ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Οι φίλοι μας οι Ιταλοί (Una Fatsa Una Ratsa), η καταστροφή και η λεηλασία του Παρθενώνα. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Οι φίλοι μας οι Ιταλοί (Una Fatsa Una Ratsa), η καταστροφή και η λεηλασία του Παρθενώνα. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Μισφραγμούθωσις30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
03/09/2014, 10:07:43
quote:

quote:
Μισφραγμούθωσις
Πιστεύω στον ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ άντρα που πολεμάει το σεξ και τα επίγεια πάθη. Παράδειγμα ο Ηρακλής και ο Γιλγαμές.

Χρίστος Ελ, killuminati, Μισφραγμούθωσις, ή ότι άλλο κατεβάσει στο μέλλον το μυαλό σου, φρόντισε να γνωρίζης καλά το θέμα στο οποίο αναφέρεσαι και να μη πετάς κοτσάνες κι ύστερα να παραπονιέσαι γιατί οι άλλοι γελάνε μ' αυτά που γράφεις. Μάθε λοιπόν ανιστόρητε φίλε μου, ότι ο (πνευματικός και ανέραστος Ηρακλής), εκτός από Διηάνειρα είχε την Μαιγάρα με την οποία είχε τέσσερα παιδιά, από την Ομφάλη είχε ένα γιό και άλλον ένα από την δούλη της, από την Φιλώ εφτά γιους, από την Μυρτώ μια κόρη, από την Μιδεία οκτώ γιους, από την Χαλκιόππη ένα γιο, από την Επικάστη ένα γιο, και από ένα γιο από την Επικάστη, την Παρθενόπη, την Αυγή, την Αστυόχη, την Αστυδάμια και την Αυτονόη. Όταν δε πήγε στις Θεσπιές προκειμένου να σκοτώση ένα λιοντάρι που έκανε πολλές ζημιές στην περιοχή, και φιλοξενήθηκε από τον βασιλιά Θέστιο , κοιμήθηκε με τις πενήντα (50) κόρες του και απέκτησε απ΄αυτές σαράντα εννέα γιούς και μια κόρη, την Μακαρία.
Τόσο πνευματικός και ανέραστος ήταν ο αφιλότιμος....ούτε θηλυκιά μύγα δεν άφηνε απήδηχτη.
Υ.Γ.
Θα σου έγραφα και τα ονόματα των παιδιών του, αλλά είναι μακτύς ο κατάλογος. Ούτε τηλεφωνικός κατάλογος να ήταν...

*

Καλά, εσύ πάντα χαραακτήριζες τους χριστιανούς άσχετους.

Λες να μην τις γνωρίζω τις ιστορίες του Ηρακλή; Και να μην τις ήξερα αυτό δεν λέει κάτι. Εσύ που τις ξέρεις, βλέπεις την Ιστορία εντελώς επιφανειακά.

Εγώ αναφέρομαι στους ΑΘΛΟΥΣ των δυο(όχι στα πάντα γύρω από την ζωή τους) και στην ιδιότητά τους ως ΗΛΙΑΚΟΙ ΗΡΩΕΣ. Σκοπός του ήρωα είναι η υπέρβαση, η ολύμπια κατάσταση στην οποία βρισκόταν το χρυσό γένος, προτού πέσει στην παρακμή του αργυρού γένους - μητριαρχία/γυναικοκρατία.

03/09/2014, 10:13:01
quote:

Sesostris το πρόβλημα δεν είναι το προφανές του ότι ο Ηρακλής κυκλοφορούσε γυμνός... με ένα ρόπαλο στο χέρι. Το θέμα είναι γιατί ο Χρίστος θέλει να περάσει προφανέστατα ένα τέτοιο μήνυμα, και κυριότερα γιατί αντιφάσκει τόσο φανερά σε πάρα πολλά. Γιατί αντιφάσκει συνεχώς.

Χρίστο περιμένω την απάντηση σου για τις μαγικές εμπειρίες.

Εμπειρίες που ανυψώνουν το πνεύμα της ελευθερίας. Η ομορφιά της φύσης, ο παφλασμός των κυμάτων, η αύρα της θάλασσας, η αναρρίχηση, η κατάκτηση της κορυφής. Όχι εμπειρίες που ζημιώνουν και καταστρέφουν το πνεύμα, καθιστώντας το δούλο των παθών.

