- Είναι το Ισραήλ ένα Έθνος σκλάβων? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Αισχύλος
Αναξαγόρας
Αριστοφάνης
Ευριπίδης
Ηρόδοτος
Πλάτων
Όλοι τους πέθαναν στην εξορία.
Επίσης τα ξενόδουλα εβραιομασονικά ονόματα αυτών που σκότωσαν τον ΣΩΚΡΑΤΗ και τον ΠΥΘΑΓΟΡΑ μη πα να τα ξέρει κανείς να τα μάθουμε όλοι;
Επειδή βλέπω "τρώγεστε" για την εμφανέστατη απάντηση,την οποία δεν είστε σε θέση να κατανοήσετε,περισσότερο εσυ Πάνο και ελάχιστα ο συνώνυμος,θα μπώ στον κόπο.
Ο Χριστιανισμός όπως και κάθε άλλη θρησκεία,ζώσα ή νεκρά, στηρίζεται και ανδρώνεται μόνον χάρις τις κάτωθι "ιδιότητες":
Αγνοια
Ηλιθιότητα
Αμορφωσιά
Γεωπολιτική σκοπιμότητα
Κέρδος
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Διαχρονικά, κάποιοι επώνυμοι ή ανώνυμοι, κάποιων ή και όλων των προαναφερθέντων ιδιοτήτων, εγκληματούν κατά των επιφανών ανδρών και γυναικών,εκμεταλευόμενοι την αριθμητική υπεροχή τους!!!
Αν αγαπητέ Πάνο μας,διαφωνείς με τα bold, σου συνιστώ να περάσεις απο του Σκλαβενίτη.Για καλή σου τύχη, εκείνος ο κάδος είναι ακόμη εκεί...!!!![]()
![]()
![]()
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:Σωστή η θέση σου για τους αρχαίους
Ο Χριστιανισμός όπως και κάθε άλλη θρησκεία,ζώσα ή νεκρά, στηρίζεται και ανδρώνεται μόνον χάρις τις κάτωθι "ιδιότητες":
Αγνοια
Ηλιθιότητα
Αμορφωσιά
Γεωπολιτική σκοπιμότητα
Κέρδος
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Διαχρονικά, κάποιοι επώνυμοι ή ανώνυμοι, κάποιων ή και όλων των προαναφερθέντων ιδιοτήτων, εγκληματούν κατά των επιφανών ανδρών και γυναικών,εκμεταλευόμενοι την αριθμητική υπεροχή τους!!!
quote:
και ελάχιστα ο συνώνυμος
Αυτή η κόντρα εδώ μέσα είναι ανεπανάληπτη, δηλαδή δεν κάνει σπιθαμή πίσω κανείς εδώ κ 10 χρόνια αλλά δεν κουράζεστε κιόλας? (wtf???) Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά...
Συγγνώμη αλλά δεν απαντάς σε δικό μου ερώτημα αλλά κάνεις μια γενικόλογη τοποθέτηση με την οποία όλοι μπορούν να συμφωνήσουν αρκεί να μην εννοείς τη δική του, ας πούμε, κατηγορία.
π.χ οι Χριστιανοί το κάνουν αλλά όχι οι παγανιστές και το αντίστροφο, οι Καθολικοί το κάνουν αλλά όχι οι Ορθόδοξοι και το αντίστροφο, οι κομμουνιστές το κάνουν αλλά όχι οι καπιταλιστές και το αντίστροφο κ.ο.κ.
Εδώ όμως μιλάμε για ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ θέμα.
Η θέση σου είναι ότι ο Χριστιανισμός "έθαψε" την Αρχαιοελληνική Σκέψη.
Εγώ σου πόσταρα λίστα Αρχαίων Ελλήνων Φιλοσόφων για να μου πεις ΕΣΥ πότε και ποιοι "έθαψαν" ΝΩΡΙΤΕΡΑ τους εν λόγω Φιλοσόφους και με ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ.
Αυτά ΜΠΟΡΕΙΣ να τα απαντήσεις για να υποστηρίξεις την αρχική σου θέση??? (π.χ να μας πεις ότι κανένα άλλο ιερατείο ή πολιτικό σύστημα εξουσίας δεν δίωξε αυτούς τους φιλοσόφους ως ΑΘΕΟΥΣ παρά μόνο ο Χριστιανισμός)
ΝΑΙ ή ΟΥ?
