ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Η άλωση της Κωνσταντινούπολης (1204 και 1453) - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Η άλωση της Κωνσταντινούπολης (1204 και 1453) - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

stemix30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
stemixΜέλος
12/12/2005, 10:23:30
quote:
Το μίσος των βυζαντινών κατά των Ελλήνων της Κρήτης αποτυπώνεται ανάγλυφα από τον παρακοιμώμενο Ιωσήφ Βρίγγα, ο οποίος προσπαθεί να διεγείρει το βυζαντινό συμβούλιο κατά των Κρητικών. Ο Συνεχιστής του Θεοφάνους καταγράφει τα λόγια του Ιωσήφ: «Είναι τόσα τα δεινά που υπέστησαν οι Ρωμαίοι από τους αρνητές του Χριστού, σφαγές και καταστροφές εκκλησιών και αρπαγές περιουσιών και αιχμαλωσίες. Πρέπει να αγωνισθούμε υπέρ των Χριστιανών και να μην δειλιάσουμε από την απόσταση της θαλάσσης ούτε από τις φήμες».

Τα παραπάνω τα συζητήσαμε ξανά...

quote:
Καλά βρε ΠΑΡΑΜΥΘΑ ΣΒΑΜΠΕ, μου κάνεις τον κινέζο και τον εύθικτο, ότι δήθεν καμία σχέση δεν έχεις με ιστοσελίδες τύπου hellenicreligon, αλλά ΟΛΟ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΑΣ ΚΑΙ ΨΩΝΙΖΕΙΣ τα φοβερά στοιχεία σου και προσπαθείς να μας τα πουλήσεις εδώ μέσα ως τρομερές αποκαλύψεις;;;;

Α, μου έλυσε την απορία ο ψηλός. Είπα και γω. Ακριβώς ολόιδιο τροπάρι. Δεν μπορούσε, κάπου θα τα διάβασαν αυτά τα ψεύδη.
Αντί να λέτε στους άλλους ότι είναι επηρεασμένοι από την "Βυζαντινοί προπαγάνδα", δεν κοιτάτε πρώτα ποιοι είναι αυτοί που εσείς χρησιμοποιήτε για πηγή; Σιγά μην το γλεντήσαν κιόλας οι Κρητικοί, όταν οι Άραβες κατέλαβαν το νησί. Άκου εκεί οι "Ηρωικοί Κρητικοί" έκαναν επιδρομές στα παράλια της Μ. Ασίας (που κατοικούνταν από Έλληνες). Δηλαδή οι "περήφανοι Κρητικοί" ευθύνονται για την Άλωση της Θεσσ/νίκης και την σφαγή του πληθυσμού της; χαχαχαχαχαχαχαχαχα
Ότι να' ναι...

Edited by - me

Edited by - stemix on 12/12/2005 10:27:28

TelekinesisΜέλος
12/12/2005, 13:07:16
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΤΑΙ

Με αυτόν τον τίτλο μπορεί κανείς να περιγράψει την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα.

Ρε παιδιά απλά είναι τα πράγμματα.

Το βυζάντιο πήγε να ανατρέψει τον τρόπο ζωής που υπήρχε πριν απ' αυτό, τα κατάφερε!
Άλλαξε την κοσμοθεωρία, τα ήθη και τα έθιμα των ελλήνων, τον τρόπο που σκέπτονταν, την παιδεία, ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

Δημιούργησε έναν λαό θρησκόληπτο, αγράμματο στο 90% ή μάλλον εντελώς αναλφάβητο, έναν λαό ο οποίος είχε ως ιδανικό την προστασία του χριστιανισμού και τίποτε άλλο.

Πέρασαν οι αιώνες και τελικά η ιστορία του έδωσε τα "εύσημά του".

*Βυζαντινοί δεν υπάρχουν πια, τετέλεσθαι.
*Βυζάντιο δεν υπάρχει, υπάρχει η Ισταμπούλ.
*Αγία Σοφία δεν υπάρχει, υπάρχει τοπ καπί.