Shadow_DancerΜέλος
06/09/2014, 00:12:59
quote:
Χρίστος Ελ, killuminati, Μισφραγμούθωσις, ή ότι άλλο κατεβάσει στο μέλλον το μυαλό σου, φρόντισε να γνωρίζης καλά το θέμα στο οποίο αναφέρεσαι και να μη πετάς κοτσάνες κι ύστερα να παραπονιέσαι γιατί οι άλλοι γελάνε μ' αυτά που γράφεις.

Τι ασχολείσαι ρε φίλε?
Νομίζεις οτι νιώθει κάτι μ' αυτά που του λες?
Αυτός είναι διαννοητικά απανθρακωμένος.....
Άστον στη μιζέρια του, δε βλέπεις εδώ τι γράφει? =>

quote:
Πιστεύω στον ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ άντρα που πολεμάει το σεξ και τα επίγεια πάθη.

Όταν ένα δίποδο πλάσμα δεν έχει τη λογική να αναρωτηθεί απο που και πως γεννήθηκε, όταν καταδικάζει την πράξη στην οποία οφείλουν οι άνθρωποι την ύπαρξή τους, τι πας να του πεις?

Πάνε γλέντα το λιγάκι.....και σβήστον.....

The truth of Ninja will prevail.

Η αλήθεια των Νίτζα θα θριαμβεύσει.

06/09/2014, 12:52:01
Shadow

quote:
Όταν ένα δίποδο πλάσμα δεν έχει τη λογική να αναρωτηθεί απο που και πως γεννήθηκε, όταν καταδικάζει την πράξη στην οποία οφείλουν οι άνθρωποι την ύπαρξή τους, τι πας να του πεις?

Φίλε μου με αυτά που διαβάζει από το πρωί μέχρι το βράδυ, δεν έχει και πολλή τύχη να ξεκολλήσει. Η μισογύνης η μπαγλαμάς θα γίνει.

Αντί να εξυψώνουμε την πράξη της δημιουργίας την ευτελίζουμε.
Αηδίες και ξεράσματα.

07/09/2014, 12:19:03
quote:

Shadow

quote:

Φίλε μου με αυτά που διαβάζει από το πρωί μέχρι το βράδυ, δεν έχει και πολλή τύχη να ξεκολλήσει. Η μισογύνης η μπαγλαμάς θα γίνει.

Αντί να εξυψώνουμε την πράξη της δημιουργίας την ευτελίζουμε.
Αηδίες και ξεράσματα.

Δεν είναι προϊόν του χριστιανισμού ο μισογυνισμός και η αποχή από τον έρωτα. Ούτε προϊόν αίρεσής του.

Είναι ανέκαθεν ο σκοπός του πνευματικού ανθρώπου που επιζητά τα ουράνια, ο λόγος της αποστροφής. Να θυμίσω προχριστιανικά, ολύμπια ουράνια θρησκεία vs χθόνια θρησκεία. Επίσης μπορείς να δεις τί λέει ο Ιουλιανός και άλλοι αυτοκράτορες του Ηλίου, ή ακόμη καλύτερα να λάβεις σχετικό χρησμό από το μαντείο των Δελφών που ανήκει στον Δωρικό Απόλλωνα.

Να εκφράζω την ταπεινή γνώμη πως βρίσκομαι σε αμφιβολία για την ερωτική πράξη, αν δηλαδή ευλογείται από τον Θεό. Τα αποτελέσματά της είναι ψυχοφθόρα και φυσικώς επιζήμια για τον οργανισμό.

07/09/2014, 13:34:08
Χρίστο είμαι πτωμα, αλλα θα προσπαθήσω να σου απαντήσω απλά και περιεκτικά. Κατ'αρχάς το ερωτικό πρόβλημα που θέτεις είναι υπαρκτό, η σκοπιά που το αντιμετωπίζεις δεν είναι η σωστή. Για να δούμε...

quote:
Δεν είναι προϊόν του χριστιανισμού ο μισογυνισμός - Ούτε προϊόν αίρεσής του - Είναι ανέκαθεν ο σκοπός του πνευματικού ανθρώπου..

Ο μισο- γυνισμός δεν είναι σκοπός κανενός πνευματικού ανθρώπου, αφού το μίσος δεν κρύβει τίποτα το πνευματικό. το μίσος συγκεκριμένα

quote:
Τα αποτελέσματά είναι ψυχοφθόρα και φυσικώς επιζήμια για τον οργανισμό.

