- ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ- ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Κατ’ αρχήν Ψηλέ για να σου φύγη η περιέργεια , σε πληροφορώ ότι τα Αγγλικά μου είναι πολύ καλύτερα από τα Ελληνικά σου,
Χαίρομαι που τα αγγλικά σου είναι τόσο καλά, αλλά όσον αφορά τα ελληνικά σου, όχι πως με νοιάζει ιδιαίτερα, αλλά αφού εσύ το αναφέρεις, θα σε προέτρεπα στο να τα προσέξεις λίγο και, αν γίνεται να τα βελτιώσεις λιγάκι την ορθογραφία.
quote:
Το απόσπασμα αυτό που παραθέτεις Ψηλέ αναφέρεται στα γεγονότα που ακολούθησαν τον εμπρησμό της Ρώμης από τον Σενέκα με τη βοήθεια του φίλου του Παύλου και των εβραιοχριστιανών του , στην προσπάθεια του να αντρέψη τον Νέρωνα και να στεφθή αυτός αυτοκράτορας .
Βρε δεν σου είπε κανείς να μην αντιγράφεις ακριβώς τον macedon στα επιχειρήματα;
Όποιος δεν λέει αυτά που επιθυμούν να ακούσουν τα αυτιά σας, τον κάνετε αμέσως εχθρό σας και τον κατατάσσετε στο αντίθετο στρατόπεδο!
quote:
Είναι γνωστό το μίσος τόσο του Σουητώνιου , όσο και του Τάκιτου και των συγκλητικών κατά του Νέρωνα,
Μίσος γιατί; Για παράθεσε τα στοιχεία (χμ, σου ζητάω πολλά ε;) που να στηρίζουν αυτό που λες;
Μπαγασάκο, συμπεριέλαβες και τον Τάκιτο, αφού και αυτός διηγείται τα κατορθώματα του «αγίου» σας Νέρωνα, έτσι;
quote:
του πιο συκοφαντημένου Ρωμαίου αυτοκράτορα από τους πατέρες της εκκλησίας , γιατί με την φιλολαϊκή πολιτική που ασκούσε , έθιγε τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης
Ναι, ήταν τόσο φιλολαϊκή πολιτική του που έφτασε σε σημείο, προκειμένου να προσφέρει δωρεάν φωτισμό τα βράδια, να καίει τους Χριστιανούς σαν τους πυρσούς για να φωτίζεται η πόλη.
Μόνο που έχω μια απορία βρε Sesostris. Δεν κατάλαβα εντός ποιανού πλαισίου της «κοινωνικής του πολιτικής», εντασσόταν η πράξη να ντύνει τους Χριστιανούς με τα τομάρια ζώων;
quote:
Αλλά αυτό είναι ένα άλλο κεφάλαιο που συζητήθηκε εκτενέστατα στο θέμα «Ποιός έκαψε την Ρώμη» , πριν από μερικά χρόνια στο forum.
Και βάση των πληροφοριών που έχουμε από τους ιστορικούς εκείνης της εποχής, ο μόνος ένοχος ήταν ο παρανοϊκός άγιός σας.
Ναι, ναι, το ξέρουμε. Από αυτούς που τον μισούσαν. Σε πρόλαβα!
quote:
Από αυτό βγαίνει το συμπέρασμα Ψηλέ ότι δεν εστράφησαν αδιακρίτως εναντίον όλων , αλά μόνο κατά των ενόχων .
Τα δικά σου συμπεράσματα, καλά θα κάνεις να τα κρατήσεις για τον εαυτό σου.
Αντιθέτως, θα έπραττες ορθά αν μας παράθετες και τις πηγές των ......«βιβλίων», από τα οποία αντιγράφεις.

Edited by - Ψηλός on 12/10/2009 00:08:55
quote:
Ψηλός
Χαίρομαι που τα αγγλικά σου είναι τόσο καλά, αλλά όσον αφορά τα ελληνικά σου, όχι πως με νοιάζει ιδιαίτερα, αλλά αφού εσύ το αναφέρεις, θα σε προέτρεπα στο να τα προσέξεις λίγο και, αν γίνεται να τα βελτιώσεις λιγάκι την ορθογραφία.
