ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΑΓΙΟΙ; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΑΓΙΟΙ; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Ψηλός30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
proedrosΝέο Μέλος
20/10/2007, 00:54:24
Φιλε sesostris το κερι το αναβω στον Θεο κι οχι τα λεφτα.Τα 50 λεπτα τα δινω ως ελευμοσηνη στο παγκαρι.
Εγω δεν ειμαι αποστασιοποιημενος απο την θρησκεια.Μπορει να μην λεει πουθενα να αναβω κερι αλλα ετσι το εμαθα κι ετσι το κανω.
Δεν εξεταζω ιστορικα την θρησκεια αλλα πνευματικα.Για μενα ο ΙΗΣΟΥΣ δεν ειναι ιστορικο προσωπο αλλα ο Θεος μου.
Κανενας νομος δεν ειναι πανω απο το νομο του Θεου.Με το μυαλο μας το θνητο οντως ενας καταχραστης η ενας κλεφτης πρεπει να παει φυλακη ειτε ειναι ιερεας ειτε αρχιεπισκοπος ειτε εγω κι εσυ.
Με την πραγματικη μετανοια ομως αυτος ο ανθρωπος ομως μπορει να σωθει γιατι ετσι μας διδαξε ο Κυριος.Μπορει να μην συμφωνεις ομως ετσι ειναι.
Δε πιστευω επισης οτι οι καλοι ιερεις ειναι κατατρεγμενοι.
Ο Θεος τους κανει "γνωστους'' στον κοσμο κι ετσι βοηθιουνται πολλες ψυχες.
Παρε παραδειγμα τον Γεροντα Παισιο,τον Γεροντα Πορφυριο και τοσους αλλους ακομα.
Μηπως ηταν κατατρεγμενοι?
Για αυτο σου λεω αδερφε μου.Ο Θεος θα αποφασισει ποιον θα τιμωρει και ποιον οχι.
Impious VarmintΜέλος
20/10/2007, 10:22:59
Αγαπητέ proedros σε παλαιότερο μήνυμα κάποιος συνομιλητής είχε πει πως οποιοδήποτε "εμπόριο" από πλευράς Εκκλησία γίνεται για να ικανοποιήσει τους σύγχρονους νόμους της αγοράς.Θεωρείς εσύ προσωπικά σωστό,να γίνεται κάτι τέτοιο?Να εκμεταλλεύονται κάποιοι την επιρροή ενός ατόμου στον απλό λαό και πιθανόν την αγιότητα του μόνο και μόνο για να συμβαδίζουν με τα νέα οικονομικά δεδομένα έτσι ώστε να αυξάνουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς με τον δικό σου οβολό?

Φυσικά δεν είμαστε εδώ για να κρίνουμε αυτούς τους "ενάρετους" ανθρώπους αλλά για να σχολιάσουμε την υποκρισία που διακρίνει ένα μεγάλο ποσοστό των εκπροσώπων της Εκκλησίας.Οφείλεις,πάντως,να ομολογήσεις πως υπάρχουν πολλοί υποκριτές που χρησιμοποιούν την θρησκεία,την πίστη,την διάθεση αλλά και την ανάγκη του απλού ανθρώπου να στραφεί στα Θεία.Ειναι ειρωνικό να προσπαθείς να πείσεις το ποίμνιο σου πως είσαι σύμφωνος με τις αρχές της θρησκείας αλλά στην ουσία αυτές οι αρχές να αποτελουν πρόσχημα της βασικής σου επιδίωξης,που με βάση της ενέργειες σου,είναι ο πλουτισμός.

Impious Varmint

21/10/2007, 00:08:38
quote:
proedros
Δε πιστευω επισης οτι οι καλοι ιερεις ειναι κατατρεγμενοι.
Ο Θεος τους κανει "γνωστους'' στον κοσμο κι ετσι βοηθιουνται πολλες ψυχες.
Παρε παραδειγμα τον Γεροντα Παισιο,τον Γεροντα Πορφυριο και τοσους αλλους ακομα.
Μηπως ηταν κατατρεγμενοι?

Aυτοί φίλε proedre , καθόντουσαν ήσυχα στά μοναστήρια τους , προσευχόντουσαν και δεν ενοχλούσαν το ιερατείο .