*Αθηναίοι όμως υπάρχουν.
*Αθήνα υπάρχει και είναι απο τις αρχαιότερες και ενδοξότερες πόλεις στον κόσμο.
*Ακρόπολη υπάρχει, έστω και μισογκρεμισμένη, υπάρχει, λέγεται ακόμα Ακρόπολη και ανήκει ακόμη στους έλληνες, σ' αυτούς που γουστάρουν να πιούνε το καφεδάκι τους και να την θαυμάσουν.

Εντάξει όλοι οι έλληνες θέλουνε να πάρουμε την πόλη, οι γενιές όμως αλλάζουνε, αυτή η προπαγάνδα που θέλει τους έλληνες κληρονόμους του βυζαντίου έχει μισογκρεμιστεί, απόδειξη πως ένα πιτσιρίκι θα σου πει:
-Εδώ δεν την διεκδικούν οι Ιταλοί που την έφτιαξαν, θα την διεκδικήσουμε εμείς?
Και έτσι είναι σε τελική ανάλυση, ο κόσμος πάει μπροστά, το ίδιο πρέπει να κάνουμε κι' εμείς.
Μερικοί θα συνεχίζουν τον ίδιο χαβά, ποιός τους ακούει στην τελική?
Εφ' όσον ΔΕΝ θέλουνε να καταλάβουνε "τι παίζει" αφήστε τους να ωρίωνται.

Υπέρτερον πάντων αγαθών, η υγεία της διανοίας.

stemixΜέλος
12/12/2005, 13:55:16
quote:
*Αθηναίοι όμως υπάρχουν.
*Αθήνα υπάρχει και είναι απο τις αρχαιότερες και ενδοξότερες πόλεις στον κόσμο.
*Ακρόπολη υπάρχει, έστω και μισογκρεμισμένη, υπάρχει, λέγεται ακόμα Ακρόπολη και ανήκει ακόμη στους έλληνες, σ' αυτούς που γουστάρουν να πιούνε το καφεδάκι τους και να την θαυμάσουν.

Μα καλά; πότε τέθηκε θέμα σύγκρισης Αθήνας - Κωνστ/πολης και δεν το κατάλαβα; Βγήκε ποτέ κανείς εδώ μέσα και είπε ότι καλά κάνανε οι Βυζαντινοί προγονοί μας και καταστρέψανε ότι είχε μείνει από το ένδοξο παρελθόν των αρχαίων;
Τι πα να πει:

quote:
*Βυζαντινοί δεν υπάρχουν πια, τετέλεσθαι.
*Βυζάντιο δεν υπάρχει, υπάρχει η Ισταμπούλ.
*Αγία Σοφία δεν υπάρχει, υπάρχει τοπ καπί.

Αρχίζουμε και είμαστε εκτός τόπου και χρόνου μου φαίνεται.

Τώρα αν θέλετε "παιχνίδι" του στυλ: βρίσκουμε πηγές ή ιστορικά γεγονότα που μπορούν να μειώσουν αυτό το ένδοξο παρελθόν, είμαι απόλυτα σίγουρος ότι αν κάποιος το ήθελε, θα μπορούσε να το κάνει.
Ακόμα είμαι σίγουρος ότι κάποιος ξένος που πιστεύει ότι οι Έλληνες δεν έχουμε καμία σχέση με τους αρχαίους, μπορεί άνετα βασιζόμενος σε δικές του πηγές, να κάνει όλους όσους νομίζουν ότι ξεφύτρωσαν από το 450π.Χ. να κλάψουν. Μη μου πείτε μα και μου. Σίγουρα υπάρχουν άτομα που θα μπορούσαν να σας κάνουν να κλαίτε. Αβαρο-Γότθο-Σλάβο-Τούρκο-μπλαμπαλαμπλα θα σας βγάλουν. Και άιντε τραβάτε να τους αποδείξετε ότι δεν ξέρουν τι τους γίνεται.
Και ζητάτε από εμάς τι; Να παραδεχτούμε ότι οι Βυζαντινοί δεν ήταν προγονοί μας ή ότι ΝΑΙ έμεις είμαστε οι απόγονοι αυτών που σας καταδυνάστεψαν. Άντε, περιμένω. Πείτε μου τι θέλετε να παραδεχτούμε.

