ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

ΠΛΩΤΙΝΟΣ35 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
11/03/2009, 17:53:45
quote:
γιαπετ:
Αν παπαγαλίζεις την ιστορία, το αποτέλεσμα είναι αυτό που κάνεις εσύ.
Μιλάω όμως για κάποιον που μπορεί να καταλαβαίνει τι διαβάζει, είτε αυτό είναι βιβλίο είτε σχόλιο σε φόρουμ, οπότε μην το παίρνεις προσωπικά

To αποτέλεσμα φίλε μου είναι ότι σας έχω ταράξει στις τάπες...... και τυχεροί είστε που δεν έχω το χρόνο να συμμετάσχω σε όλα τα θέματα.
Γράψε λοιπόν καμιά εξυπνάδα γιατί για κάτι άλλο δε σε έχω ικανό.

quote:
γιαπετ:
Αν θεωρείς ότι είναι δύσκολο στον οποιονδήποτε να «απαντήσει» όπως εσύ «ρωτάς», πες μου και θα σου αποδείξω αμέσως πόσο εύκολο είναι…

Σου έκανα ερωτήσεις συγκεκριμένες και πήρα την παραπάνω απάντηση.....άλλη μια εξυπνάδα δηλαδή.........

quote:
γιαπετ:
Την ψευδαίσθηση ότι είσαι υπερομάδα ποδοσφαίρου την έχεις εσύ, αφού πανηγυρίζεις, όταν κάτι που μεταφέρεις σου φαίνεται καλό, σα να έχεις βάλει γκολ.

Τάπες είπαμε........μην ξεχνιόμαστε.

quote:
γιαπετ:
"Εσύ προτιμάς να μεταφέρεις αυτούσια αποσπάσματα βιβλίων και περιμένεις το ίδιο σαν απάντηση.
Αυτό μπορεί να γίνει και πιο γρήγορα, αν αναφέρεις τόμο και σελίδα, διαβάζει κάποιος και σου απαντάει με τον ίδιο τρόπο.
"

Και κοίτα τι αντελήφθης, αφού απάντησες, αυτό:

europaios2:
Δηλαδή στις ερωτήσεις που σου έκανα θέλεις και την απάντηση?.....

γιαπετ:...ίσως καταλάβεις τι εννοούμε όσοι σου λέμε ότι έχεις έλλειψη.

Eίχα γράψει απευθυνόμενος σε εσένα:
"europaios2":Γνωρίζεις ότι ο Καποδίστριας ήταν κατά της επανάστασης? Ναι ή όχι?

Γνωρίζεις ότι ο Οδυσσέας Ανδρούτσος είχε υπηρετήσει τον Τούρκο πασά? ναι ή όχι?

Γνωρίζεις ότι το ίδιο είχαν κάνει και οι Κολοκοτρωναίοι? Ναι ή όχι?

Γνωρίζεις ότι το ίδιο είχαν κάνει και οι Φιλικοί? Ναι ή όχι?
====================================================================

Aντί να μου απαντήσεις άρχισες τις εξυπνάδες.......αδιέξοδο ε? Γνωρίζεις τη συνέχεια γι' αυτό.

quote:
γιαπετ:
Είπαμε, δεν μπόρεσες να καταλάβεις τι εννοούσα, μην κουράζεσαι… πάει αυτό.

Έλα που σε κουράζω.......εδώ γράφεις τόσα και τόσα, εγώ σε κούρασα?
Τι να πω εγώ, που συνέχεια αντιμετωπίζω τις ίδιες ανιστόρητες θέσεις σας?

quote:
γιαπετ:
Αυτό εννοούσα όταν, πιο πάνω, έγραψα για γκολ και πανηγυρισμούς.

Άντε πάλι.....τάπες είπαμε!!!!
quote:
γιαπετ:
Επειδή κανείς δεν ασχολείται σοβαρά, μαζί σου, νομίζεις ότι δεν… παίζεσαι.

