
Δίνω ένα τμήμα της δικής μου άποψης για να σας κεντρίσω την περιέργεια..

Σύμφωνα με νεότερη βιβλιογραφία τα τοπωνύμια που χρησιμοποιεί ο Όμηρος είναι προγενέστερα του 8ου αιώνα που υποτίθεται ότι έζησε,αλλά μεταγενέστερα της ημερομηνίας που δεχόμαστε για τον τρωικό πόλεμο.

Πιο συγκεκριμένα για να συνδοιαστούν καλύτερα τα τοπωνύμια,και ο Όμηρος προκειμένου να τα χρησιμοποιεί με τέτοια άνεση, φαίνεται να έζησε το 10ο-11ο αιώνα π.χ.(περίπου το 1000 π.χ.)

Το γεγονός της γραπτής γλώσσας δεν είναι πρόβλημα καθότι έχει ήδη γίνει παραδεκτό από αρκετά ευρύ ποσοστό της επιστημονικής κοινότητας ότι η γραμμική Β δεν χρησιμοποιήτο μόνο για καταλόγους αποθηκών και λοιπούς λογιστικούς σκοπούς αλλά ως κανονική γραπτή γλώσσα(από λίγους μεν αλλά χρησιμοποιήτο).
Οι αστειότητες ότι οι έλληνες πρωτοέγραψαν τον 8ο αιώνα είναι για μικρά παιδιά και δεν ευσταθούν πλέον.(η αλφαβητική μορφή και η προέλευσή της συζητούνται ακόμη, αλλά αυτό δεν είναι του παρόντος).

Το δεύτερο ενδιαφέρον σημείο είναι ότι ο Σλήμαν μάλλον δεν έχει βρει την Τροία!!!, αν και έχει πέσει απελπιστικά κοντά,έχoντας βρει την Ομηρική Απαισό(που είχε αντίστοιχα περιόδους ακμής και παρακμής,εξού και τα διάφορα επίπεδα που ανακαλύφθηκαν("τροία VI,VIIa,VIIb" κ.λ.π.)
Η πραγματική Τροία ή Ίλιον είναι στον κοντινό λόφο του Μπαλί-ντάγ(η ονομασία που παραθέτω είναι η σύγχρονη τουρκική ώστε να μπορείτε να ανατρέξετε σε χάρτη.)

Η άποψη αυτή (που την έχω πλήρως υιοθετήσει μετά από αρκετή μελέτη διαφόρων πηγών, ανήκει στον Β.Πανταζή ο οποίος έχει γράψει σχετικά με τον Όμηρο βιβλία(τίτλοι στη διάθεση του όποιου ενδιαφερομένου).

Ελπίζω να σας κέντρισα το ενδιαφέρον και να ασχοληθείτε όσοι δεν έχετε άποψη ακόμη ή να με βοηθήσετε με τα δικά σας στοιχεία όσοι από εσάς έχουν.
Άντε το θέμα δε δαγκώνει :)

19/01/2012, 13:49:33
Συμφωνα με τα αρχεια των χετταιων,εγινε γυρω στο 1200π.χ.
19/01/2012, 15:42:01
quote:

Συμφωνα με τα αρχεια των χετταιων,εγινε γυρω στο 1200π.χ.

Και σύμφωνα με τα χάλκινα...αρχεία του Λιακόπουλου έγινε το 3000π.χ.

Οι χρονολογίες παιδιά είναι αυθαίρετες και συντονισμένες πάντα πρός την επιθυμία του ακαδημαϊκού κατεστημένου.

Δεν γνωρίζουμε πότε έγινε αυτός ο πόλεμος.
Είναι η μόνη αλήθεια που...γνωρίζουμε σίγουρα.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

19/01/2012, 16:54:15
Τα γραπτά στοιχεία που έχουμε από τα χεττιτικά βασίλεια αναφέρουν (σε επιστολές μεταξύ βασιλέων της εποχής) τους Αχιγιάβα-Ahhijav,κάποιον Αλάκσαντους(για μερικούς Αλέξανδρος-Πάρις αλλά η ημερομηνία είναι πριν το 1275 π.χ. και δε βοηθάει),την Βιλούσα-Wilusa που είναι ευρύτερη περιοχή που συμπίπτει με το ελληνικό Fιλιο-Ιλιο(σε αυτήν την ταύτιση συμφωνούν όλοι σχεδόν οι επιστήμονες-ερευνητές),τους Danaja-Δαναούς,την Taruwisa-Tru(w)isa-Τροία,και αρκετά άλλα τοπωνύμια και ονόματα τοπικών αρχόντων που ενεπλάκησαν σε διπλωματικές διαφορές της εποχής.

