- '0' ...' ΤΡΕΛΟΣ' - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
Εκείνο που έχω να παρατηρήσω είναι πως οι κάρτες είναι εξαιρετικά εύπλαστες ως προς το νόημά τους/ μιλούν στον καθένα διαφορετικά. Η παρέμβαση της Gretel εμένα πολύ με μπέρδεψε και τάραξε τη γνώμη μου σχετικά με την κάρτα. Σεληνιάστηκα !
Gretel θέλεις να μας πεις αν εννοείς ότι τρελός είναι μόνο καλλιτέχνης ή μήπως αυτός (καλύτερα ένα μικρό μέρος του κλάδου) είναι ο μόνος διαχρονικά τρελός;
Ryche, ευχαριστώ για την παρότρυνση! Θα το δοκιμάσω σύντομα εντός του Σ.Κ.

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΕΝΑ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
Συμφωνω στο ότι οι απλοι ανθρωποι σε ολες τις εποχες βλεπουν στον καλλιτεχνη το αρχετυπο του τρελου.Μα αυτό δεν σημαινει ότι κάθε καλλιτεχνης εχει την δυναμη να εκδηλωση ολο αυτό το αρχετυπο.Αντιθετα πιστευω πως λιγοι είναι αυτοι που θα καταφερναν κατι τετοιο.Προσωπικα δεν εχω γνωρισει κανεναν.Πρεπει να λαβουμε υποψη μας κατά την αποψη μου ο τρελος στην περιπτωση του καλλιτεχνη είναι ο τρελος που εχει ολοκληρωσει τον κυκλο της αρκανας και η γνωση του είναι τοσο μεγαλη και απροσδιοριστη που παλι αποκτα τον ορο τρελος.
Υπαρχει μια διαφορα αναμεσα στην τεχνη του τρελου και στην τεχνη του απλου καλλιτεχνη.Ο πρωτος κανει αντικειμενικη τεχνη,ο δευτερος υποκειμενικη.
Αν εισαι καλλιτεχνης θα ξερεις ότι στην πραγματικοτητα αυτό που κανεις δηλαδη να εκφραζεις το μεσα σου εξω ή αντιστροφα στην πραγματικοτητα είναι κατι που απλα σου συμβαινει.Κάθε καλλιτεχνης θελει στην ουσια να μας βγαλει για λιγο από την υπαρξη μας και να μας χωσει για λιγο στην δικη του βρισκοντας παραλληλα κοινα σημεια για να μπορεσουμε να ταυτιστουμε και να θεωρουμε ότι το εργο αυτό μας μιλα.Αυτό κανει στην πραγματικοτητα.Μιλα στο εγω μας.Ο τρελος από την άλλη δεν απευθηνεται στο εγω μας αλλα σε κατι πισω από αυτό.Μιλα στο συμπαν.Για μενα ότι εχει δημιουργηθει από ανθρωπους και δεν μπορει ακομα να εξηγηθει ανοικει στην τεχνη των αρχετυπων τρελων.Δεν ξερω αν γινομαι αντιληπτος.
Σαν θαυμασουμε ένα εργο του τρελου θα καταλαβουμε αμεσως την αντικειμενικοτητα του όταν καταφερει σε ολους οσους τον αντιλαμβανονται να προκαλεσει τα ιδια ακριβως συναισθηματα.Συνηθως τα απλα εργα τα βλεπει κανεις όπως θελει,ο καθενας τα συνδεει με το προσωπικο του εγω και εκδηλωνει τα συναισθηματα του για αυτό που όμως διαφερουν από του διπλανου του.
Ετσι λοιπον για μενα θεωρω ότι ο τρελος κανει τεχνη αμεσα αντικειμενικη πραγμα που αδυνατουμε να την συλλαβουμε.
Καλησπερα…

ειμαι η νεκρη γνωμη που ειχα χθες και αλλαξε...

Το κοινο ειναιτο ροπαλο στον Ασκληπιο και στον Ηρακλη συμβολο πνευματικης εξελιξης.Ο τρελος κρατα το ραβδι που ευκολα κανεις μπορει να το παραλληλισει με το ροπαλο.
Πολλες φορες το ροπαλο εδειχνε την μυηση στα Ελευσηνια μυστηρια.

