- Υβρεις κατά των Ελλήνων στα εκκλησιαστικά βιβλία... 2 - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
γιαπετ μου
για πες τι έβγαλες από την συζήτηση σχετικά με τον ιδιοκτήτη του γαϊδάρου, τους δούλους Θεού, κλπ κλπ κλπ?
Να πω καλό χειμώνα ή δεν τελείωσαν οι διακοπές ακόμη;![]()
Μην λες ότι δεν βγαίνουν συμπεράσματα από τέτοιες "συζητήσεις", βγαίνουν αλλά... δεν είναι ανακοινώσιμα δημοσίως.![]()
![]()
quote:
Eκτός από αυτά που διάβασα κι όλο με σήκωναν από τα πατώματα.[/b]
Θαύμα, θαύμα. Πέταξες ρε θηρίο;;;![]()
![]()
![]()
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
http://www.mindfloga.blogspot.com/
quote:
Ψηλός
Δεν ξέρω τι είναι αυτό που σας πορώνει και σας φανατίζει τόσο κατά του Χριστιανισμού και του Ελληνισμού προσπαθώντας να σπείρετε μισαλλοδοξία και διχόνοια. Δεν με ενδιαφέρει να το μάθω.
Ο χριστιανισμός Ψηλέ δεν έχει καμία σχέση με τον ελληνισμό . Είναι δύο εντελώς αντίθετες φιλοσοφίες .
quote:
Ψηλός
Αυτό που έχει σημασία, είναι να σας διαβάζει ο κόσμος εδώ και να βγάζει τα συμπεράσματά του. Δυστυχώς, από ανθρώπους σαν και εσάς, το έθνος μας υπέφερε και υποφέρει ακόμη και σήμερα. Εύχομαι κάποια στιγμή ο "σπόρος" αυτός να σταματήσει να ευδοκιμεί στην Ελλάδα. .
Ο κόσμος όμως βγάζει εξ’ ίσου συμπεράσματα και από τις δικές σου απαντήσεις .
quote:
Ψηλός
*Διάβασα σήμερα στα νέα πως κατόπιν μαρτυρίας τουρκοκύπριου, 320 ελληνοκύπριοι αιχμάλωτοι σφαγιάστηκαν από τον τουρκικό στρατό, στο πλαίσιο της εθνοκάθαρσης, κατά την εισβολή στο νησί.
Κοίτα να δεις τους ψεύτες τους ελληνοκύπριους τι σκαρώνουν!
Δεν ξέρουν άραγε πως αύριο, θα παρουσιαστούν οι macedon, Sesotris, γιαπετ και η λοιπή παλιοπαρέα και θα τους ζητάει "ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΑ" που θα επιβεβαιώνουν το περιστατικό και πως επρόκειτο για εθνοκάθαρση και όχι για "άρνηση απόδοσης τιμών στον αυτοκράτορα" .
Τώρα αυτό ρε Ψηλέ που κολάει ???? Έχει σχέση με αυτά που κουβεντιάζουμε όση ο φάντης με το ρετσινόλαδο . Γι’ αυτό σου έγραψα ότι δεν ανήκω στην κατηγορία αυτών που κάθονται μπροστά στον υπολογιστή , και γράφουν όποια κουταμάρα τους κατεβεί .
quote:
Ψηλός **Τελικά, δεν ξέρω αν είστε για γέλια ή για κλάματα;.
Όσον αφορά τις απαντήσεις σου Ψηλέ , ισχύει το πρώτο .
*
quote:
"Διότι, ένα καντήλι, δεν είναι αρχηγός κράτους."
Και το λές εσύ αυτό, φίλε Γιάπετ...
Ναι εγώ το λέω.
Γιατί, εσύ πιστεύεις ότι είναι αρχηγός κράτους ένα καντήλι;
Απ' την άλλη, όταν πιστεύεις ότι ένα περιστέρι συγκεντρώνει όλη τη σοφία των συμπάντων, γιατί ένα καντήλι να μην είναι... πρόεδρος;;;
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
Γιατί να πειράζει? Έχω ακούσει άλλα κι άλλα λες να κολλήσω στο ότι το φως που ανάβει στις λαμπάδες το στέλνει ο Θεός?
