- ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ VS ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ-ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΠΙΑ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Δεν μπορούμε ενδεχομένως να είμαστε απόλυτοι, σίγουρα σε αρκετές περιπτώσεις με τα ξερά κάηκαν και τα χλωρά, αλλά είναι γεγονός ότι η νέα εξ ανατολών ορμώμενη και Ιουδαιόφερτη θρησκεία ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΗΣΕ ΑΝΗΛΕΩΣ ΤΟΥΣ ΛΕΓΟΜΕΝΟΥΣ «ΕΘΝΙΚΟΥΣ». Δηλαδή τους Έλληνες……
Και επειδή η συνηθισμένη «καραμέλα» που χρησιμοποιούνε, για να «αγιάσουνε» το άγος του ανθελληνισμού που καταπιέζει την συνείδηση τους και τα άτιμα τα «κιτάπια» είναι το ότι «δεν το κάναμε εμείς αλλά η εξουσία», ας παραθέσουμε ένα εξόχως αποκαλυπτικό κείμενο των…..αποστόλων της αγάπης!
« Αιτήσαι δει τους θρησκευτικωτάτους Βασιλείς, ώστε τα εγκαταλείματα των ειδώλων τα κατά πάσαν την Αφρικήν, κελεύσαι παντελώς ανακοπήναι. Και γαρ εν πολλοίς τόποις παραθαλασσίοις και διάφοροις κτήσεσιν ακμάζει έτι της πλάνης η αδικία, ίνα παραγγελθώσι και αυτά απαληφθείναι και οι ναοί αυτών οι εν τοις αγροίς και εν αποκεκρυμμένοις τόποις, χωρίς τινός ευκοσμίας καθεστώτες, παντί τρόπω κελευσθώσι καταστραφήναι!» (Πηδάλιο, σελ 497, Καρθαγ.Κανών 67)
Λοιπόν, «με κάθε τρόπο να καταστραφούνε!! Αυτά τα…….λόγια αγάπης, αφού τα «αγιάσανε» οι «Πατέρες» της ΝΕΑΣ Θρησκείας, εστάλησαν ΓΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ στους αυτοκράτορες (….και καλούς χριστιανούς..) Ονώριο και Αρκάδιο.
Ετσι λοιπόν, όπως και στην συγκεκριμένη «εν Καρθαγένη τοπικής συνόδου», στέλνονταν τα ραβασάκια στους Θρησκόληπτους Ταλιμπανοχριστιανούς της εποχής!
Έτσι και χειρότερα λοιπόν….
Συμφωνώ μαζί σου ότι η θρησκεία αυτή κατέστρεψε και κυνήγησε τον Ελληνισμό (και όχι μόνο), όπως επίσης θέλω να πιστεύω στην ύπαρξη κάποιων (έστω και λίγων) οι οποίοι είναι χριστιανοί αλλά πιστεύουν και στις αλήθειες και στον τρόπο σκέψης των Ελλήνων φιλοσόφων. Δεν μπορώ να είμαι όμως σίγουρος για αυτό. Είναι δυνατό να γίνει; Μπορεί κάποιος να ζήσει πιστεύοντας σε αυτούς τους δύο "κόσμους"; Είναι τόσο διαφορετικοί; Προσωπικά ακόμα ψάχνομαι.
Την απάντησή σου τη ξέρω και κατά κανόνα τη συμμερίζομαι αλλά δεν πιστεύω ότι είναι σωστό να κρίνουμε κάποιους ανθρώπους που πιστεύουν σε κάτι με βάση τα λάθη κάποιων ανθρώπων οι οποίοι παρερμήνευσαν κάποια πράγματα. Αλλά θα μου πεις... "κοίτα το αποτέλεσμα!"
Με εκτίμηση.
--Je^3--

..."follow me" the wise man said, but he walked behind...
Οι ιστορικες πηγες λεει ειναι τα βιβλια του Β.Ρασσια
Επινοει δικες του ιστορικες πηγες αυτος ο κυριος;;;
Υπαρχει Καρμιλλον ορος στην Αρμενια;;;
Σε επίδειξη δυνάμεως, οι σκληροπυρηνικοί χριστιανοί πυρπολούν το Ναό της Θεάς Φορτούνα ... Επιδειξη δυναμεως οι Χριστιανοι που εκεινη την εποχη ηταν οι διωκομενη;;;
Ο Λικινιος δεν ηταν διωκτης των Χριστιανων;;;
Οι Αγιοι Σαραντα Μαρτυρες δεν μαρτυρησαν υπο Λικινιου;;;
http://www.newadvent.org/cathen/06153a.htm
Ο (“Άγιος”) Αντώνιος της Αιγύπτου, ιδρυτής του μοναχισμού, προτρέπει ήδη ανοικτά σε άμεσο αφανισμό του “ειδωλολατρικού” κόσμου με.. φωτιά ...Αυτο που το ειδε γραμμενο;;;
Ο Κωνσταντίνος εκδίδει διάταγμα με το οποίο απαλλάσσει πλήρως την Εκκλησία από φόρους και τους χριστιανούς κληρικούς από στρατιωτικές υποχρεώσεις ... Οι εθνικοι ιερεις στρατευονταν;;;
Schwabe και μετα λες εμενα ανιστορητη
Οπως βλεπεις υπαρχουν και χειροτερα...
