- ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ; - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"
ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ;
ΑΦΡΟΔΙΤΗ..[-].
Ο ΠΟΝΟΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΟΥ ΟΣΤΡΑΚΟΥ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ.
quote:
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ.
Ναι γιατί δεν κάνω τίποτα!
quote:
Ναι θα ήθελα να κάνω λιγότερα!

C'est la vie and i am livin' la vida LOCA!
ΙΣΩΣ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
ΚΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ
ΑΦΡΟΔΙΤΗ..[-].

Σίγουρα υπάρχουν μέλη του forum τα οποία γνωρίζουν καλύτερα την ετυμολογία και την ακριβή έννοια των λέξεων από εμένα.
Μπορούμε να θεωρήσουμε το έργο (εργασία) σαν ένα πνευματικό δημιούργημα ή κατόρθωμα; Αν ναι, τότε τη λέξη εργάζομαι μπορούμε να την προβάλουμε σε κάθε μας ενέργεια και όχι μόνο στις εξωτερικές μας πράξεις. Δηλαδή είναι δυνατόν ο άνθρωπος να εργάζεται ακόμα και όταν εξωτερικά δεν κάνει απολύτως τίποτα.
Φιλικά
--Je^3--
"follow me" the wise man said... but he walked behind
quote:
τη λέξη εργάζομαι μπορούμε να την προβάλουμε σε κάθε μας ενέργεια και όχι μόνο στις εξωτερικές μας πράξεις. Δηλαδή είναι δυνατόν ο άνθρωπος να εργάζεται ακόμα και όταν εξωτερικά δεν κάνει απολύτως τίποτα.
Σωστός ο φίλος Jejeje! Εγώ δηλαδή μπορεί να κάνω και υπερωρίες μ΄αυτή την λογική.

quote:
Όταν οι πάνω έκαναν ψυχρά business στην πλάτη μου δεν μου άρεσε...
Όταν αναγνώριζαν τον κόπο μου χαμογελούσα ...(αν είχε και bonus ακόμα καλύτερα)
Όταν μου έδωσαν το εταιρικό κινητό για "ώρα ανάγκης" Εϊπα "αυτό ήταν τώρα την ...έκατσα"
Οταν σε μεταγενέστερη δουλειά "κινητό, αμάξι ,ταξίδια" ήταν standard benefits είπα "αυτό ήταν τώρα ... έπιασα την καλή"
Όταν για ν ώρες δεν τέλειωσαμε και ξημερώσαμε έφυγα με ηρεμία ,για λίγο, πήγα στην τουαλέτα για να μην με δει κανέις και έβαλα τα κλάματα...
Όταν είχα βρει τα bugs , γελούσα σε όποιον έβλεπα μπροστά μου για ν ώρες...
quote:
Και κάποια μέρα τα ζυγίζεις ξανά όλα και λες έχασα εκεί, κέρδισα εδώ.Φτού και από την αρχή.Και τα ξαναβλέπεις όλα τα παραραπάνω σε replay.Kαι τότε τη σουτάρεις τη ζυγαριά,και έρχεσαι και βλεπεις κατάματα αυτό που εξαρχής υπήρχε αλλά αγνοούσες. "Τη ζωή μου ή τη δουλειά μου ;"
Εναι θέμα προτεραιότητας του καθενός.
Γιατί εντέλει όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων...
Χείρων
Θα ήθελα να πιάσω έναν από αυτούς τους μελλοντολόγους του '60 που εξηγούσαν πως με την εξέλιξη της τεχνολογίας ο άνθρωπος θα δουλεύει λιγότερο ή ,ακόμα, θα πληρώνεται για να μη δουλεύει, και να τον βάλω να φάει τα γραπτά του.
Αν σκεφτούμε πώς χρησιμοποιούμε τα κινητά για να είμαστε προσβάσιμοι 24 ώρες τη μέρα για κάθε ανόητο που θέλει να μας μεταφέρει το άγχος του, ίσως να μειωνόταν ο ενθουσιασμός μας για κάθε καινούριο ματζαφλάρι με σούπερ οθόνη όπου μπορείς να παίξεις παιχνίδια που ήταν βαρετά 20 χρόνια πριν, με πρόσβαση σε internet σε απαγορευτικές τιμές και με ringtones με σκυλάδικα που κανείς δεν κλείνει στο σινεμά...