Ντόλυ? Α! αυτόν τον συμβολισμό δεν τον ξέρω, είχε κάποια σχέση ο Λούκυ Λουκ με τον Χριστιανισμό?![]()
Επίσης καλό χειμώνα, να είσαι καλά.![]()
-------------------------------------------------------------------
Και συμφωνώ βεβαίως με τον sesostris στο ακόλουθο
quote:
Η έννοια Θεός ευτελίζεται φίλε Βαγγέλη όταν αντί να προσπαθούμε μέσα από πνευματική ανάταση να πλησιάσουμε την τελειότητά του , τον υποβιβάζουμε με θαύμα , μαγγανείες , άγια μουμιοποιημένα πτώματα , φετίχ , και ένα σωρό άλλες αγυρτείες .
-------------------------------------------------------------------
Γιαπετ μου
Τέλος οι διακοπές, αρχίσαμε δουλειά.
Λέμε πλέον καλό χειμώνα![]()
quote:
Θαύμα, θαύμα. Πέταξες ρε θηρίο;;;![]()
Κυριολεκτικά τρομοκρατούσε και καταδυνάστευε η παλιά θρησκεία των τότε λαών κι όχι μόνο της Ελλαδας,πράγμα που ανατράπηκε τη εμφανίσει του χριστιανισμού, ο οποίος ελευθέρωσε τον άνθρωπο απο τα είδωλα και τις μαγγανίες...Αυτό ήταν ειδωλολατρεία φίλοι μου κι όχι η κάρα ενός ανθρώπου που αγίασε και μπορεί να βοηθήσει έναν που έχει κάποιο πρόβλημα, αν αυτός προσευχηθεί στον άγιο....Αυτά είναι πνευματικά πράγματα και θα έπρεπε να μπορείτε να κανετε την σύγκριση, χωρίς φακούς διαβολής....
Αγαπητή pyramid, μου αρέσει το κέφι σου..Για το φως, υπάρχουν σχετικά βιντεάκια κι άτομα που έζησαν το θαύμα.Θα τους βγάλουμε χαζούε με το ζόρι για να βγούν καποιο έξυπνοι;Αδικία δεν είναι;..
Ξέρω ότι ζούμε σε μια κοινωνία που λέμε ψέματα, αλλά τόσο πολύ ρε παιδί μου;
Η Ντόλυ είναι το πρώτο ..πρόβατο ......εργαστηρίου..Σκέψου αντίστοιχα τώρα.....
Βρε ήταν ανάγκη να ψάξεις τις ανοησίες του απολογητή για να φέρεις το άρθρο; Δώσε μας κατευθείαν το link. Μη νομίζουμε πως είναι και δικό σου το άρθρο... ![]()
quote:
Εξαιτίας της Ναζαρέτ ο Χριστός ονομάσθηκε Ναζωραίος (Ευσέβιος της Καισαρείας, αρχές του 4ου αιώνα μ.Χ.)
Ο Ευσέβιος λέει ότι η λέξη Ναζιραίος προέρχεται από το "ναζέρ" που είναι το λάδι του χρίσματος και "Ναζιραίος" είναι "αυτός που έχει χριστεί.
quote:
Ο δρόμος στο κέντρο της πόλης οδηγεί στην μεγάλη βασιλική του ευαγγελισμού που χτίσθηκε από τους Ρωμαίους Καθολικούς και διατηρεί ως Αγία Τράπεζα την σπηλιά του 1ου αιώνα μ.Χ. που ήταν το σπίτι της Παναγίας
Οταν πήγε η Ελένη ψάχνοντας για την ανύπαρκτη Ναζαρέτ, το μόνο που βρήκε ήταν ένα πηγάδι. Εκεί, της είπαν, πως ο Γαβριήλ ενημέρωσε τη Μαρία πως θα γεννήσει κι εκεί έφτιαξε αυτή μια εκκλησία.
Αυτή ήταν και η θεμελίωση της Ναζαρέτ.