Edited by - me

stemixΜέλος
12/12/2005, 14:02:49
Πάλι καλά που δεν την έχει δει ακόμα κανένας, Τρώας. Να βγαίνει να ζητάει τα ρέστα που καταστρέψαμε και σφάξαμε τον λαό του.
Τι να του πω του ανθρώπου; Ότι έτσι είναι το εμπόριο; Ας μην ήθελε να ελέγχει τα στενά, να μην κάναμε ντου;

Edited by - me

12/12/2005, 16:02:15
Ψηλός:
«Kαλά βρε ΠΑΡΑΜΥΘΑ ΣΒΑΜΠΕ, μου κάνεις τον κινέζο και τον εύθικτο, ότι δήθεν καμία σχέση δεν έχεις με ιστοσελίδες τύπου hellenicreligon, αλλά ΟΛΟ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΑΣ ΚΑΙ ΨΩΝΙΖΕΙΣ τα φοβερά στοιχεία σου και προσπαθείς να μας τα πουλήσεις εδώ μέσα ως τρομερές αποκαλύψεις;;;;»

Κοίτα να δεις, εγώ ΦΕΡΕΦΩΝΟ σαν και την αφεντιά σου δεν έχω γίνει, και ούτε αναδημοσιεύω κάθε λίγο και λιγάκι τις σελίδες του σκοταδιστή Κακο-λογητή σου. Αντιληπτό?

Το τι περιέχει η Α ή η Β σελίδα, ποσώς με ενδιαφέρει. Επίσης, να είσαι απολύτως σίγουρος ότι γνωρίζω άριστα το εάν μπορείς να εντοπίσεις μέσω του google μια ιστοσελίδα ή όχι. Επομένως, τον τζάμπα μάγκα μην προσπαθείς να παριστάνεις.

Είπα, ότι ΑΣ ΔΟΥΜΕ και ΑΣ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ, και τίποτα περισσότερο. Σταμάτα λοιπόν να παίζεις το ρόλο του «ντέντεκτιβ», διότι δεν είχα διάθεση τίποτα απολύτως να αποκρύψω.

Κατανοητό Ψηλέ?

Πες λοιπόν την ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΟΥ ΑΠΟΨΗ, διότι υπάρχουνε και πηγές, και άσε τις αυτιστικές σου κρίσεις για κανένα άλλο χώρο.

Ψηλός:
«Μου αρέσει που κάποτε, είχες καταδικάσει και εσύ τα φασιστικής κοπής περιεχόμενα της εν λόγω ιστοσελίδας, αλλά φαίνεται πως γρήγορα το ξέχασες και έτρεξες πάλι κοντά τους για να τους συμβουλευθείς.»

Δεν είπα ποτέ «φασίστα» τον οποιοδήποτε, αν και τον τίτλο άνετα θα τον κέρδιζε ο σκοταδιστής και κρυψίνοος Κακο-λογητής σας. Δικαίωμα ως έκφραση, έχει ο καθένας. Εφόσον παραθέτει ΠΗΓΕΣ, τότε κοιτούμε τις πηγές και ΕΚΕΙ είναι το ζητούμενο.

Βάλε το μυαλό σου να δουλέψει επιτέλους και άντε να δούμε πότε θα αρθρώσεις λόγο……

12/12/2005, 16:22:28
Ostria:
«υπ. μήπως σε λένε Ισίδωρο;»

Δεν θα το’λεγα!

Σε κάθε περίπτωση, είναι ηλίου φαεινότερο ότι η πηγή του κειμένου είναι ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ να ανεβρεθεί, όπως και χαρακτηριστικό είναι ότι το έθεσα ως προβληματισμό και περαιτέρω συζήτηση.