Ε! όχι και κανείς!!! αδικείς τον Agnostic. (οι άλλοι είναι συνδεδεμένοι )

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).

11/03/2009, 18:00:50
quote:
γιαπετ:
κλασσικό παράδειγμα ιστορικού γεγονότος και προσωπικής ερμηνείας επ' αυτού.

Πριν μερικά μηνύματα ο Μακεδών το ανέφερε, αλλά δεν το καταλάβατε...

Το ιστορικό γεγονός είναι το πρώτο συνθετικό της πρότασης που αντέγραψες:

"Οι Πατριάρχες, όντας σκλάβοι, «επίσημα» ομιλούσαν υπέρ των Τούρκων,"

και το προσωπικό σχόλιο του συγγραφέα, είναι το δεύτερο συνθετικό:

"αλλά ανεπίσημα ήταν ΗΓΕΤΕΣ της Ελλάδας και των επαναστατικών ενεργειών."

Κατάλαβες τώρα πώς κάποιος συγγραφέας, όταν το επιθυμεί, μπορεί να παρασύρει, ανθρώπους σαν κι εσένα και να τους κάνει να σταθούν σ' αυτό που τους βολεύει (ερμηνεία) και όχι στο πραγματικό γεγονός;;;

Εδώ μπαίνει η κρίση του αναγνώστη και η λογική του, όταν διαβάζει ιστορία και είναι ο μόνος τρόπος να απομονώσει το ιστορικό γεγονός απ' τις περικοκλάδες του συγγραφέα.

Σκεφτείτε λοιπόν τη γνώμη του γιαπετ! για τον Οδυσσέα Ανδρούτσο που ήταν στην προσωπική φρουρά του πασά! και για τους Κολοκοτρωναίους που ήσαν υπό τη δούλεψη των Τουρκικών αρχών! ως αρματολοί! και του παππού του Αλέξανδρου Υψηλάντη υπό τη δούλεψη του ίδιου του σουλτάνου!!!!!
Εδώ μπαίνει η δική μου απορία ως απλού αναγνώστη........Σε ποιους απευθύνεστε?

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).

11/03/2009, 18:02:02
Αγαπητέ μου Γιάπετ, οι Ε.Π.Ε. διάνοιες, όπως εσύ είναι
που δηλώνουν ότι δεν καταλαβαίνουν, εγώ, δόξα τω Θεώ! σε
καταλαβαίνω, μια χαρά..Όσο δύσκολο κι αν είναι....
Μήπως δεν θυμάσαι τι έγραψες; Διάβασε το..Είναι ακριβώς πάνω
απο την απάντηση μου που δηλώνεις ότι δεν καταλαβαίνεις...
11/03/2009, 18:20:46
quote:
Sesostris :
Όταν αγαπητοί europaioi 1 και 2 διαβάζετε ένα ιστορικό βιβλίο καλό θα ήταν να καταλαβαίνετε και τι διαβάζετε , και όχι να το παπαγαλίζετε και να το αντιγράφετε μηχανικά δίχως να αντιλαμβάνεστε το περιεχόμενό του , γιατί από την απάντησή σας είναι πασιφανές ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει .
Ο Γιάννης Κορδάτος λοιπόν γράφει :

Ένας από αυτούς είναι ο Σύρος Ιωάνννης Μαλάλας. Γράφει ότι του κατέβει για την αρχαία ιστορία και από μία άποψη οι παραδοξολογίες και φλυαρίες του αντικαθρεφτίζουν τη διανοητική κατάσταση της εποχής του.

