- '0' ...' ΤΡΕΛΟΣ' - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
μιλαγα σε εκεινα ,σα να μιλαω σε φιλους,ενοιωθαν αραγες την παρουσια μου?
ενοιωθα την ζεστη τους ,στην παγωνια εκεινης της νυχτας,εκανε αραγες κρυο γυρω τους?
στο διαστημα που υπαρχουν ηλιοι,η καρδια μου κρυα σαν την υλη...που διαπερνα το πνευμα και σκοταδια σκορπα...
ολα χρειαζονται λενε...πνευμα και υλη,ηλιος και αστρα,μου θυμιζουν ζεστη,μεσα στην ψυχρα που εχει κλειστει το ειναι μου,...
ψυχη και πνευμα ειναι ο ηλιος και τα'αστρα μεσα μου,αντανακλαση της τρελλας μου.....
ξανα μιλαω μονος μου...στην νυχτα που "δεν" με βλεπει κανεις....?
με απεραντο σεβασμο και αγαπη,ο μανος σας
WHISPERS OF THE DREAMS
Γεια σας μελαγχολικοι ταξιδιώτες,να είστε καλά.
quote:ddcd2Zantok:)

ΚΥΡΙΟΙ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΗΝ ΡΟΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ...
Η ΑΡΚΑΝΑ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ...
ΑΧ ΒΡΕ ΑΤΜΑ...ΠΑΛΙ ΣΚΟΡΠΙΣΕΣ
ΦΩΩΩΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ
Και ιδού μια ενδιαφέρουσα ερμηνεία του τρελού, ο οποίος τοποθετείτε στο κέντρο (ως σημείο) ενός τριγώνου (η μεγάλη αρκάνα, τριαδικότητα) που είναι εγγεγραμμένο σε ένα τετράγωνο (μικρή αρκάνα ορατός κόσμος).
Βρήκα ενδιαφέρον το άρθρο γιατί παρουσιάζει τα ταρώ ως ένα βιβλίο γνώσης της ψυχολογίας και όχι ως μεταφυσικές κάρτες που προλέγουν το μέλλον όπως κάνουν οι πλανόδιες μοιρατζούδες. Όχι ότι το αποκλείει και αυτό αλλά τουλάχιστον το αφήνει σε δεύτερη μοίρα.
Στην δεύτερη εικόνα βλέπουμε τον ιδιώτη να προχωράει μπροστά με τρόπο επιθετικό προτάσσοντας το σκήπτρο το οποίο έχει κάποια δύναμη αλλά ο ιδιώτης φαίνεται να μη τη γνωρίζει γιατί ο τρόπος που το κρατάει δείχνει ότι προβάλει μπροστά το κάτω μέρος του και όχι το άνω που έχει τη δύναμη (θυμηθείτε τον μάγο γκάνταλφ όταν έμπαινε στη μάχη κρατούσε το σκήπτρο του με το άνω μέρος προς τα μπρός).
Επίσης κρατάει ένα τσαμπί σταφύλι (σύμβολο του Διόνυσου) με τρόπο που θυμίζει σπαθί! Τώρα πως θα χρησιμοποιήσει το τσαμπί ως σπαθί δεν μπορώ να το φανταστώ. Ίσως να είνσι κάποιο λάθος του ιδιώτη ο οποίος κοιτώντας προς τα μπρος με θυμό δε βλέπει ότι αυτό που κρατά δεν είναι σπαθί αλλά ίσως ένα πάθος, μια μέθη ή κάτι άλλο.
Η προβιά του λιονταριού μάλλον δείχνει ότι ο ιδιώτης είναι ένας εν δυνάμει Ηρακλής έτοιμος για άθλους (αν είχε και το σπαθί του θα ήταν σαφώς σε καλύτερη θέση).
Η πρώτη εικόνα που μας έδωσε αρχικά η ΑΤΜΑ μάλλον δείχνει το αντίθετο του τρελο-ιδιώτη. Κατ’ αρχήν από τον τρόπο που είναι απλωμένα τα χέρια φαίνεται να υπάρχει μια ισορροπία. Δεν έχει στάση επιθετική, κρατά το σκήπτρο σε κάθετη ουδέτερη θέση και δείχνει να προχωρά προς τα μπρος κοιτάζοντας προς τα πίσω ένα άστρο που κρατά. Ισως αυτή η στροφή του κεφαλιού προς τα πίσω συμβολίζει το κοίταγμα προς τα έσω (βολική ερμηνεία για το χώρο που γράφουμε) ή το κοίταγμα προς το μέλλον (αν δεν κάνω λάθος το κοίταγμα προς τα δεξιά είναι το κοίταγμα προς το μέλλον). Τουλάχιστον γνωρίζει τι κρατά στο άλλο του χέρι αφού το παρατηρεί.
Επίσης στο κεφάλι του φορά το κάλυμμα που στην αρχαία Αίγυπτο φορούσαν μόνο οι Φαραώ και οι θεοί τους στις απεικονίσεις τους.
quote:
Παρακαλώ να μην είστε επιεικείς μαζί μου.
Είσαι σίγουρος; ![]()
quote:
Βρήκα ενδιαφέρον το άρθρο γιατί παρουσιάζει τα ταρώ ως ένα βιβλίο γνώσης της ψυχολογίας και όχι ως μεταφυσικές κάρτες που προλέγουν το μέλλον όπως κάνουν οι πλανόδιες μοιρατζούδες. Όχι ότι το αποκλείει και αυτό αλλά τουλάχιστον το αφήνει σε δεύτερη μοίρα.
Ο Ουσπένσκι δεν είναι ο μόνος που έχει αυτή την προσέγγιση και είναι λογικό.
Τώρα, αν θεωρούμε ότι ψυχολογία και μεταφυσική είναι πολύ διαφορετικά ζητήματα, ή ότι οι πλανόδιες "μοιρατζούδες" (βλ. Τσιγγάνες - Ρομ) δεν έπαιξαν κι αυτές το ρόλο τους στη διαφύλαξη των μυστικών που κρύβουν οι Αρκάνες, έχουμε ακόμα δρόμο...
Εξάλλου είμαστε στο "0"... ![]()
Δημήτρη μου, η "κάρτα" που έδωσε η συνταξιδιώτισσα είναι μία απεικόνιση του Ωρίωνα στον ουρανό.
quote:
ΑΧ ΒΡΕ ΑΤΜΑ...ΠΑΛΙ ΣΚΟΡΠΙΣΕΣ
ΦΩΩΩΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ
![]()