Αφού το ξεκαθαρίσουμε αυτό πάμε και στα πεπραγμένα του Χριστιανισμού επί του συγκεκριμένου θέματος για να δούμε πως αντιμετώπιζαν οι Πατέρες της Ορθοδοξίας την Αρχαία Ελληνική Σκέψη.
Όλα τ'άλλα που αναφέρεις είναι να'χαμε να λέγαμε...
Ερευνάτε τας Γραφάς
Edited by - PanosT on 21/01/2013 21:29:50
Επειδή βαριέμαι να κάνω edit στο προηγούμενο μηνυμα μου και ίσως μπλεχτείς μ'αυτό που θέλω να σου πω το resume είναι το εξής.
Αν θεωρείς ότι αυτοί οι επιφανείς άνδρες κυνηγήθηκαν πρώτα από τους Παγανιστές/Δωδεκαθειστές και ύστερα από τους Χριστιανούς γιατί αναφέρεσαι ΜΟΝΟ στους Χριστιανούς.
Επαναλαμβάνω ότι όποτε θες συζητάμε και για τα δυο "κυνηγητά" και να δεις τι λαβράκια έχουν να βγουν στην επιφάνεια...
Ερευνάτε τας Γραφάς
Edited by - PanosT on 21/01/2013 21:38:12
quote:quote:quote:Για να ασχοληθώ, θα πρέπει να με νοιάζει. Για να διαβάσω όλη την παλαιά διαθήκη να ερμηνεύσω μια φράση ή να κάτσω να διαβάσω και όλη την ιστορία της εποχής, θα πρέπει να μην έχω τίποτα καλύτερο να κάνω, τουτέστιν: να ειμαι ο Eumenis. Όχι οτι ο Ευμενής την έχει διαβάσει ή οτι έχει κάποια ειδίκευση στην ιστορία, φυσικά και όχι, αλλά σαν γνήσιος προπαγανδιστής πρέπει να ξέρει κάποια πράγματα ή τουλάχιστον να έχει κάποιον να του τα υπαγορεύει.
Ντοτορο αυτο είναι αλήθεια ή ψέματα?1ον. Δεν σε νοιάζει.
2ον. Δεν διάβασες όλη την παλαιά διαθήκη.
3ον. Όποιος την διάβασε δεν είναι παρά ένας ελεεινός προπαγανδιστής.
4ον. Αποφεύγεις να απαντήσεις.
5ον. Ισχυριζόμενος: "Όχι ότι ο Ευμενής την έχει διαβάσει ή ότι έχει κάποια ειδίκευση στην ιστορία, φυσικά και όχι" ενώ δεν με γνωρίζεις, αποδεικνύει ότι είσαι ένας θλιβερός φανατικός.
και ισχυρίζεσαι πως η παλαιά διαθήκη είναι έχει ενδιαφέρον περιεχόμενο!
Μπορώ να σε σφυροκοπήσω ανελέητα, αλλά δεν θα το κάνω γιατί είσαι αδιάβαστος, αναλφάβητος και ανεπίξεστος (Λεξικό:
http://www.lsj.gr/index.php/%CE%91%CE%BD%CE%B5%CF%80%CE%AF%CE%BE%CE%B5%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%82) .
Πάρε όμως μία γεύση:ενδιαφέρον και το περιεχόμενο αυτό;
2. ΗΣΑΪΑΣ Θ', 11-12
καί ράξει ο θεός τους επισταμένους επί όρος Σιών επ' αυτούς καί τους εχθρούς αυτών διασκεδάσει, Συρίαν αφ' ηλίου ανατολών καί τους Ελληνας αφ' ηλίου δυσμών, τους κατεσθίοντας τον Ισραήλ όλω τω στόματι, επί πάσι τούτοις ουκ απεστράφη ο θυμός, αλλ' έτι χείρ υψηλή.
3. ΙΕΖΕΚΙΗΛ ΚΕ', 16-17
Δια τούτο τάδε λέγει Κύριος: ιδού εγώ εκτείνω την χείρα μου επί τους αλλοφίλους καί εξολοθρεύσω Κρήτας καί απολώ τους καταλοίπους τους κατοικούντας την παραλίαν. Καί ποιήσω εν αυτοίς εκδικήσεις μεγάλας, καί επιγνώσονται διότι εγώ Κύριος εν τω δούναι την εκδίκησιν μου επ' αυτούς.