Καταλάβατε europaioi 1 και 2 ; ή τα θέλετε πιο λιανά για να τα καταλάβετε ; Και σ’ αυτό έχει απόλυτο δίκιο ο Γιάννης Κορδάτος , επειδή όπως και οι υπόλοιποι χρονογράφοι της εποχής του άκρατου σκοταδισμού και της θρησκοληψίας , ο Ιωάνννης Μαλάλας σαν πιστός χριστιανός προσπαθεί να εξηγήση την αρχαία ιστορία μέσω της αγίας γραφής , των βιβλικών κειμένων και των δεισιδαιμονιών του χριστιανισμού .
Και συνεχίζει ο Γιάννης Κορδάτος :

Ωστόσο οι πληροφορίες που μας δίνει για τα ήθη και τα έθιμα του ΣΤ' αιώνα είναι χρήσιμες και κατατοπιστικές.

Άνθρωπέ μου τι γράφεις? μας δίνει πληροφορίες χρήσιμες για ήθη και έθιμα! όχι για τα γεγονότα!

Για τα γεγονότα γράφει:
ο ένας αντιγράφει τον άλλον, άκρυτα φλύαρα και με πολλή φαντασία <<γράφει ο καθένας διάφορα παραμύθια>> και πολλές παραδοξολογίες, ικανοποιώντας έτσι τη λαϊκή περιέργεια και την ευκολοπιστία.

Kαι εσύ τον χρησιμοποιείς ως απόδειξη για αυτά που μας παρουσίασες! Βέβαια δε μου κάνει εντύπωση! Εδώ για απόδειξη των γραφομένων σου παλαιότερα μου έφερες ως απόδειξη ένα μυθιστόρημα!!!!

Σίγουρα γεγονότα θα υπήρξαν! ............Αλλά σκέψου τα κάτω από το μάτι του Μαλάλα! η τρίχα τριχιά! σε τέτοιο σημείο που ο Κορδάτος χρησιμοποιεί τις λέξεις "άκρυτα φλύαρα και με πολλή φαντασία"

Εκτός εάν νομίζεις ότι υπάρχει το "λίγο έγκυος"........ξέρετε είμαι λίγο έγκυος....όχι πολύ! ......λίγο! όσο πατάει η γάτα!
Έτσι ο Μαλάλας έγραψε φλυαρίες και παραμύθια με μπόλικη φαντασία για την Αρχαία ιστορία..........και ξαφνικά σοβάρεψε και αυτά που μας παρουσίασες τα έγραψε κάτω απο άκρατη σοβαρότητα ειλικρίνεια και πιστή καταγραφή.....

Edited by - europaios2 on 11/03/2009 18:23:15

11/03/2009, 18:35:04
ευρωπαίοι, θα με κάνετε δηλαδή με το ζόρι (και για μοναδική φορά) να σταματήσω την πλάκα, που είναι ο μόνος τρόπος που σας αρμόζει και να σας απαντήσω σοβαρά;;

Άντε να δούμε...

Φαίνεται ότι κάποιος σου ψιθύρισε στ’ αυτί ότι όταν τα Ιόνια νησιά ανακηρύχθηκαν σε υποτελή πολιτεία του σουλτάνου, το 1800, ο Καποδίστριας έγινε έκτακτος επίτροπος και κατόπιν κάτι σαν «υφυπουργός» εμπορίου.
Αυτό εσύ μάλλον το θεωρείς υπηρεσία στον σουλτάνο, ε;;;

Για τον Ανδρούτσο σου είπαν ότι μετείχε στους «Μπεκτασήδες», ε;;;

Για τους Κολοκοτρωναίους έχουν γραφτεί πολλά, ποιός να ξέρει τι εννοείς εσύ;;

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

http://www.mindfloga.blogspot.com/
11/03/2009, 18:41:31
τρεχα...

quote:
Αγαπητέ μου Γιάπετ, οι Ε.Π.Ε. διάνοιες, όπως εσύ είναι
που δηλώνουν ότι δεν καταλαβαίνουν,

Α... εμένα εννοούσες;;

Συγγνώμη, δεν κατάλαβα...