Είμαι δεκτικός Ψηλέ σε κάθε κριτική όσον αφορά την ορθογραφία των ελληνικών μου , γι αυτό θα σου ήμουν υπόχρεος αν στις απαντήσεις σου μου διόρθωνες και τα όποια ορθογραφικά μου λάθη .Θα σου πρότεινα μάλιστα να πάρης σαν βοηθό και τον europaio Νο1 .
quote:
Ψηλός
Βρε δεν σου είπε κανείς να μην αντιγράφεις ακριβώς τον macedon στα επιχειρήματα;
Όποιος δεν λέει αυτά που επιθυμούν να ακούσουν τα αυτιά σας, τον κάνετε αμέσως εχθρό σας και τον κατατάσσετε στο αντίθετο στρατόπεδο!
Τι έγινε Ψηλέ , είδες ότι δεν πέρασε η απάτη σου και προσπαθείς να την κάνης με ελαφρά πηδηματάκια ;
quote:
Ψηλός
Μίσος γιατί; Για παράθεσε τα στοιχεία (χμ, σου ζητάω πολλά ε;) που να στηρίζουν αυτό που λες;
Όταν έγινα μέλος του forum Ψηλέ , δεν φανταζόμουνα ότι θα ήμουν υποχρεωμένος να παραδίδω μαθήματα ιστορίας σε κάθε ανιστόρητο χριστιανό .
Ας είναι όμως ...Αν και θεωρώ ότι είναι χαμένος κόπος και χρόνος , θα προσπαθήσω να σου τα γράψω όσο πιο απλά μπορώ όχι γιατί πιστεύω ότι θα τα εμπεδώσης , αλλά για να μη νομίσης ότι δεν έχω απάντηση .
Ο Νέρων λοιπόν είχε γίνει μισητός στην άρχουσα τάξη της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας , γιατί με τους φιλολαϊκούς νόμους που θέσπιζε αφαιρούσε προνόμια από τους μεγαλοαστούς . Στην τάξη λοιπόν των μεγαλοαστών αυτών , ανήκε τόσο ο Σουητώνιος όσο και ο Τάκιτος γι αυτό και τον μισούσαν . Όμως ούτε ο πρώτος ούτε ο δεύτερος , επέρριψε την ευθύνη του εμπρησμού της Ρώμης στον Νέρωνα .
Και για να σου λύσω την απορία , θα αναφερθώ εν συντομία στα μέτρα που έκαναν μισητό τον Νέρωνα στην άρχουσα τάξη .
1ον Κατάργησε τους έμμεσους φόρους παρά την αντίδραση της συγκλήτου .
2ον Όρισε τη δημοσίευση των φορολογικών καταλόγων και τη φορολογική απογραφή κάθε χρόνο .
3ον Αφαίρεσε από τους άρχοντες το δικαίωμα ζωής και θανάτου για τους σκλάβους τους .
4ον Έδωσε το δικαίωμα στους σκλάβους να κάνουν αγωγή κατά των αρχόντων που τους κακομεταχειρίζονται , νόμος που καταργήθηκε αργότερα το 625 από τη χριστιανική «Σύνοδο της Ρεμς» , και οι σκλάβοι δεν γίνονται δεκτοί σαν κατήγοροι .
5ον Απαγόρευσε να σκοτώνουν κατά τις μονομαχίες ακόμα και καταδικασμένους σε θάνατο , όπως συνηθιζόταν μέχρι τότε .
Τέλος θα σημειώσω ότι κατά την διάρκεια της βασιλείας του δεν έγινε από την Ρώμη κανένας επεκτατικός πόλεμος , και όταν όλη η διανόηση της Ρώμης μισεί τους Έλληνες από φθόνο και πλέγμα κατωτερότητας , αυτός διακηρύσσει τα φιλελληνικά του αισθήματα .
quote:
Ψηλός
Ναι, ήταν τόσο φιλολαϊκή πολιτική του που έφτασε σε σημείο, προκειμένου να προσφέρει δωρεάν φωτισμό τα βράδια, να καίει τους Χριστιανούς σαν τους πυρσούς για να φωτίζεται η πόλη.
