ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- "ΕΛΛΑΔΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ συζητήσεις για κοντινό ή μελλοντικό πόλεμο - Νο. 9". - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- "ΕΛΛΑΔΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ συζητήσεις για κοντινό ή μελλοντικό πόλεμο - Νο. 9". - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

Dr. Robotnik67 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/4
vasiliskosΜέλος
14/03/2007, 21:39:03

quote:
Εγώ προσωπικά τα γράφω αυτά γιατί θέλω να δώσω σε κάποιους να καταλάβουν τι γίνεται. Έστω και εάν με πουν προβληματικό ή οτιδήποτε.

Αγαπητέ OANNHSEA, κάνοντας μια παρένθεση από το θέμα μας οφείλω να πω, επειδή έχω παρακολουθήσει κάτι μάχες που έχεις δώσει μέσα στα φόρουμ και στις οποίες δεν έλαβα μέρος γιατί δεν είχα τις γνώσεις για να το κάνω,(παρακολούθησα όμως όσο μπορούσα και έμαθα αρκετά μπορώ να πω), ότι έχεις ένα χαρακτηριστικό που είναι δύσκολο να έχει κάποιος και να το διατηρήσει. Δεν είσαι "διπλωμάτης" και ούτε νομίζω ότι έχεις καμμιά απολύτως διάθεση να είσαι. Μακάρι να μπορούσα κι εγώ να το κάνω.

Υπάρχουν δύο τρόποι να εκφράζει κανείς τις απόψεις του. Ο ένας είναι να λέει ξεκάθαρα αυτό που σκέφτεται και αυτό που ξέρει. Ο άλλος είναι πλαγίως να καλλοπιάνει τον συνομιλητή για να του κερδίσει τη συμπάθεια και μετά να πετάει με "κομψό" τρόπο αυτά που έχει να πει. Ο δεύτερος τρόπος ειναι συνήθως αυτό που λέμε "πολιτισμένος διάλογος επιπέδου" Στην ουσία και οι δύο βλέπουν τον απέναντι σαν λάθος ή σαν άσχετο αλλά ο δεύτερος του το λέει σιγά σιγά. Τις περισσότερες φορές δε, ο δεύτερος τρόπος κρύβει και μια συγκαταβατική ελιτίστικη απαξίωση για τον άλλο που κρύβεται πίσω από ένα σταθερό χαμόγελο

Προσοχή δεν μιλάω ότι όλοι είναι έτσι. Με τίποτα. Αλλά στην εποχή μας αυτό το δημοσιοσχεσίτικο περνάει πολύ.. Κι εγώ το κάνω πολλές φορές όχι όμως από κακία μάλλον από μια έμφυτη δειλία να τα "χώσω".

Για τη ταινία τώρα. Καταλαβαίνω πως το λες. Απλά νομίζω όπως είπα και στα άλλα μηνύματα ότι ο έλληνας πήγε να δει πρόχειρα και βιαστικά τη ταινία ακριβώς για "να ονειρευτεί λιγάκι". Γιατί και τα όνειρα μας βιαστικά, πρόχειρα και σπάνια είναι πια.

Δεν ξέρω αν παρακολούθησες την ανάλογη συζήτηση στο www.12830.gr Για δες και να το συζητήσουμε αν θέλεις. Ελπίζω να μη μου κολλήσει κανείς καμμιά ταμπέλα μάνι μάνι για το site που αναφέρω. Απλά ήμουν περίεργη να δω πως εξελίσσεται εκεί η συζήτηση και όντως έχει ενδιαφέρον.

Εχει και τη "διάσημη" πλέον κριτική του Δανίκα για τη ταινία

15/03/2007, 08:05:34
Vasiliskos,
Διάβασα το λινκ που δίνεις.
Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει τι σημαίνει το μέλλον όταν καταστρατηγείς το παρόν με ταινίες σαν αυτή.
Δεν μπορούν να δουν γιατί είναι Έλληνες και η ταινία αναφέρετε στον "Λεωνίδα" και στους 300.
Έχει όμως ο καιρός γυρίσματα και η "καλλιτεχνική" φύση πολλούς διαόλους για να εκφραστεί...

Το πιο ωραίο όμως ήταν ότι ο μίλλερ μελέτησε την ιστορία - ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ.
Ή οι συμβολισμοί που έδιναν ή στον Ξέρξη ή στην κουασιμόδο - συγγνώμη Εφιάλτη ήθελα να πω...

beyondΜέλος
15/03/2007, 08:09:34
ΕΔΩ ΤΟ COMIC ΟΠΟΥ ΒΑΣΙΣΤΗΚΕ Η ΤΑΙΝΙΑ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΕΡΔΕΥΟΥΜΕ
ΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΕΝΑ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ..

http://rapidshare.com/files/21097541/300.zip

Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφος

15/03/2007, 09:38:41
(Aν και αργησα να απαντησω) Οσο αφορα τους Ιρανους, σαφως και δεν πρεπει να εννοουνται απογονοι των Περσων... Καμια σχεση. Απλως επειδη κατοικουν τα μερη εκεινα, χα!

Οι Περσες εξαληφθηκαν απο τους Αραβες, και τους Σελτζουκους...

Δεν υπαρχουν, παρα μονο καποια απομειναρια των Περσων, που ουσιαστικα ειναι προσμιξεις...

Οποτε αποκλειεται να ειναι καποια Αντι-ιρανικη ενεργεια, ουτε εχει υποβαθρο τετοιο αμερικανικο, καθως μιλαμε για Ελληνες και οχι Αγγλοσαξονες που πολεμησαν εκεινη την περιοδο (οι Αγγλοσαξονες ουτε κατα διανοια υπηρχαν).