Κατά τον ίδιο τρόπο βέβαια αντέδρασαν και πολλοί όταν έθεσα το θέμα με τον Αργυρόνητο φόρο των βυζαντινών παπάδων ή με το βυζαντινό σφαγείο της Σκυθόπολης.

Καλό είναι να μην είμαστε απόλυτοι, καθώς έστω και ένα 10% αλήθεια να περιέχει, είναι μια μεγάλη και πικρή αλήθεια.

Αυτά.

12/12/2005, 16:49:45
Ostria,

σε συνέχεια των όσων αναφέρει το κείμενο που ανέβασα, και για να μην δημιουργούνται εσφαλμένες απόψεις ότι μιλάμε για φαντασίες, θα ήθελα να υπενθυμίσω ορισμένα πράγματα.

Να θυμηθούμε για παράδειγμα το κίνημα των Μανιχαίων και την αποπνικτική ατμόσφαιρα που είχε δημιουργήσει η θρησκόληπτη στάση του Αλέξιου Κομνηνού. Να θυμηθούμε το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι οι Μανιχαίοι της θράκης ΕΝΩΘΗΚΑΝ με τους Βλάχους και τους Ψευδοτούρκους, όπως και με τους Πατσινάκους, αναλαμβάνοντας λυσσαλέο πόλεμο κατά του αυτοκράτορα και επιδιώκοντας την ελευθερία τους.

Επίσης, να θυμηθούμε ότι οι Έλληνες ΕΝΩΘΗΚΑΝ με τους υπόλοιπους επαναστάτες στη Κύπρο και ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ, καθώς και με το μεγάλο ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ στην Ασία και την Ευρώπη.

Ο αρχηγός των επαναστατών της Κρήτης ήταν ο Καρύκης, Αθηναίος, ενώ της Κύπρου ο Ραψομάτης, ο οποίος ήταν Αργείος.

Αυτά, δεν είναι από καμία σελίδα, ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ.

Έτσι, βλέπουμε ότι η έχθρα και το μίσος των Ελλήνων κατά των Βυζαντινών δεν είναι φαντασίωση ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ.

Εκτός και εάν ο Β.Μισύρης και ο Γ.Ακροπολίτης καταγράφουνε ψεύδη και φαντασιώσεις, εκδίδουνε έργα και παραμένουνε αναπάντητα από την υπόλοιπη επιστημονική κοινότητα……

Το ότι ορισμένοι δεν γνωρίζουνε, ή δεν θέλουνε να γνωρίζουνε, δεν σημαίνει απολύτως τίποτα.

symbolΜέλος
12/12/2005, 17:59:46
Τα μαρτύρια των Κρητικών επι Σαρακηνών εκφραζονται με τον καλύτερο τροπο απο το διασωθέν δημοτικό τραγουδι της Κρήτης:

"Ηλιε που βγαίνεις το πρωί και βασιλεύεις Βράδυ,
σ' ούλον τον κόσμο ανάτειλε, σ' ούλον τον κόσμο δύσε,
στων Μπαρμπαρέζων τις αυλές, ήλιε μην ανατείλεις...
Κι άν ανατείλεις ήλιε μου, να γοργοβασιλέψεις
γιά θα γραθούν οι αχτίδες σου από των σκλαβώ τα δάκρυα...."

Μπορεί κανείς να φαντασθεί πόσα ήταν τα δάκρυα των σκλάβων στα χέρια των Σαρακηνών, για να "γραθούν" οι άπειρες αχτίδες του Ηλιου.

Μετά την απελευθέρωσή της (961) καμιά στάση και κανένα κίνημα δεν αναφέρεται απο τους ιστορικούς εναντίον της Κωνσταντινούπολης. Περίοδο που η αυτοκρατορία περνούσε αλλεπάλληλους εσωτερικούς σπαραγμούς.
κατά την επακόλουθη Ενατοκρατία (1204-1669), έγιναν 16 επαναστάσεις εναντίων των ενετών. Και οι επαναστάσεις αυτές απέβλεπαν πάντοτε στην επανασύνδεση με την αυτοκρατορία. Στην μεγάλη επανάσταση του 1230 ζήτησαν βοήθεια του αυτοκράτορα της Νίκαιας Ιωάννου Βατάζη. Αυτός έστειλε 33 Γαλέρες και στρατεύματα που πολέμησαν Μαζί με τους Κρητικούς, έως το 1936, οπότε νικήθηκαν.