Όμως δεν αναφέρουν σύμφωνα με αυτά που ξέρω κάποιον πόλεμο το 1200π.χ. μεταξύ Αχιγιάβα ή Danaja και Wilusa-Ιλιον ή Taruwisa-Tru(w)isa-Τροία...
Αν έχεις κάποια συγκεκριμένη χεττιτική επιστολή που να το αναφέρει φίλε skartado θα ήθελα να μου την υποδείξεις(εννοώ κάποιο βιβλίο που να αναφέρει μέσα την επιστολή)

Φίλε Νικόμαχε δεν ξέρουμε σίγουρα αν έγινε ο πόλεμος καν,συμφωνώ,μπορεί κάλλιστα να τον εφηύρε ο Όμηρος και να τον ταίριαξε στα τοπονύμια της εποχής του,αλλά εδώ είναι η αρχή από το κουβάρι-τα τοπονύμια μπορούν να προσφέρουν ενδείξεις και για το αν έγινε αλλά κυρίως για το πότε.

Παλαιότερα είχα μια διαισθητική απορία... Πως στέκει μια αυτοκρατορία του μεγέθους της Μυκηναικής, να κερδίζει ένα τόσο σημαντικό στρατηγικά πόλεμο,να αποκτάει τους σιτοβολώνες της περιοχής και τους εμπορικούς δρόμους που πήγαιναν πακέτο με την Τροία, και αμέσως μετά να καταρρέει και να παρηκμάζει λες και έχασε τον πόλεμο.
Αυτή μου η απορία με κέντρισε να ψάξω λίγο τις χρονολογίες.Φυσικά το θέμα είναι τεράστιο και εμπλέκει πολλές θεωρίες,όμως είναι τρομερά ενδιαφέρον δεν είναι?

Παρακάτω παραθέτω μερικά βιβλία που με έχουν βοηθήσει αποκλειστικά σε αυτό το θέμα:
Η ΤΡΟΙΑ ΚΑΙ Ο ΟΜΗΡΟΣ-JOACHIM LATACZ
ΟΜΗΡΟΣ ΚΑΙ ΤΡΟΙΑ-ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΤΡΩΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ-ΔΙΚΤΗΣ Ο ΚΡΗΤΙΚΟΣ
ΤΡΟΙΑ-BIRGIT BRANDAU
ΟΜΗΡΙΚΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΟΜΗΡΙΚΗ ΕΠΟΧΗ-ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ
Ο ΜΗΚΥΝΑΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ-JOHN CHADWICK
TO ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ-ΚΩΣΤΑΣ ΔΟΥΚΑΣ
ΤΑ ΠΑΡΑΔΟΞΑ ΣΤΗΝ ΟΜΗΡΙΚΗ ΟΔΥΣΣΕΙΑ-ΜΑΚΗΣ ΤΡΙΚΟΥΠΗ

Τελικά μια τόσο ζωντανή περιγραφή όπως συμβαίνει στα έργα του Ομήρου,και με απίστευτης ακρίβειας(αποδεδειγμένα πλέον) γεωγραφικές λεπτομέρειες, να ήταν 100% σενάριο? δε νομίζω ή δε θέλω να νομίζω.

20/01/2012, 11:43:03
Τάνδαλος Γ' (Tudhaliya III) (1360-1344) (?)
* Σίππυλος Α' (Suppiluliuma I) (ca. 1344-1322)
* Αρνάβανδος Β' (Arnuwanda II) (ca. 1322-1321)
* Μύρσιλος Β' (Mursili II) (ca. 1321-1295)
* Μυβάταλλος Β' (Muwatalli II) (ca. 1295-1272)
Oνοματα χετταιων βασιλιαδων.
Συμφωνα με την ελληνικη γραμματεια,ο τανταλος ηρθε απο τη μ.ασια,οι λεγομενοι πελοπες.

Τανταλος-1350
Βαλε τωρα.πελοπας-ατρεας-και ποσο χρονων ηταν ο αγαμεμνων.Για αυτο σε λεω γυρω στο 1200 π.χ.

