- Ο πόνος... - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
Τον τελευταίο καιρό έχω ακούσει πολλές φορές μια άποψη σχετικά με αυτό που οι άνθρωποι χαρακτηρίζουν ως ψυχικό πόνο. Λέγεται λοιπόν πως η περίοδος που ο άνθρωπος βιώνει πάρα πολύ πόνο απο διάφορους λόγους και αιτίες, είναι μια περίοδος πολύτιμη η οποία μπορεί τελικά να είναι πολύ εποικοδομητική σε σχέση με τον εαυτό του. Λένε πως οι διεργασίες οι ψυχικές οι οποίες συντελούνται κατά τη διάρκεια που το βιώνεις αυτό είναι τέτοιες που μπορεί αν αξιοποιηθούν κατάλληλα να σε οδηγήσουν μπροστά. Να σε κάνουν να δεις τη ζωή με άλλη μάτια, να αναθεωρήσεις αξίες και αντιλήψεις που είχες για τα πράγματα γύρω σου, να γίνεις πιο συγκαταβατικός και ανεκτικός απέναντι σε ανθρώπους και καταστάσεις, να αρχίσεις να διακρίνεις, να κατανοείς, να αντιλαμβάνεσαι, να διαισθάνεσαι. Ίσως ακόμα να μπορέσεις να βρεις το δρόμο προς τη φώτιση, την εσωτερική ειρήνη και γαλήνη. Το θέμα είναι όμως ότι καλά όλα αυτά, αλλά πως μπορείς να παρηγορήσεις έναν άνθρωπο που είναι μέσα στον πόνο; Τι να του πεις για να μπορέσεις την πορεία αυτή να την κάνεις πιο ανεκτή λιγότερο ανώδυνη, με λίγα λόγια πως πρέπει να σταθείς δίπλα σε μια τέτοια κατάσταση που μπορεί να βιώνει ένα αγαπημένο σου πρόσωπο; Μήπως τελικά το καλύτερο είναι να μην κάνουμε τίποτα, με την έννοια ότι τελικά η παρέμβασή μας μπορεί να μην αφήσει να λειτουργήσει όλο αυτό προς όφελος αυτού που το βιώνει;
Είναι ένα θέμα που με έχει απασχολήσει πολύ τώρα τελευταία και λόγω κάποιων προσωπικών ζητημάτων και είδα ότι τελικά οι διάφορες γνώμες που ακούγονται απο τα αγαπημενα μας πρόσωπα πολλές φορές πιο πολύ σύγχυση μας προκαλούν παρά καλό. Θα ήθελα να διαβάσω και τις απόψεις των φίλων εδω αν νομίζουν ότι έχουν κάτι χρήσιμο να πουν...
Πάντα φιλικά...
Oculatis Abis (Φεύγεις οξυδερκής)
Ο ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΣΟΥ...
Πράγματι οι δύσκολες στιγμές προσφέρονται για περίσκεψη και για τα μαθήματα ωφείλουμε να παρουμε. Μία Αραβική παροιμία λέει
"AN H ΖΩΗ ΜΑΣ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΣΥΝΕΧΩΜΕΝΗ ΛΙΑΚΑΔΑ ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΤΑΝ ΣΕ ΕΡΗΜΟ.."
Η γνώμη μου για το ποιός είναι ο καλύτερος σύμβουλος? Αυτός που ακούει πολύ και μιλάει λίγο, αλλά όχι καθόλου (Όλοιέχουμε την ανάγκη στήριξης στις δύκολες στιγμές ακόμα και οι πιό δυνατοί). Αυτός που προτρέπει διακριτικά το αγαπημένο του πρόσωπο που πονά, να αντλήσει απο μέσα του τις ψυχικές δυνάμεις που -όλες όσες διαθέτει- για να ξεπεράσει το πρόβλημα. Το ατύχημα είναι ότι πάντα παίρνει πολύ καιρό για να αντιληφθούμε ότι η δοκιμασία που περάσαμε, τελικά μας έκανε πιό δυνατούς ανθρώπους, και ίσως μας "άνοιξε" τους ορίζονες για να αντιληφθούμε τον κόσμο με άλλο μάτι..