4. ΑΜΩΣ Α', 7-8
Καί εξαποστελώ πυρ επί τα τείχη Γάζης καί καταφάγεται τα θεμέλια αυτής. Και εξολοθρεύσω κατοικούντας εξ Αζώτου , καί εξαρθήσεται φυλή εξ Ασκαλώνος, καί επάξω την χείρα μου επί Ακκάρων, καί απολούνται οι κατάλοιποι των αλλοφύλων, λέγει Κύριος.
5. ΣΟΦΟΝΙΑΣ Β', 4-6
...διότι Γάζα διηρπασμένη έσται, καί Ασκαλών εις αφανισμόν...
Τώρα εάν επιθυμείς να με αντιμετωπίσεις κλείσε τον Η/Υ, ρίξου στο διάβασμα για μιά τουλάχιστον 5ετία και έλα να τα πούμε.Όχι πως θα με καταβάλεις, αλλά τουλάχιστον θα χάσεις με αξιοπρέπεια.
Καταρχην να πω οτι η Π.Διαθηκη δεν ειναι καθολου αλοιωμενη.Φροντισε ο Θεος να φτασει μεχρι σημερα με μοναδικη ακριβεια.Εκληρωσεις προφητειων στις μερες μας το αποδεικνυουν,χωρις καμμια αμφιβολια.Η γνωστοποιηση τους δεν θα αργησει να γινει.
Τωρα για τα χωρια που παρεθεσες.Γιατι;;;
Οσο για το αρχικο ερωτημα.Νομιζω εχουν καταφερει(οι Σιωνιστες)να υποδουλωσουν ολες τις φυλες,οχι μονον τις 12 του Ισραηλ.
321
quote:Μόλις τις αφαίρεσες και το ένα ελαφρυντικό που είχε
Καταρχην να πω οτι η Π.Διαθηκη δεν ειναι καθολου αλοιωμενη.
Αλλά κατα τα άλλα θεωρώ οτι πρόκειται για ένα συνδυασμό αρκετά διαφορετικών κειμένων, πιθανώς αλλοιωμένων.
quote:
Πέρα απο τη πλάκα, θεωρώ οτι η Π. Διαθήκη είναι κατα βάση συμβολική (όχι σε όλη της την έκταση, αλλά σε μεγάλο μέρος).
Αλλά κατα τα άλλα θεωρώ οτι πρόκειται για ένα συνδυασμό αρκετά διαφορετικών κειμένων, πιθανώς αλλοιωμένων.
Μπορει να σου φαινεται περιεργο,αλλα δεν ειναι καθολου αλλοιωμενη
Ξερεις ειναι και θεμα πιστης, οτι δεν το επτρεψε ο Θεος.Περα απο την λογικη που σε οδηγει σε αυτο το συμπερασμα(δικαιως για αλλα κειμενα)εδω μενει να αποδειχθει η μη αλλοιωση της.Οι προφητειες κατα βαση θα το αποδειξουν.Ενα πολυ σημαντικο μερος ηδη επιβεβαιωνει τον ισχυρισμο μου
321
quote:Για μένα η λογική της προφητείας είναι μιας άλλης εποχής, με άλλους ανθρώπους. Είναι ίσως για τη γιαγιά που είναι 101 χρονών και μεγάλωσε στο χωριό, αλλα και για αυτή ακόμα η λογική της προφητείας είναι κάποιας άλλης εποχής. Δεν μπορώ να καταλάβω αυτή τη λογική, ούτε να αντλήσω ελπίδα απο αυτή.
Ξερεις ειναι και θεμα πιστης, οτι δεν το επτρεψε ο Θεος.Περα απο την λογικη που σε οδηγει σε αυτο το συμπερασμα(δικαιως για αλλα κειμενα)εδω μενει να αποδειχθει η μη αλλοιωση της.Οι προφητειες κατα βαση θα το αποδειξουν.Ενα πολυ σημαντικο μερος ηδη επιβεβαιωνει τον ισχυρισμο μου
Αυτό που μπορώ να καταλάβω, είναι το τι προσφέρει σε κάποιον η πίστη στο Χριστό. Τα υπόλοιπα δεν μπορώ να τα καταλάβω, μου φαίνονται εκτός πραγματικότητας, μου φαίνεται οτι δεν έχουν σχέση με την ΑΛΗΘΕΙΑ.