Μόνο που έχω μια απορία βρε Sesostris. Δεν κατάλαβα εντός ποιανού πλαισίου της «κοινωνικής του πολιτικής», εντασσόταν η πράξη να ντύνει τους Χριστιανούς με τα τομάρια ζώων;
Περιμένω να μου φέρης αποσπάσματα από τους ιστορικούς της εποχής που κατέγραψαν αυτά τα γεγονότα που αναφέρεις . Φυσικά αποκλείονται οι επίσκοποι και οι (πατέρες) της εκκλησίας .
quote:
Ψηλός
Και βάση των πληροφοριών που έχουμε από τους ιστορικούς εκείνης της εποχής, ο μόνος ένοχος ήταν ο παρανοϊκός άγιός σας.
Ναι, ναι, το ξέρουμε. Από αυτούς που τον μισούσαν. Σε πρόλαβα!
Φαίνεται ότι τον Τάκιτο και τον Σουητώνιο , τους γνωρίζεις μόνο από τα ονόματά τους διαφορετικά δεν θα έγραφες αυτές τις μπούρδες . Όσο για τον Νέρωνα , εγώ πουθενά δεν ισχυρίστηκα ότι ήταν άγιος . Άλλωστε η πρακτική του να αγιάζονται οι δολοφόνοι ανήκει στους χριστιανούς , που τα βιογραφικά πολλών από τους αγίους τους είναι κατάλληλα για τα αρχεία της εγκληματολογικής υπηρεσίας .
quote:
Ψηλός
Τα δικά σου συμπεράσματα, καλά θα κάνεις να τα κρατήσεις για τον εαυτό σου.
Τα συμπεράσματά μου Ψηλέ , είναι και συμπεράσματα κάθε λογικά σκεπτομένου ανθρώπου , που δεν είναι ούτε θρησκόπληκτος , ούτε επαγγελματίας εκπρόσωπος της θρησκείας σου .
quote:
Ψηλός
Αντιθέτως, θα έπραττες ορθά αν μας παράθετες και τις πηγές των ......«βιβλίων», από τα οποία αντιγράφεις.
Καλά , δεν διαβάζεις στις απαντήσεις μου σε ποιους αναφέρομαι ;;;
*
διάλογο..Πότε κάνετε τα σεμινάρια κατήχησης;
Να ξέρω να λείπω...
quote:
[quote] Ψηλός- Φυσικά αποκλείονται οι επίσκοποι και οι (πατέρες) της εκκλησίας .
*
Α! Εδώ sesostris δεν συμφωνώ!!
-Όλα κι'ολα..αλλά "αποκλεισμοί" δεν επιτρέπονται...εσύ το πάς φιρί-φιρί να φιμώσεις..![]()
soul
Μια τέτοια πίστη προφανώς είχε και ο Ρείμούνδος..που δεν απέκλεισε καμμιά φωνή...στο κάτω -κάτω αν δεχθούμε ότι ο θεός ειναι η ίδια η αλήθεια ...ούτως ή άλλως απο την άλλη μεριά , όλες οι θρησκείες συμφωνούν ότι ο θεός ειναι ένας!
soul
quote:
trexagireve
Κι εμείς ρε φιλε sesostris, που νομίζαμε ότι εδω κάνουμε
διάλογο..Πότε κάνετε τα σεμινάρια κατήχησης;
Να ξέρω να λείπω...
Φίλε trexagireve από την δική μου πλευρά έχουν γίνει αρκετές προσπάθειες για διάλογο , αλλά για να γίνη αυτός ο διάλογος χρειάζεται η συμμετοχή και της άλλης πλευράς . Δεν είναι δυνατόν να κάνω διάλογο με τον εαυτό μου !!!
Και κάτι ακόμα αφιερωμένο εξαιρετικά τόσο σε σένα όσο και στους υπόλοιπους ερασιτέχνες ή επαγγελματίες (υπάρχουν και τέτοιοι) χριστιανούς του forum .

Από την εισαγωγή του βιβλίου του Robert Amberlain "Το πραγματικό ιστορικό πρόσωπο Ιησούς ή το θανάσιμο μυστικό των ΝΑΪΤΩΝ" εκδ. ΔΙΒΡΗΣ
*
quote:
Εαρινός
Α! Εδώ sesostris δεν συμφωνώ!!