Ο πατήρ Πιρουνάκης που σου έφερα σαν παράδειγμα μάζευε κουρέλια , τα πούλαγε και από τα χρήματα αυτά βοηθούσε τους φτωχούς του Κερατσινίου , όμως έκανε το λάθος να μην δίνη από αυτά τα χρήματα στην επισκοπή , και το χειρότερο , όταν τέθηκε θέμα εκκλησιαστηκής περιουσίας δήλωσε ότι οι άγιοι δεν χρειάζονται κτήματα .

Αυτό του στοίχισε πολούς διωγμούς , ακόμα και ποινή ακοινωνησίας .
Ανάλογο διωγμό υπέστη από τον επίσκοπό του και εκείνος ο έντιμος ιερέας που βιντεοσκόπησε τον ανέντιμο συνάδελφό του , που έκλεβε μαζί με τους επιτρόπους τα χρήματα από το παγκάρι της εκκλησίας στα Τέμπη .

Υπάρχουν και άλλα τέτοια παραδείγματα , τα οποία παραλείπω χάριν οικονομίας χρόνου .

proedrosΝέο Μέλος
21/10/2007, 20:04:25
Μου την πεσατε ολοι μαζι και να δω πως θα τα βγαλω περα μαζι σας :)

ΠΡΟΣ γιαπετ

quote:
Στο κάτω κάτω, μ’ αυτήν τη λογική θα έπρεπε να πληρώνει για τα πάντα, ο κόσμος με τον οβολόν του.

Γιατι ετσι δε γινετε και τωρα?Απλα τα διαχειριζονται αυτοι το πως θα τα διανειμουν.

quote:
εγώ στο σπίτι μου φιλοξενώ ενίοτε, φίλους και συγγενείς, θα έπρεπε να μου χτίσουν το σπίτι;

Αστοχο παραδειγμα.

quote:
Ειλικρινά πιστεύω πως αυτό το «με τη θέλησή του» είναι μια απ’ τις μεγαλύτερες απάτες της ιστορίας.
Καλοπροαίρετα σου λέω ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερος έμμεσος εξαναγκασμός, απ’ αυτό.

Δε συμφωνω γιαπετ.Κανεις δε σε αναγκαζει να κανεις κατι που δε θες.Εγω δε συναντησα ποτε αυτο τον εμμεσο εξαναγκασμο.

quote:
Σ’ αυτήν την περίπτωση, φίλε πρόεδρε, ίσως γνωρίζεις και τα ποσοστά που οφείλει να αποδίδει στα αφεντικά της.

Θάθελα να σου κάνω κι εγώ μια καλοπροαίρετη ερώτηση φίλε πρόεδρε.

Πόσα μοναστήρια, "θαυματουργές" εικόνες, "μυροφόρα" λείψανα και δε ξέρω τι άλλο, θα υπήρχαν, αν απαγορευόταν να δίνεις «αυτοβούλως» τον οβολόν σου, σε οποιαδήποτε υπηρεσία σου προσέφερε η εκκλησία ως όφειλε;

Τυγχανει τα αφεντικα της να ειναι τιμιοι και ευσεβης ανθρωποι.
Πολλα μοναστηρια θα ζουσαν και παλι.Εγω το καλοκαιρι πηγα στο ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ και προσκυνησα θαυματουργες εικονες και δεν πληρωσα ουτε σεντς.Φιλε γιαπετ γιατι δε πιστευεις στις θαυματουργικες ιδιοτητες των λειψανων?Τοσες και τοσες μαρτυριες εχουμε για τα θαυματουργικα αποτελεσματα τους.

ΠΡΟΣ sesostris

quote:
Ο πατήρ Πιρουνάκης που σου έφερα σαν παράδειγμα μάζευε κουρέλια , τα πούλαγε και από τα χρήματα αυτά βοηθούσε τους φτωχούς του Κερατσινίου , όμως έκανε το λάθος να μην δίνη από αυτά τα χρήματα στην επισκοπή , και το χειρότερο , όταν τέθηκε θέμα εκκλησιαστηκής περιουσίας δήλωσε ότι οι άγιοι δεν χρειάζονται κτήματα .