Αργότερα, όταν πήγε η Αιθερία, μια συντοπίτισσα του φρενοβλαβούς Θεοδόσιου, κάποιοι καλόγεροι της έδειξαν ένα σπήλαιο και τη διαβεβαίωσαν πως εκεί έμενε η Μαρία. Αυτή λοιπόν έχτισε ένα ναό πάνω από το σπήλαιο.
quote:
Παρά την σκοτεινότητα της Ναζαρέτ, η αρχαιολογία έχει επιβεβαιώσει πως το χωριό αυτό ήταν κατοικημένο από τον 7ο αιώνα π.Χ., παρόλο που έζησε μια επανίδρυση τον 2ο αιώνα π.Χ.
Η Αρχαιολογία δεν έχει βρει τίποτε που να υποστηρίζει ότι κατοικούνταν η περιοχή την εποχή του Ηρώδη. Το μόνο που βρήκαν ήταν ρωμαϊκοί τάφοι της εποχής αυτής, κάτι που αποδεικνύει ότι η περιοχή δεν κατοικούνταν.
Ο Ωριγένης έμενε 50 χιλιόμετρα μακριά και δεν είχε ιδέα πού βρισκόταν η πόλη αυτή...
quote:
Μερικές από αυτές τις επιγραφές πηγαίνουν πίσω στο μισό του 1ου αιώνα π.Χ. και αναγνωρίζουν το μέρος ως το σπίτι της παιδικής ηλικίας του Ιησού
Δεν υπάρχει καμία επιγραφή στην περιοχή που να λέει κάτι τέτοιο. Αν τη βρεις φέρτην.
quote:
Καθώς ο Pfann περπατούσε κατά μήκος των ανώμαλων πεζουλιών του Νοσοκομείου της Ναζαρέτ νωρίτερα κατά την διάρκεια αυτού του έτους, έπεσε πάνω σε ένα αρχαίο θεμέλιο, όπου χρησίμευε για την παραγωγή κρασιού·
Ο θεολόγος Pfann ήταν ο δεύτερος αρχαιολόγος που έσκαψε στη Ναζαρέτ και δε βρήκε τίποτε παρά μόνο αυτό που αναφέρεις, το 1996.
Η "πόλη" των ευαγγελιστών έγινε χωριό με τον Μπαγκάτι (τον φραγκισκανό παπά που έκανε τις πρώτες ανασκαφές και βρήκε τους τάφους) για να γίνει μικροσκοπικό χωριό με τον Pfann και για να καταλήξουμε στο συμπέρασμα πως εκεί υπήρχε μια φάρμα ΜΙΑΣ οικογένειας μόνον.
quote:
ευρήματα επιγραφών ήσαν οι χονδρές μαρτυρίες μιας Ιουδαϊκής λατρείας της Παναγίας από τα πρώτα χρόνια
Τι κρίμα που αυτά τα ευρήματα των επιγραφών δεν τα έχει δει κανείς...
Ο λόγος που συντηρείται ο μύθος της Ναζαρέτ είναι πως ετησίως πάνω από ένα εκατομμύριο επισκέπτες ετησίως περνάνε από τη Ναζαρέτ. Αλλά πρόκειται για μία πόλη που έχτισαν οι θεολόγοι.
Τα υπόλοιπα στα είπε ο γιαπετ

macedon
μέχρι που βρήκες πάλι τη γνωστή λύση...Δεν υπάρχει, φέρε μου ένα Ναζωράιο του τότε να σε πιστέψω...
Κάτι πρέπει να κανεις μ αυτό...
Τα λίνκ, είναι γραμμένα,το ποιός τα έχει και τι λεει, μπορείς να τα δεις και να τα αμφισβητήσεις, άμα τολμάς...
Αλλά με τέτοιες δηλώσεις μόρς, μόνο αποφυγή και τη διαφήμιση με το
κορμί που ψέλλιζε ασυναρτησίες ο ..πατριώτης θυμίζεις....
Στο λέω γιατί σε βλέπω λίγο ντεφορμέ....
Γιατί να μην έχω κέφι, η ζωή είναι θαυμάσια!
Είχα μια φίλη που έλεγε «Δεν μπορώ να στενοχωριέμαι, οι πλαστικοί όλο και ακριβαίνουν την τιμή του botox, δεν έχω τα οικονομικά περιθώρια». Το είχε φιλοσοφήσει το θέμα. Έτσι λοιπόν κι εγώ.
