- Αγία Γραφή περί Προέλευσης του Ανθρώπου - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Καλά ρε Εαρινέ,νομίζεις ότι δουλεύεις κανέναν;Εσύ δεν έχεις θέσεις, ούτε έχεις αφήσει τίποτε ...αμείλικτα ερωτήματα να αιουρούνται εδώ πιο κάτω...Με άλλους εδώ πέρα αντιαπρατιθέμεθα, εαύ "κολλάς" σαν ουρά σε κάποιους..
Όχι ότι και καλά, μας λές και δεν σου απαντάμε...Θα μας τρελάνεις εντελώς;
Κάποια στιγμη, πρέπει να καταλάβεις, ότι δεν είναι υποκειμενικό το αν έχεις θέσεις ή συζητάς, με συγκεκριμένη φιλοσοφία...Απλά, λές κάποια πράγματα, που αισθάνεσαι, πουέχεις απορίες...
Κάτσε εδώ να μάθεις....
Καλά ,αυτό το αμίμητο με το "πες και τον σεσότρις", πολύ με άρεσε....
Ξανακάντο....
Καλά ρε σύ Βαγγέλη ..μιλάς εσύ για θέσεις?
Που και σε ποιό σημείο -φιλικά στο λέω- είχες και πήρες θέση?
Λέτε..λέτε...λέτε διάφορα εκεί πέρα ασυνάρτητα απο τα "ιερά βιβλία" και σύ αυτό το αποκαλείς θέσεις???
Ότι λέτε δεν το αποδεικνύεται ποτέ..είπε και ξανα-είπε...και διαβάζουμε απο τα ιερά βιβλία και αφού το είπε ο Πέτρος ή ο Παύλος πάει τελείωσε..ρε σύ πάτε να μας τρελλάνετε???
Ε! Λοιπόν και γώ σου λέω , ότι η Ατλαντίδα βρίσκετε κάποια δισεκατομμύρια έτη φωτός απο δώ και έχει παρκάρει πάνω σε έναν κομήτη και ανεφοδιάζεται..
Ξανα-ρωτώ , μπορείς να το καταρρίψεις αυτό ή μπορείς να αποδείξεις ότι δεν είναι έτσι??
Έτσι λειτουργεί και ο χριστιανισμός...ακριβώς έτσι!
Λέει την όποια μπούρδα και μετά έχει και το θράσσος να λέει:"Αποδειξέ μου , ότι δεν είναι έτσι.."
Απόδειξέ μου λοιπόν και σύ , ότι δεν είναι έτσι και τότε θα σου απαντήσω και γώ ...και θα σου αποδείξω τα υπόλοιπα..![]()
Στην Αιτή , σκοτώθηκαν 120.000 άνθρωποι τους τιμώρησε ο θεός εκεί...γιατί δεν το εμπόδισε το γεγονός???
..αλλα βέβαια , άγνωστες οι βουλές του κυρίου..!
soul
Trexagireve :
quote:
Αγαπητέ μου Kostakis,δεν σε καταλαβαίνω..Έχεις ακούσει για δυο είδη, εν εξελίξει, ή κάποιο στάδιο της εξέλιξης,που να ζουν παράλληλα,τα δυο είδη, ή έχεις δει σε ένα είδος το προηγούμενο και εξελίσσεται σε κάτι άλλο;Κανένα παράδειγμα, γιατί τα πιθηκοειδή, είναι τμήμα της θεωρίας του Δαρβίνου κι εγώ δεν την αποδέχομαι,όπως και πολλοί επιστήμονες, ενώ έχει καταργηθεί σε πολλές δυτικές χώρες, η διδασκαλία της, ώς μη έγκυρη...
Κάτι λέει κι αυτο, δεν νομίζεις;
Όσο για τα μαμούθ και τους ελέφαντες, ή ότι συγγενές σε ένα ζώο,ξέρεις πως δεν εννοώ τέτοιες εξελίξεις...Λέμε αν έχεις κανένα ζώο,που απο είδος ερπετού μετατράπηκε, μόνιμα σε πετούμενο, ή κάτι άλλο...Τέτοια, έχεις;
Αντε πάλι τα ίδια και τα ίδια .