-Όλα κι'ολα..αλλά "αποκλεισμοί" δεν επιτρέπονται...εσύ το πάς φιρί-φιρί να φιμώσεις..
Μα αυτοί είναι φίλε Εαρινέ που διαστρέβλωσαν την εικόνα του Νέρωνα , προκειμένου να του φορτώσουν τον εμπρησμό της Ρώμης και να συγκαλύψουν την συνωμοσία Παύλου-Σενέκα . Απόδειξη ότι ο Νέρων ήταν αγαπητός είναι το ότι χρόνια πολλά μετά , την επέτειο του θανάτου του ο απλός λαός πήγαινε και στόλιζε με λουλούδια τον τάφο του .
Δεν ήταν βέβαια ο Νέρων κανένας άγιος , είχε και αυτός λίγο πολύ τα κουσούρια του . Όμως από αυτό το σημείο μέχρι αυτά που του καταλόγισαν αργότερα οι πατέρες της εκκλησίας φορτώνοντάς του ότι κατέβαζε η διεστραμμένη φαντασία τους , υπάρχει μεγάλη απόσταση .
*
Σβάιτσερ, θα μας αποκαλύψει ότι ο Χριστός δεν ήταν αυτός που ξέρουμε,
αλλά ένας άλλος, που ξέρουν οι μασώνοι πειρατές και ληστές Ναίτες....
Μας υποχρέωσες...
Αυτό εννοείς διάλογο;
Να ξέρω, να βάλω και τους γιούς μου να λέμε παραμυθάκια....
Ρε φιλε, σοβαρέψου λίγο....Δεν μπορεί να πιστεύεις ότι αυτά που μπορεί να γράψει σήμερα ένας εβραίος,δεν μπορούν να αλλάξουν το ποιός ήταν ο Χριστός....
Τόσο κορόιδα είστε πια;
quote:Τόσο κορόιδα είστε πια;
Εγώ , πάντως σύμφωνα με τα όσα εκατέρωθεν έχουν κατατεθεί , εμφανίζομαι ως ύψιστο κορόιδο!!
Ήταν ανάγκη να το πείς αυτό φίλε Βαγγέλη?
Απ'οτι καταλαβαίνω πιστεύεις στο Χριστό -ωραία- και κανείς δεν μπορεί να σου αποστερήσει αυτό το δικαίωμα ..αυτό το καταλαβαίνω και είναι μια χαρά!
Εκείνο που δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί πρέπει να πείσεις ότι σύ πιστεύεις το σωστό...γιατί το έχεις ανάγκη αυτό?
Εσύ δηλαδή πώς απειλείσαι με το αν εγώ -φερ'ειπείν- πιστεύω στο Δία ή οπουδήποτε αλλού μου αρέσει εμένα?
Έχω την αίσθηση , ότι υπάρχουν πολλά περισσότερα που μας ενώνουν σε σχέση μ'αυτά που μας χωρίζουν και μάλιστα είναι κοινά τα γνωρίσματα που δημιουργούν αυτό το "χωρισμό" , που ουσιαστικά πρόκειται για ένωση και συμφωνία , σ'αυτήν της ανθρώπινης καταστατικότητας!
Προσωπικά απολαμβάνω αυτό τον πλουραλισμό σκέψεων και πίστεων...και είναι αυτός που οδηγεί σε περαιτέρω διερευνήσεις και "ψάξιμο"..!
Κατάθεσε ότι έχεις αλλα μην προβαίνεις σε χαρακτηρισμούς...εξάλλου έχω αναρτήσει πόστ για πλάκωμα ...![]()
![]()
![]()
soul
τον όποιο Σβάιτσερ, να τους πει τι ήταν ο Χριστός....Δεν έχεις άποψη, μέσα απο όλες τις υπάρχουσες πηγές;
Ναι φίλε, κορόιδο...
Να πλακωθούμε λιγάκι, δλδ;
quote:
Δηλαδή, αγαπητέ μου Εαρινέ, ανήκεις σε αυτούς που περιμένουν
τον όποιο Σβάιτσερ, να τους πει τι ήταν ο Χριστός....Δεν έχεις άποψη, μέσα απο όλες τις υπάρχουσες πηγές;
Ναι φίλε, κορόιδο...