Μπράβο σε όσους έζησαν ένα θαύμα, να είναι καλά να το διηγούνται. Που είπα ότι είναι χαζοί και κάποιοι άλλοι έξυπνοι?
Με δυσκόλεψες με αυτή την Ντόλυ, τι ακριβώς να σκεφτώ?
Έχει κάποια σχέση το φως που ανάβει στις λαμπάδες με την ύπαρξη του Θεού και δεν το έχω πιάσει?
Κάτι άλλο δεν μου έρχεται στο μυαλό, θα πάρω την βοήθεια του κοινού, για πες.![]()
quote:
pyramid
Η καθηγήτρια όμως τους είπε ακριβώς τα ίδια.
Μα... κι αυτοί οι αθεόφοβοι έβαλαν 12θείστρια θεολόγο στο σχολείο;
quote:
Θυμάσαι macedon που σου έλεγα ότι στα θέματα θρησκείας υπάρχουν αλλαγές, τουλάχιστον στα σχολεία?
Νομίζω πως είναι καιρός ![]()
quote:
pyramid
Δεν θα το συζητήσουμε το θέμα, έχω σταματήσει να μπαίνω στην διαδικασία.
Μα... γιατί; Δεν ξέρεις τι χάνεις! Ξέρεις πόσα πράγματα μαθαίνεις με τη συζήτηση;
Ο Γιάννης για παράδειγμα, έμαθε πως ο Παράδεισος είναι σαν πολυκατάστημα, με πολλούς ορόφους και διαφορετικά είδη στον καθένα. Από πού αλλού θα το μάθαινε αυτό;
quote:
trexa
Βρε καλό μου κορίτσι pyramid, πως με παρεξηγείς έτσι....
Πειράζει που εμείς οι ..κουτοχριστιανοί, πιστεύουμε κάτι και
έχουμε κι αποδείξεις γι αυτό;
Καλά σε λέει βρε κορίτσι μου. Αυτοί, οι χριστιανοί έχουν αποδείξεις γι'αυτό. Εσείς (πρωτοσύγκελοι οικουμενικών πατριαρχείων, πατριάρχες Ιεροσολύμων, επίσκοποι, καθηγητές θεολογίας, πιστοί χωρίς εγκεφαλικό πρόβλημα, κτλ.) που δεν είστε χριστιανοί (!) να μην τα πιστεύετε.
quote:
trexa
Καημένε μου Μακεδών, δεν μπορεσες να κοιμηθείς, φαίνεται
Ναι, όντως. Ημουνα έξω και γύρισα νωρίς το πρωί κατά τις 5. Δεν σε πείραξε, ε;
quote:
trexa
Αλλά με τέτοιες δηλώσεις μόρς, μόνο αποφυγή και τη διαφήμιση με το
κορμί που ψέλλιζε ασυναρτησίες ο ..πατριώτης θυμίζεις....
Δε βλέπω το λόγο να παραθέσω όλο το ιστορικό των ανασκαφών και των ευρημάτων και όλη την ιστορία της Ναζαρέτ εδώ πέρα. Κι αν διάβαζες και συ τα βιβλία που παρέθεσες ως αποδείξεις (και τα οποία αγνοείς τι λένε) θα έβλεπες ακριβώς τι λέει ο Pfann.
Α, και για να ασχολείσαι, η αρχαιολογική έρευνα κατέληξε στο γεγονός πως ΟΥΤΕ η Βηθλεέμ κατοικούνταν στα χρόνια του Ιησού.
quote:
trexa (από άλλο θέμα)
το κρίνο εγνωστοποίησε στην Παναγία ότι εδέχθει θεία σύλληψη
Καλά ρε, δε ντρέπεσαι καθόλου; Εσύ, ένας ορθόδοξος, να δέχεσαι την παράδοση των παπικών για το κρίνο; Ο κρίνος δεν έχει σχέση με την ορθοδοξία, είναι εφεύρημα των καθολικών και χρονολογείται από τον πάπα Ουρβανό το β΄. Γι'αυτό και ο λευκός κρίνος λέγεται "Madonna lily".
Ουνίτη, έ ουνίτη!