Και δευτερον, οι 1.000 τελευταιοι που μειναν, αν και θυσιαστηκαν ολοι τους, ΝΙΚΗΣΑΝ στη μαχη! Πως μεταφραζεται αυτο? Αναγκασαν τον Ξερξη να ξεχειμωνιασει στην Ελλαδα, να υποστει τον καταποντισμο του Στολου του στην Σαλαμινα, να εγκαταλειψει ο ιδιος την Ελλαδα (ειχε και μια αυτοκρατορια να διοικησει) και να αφησει περιπου 250.000 στρατιωτες (χωρις τους μισθοφορους Ελληνες) υπο τον ανικανο στρατηγο Μαρδονιο.... με ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ, την οριστικη ΗΤΤΑ των Περσων

maraki8Μέλος
15/03/2007, 10:11:56
Λόγω προβλημάτων στον υπολογιστή στο σπίτι αλλά και με τον υπολογιστή στο γραφείο(αυτό θα πεί γκαντεμιά),έμεινα μακριά από το φόρουμ πολλές μέρες.
Μπορώ να πώ ότι είχα την τιμή να είμαι από τους τυχερούς που είδαν την ταινία στην παγκόσμια πρεμιέρα της(να είναι καλά η cosmote),στο village του mall,που ήταν κλεισμένο μόνο για αυτό τον λόγο.Είχε φτιαχτεί κι ένα καλό σκηνικό και υπήρχαν και σπαρτιάτες φρουροί έξω από την αίθουσα(αυτό για εμάς τις γυναίκες).Μέχρι και τον δήμαρχο της Σπάρτης φέρανε κι έβγαλε λόγο!!!Υπήρχαν και κάποιοι αμερικάνοι της warner..Τεσπα,γιατί τα λέω όλα αυτά;Γιατί όπως είπε κάποιο μέλος,τα παρααναλύουμε τα πράγματα,τα ψειρίζουμε.Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί είμαστε τόσο παράξενοι οι Έλληνες.Είναι μια ταινία,μην πω η μοναδική,που μας "στολίζει" τους Έλληνες θετικότατα.Μόνο καλά πράγματα έχει να δείξει αυτή η ταινία για τους Έλληνες και τίποτα άλλο.Οι θαρραλέοι σπαρτιάτες,οι σκληραγωγημένοι από την παιδική ηλικία σπαρτιάτες,οι σπαρτιάτες-παλικάρια που γελάνε στον κίνδυνο και στην ιδέα του θανάτου στη μάχη,οι σπαρτιάτες που σέβονταν ιδιαίτερα τις γυναίκες και τιμούσαν τις μάνες,και πολλά άλλα ακόμα.Είναι μια ταινία που δεν έχει καμία σχέση με κάποιες άλλες,π.χ.Τροία.Είναι καλογυρισμένη,με καταπληκτική φωτογραφία,μακιγιάζ,τα πάντα.Δεν περίμενα εννοείται,ταινία που βασίζεται σε κόμικ του Μίλλερ και που έχει λάβει μέρος και ο ίδιος ο Μίλλερ ενεργά στην παραγωγή,να είναι κακή(βλέπε Sin City).
Όσο για τις ανακρίβειες,δεν παρατήρησα και κάτι τρελλό.Η ταινία συμβάδιζε με την ιστορία,το μόνο που ήταν παραποιημένο,ήταν η ιστορία του Εφιάλτη(πολύ καλή και συμπαθητική η εξήγηση του Μίλλερ για τον προδότη) και η εμφάνιση των τεράτων στον χώρο των Περσών.Και όσο για τους 700 Θεσπιείς,έχω την εντύπωση ότι αναφέρονται στην ταινία.Αλλά και άλλες ανακρίβειες να υπάρχουν,ας μην ξεχνάμε ότι η ταινία είναι βασισμένη σε κόμικ και είναι κάτι που τονίζεται συνέχεια...Όποιος θέλει να μάθει πραγματικά την ιστορία των περσικών πολέμων,ας διαβάσει τον Ηρόδοτο.
Εν κατακλείδι,η ταινία λέει και όσοι πιστοί ας προσέλθουν.Δεν έχει καμία σχέση με την Τροία,ούτε φυσικά και με εκείνο το απαίσιο πράγμα,τον Αλέξανδρο..

καμιά καλή πράξη δεν μένει ατιμώρητη

αγνοώνΜέλος
15/03/2007, 10:36:31
OANNHSEA,
λες τελικά να διαφέρει από τις άλλες ταινίες ?

βλέπω ότι πολλά μέλη των οποίων τη γνώμη λαμβάνω σοβαρά
υπ'όψιν,έμειναν ικανοποιημένοι από την μεταφορά του κόμικ στον κινηματογράφο

αν και...δε νομίζω πως δεν υφίσταται αντιστοιχία των τότε Περσών,με τους σημερινούς Ιρανούς
(φίλε PREDATOR,εγώ αυτό πιστεύω τουλάχιστον,ότι η προσωποποίηση του "εχθρού" στους Πέρσες,φέρνει εύκολα στο μυαλό την κατάσταση
με το σημερινό Ιράν και τον Αχμαντινεζάντ)

παντού και πάντα,στις Αμερικανικές ταινίες,πρέπι να υπάρχει ένας εχθρός - αυτή τη φορά είναι οι άμοιροι οι Πέρσες-Ιρανοί

και να δούμε ποιος θα τους σώσει κι αυτούς

.................................................................
την ταινία πάντως θα την δω σε κανα-δυο χρόνια,όταν κανείς δε θα τη θυμάται

OANNHSEA,
θα σε φωνάξω να τη δούμε μαζί

15/03/2007, 10:48:09
quote:
Είχε φτιαχτεί κι ένα καλό σκηνικό και υπήρχαν και σπαρτιάτες φρουροί έξω από την αίθουσα(αυτό για εμάς τις γυναίκες).