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»
Ο πόνος όντως, ψυχικός αλλά και σωματικός, είναι μία αίσθηση, που θα μπορούσαμε να την διαφοροποιήσουμε από τις υπόλοιπες γνωστές 5 αισθήσεις μας.
Σκεφτήτε για παράδειγμα το στομάχι σας: Το νιώθετε αυτή τη στιγμή; Οταν μασσάτε, νιώθετε τίποτε περισσότερο από το ότι γεμίζει; Ξέρετε ότι είναι ένα όργανο, το οποίο βρίσκεται στη μέση περίπου της κοιλιακής χώρας (έτσι μάθατε στο σχολείο), και λειτουργεί με τον Α και Β τρόπο.
Και ξαφνικά, σας πιάνει ένας φοβερός στομαχόπονος. Τότε, το στομάχι, πέρνει στην αντήληψή σας μια θέση, ένα σχήμα, μια μορφή, που την βιώνετε κιόλας. Μέσα από τον πόνο, γνωρίσατε στην πράξη το στομάχι σας.
Η ψυχή; Οταν πονάει, πέρνει σάρκα και οστά, γίνεται αντιληπτή. Σας δίνει κίνητρο και τρόπο να την επεξεργαστείτε. Την γνωρίζετε, μέσα από τα βάθη της.
αυτή...που τα κατάφερε!
όντως πολύ σωστά λές ότι η περίοδος που βιώνουμε τον ψυχικό πόνο είναι από τις πιο πολύτιμες περιόδους στη ζωή μας, και αυτό γιατί μέσω του πόνου παίρνουμε το "σπρώξιμο" να αλλάξουμε τα σημεία της ζωής μας που είχαμε το κρυφό ή φανερό σε μας ανικανοποίητο τόσο καιρό.
Ίσως τη στιγμή που πονάμε να μην μπορούμε να καταλάβουμε το πόσο απίστευτες ευκαιρίες δίνονται στη ζωή μας τη συγκεκριμένη στιγμή μέσω του πόνου.
Όταν πονάει ένα αγαπημένο μας πρόσωπο, (προσωπική εκτίμηση), το βοηθάμε με το να του δείχουμε μόνο ότι είμαστε κοντά του και στεκόμαστε δίπλα του, χωρίς να προσπαθούμε να παρέμβουμε με προσωπικές μας εκτιμήσεις, γιατί εμείς δεν βιώνουμε αυτό που βιώνει το αγαπημένο μας πρόσωπο, οπότε οποιαδήποτε παρέμβαση μας, μόνο σύγχυση μπορεί να προκαλέσει όπως πολύ σωστά είπες.
Είναι μία περίοδος που ήρθε μόνο για μας.
Καλύτερα λοιπόν να κλείνουμε τα αυτιά μας και να ανοίγουμε τα μάτια μας μέσα στην ψυχή μας, και στην κυριολεξία να αρπάξουμε το δώρο που έχει έρθει εκείνη τη στιγμή στη ζωή μας.
Φιλικά...
Προσωπικά πιστεύω ότι έχεις απόλυτο δίκιο σε όσα λες.
Κάποια στιγμή, πριν 5 χρόνια πέρασα ένα μεγάλο λούκι με μία σχέση που είχα, η οποία με εξουθένωσε ψυχικά και νομίζω (δεν είμαι σίγουρη) ότι έφτασα σχεδόν στον πάτο (όπως λέμε). Στην διάρκεια των 2 χρόνων που ακολούθησαν, "γιάτρεψα" τον εαυτό μου από όσο πόνο πέρασα και αυτός ο πόνος λες και ... "άλλαξε". Λες δηλαδή και μετατράπηκε σε μία συμπαράσταση της ψυχής μου, δίνοντας μου δύναμη σε μία φάση που πίστευα πως είμαι πολύ αδύναμη. Όλα αυτά με άλλαξαν (αν και δεν ξέρω την ακριβή "δύναμη" αυτής της λέξης) και ναι, είδα κάποια πράγματα αλλιώς, ενώ πίστευα ότι μέσα μου είχα άλλες απόψεις.