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΕΝΑ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"

Ας θυμηθούμε τα εφηβικά μας χρόνια, όταν, μαθαίνοντας Γαλλικά στο σχολείο, τραγουδούσαμε:
« Alouette, je te plumerai la tête… »
Τα επτά φτερά στο κεφάλι του εικονιζομένου "τρελλού" μας θυμίζουν την αλχημιστική δραματουργία, αλλά και την Αδαμική παράδοση.
Στο Corpus Hermeticum ο Ποιμάνδρης μας λέει ότι η γεμάτη πάθος ένωση του Πνεύματος με τη Φύση γεννά τα εφτά πρώτα ερμαφρόδιτα όντα, τα οποία ο Jung παραλληλίζει με τους επτά κύριους πλανήτες...
.
.

Virtus Junxit Mors Non Separabit(Whom virtue unites, death will not separate)
Άπλωνε το χέρι του και ζητούσε έλεος και βοήθεια.
Όλοι εμείς οι γνωστικοί τον αποφεύγαμε , για να μην μας κολλήσει , σαν να είναι μεταδοτική αρρώστια.
Όταν ανέβηκα στο λεωφορείο , σηκώθηκα απότομα και τον έψαξα , για να του δώσω ότι χρήματα είχα εκείνη την στιγμή στο πορτοφόλι μου.
Δεν τον πρόλαβα ,είχε εξαφανιστεί.
Με σκυμμένο το κεφάλι ξαναγύρισα στο λεωφορείο.
Το κενό που ένιωσα μέσα μου εκείνη την στιγμή , το κουβαλάω ακόμη μέσα μου.
Έταξα στον εαυτό μου κάτι.
Ποτέ να μην ξανά αργήσω και ας με πάρουν για τρελό.
Fellow-traveller, it 's time to receive your return...
... ![]()
.
.

Virtus Junxit Mors Non Separabit (Whom virtue unites, death will not separate)
Ράιχ thanks!

.
.

.
.

Virtus Junxit Mors Non Separabit (Whom virtue unites, death will not separate)
ετσι αυτος ο τοπος να γινει το "δεντρακι" που θα "σκαλιζουμε" πανω του τα ονοματα των ανθρωπων που λατρευουμε...
τι λετε...?
ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΜΟΥ ,σου αφιερωνω την πιο ομορφη και ρομαντικη σκεψη μου...ειμαι εδω διπλα σου....να σε νοιωθω...να σε αγγιζω...να κλαιω και να γελαω.....
Α+Μ=προσθεσε οτι ομορφοτερο....
σε λατρευω
με απεραντο σεβασμο και αγαπη,ο μανος σας
WHISPERS OF THE DREAMS
Edited by - manos on 31/03/2005 21:40:50
Edited by - manos on 31/03/2005 21:45:37
see you,in Scotland soon i hope!!!!
σε ευχαριστω που υπαρχεις,
Spirit for you..xxxxxxxxxxxxxxx
καλο μηνα!!!!!

Edited by - spirit on 31/03/2005 22:33:14
δεν ξέρω ούτε το όνομα σου...
κι όμως έχεις στοιχειώσει την σκέψη μου....
τριγυρνάς στα όνειρα μου...
Κι εγώ κάθε πρωι ανοίγω με προσμονή μήπως δω ένα μήνυμα σου..
κάτι... έστω μικρό...
που να σε φέρει μπροστά στα μάτια της ψυχής μου...
κάτι που θα κάνει την μέρα μου λίγο πιο φωτεινή...
και θα με κρατήσει χαρούμενη μέσα σε όλες τις δυσκολίες της...
και η απουσία σου είναι φορές που με κάνει να σε σκέφτομαι ακόμα εντονότερα....
αγαπημένε μου admin ξέρω πως οι άλλοι δεν θα καταλάβουν...
όμως σε σκέφτομαι...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Galadriel