Πάλι ή ιδια ΚΑΡΑΜΕΛΑ με την εξέλιξη .
Τα χρόνια περνούν , αλλα εσύ παραμένεις πάντα ο ίδιος Ξεροκέφαλος ΤΕΝΕΚΕΣ .
Αν θέλεις να βρείς αποδείξεις , ψαξε να τις βρείς μόνος σου.
Το θέμα έχει ξανασυζητηθεί ΕΚΑΤΟ φορές και όσοι επιχειρήσαμε να σου δώσουμε τις αποδείξεις , καταλήξαμε στο τέλος να μιλάμε μόνοι μας .
Αντε επιτέλους , δε βαρέθηκες το παιχνιδάκι αυτό ?
Παάδειγμα, εγώ είμαι χριστιανός ορθόδοξος..Εσύ τι είσαι; Αυτό είναι θέση, που εγώ για σένα δεν την ξέρω..Ποια θεωρείς θέση; Την επίθεση εναντίον του χριστιανισμόυ; Οι δικές σου θέσεις για τον κόσμο και ότι πιστεύεις, λέω, όχι των άλλων και η δική σου θέση σε αυτές τις θέσεις των άλλων...Δεν σε έβαλε κανένας κριτή...Υπαρχει ένας Κριτής,
μας φτάνει...Κατάλαβε, επιτέλυς, τι σου λέω....
Φίλε μου think math,πάλι τα ίδια, όπως λές...Ατενέκωτε φίλε μου,αφού εγώ ειμαι τενεκές, εσύ είσαι ατενέκωτος,ζηλεύεις;Είμαι πιο "μέταλλο" απο σένα;
Ποια εξέλιξη,βρε... ονειροπαρμένε;Στο μυαλό σας, μπορεί, παρα περα όμως, υπαρχουν και ...ντομάτες..Κανονίστε...
Κρατήστε την ..τρέλα σας, αλλά,μην την επιβάλετε...Αφήστε να υπαρχει και κανένας λογικός....
quote:
Αυτό ειναι το πρόβλημα, φίλε μου Εαρινέ, που δεν καταλαβαίνεις...Βλέπεις, δεν είναι θέμα άποψης, ποιός γράφει περισσότερες θέσεις και έχει γράψει....Εδώ και δυο χρόνια τώρα, απο τα μηνύματα μου, απαντήθηκαν με θέσεις πάρα πολλά,άλων αντιθέτων κι έκαναν όσους ήταν αντίθετοι, να σιγήσουν...Με σένα,δεν θυμάμαι καμιά φορά να σίγησε κανένας, απο τις θέσεις σου, ή να διακήρυξες τι πιστεύεις...
Παάδειγμα, εγώ είμαι χριστιανός ορθόδοξος..Εσύ τι είσαι; Αυτό είναι θέση, που εγώ για σένα δεν την ξέρω..Ποια θεωρείς θέση; Την επίθεση εναντίον του χριστιανισμόυ; Οι δικές σου θέσεις για τον κόσμο και ότι πιστεύεις, λέω, όχι των άλλων και η δική σου θέση σε αυτές τις θέσεις των άλλων...Δεν σε έβαλε κανένας κριτή...Υπαρχει ένας Κριτής,
μας φτάνει...Κατάλαβε, επιτέλυς, τι σου λέω....
Φίλε μου think math,πάλι τα ίδια, όπως λές...Ατενέκωτε φίλε μου,αφού εγώ ειμαι τενεκές, εσύ είσαι ατενέκωτος,ζηλεύεις;Είμαι πιο "μέταλλο" απο σένα;
Ποια εξέλιξη,βρε... ονειροπαρμένε;Στο μυαλό σας, μπορεί, παρα περα όμως, υπαρχουν και ...ντομάτες..Κανονίστε...