Όσον αφορά για το πως να παρηγορήσεις έναν άνθρωπο:... Δεν ξέρω ακριβώς, μάλλον με το να τον ακούς και μόνο. Όσο και να σε πονάει βλέπωντας τα αγαπημένα σου πρόσωπα να πονάνε, νομίζω ότι μόνο αυτό μπορούμε να κάνουμε εμείς για να συμπαρασταθούμε. Να ακούμε αληθινά. Όλα τα υπόλοιπα δυστυχώς μάλλον θα πρέπει να τα κάνει μόνος του.
Δεν ξέρω αν βγάζετε νόημα παιδιά από όσα λέω ![]()
* Irene *
~ Love is the only truth ~
ΕΙΧΑ ΕΝΑΝ ΦΙΛΟ ΜΟΥ ΓΙΑΤΡΟ.....
ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΛΕΓΕ ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ....
Ο ΠΟΝΟΣ ΣΗΚΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΥΛΑΙΑ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.........
ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΘΑ ΔΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΩΣΕΙΣ ΠΟΛΛΑ....
ΕΚΕΙ ΘΑ ΔΕΙΣ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΟΥ ΠΛΑΙ ΣΟΥ.............
ΕΚΕΙ ΘΑ ΔΕΙΣ ΠΟΙΟ ΕΙΤΑΝ ΟΙ "ΔΗΘΕΝ" ....
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
** ΕΑΝ ΝΙΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ**
![]()
Α/ πιο κάτω δεν μπορείς να πας. Άρα ότι και να κάνεις δεν θα γίνουν χειρότερα.
Β/ δεν ανησυχείς και δεν αγωνιάς μην χάσεις αυτά που έχεις(αφού δεν έχεις τίποτα).
Γ/ μπορείς να απολαμβάνεις το θέαμα που σου χαρίζουν όσοι προσπαθούν να ανέβουν και ξανά πέφτουν.
Δ/ το κυριότερο όμως είναι ότι κανείς δεν μπορεί να σε ξανά πληγώσει και ούτε εσύ μπορείς να πληγώσεις κανένα, γιατί πολύ απλά δεν έχουν να περιμένουν τίποτα. Σου χαρίζει λοιπόν και ένα τέλειο καταφύγιο για να ξανά δυναμώσεις και να ξανά μπείς στον αγώνα.
Όλα αυτά μόνο ένας πολύ καλός φίλος θα μπορούσε να στα χαρίσει.
Ας μείνουμε όλοι στον αγώνα. Είναι το αλάτι της ζωής.
Ο πόνος, σωματικός και ψυχικός είναι αναπόφευκτο στοιχείο της ζωής. Καθένας μας τον αντιμετωπίζει μ’ έναν απόλυτα προσωπικό τρόπο, και διαφορετική ένταση ανάλογα με την ψυχική μας αντοχή κατά τη δεδομένη χρονική περίοδο.
Μόλις ξεπεράσουμε τον πρώτο πανικό, ψάχνουμε γι’ απαντήσεις μέσα από ερωτήσεις παράπονου κι αγανάκτησης: «Γιατί σε μένα;».
Συνήθως δεν βρίσκουμε άμεσες απαντήσεις ξεκινώντας έτσι μια εσωτερική πορεία, που μερικές φορές μας οδηγήσει στο βαθύτερο, άγνωστο εαυτό μας.
Η συναισθηματική αυτή πορεία ποικίλλει. Ξεκινάμε με άρνηση, ενεργοποίηση συνειδητών ή ασυνείδητων αμυνών, πανικό, ντροπή, εχθρότητα, αγανάκτηση, απόγνωση καταλήγοντας στην εξοικείωση με την πραγματικότητα.
Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο πόνος μπορεί ν’ αποβεί σωτήριος, αφού η παραδοχή καταστάσεων μη αρεστών είναι δυνατό να μας βοηθήσει και να μας οδηγήσει στην πορεία εκείνη που θα αναμορφώσει στη συνέχεια της ζωής μας.
Πολλές φορές, αναγνωρίζουμε πως μια δοκιμασία ήταν για μας πραγματική ευεργεσία, αρκετά χρόνια μετά που τη ζήσαμε, ενώ όταν τη ζούσαμε είχαμε έντονα αρνητικά συναισθήματα.
Στις δύσκολες ώρες που κάποιοι άνθρωποι παλεύουν με τα συναισθήματά τους, τον σωματικό και ψυχικό τους πόνο και πενθούν τα όνειρά τους, εμείς οι “άλλοι” μπορούμε να προσφέρουμε πολλά. Το κλειδί είναι όμως να καταφέρουμε να δώσουμε αυτά που ο καθένας μπορεί με τον τρόπο αυτό που θα γίνουν κατανοητά και αποδεχτά από αυτόν που βιώνει τη δύσκολη κατάσταση.
Η λύση μπορεί να βρεθεί μέσα από το αγνότερο ανώτερο και άδολο συναίσθημα που ακούει στη λέξη Αγάπη, της οποίας η δύναμη είναι αποδεδειγμένα ασύλληπτη.
Δεν ξέρω τι συμβαίνει ακριβώς, ωριμάζω? πληγώνομαι? ανεβαίνω ψυχολογικά μετά τον πόνο?, όλες τις φορές που έχω πονέσει αληθινά, έχω πάει ένα βήμα παρακάτω και την ζωή μου και τα αισθήματά μου.
* Irene *
~ Love is the only truth ~
Ίσως το δυνατότερο συναίσθημα στον άνθρωπο. Ίσως το μοναδικό που μπορεί να σε διδάξει τι είσαι, ποιά είναι τα οριά σου - οι αντοχές, τι θέλεις...
Κλείνεις τα μάτια σφιχτά και δακρύζεις...πονάς!
Το πρώτο "γιατί" ... και σειρά έχει η αξιολόγηση - τι είχες, τι έχασες, γιατί το έχασες, τι ακριβώς χρειάζεσαι...
Αναζητάς το φάρμακο για τον πόνο σου... από τις λίγες φορές που μπορείς να δεχτείς και να παραδεχτείς τι είναι αυτό που θες και τι χρειάζεσαι.
Ανακαλύπτεις τις δυνάμεις σου - ανακαλύπτεις ΕΣΕΝΑ!
Αναζωογονητικό λοιπόν το συναισθημα... μην σας ακούγετε αντιφατικό!!
Αντιδρασεις...γίνεσαι απόμακρος/η ...κλείνεσαι σε σένα...είναι κακό?? Πως μπορεί να είναι κακό όταν βρίσκεσαι κλεισμένος στον εαυτό σου?
Αυτός ψάχνει εσένα και εσύ αυτόν!
Στην αναζήτηση αυτή μαζεύεις εφόδια, μαζεύεις ενέργεια, γνώση για σένα. Όταν έχεις πλέον αρκετά ο πόνος αποσύρεται..έχεις πλέον την δύναμη να συνεχίσεις..
Δεν μένει για πάντα όμως κρυμμένος, εμφανίζεται όταν πρέπει για να σε ταρακουνήσει, να σου θυμίσει πως είσαι ζωντανος!!