Να πλακωθούμε λιγάκι, δλδ;
Βαγγέλη , πιστεψέ με δεν έχω εσώψυχα να βγάλω , προσωπικά εκ μέρους μου είναι ελεύθερος ο καθένας να πιστεύει όπου θέλει πολιτικά..θρησκευτικά..επιστημονικά ή όπου θέλει ο καθένας και πιστεψέ με δεν ενοχλούμαι καθόλου!
Απεναντίας βλέπω ανθρώπους που έτσι ή αλλοιώς έχουν γνώσεις και άποψη , ασχέτως αν δεν συμφωνώ με την ολότητα ή επί μερους αυτής της πίστης ή γνώσης!
Όπως έχω ξαναπεί δεν βρίσκω κανένα νόημα στο να "μπώ" στην διαδικασία να αποδείξω ή να πείσω για την ορθότητα ή οχι απόψεων και πίστεων...μου αρκεί , που αυτός ο οποίος διακατέχεται απο αυτές , βρίσκει την ισορροπία του και νοιώθει ασφάλεια και ευτυχία...ποιός ο λόγος να του τραβήξω το χαλί , κάτω απο τα πόδια του??
Μόνο και μόνο για να περάσω την δική μου άποψη , νοιώθοντας υπέρτερος?
Όχι , δεν το έχω κάνει στην ζωή μου...ούτε πρόκειται να το κάνω!
Και αν βρίσκεται κάποιος σε θέση απειλουμένου και εξ'αυτής της θέσεως επιτίθεται ...αυτό προβάλλει άλλα ασυνείδητα θεματολόγια , τα οποία χρήζουν περαιτέρω διερευνήσεως!
Θα εκχωρήσουμε όλη την ζωή μας , σε ένα διαρκή αγώνα αντιπαράθεσης θέσεων και απόψεων?
Έχω την αίσθηση πως μπορούμε να βρούμε κοινούς τρόπους επικοινωνίας με αμοιβαίο σεβασμό και κατανόηση , ασχέτως των προσωπικών πεποιθήσεων που έχει ο καθένας μας!
Θέλω να πώ , ότι πρόκειται για μια ατέρμονη διαδικασία...φαντάσου να είχαμε 'δώ μέσα και Μουσουλμάνους ...Βουδιστές ή δεν ξέρω τι άλλο..της Πόππης θα γινόταν ΚΑΙ είναι απόλυτα "λογικό" αυτό!
Προσωπικά μου είσαι συμπαθής ...όπως και ο Μακεδών ή ο Ψηλός και όλοι οι υπόλοιποι , δεν έχω κάτι που να μ'ενοχλεί απο κανέναν!
Εκείνο που δεν μπορώ να αντιληφθώ είναι τα "κοσμητικά επίθετα" που στολίζει ο ένας τον άλλο!
Πραγματικά πιστεύω , ότι αν βρισκόμασταν τετ-α-τετ ίσως να γελούσαμε με τα καμώματά μας..!
Σημ:"Όσο για το τι ήταν ο Χριστός ή ο Πλάτωνας ή ο Νέρωνας...αρκεί που γνωρίζει -ότι γνωρίζει- ο καθένας τι ήταν...και όπως βλέπεις ο καθένας έχει τις πηγές του και τις υποστηρίζει , τι να κάνουμε τώρα δηλαδή???"
Να υπερασπισθώ τον Χριστό ή όποιονδήποτε άλλο...όχι...και φαντάζομαι ότι δεν το έχει ανάγκη!