macedon
quote:
Κυριολεκτικά τρομοκρατούσε και καταδυνάστευε η παλιά θρησκεία των τότε λαών κι όχι μόνο της Ελλαδας,πράγμα που ανατράπηκε τη εμφανίσει του χριστιανισμού...
Έψαξα να βρω τρόπο και λέξεις να σου απαντήσω σοβαρά αλλά στάθηκε αδύνατον.
Ένα σου λέω μόνο, να μην κοιμάσαι με το θυμιατό αναμμένο.
@@ Δεν μπορεί να πιστεύει τέτοια πράγματα, δεν είναι δυνατόν@@--
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

macedon
quote:
Ο Γιάννης για παράδειγμα, έμαθε πως ο Παράδεισος είναι σαν πολυκατάστημα, με πολλούς ορόφους και διαφορετικά είδη στον καθένα. Από πού αλλού θα το μάθαινε αυτό;
Ο τρεχα.... ήταν σαφής, δεν μπορείς να λες ότι θέλειες.
Ο παράδεισος αποτελείται από βιλίτσες και ο καθένας κατοικεί εκεί που κρίνεται ότι του αρμόζει.
Βέβαια θα έχει και πολυκαταστήματα για κάλυψη παγίων αναγκών, αλλά δεν αναφέρθηκε, ακόμη, σ' αυτά και δεν γνωρίζουμε αν μπορούν όλοι να ψωνίζουν από παντού ή υπάρχουν περιορισμοί ανάλογοι της αγνότητας της επίγειας ζωής.
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
Θεωρώ ότι οι όποιες τρέχουσες συζητήσεις φιλοξενεί, μπορούν να συνεχιστούν σε άλλα θέματα πιο σχετικά και σιγά σιγά, να αρχίσουν να οδεύουν προς τα εκεί ή να δημιουργηθούν νέα, για να τις καλύψουν.
Νομίζω ότι στη μακρά πορεία του, άγγιξε ή αποπειράθηκε να αγγίξει το αντικείμενο που φιλοδοξούσε να πραγματευθεί, αρκετές φορές και ελπίζω, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, να ενημέρωσε ή να προσέφερε σε κάποιους αφορμές για αναζήτηση και απαντήσεις.
Δεν απετέλεσε βέβαια εξαίρεση και πολλές φορές έγινε πεδίο έντονων αντιπαραθέσεων, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι κι αυτές δεν είναι απαραίτητες σ' ένα ζωντανό διάλογο.
Η γκάμα των θεματικών ενοτήτων του esoterica είναι πολύ μεγάλη και πάντα υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας νέου θέματος, απ' όποιον το επιθυμεί ή νομίζει ότι έχει να προσθέσει κάτι σημαντικό...
Παρακαλώ τους συντονιστές να κλειδώσουν το παρόν θέμα, μετά από ενδεχόμενα μηνύματα κλεισίματος απ' όποιον φίλο επιθυμεί και με την προϋπόθεση ότι όλοι συμφωνούν σ' αυτό.
Άλλωστε όλοι μας θα συνεχίσουμε να συζητούμε, φαντάζομαι...
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
Περί ουνίας, πραγματικά αποκαλύπτεσαι, αλλά μάλλον σε ξέρουν, γι αυτο και δεν βλέπω κανέναν να εκπλησσεται με τις ..καλλιτεχνικές σου ικανότητες....Εδώ υποτίθεται σε κατηγορώ για συκοφάντη και ΠΛΑΣΤΟΓΡΆΦΟ;όχι..Ξέρω ότι έχεις χάσει τον μπούσουλα και αυτές είναι οι μόες σου ενέργειες στον διάλογο, η διαστρέβλωση και παραποίηση....Αλλά: ΑΠΟΚΑΛΎΠΤΕΣΑΙ...
Είναι λογικό , επαναλαμβάνω, να μην πιστεύετε σε Θεό καλοί μου φίλοι, προς τι το χάος;Κουλάρετε, μην αγχώνεστε, το παιχνίδι είναι χαμένο απο χέρι, μην τρέφετε..φρούδες ελπίδες...