Η δουλειά μου συνδυάζει άγχος με μια δόση δημιουργικότητας και νιώθω, πλέον, χαρούμενος γιατί εργάζομαι λίγο (για τα δεδομένα του κλάδου μου) με μισθό συμπαθή αλλά μικρότερο των περισσότερων συναδέλφων μου. Είναι επιλογή μου και θεωρώ εαυτόν πολύ τυχερό -για όσο κρατήσει. Πολλοί συνάδελφοι θα το προτιμούσαν από τις δικές τους απίστευτες βάρδιες παρά τα λιγότερα χρήματα. Ή έτσι λένε. Εγώ σίγουρα το προτιμώ, έχοντας φτάσει παλιότερα σε ρυθμούς δουλειάς τρομερά ψυχοφθόρους. Πληρώνω για να έχω τη ζωή μου. Τόσο απλά, τόσο δύσκολα.
No Method, No Guru, No Teacher
quote:
ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ;
NAI
Εχέμβροτος: Περίφημος αυλωδός εξ Αρκαδίας, ζήσας μεταξύ - Ζ’ και - ΣΤ’ αιώνων
Και να μήν μας άρεσε δέν θα μπορούσαμε να κάνουμε διαφορετικά.
Με εκτίμηση,
Miou
Με εκτίμηση,
Miou
quote:
ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ;
NAI
quote:
Η δουλειά μου συνδυάζει άγχος με μια δόση δημιουργικότητας και νιώθω, πλέον, χαρούμενος γιατί εργάζομαι λίγο (για τα δεδομένα του κλάδου μου) με μισθό συμπαθή αλλά μικρότερο των περισσότερων συναδέλφων μου. Είναι επιλογή μου και θεωρώ εαυτόν πολύ τυχερό -για όσο κρατήσει.
To βρήκα.. βουλευτής ![]()
quote:
τη λέξη εργάζομαι μπορούμε να την προβάλουμε σε κάθε μας ενέργεια και όχι μόνο στις εξωτερικές μας πράξεις. Δηλαδή είναι δυνατόν ο άνθρωπος να εργάζεται ακόμα και όταν εξωτερικά δεν κάνει απολύτως τίποτα.
Eδώ ή φίλτατη ΑΦΡΟΔΙΤΗ αναφέρεται στο βιοποριστικό μας επάγγελμα.
Οι υποαπασχολήσεις αυτου του είδους οπως πχ το να γράφουμε στα forums είναι θα έλεγα ιδιαίτερα ευχάριστες αλλά πολλοί λίγοι νομίζω οτι εχουν αυτό το προνόμιο να γράφουν στα forums βιοποριστικώς.
quote:
Οι υποαπασχολήσεις αυτου του είδους οπως πχ το να γράφουμε στα forums είναι θα έλεγα ιδιαίτερα ευχάριστες αλλά πολλοί λίγοι νομίζω οτι εχουν αυτό το προνόμιο να γράφουν στα forums βιοποριστικώς.
Σαφώς και η ασχολία μας με τα Forum όχι μόνο δέν μας φέρουν κανένα οικονομικό κέρδος αντίθετα λόγω της ενασχόλησης με το Internet μας στοιχίζει οικονομικά παρ'όλα αυτά συνεχίζουμε. Άν είχαμε το παραμικρό οικονομικό κέρδος δεδομένο είναι οτι θα είχαμε σπάσει όλα τα ρεκόρ στα μυνήματα
Αλλά το συμπέρασμα είναι να μπορούμε να κάνουμε την όποια δουλειά με ευχαρίστηση και όχι να την θεωρούμε σάν αγκαρεία αλλιώς όσο κέρδος και να έχουμε θεωρείται αποτυχημένη!
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΧΩΡΙΣ ΑΓΚΑΘΙΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΦΕΛΗ
εργασία = παραγωγή έργου,
αντίθετη της εντροπίας, μετατρέπει την αταξία σε τάξη,
συνθέτει, οικοδομεί, δημιουργεί, εξελίσσει.
Η ουσιαστική εργασία δε μπορεί να έχει προσδιορισμους είδους.
Ο ουσιαστικός εργάτης είναι ο δημιουργός, και βλέπει τη δημιουργία
μέσα από κάθε ενασχόλησή του.
Όταν παύει να υπάρχει δημιουργικότητα -εσωτερική και εξωτερική-
τότε η εργασία μετατρέπεται σε καταναγκασμό.