Τώρα αν θές να με κατατάξεις στα κορόιδα ή οπουδήποτε αλλού , κάν'το ελεύθερα , ούτως ή άλλως μέσα θα πέσεις ότι κι'αν πείς , διότι το να το πείς , σημαίνει ότι το πιστεύεις(οπότε έχει μια αλήθεια για σένα)..Οπότε...no problem!!!![]()
soul
Edited by - Εαρινός on 14/10/2009 14:13:26
Ειδα και το άλλο το θεμα, που άνοιξες για"πλακώματα", αλλά ρε φιλε
εγώ είμαι της γενιάς, μην κάνετε πόλεμο κάνετε έρωτα,τί να
κάνουμε τώρα;
Η ψυχολογική ανάλυση, καλή, αλλά έχει άλλα θέματα, ποιο κάτω στο φόρουμ,αν θέλεις να το αναπτύξεις....
quote:
Που τη βρήκες την όρεξη για αντιστασιακή δράση βρε Εαρινέ;
Ειδα και το άλλο το θεμα, που άνοιξες για"πλακώματα", αλλά ρε φιλε
κάνουμε τώρα;
Η ψυχολογική ανάλυση, καλή, αλλά έχει άλλα θέματα, ποιο κάτω στο φόρουμ,αν θέλεις να το αναπτύξεις....
Βαγγέλη , θα σε μαλλώσω!
Καμμιά διάθεση δεν έχω για οποιαδήποτε αντίσταση ...είμαι επιρρεπής σε κάθε τι όμορφο και αφήνομαι στις ηδονές και απολαύσεις..αχαλίνωτα!![]()
Ακούω την φύση μου , που με καλεί σε ότι μ'εχει προγραμματίσει να ακολουθήσω και δεν υπάρχει καμμιά ενοχοποίηση γι'αυτό και μην προσπαθήσεις με προστακτικού τύπου ηθικούς κώδικες να το κάνεις ..![]()
Πάντως παιδί των λουλουδιών και χριστιανός μου φαίνεται λίγο αταίριαστο , θάλεγα -προσωπικά ούτε το ένα , ούτε το άλλο με χαλάει-..!
Πάντως σε βλέπω ανένδοτο...θα συνεχίσεις μέχρι εσχάτων τον αγώνα σου περί Χριστού και ορθοδόξου πίστεως...χαράς το κουράγιο σου!
Ελπίζω μόνο να μην θεωρήσεις ότι συνασπίζομαι με τους "αντίπερα" διότι εγώ είμαι το ποτάμι , με τις δυό του όχθες...είμαι παντού ...και πέρα και αντίπερα , οπότε και μαζί σου!![]()
soul
quote:αλλά ρε φιλε
κάνουμε τώρα;
Φαντάζομαι , τι μπινελίκια θα ρίχνεις όταν ερωτοτροπείς..έτσι εξηγούνται όλα Βαγγέλη..τώρα συντονίσθηκα..![]()
soul
Απο κει κι έπειτα, γουστάρεις τζερτζελέ, γενικώς, ή μου φαίνεται;
Πιστεύω κάποια πράγματα ,όπως όλοι, το θέμα είναι να έχω το δικαίωμα να τα ασκώ,σε μια κοινωνια, που απέκτησε πολλά περίεργα κόμπλεξ, ενώ αναγνωριζει ότι ανωμαλία θέλεις...
Δεν πάμε καλά!!!!
quote:
Πιστεύω κάποια πράγματα ,όπως όλοι, το θέμα είναι να έχω το δικαίωμα να τα ασκώ
Το να τα πιστεύεις ναί.
Το να τα ασκείς οχι.
Δεν σου έδωσε κανείς το δικαίωμα ούτε εσένα, ούτε εμένα, ούτε του eidoys να την στήνουμε στη γωνία και να το παίζουμε ιεροκήρυκες.
Το οτι εμείς πιστεύουμε κάτι φυσικά και είναι αναφαίρετο δικαίωμα μας αλλά αναφαίρετο δικαίωμα είναι να πιστεύουν και οι αλλοι αυτό που τους εμπνέει.
Το να προσπαθείς να τους πείσεις οτι τα δικά σου πιστεύω είναι σωστά και τα δικά τους λάθος είναι κάτι το μεμπτόν.
Αυτό οταν το εμπεδώσετε να σταματήσετε να πλακώνεστε.
εδώ μέσα μιλάει και λέει άποψη, δεν είναι δικαίωμα και το να ζούμε ο καθένας με την τρέλα του, είναι δημοκρατία;
Για ξανασκέψου τα λίγο σε παρακαλώ...
Και προπάντων,προς Θεού....
Διάλογο κάνουμε ανώδυνα, δεν λύνουμε δα και το μεσανατολικό....