Rathamanthes,
http://6gym-n-smyrn.att.sch.gr/lessons/religion/g151617.htm
ΨΑΞΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ!!!
επειδη το να αναφερουμε ιστορικα γεγονοτα θα καταληξει σε μια διαμαχη διχως τελος θα ηθλεα να κανω μια ερωτηση!
οσοι φερεστε να ειστε 'εναντιον' του χριστιανισμου το κανετε λογω του κακου που εχει αυτος κανει στην ελλαδα η λογω του οτι δεν σας αγγιζουν αυτα που πρεσβευει?

...."όπως κάποιοι κύριοι"?
Καλύτερα να τα λές τα πράγματα με το όνομα τους. ΤΙ έχεις τάχα να φοβηθείς.........
Λοιπόν.....
Εισαι καχυποπτος ομως γιατι αραγε;
Εγω εννοουσα απλα ολους τους ασχετους ανιστορητους,αγεωγραφητους κλπ
για να μην νιωθω μοναξια μια και με εχεις καταταξει σ'αυτες τις κατηγοριες
....έτσι σε θέλω! Power!!!
Γιατί άραγε πρέπει ΠΑΝΤΟΤΕ να βλέπεις κάτι "ένοχο" ? Δέν είμαι καχύποπτος όπως εσύ το φαντάζεσαι, αλλά ΠΟΙΟΣ ο λόγος για τις γενικεύσεις?
ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ. Απλά.
quote:
OXI,TI ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΡΕ ?
ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ..
ΚΑΤΑ ΤΟ :ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΧΩΡΙΣ ΠΑΤΡΙΔΑ..
ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΛΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ.
ΜΕΤΑΞΗ ΜΑΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΙΑΧΩΒΑΔΕΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΚΑΙ ΜΑΣΣΟΝΟΙ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΩΝ ΙΔΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ.ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΕ ΜΟΛΙΣ 10 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ.ΚΑΙ ΟΜΟΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ.
ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ,ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ(ΟΣΟΙ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΣΤΕ),ΖΟΥΜΕ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ(ΟΣΟΙ ΖΟΥΜΕ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ)ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΑΣ.
ΦΙΛΗ ΣΚΟΡΠΙΝΑ
ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΑΣΑΙ ΤΟΝ ΘΕΟ.Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΦΟΒΟ.
Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΦΟΒΟ.
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ
ΜΟΛΙΣ ΣΧΟΛΑΣΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΘΕΣΗ ΝΑ ΠΩ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΤΩΡΑ
ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ.
THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.
ΤΟΠΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΚΥΠΡΟ http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1279
Με μαγγανειες, ..ισως!
quote:ΓΙΝΕ ΠΙΟ ΣΑΦΗΣ.ΜΕ ΜΑΓΓΑΝΕΙΕΣ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ,ΕΦΟΣΟΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΤΗΣ GOLDEN DAWN.ΕΣΥ ΜΕ ΠΟΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ?ΑΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ.
ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ.ΚΑΛΗ Η ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΙ ΒΕΡΜΠΑΛΙΣΜΟΙ ΑΛΛΑ ΗΠΡΑΞΗ ΑΠΕΧΕΙ ΠΟΡΩ ΤΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ.ΚΑΛΩ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑΤΥΠΩΝΟΥΝ ΕΔΩ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΑΝ ΕΧΟΥΝ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΗ ΜΑΓΕΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΜΕ ΠΑΡΡΗΣΙΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΤΟΥΣ.Η ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟΨΕΩΝ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΘΑ ΕΛΥΝΕ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ.ΕΙΜΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ,ΕΑΝ ΑΥΤΟ ΦΑΝΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΧΡΗΣΙΜΟ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
quote:HMOYN SΙΓΟΥΡΟΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΠΡΟΚΕΙΤΟ ΝΑ ΛΑΒΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠ"ΤΟΝ ΚΑΛΟ ΦΙΛΟ.ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙΣ ΣΕ ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΠΕΤΩΝΤΑΣ ΔΥΟ ΑΤΑΚΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΙΩΠΑΣ.ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΟΠΟΙΟΝ ΦΙΛΟ ΕΧΕΙ ΚΟΤΣΙΑ.....
ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ.ΚΑΛΗ Η ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΙ ΒΕΡΜΠΑΛΙΣΜΟΙ ΑΛΛΑ ΗΠΡΑΞΗ ΑΠΕΧΕΙ ΠΟΡΩ ΤΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ.ΚΑΛΩ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑΤΥΠΩΝΟΥΝ ΕΔΩ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΑΝ ΕΧΟΥΝ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΗ ΜΑΓΕΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΜΕ ΠΑΡΡΗΣΙΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΤΟΥΣ.Η ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟΨΕΩΝ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΘΑ ΕΛΥΝΕ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ.ΕΙΜΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ,ΕΑΝ ΑΥΤΟ ΦΑΝΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΧΡΗΣΙΜΟ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
Μήπως βιάζεσαι λίγο για απαντήσεις; Σάββατο είναι, ημέρα ξεκούρασης...![]()
Μία σημείωση: Γράφεις στον τίτλο "ESΩΤΕΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΤΟΥ". Τι εννοείς εσύ με τον εσωτερισμό; Και τι με την τελετουργική μαγεία; Με ποιον τρόπο μπορεί ο δρόμος της τελετουργικής μαγείας να μη χάσει το εσωτερικό του νόημα;![]()
Πάντως φίλε μου, το τόπικ αυτό μπορεί να είναι πολύ ενδιαφέρον (σχετικά με τη σύγκριση θεωρίας και πράξης, αλλά και την αναφορά - σχολιασμό εμπειριών). Μπορεί όμως να είναι και επικίνδυνο. Σε αυτό το σημείο θα σε παρακαλούσα πολύ να προσέξεις, μιας και το να δίνουμε "συνταγές πρακτικής μαγείας" μέσω του φόρουμ, εκτός από το ότι αντιτίθεται στη δεοντολογία του site αυτού, θα μπορούσε να μπλέξει άσχημα πολλούς φίλους οι οποίοι απερίσκεπτα θα τις χρησιμοποιήσουν!
Ελπίζω στην διακριτική σου ικανότητα, σχετικά με το τι θα αποφασίσεις να γράψεις, με γνώμονα και την συμβολή στην έρευνα, αλλά και την σύνεση.
αυτή...που τα κατάφερε!![]()
Edited by - amalia on 15/11/2003 23:18:06
quote:ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΓΑΠΗΤΗ ΑΜΑΛΙΑ.ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ ΤΙΣ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.Ο ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ ΚΑΤ"ΕΜΕ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ,ΜΙΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΠΟΥ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΕ ΥΨΗΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.ΣΕ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ ΑΥΤΟ?ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ.ΠΕΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ, ΟΡΑΜΑΤΙΣΜΟΥ,ΑΣΤΡΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΑΣΥΝΑΦΗ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΟΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΗΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ Η CEREMONIAL MAGIC.ΠΩΣ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΑΓΝΟΗΣΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΡΗΚΤΑ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟ?ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ. ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΟΥΤΕ ΣΕ MIDLLE PILLAR,OYTE ΣΕ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ,ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΤΗΣ ΚΟΥΝΤΑΛΙΝΙ ΚΑΘΟΤΙ ΑΥΤΑ ΠΡΟΥΠΟΘΕΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥ.ΠΑΝΤΑ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΕ WHITE MAGIC ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ Η ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟΨΕΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ,ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΗ.ΤΩΡΑ,ΓΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΕΣ,ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΟ Email μου.ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ.
καλησπέρα theosoficus!Μήπως βιάζεσαι λίγο για απαντήσεις; Σάββατο είναι, ημέρα ξεκούρασης...
Μία σημείωση: Γράφεις στον τίτλο "ESΩΤΕΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΤΟΥ". Τι εννοείς εσύ με τον εσωτερισμό; Και τι με την τελετουργική μαγεία; Με ποιον τρόπο μπορεί ο δρόμος της τελετουργικής μαγείας να μη χάσει το εσωτερικό του νόημα;
Πάντως φίλε μου, το τόπικ αυτό μπορεί να είναι πολύ ενδιαφέρον (σχετικά με τη σύγκριση θεωρίας και πράξης, αλλά και την αναφορά - σχολιασμό εμπειριών). Μπορεί όμως να είναι και επικίνδυνο. Σε αυτό το σημείο θα σε παρακαλούσα πολύ να προσέξεις, μιας και το να δίνουμε "συνταγές πρακτικής μαγείας" μέσω του φόρουμ, εκτός από το ότι αντιτίθεται στη δεοντολογία του site αυτού, θα μπορούσε να μπλέξει άσχημα πολλούς φίλους οι οποίοι απερίσκεπτα θα τις χρησιμοποιήσουν!