PeronosporosΜέλος
12/12/2005, 18:07:50
quote:
Καλό είναι να μην είμαστε απόλυτοι, καθώς έστω και ένα 10% αλήθεια να περιέχει, είναι μια μεγάλη και πικρή αλήθεια.
Να σου θυμίσω ότι σε 10 αλήθειες αν υπάρχει έστω και μόνο ένα ψέμα τότε είναι μια ύπουλη σοφιστία και τίποτα περισσότερο. Ή λες μόνο αλήθεια ή είσαι ψεύτης. Για ξεχώρισε λοιπόν ρε Schwabe τα "πραγματικά" στοιχεία από την πατάτα που παρέθεσες, αφού περιέχει αλήθειες. Περιμένω.....

τὰ δὲ πάντα οἰακίζει Κεραυνός - Ηράκλειτος

12/12/2005, 19:54:01
Για ποιες πηγές και για ποια στοιχεία μας μιλάς βρε ΜΥΘΟΜΑΝΗ Σβάμπε;;;

Ποια στοιχεία παράθεσες βρε και δεν τα είδε κανείς εδώ;;;
Στοιχεία ονομάζεις εσύ το να αναπαράγεις τη διαστρέβλωση και την παραποίηση της ιστορίας;;

Για ποιον Πρίσκο μας μιλάς;;;

Γίνεσαι και παραγίνεσαι το φερέφωνο πολλών κακολογητών ανθελλήνων!!!

Μισείς τον Ανώνυμο Απολογητή όπως μισεί ο διάβολος το λιβάνι!!
Δεν είναι να απορεί κανείς!!

quote:
Είπα, ότι ΑΣ ΔΟΥΜΕ και ΑΣ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ, και τίποτα περισσότερο. Σταμάτα λοιπόν να παίζεις το ρόλο του «ντέντεκτιβ», διότι δεν είχα διάθεση τίποτα απολύτως να αποκρύψω.

Κατανοητό Ψηλέ?

Πες λοιπόν την ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΟΥ ΑΠΟΨΗ, διότι υπάρχουνε και πηγές, και άσε τις αυτιστικές σου κρίσεις για κανένα άλλο χώρο

Δεν με εκπλήσσει πια το ότι δεν διστάζεις να παραποιείς και τα ίδια σου τα λόγια.

quote:
Σβάμπε
Ας δούμε λοιπόν την ιστορία με ένα άλλο μάτι, όχι αυτό του κατεστημένου, και ας βγάλουμε τα συμπεράσματα μας.

Για εξήγησέ μας, ποιο είναι αυτό το «μάτι» που εσύ προτείνεις, το οποίο πλάθει και δημιουργεί στοιχεία;;;

Θεωρείς αυτά που μας ξεφούρνισες δική σου ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΠΟΨΗ;;;

Αφού δεν καταλαβαίνεις το κράξιμο που έφαγες από τόσους άλλους εδώ μέσα για τα ανυπόστατα που μας παραθέτεις, δεν έχω τίποτα άλλο να πω.

Είναι να λυπάται κανείς βλέποντας την κατάντια αρκετών νεοπαγανιστών που δεν διστάζουν να πλάθουν στοιχεία προκειμένου να σπιλώσουν την ιστορία του έθνους μας.

**** Και σε άλλη περίπτωση, ο Σνούπυ υπέδειξε τις ιστοσελίδες από όπου πας και ψαρεύεις τα σκουπίδια (περί καταγωγής των αυτοκρατόρων) που τα ονομάζεις ιστορικά στοιχεία!!
Αντί να εγκαλείς εμένα Σβάμπε, κοίτα τον εαυτό σου γιατί βαρεθήκαμε πια να μας παραθέτεις λάσπες και ψεύδη!!!