Και φυσικα δε χρειαζονται κτηματα.Εχουν δηλωσει ακτημοσυνη.Συμφωνω οτι αυτος ο ιερεας ειναι ανθρωπος του Θεου.Τωρα αν θετεις αυτου του ειδους τον κατατρεγμο τοτε παω πασο.Εχεις δικιο.Επεσε σε ασεβης επισκοπους.

Προς Impious Varmint

quote:
Αγαπητέ proedros σε παλαιότερο μήνυμα κάποιος συνομιλητής είχε πει πως οποιοδήποτε "εμπόριο" από πλευράς Εκκλησία γίνεται για να ικανοποιήσει τους σύγχρονους νόμους της αγοράς.Θεωρείς εσύ προσωπικά σωστό,να γίνεται κάτι τέτοιο?

Οχι βεβαια.Μεχρι και θανασημο αμαρτημα το θεωρω.Ομως δε πιστευω οτι ολα μα ολα γινονται στο βωμο του εμποριου.Υπαρχουν και οι καλοι αλλα και οι κακοι.Εγω παω με τουσ καλους.Τους αλλους ας τους κρινει ο Θεος.Αλλα κι εμεις εχουμε αποψη για την εκκλησια χωρις να εχουμε παει και να παρακολουθησουμε τα δρομενα της εκκλησιας.Ξερεις κατι αγαπητε φιλε?Κι εγω την ιδια γνωμη ειχα με εσας.Εκρινα απο αποσταση χωρις να πλησιαζω μεσα.Ελεγα για εμπορια,για λεφτα απο κερια που τσεπωνουν οι τραγοπαπες κτλ
Οταν ομως μου ετυχε κατι σοβαρο και στραφηκα προς τα εκει τοτε ολα αλλαξαν.Και μεσα μου και εξω μου.θελω να σας απαντησω αλλιως αλλα ποτε δε τα πηγαινα καλα με το γραπτο λογο.Αν δε ζησεις καποια πραγματα δε θα καταλαβεις.
Πιστεψε με ομως φιλε μου δεν ειναι ολα εμποριο.Υπαρχουν και καλοι αλλα και κακοι.Μη τα ισοπεδωνουμε ολα.

21/10/2007, 21:11:13
quote:

Οχι βεβαια.Μεχρι και θανασημο αμαρτημα το θεωρω.Ομως δε πιστευω οτι ολα μα ολα γινονται στο βωμο του εμποριου.Υπαρχουν και οι καλοι αλλα και οι κακοι.Εγω παω με τουσ καλους.Τους αλλους ας τους κρινει ο Θεος.Αλλα κι εμεις εχουμε αποψη για την εκκλησια χωρις να εχουμε παει και να παρακολουθησουμε τα δρομενα της εκκλησιας.Ξερεις κατι αγαπητε φιλε?Κι εγω την ιδια γνωμη ειχα με εσας.Εκρινα απο αποσταση χωρις να πλησιαζω μεσα.Ελεγα για εμπορια,για λεφτα απο κερια που τσεπωνουν οι τραγοπαπες κτλ
Οταν ομως μου ετυχε κατι σοβαρο και στραφηκα προς τα εκει τοτε ολα αλλαξαν.Και μεσα μου και εξω μου.θελω να σας απαντησω αλλιως αλλα ποτε δε τα πηγαινα καλα με το γραπτο λογο.Αν δε ζησεις καποια πραγματα δε θα καταλαβεις.
Πιστεψε με ομως φιλε μου δεν ειναι ολα εμποριο.Υπαρχουν και καλοι αλλα και κακοι.Μη τα ισοπεδωνουμε ολα.

Φίλε Πρόεδρε χαίρομαι που έστω και έτσι, σου δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσεις "εκ των έσω" αυτό που μέχρι τότε καταδίκαζες.

Όταν συμβεί κάτι τέτοιο δεν μας αφήνει πολλά περιθώρια να αμφιβάλλουμε.

21/10/2007, 21:27:56
quote:
proedros
Γιατι ετσι δε γινετε και τωρα?Απλα τα διαχειριζονται αυτοι το πως θα τα διανειμουν.

Δε γίνεται έτσι φίλε μου. Για την Ορθοδοξία πληρώνει ΟΛΟΣ ο ελληνικός λαός, θέλει δεν θέλει και ανεξαρτήτως δόγματος.