Κάτι ανάλογο της Μάντισσας ή έστω της γυναίκας του Λεωνίδα είχε και για εμάς τους άνδρες?

Εγώ πάντως όποιον κι αν ρωτήσω που έχει δει την ταινία, μου έχει πει τα καλύτερα.
Αναφέρουν φυσικά ότι υπάρχουν κάποιες ιστορικές ανακρίβειες αλλά μην τα θέλουμε κι όλα.
Στο κάτω - κάτω μεταφορά από κόμικς είναι!
Η ταινία έχει μερικά καλά διδάγματα, μπορεί να κάνει έναν ξένο να θελήσει να μάθει για το Λεωνίδα και δεν έχει καμία σχέση με Τροία, Αλέξανδρο κτλ.

Εν τέλει, τι θέλουμε πια?
Μας έφταιγε που ο Αλέξανδρος παρουσιάστηκε ως ένας μέθυσος ομοφυλόφιλος, ο Αχιλλέας που παρουσιάστηκε ως ομοφυλόφιλος επίσης κι ότι η Ιλιάδα "βιάστηκε".
Κι είχαμε δίκιο.
Τώρα βγαίνει μια ταινία που εξυμνεί το Λεωνίδα αλλά και πάλι παραπονιόμαστε.

Μας φταίει το Χόλλυγουντ?
Ας βγάλουμε μια ταινία κι εμείς ως Ελλάδα που να δείχνει την Ιστορία μας όπως είναι και να έχει την ίδια απήχηση.

In anticipation of my resurrection...

15/03/2007, 13:41:12
Παραθέτω τη "διάσημη" πλέον κριτική του Δανίκα για τη ταινία, όπως έγραψε κι Βασιλική για όσους βαργιούνται να κάνουν κλικ.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΑΝΙΚΑΣ
Χάρτινη πατσαβούρα

Θα μου πείτε, τι σημασία έχει αν η Σπάρτη είναι Sparta, ο Λεωνίδας Λεονάιντας, ο Ξέρξης Ζέρξης και οι Θερμοπύλες Ηot Gates; Ουδεμία. Μόνο τον Παπαθεμελή η τόση ιστορική ακρίβεια ενδιαφέρει. Σημασία έχει η αισθητική και ιδεολογική ουσία. Και αυτή είναι μία. Χάρτινη, χιτλερική πατσαβούρα!

Καλώς τους. Όχι μόνο τους «300» αλλά και τους άλλους τόσους. Με επικεφαλής τον Φρανκ Μίλερ και την Λιν Βάρλεϊ του ομότιτλου εικονογραφημένου κόμικς και τον Ζακ Σνάιντερ τον σκηνοθέτη. Οι οποίοι φορτώνουν στις πόλεις-κράτη της Αρχαίας Ελλάδας, τον Ράμπο, τον Σβαρτσενέγκερ, τον Χίτλερ και το «Law and order» του σημερινού πλανητάρχη. Έτσι από πλάκα, από διαστροφή, από εντεταλμένη υπηρεσία. Αδιάφορο τι από όλα είναι. Το αποτέλεσμα ενδιαφέρει και ύστερα, πολύ ύστερα η αιτία.

Και το αποτέλεσμα είναι τόσο χάρτινο, τόσο έωλο, τόσο αντιδραστικό και στρατοκρατικό, όσο η αρία φυλή του Γκέμπελς και οι ισχυρισμοί του Μπους για χημικά όπλα μαζικής καταστροφής στη Βαγδάτη. Αγαπητοί μου, οι τύποι φαίνεται να θεοποιούν τον Λεωνίδα αλλά στην πραγματικότητα, πλαγίως αναφέρονται στην Τεχεράνη. Ως εξής. Η χθεσινή Περσία είναι το σημερινό Ιράν. Επομένως αιμοσταγείς, κανίβαλοι, υπανάπτυκτοι, τρομοκράτες, ζόμπι, άθλιοι και βρικόλακες οι Πέρσες, δηλαδή οι Ιρανοί πολιτικοί, πολίτες και φαντάροι. Θα μου πείτε, μα ήταν κατακτητές και η Περσία αυτοκρατορία. Ωραία. Και οι Σπαρτιάτες που πλακώνονταν με τους Αθηναίους, οι Αθηναίοι με τους Θηβαίους, οι Θηβαίοι με τους Σπαρτιάτες και οι Μακεδόνες με όλους τι ήταν; Φιλάνθρωπες κυρίες; Και ο Ιούλιος Καίσαρ, ο Μεγαλέξανδρος; Μπας και ήταν ζωντανές, μετακινούμενες, πολιτιστικές πρωτεύουσες του κόσμου και κανείς μέχρι σήμερα δεν το πήρε χαμπάρι;