Απο την μεριά μου, σαν παλιός χριστιανός ορθόδοξος, και επειδή ήμουν κάποτε και εγώ σε αυτό το τριπάκι της ορθοδοξίας, μπορώ να σε διαβεβαιώσω οτι αν πάψεις να πιστεύεις στο δόγμα, ο Θεός θα είναι ακόμα εκεί.
Απο 'κει και πέρα, είναι δικιά σου η ζωή, διάελεξε τι θα κάνεις μαζί της.
Αλλοίωση πάντως επιχειρείται και σήμερα όσον αφορά τις μεταφράσεις της Αγίας Γραφής στο Δυτικό κόσμο (και ιδίως για την Αμερική που γνωρίζω). Κάθε χρόνο (που λέει ο λόγος) βγαίνει και μια καινούρια μετάφραση που για όσους ξέρουν στοιχειώδη Αγγλικά και γνωρίζουν την Ελληνική απόδοση θα δουν ότι η μετάφραση στην Αγγλική γλώσσα είναι της πλάκας με όλα τα νοήματα διαστρεβλωμένα.
Είναι πολύ λογικό αντίστοιχες αλλοιώσεις (είτε από λάθος είτε από δόλο) να έχουν γίνει και στα παλαιότερα κείμενα που σήμερα θεωρούμε "πρωτότυπα".
Οτιδήποτε, οποτεδήποτε και από τον οποιονδήποτε να έχει συμβεί, η ίδια η Πίστη και η κεντρική ιδέα, μέχρι ο πιστός να εισέλθει στα "ενδότερα" και να αρχίσουν οι βιωματικές εμπειρίες, παραμένει ΑΝΑΛΛΟΙΩΤΗ.
Το μόνο κείμενο που παραμένει αναλλοίωτο είναι η Αποκάλυψη όπου αναφέρει ρητά και κατηγορηματικά στους τελευταίους στίχους τα εξής:
Απ Κβ‐18 Μαρτυρῶ ἐγὼ παντὶ τῷ ἀκούοντι τοὺς λόγους τῆς προφητείας τοῦ βιβλίου τούτου. ἐάν τις ἐπιθῇ ἐπὶ ταῦτα, ἐπιθήσει ὁ Θεὸς ἐπ᾿ αὐτὸν τὰς πληγὰς τὰς γεγραμμένας ἐν τῷ βιβλίῳ τούτῳ·
Απ Κβ‐19 καὶ ἐάν τις ἀφέλῃ ἀπὸ τῶν λόγων τοῦ βιβλίου τῆς προφητείας ταύτης, ἀφελεῖ ὁ Θεὸς τὸ μέρος αὐτοῦ ἀπὸ τοῦ ξύλου τῆς ζωῆς καὶ ἐκ τῆς πόλεως τῆς ἁγίας, τῶν γεγραμμένων ἐν τῷ βιβλίῳ τούτῳ.
Ερευνάτε τας Γραφάς
Edited by - PanosT on 21/01/2013 23:36:11
Για να 'εγκαινιάσω' λοιπόν τον λογαριασμό μου θα υποβάλλω κι εγώ με τη σειρά μου ένα ερώτημα προς τους Χριστιανούς.
Η ερώτηση μου είναι η εξής:
Για ποιόν λόγο, ενώ είστε σίγουροι για την πίστη σας, δεν βλέπουμε ούτε έναν άνθρωπο σήμερα να θυσιάζει 60-70 χρόνια από τη ζωη του προς χάριν της αιωνιότητας; Ούτε έναν άνθρωπο να ακολουθεί την 'εν χριστώ ζωη', ούτε εναν ανθρωπο να αφιερώνεται στον άνθρωπο; Και γιατί όταν ανακαλύπτουμε τέτοιους ανθρώπους, το πιο πιθανό είναι να ΜΗΝ είναι χριστιανοι;
Για να δεις τέτοιους ανθρώπους, αν περιμένεις να τους δεις στον Άλφα ή στον Αντένα, άδικα στήνεσαι μπροστά στην τηλεόραση.
Υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι αλλά πρέπει να τους ψάξεις. Στους ανθρώπους αυτούς δεν αρέσει η δημοσιότητα και δεν γίνονται πρωταγωνιστές θεαμάτων προς τέρψη τρίτων.
Μη μπαίνεις και εσύ στο τρυπάκι του στησίματος στον τοίχο των Χριστιανών, αρχίζοντας την ανάκριση και τη δίκη.