Γιατί εκπλήσσεσαι βρε Γιάπετ περί τρομοκρατίας της αρχαίας θρησκείας;
Θές να μου πεις ότι υπήρχε περίπτωση, να είναι καμία γυναίκα τοσο βιτσιόζο, που να τη βρίσκει με ταύρο;Δεν είναι αυτό βιασμός;
Θέλεςι μήπως, να βάλουμε μερικές αναφορές παο αρχαίουε φιλοσόφους και τραγικούς, να θυμηθείς πως βλέπαν τους θεούς σου;
Και μην κάνεις ότι εκπλήσσεσαι..Ξέρει μόνος σου τι είδους θεοί ήταν....Άρπαζαν,μεθουσαν, μάλλωναν...Πολύ συνηθισμένοι άνθρωποι, δλδ..
Η ....Ντόλυ, για όσους ενδιαφέρονται, είναι ένα πρόβατο εργαστηρίου, το ίδιο και η παραληροφόρηση για το άγιο φώς, ποα τους άσπονδους φίλους του χριστιανισμού ..Όποιος δεν πιστεύει, πάει και το διαπιστώνει μόνος του.....
quote:Είναι πως θέλεις να το δεις.
... χριστιανισμός Ψηλέ δεν έχει καμία σχέση με τον ελληνισμό . Είναι δύο εντελώς αντίθετες φιλοσοφίες .
...
Ο Ελληνισμός είναι διαφορετικό φαινόμενο (δεν είναι "θρησκεία"). Οπότε απόλυτη αντιστοιχία δεν υπάρχει και η μεταξύ τους σύγκριση είναι σε ορισμένα καταχρηστική.
Στην πράξη και σε ορισμένα άλλα όχι μόνο σχέση υπάρχει, και μπορεί να αποδειχθεί, αλλά και αρμονία.
Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και διαφορές, αλλά δεν κυριαρχούν. Οπότε δεν είναι ασυμβίβαστα πράγματα.
Κάθε σημείο για το οποίο κάποιοι τονίζουν ασυμβατότητα μπορεί να βρεθεί ομοιότητα και αντιστοιχία.
Κι αυτό δείχνει η ιστορία (ενώ πχ η ιστορία δείχνει ότι ισλάμ και ελληνισμός δεν "κόλλησαν" καλά).
quote:
Τι φωτο είναι αυτή ρε Κώστα;;;
...Αποκλειστική...! ![]()

macedon
θέση του χαλίφη χριστιανισμού, έτσι δίχως λαικό έρεισμα...
Τι πιο φυσικό,απο το να λένε ότι δεν ταιριάζει με τον ελληνισμό ο χριστιανισμός;Εδώ λένε ότι διώχθηκε το 12θεο, που έγινε μόνο του
αόρατο, δίχως ἀζαξ....
Ειπαμε υπάρχουν και άνθρωποι, απολυταρχικών ιδεών, που πιστεύουν
ότι το 0,002% ενός λαού, μπορεί να οριοθετεί τις έννοιες, κατά βούλησην και κατά το δοκούν, για τους υπόλοιπους..Το προσωπικό τους δοκουν, βεβαίως, βεβαίως...
quote:
macedon
Ναι, όντως. Ημουνα έξω και γύρισα νωρίς το πρωί κατά τις 5. Δεν σε πείραξε, ε;
Άλλη φορά να πηγαίνεις σε ολονυχτίες να γίνεις "καλός άνθρωπος", δεν βλέπεις τους "φίλους" μας τους χριστιανούς εδώ μέσα πως τους ωφέλισε??? Μέσα στην καλοσύνη...ακριβώς αυτό που διδάσκει η θρησκεία τους!!!
Η Τεχνητή Νοημοσύνη Δεν Μπορεί να Νικήσει την Φυσική Ηλιθιότητα!!
------------------------
Μεγάλα Μαύρα Ράσα
Active Member
http://www.youtube.com/watch?v=q-shgwZdtS4
ΑΜΗΝ
quote:
Θές να μου πεις ότι υπήρχε περίπτωση, να είναι καμία γυναίκα τοσο βιτσιόζο, που να τη βρίσκει με ταύρο;Δεν είναι αυτό βιασμός;
Και βέβαια είναι βιασμός.
Βιασμός του ταύρου...
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