Κοιτάς γύρω σου... ανακαλύπτεις πως πέρα απο σένα ο πόνος έχει δοκιμάσει και τους γύρω σου...τα άτομα που σου στάθηκαν, που έδειξαν υπομονή και απλά είχαν ανοιχτή την αγκαλιά τους για να σε γεμίσουν ενέργεια όταν εσύ πίστευες πως στέρεψες και έφτασες στον πάτο... τα άτομα που απλα βρισκόντουσαν δίπλα σου. Άτομα που απλά ηταν εκεί χωρις να μιλάνε αλλα με την παρουσία τους και μόνο να δηλώνουν οτι δεν είσαι μόνος/η στο πόνο...άτομα πρόθυμα να σου χαμογελάσουν και να πουν ένα απλό λόγο δύναμης...δεν χρειάζονται πολλά λόγια!!
Το μόνο που μπορώ να συμπληρώσω είναι ..
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΜΕ ΠΟΝΕΣΑΝ - ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΑΘΕΙ ΕΣΤΩ ΤΑ ΜΙΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΕ ΔΙΔΑΞΕ ΕΜΕΝΑ Ο ΠΟΝΟΣ ΤΟΥΣ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΜΕ ΑΓΚΑΛΙΑΣΑΝ ΜΕ ΑΓΑΠΗ, ΠΟΥ ΕΔΕΙΞΑΝ ΥΠΟΜΟΝΗ, ΠΟΥ ΗΤΑΝ (ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ) ΠΑΝΤΑ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ
Ελπιζω να μην σας κουρασα :)
And I keep on wondering....
Ολα ομως τελειωνουν σαν ξημερωνει, οταν η "χαραυγη" χρυσωνει τον ουρανο...
Ξεκιναει μια καινουργια μερα.. :)))
Και εσυ εχεις μαθει πολλα..και θα συνεχισεις να μαθαινεις :)
Λεμε: 'ο πόνος μου'
Όλοι όμως χρησιμοποιούμε το ίδιο όνομα
για να τον καλέσουμε: πόνος
Ίσως το ίδιο γίνεται με την αγάπη

Αλληλοεπιδραση, αλληλοσυναρτηση...το ενα φερνει το αλλο!!!
And I keep on wondering....
quote:
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.[b]ΕΙΧΑ ΕΝΑΝ ΦΙΛΟ ΜΟΥ ΓΙΑΤΡΟ.....
ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΛΕΓΕ ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ....
Ο ΠΟΝΟΣ ΣΗΚΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΥΛΑΙΑ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.........ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΘΑ ΔΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΩΣΕΙΣ ΠΟΛΛΑ....
ΕΚΕΙ ΘΑ ΔΕΙΣ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΟΥ ΠΛΑΙ ΣΟΥ.............
ΕΚΕΙ ΘΑ ΔΕΙΣ ΠΟΙΟ ΕΙΤΑΝ ΟΙ "ΔΗΘΕΝ" .... [/b
ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΩ?
Βέβαια είναι προσωπική άποψη...
Δηλαδή εάν μου τύχει κάτι.. και κάποιος φίλος μου δεν με βοηθήσει.. σημάινει αυτόματα ότι πρέπει να τον διαγράψω?
Έστω και αν κάνει πίσω.. έστω και αν κρυφτεί?
Από τους φίλους μου δεν περιμένω ΤΙΠΟΤΑ.. δεν θέλω να τους ΥΠΟΧΡΕΩΝΩ για τιποτα.. ακόμη και αν είμαι στην δυσκολότερη φάση της ζωής μου!
ΘΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ ΜΟΝΟ ΤΟ ΕΞΗΣ.. φεύγουν γιατί εκείνη την στιγμή νιώθουν ότι δεν μπορούν να συμμεριστούν μία κατάσταση ! Που από πρίν τους έχουμε δείξει ότι πρέπει να είναι παρόντες!
ΕΑΝ ΤΟΥΣ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ότι τους θέλουμε δίπλα μας χωρίς να τους βαζουμε το μαχαίρι στον λαιμό .. ίσως να παραμέινουν κοντά μας!
Οι φίλοι μου δεν είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να με ακουσουν...