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

11/03/2009, 19:56:00
quote:
γιαπετ:
ευρωπαίοι, θα με κάνετε δηλαδή με το ζόρι (και για μοναδική φορά) να σταματήσω την πλάκα, που είναι ο μόνος τρόπος που σας αρμόζει και να σας απαντήσω σοβαρά;;

Άντε να δούμε...

A! μάλιστα.....τόσο καιρό παραδέχεσαι ότι έγραφες εξυπνάδες......κάτι είναι κι αυτό.
Πάντως το ότι τραβάς ζόρι..........φαίνεται....

quote:
γιαπετ:
Φαίνεται ότι κάποιος σου ψιθύρισε στ’ αυτί ότι όταν τα Ιόνια νησιά ανακηρύχθηκαν σε υποτελή πολιτεία του σουλτάνου, το 1800, ο Καποδίστριας έγινε έκτακτος επίτροπος και κατόπιν κάτι σαν «υφυπουργός» εμπορίου.
Αυτό εσύ μάλλον το θεωρείς υπηρεσία στον σουλτάνο, ε;;;

Άλλο ρώτησα .... ξαναρωτάω:
"Γνωρίζεις ότι ο Καποδίστριας ήταν κατά της επανάστασης?
Ναι ή όχι?"

quote:
γιαπετ:
Για τον Ανδρούτσο σου είπαν ότι μετείχε στους «Μπεκτασήδες», ε;;;

Άλλο ρώτησα:"Γνωρίζεις ότι ο Οδυσσέας Ανδρούτσος είχε υπηρετήσει τον Τούρκο πασά?
Ναι ή όχι?"

quote:
γιαπετ:
Για τους Κολοκοτρωναίους έχουν γραφτεί πολλά, ποιός να ξέρει τι εννοείς εσύ;;

Άλλο ρώτησα: "Γνωρίζεις ότι το ίδιο είχαν κάνει και οι Κολοκοτρωναίοι?
Ναι ή όχι?"

και:
Γνωρίζεις ότι το ίδιο είχαν κάνει και οι Φιλικοί? Ναι ή όχι?

Έκανα 4 συγκεκριμένες ερωτήσεις......έλαβα τρεις απαντήσεις......
γνωστές και ως "καμία σχέση"....... τώρα τι από τα δύο να σχολιάσω? Τις βαθιές ιστορικές σου γνώσεις που σταματάνε στην ιστοσελίδα του Ρασιά? ή την αντιληπτικότητα σου?

και αυτά τα ρώτησα με αφορμή την κάτωθι τοιποθέτηση του macedon:
"Σου διαφεύγει το γεγονός πως οι πατριάρχες πληρώνονταν από το Σουλτάνο για να κάνουν ακριβώς τη δουλειά που περιέγραψα παραπάνω. Με άλλα λόγια, ήταν έμμισθα όργανα των Οθωμανών, και το αντικείμενο της εργασίας τους ήταν η διατήρηση της υποταγής των Ελλήνων."

Edited by - europaios2 on 11/03/2009 20:14:07

11/03/2009, 20:32:48
ευρωπαίοι

quote:
A! μάλιστα.....τόσο καιρό παραδέχεσαι ότι έγραφες εξυπνάδες......κάτι είναι κι αυτό.

Σ' εσένα και τους υπόλοιπους της συντροφιάς εξυπνάδες αρμόζουν,δεν είσαι και για τίποτε άλλο...

Να απαντήσω σοβαρά σε άτομα που λένε "έκατον εκάτερον" ή όταν διαβάζουν τον όρο "Παραχρήμα" απαντούν ότι το μυαλό αυτού που το έγραψε είναι στο... χρήμα;

Αλλά, άντε να σε βοηθήσω.
Δεν γνωρίζω αν όλοι αυτοί που αναφέρεις ήταν τουρκόδουλοι, μπορείς να με... πληροφορήσεις και με την ευκαιρία, να το μάθουν όλοι όσοι δεν γνωρίζουν, ότι οι Κολοκοτρωναίοι ήταν "σουλτανικοί", ο Ανδρούτσος υπηρετούσε τους Τούρκους, ο Καποδίστριας ήταν αντεπαναστάτης και οι φιλικοί υπηρετούσαν κι εγώ δεν ξέρω τι...