Μια καλή ιδέα θα ήταν να πληρώνουν μόνον οι χριστιανοί για τη συντήρηση της εκκλησίας τους αλλά τότε θα δηλώνανε χριστιανοί λίγοι... απελπιστικά λίγοι.

Πώς το λέει ο λαός μας; Μνημόσυνο με ξένα κόλυβα;

macedon

21/10/2007, 22:02:23
Φίλε μου, απόψεις λέμε και τις υποστηρίζουμε, όπως είναι φυσικό.

proedros

quote:
Δε συμφωνω γιαπετ.Κανεις δε σε αναγκαζει να κανεις κατι που δε θες.Εγω δε συναντησα ποτε αυτο τον εμμεσο εξαναγκασμο.

Δηλαδή πώς έγινε πεποίθηση των πιστών ότι πρέπει να εξαγοράζουν οτιδήποτε έχει να κάνει με την πίστη τους;

Στο περιβάλλον μου, και όχι μόνο, σχεδόν όλοι οι μεγάλοι άνθρωποι πιστεύουν πως δε θα «πιάσει», ας πούμε, το τρισάγιο, αν δεν πληρώσουν τον παπά.

quote:
Πολλα μοναστηρια θα ζουσαν και παλι.Εγω το καλοκαιρι πηγα στο ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ και προσκυνησα θαυματουργες εικονες και δεν πληρωσα ουτε σεντς.Φιλε γιαπετ γιατι δε πιστευεις στις θαυματουργικες ιδιοτητες των λειψανων?Τοσες και τοσες μαρτυριες εχουμε για τα θαυματουργικα αποτελεσματα τους.

Τίμιος και ευσεβής δεσπότης!!;;

Δηλαδή δεν είναι υποχρεωμένο το μοναστήρι να δίνει στην επισκοπή ποσοστό των εσόδων;

Φίλε μου, χρησιμοποιούν κάθε τρόπο προκειμένου να εκμεταλευτούν τις ανθρώπινες αδυναμίες προς ίδιον όφελος και το ξέρεις.

Πώς να μη γίνει συνείδηση στον πιστό ότι ο οβολός είναι θεϊκή προσταγή, όταν μπαίνοντας σ’ ένα ναό, βλέπει κουτιά και δίπλα ένα χαρτάκι, να τον πληροφορεί για το σκοπό που έχει το καθένα απ’ αυτά;

Πώς να μη ρίξει το στέρημά του στο παγκάρι, όταν όλοι κοιτούν να δούν το ποσό;

Ακόμη και τη στιγμή που θα βγεί ο δίσκος διαλέγουν, να υπάρχει κατάνυξη ώστε το «αποτέλεσμα» να είναι καλλίτερο λόγω της συγκίνησης.
Έχει καταντήσει να πιστεύουν οι κληρικοί ότι τα δικαιούνται αυτά τα χρήματα.

Όλ’ αυτά και όχι μόνο, στόχο έχουν ανθρώπους, που στην πλειοψηφία τους, δεν υποπτεύονται τον προορισμό αυτών των χρημάτων, ούτε ότι οι στόχοι είναι συσσώρευση πλούτου απ’ την εκκλησία.

Όπως εσύ ας πούμε και δεν το λέω δεικτικά ούτε υποτιμητικά αυτό, πίστεψέ με, εξ’ άλλου φαίνεται απ’ τα μηνύματά σου.

Το γεγονός ότι μπορεί να υπάρξουν κάποιες αυτοθεραπείες, πιστεύω ότι έχει να κάνει με τη δύναμη του νου και τις δυνατότητες που έχει, όταν για κάποιο λόγο, το άτομο πιστέψει ότι μπορεί...

Δεν νομίζω ότι τα λείψανα ( που είναι και μπαγιάτικα ), έχουν, τα ίδια, θαυματουργές ιδιότητες και αποτελέσματα.