Δεν είναι προιόν του Χριστιανισμού ο μισογυνισμός, αφού ο Χριστός δεν υπήρξε ποτέ του μισογύνης, Είναι προιόν της ανθρώπινης σκοτεινής πλευράς, και περνάει και μέσα από τα Θρησκευτικά βιβλία, που στο σύνολο τους τα έγραψαν άντρες. Οι οποίοι δε, μέχρι την Καινή Διαθήκη επί του προκειμένου είχαν 2-3 γυναίκες, κάτι σαν τα κατσίκια ένα πράμα.

Οσον αφορά την αποχή από τον έρωτα, όταν αυτός δεν είναι στα στάνταρ που πρέπει , τότε νομίζω ότι είναι κάτι το καλό. Αλλά όχι μόνο για τον άντρα. Για τον ΑΝΘΡΩΠΟ. Στον οποίο συμπεριλαμβάνεται ΚΑΙ η γυναίκα. Δεν το λέω εγώ το λέει η Γραφή.

Αλλά ας τα αφήσουμε αυτά, και τα παρακάτω για "θεούς" που όπως σου χω ξαναπεί με αφήνουν παγερά αδιάφορο, από θρησκευτικής τουλάχιστον πλευράς.

Ας πάμε στο ζουμί της υπόθεσης, που είναι η τελευταία σου πρόταση.
Και που περιέχει και το πρόβλημα.

quote:
Να εκφράζω την ταπεινή γνώμη πως βρίσκομαι σε αμφιβολία για την ερωτική πράξη, αν δηλαδή ευλογείται από τον Θεό. Τα αποτελέσματά της είναι ψυχοφθόρα και φυσικώς επιζήμια για τον οργανισμό.

Χρίστο δεν είσαι χαζός όπως φημολογείται γενικά. Η δομή του λόγου σου δείχνει άνθρωπο με δομημένο τρόπο σκέψης. Σε βαθμό που με κάνει καχύποπτο (είναι στη φύση μου). Το ελλάτωμμα σου (όλοι έχουμε τέτοια), ειναι ότι είσαι ζηλωτής.

Κοίτα τώρα που κάνεις το λάθος. Βάζω εισαγωγή για να το πάρεις σοβαρά:
Θα γράψω δυο προτάσεις και νομίζω θα συμφωνήσουμε:

Να εκφράσω την ταπεινή γνώμη πως βρίσκομαι σε αμφιβολία για την ενστικτώδη σεξουαλική πράξη αυτή καθεαυτή, δηλαδή αν ευλογείται από το θεό. Τα αποτελέσματα της με τη μορφή πάθους (βλ. λαγνεία) είναι ψυχοφθόρα και φυσικώς επιζήμια για την πνευματική μας υπόσταση, αφού τη διαφθείρει. Αυτό μπορώ να το αιτιολογήσω αφού μια τέτοια πράξη έχει καθαρά εγωιστικό χαρακτήρα.

Να εκφράσω την ταπεινή γνώμη πως δεν έχω καμία αμφιβολία για την τελετή ένωσης εις σάρκα μία ανάμεσα στον άντρα και τη γυναίκα, που κύριο συστατικό της είναι η Αληθινή αγάπη και επιτελεί τον σκοπό της γέννησης συμβάλλοντας στη δημιουργία, αν δηλαδή ευλογείται από το Θεό. Τα αποτελέσματα αυτής της πράξης δεν είναι ψυχοφθόρα, αφού η ενέργεια που "ξοδεύεις δεν χάνεται στο κενό (προφυλακτικό) , αλλά μετουσιώνεται σε κάτι άξιο και ευλογημένο, στο παιδί σου. . Η δε πνευματική μου υπόσταση δεν διαφθείρεται, αφού το αποτέλεσμα είναι δημιουργικό. Αυτό μπορώ να το αιτιολογήσω αφού μια τέτοια πράξη έχει καθαρά χαρακτήρα αγάπης, που έγκειται στο Θεό, και όχι εγιστικό, που έγκειται στο βελζεβούλη.

Και τώρα αν συμφωνούμε, δίνο υμε στο πρόβλημα την αληθινή του διάσταση, που είναι η ίδια μας η κοινωνία και τα πρότυπα που αναπαράγει. Δίνουμε στο πρόβλημα την αληθινή του διάσταση, που επί της ουσίας είμαστε εμείς οι ίδιοι.