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

11/03/2009, 20:56:21
quote:
γιαπετ:
Σ' εσένα και τους υπόλοιπους της συντροφιάς εξυπνάδες αρμόζουν,δεν είσαι και για τίποτε άλλο...

Να απαντήσω σοβαρά σε άτομα που λένε "έκατον εκάτερον" ή όταν διαβάζουν τον όρο "Παραχρήμα" απαντούν ότι το μυαλό αυτού που το έγραψε είναι στο... χρήμα;

Αλλά, άντε να σε βοηθήσω.
Δεν γνωρίζω αν όλοι αυτοί που αναφέρεις ήταν τουρκόδουλοι, μπορείς να με... πληροφορήσεις και με την ευκαιρία, να το μάθουν όλοι όσοι δεν γνωρίζουν, ότι οι Κολοκοτρωναίοι ήταν "σουλτανικοί", ο Ανδρούτσος υπηρετούσε τους Τούρκους, ο Καποδίστριας ήταν αντεπαναστάτης και οι φιλικοί υπηρετούσαν κι εγώ δεν ξέρω τι...

Φτωχέ!! γιαπετ..................που πας βρε ξεβράκωτος στ' αγγούρια?????
Πρόσεξε να δεις τι πρέπει να κάνεις (είναι εύκολο). Θα βάλεις τους ομοσταυλούς σου να αρχίσουν να λένε αυτοί εξυπνάδες επί του θέματος.....να περάσουν στην επίθεση για να υποχρεωθώ να απαντήσω και έτσι το θέμα να ξεχαστεί.
Επειδή όμως δε θα γίνει έτσι, γιατί θα αδιαφορήσω μέχρι να πεις ήμαρτον! ή να σου σερβίρει ο κουμπάρος σου καμιά απάντηση, γι' αυτό τρέχα στον κουμπάρο γρήγορα!!!!! στον κουμπάρο!!!
!

11/03/2009, 21:17:34
Δηλαδή οι ευρωπαίοι δεν θα απαντήσουν τις ερωτήσεις που έθεσαν και που δεν μπορώ να απαντήσω εγώ;;;

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

11/03/2009, 22:07:35
quote:
γιαπετ:
Δηλαδή οι ευρωπαίοι δεν θα απαντήσουν τις ερωτήσεις που έθεσαν και που δεν μπορώ να απαντήσω εγώ;;;

Άσε τα "δηλαδή" και "δηλαδή" και τρέχα στον κουμπάροοοοο!!!!! δεν θα ξεμπλέψεις έτσι εύκολα......

11/03/2009, 23:41:00
ευρωπαίοι

quote:
Άσε τα "δηλαδή" και "δηλαδή" και τρέχα στον κουμπάροοοοο!!!!! δεν θα ξεμπλέψεις έτσι εύκολα......

Ο κουμπάρος μου είπε ότι δεν γνωρίζει την απάντηση.

Θα την δώσεις εσύ ή την περιμένεις με φαξ;

Αν δεν την γνωρίζεις... έκατον εκάτερον!!!

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

12/03/2009, 01:40:58
quote:
europaios2
Ο Άνθιμος Γαζής δεν είχε υπογράψει!!! Δεν ήταν μέλος?