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
Λέγοντας πλανόδιες μοιρατζούδες εννοώ τις σημερινές και όχι τις τσιγγάνες – Ρομ των οποίων το ρόλο δε γνωρίζω. Ξέρεις ότι το πεδίο αυτό του μεταφυσικού λόγω του υποκειμενισμού του "χωράει" πολύ απάτη και δημιουργεί επιφυλάξεις. Βέβαια και ο χώρος του "αντικειμενικού" χωράει απάτη και μάλιστα πιο γερή αλλά εκεί υπάρχει η αίσθηση (ίσως είναι ψευδαίσθηση) ότι όλοι γνωρίζουν τους κανόνες του παιχνιδιού.
Τέλος πάντων, φαίνεται πως δε θα γλιτώσω και ολίγον από αστρολογία...![]()
αντιλαμβάνομαι το πνεύμα σου και νομίζω ότι γι' αυτό όλοι βρισκόμαστε εδώ και αναζητούμε...
![]()

καλη συνεχεια και δεν θα το ξανακανουμε,τουλαχιστον σε τοπικ που δεν γνωριζουμε την θεματολογια του,γιατι δεν θελω να με θεωρεις εγκληματια χααχαχαχχααχχα
την καλημερα μου φιλε,σε πειραζω,φιλια
WHISPERS OF THE DREAMS
Καταλαβαινω την ποιητικη σου διαθεση πολυ καλα
μιας και εμενα μου αρεσει αυτος ο τροπος εκφρασης.
Απλα,το θεμα εχει μια ροη συγκεκριμενη και
προτεινω να την ακολουθουμε.
Τιποτα προσωπικο.Αφου το ξερεις σ'αγαπαω
Δημητρη μου χαιρε!
Τα πηγες περιφημα.Θα ηθελα να συμπληρωσω στα λεγομενα σου
οτι ο τρελος ειναι ο ηρακλης οπως σωστα ειπες και ειτε το δουμε
οτι ο τρελος περνα απο ολα τις καρτες τις αρκανας
ειτε τους 12 αθλους,ειναι το ιδιο πραγμα.
Η πορεια/προσπαθεια δηλαδη του ανθρωπου να μεταμορφωθει σε Κοσμικο ανθρωπο.
Αν συνδεσουμε λιγο τα 12 αλχημικα σταδια,τα 12 ζωδια θα καταλαβουμε την ενοτητα που διεπει τους τις επιστημες αυτες που προσπαθουν να μας δειξουν την ατραπο που ολοι συνειδητα ή ασυνειδητα ακολουθουμε.
Δημητρη θα ηθελα να σου προτεινω να διαλογιστεις λιγο με την καρτα αυτη να δεις τι εικονες συνειρμικα σου φερνει.Μονο ετσι κατανοεις μια καρτα και την σημασια που εχει στην δικη σου ζωη.
Αραγε ειναι τυχαιο που ο τρελος ειναι ξυπολητος?
δεν νομιζω,θαρρω οτι προσπαθει να μας πρι η καρτα για την
χαμηλη πνευματικοτητα που διακρινει την φιγουρα.
Επισης θα ηθελα να προσθεσω οτι η διονυσιακη ιδιοτητα του τρελου ειναι η δυναμη του,εναντια σε οτι προκλησεις εχει να αντιμετωπισει.
Αυτη ειναι και η "τρελα" του η ενωση του νερου και της φωτιας.