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

21/10/2007, 23:37:33
quote:

proedros

quote:

Δηλαδή πώς έγινε πεποίθηση των πιστών ότι πρέπει να εξαγοράζουν οτιδήποτε έχει να κάνει με την πίστη τους;

Αυτό που λες είναι τελείως αυθαίρετο και παρατραβηγμένο για να προκαλέσει εντυπώσεις.
Ο πιστός γνωρίζει πώς το μόνο που πράγμα που πρέπει να "εξαγοράσει" είναι η σωτηρία του. Η Εκκλησία του δείχνει απλά το δρόμο.

quote:

Στο περιβάλλον μου, και όχι μόνο, σχεδόν όλοι οι μεγάλοι άνθρωποι πιστεύουν πως δε θα «πιάσει», ας πούμε, το τρισάγιο, αν δεν πληρώσουν τον παπά.

Τότε το πρόβλημα υπάρχει στους δικούς σου ανθρώπους που έχουν αυτή την εσφαλμένη ιδέα.
Ας δώσουν ότι έχουν ευχαρίστηση. Γνωρίζω παπάδες που στα μνημόσυνα τους κυνηγάνε οι άνθρωποι για να τους δώσουν 5 ευρώ τα οποία και δεν δέχονται.

quote:

quote:

Τίμιος και ευσεβής δεσπότης!!;;

Δηλαδή δεν είναι υποχρεωμένο το μοναστήρι να δίνει στην επισκοπή ποσοστό των εσόδων;

Φίλε μου, χρησιμοποιούν κάθε τρόπο προκειμένου να εκμεταλευτούν τις ανθρώπινες αδυναμίες προς ίδιον όφελος και το ξέρεις.

Γενικεύεις χωρίς να γνωρίζεις και αυτό δεν είναι καλό.

quote:

Πώς να μη γίνει συνείδηση στον πιστό ότι ο οβολός είναι θεϊκή προσταγή, όταν μπαίνοντας σ’ ένα ναό, βλέπει κουτιά και δίπλα ένα χαρτάκι, να τον πληροφορεί για το σκοπό που έχει το καθένα απ’ αυτά;

Πώς να μη ρίξει το στέρημά του στο παγκάρι, όταν όλοι κοιτούν να δούν το ποσό;

Ας τον κοιτάει όποιος θέλει. Αυτός πάει εκεί για άλλο σκοπό.

quote:
Ακόμη και τη στιγμή που θα βγεί ο δίσκος διαλέγουν, να υπάρχει κατάνυξη ώστε το «αποτέλεσμα» να είναι καλλίτερο λόγω της συγκίνησης.
Έχει καταντήσει να πιστεύουν οι κληρικοί ότι τα δικαιούνται αυτά τα χρήματα.

Όλ’ αυτά και όχι μόνο, στόχο έχουν ανθρώπους, που στην πλειοψηφία τους, δεν υποπτεύονται τον προορισμό αυτών των χρημάτων, ούτε ότι οι στόχοι είναι συσσώρευση πλούτου απ’ την εκκλησία.

Και ο μόνος που έχεις καταλάβει όλα τα παραπάνω είσαι εσύ, σωστά;
Εύγε!

quote:

Όπως εσύ ας πούμε και δεν το λέω δεικτικά ούτε υποτιμητικά αυτό, πίστεψέ με, εξ’ άλλου φαίνεται απ’ τα μηνύματά σου.

Ναι φαίνεται καθαρά από τα μηνύματά σου, μην ανησυχείς δεν χρειάζεται διευκρινίσεις.

quote:

Το γεγονός ότι μπορεί να υπάρξουν κάποιες αυτοθεραπείες, πιστεύω ότι έχει να κάνει με τη δύναμη του νου και τις δυνατότητες που έχει, όταν για κάποιο λόγο, το άτομο πιστέψει ότι μπορεί...

Όλα όσα είπες παραπάνω τα είπες με τόση σιγουριά, αλλά εδώ σε βλέπω να λυγίζεις και να μην δείχνεις τόση σιγουριά.
Τις γενικότητες περί δυνατοτήτων του νου και του μυαλού τα έχουμε ακούσει χιλιάδες φορές. Τίποτα το πιο επιστημονικό δεν έχει το ρεπερτόριο;

quote:

Δεν νομίζω ότι τα λείψανα ( που είναι και μπαγιάτικα ), έχουν, τα ίδια, θαυματουργές ιδιότητες και αποτελέσματα.