Ο Ανθιμος Γαζής και είχε υπογράψει και μέλος ήταν από το 1816 και το όνομά του βρίσκεται στους καταλόγους της Φιλικής Εταιρίας με αύξοντα αριθμό 11. Αργότερα, ο Ανθιμος Γαζής, όταν έγινε μέλος της Αρχής επιστράφηκαν τα αφιερωτικά του και το όνομά του δεν υπάρχει στον κατάλογο του Σέκερη (όπως και του Αθανάσιου Σέκερη για τον ίδιο λόγο). Βρίσκεται όμως στον κατάλογο του Φιλήμονα με α.α. 68

Ο ίδιος ο Ξάνθος μας λέει ότι ο Ανθιμος Γαζής μυήθηκε από τους Σκουφά και Τσακάλωφ στην Οδησσό και έγινε μέλος.

macedon

veritasΜέλος
12/03/2009, 01:56:01
Πολλοί λόγιοι όπως ο Κοραής και ο Νεόφυτος Δούκας ήταν κατά της Επανάστασης με το σκεπτικό όμως ότι έπρεπε πρώτα να προηγηθεί μια πνευματική προπαιδεία. Κάποιοι μάλιστα όπως ο Ευγένιος Βούλγαρης τάσονταν και υπέρ του επαναρχαϊσμού της γλώσσας μιας και πολλοί έλληνες είχαν απωλέσει την εθνική τους ταυτότητα. Ο Καποδίστριας υποστήριζε κι αυτός την ιδέα της αναμονής και γνωρίζουμε ότι ήρθε σε αντιπαλότητα με ιδέες σαν αυτές του Ρήγα Φεραίου για ένωση των βαλκανικών εθνών ενάντια στον κατακτητή. Για όσους δεν το ξέρουν, ο Καποδίστριας τότε ήταν ήδη επιτυχημένος διπλωμάτης, και ο εμπνευστής του συστήματος διαίρεσης της Ελβετίας σε Καντόνια.
12/03/2009, 02:17:32
quote:
veritas
Πολλοί λόγιοι όπως ο Κοραής και ο Νεόφυτος Δούκας ήταν κατά της Επανάστασης με το σκεπτικό όμως ότι έπρεπε πρώτα να προηγηθεί μια πνευματική προπαιδεία.

Οπως πολύ σωστά επισημαίνεις, ο Κοραής ειδικότερα θεωρούσε τη επανάσταση πρόωρη γιατί δεν υπήρξε η απαραίτητη παιδεία ώστε οι Ελληνες να διαχειριστούν τα αποτελέσματά της, γεγονός που οδήγησε αργότερα στον εμφύλιο.

Λέει συγκεκριμένα ο Κοραής στην αυτοβιογραφία του: "Εις τούτον μόνον ηπατήθην, ότι η κατά του τυράννου επανάστασις, την οποίαν έθετεν ο λογισμός μου περί τα μέσα της παρούσης εκατονταετηρίδος, συνέβη τριάκοντα χρόνους αρχήτερα. (...) Αν το γένος είχε και κυβερνήτας στολισμένους με παιδείαν (κι ήθελε τους έχειν εξάπαντος, αν η επανάστασις συνέβαινε τριάκοντα χρόνους αργότερα) έμελλε και την επανάστασιν να κάμη με πλειονοτέραν πρόνοιαν και εις τους αλλογενείς να εμπνεύσει τόσον σέβας, ώστε ν'αποφύγη όσα έπαθεν κακά από την αντίχριστον Αγίαν Συμμαχίαν".

Αρα, όπως σημειώνεις, δεν ήταν αντίθετοι στην επανάσταση αλλά "επιφυλακτικοί στην επανάσταση χωρίς ορισμένες προϋποθέσεις", κυριότερες από τις οποίες ήταν η παιδεία (κυρίως) των πρωτεργατών.

Παρόμοια τοποθέτηση είχε και ο Καποδίστριας για άλλους λόγους.

Οι μόνοι που ήταν αντίθετοι στην επανάσταση ήταν η συμμορία του Ρουμ Πατρικανεζή της Κωνσταντινούπολης, ήδη από το 1798, που εντείνει την προσπάθειά της για "πνίξιμο" της επανάστασης εν τη γενέσει της.

macedon