1899 αλήθειες + 1 ψέμμα...
------------------------
ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΝ ΘΕΩΡΕΙ ΨΕΜΜΑ!!!
ΤΗΕ LAST DΑRK KNIGHT...
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ στην ψυχη μου ..στην αφροδιτη μου...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Α+Μ= ......αφηνω να συμπληρωσεις ,να ζωγραφισεις....οτι ομορφοτερο σκεφτεσαι....
με απεραντο σεβασμο και αγαπη ο μανος σας
WHISPERS OF THE DREAMS
ΘΝΗΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΘΑΝΑΤΟΥΣ.
ΧΑΜΟΓΕΛΩ ΣΤΟΝ ΓΛΥΚΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΑΝΟ ΜΟΥ.
ΩΡΑΙΟ ΘΕΜΑ...
---Η ΑΓΑΠΗ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ ΣΤΙΣ ΑΥΛΕΣ,
ΣΤΑ ΛΙΒΑΔΙΑ, ΣΤΟΥΣ ΚΑΜΠΟΥΣ
ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΓΕΙΟΥΣ ΘΝΗΤΟΥΣ
ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΟΥΡΑΝΙΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ.
ΓΙΑΤΙ Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ
ΚΑΙ Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ.
---ΠΙΕΣ ΜΕ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΚΑΝΩ
ΠΡΟΠΟΣΗ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ
Η ΑΦΗΣΕ ΕΝΑ ΦΙΛΙ ΣΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΜΟΥ
ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΨΑΞΩ ΓΙΑ ΚΡΑΣΙ.
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΟΜΟΡΦΗ ΤΡΕΛΛΗ ΠΑΡΑΦΟΡΗ ΖΕΣΤΗ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΗ ΑΛΗΘΙΝΗ...
ΑΦΡΟΔΙΤΗ -Ε-
Ο ΠΟΝΟΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΟΥ ΟΣΤΡΑΚΟΥ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ.
---
ΠΟΛΥ ΤΑ ΜΕΛΗ ΕΚΤΙΜΩ
ΜΑ ΑΠ΄ΟΛΟΥΣ ΥΠΕΡΑΝΩ
Η ΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΛΕΓΕΙ ΕΣΑΣ
ΜΑ Η ΚΑΡΔΙΑ; ΤΟΝ ΜΑΝΟ...
---
quote:
Αγαπημένε μου...
δεν ξέρω ούτε το όνομα σου...
κι όμως έχεις στοιχειώσει την σκέψη μου....
τριγυρνάς στα όνειρα μου...---ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΚΙ ΕΣΥ ΟΜΟΡΦΑΙΝΕΙΣ ΤΗ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΒΡΑΔΑ ΠΟΛΛΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΟΥ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΣΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΡΑΤΟ ΑΠΟ ΑΡΚΕΤΑ ΑΤΟΜΑ.
Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΝΘΟΣ
ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ ΦΥΣΑΕΙ.
ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΖΕΙ Η ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ.ΦΙΛΙΚΑ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ.
ΑΦΡΟΔΙΤΗ -Ε-
Ο ΠΟΝΟΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΟΥ ΟΣΤΡΑΚΟΥ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ.
---
ΠΟΛΥ ΤΑ ΜΕΛΗ ΕΚΤΙΜΩ
ΜΑ ΑΠ΄ΟΛΟΥΣ ΥΠΕΡΑΝΩ
Η ΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΛΕΓΕΙ ΕΣΑΣ
ΜΑ Η ΚΑΡΔΙΑ; ΤΟΝ ΜΑΝΟ...
---
ΣΕ ΕΣΕΝΑ ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΕΧΩ ΠΕΙ ΛΟΓΙΑ ΑΓΑΠΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΞΕΣΤΟΜΙΣΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ. ΕΧΩ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΜΟΥ ΣΕ ΕΣΕΝΑ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ ΜΟΥ.. ΟΛΟ ΜΟΥ ΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΕΣΕΝΑ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΗΤΑΩ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΠΟΥ ΣΟΥ ΔΙΝΩ ΜΕ ΚΑΘΕ ΠΟΛΥΠΛΟΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ. ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΞΩ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΠΛΗΣΙΑΣΕΣ ΤΟΣΟ ΔΕΙΛΑ ΠΡΙΝ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΦΟΒΑΜΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΕΦΕΥΓΕΣ ΤΟΤΕ..
ΟΛΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ, ΚΑΙ Ο ΠΟΝΟΣ ΣΟΥ ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ, ΕΙΔΑΝ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ.....
(ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΕΙΜΑΙ Η ΛΑΪΚΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ!)
Edited by - 3ADA on 01/04/2005 10:42:43
αγαπημένε μου admin....
"με τόσα ψέμματα που ντύθηκαν οι λέξεις
πως να σου πω το σ'αγαπώ να το πιστέψεις?"
Galadriel

1899 αλήθειες + 1 ψέμμα...
Μα ο χρόνος δεν έχει σημασία.
Μία χρυσαλλίδα ζει μια υπέροχη ζωή σε μικροδευτερόλεπτα.
Βίωσα την ψυχή σου βυθισμένος στους στίχους σου...γλυκιά ψυχή...
Η εικόνα σου; Μάρμαρο δεμένο με φωτιά...
Δεν είναι ανάγκη να πω το όνομά σου,αφού,το ίδιο σου το όνομα δηλώνει ότι μπορείς να μαντέψεις πως μιλώ για σένα...
Σε ευχαριστώ για ό,τι η παρουσία σου με έκανε να ζήσω.