Προσπάθησα να είμαι κατανοητός είμαι και άυπνος.

07/09/2014, 13:52:15
Υπάρχει ένα απλό απτό παράδειγμα, που δεν επιδέχεται αφμισβήτησης και νομίζω το έχουμε βιώσει όλοι. Οταν πηδάς το γκομενάκι με το υπέροχο κωλαράκι, όταν τελιώσεις νιώθεις ένα αίσθημα κενού. Σαν να άδειασες ένα πράμα.
Οταν κάνεις έρωτα με την κοπέλα που είσαι ερωτευμένος και την αγαπάς, όταν τελειώνεις, νιώθεις ένα αίσθημα πληρότητας που συνήθως συνοδεύεται από ένα "ηλίθιο" χαμόγελο και πολά γούτσου γούτσου, όρεξη για συζητήσεις κτλ.

Σε ένα τόσο απλό πράγμα, νομίζω αντικατοπτρίζεται ολόκληρο το χάσμα που σου ανέφερα παραπάνω.

Στην πρώτη περίπτωση πεθαίνεις, στην δεύτερη είναι σαν να ξαναγεννιέσαι.

Shadow_DancerΜέλος
08/09/2014, 00:20:17
quote:
Υπάρχει ένα απλό απτό παράδειγμα, που δεν επιδέχεται αφμισβήτησης και νομίζω το έχουμε βιώσει όλοι.

Νομίζεις φίλε Ιταλέ, νομίζεις.....
Αν όλοι αυτοί οι ανεκδιήγητοι τύποι που έγραψαν κατεβατά ανωμαλίας και σαδισμού στα ιερά κείμενα (βλέπε Ειρηναίος ο 1ος), είχαν βιώσει τα συναισθήματα της αγάπης και του έρωτα, τα ιερατεία και οι άνθρωποι που ζούσαν κάτω απ' αυτά, θα ήταν ανθρώπινα και αρμονικά.

Αντ' αυτού, επήλθαν οι σαδιστικές τάσεις σεξουαλικής ικανοποίησης, με εξαγνισμούς και τα διάφορα άλλα σύνεργα, μια κουλτούρα η οποία ζει και σήμερα στα αρωστημένα μυαλά της πλειοψηφείας.

Γυναίκες που νιώθουν τη σεξουαλική ηδονή μέσα απο τον βασανισμό τους, άνδρες που νιώθουν σεξουαλική ικανοποίηση μέσα απο την υποταγή και τον πόνο της γυναίκας.

Δεν είναι ο Χρήστος, ο μοναδικός άνθρωπος που βλέπει λάθος τα πράγμματα, υπάρχουν αμέτρητοι που εμπιστεύθηκαν τον τρόπο ζωής τους, σε αξίες και γραφές που ωθούν τον άνθρωπο σε λάθος κατεύθυνση.

Ο Ιησούς ουδέποτε είπε τέτοια πράγμματα, αυτά τα έγραψαν έκπτωτοι ιερείς και τα επέβαλαν μέσω μιας σκοτεινής εξουσίας η οποία υπηρετεί τα συμφέροντα του άλλου.....ξέρεις για ποιόν λέω.....

Το λάθος στην όλη νοοτροπία είναι πως, εξηγούμε λάθος αυτό που νιώθουμε.
Και να στο εξηγήσω με λίγες απλές κουβέντες, το να πιούμε νερό είναι μια βιολογική ανάγκη, το να φάμε την τροφή μας είναι μια βιολογική ανάγκη, σαφέστατα ΔΕΝ είναι πάθος αλλά βιολογική ανάγκη.

Έρχομαι στην σεξουαλική πράξη τώρα, κατ' αρχάς διαχωρίζω το σεξ απο τον έρωτα, άλλο συναίσθημα το ένα άλλο συναίσθημα το άλλο.
Ο Ειρηναίος ο Α΄ είπε οτι η "πράξη" είναι πάθος, συνεπώς όπως όλα τα πάθη είναι αμαρτία, αναρωτιέμαι αυτός ο "άνθρωπος" πόσο άρωστα σκεφτόταν και υπο ποιές συντεταγμένες.....
Το σεξ, είτε ως ερωτικό συναίσθημα είτε ως πράξη διασκέδασης, είναι βιολογική ανάγκη και στο έχει περάσει Η ΦΥΣΗ μέσα σου επίτηδες για να σε αναγκάσει να αναπαράγεις το είδος.
ΕΣΥ μπορεί να το νιώθεις ως διασκέδαση αλλά η φύση ΔΕΝ παίζει μ' αυτά τα πράγμματα.