Μην τα βλεπεις όλα τόσο σοβαρά...Τεντώνεις τον μυικό σου ιστό και φθείρεται...
quote:
trexagireve
Δηλαδή, αγαπητέ μου sesostris, ούτε λίγο ούτε πολύ, μου προτείνεις να προτιμήσουμε ότι δεεν υπηρξε ο Χριστός, γιατι ο εβραίος κ.Άλμπερτ
Σβάιτσερ, θα μας αποκαλύψει ότι ο Χριστός δεν ήταν αυτός που ξέρουμε,
αλλά ένας άλλος, που ξέρουν οι μασώνοι πειρατές και ληστές Ναίτες....
Μας υποχρέωσες...
Αυτό εννοείς διάλογο;
Να ξέρω, να βάλω και τους γιούς μου να λέμε παραμυθάκια....
Ρε φιλε, σοβαρέψου λίγο....Δεν μπορεί να πιστεύεις ότι αυτά που μπορεί να γράψει σήμερα ένας εβραίος,δεν μπορούν να αλλάξουν το ποιός ήταν ο Χριστός....
Τόσο κορόιδα είστε πια;
Φίλε trexagireve δεν σε παρεξηγώ γιατί παρά το ότι διαφωνούμε ριζικά , κατά τη γνώμη μου είσαι ο μόνος από τους χριστιανούς του forum που πιστεύει ειλικρινά ότι είναι πραγματικά αυτά που γράφει . Τους άλλους τους θεωρώ είτε κατά συνθήκη (έτσι το βρήκαν) είτε επαγγελματίες χριστιανούς .
Πώς όμως φίλτατε μπορεί να γίνη διάλογος όταν για σένα η Καινή Διαθήκη αποτελεί τη μοναδική πηγή η οποία μας πληροφορεί για τον Ιησού και την θεωρείς ιστορικό βιβλίο ;
Το πώς όμως έχουν τα πράγματα με την Καινή Διαθήκη και την αξιοπιστία της το έδειξε η ιστορικοκριτική θεολογία με τόσο περιεκτικό όσο και ακριβή τρόπο , και μάλιστα με πολύ αρνητικό αποτέλεσμα . Από ότι γνωρίζω φίλε Βαγγέλη ο Albert Shweitzer (1895-1965) κάτοχος βραβείου Νόμπελ , ήταν Αλσατός θεολόγος , γιατρός , φιλόσοφος , ιεραπόστολος , και μουσικολόγος . Τώρα με βάση ποια στοιχεία έβγαλες εσύ το συμπέρασμα ότι ο Albert Shweitzer ήταν Εβραίος , αυτό μένει να μου το διευκρινήσης .
Όμως φίλε μου ο Albert Shweitzer δεν είναι ο μόνος θεολόγος που διατυπώνει αυτές τις θέσεις για Καινή Διαθήκη και την αξιοπιστία της , αφού τα βιβλικά κείμενα σύμφωνα, με τους κριτικούς χριστιανούς θεολόγους , «δεν ενδιαφέρονται για την ιστορία» (Μ. Dibelius) , και «δεν είναι παρά μια συλλογή ανεκδότων» (Μ. Werner), και «πρέπει να χρησιμοποιούνται με εξαιρετική προσοχή» (Μ. Goguel) , είναι γεμάτα «λατρευτικούς μύθους» (von Soden) , και με «ηθοπλαστικές και ψυχαγωγικές ιστορίες» (C. Schneider) , και γενικότερα γεμάτα προπαγάνδα , απολογητική , πολεμική και μεροληψία .
Με λίγα λόγια , μέσα σ’ αυτά το παν είναι το δόγμα , και καθόλου η ιστορία . Μη μου πεις ότι όλοι αυτοί είναι κρυπτοεβραίοι και χριστιανομάχοι .
*
quote:
Μην τα βλεπεις όλα τόσο σοβαρά...Τεντώνεις τον μυικό σου ιστό και φθείρεται...
Να μην τα παίρνω στα σοβαρά λές εε..??
Δλδ να μην παίρνω εσένα στα σοβαρά, να μην παίρνω στα σοβαρά αυτά πού λές, τι να μην παίρνω στα σοβαρά??