Φιλικά όπως πάντα

stemixΜέλος
12/12/2005, 20:56:46
Σιγουρα το copy-paste από άλλες σελίδες, δεν είναι κάτι κακό, άλλωστε όλοι το κάνουμε, αλλά όπως είπε και η Ostria, καλό είναι να λέμε από που τα πήραμε, ώστε ο καθένας να μπορεί να κάνει μία αξιολόγηση.
Το κείμενο που παρέθεσε ο Schwabe σχετικά με τους "ηρωικούς Κρητικούς", ήταν αντιγραφή από την σελίδα που μας έδωσε το link ο Ψηλός.
Ο σύνδεσμος μας βγάζει στην σελίδα όπου αφορά τα "γεγονότα με τους Κρητικούς". Μάλιστα. Ρίξτε μια ματιά όμως και για το ποιοι είναι αυτοί που τα γράφουν αυτά και τους στόχους τους.

http://www.hellenicreligion.gr/doc/who.htm

Όποιο βιβλίο και να ανοίξετε, στην θέση της λέξης "Κρητικοί" και "Έλληνες" που βάζει το κείμενο της ιστοσελίδας, θα βρείτε την λέξη "Άραβες".
Αν είναι τόσο μεγάλη η συνομωσία και η πλεκτάνη, ώστε τα σημερινά Ελληνόπουλα να μαθαίνουν για Άραβες (από το σχολείο και από τους ιστορικούς), παραδέχομαι ότι δεν το ξέρω και είμαι και εγώ θύμα της πλεκτάνης. Ίσως όλοι μας θα πρέπει να τρέχουμε σε τέτοιους διαδικτυακούς τόπους και να μαθαίνουμε την "αλήθεια" που ΜΟΝΟ αυτοί έχουν ανακαλύψει και την αποκαλύπτουν και σε εμάς.
Βασικά δεν μου καίγεται καρφί ούτε για το αν έχουν δίκιο αυτοί που υποστηρίζουν τον χριστιανισμό, ούτε και οι άλλοι.
Το μόνο που με στεναχωρεί είναι το τι λέγεται για την ιστορία μας (άνω τελεία )Όπως εγώ που πριν μερικά χρόνια δεν είχα ιδέα για την ιστορία του τόπου μου, παρά μόνο για τα βασικά και ξαφνικά με έπιασε ο πόνος να μάθω, έτσι και σήμερα κάποια άλλα άτομα τώρα ψάχνονται.
Σκέφτομαι πως αν εγώ δεν είχα ήδη διαβάσει την ιστορία που αναφέρεται στην εν λόγω σελίδα (το αν τα ξέρω σωστά - λάθος δεν έχει σημασία εδώ), θα με επηρέαζε ως ένα βαθμό. Αυτά που λένε βέβαια εγώ τα θεωρώ αχαρακτήριστα. Δεν έχει σημασία. Αν δεν είχα ήδη άποψη, θα με επηρέαζε. Ίσως λοιπόν κάνει το ίδιο και σε άτομα που δεν έχουν ακόμα άποψη.
Στα άτομα που ενδιαφέρονται πραγματικά να μάθουν (δεν λέω να μάθουν την αλήθεια, γιατί όπως φαίνεται, αλήθεια δεν υπάρχει πουθενά), θα πρότεινα διάβασμα από βιβλία. Αρχίζω να πιστεύω ότι ο χώρος του διαδικτύου είναι πολύ πονηρός.

Edited by - me

TelekinesisΜέλος
12/12/2005, 21:17:26
quote:
Είναι να λυπάται κανείς βλέποντας την κατάντια αρκετών νεοπαγανιστών που δεν διστάζουν να πλάθουν στοιχεία προκειμένου να σπιλώσουν την ιστορία του έθνους μας.