Και συμπληρώνω οτι υπάρχουν αμαρτίες μέσα στη σεξουαλική πράξη, ΟΠΩΣ:
*Βιασμός
*Εξαγνισμός
*Σεξουαλικά βασανιστήρια
*Προώθηση στην πορνεία
*Κάθε είδους ασέλγια σε παιδιά κάτω των 15 ετών
*Ενοχοποίηση της σεξουαλικής πράξης στη συνείδηση των ανθρώπων!!!!!
*Σωματικές βλάβες
Και πολά άλλα.....

Το θέμα λοιπόν αυτό, είναι εξαιρετικά πολυσύνθετο, οι ψυχίατροι ας πούμε, παρέχουν υπηρεσίες υποστήριξης σε "ερωτοχτυπημένους", τον ερωτευμένο τον αναφέρουν ως "οξύ ψυχωσικό επεισόδιο" και πάει λέγοντας.

Ας ανοιχθεί ένα θέμα πάνω σ' αυτό, να τοποθετηθούμε όλοι.
Κερδισμένοι θα βγούμε αν ανταλάξουμε φαιά ουσία.

08/09/2014, 03:04:20
quote:
Κλειδαράς.
Ας ανοιχθεί ένα θέμα πάνω σ' αυτό, να τοποθετηθούμε όλοι.
Κερδισμένοι θα βγούμε αν ανταλάξουμε φαιά ουσία.

Θέμα περί έρωτος, ή θέμα περί ανθρώπινη σεξουαλικότης? Εις την πρώτην περίπτωσις, δεν έχω και πολλά να πω. Εις την δευτέραν, θα με ενδιέφερε η συμμετοχή, αλλά η ευγενής καταγωγή μου, δεν θα με επέτρεπε να κάνω τον θεματοθέτης.

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.

08/09/2014, 03:25:16
quote:
Θέσις του συμπαθούς Μπαμπαστρούμφωσις, πάλαι ποτέ panosfromlydian65724:

quote:
Σχόλιον του σεβαστού Κλειδαρά, επί της ανωτέρω θέσεως:
Το λάθος στην όλη νοοτροπία είναι πως, εξηγούμε λάθος αυτό που νιώθουμε.
Και να στο εξηγήσω με λίγες απλές κουβέντες, το να πιούμε νερό είναι μια βιολογική ανάγκη, το να φάμε την τροφή μας είναι μια βιολογική ανάγκη, σαφέστατα ΔΕΝ είναι πάθος αλλά βιολογική ανάγκη.

Τα πράγματα είναι κάπως πιό kinky. Από λογιστικής πλευράς, η φύση οδηγεί προς, αλλά και ευνοεί συγκεκριμένες συμπεριφορές και πρακτικές. Σε απομονωμένες ωστόσο στιγμές της, τόσο χρονικά όσο και χωρικά, ευνοεί και παράγει κάποιες άλλες.

Σε αυτές, η μαλακiα σε κάθε της εκδήλωση, μπορεί να είναι τουλάχιστον συμβατή, αν όχι υποχρεωτικά προκαθορισμένη. Το αυταπόδεικτον του συμπεράσματος, νομίζω που είναι προφανές.

08/09/2014, 03:37:39
Εις κάθε περίπτωσις, η μαλακiα έχει έναν εντελώς δικό της τρόπο αυτολογοκρισίας.

Μοιάζει κάπως με τις ασθένειες που μεταδίδονται μόνο δια της ατμοσφαίρας και ουχί δι επαφής.

Εις την τελικήν, δια της ατμοσφαίρας μεταδίδεται μόνο το μικρόβιον, και εις καμμίαν περίπτωσις ο ίδιος ο μαλάκαs. Το οποίον, υπό μιαν εντελώς στοχαστική θέαση, αποτελεί και μιαν δίκαιη ελπίδα.

08/09/2014, 04:01:40
Γενικώς, άμα και μπλέξεις τη βούρτσα με τη βούρτσα, γίνεσαι αόρατος. Ως προσωπικότητα και ως είδος. Το πρώτο είναι επιθυμητό, το δεύτερο καθίσταται αναγκαίο.