Το αστρο του κυνος ο σειριος αντιστοιχει εδω με τον σκυλο του τρελου,που μπορει συνηθως να σημαινει τα κατωτερα ενστικτα αλλα θεωρω οτι στην εικονα της ατμας θα σημαινε οτι ο τρελος παιρνει μηνυματα καθοδηγησης απο την πηλη των θεων(Σειριος) που ας μην ξεχναμε οτι ειναι η πυλη των ηρωων στην περιπτωση μας ειδικα ειναι ο ηρακλης.
την καλησπερα μου σε ολους.
H ZANDOK παιρνει τις καλυτερες αφιερωσεις![]()
![]()
quote:
Μανο μου χαιρε!
Καταλαβαινω την ποιητικη σου διαθεση πολυ καλα
μιας και εμενα μου αρεσει αυτος ο τροπος εκφρασης.
Απλα,το θεμα εχει μια ροη συγκεκριμενη και
προτεινω να την ακολουθουμε.
Τιποτα προσωπικο.Αφου το ξερεις σ'αγαπαωΔημητρη μου χαιρε!
Τα πηγες περιφημα.Θα ηθελα να συμπληρωσω στα λεγομενα σου
οτι ο τρελος ειναι ο ηρακλης οπως σωστα ειπες και ειτε το δουμε
οτι ο τρελος περνα απο ολα τις καρτες τις αρκανας
ειτε τους 12 αθλους,ειναι το ιδιο πραγμα.
Η πορεια/προσπαθεια δηλαδη του ανθρωπου να μεταμορφωθει σε Κοσμικο ανθρωπο.
Αν συνδεσουμε λιγο τα 12 αλχημικα σταδια,τα 12 ζωδια θα καταλαβουμε την ενοτητα που διεπει τους τις επιστημες αυτες που προσπαθουν να μας δειξουν την ατραπο που ολοι συνειδητα ή ασυνειδητα ακολουθουμε.
Δημητρη θα ηθελα να σου προτεινω να διαλογιστεις λιγο με την καρτα αυτη να δεις τι εικονες συνειρμικα σου φερνει.Μονο ετσι κατανοεις μια καρτα και την σημασια που εχει στην δικη σου ζωη.Αραγε ειναι τυχαιο που ο τρελος ειναι ξυπολητος?
δεν νομιζω,θαρρω οτι προσπαθει να μας πρι η καρτα για την
χαμηλη πνευματικοτητα που διακρινει την φιγουρα.
Επισης θα ηθελα να προσθεσω οτι η διονυσιακη ιδιοτητα του τρελου ειναι η δυναμη του,εναντια σε οτι προκλησεις εχει να αντιμετωπισει.
Αυτη ειναι και η "τρελα" του η ενωση του νερου και της φωτιας.Το αστρο του κυνος ο σειριος αντιστοιχει εδω με τον σκυλο του τρελου,που μπορει συνηθως να σημαινει τα κατωτερα ενστικτα αλλα θεωρω οτι στην εικονα της ατμας θα σημαινε οτι ο τρελος παιρνει μηνυματα καθοδηγησης απο την πηλη των θεων(Σειριος) που ας μην ξεχναμε οτι ειναι η πυλη των ηρωων στην περιπτωση μας ειδικα ειναι ο ηρακλης.
την καλησπερα μου σε ολους.
H ZADOK παιρνει τις καλυτερες αφιερωσεις
Ryche ...
+ - ΡΩ ΣΕ ΜΕ +ΑΛ ΛΟ ![]()
![]()
![]()