Κρατήστε την ..τρέλα σας, αλλά,μην την επιβάλετε...Αφήστε να υπαρχει και κανένας λογικός....
Βαγγέλη , δεν είναι έτσι και το ξέρεις!
Δεν πρόκειται ξανά να ξαναγράψω όλα όσα έχω επανειλλημένως ερωτήσει..
Όσο για την λογική που συνέχεια επικαλείσαι , θα έπρεπε να γνωρίζεις ότι συνοδεύεται απο την απόδειξη..
Λέει κάποιος ας πούμε ... η Ακρόπολη..!
-Που είναι η Ακρόπολη , ρωτάει αυτός???
Νά'την του απαντάει και την δείχνει και την βλέπει ...ούτε μεταφορές και ούτε συμβολισμοί..αυτό αποτελεί λογική απόδειξη και δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης..όλα τα άλλα είναι φαντασιωσικά σύνδρομα της φαντασίας φίλε μου , που κόβει και ράβει κατα πως της αρέσει..!
soul
Κανένας εδώ πέρα δεν προτίθεται και δεν πρέπει να θίξει τη θρησκεία του trexagireve ή οποιουδήποτε άλλου. Επιμένω να λέω ότι θέματα όπως η ψυχή και ο Θεό ΔΕΝ άπτονται της επιστήμης γιατί απλούστατα δεν μπορούν να μελετηθούν, να μετρηθούν και να αναλυθούν. Επομένως καμία επιστήμη δεν έχει λόγο σε τέτοια ζητήματα. Εξάλλου θρησκεία υπάρχει για να απαντάει στα καίρια υπαρξιακά ερωτήματα του ανθρώπου από που πρόερχεται, τι είναι και ποιος είναι ο σκοπός του στη γη.
Στα φαινόμενα ενδεχομένως να συνυπάρχει η θρησκευτική και η επιστημονική διάσταση. Ας πάρουμε για παράδειγμα, έναν άνθρωπο που πεθαίνει. Η επιστήμη θα μας πει το λόγο που πέθανε, το γεγονός ότι οι μικροοργανισμοί θα αποδομήσουν το σώμα του και οι απλούστερες ουσίες που θα προκύψουν θα χρησιμοποιηθούν εκ νέου από νεώτερους οργανισμούς για να αναπτυχθούν κτλ κτλ.Η θρησκεία του καθενός θα μας πει ποιο είναι το αρμόζον τελετουργικό ταφής, που θα πάει η ψυχή, αν θα κριθεί κτλ κτλ. Το να πεις ότι το σώμα θα αποσυντεθεί δεν είναι άρνηση του ότι μπορεί να υπάρχει παράδεισος. Αν θέλει ο καθένας πιστεύει ή δεν πιστεύει στον παράδεισο ανεξάρτητα από το τι λέει επιστήμη γιατί απλούστατα δεν έχει λόγο επί του θέματος. Αν όμως έρθει μια θρησκεία και πει ότι όταν πεθαίνουμε το ΣΩΜΑ μας το παίρνουν μικρά μπλε ανθρωπάκια και το πάνε στη χώρα του Ποτέ τότε έχουμε σύγκρουση με την επιστήμη. Αν ειπωθεί η ίδια διαδικασία με τα μπλε ανθρωπάκια για την ΨΥΧΗ είναι μια απολύτως σεβαστή θρησκεία.
Με την ίδια ακριβώς λογική, η δημιουργία του ανθρώπου έχει τη θρησκευτική της διάσταση και την επιστημονική/βιολογική της. Ναι προερχόμαστε από τον ίδιο πρόγονο με τα πρωτεύοντα θηλαστικά(πιθήκους, χιμπατζήδες κτλ) αυτό όμως δεν αποτελεί άρνηση της ύπαρξης της ψυχής, Θεού κτλ κτλ. Η πίστη είναι εσωτερικό ζήτημα του καθενός
Με λίγα λόγια ούτε οι άθεοι θα βρουν επιβεβαίωση στην επιστήμη ούτε οι θρησκευόμενοι θα ταυτίσουν την επιστήμη με το σύγχρονο Νέρωνα
quote:
Το ξέρω βρε Εαρινέ, ότι δεν σε ενδιαφέρει η αλήθεια...Το ξέρω ότι ένα ντού είναι η ζωή και όποιος την άπρπαξε....Γ@@@τε για τί χανόμαστε...