Shadow_DancerΜέλος
08/09/2014, 04:13:06
Ξενύχτι εις καθαρεύουσαν, χαχα, οκ...

quote:
Εις την τελικήν, δια της ατμοσφαίρας μεταδίδεται μόνο το μικρόβιον, και εις καμμίαν περίπτωσις ο ίδιος ο μαλάκαs.

Και ακριβώς εδώ, ο κλειδαράς, παρατηρεί τη διαφορά ανάμεσα στη νοθρότητα (μαλακία εις τη Δημοτική) και τον αυνανισμό (μαλακία ξανά εις τη Δημοτική).

Τελικά η αρχαίζουσα είναι αθάνατη γλώσσα φίλε μου ντιεσέμη.

Χωρίς πλάκα, δε πα να ναι διεθνής γλώσσα η Αγγλική, ο άνθρωπος που δεν κατέχει την Αρχαίζουσα Καθαρεύουσα είναι πολύ φτωχός.....
Κι εγώ είμαι ένας απ' αυτούς.

08/09/2014, 04:31:08
Κλειδαρά

Ο θέμας είναι στο σημαινόμενον και ουχί εις στο σημαίνον. Στα αλήθεια ωστόσο, η ελληνική γλώσσα είναι μια ατελείωτη γιορτή. Σαν να σου δίνουν ένα κατοσταμύριο lego και άδεια για μια ζωή να παίζεις.

08/09/2014, 04:55:35
Κι αν το θες και αλλιώς, οι αγαστοί τύποι του ελαιώνα είναι πληρέστεροι από τους θαυμαστοί κήποι στη βαβυλώνα.

08/09/2014, 11:52:44

quote:
Μισφραγμούθωσις
Δεν είναι προϊόν του χριστιανισμού ο μισογυνισμός και η αποχή από τον έρωτα. Ούτε προϊόν αίρεσής
του.

Η αλήθεια είναι ότι στον πρώιμο χριστιανισμό όπως και στα ευαγγέλια δεν υπάρχουν ενδείξεις μισογυνισμού, εκτός από το παρακάτω απόσπασμα στο κατά Ιωάννη, στο οποίο υπάρχει υποψία περιφρόνησης, όταν ο Ιησούς αποκαλεί την μητέρα του γυναίκα και όχι μητέρα. Η άποψή μου είναι ότι το συγκεκριμένο μάλλον προστέθηκε αργότερα από κάποιο μισογύνη αντιγραφέα.

Ἰησοῦς οὖν ἰδὼν τὴν μητέρα καὶ τὸν μαθητὴν παρεστῶτα ὃν ἠγάπα, λέγει τῇ μητρὶ αὐτοῦ· γύναι, ἴδε ὁ υἱός σου.   εἶτα λέγει τῷ μαθητῇ· ἰδοὺ ἡ μήτηρ σου. καὶ ἀπ᾿ ἐκείνης τῆς ὥρας ἔλαβεν ὁ μαθητὴς αὐτὴν εἰς τὰ ἴδια. Ιω. 19, 26-27 

Ο μισογυνισμός ξεχειλίζει στις επιστολές του Παύλου ο οποίος υποβαθμίζει την γυναίκα έναντι του ανδρός, και συνεχίζεται με τους ανέραστους πατέρες της εκκλησίας οι οποίοι ξεχνώντας το πως και από ποιόν ήλθαν στον κόσμο εκφράζονται με τον χειρότερο τρόπο για τις γυναίκες. Μια ματιά στον Τερτυλιανό ο οποίος εξυμνεί τον ευνουχισμό και τους ευνούχους για την βασιλεία των ουρανών, καθώς και στον Ωριγένη που αυτοευνουχίστηκε για τον ίδιο σκοπό, νομίζω ότι είναι αρκετή για να πείση κάποιον που δεν έχει θρησκευτικές παρωπίδες. Εκτός όμως από τον Τερτυλιανό και οι άλλοι πατέρες της εκκλησίας στους λόγους τους εκφράζονται περιφρονητικά για τις γυναίκες και τις στολίζουν με τα χειρότερα επίθετα. Θαυμασε μεςρικά από αυτά,,,,