«300». Ο Λεονάιντας στις Hot Gates κατατροπώνει μυριάδες κανίβαλους του Ζέρξη

Πάμε τώρα στους τριακόσιους της Sparta. Αν και εξωτερικά περιγράφουν ένα από τα πιο ηρωικά κεφάλαια της αρχαίας, ελληνικής, ιστορίας, στην πραγματικότητα αναφέρονται στην υστερία εναντίον της «διεθνούς τρομοκρατίας» και στο σύνθημα του Λευκού Οίκου «Law and order», ο νόμος και η τάξη του πλανητάρχη. Έτσι φορτώνουν στους Σπαρτιάτες, το ιδεολόγημα του Ράμσφελντ. Φορτώνουν ακόμα και στη σωματική διάπλαση των μαχητών, τους μυς του Ράμπο και του Εξολοθρευτή. Φορτώνουν στους τριακόσιους, κάθε ίχνος από τα χαρακτηριστικά της αρίας φυλής. Φορτώνουν στον Λεονάιντας το φρόνημα ενός Αμερικανού στρατηγού στη Βαγδάτη. Φορτώνουν στους Πέρσες όλα τα τέρατα που επινόησε η λογοτεχνία και η οθόνη, από τα ζόμπι μέχρι τον Χαλκ και τους Άλιεν που καταβροχθίζουν ανθρώπινη σάρκα με το καλημέρα. Φορτώνουν και στην Αθήνα, δηλαδή τη σημερινή Ευρώπη, την παρακμιακή ευημερία. Έτσι το μήνυμα ελήφθη. Αφού οι Αθηναίοι είναι ομοφυλόφιλοι και διεστραμμένοι, ε τότε μόνο οι Σπαρτιάτες, δηλαδή οι Αμερικανοί, είναι άντρες αληθινοί.

Μην ακούω βλακείες. Η Ιστορία της ανθρωπότητας κολυμπάει σε ωκεανούς αίματος και αναπτύχθηκε βαδίζοντας ανά τους αιώνες σε δισεκατομμύρια χιλιόμετρα καυτής άμμου. Και ο έσχατος απόφοιτος Ιστορίας γνωρίζει ότι η αυτοκρατορία των Αχαιμενιδών ήταν ένας από τους μεγάλους, αρχαίους φάρους προόδου και πολιτισμού και πως αρκετοί από τους μεγάλους βασιλείς, μεταξύ των οποίων ο Δαρείος και ο Ξέρξης, ήταν κυβερνήτες σοφοί. Το ξέρουν αλλά πώς αλλιώς θα χαϊδέψουν τα ρατσιστικά αντανακλαστικά των λευκών μαζών, Ευρωπαίων και Αμερικανών; Με την Ιστορία; Σας γελάσανε. Με καλοφτιαγμένη, ηλεκτρονική, χιτλερική πατσαβούρα. Τώρα αν κάποιος θεατής πιστεύει ότι το σημερινό ισοδύναμο του Λεωνίδα είναι ο Μπους, της Σπάρτης η Ουάσιγκτον και οι Θερμοπύλες είναι πάνω κάτω το ίδιο με τα γιούρια στη Βαγδάτη, ε τότε σηκώνω τα χέρια ψηλά και λέω: Χαϊβάνια άντε γεια!

Με δυο λόγια: Ο Λεονάιντας (Τζέραρντ Μπάτλερ) εγκαταλείπει πίσω στην Sparta την γυναίκα του Γκόργκο και παρέα με τριακόσιους ευσταλείς Ράμπο και με σύνθημα Law and order, κλείνουν τα στενά των Hot Gates και μέχρι να δείξει ο Εφιάλτης τον δρόμο στον κανίβαλο Ζέρξη, σκοτώνουν χιλιάδες Πέρσες ζόμπι, δημιουργώντας πανύψηλα τείχη από νεκρά πτώματα βάρβαρων Περσών!

Στράτος

Παν μέτρον άριστον
15/03/2007, 13:44:50
Αν είχε άλλη μια παράγραφο, θα πήγαινα να εξομολογηθώ.

Ευτυχώς δεν είχε και έτσι περιορίστηκα στο αυτομαστίγωμα.

Στράτος

Παν μέτρον άριστον
beyondΜέλος
15/03/2007, 16:10:29
ΤΕΛΙΚΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΜΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΣΟΝ ΚΑΙ Η ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΥΣΟΥΡΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ...
ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΛΕΝΕ ΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΜΙΣΟΥΣ !!!

Ω,ΡΕ ΨΥΧΟΠΑΘΕΙΑ,ΑΡΧΑΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΑΘΑΝΑΤΟ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ-ΚΡΑΤΗ,ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ
ΓΙΝΟΤΑΝ,ΟΤΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ...
ΜΠΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΣΕ ΛΟΥΚΙ ? ΕΝΤΑΞΕΙ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΑΝ 2000 ΧΡΟΝΙΑ ΞΕΝΗΣ
ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑΔΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΩΝ ΠΗΓΑΙΝΕ-ΕΛΑ ,ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΟΤΑΝ ΘΑ
ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΝΑΝ ΕΛΛΗΝΑ ΜΕ ΕΝΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΔΙΠΛΑ-ΔΙΠΛΑ,ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ
ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΜΗΘΕΙΣ ΤΟ "ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙ" ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ
ΤΟΥ "ΣΤΟΛΟΥ" ΣΤΗΝ ΤΡΟΥΜΠΑ !!!

Η ΤΑΙΝΙΑ ΘΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ,ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΓΙΑΤΙ ΠΑΤΑΕΙ ΕΚΕΙ
ΠΟΥ ΠΑΤΑΓΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΜΥΘΟΙ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ,ΣΤΑ ΑΡΧΕΤΥΠΑ ΤΗΣ
ΨΥΧΗΣ...

ΟΛΟΙ ΜΕΣΑ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΘΝΗΤΟ ΣΑΝ ΤΟΝ ΛΕΩΝΙΔΑ ΠΟΥ ΑΠΟ ΕΝΑΣ
ΚΑΛΟΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ ,ΑΠΛΑ,ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΗΡΩΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΡΙΚΟΣ
ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΕΩΝ...

ΟΛΟΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΙ ΛΙΓΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ
ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΔΙΚΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥΣ
ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΑΝ ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥΣ...