Η εν Χριστώ ζωή δεν είναι ΜΟΝΟ αυτά που εσύ νομίζεις πως είναι. Δεν είναι μόνο η παροχή βοήθειας προς κάποιον ή κάποιους που την έχουν ανάγκη. Αυτό μπορεί να το κάνει κάποιος για πολλούς και διάφορους λόγους, χωρίς αυτό να προϋποθέτει πως είναι και Χριστιανός.
Το πώς θα κυλίσει η συζήτηση στο θέμα που άνοιξες θα εξαρτηθεί από τη δική σου διάθεση.
Να είσαι καλά.

Ένα απλό παράδειγμα αναφέρω, κατα σύμπτοση είναι και χριστιανοί οι παραπάνω, δεν έχει καμμία σημασία όμως αυτό, σημασία έχει ότι υπάρχουν ακόμα ΑΓΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ και αν μη τι άλλο αυτό είναι και το μόνο παρήγορο...
Πιστεύω πως για όσους πιστεύουνε, το να ακολουθήσουν το δογμα τους, τις αρετές του δόγματός τους, και τις εντολές του Θεού τους, είναι ένα πράγμα κατ'εμέ ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ. Αυτός που είναι σίγουρος για τα πιστεύω του είναι γελείο να μην μπορεί να είναι ένας Άγιος, όταν μάλιστα η 'ανταμοιβή' είναι η αιώνια ζωή στον εκάστοτε παράδεισο. Και η ερώτηση μου διαφορετικά διατυπωμένη είναι η εξής:
Μήπως η μεγάλη πλειοψηφία των πιστών σε δόγματα που αφορουν μεταθανάτιες αιώνιες ζωες στην κόλαση ή στον παράδεισο, δεν πιστεύουν αρκετά; Μήπως οι αποδείξεις δεν είναι αρκετές;
Και προσωπικά σε σένα ψηλέ που σε παρακολουθώ χρόνια και μου είσαι πολύ συμπαθής αν και τελείως αντίθετος στις απόψεις σου, απάντησε μου σε παρακαλώ σ αυτό.... Είναι τόσο δύσκολο να είσαι αναμάρτητος ή να τείνεις στον αναμάρτητο όταν είσαι σίγουρος για την ύπαρξη του Θεού και του λόγου του;;;;
quote:
Και προσωπικά σε σένα ψηλέ που σε παρακολουθώ χρόνια και μου είσαι πολύ συμπαθής αν και τελείως αντίθετος στις απόψεις σου, απάντησε μου σε παρακαλώ σ αυτό.... Είναι τόσο δύσκολο να είσαι αναμάρτητος ή να τείνεις στον αναμάρτητο όταν είσαι σίγουρος για την ύπαρξη του Θεού και του λόγου του;;;;
Ναι! Στην εποχή που ζούμε βεβαίως είμαστε τόσο βουτηγμένοι στην αμαρτία που μας είναι και δύσκολο να τη ξεχωρίσουμε απο το "φυσιολογικό"(αναφέρεται άλλωστε και στα ευαγγέλια). Είναι πολύ δύσκολο γιατι η αμαρτία δεν πρέπει μόνο να εξαλειφθεί στις πράξεις μας αλλα και στο τρόπο σκέψης μας, στο υποσυνείδητο μας, στον συναισθηματικό μας κόσμο κλπ.
Πρέπει δηλαδή να αλλάξουμε ΜΟΝΤΕΛΟ ΖΩΗΣ.
Και ως γνωστόν(σε κάποιους) για καθε τι ανώτερο πρέπει να θυσιαστεί κάτι κατώτερο. Τι πάει να πει αυτό? Οτι για να αρχίσω να σ'αγαπάω(ανώτερο) πρέπει να πάψω να σε μισώ(κατώτερο). Δεν γίνεται δηλαδή να θέλω να σε σφάξω, να σε χτυπήσω, να σου πω μια κακιά κουβέντα, να σε ενοχλήσω επειδή με ενόχλησες και ταυτόχρονα να σ'αγαπάω άρα και να δουλεύω για την ευτυχία σου. Η "Αγάπη βεβαίως που υπάρχει στις μέρες μας είναι μια μορφή ΕΓΩΙΚΉΣ ΑΓΑΠΗΣ ή πιο έυκολα ΑΜΑΡΤΟΛΉΣ ΑΓΑΠΗΣ. Η αμαρτία βρίσκεται μέσα μας. Το προπατορικό αμάρτημα βλέπεις... αμαρτίες γονέω παιδεύουσι τέκνα.. Η αμαρτία εγινε μέρος της ζωής μας!