Η γυναίκα είναι ένας ναός χτισμένος πάνω σε ένα υπόνομο   Ιερώνυμος

Η γυνή άπαξ ωμίλησε και το παν κατέστρεψε   Χρυσόστομος

Μία γυναίκα, αν λάβουμε υπ' όψην μας ποιά είναι η φύση της, πρέπει να αισχύνεται γι'αυτήν Κλήμης Αλεξανδρείας  

Οι γυναίκες δεν πρέπει να έχουν απολύτως καμιά διαφώτιση ή παιδεία. Αλλά πραγματικά πρέπει να απομονώνονται γιατί είναι η αιτία των μισητών και ακουσίων στύσεων στους αγίους άνδρες.   Ιερός Αυγουστίνος

Η γυναίκα δεν έχει την άδεια να αφήνει τον άνδρα της, αλλά, κι αν δέρνει αυτήν εκείνος, πρέπει να υπομένει κι όχι να χωρίζεται, κι αν την προίκα της ξοδεύει, κι αν σε άλλες γυναίκες πορνεύει, αυτή πρέπει να καρτερεί. Ώστε η μεν γυναίκα, η αφήσασα τον άνδρα της μοιχαλίς είναι αν πάρη άλλον, ο δε αφεθείς αυτός άνδρας, αν πάρει άλλη, συγχωρείται  Μέγας Βασίλειος, Πηδάλιο, κανών Θ

Είναι καλύτερο να φας δηλητήριο, παρά να συμφάγεις με μιά γυναίκα, και αν ακόμη είναι μητέρα σου ή αδελφή σου  Ισαάκ ο Σύρος

Αν σ' ένα σταυροδρόμι συναντήσεις το διάβολο και μιά γυναίκα, πήγαινε προς τα εκεί που είναι ο διάβολος και όχι εκεί που είναι η γυναίκα  Κοσμάς ο Αιτωλός

Είναι μακρύς ο κατάλογος, και αν προσθέσουμε και τα όσα έχουν πει κατα καιρούς οι καθολικοί και οι προτεστάντες κατά των γυναικών, γίνεται ακόμα μακρύτερος. Κλείνοντας θα ήθελα να σου υπενθυμίσω ότι μόλις το 1545 μ.Χ., στη Σύνοδο του Trendo οι επίσκοποι της Καθολικής Εκκλησίας αποφάνθηκαν ότι οι γυναίκες έχουν ψυχή.

*

08/09/2014, 14:21:59
quote:

Μοιάζει κάπως με τις ασθένειες που μεταδίδονται μόνο δια της ατμοσφαίρας και ουχί δι επαφής.

Αερομεταφερόμενη.
Η μαλακία, ως επιδημική ασθένεια, είναι εκτός ορίων του ΚΕΕΛΠΝΟ και υποχρεωτικά ο κάθε πολίτης πρέπει να βρεί μόνος του το φάρμακο.

Το δικό μου είναι, η σύζευξη με το υπερπέραν.
Σας το συνιστώ ανεπιφύλαχτα.Απεριόριστος χώρος εγγραφής.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

11/09/2014, 20:49:02
Ο Παύλος δεν είναι μισογύνης, θέλει ο άνδρας να είναι άνδρας και η γυναίκα γυναίκα.

Ο ευνουχισμός έχει να κάνει με την συνειδητή άρνηση των επιγείων απολαύσεων για να κερδηθεί ο ουρανός. Έχει να κάνει με την επιλογή της κατάστασης του "υπάρχειν" αντί της κατάστασης του "γίγνεσθαι".

Δεν σχετίζεται όμως με τον ευνουχισμό του Ουρανού ή των ιερέων της Κυβέλης, εικόνες που δείχνουν πέρασμα στην μητριαρχία και εκφυλισμό.

11/09/2014, 22:48:05
quote:
Μισφραγμούθωσις
Ο Παύλος δεν είναι μισογύνης

Για να σου φρεσκάρω την μνήμη.