quote:H ZANDOK παιρνει τις καλυτερες αφιερωσεις
Παράπονο (Δε θέλω φως μου)
Στίχοι: Λίνα Νικολακοπούλου
Μουσική: Ara Dinkjian
Ερμηνεύτρια: Ελευθερία Αρβανιτάκη
Βαριά βραχιόλια οι λύπες
πως μ’ αγαπάς δεν είπες.
Το ‘χω παράπονο μάνα μου, στόμα μου
κι ας πέθανε το σώμα μου.
Δε θέλω, φως μου, κόσμο
στα χείλη μου έχω δυόσμο.
Το ‘χω παράπονο πάρε μου, ζήτα μου
της λησμονιάς σαϊτα μου.
Σου στέλνω μ’ ένα γράμμα
του φεγγαριού τη λάμα.
Παρ’ τη και χτύπα με μάνα μου, τρέλα μου
κι αν κλαίει η ψυχή σου, γέλα μου.

και επειδη μ'αρεσει να ενωνω θεματα
ελατε να δουμε την αντιστοιχια των αλχημικων σταδιων με τα ζωδια.![]()

επειδη η φιλη gretel καπου ανεφερε την αιγυπτιακη αποψη...-γενικα-...
ας δουμε τωρα και την καρτα της σεληνης...αφου ειμαστε στο θεμα του τρελου....και ο "σεληνιασμενος"..δεν απεχει πολυ...:Ρ
(ελπιζω να μην ξεφυγουμε απο το εδω θεμα -μιλωντας και για αλλη αρκανα-αν+νομιζω πως αυτο εδω,ειναι απλως ενα παρακλαδι απο το δεντρο...."βηματα στην ατραπο"//
εφοσον ξεκινησαμε εδω// ας το δουμε εδω//εξαλλου εχει περασει η κουβεντα σε αλλη ροη στο εκει εκει τοπικ:)
Φως εν Σκοτει!
---Σε Σενα που δυναμωνεις το Φως εντος μου:)---

quote:
Κι ο Σείριος ανατέλλει δίπλα στον Ωρίωνα...
..."τωρα δεσαμε"//οπως λεει και μια γνωστη φραση:)
--συνταξιδιωτισσα...επεται αναθερμανση εκτος απο εντος....+ Εσω....:)--
και μια ..παρενθεση....
παντα ειχα μια "συσταδα αστρων" μπροστα μου...που μου εδινε σιωπηλα τις απαντησεις....
---ωριωνας
σειριος
σεληνη
...---
Καλημερα Εσωτερικα!(ξανα:)