ΚΑΙ ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ
ΚΑΠΟΥ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ EVEREST ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ,ΤΟΝΦΟΥΡΝΟ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΩΝ,
ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΜΕ ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ HOME CINEMAS ...
ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΑΠΑΡΝΗΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΣΟ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΚΑΙ Η ΗΛΙΚΙΑ ΜΑΣ
ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ...
ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΩΣ Η ΦΛΟΓΑ ΚΡΥΜΜΕΝΗ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΒΡΙΣΚΕΙ ΤΡΟΦΗ
ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΒΑΣΙΖΟΝΤΑΙ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΡΧΕΤΥΠΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ
ΦΟΥΝΤΩΝΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΜΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΝΑ ΚΛΩΤΣΗΣΟΥΜΕ
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΛΗΓΩΝΟΥΝ,ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΙΤΣΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ
ΟΠΩΣ Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟ ΤΟΥ ΞΕΡΞΗ "ΕΔΩΩΩ ΕΙΝΑΙΙΙ
ΗΗΗ ΣΠΑΡΤΗ " ...ΠΑΡΤΑ !!!
ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΠΑΛΙ ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΛΟΥΦΑΖΟΥΜΕ
ΚΑΙ ΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΠΟΣΟ ΗΡΩΕΣ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙΝΟΙ,ΕΚΕΙ,ΤΟΤΕ...
ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΕΝΟΧΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΛΘΑΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ
ΩΧΑΔΕΡΦΙΣΜΟ ΜΑΣ,ΠΕΤΑΜΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΕΡΙ ΧΙΤΛΕΡΙΚΗΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ
ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ...

ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΤΗΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΘΗΚΑ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ,ΟΠΩΣ ΕΙΧΑ
ΠΡΙΝ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΤΑΝ ΕΙΧΑ ΔΕΙ ΤΙΣ 10 ΕΝΤΟΛΕΣ Η ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ
ΤΟΥ ΤΖΕΦΙΡΕΛΙ ΚΑΙ ΑΣ ΕΤΡΩΓΑ ΣΤΗΝ ΜΑΠΑ ΤΑ ΕΒΡΑΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙΑ....

ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΝΕΟ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟΝ ΗΡΟΔΟΤΟ Η ΕΣΤΩ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ
ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΤΟΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝΕ ΟΙ ΞΕΝΟΙ
ΓΡΑΙΚΟ-GREECE,ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΦΛΟΓΙΤΣΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ...

Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφος

15/03/2007, 18:24:09
Παίδες δεν χρειάζεται να υπάρχει ένταση

εντάξει, κάποιοι τους άρεσε η ταινία, κάποιοι δεν τους άρεσε, "τα πάντα είναι ατμός" που έλεγε και ο Θρασύβουλας, πάμε παρακάτω....

Θέλω να κάνω ένα σχόλιο γιατί χτες δεν πρόλαβα να μπω....

Η λέξη "καθυστερημένος" θέλει λίγο προσοχή όταν την χρησιμοποιούμε. Και ξέρω ότι όλοι μας εδώ έχουμε καλές προθέσεις, φίλε μου Αγνοών, ξέρεις ειλικρινά πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα είτε μαζί σου είτε με κανένα άλλο. Έγραψες πως την λέξη αυτή την άκουσες από ένα οχτάχρονο.

Έχεις δίκιο. Ξέρεις όμως από που την πήρε ο οχτάχρονος; Από τα εδώ αμερικανάκια που την λένε συνέχεια. This is retarded λένε!

Η φράση αυτή με ενοχλεί ιδιάιτερα γιατί προσβάλει κάποιους ανθρώπους που η μοίρα τους έδωσε λιγότερες ευκαιρίες και ικανότητες στην ζωή και αυτοί οι άνθρωποι χρειάζονται την βοήθεια μας και όχι τον εμπαιγμό μας. Και είναι κρίμα να αφήνουμε τα παιδιά μας να λένε μια τέτοια φρασούλα χωρίς πρόβλημα.

Και εκεί είναι που θέλει προσοχή. Να μην γίνει η νέα γενιά σαν τα αμερικανάκια. Χρειάζεται να δώσουμε έμφαση στην παιδεία και να κάνουμε όλοι μας μεγάλη προσπάθεια για να μπορέσει η νέα γενιά να δημιουργήσει ένα νέο καλύτερο κόσμο. Όχι να βρίζουμε τους Αμερικάνους, Άγγλους, Γερμανούς, δεν ξέρω τι άλλους και στην καθημερινή μας ζωή να είμαστε μιμητές τους στο χειρότερο βαθμό. Στο βάθος είναι που θέλουμε να τους μοιάσουμε και έτσι πετάγονται φρασούλες σαν και την παραπάνω από το υποσυνείδητο χωρίς λόγο και σημασία.

Τι έχουμε να ζηλέψουμε από τους ξένους; Τίποτα!

Και όμως η ξενομανία ήταν και είναι το μεγάλο ελάττωμα του νεοέλληνα και εκεί είναι η παγίδα.

Σχετικά πάλι με την ταινία δεν θα πω τίποτα άλλο γιατί την άποψη μου την έχω πει.

Να 'στε όλοι καλά!

Edited by - A. Kircher on 15/03/2007 18:26:27

vasiliskosΜέλος
15/03/2007, 19:05:34
quote:

vasiliskosΜέλος
15/03/2007, 19:17:04
quote:
ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΝΕΟ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟΝ ΗΡΟΔΟΤΟ Η ΕΣΤΩ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ
ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΤΟΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝΕ ΟΙ ΞΕΝΟΙ
ΓΡΑΙΚΟ-GREECE,ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΦΛΟΓΙΤΣΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ...