Βαγγέλη φίλε μου , υπάρχουν και παιδιά εδώ μέσα , μην παρεκτρεπόμαστε..!
soul
Και προς Θεού, με τέτοια παρεκτροπή, δεν τίθεται θεμα παρεκτροπής...Εξαίρεται μονάχα...
quote:
Δεν ξέρω που βρίσκεσαι εσύ καλέ μου Εαρινέ, αλλά εγώ εδώ και πολύ καιρό, ξέρω ότι δεν βρίσκομαι σε παιδικό σταθμό...Ελπίζω, κάποια στιγμή, να το καταλάβεις κι εσυ...
Και προς Θεού, με τέτοια παρεκτροπή, δεν τίθεται θεμα παρεκτροπής...Εξαίρεται μονάχα...
Είχα την αίσθηση , ότι όσα λέτε εδώ μέσα -κάποιοι- τα λέγατε διότι νομίζατε ότι βρίσκεστε σε παιδικό σταθμό , με παιδάκια που ακούνε ιστοριούλες για να φάνε το φαγητό τους...ή για να κάθονται ήσυχα με τον φόβο της κολάσεως...
Ήταν ομολογουμένως καλή η διευκρίνηση που έκανες αλλα εδώ έχουμε το πρόβλημα πλέον , το οποίο θα πρέπει και γώ με την σειρά μου να σου διευκρινήσω , ανταποδίδοντας την καλοσύνη σου...
Θα πρέπει λοιπόν , να αναπροσαρμόσεις τον λόγο σου απο παιδικό -ήτανε μια φορά...και στην τάδε παράγραφο αναφέρεται..και λέγοντας αυτό εννοεί...κλπ...κλπ..- και παραβολικό και να προχωρήσεις σε έναν λογικότερο μιας και δεν απευθύνεσαι σε παιδάκια..είμαστε ενήλικοι όλοι εδώ μέσα ξέρεις..και θα πρέπει πλέον να αποδεικνύεις τα όσα μας λές και υποστηρίζεις...
Διαφορετικά να λέμε και μείς τα δικά μας και δεν χρειάζεται να αποδεικνύουμε οτιδήποτε...αφού έχουν εγκυρότητα τα όσα λέτε εσείς , άλλη τόση θα έχουν και εκείνα που θα λέμε και μείς..και όλα μια χαρά..παιδική χαρά με την έννοια του όρου!
Αλλα μην με εγκαλείς σε τάξη , για κάτι....που κάποιοι εδώ μέσα το θεωρούν ως λόγο ενήλικου ανθρώπου..και το καταθέτουν και με ύφος καρδηναλίου και επιστήμονα..!
Ιστοριούλες εσείς..ιστοριούλες και μείς και καμμιά παρεξήγηση!
Δεν είναι δίκαιο αυτό..?
![]()
soul
Και όσο για αυτό που αναφέρεσαι, περί περαστικού και εφήμερου, απλά θα σου πω μην μπερδεύεις τα πράγματα, οι θρησκείες που βασίζονται σε εξ αποκαλύψεως «αλήθειες» δηλαδή χριστιανισμός, πάντα είχαν κλεισμένες τις θύρες σε κάθε γνώση, πάντα έκτιζαν τριγύρω τους ένα τοίχος, και για αυτό και τίποτε δεν είναι πιο ξένο σε έναν πιστό, οποιοδήποτε πιστό, από αυτό που λέμε ταπεινοφροσύνη.
Οπότε φιλέ μου μην μιλάς για περαστικά και εφήμερα, όταν λίγο πολύ οι περισσότεροι γνωρίζουμε τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται για να κρατήσει η θρησκεία (Χ.Ο) την σταθερότητα της…