quote:
Μήπως η μεγάλη πλειοψηφία των πιστών σε δόγματα που αφορουν μεταθανάτιες αιώνιες ζωες στην κόλαση ή στον παράδεισο, δεν πιστεύουν αρκετά; Μήπως οι αποδείξεις δεν είναι αρκετές;
Δεν σκέφτονται αρκετά. Αλλα ναι δεν πιστεύουν αρκετά, πιστεύουν περισσότερο τυπικά απλά επειδή νιώθουν οτι "κάτι" υπάρχει. Άλλωστε, ίσως αν ήταν σίγουροι να μιλούσαμε για φανατισμό και όχι για πίστη
"Όταν ο άνθρωπος είναι βέβαιος για τον θεό, ο Θεός αμφιβάλλει για τον άνθρωπο"
Το ερώτημα είναι ποιο είναι το "αντικείμενο" της "πίστης"? Αν πρέπει βέβαια να υπάρχει κάποιο αντικειμενο. Η πίστη είναι μια μεγάλη ιστορία που ο καθένας την αντιλαμβάνεται διαφορετικά. Η πίστη σε μια ιδέα δεν καταργεί την έννοια της ειδωλολατρεία όπως λαθεμένα κάποιοι πιστεύουν. Θεωρώ οτι η πίστη είναι μια έννοια πιο γενική κάτι σαν την ελπίδα ή την ελευθερία. Δεν είναι δηλαδή κάτι ορισμένο. Αλλα δεν το χω σκεφτεί "πλήρως" ακόμα.. Η πίστη είναι κάτι που δημιουργείται μέσα απ τον σωστό τρόπο ζωής.. αυτό μάλλον θα μπορούσα να πω..
"..The Matrix can't tell you who you are"
http://www.youtube.com/watch?v=3E4icx7U8Cg
Ασυνείδητος πάει να πει απόλυτα ταυτισμένος με την επιθυμία(-τη σκεψη) και το συναίσθημα
quote:
standmanito -Για ποιόν λόγο, ενώ είστε σίγουροι για την πίστη σας, δεν βλέπουμε ούτε έναν άνθρωπο σήμερα να θυσιάζει 60-70 χρόνια από τη ζωη του προς χάριν της αιωνιότητας;
Ίσως γιατί η αιωνιότητα κερδίζεται με κάθε αποτύπωμα που αφήνουμε στο εδώ στο τώρα και όχι σε αυτό που πολύ έξυπνα κάποιοι έχουν υποσχεθεί…
Και βέβαια δεν χρειάζεται να «θυσιάσεις» τίποτα για να κερδίσεις την αιωνιότητα, γιατί η αιωνιότητα κρατάει μόνο μια στιγμή .

Φίλε standmanito, το να να προσπαθεί κάποιος στην ζωή του να είναι αγαθοποιός για να κερδίσει την "αιώνια ζωή" είναι ότι ποιο εγωιστικό υπάρχει! Το να είναι όμως κάποιος αγαθοποιός από αγάπη στον συνάνθρωπο, στα ζώα και στον ίδιο τον κόσμο μας, αυτός είναι ελπίδα αλλαγής ανεξάρτητα από συστήματα πίστης και ιδεολογίες. Προσωπικά έχω γνωρίσει και χριστιανούς και μουσουλμάνους αλλά και άθεους "αγίους".

Άν δεχθούμε την θεωρία της μετανσάρκωσης,μπορούμε να πούμε οτι μερικές ψυχές είναι παλιές και έτοιμες για το μεγάλο βήμα της αφύπνισης.Ενώ μερικές άλλες είναι πολύ μικρές για κάτι τέτοιο,οπότε πρέπει να μαζέψουν εμπειρίες. Μαζί με πολλά άλλα μπορούμε να πούμε οτι είναι πάνω απ'όλα θέμα εξέλιξης της ψυχής,και κάτι τέτοιο γίνεται μόνο απο εμπειρίες.
Πάντως είναι οδυνηρό να βλέπεις ανθρώπους να είναι βουτηγμένοι στην αμαρτία και να έχουν άγνοια.