Αν ήταν φρέσκα μπορεί και να είχαν θαυματουργικές ιδιότητες;

22/10/2007, 03:02:09
Ψηλός

quote:
Αυτό που λες είναι τελείως αυθαίρετο και παρατραβηγμένο για να προκαλέσει εντυπώσεις.
Ο πιστός γνωρίζει πώς το μόνο που πράγμα που πρέπει να "εξαγοράσει" είναι η σωτηρία του. Η Εκκλησία του δείχνει απλά το δρόμο.

Έτσι θα έπρεπε να είναι, έχεις δίκαιο.

Όμως αυτός ο δρόμος έχει πολλά διόδια ρε φίλε.

Οι παπάδες ψηλέ, τη σωτηρία, φαίνεται πως την προμηθεύονται απ’ το θεό στη χοντρική και την πουλάνε λιανικώς.

quote:
Ας δώσουν ότι έχουν ευχαρίστηση. Γνωρίζω παπάδες που στα μνημόσυνα τους κυνηγάνε οι άνθρωποι για να τους δώσουν 5 ευρώ τα οποία και δεν δέχονται.

Να μη δώσουν, δε γίνεται, ε;

Οι λιγοστοί τέτοιοι παπάδες που υπάρχουν, αποτελούν την εξαίρεση και το ξέρεις...

quote:
Γενικεύεις χωρίς να γνωρίζεις και αυτό δεν είναι καλό.

Τι δε γνωρίζω ψηλέ;

Δεν δίνουν οι μονές μίζα στο δεσπότη;
Και οι ενορίες και μάλιστα τους βάζουν και στόχο για το επόμενο χρονικό διάστημα, που αν δεν τον «πιάσουν» ο δεσπότης τους μαλώνει.

Είναι ψέμματα;

quote:
Ας τον κοιτάει όποιος θέλει. Αυτός πάει εκεί για άλλο σκοπό.

Θέλεις να με κάνεις να πιστέψω ότι δεν γνωρίζεις την πραγματικότητα;

Ολ’ αυτά που λες είναι καθαρή θεωρία, αλλά στην πράξη, άσχετα αν δεν το παραδέχεσαι, ξέρεις ότι δεν είναι έτσι όπως τα λες.

quote:
Και ο μόνος που έχεις καταλάβει όλα τα παραπάνω είσαι εσύ, σωστά;
Εύγε!

Ευτυχώς, όπως διαπιστώνεις, το έχουν καταλάβει πολλοί... ευτυχώς.

quote:
Όλα όσα είπες παραπάνω τα είπες με τόση σιγουριά, αλλά εδώ σε βλέπω να λυγίζεις και να μην δείχνεις τόση σιγουριά.
Τις γενικότητες περί δυνατοτήτων του νου και του μυαλού τα έχουμε ακούσει χιλιάδες φορές. Τίποτα το πιο επιστημονικό δεν έχει το ρεπερτόριο;

Τι το περίεργο βρίσκεις σ’ αυτό που είπα και τι εννοείς, κάτι πιο επιστημονικό;

Πόσο επιστημονικό, δηλαδή;

Όσο τα λείψανα με τις θαυματουργές ιδιότητες;

quote:
Αν ήταν φρέσκα μπορεί και να είχαν θαυματουργικές ιδιότητες;

Ε... όσο νάναι το φρέσκο πράμα είναι αλλιώς.

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

D.P.J. 10Μέλος
22/10/2007, 09:07:28
quote:

Μόνο που δεν γνωρίζω , πόσοι από τους αφελείς που εξαπατήθηκαν και συνέρρεαν κατα εκατοντάδες στην μονή Αγάθωνος να προσκυνήσουν τον Βησσαρίωνα , θα ξαναρίξουν ευρώ σε παγκάρι .

Άπαντες...!! Ξανά και ξανά......
Εδώ πιστεύουν ακράδαντα ότι ό Παϊσιος είχε την ικανότητα να μαντεύει ονόματα αυτών που τον επισκέφτονταν , ποιο ακριβώς ήταν το πρόβλημά τους κ.λ.π. Μέντιουμ κανονικό δηλαδή . Η απορία μου είναι πως κάποιος αετονύχης δεν του εκμαίευσε τους αριθμούς του Τζόκερ που θα κέρδιζαν...Βέβαια υποτίθεται ότι ο Παϊσιος θα καταλάβαινε τον πονηρό σκοπό του άλλου , αλλά είπαμε...αετονύχης.