Στο σπίτι μου μπαινοβγαίνει πολύ νεολαία λόγω των παιδών μου. Μπορώ να σου πω ότι είναι πολύ περισσότερα από ένα.. και δεν νομίζω ότι έτυχα στη περίπτωση να γνωρίζω μόνο εγώ "διαφορετικά" παιδιά. Μάλλον αυξάνονται παρόλο που όλοι προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο..

Εχουμε ξενυχτήσει σε συζητήσεις απίστευτες. Το κακό είναι ότι βρίσκομαι στη μέση και ντρέπομαι γιατί μερικές φορές θα ήθελα να τους δώσω κάτι πιο "χειροπιαστό" από λόγια

15/03/2007, 21:02:21
Σας ενοχλεί σχεδον όλους το πώς βλέπει το χολυγουντ τους σπαρτιάτες και δεν ενοχλεί κανέναν ότι στο βιβλίο της ιστορίας η σφαγή της Σμύρνης περιγράφεται πλέον ως «συνωστισμός» ???!!!
Μουγκα δηλαδή και για τον Γρηγοριο?

Και το παιδομάζωμα τι ήταν?
Ευκαιρία για σταδιοδρομία στον τούρκικο στρατό!!

Και όλα αυτά από έλληνες!!!
Και μετά σας πείραξε το χολιγουντ!!!

Αυτοί είναι δεδομένο ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι καλυτερο,οι έλληνες όμως γιατί???

---

Σκάβε βαθειά-τρέξε γρήγορα!

maraki8Μέλος
16/03/2007, 08:07:14
quote:

.Μόλις τελειώσεις με το μαστίγιό σου,δώστο και σε μένα.Το έχασα κάπου μέσα στις παραγράφους..

Θυμάμαι διάβασα στο Αθηνόραμα την ελεεινή κριτική του Μήτση και βρέθηκε ένας αναγνώστης και του είπε σε ένα review ":αν ο Λεωνίδας παρουσιαζόταν σαν λούγκρα,θα έγραφες ότι η ταινία είναι αριστούργημα"..Το αναφέρω αυτό γιατί θέλω να δείξω την κακοπροαίρετη κριτική των Ελλήνων κριτικών,αλλά και το ότι βασίζει ο καθένας την κριτική του όχι σε αντικειμενική κρίση,αλλά σε προσωπικά βιώματα.Όχι μόνο για τους 300,αλλά για πολλές καλές ταινιούλες που θάφτηκαν από κάποιους που υποδύονται τους κριτικούς.Ένα συναφι για το οποίο δεν τρέφω καμία εκτίμηση.Ειδικά τον κύριο "τρρρία..."(καταλάβατε για ποιον μιλάω)..

quote:
Κάτι ανάλογο της Μάντισσας ή έστω της γυναίκας του Λεωνίδα είχε και για εμάς τους άνδρες?

Δυστυχώς όχι καλέ μου.Μόνο αιματοβαμμένους Σπαρτιάτες,με τους περίφημους μανδύες,περικεφαλαίες και...δερμάτινα βρακάκια!!!Καλέ,πηγαίνανε όλοι και τους φωτογραφίζανε και εκείνοι κάθονταν σαν τους Εύζωνες,ακίνητοι και αμίλητοι!!Πολλά γέλια...

***Αγαπητέ τυχερούλη,νομίζω ότι αυτά τα οποία αναφέρεις,καλό θα ήταν να τα αναφέρεις σε άλλο θέμα και άλλη κατηγορία.Anyway,δεν έχεις άδικο όσον αφορά την ατυχή αυτή αναφορά στη Σμύρνη(θα διορθωθεί,το είπε και η ομάδα των ιστορικών που έγραψε το βιβλίο).Όσο για τον Γρηγόριο,έχει ένα θέμα στο φόρουμ με 20 σελίδες απαντήσεων...

Edited by - maraki8 on 16/03/2007 08:17:20

16/03/2007, 10:00:45
Eδω φιλη Μαρια, ειναι ενα σημαντικο ΛΑΘΟΣ...

Οι Σπαρτιατες, συμφωνα με ΟΛΕΣ τις ιστορικες αναφορες, παντα πολεμουσαν ΓΥΜΝΟΙ...

Στην περιπτωση τωρα στις Θερμοπυλες, κατι που ειχαν προσεξει και οι ιδιοι οι Περσες, ηταν οτι πριν απο τις μαχες, ενω οι Περσες ετοιμαζονταν με "σχεδια", οι Σπαρτιατες καθαριζονταν, χτενιζονταν...
Τοτε ο Ξερξης, ρωτησε καποιους απο τους "μισθοφορους-δουλους" Ελληνες, γιατι οι Σπαρτιατες ηταν τοσο ανεμελοι, τοτε καποιος του ειπε, οτι ετοιμαζονταν για το τελευταιο "γλεντι" πριν τον Θανατο...