Ελπίζω στην διακριτική σου ικανότητα, σχετικά με το τι θα αποφασίσεις να γράψεις, με γνώμονα και την συμβολή στην έρευνα, αλλά και την σύνεση.
αυτή...που τα κατάφερε!
Edited by - amalia on 15/11/2003 23:18:06
Διαβάζοντας το κείμενο του φίλου theosoficus κάνει εναν σαφή διαχωρισμό του ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗ.
Ποιά πρακτικη ομως ?
Της ΜΑΓΕΙΑΣ.
Ο εσωτεριμός ειναι ενα ευρύ πεδίο στοχασμού και αναζήτησης.
Ποιος ο λόγος να το εγκλωβίσουμε άμεσα με την ΜΑΓΕΙΑ ?
Ο ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ χρειαζεται μια μεγάλη διαδρομή αναζήτησης.
Αναζήτησης του εσώτερου εαυτού μας. (ΚΑΤ'ΑΡΧΑΣ)
Πως είναι δυνατον κάποιος να προχωρίσει σε ΠΡΑΚΤΙΚΗ (ΟΠΟΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ) χωρίς να έχει γνωρίσει τον εαυτόν του ???
ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΜΕΤΕΩΡΟ ΣΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ.
Πρέπει (κατά την γνώμη μου ) να εχει κάποιος μια πορεία μέσα απο την ψυχή του την καρδιά του οπου μέσα απο αυτές τις δύσκολες διαδρομές να βρεί το ζητουμενο και το σημαντικό κατα τον αναζητητή παντα.
ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ..
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
Καταρχήν, να σε ευχαριστήσω για την κατανόησή σου. Πρωταρχική βάση σε μία συζήτηση είναι να μπορεί να γίνει συννενόηση πάντα με γνώμονα την καλή προαίρεση.
Στον ορισμό σου για τον εσωτερισμό, στο μεγαλύτερο βαθμό με βρίσκεις σύμφωνη, αν και θα πρόσθετα την εναρμόνηση του ατόμου με όλη την ύπαρξη και το θείο έργο.
Πιο κάτω γράφεις ότι για την διεύρυνση της συνείδησης, εκτός από ασκήσεις διαλογισμού, οραματισμό, κ.λ.π.,
quote:
ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΗΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ Η CEREMONIAL MAGIC.
Ναι στην Θεουργία (ύψιστη μορφή μαγείας), αλλά είναι αυτός ο μοναδικός δρόμος; (δεν ρωτώ ρητορικά, απλά θα ήθελα να μου αναλύσεις λίγο περισσότερο τη γνώμη σου). Βέβαια, κατά την προσωπική μου άποψη, αν θεωρήσουμε ότι είμαστε εκδηλώσεις ενός αρχικού λόγου, κι ότι περιέχουμε σπόρο αυτού του λόγου (ο ανώτερός μας εαυτός τουλάχιστον), οι σκέψεις και τα σχέδιά μας, που γίνονται έργα και επιφέρουν αποτελέσματα, δεν είναι μαγεία; Με αυτή την έννοια, θα θεωρούσα την μαγεία ως δρόμο πρακτικό για την επίτευξη της πνευματικότητας. Δρόμο ο οποίος εκφράζεται σε κάθε μας πράξη μέσα στην καθημερινότητα, και χρωματίζεται ανάλογα (μαύρη, γκρι λευκή...), ανάλογα με το ποιος χειρίζεται το νοητό μαγικό μας ραβδί (η προσωπικότητα ή ο ανώτερός μας εαυτός).
αυτή...που τα κατάφερε!![]()
στην υψηλη μαγεια ισχυει,
"αυτος που γνωριζει δεν μιλαει,
μιλαει αυτος που δεν γνωριζει".
Το πρωτο πραγμα που μαθαιναν στη σχολη του Πυθαγορα,
ηταν ο κανονας της σιωπης (5 χρονια κρατουσε εκει).
Αυτα που κυκλοφορουν σχεδον ελευθερα πλεον ΔΕΝ ειναι υψηλη μαγεια...
Τι ΔΕΝ ειναι υψηλη μαγεια, αναλυεται επαρκως απο τον Αλφονσο Κονστανς (Ελιφας Λεβι).
Οποια "εργασια" επιτελειται στο αιθερικο, ΔΕΝ ειναι υψηλη μαγεια...
Επειδη φαινεται οτι γνωριζεις αρκετα, γνωριζεις βεβαια οτι ολες οι εργασιες, εχουν σαν μεσο τον ασταποβολο ανακλαστηρα που μας περιβαλλει...