Θεωρητικά, είμαστε ικανοί να βρούμε κάποιο ποσοστό δημιουργικότητας
μέσα από κάθε εργασία μας, ακόμη και από την πιό βαρετή και
δυσάρεστη.
Σε πολλές μυητικές σχολές του παρελθόντος, αλλά ακόμη και σε πιό
πρόσφατες εποχές, διαβάζουμε διηγήσεις για ανθρώπους, που με τη
μονότονη, βαρετή και κουραστική, φαινομενικά άσκοπη εργασία,
κατάφεραν να ανεβάσουν τη συνείδησή τους και κάποιες εσωτερικές
ικανότητες σε πολύ υψηλά επίπεδα.
Στην θρυλική ταινία "Karate Kid" ο δάσκαλος βάζει το μαθητή
να βάφει το φράχτη του σπιτιού του, μια εργασία μονότονη,
επίπονη και βαρετή. Σε ένα βιβλίο του Καστανέντα ο δάσκαλος του
δασκάλου του, δουλεύει σαν σκλάβος σε μια φητεία καλαμποκιού
για χρόνια.
Μέσα από αυτά τα δεσμά, της μονότονης και κουραστικής εργασίας
αναδύεται η προσωπική δύναμη, συγκεντρωμένη μέσα από πολύ
συγκεκριμένα αδιαπέραστα πλαίσια πειθαρχίας.
Γνωρίζω ανθρώπους, που ενώ έχουν ανάγκη να δουλέψουν, γιατί πεινάνε,
δε θα καταδεχόντουσαν να δουλέψουν ως πωλητές, καθαριστές, κλπ.
τους λυπάμε, που έχουν τόσο στενά όρια, και δεν μπορούν να είναι
ευέλικτοι...
ακόμη και από το πιό μικρό και ασήμαντο πόστο, μπορεί ο καθένας μας
να μάθει, να κερδίσει κάτι και να προχωρήσει σε κάτι καλύτερο.
ΑΦΡΟΔΙΤΗ..[-].
quote:
Ναι Αφροδίτη. Εμένα μ' αρέσει πάρα πολύ η δουλειά που κάνω!
Όχι μόνο επειδή κατατάσσεται σε μία από τις πιο πρνομιούχες επαγγελματικές κατηγορίες της σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας.(λίγες ώρες εργασίας, βολικό ωράριο, μισθός ικανοποιητικός σε αντιστοιχία με τις ώρες απασχόλησης...τι είναι;
Αλλά κι επειδή, η επιλογή μου αυτή αποτέλεσε τόσο μεγάλο όνειρο για μένα, που παράτησα και ρίσκαρα σχεδόν τα πάντα (ή καλύτερα ότι θεωρούσα τότε ως "πάντα" στον επαγγελματικό, στον οικονομικό τομέα, αλλά και στον τομέα τόπου και χρόνου)για να τα καταφέρω.
Έκτοτε, σχεδόν κάθε πρωί που ξυπνάω, ευχαριστώ κάθε καλή δύναμη, που με βοήθησε να βρεθώ στη θέση που είμαι.
Μπορεί να μην φτάσω ποτέ στο σημείο να κερδίζω ολοένα και περισσότερα χρήματα(προτιμώ τα λίγα και σίγουρα άλλωστε). Ξέρω όμως ότι κέρδισα τη ζωή μου, και στις ώρες που δεν εργάζομαι, αλλά κυριότερα στις ώρες που εργάζομαι και κάνω αυτό, το οποίο μ' αρέσει τόσο πολύ!
κάνε κλικ!![]()
Ποτέ μην παραδεχτείς τα όρια του ανθρώπου. Να σπας τα σύνορα. Να αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου. Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
quote:
Ναι Αφροδίτη. Εμένα μ' αρέσει πάρα πολύ η δουλειά που κάνω!
Όχι μόνο επειδή κατατάσσεται σε μία από τις πιο πρνομιούχες επαγγελματικές κατηγορίες της σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας...Αλλά κι επειδή, η επιλογή μου αυτή αποτέλεσε τόσο μεγάλο όνειρο για μένα, που παράτησα και ρίσκαρα σχεδόν τα πάντα...Έκτοτε, σχεδόν κάθε πρωί που ξυπνάω, ευχαριστώ κάθε καλή δύναμη, που με βοήθησε να βρεθώ στη θέση που είμαι.
Amalia ξέρω, ξέρω τι είναι. Είσαι ιδιαιτέρα γραμματεύς του Κούγια.