θέλω δὲ ὑμᾶς εἰδέναι ὅτι παντὸς ἀνδρὸς ἡ κεφαλὴ ὁ Χριστός ἐστι, κεφαλὴ δὲ γυναικὸς ὁ ἀνήρ, κεφαλὴ δὲ Χριστοῦ ὁ Θεός. πᾶς ἀνὴρ προσευχόμενος ἢ προφητεύων κατὰ κεφαλῆς ἔχων καταισχύνει τὴν κεφαλὴν αὐτοῦ. πᾶσα δὲ γυνὴ προσευχομένη ἢ προφητεύουσα ἀκατακαλύπτῳ τῇ κεφαλῇ καταισχύνει τὴν κεφαλὴν ἑαυτῆς· ἓν γάρ ἐστι καὶ τὸ αὐτὸ τῇ ἐξυρημένῃ. ἀνὴρ μὲν γὰρ οὐκ ὀφείλει κατακαλύπτεσθαι τὴν κεφαλήν, εἰκὼν καὶ δόξα Θεοῦ ὑπάρχων· γυνὴ δὲ δόξα ἀνδρός ἐστιν. οὐ γάρ ἐστιν ἀνὴρ ἐκ γυναικός, ἀλλὰ γυνὴ ἐξ ἀνδρός· καὶ γὰρ οὐκ ἐκτίσθη ἀνὴρ διὰ τὴν γυναῖκα, ἀλλὰ γυνὴ διὰ τὸν ἄνδρα. Προς Κορινθίους Α΄ ΙΑ´ 4-9

Αν είχε εφευρεθεί τότε και η μπούργκα θα την είχε επιβάλλει.

῾Ως ἐν πάσαις ταῖς ἐκκλησίαις τῶν ἁγίων, αἱ γυναῖκες ὑμῶν ἐν ταῖς ἐκκλησίαις σιγάτωσαν· οὐ γὰρ ἐπιτέτραπται αὐταῖς λαλεῖν. ἀλλ᾿ ὑποτάσσεσθαι, καθὼς καὶ ὁ νόμος λέγει. εἰ δέ τι μαθεῖν θέλουσιν, ἐν οἴκῳ τοὺς ἰδίους ἄνδρας ἐπερωτάτωσαν· αἰσχρὸν γάρ ἐστι γυναιξὶν ἐν ἐκκλησίᾳ λαλεῖν. Προς Κορινθίους Α΄ ΙΔ´ 34-35

Αἱ γυναῖκες τοῖς ἰδίοις ἀνδράσιν ὑποτάσσεσθε ὡς τῷ Κυρίῳ, ὅτι ὁ ἀνήρ ἐστι κεφαλὴ τῆς γυναικός, ὡς καὶ ὁ Χριστὸς κεφαλὴ τῆς ἐκκλησίας, καὶ αὐτός ἐστι σωτὴρ τοῦ σώματος. ἀλλ' ὥσπερ ἡ ἐκκλησία ὑποτάσσεται τῷ Χριστῷ, οὕτω καὶ αἱ γυναῖκες τοῖς ἰδίοις ἀνδράσιν ἐν παντί. Προς Εφεσίους Ε’ 22-24

Αἱ γυναῖκες ὑποτάσσεσθε τοῖς ἀνδράσιν, ὡς ἀνῆκεν ἐν Κυρίῳ. Προς Κολοσσαείς Γ’ 18

Γυνὴ ἐν ἡσυχίᾳ μανθανέτω ἐν πάσῃ ὑποταγῇ· γυναικὶ δὲ διδάσκειν οὐκ ἐπιτρέπω, οὐδὲ αὐθεντεῖν ἀνδρός, ἀλλ' εἶναι ἐν ἡσυχίᾳ. ᾿Αδὰμ γὰρ πρῶτος ἐπλάσθη, εἶτα Εὔα· καὶ ᾿Αδὰμ οὐκ ἠπατήθη, ἡ δὲ γυνὴ ἀπατηθεῖσα ἐν παραβάσει γέγονε· Προς Τιμόθεον A΄ Β’ 1, 12-14

Για τέτοια ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών μιλάμε....

*

Edited by - Sesostris on 11/09/2014 22:50:09

11/09/2014, 22:56:17
quote:
Μισφραγμούθωσις
Ο ευνουχισμός έχει να κάνει με την συνειδητή άρνηση των επιγείων απολαύσεων για να κερδηθεί ο ουρανός. Έχει να κάνει με την επιλογή της κατάστασης του "υπάρχειν" αντί της κατάστασης του "γίγνεσθαι".

Δεν σχετίζεται όμως με τον ευνουχισμό του Ουρανού ή των ιερέων της Κυβέλης, εικόνες που δείχνουν πέρασμα στην μητριαρχία και εκφυλισμό.

Τα κάκαλα που λένε και οι Πόντιοι, είναι κάκαλα. Είται κόβονται προς χάριν του Γιαχβέ, είτε προς χάριν της Κυβέλης.

*