ΟΠΟΙΟΣ γνωριζει καλα τον ευατο ΤΟΥ , δεν περιμενει απο τον φίλο του να τον βγάλει απο το αδιεξοδο...
-και ο παππούς μου, μου έλεγε-
Κάνε τα πάντα .. σαν να εξαρτώνται όλα από σένα , και κάνε την προσευχή σου σαν να εξαρτώνται όλα από τον θεό!
cas.sio.peia
Επανέρχομαι ύστερα απο τις απαντήσεις που διάβασα και θέλω να πω ότι μάλλον θα συμφωνήσω με την άποψη ότι ίσως το καλυτερο που μπορεί να κάνει κάποιος που μας αγαπάει πραγματικά και θέλει να συμπαρασταθεί στον πόνο μας είναι να μην πει τίποτα να μην εκφέρει καμία γνώμη απλά να είναι εκεί δίπλα μας. Και όταν λέω να μην πει τίποτα εννοώ να μην προσπαθήσει να πάρει θέση στο όποιο ζήτημα προκαλεί τον πόνο. Νομίζω ότι αυτό είναι το καλύτερο και μπορώ να το τεκμηριώσω. Είναι σίγουρο ότι ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και διαφορετικός. Μπορεί να υπάρχουν κάποιοι γενικοί ψυχολογικοί κανόνες γύρω απο την συμπεριφορά και τις αντιδράσεις των ανθρώπων, όμως ο κάθε άνθρωπος αντιλαμβάνεται μια δική του πραγματικότητα και έχει μια τελείως προσωπική και υποκειμενική αντίληψη των πραγμάτων. Άρα λοιπόν πιστεύω ότι οποιαδήποτε παρέμβαση θελήσουμε να κάνουμε σε σχέση με τον πόνο που βιώνει κάποιος άνθρωπος που μας ενδιαφέρει, αντί να τον βοηθήσει ίσως να του δημιουργήσει μεγαλύτερο πρόβλημα και σύγχυση γιατί θα είναι τελείως υποκειμενική. Κατ' αρχήν γιατί όποιος είναι έξω απο το χορό μπορεί να λέει πολλά τραγούδια και κατά δεύτερον γιατί κανένας δεν μπορεί να ξέρει καλύτερα το πως αισθάνεται κάποιος εκτός απο αυτόν τον ίδιο. Δεν μπορεί να έχει την προσωπική εικόνα της κατάστασης που βιώνει αυτός που πονά. Για αυτό θα συμφωνήσω με τους φίλους που λένε ότι καλύτερα κάποιος απλά να συμπαραστέκεται και να μην προσπαθεί να δίνει λύσεις ή γνώμες.
Φιλικά Απέριττος...
ΦΙΛΗ cassiopeia ΜΗΝ ΡΩΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΩΝΙΑ ...
ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ.......
ΑΛΛΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ .......
ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ
quote:
Δηλαδή εάν μου τύχει κάτι.. και κάποιος φίλος μου δεν με βοηθήσει.. σημάινει αυτόματα ότι πρέπει να τον διαγράψω?
Έστω και αν κάνει πίσω.. έστω και αν κρυφτεί?Από τους φίλους μου δεν περιμένω ΤΙΠΟΤΑ.. δεν θέλω να τους ΥΠΟΧΡΕΩΝΩ για τιποτα.. ακόμη και αν είμαι στην δυσκολότερη φάση της ζωής μου!
ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ ΘΕΛΕΙΣ "ΦΙΛΟΥΣ " ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΟΝΟΜΑΖΕΙΣ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΠΑΡΕΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΕΣ ????????????
ΘΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙΣ ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΙΣΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΜΟΥ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.
ΟΝΟΜΑΣΕ ΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙΣ ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΦΙΛΟΥΣ......
Ο ΦΙΛΟΣ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΑΠΛΩΝΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΝΑ ΣΕ ΚΡΑΤΗΣΗ......
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
** ΕΑΝ ΝΙΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ**
![]()