20/01/2012, 22:37:36
Αγαπητέ @ΑΜΕΙΝΙΑΣ σχετικά με το σχόλιό σου:

quote:
Δεν έχω εμπειρία ιδιαίτερη από forum και επειδή είναι το 1ο θέμα που ανεβάζω θα εκτιμούσα την όποια βοήθεια από όλους σας.Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Να σου επισημάνω απλά ότι είναι βολικό να χρησιμοπιείς και την επιλογή "Αναζήτησε!" προς το πάνω μέρος της σελίδας όπου γράφοντας μία ή περισσότερες λέξεις "κλειδιά" (π.χ. Τρωικός πόλεμος) πληροφορείσαι για υπάρχοντα θέματα σχετικά με το αντικείμενο που σ' ενδιαφέρει να ψάξεις.

Αυτή η διαδικασία προτείνεται για να μην χάνονται οι πληροφορίες σε πολλά θέματα παρεμφερούς περιεχομένου.

Τσέκαρε παρακάτω και δύο παλιότερα θέματα για τον τρωικό πόλεμο με ενδιαφέροντα στοιχεία όπου μπορείς επίσης να καταθέσεις και τα σχόλιά σου (κλίκαρε στους τίτλους τους για να εισέλθεις).

Τρωικός Πόλεμος

ΤΡΩΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ

Ελπίζω να βοήθησα.
Καλή συνέχεια.

Lost in Necropolis

La ville de la mort

21/01/2012, 02:06:18
Ευχαριστώ πολύ,δεν είχα δει καν ότι υπάρχουν τα παρεμφερή αυτά θέματα.

21/11/2012, 11:09:25
Μετά από αρκετό καιρό,και σχολιασμό σε άλλα topic,μεταφέρω το ομηρικό ζήτημα πάλι εδώ,μετά από προτροπή και του φίλου agnostic.

Προτείνω την μετονομασία του topic σε

-Ομηρικά ζητήματα,επίσημες και μη θέσεις-

ώστε να καταστεί περιεκτικότερο και να φιλοξενήσει περισσότερες απόψεις.
Αν συμφωνεί η διαχείρηση ας προβεί σε αυτήν την ενέργεια.

Επαναλαμβάνω για λόγους ανακεφαλαίωσης τις θέσεις μου:

1. Η Ιλιάδα πρέπει να γράφτηκε τον 10ο αιώνα π.χ.

Το συμπέρασμα αυτό βγαίνει από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται στο έπος,οι οποίες είναι ένα μίγμα μηκυναικών στοιχείων με αρκετά ψίγματα από τους "σκοτεινούς αιώνες" με συνισταμένη τον 10ο.
Η παραπάνω αναφορά-δικαιολόγηση είναι πολύ περιληπτική,για τις ανάγκες της ανακεφαλαίωσης.Στοιχεία υπάρχουν με ακριβέστερη και ουσιαστικότερη μορφή.

2. Η θέση της Τροίας της μηκυναικής περιόδου(δηλαδή του Τρωικού πολέμου αν δεχτούμε ότι αυτός έλαβε χώρα),δεν είναι εκεί που υποστήριξε ο Σλήμαν.
Ο τελευταίος βρήκε την αρχαία ομηρική Απαισό.Σημαντική πόλη της Ομηρικής εποχής,αλλά όχι η Τροία.
Περιληπτικά η Απαισός βρίσκεται στο σημερινό Χισαρλίκ,ενώ η Τροία πρέπει να βρίσκεται στο Μπαλί-νταγ.

Αν αυτά αποδειχθούν ισχύοντα,τότε μιλάμε για τεράστια ανατροπή στην καταγραφή της χρονικής γραμμής της ιστορίας και θα απαιτείτο και άλλη θέαση και βαρύτητα στα ομηρικά έπη.

Επειδή ήδη κάποια από αυτά τα στοιχεία έχουν ειπωθεί παραπάνω ή σε άλλα topic, θα περιμένω τις δικές σας προτροπές ως αναφορά την ανάδειξη των στοιχείων,με βάση και τα δικά σας σχόλια.

Ευχαριστώ τον agnostic για το ενδιαφέρον του στο θέμα.
Περιμένω και άλλους που γνωρίζω από άλλες τοποθετήσεις τους ότι κατέχουν το ομηρικό ζήτημα.

21/11/2012, 11:42:53
Σε μια πρώτη φάση θα μ' ενδιέφερε να μάθω (έστω και περιληπτικά) τα κύρια επιχειρήματα/στοιχεία του κ. Πανταζή για το ότι η Τροία πρέπει να εντοπιστεί στον κοντινό λόφο Μπαλί-νταγ.

Lost in Necropolis

La ville de la mort