Απο τους 300 του Λεωνιδα, γλιτωσαν 5... οι οποιοι 5 πολεμισαν ξανα, στην Πρωτη Γραμμη στις Πλαταιες, και πεθαναν πρωτοι απο ολους (ετσι ξεχρεωσαν το χρεος που αφησαν στις Θερμοπυλες, οπου δεν εκπληρωσαν τον σκοπο τους τοτε)

16/03/2007, 11:40:16
PREDATOR,
Δυστηχώς το θέμα της αμφίεσης της ταινίας είναι ένα από τα κατακριτέα στοιχεία.
Οι Σπαρτιάτες ΠΟΤΕ δεν πολεμούσαν γυμνοί σε ένα οπλιτικό πόλεμο, γιατί αλλιώς θα ήταν νεκροί. Και ήταν ακριβώς ΑΥΤΟ που τους ξεχώριζε από την μάζα που έφερε ο Ξέρξης στην Ελλάδα.
Στο 480π.χ. έφεραν μυώδη ορειχάλκινο θώρακα, εξελιγμένο κορινθιακό ορειχάλκινο κράνος (με οπές για τα αυτιά), περικνημίδες, ορειχάλκινο όπλον (ασπίδα), δόρυ και ξύλην (πολύ κοντό σπαθί).
Τι βλέπουμε στην ταινία - ΜΟΝΟ ΤΟ ΟΠΛΟΝ.
Η ξύλην έχει μεταμορφωθεί ή σε κοπίδα ή σε απροσδιόριστο σπαθί.
Βέβαια είναι κομματάκι δύσκολο να εξηγήσεις στα πρόβατα το γιατί την "πανοπλία" του Σπαρτιάτη την μετέφεραν οι είλωτες στην μάχη και φυσικά ούτε σκέψη για τους περίοικους που και αυτοί πολέμησαν σαν οπλίτες στην μάχη αλλά όχι με ορειχάλκινο μυώδη θώρακα, μα με λινό.
Ξέρουμε επίσης ότι στην μάχη πήραν μέρος και αριθμός εκλεκτών ειλώτων σαν ψιλοί (ελαφρά οπλισμένοι).
Όταν στα μετέπειτα χρόνια άλλαξε η μέθοδος του πολέμου, άλλαξε και ο Σπαρτιάτης (και γενικά ο Έλληνας) οπλίτης.
Έπειτα ο όλος τρόπος μάχης των "σπαρτιατών της ταινίας" είναι ένα παραμύθι. Η φάλαγγα στοιχιζόταν και ο βασιλιάς έδινε την διαταγή στους αυλητές να ξεκινήσουν. Ο ίδιος ξεκινήσε να ψέλνει πρώτος τον παιάνα και ακολούθουσαν οι άλλοι. ΠΡΟΧΟΡΟΥΣΑΝ προς τον εχθρό για να τον χτυπήσουν στοιχημένα (εξ ου και οι οπές για τα αυτιά στα κορινθιακά κράνη τους) και με το βήμα του αυλητή. Κάθε στιγμή ήταν έτοιμοι να αλλάξουν κατεύθυνση σύμφωνα με την πορεία της μάχης. Για αυτό και ήταν τόσο εύκολο να ακολουθούν διαταγές όπως η προσποιητή υποχώρηση, μεταβολή και εφόρμηση με ΜΙΑ διαταγή.

Σε αντίθεση οι καλύτερα οπλισμένοι από την ομάδα στρατιών του Ξέρξη ήταν οι Μήδοι-Κασίτες και οι Πέρσες.
Μπροστά όμως στο όπλον είχαν να αντιπρατάξουν μία πολύ ελαφρή γέρα και ένα πολύ απλό θώρακα.
Στον τρόπο πολέμου των Ελλήνων (επαφή και μάχη), είχαν να αντιπαραθέσουν την προσβολή με βέλη του αντιπάλου μέχρι την αποδυνάμωση του και ύστερα την εφόρμηση, κυρίως του ιππικού και κατόπιν των δρεπανηφόρων αρμάτων και μετά των πεζών (κυρίως του ελαφρού τύπου). Φυσικά ούτε λόγος για τακτική μάχη με το δόρυ και μεθόδους απόθησης του αντιπάλου...
Ούτε ελέφαντες, ούτε ρινόκεροι, ούτε γκαργκόιλ, ούτε τρολλ...
Εντύπωση πάντως κάνει ή μη χρησιμοποίηση βαριά οπλισμένων πεζών που πολεμούσαν άντρας προς άντρα όπως οι Κιμμέριοι και οι Χάλυβες.

wainamoinenΜέλος
16/03/2007, 15:57:02

http://tovima.dolnet.gr/print_article.php?e=B&f=15011&m=C07&aa=3

"κινηματογράφος
Ο μύθος της Σπάρτης σε εικόνες

Ν. ΜΠΙΡΓΑΛΙΑΣ
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να «διαβάσει» κανείς μια ταινία κινηματογραφικής ιστορίας όπως οι «300». Ως ιστορικός, βρίσκω πιο ενδιαφέρον στην περίπτωση αυτή να μην ασχοληθώ με τις ιστορικές «ανακρίβειες», αλλά με τις ιστορικές «ακρίβειες» οι οποίες αναπαράγουν όλα τα γνωστά στερεότυπα που συνθέτουν τον μύθο της Σπάρτης. Τα στερεότυπα αυτά αφορούν τη διά βίου ενασχόληση των Σπαρτιατών με την πολεμική τέχνη και το πνεύμα αυτοθυσίας: Δεν υποχωρούν, πεθαίνουν ελεύθεροι ως ήρωες. Αυτό είναι το ιδεώδες του πολίτη-οπλίτη και της οπλιτικής φάλαγγας που εισπράττει ο θεατής και ιδού τα μέσα με τα οποία επιτυγχάνεται: Η ευγονία: Ρίψη νεογέννητων δύσμορφων παιδιών στον Καιάδα. Η αγωγή: Από επτά ετών το παιδί απομακρύνεται βίαια από τη μάνα του και μαθητεύει στον πόνο (διαμαστίγωση), στην πείνα (κλοπή), στη μάχη (ασκήσεις), στη σεμνότητα (η παιδεραστία ως αθηναϊκή επίδοση), στον κυνηγετικό άθλο (κρυπτεία). Η πολιτεία: Η Γερουσία ως χώρος πολιτικών αποφάσεων, αλλά και διαφθοράς, οι Εφοροι ως άρχοντες και μάντεις που δωροδοκούνται, ο βασιλιάς ως πολίτης που υπακούει στις επιταγές της πόλης.