http://www.bsa.gr/com/index2/tarot/text/major/cards/fool.asp
στις προηγουμενες σελιδες,ομορφα ποιηματακια και στοχασμοι,αλλα η παρενθεση που εκανα ,για να συνεχισω,αυτους τους στοχασμους ,πειραξαν:)
κλεινω την παρενθεση με χαμογελο και με ενα λινκ ,το οποιο δεν ξερω αν εχετε αναφερει..
καλο βραδακι και καλη συνεχεια:)
τελευταιο μηνυματακι μου στο παρον τοπικ
WHISPERS OF THE DREAMS
Η ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΤΡΕΛΛΟΥ ΠΑΝΤΑ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕ
ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ, ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ.
ΑΠΩΘΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΖΩΗΣ.
ΕΓΙΝΕ Ο "ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΣ" ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΣ, ΕΝΑΣ ΑΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ, ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΡΑΥΓΑΖΕΙ ΟΣΟ ΘΕΛΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΝΟΧΛΕΙ.
ΜΟΝΟ ΤΑ ΑΥΤΑΡΧΙΚΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ ΦΙΜΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ Η ΕΙΚΟΝΑ ΞΑΝΑΒΡΙΣΚΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΚΑΤΑΧΘΟΝΙΑ.
ΑΝΤΙ ΝΑ ΦΙΜΩΝΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ ΝΑ ΤΟΝ ΕΝΘΑΡΡΥΝΕΙΣ ΝΑ ΚΡΑΥΓΑΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ.
ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΜΩΣ! ΜΕ ΕΝΑΝ ΟΡΟ: ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ ΟΣΟ ΠΙΟ ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ. ΟΙ ΛΙΓΟΙ, ΟΙ "ΓΝΩΣΤΕΣ", ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ. "ΑΥΤΟΥΣ ΟΥΤΩΣ Ή ΑΛΛΩΣ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΣΕΙ" ΛΕΝΕ.. ΟΙ ΧΘΟΝΙΟΙ ΒΡΥΚΟΛΑΚΕΣ...
ΕΤΣΙ Ο ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΟΝ "ΤΡΕΛΛΟ ΓΕΛΩΤΟΠΟΙΟ" ΤΩΝ ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ ΑΥΛΩΝ, ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΙ ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΦΑΝΤΑΧΤΕΡΑ ΑΣΤΕΙΑ.
ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΔΕ ΣΚΟΤΩΝΕΙ, ΕΙΝΑΙ ΑΒΛΑΒΕΣ, ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΗ.
ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΗΣΥΧΟ.
ΑΛΛΑ ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΑΜΕΙΛΙΚΤΕΣ ΕΝΟΣ ΑΥΤΟΠΤΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ ΠΟΥ ΕΞΟΡΙΣΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ.
ΟΣΟ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΥΡΩ ΤΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΙΟ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΣΟ Η ΤΕΧΝΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΙΟ ΑΦΗΡΗΜΕΝΗ.
ΚΑΠΟΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ "ΕΞΗΜΕΡΩΣΟΥΝ" ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΑ ΚΑΙ "ΑΝΑΧΡΟΝΙΣΤΙΚΑ" ΠΛΑΣΜΑΤΑ, ΤΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ, ΚΟΛΑΚΕΥΟΝΤΑΣ ΤΑ ΚΑΙ ΕΝΘΑΡΡΥΝΟΝΤΑΣ "ΤΗΝ ΤΡΕΛΛΑ ΤΟΥΣ", ΣΤΟ ΒΑΘΜΟ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟ ΜΥΘΟ ΤΗΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ ΤΟΥΣ...
ΜΑ Ο "ΤΡΕΛΛΟΣ" ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΚΕΙ, ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΟΒΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ, ΘΑΡΡΑΛΕΟΣ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ, ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ.
παραλληρημα τελος-τρελλος

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΕΝΑ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"