«Στρατευμένη» ταινία που ερμηνεύει το «έπος» των Θερμοπυλών και προβάλλει τον ηγεμονικό ρόλο της Σπάρτης και του Λεωνίδα, ο οποίος εμφανίζεται να αποφασίζει για τη μελλοντική στάση των άλλων Ελλήνων. Η ορθολογική επιλογή του τόπου άμυνας μετατρέπεται σε έπος. Ολες οι γνωστές ρήσεις («ή ταν ή επί τας», «μολών λαβέ», «Ω ξείν', αγγέλλειν Λακεδαιμονίοις...») έρχονται να επιβεβαιώσουν τη σύγκρουση 301 Σπαρτιατών με αμέτρητους Πέρσες και να αποτυπώσουν τον «ωραίο θάνατο». Είναι η Σπάρτη που ο κόσμος γνωρίζει, η Σπάρτη που ως και σήμερα δυστυχώς επαναλαμβάνεται σε αρκετά βιβλία Ιστορίας. Πάντως, έστω και έτσι, ανανεώνεται το ενδιαφέρον για την αρχαία Ελλάδα στη διεθνή σκηνή.

Ο Ν. Μπιργάλιας, είναι λέκτορας της Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Το ΒΗΜΑ, 11/03/2007 , Σελ.: C07
Κωδικός άρθρου: B15011C073
ID: 284292 "

gentlemanΜέλος
16/03/2007, 18:52:14
"Για το δίκαιο, για την ελευθερία, από την τυραννία" λέει ο Λεωνίδας. Όχι "Law and Order" όπως συκοφαντικά διαδίδει ο εβραίος μισέλληνας Δανίκας (Δανιήλ;) στα Νέα.

Αλλά ο κόσμος τον έχει γραμμένο. Χαμός γίνεται.

Οι ξένες κριτικές, θετικότατες, και αν κρίνουμε από τις ξένες ψηφοφορίες, όλοι έμειναν με το στόμα ανοιχτό μέχρι το πάτωμα. Κοιτάξτε την ψηφοφορία στο μεγαλύτερο site για ταινίες:

http://uk.imdb.com/title/tt0416449/

Φτιάχτηκα κανά δυο φορές με αυτή την ταινία. Οι δυνατότητες για χρησιμοποίησή της για προσωπική ανάπτυξη και επαγγελματική ανάπτυξη, είναι φοβερές. Εξηγούμαι:

Ο Λεωνίδας, όταν μαθαίνει τα νέα της προδοσίας στέλνει έναν τραυματισμένο πίσω στην Σπάρτη: "πήγαινε πες σε όλο τον κόσμο", του λέει, "όλα όσα συνέβησαν εδώ."

"Για να ξέρουν όλοι, ότι σε αυτό το σημείο, 300 Σπαρτιάτες τα βάλανε με τους στρατούς 1000 εθνών."

"Και δώσανε τη ζωή τους. Για την ελευθερία, για το δίκαιο."

Και ο τελευταίος πεταλωτής, και ο τελευταίος αγγειοπλάστης, και ο τελευταίος χτίστης χωρίς καμία εκπαίδευση πολεμική, ηλεκτρίζεται με το απίστευτο που συνέβη.

Ξυπνάει ο γίγαντας, που όλοι έχουμε μέσα μας. Για μια ιδέα μεγαλύτερη από τον ευατούλη μας. Mεγαλύτερη από την κοινότητά μας. Μεγαλύτερη από την πόλη μας.

Ο θρίαμβος της ψυχής, απέναντι στην ωμή δύναμη.

Ένας επιχειρηματίας πριν 80 χρόνια, τόλμησε και τα έβαλε με την κολοσσιαία ΑΤ&T. Τη μέρα που έμαθε τα νέα της απόλυσής του από την AT&T, λέει στον προϊστάμενό του:

"I'm gonna make a company that's gonna dwarf yours".

Δημιουργεί μια νέα εταιρεία. Το όνομα αυτής: IBM.

Γι αυτό λέω ότι οι Θερμοπύλες έχουν τεράστιο δυναμικό, αν αξιοποιηθούν στην εκπαίδευση των παιδιών μας.

Πάνω στην προσπάθειά τους να θάψουν το Ιράν, οι Εβραίοι του
Hollywood μας χάρισαν ένα μεγάλο μοχλό για ανάδειξη όχι μόνο του Ελληνισμού σαν φυλή αλλά σαν παναθρώπινη ιδεολογία: Για το δίκαιο, για την ελευθερία από την τυραννία.

Dare To Dream

beyondΜέλος
16/03/2007, 23:16:12
ΠΑΝΤΩΣ ΕΓΩ ΑΚΟΥΣΑ ΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ΚΡΙΤΙΚΟ ΜΕ ΤΟ...ΤΡΙΙΑΑ
ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΟΛΥ Η ΤΑΙΝΙΑ ΚΑΙ ΟΠΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ
ΤΟΥΣ ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ ΚΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΠΗΓΕ ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΚΑΙ ΤΟ COMIC ΓΙΑ
ΝΑ ΔΕΙ ΠΟΣΟ ΚΟΝΤΑ ΗΤΑΝ...
ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟΥ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΡΑΝΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΕΙΠΕ
ΑΣ ΠΑΝΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΗΡΟΔΟΤΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΣ ΞΑΝΑΒΓΟΥΝ ΝΑ
ΜΙΛΗΣΟΥΝ !