Όπως επίσης είναι να λυπάται κανείς βλέποντας την κατάντια αρκετών Χριστιανόπληκτων οι οποίοι συνεχώς κλαίγωνται για την κατάντια και κατατρόπωση του Έθνους τους, ενός Έθνους που βυθίστηκε στην σιωπή της πιο εξευτελιστικής ήττας στην ανθρώπινη ιστορία.
Οι εναπομείναντες βρήκαν καταφύγιο εδώ, στην δική μας χώρα, την Γραικική χώρα όπως την ονόμαζαν τότε που αυτοί ήσσαν οι "κοσμοκράτορες" και δεν καταδεχόντουσαν να μας λένε έλληνες.
Είναι αυτοι οι οποίοι τρύπωσαν στην χώρα μας με το "έτσι θέλω" και που σήμερα έχουνε και αξιώσεις απο την κοινωνία των ελλήνων.
Είναι αυτοί οι οποίοι απαιτούνε να τους πληρώσουμε με φόρους και ελεημοσύνες...
Και οι οποίοι ποτέ δεν αναρωτήθηκαν:

-Γιατί όταν ήρθαν οι Τούρκοι όλοι μα όλοι μας γύρισαν την πλάτη ???
-Τους σύμφερε να πέσει η πόλη-ασπίδα στα χέρια των Τούρκων, ΟΧΙ.
-Τότε γιατί μας άφησαν στο έλεος του Μωάμεθ Βου?
-Η μήπως τελικά η πόλη βρώμισε τόσο πολλύ που τελικά η δύση αποφάσισε οτι η πτώση της πόλης συμφέρει???
-Τελικά οι Τούρκοι είχαν περισότερα μπέσα απο τους βυζαντινούς???
-Γιατί οι Τούρκοι ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν οργάνωσαν ΟΥΔΕΜΙΑ σκευωρία κατά της δύσης όπως είχε πράξει το βυζάντιο στα ακμαία χρόνια του???

Αυτά και άλλα πολλά δεν αναρωτήθηκαν ουδέποτε οι απολογητάδες μιας και η αποστολή τους ΔΕΝ είναι να συζητήσουν αλλά να περισώσουν ό,τι μπορούν απο τα κουρέλια μιας κουλτούρας η οποία χάνεται σιγά σιγά στα βάθη της αβύσσου και που ΤΙΠΟΤΑ δεν θα μπορέσει να την σώσει.

Φιλικά όπως πάντα

12/12/2005, 21:31:30
symbol:
«Μετά την απελευθέρωσή της (961) καμιά στάση και κανένα κίνημα δεν αναφέρεται απο τους ιστορικούς εναντίον της Κωνσταντινούπολης.»

Λάθος φίλτατε. ΕΣΥ δεν γνωρίζεις κανένα κίνημα. Διότι κινήματα υπήρξανε πολλά.

Ήδη, ανέφερα ένα, για το οποίο υπάρχουνε και τα σχετικά τεκμήρια.

nossoforosΜέλος
12/12/2005, 21:33:31
quote:
-Η μήπως τελικά η πόλη βρώμισε τόσο πολλύ που τελικά η δύση αποφάσισε οτι η πτώση της πόλης συμφέρει???

Μέσα είσαι φίλε μου!

όταν έπεσε η Πόλη δεν υπήρχαν ούτε πέντε χριστιανοί μέσα...

Απ΄τη μέθη του πόθου γλιστρώ ξανά στην ηδονή...

Κι όσο μεθώ απο ηδονή,τόσο ξανά φουντώνει ο πόθος...
Φάουστ

12/12/2005, 21:46:40
Αναρωτιέμαι γιατί μας θίγουν ιστοσελίδες Σκοπιανής, Βουλγαρικής ή και Τουρκικής προέλευσης που αλλοιώνουν την ιστορία και, δεν αισθανόμαστε θιγμένοι από τα ψεύδη και τις πλάνες ατόμων σαν και τον Σβάμπε, τον Telekinesis και ορισμένους άλλους εδώ μέσα που δεν το έχουν σε τίποτα να προσβάλλουν τη νοημοσύνη μας;;;;;

Μην αρχίσετε να μου λέτε τώρα ότι τα εν λόγω άτομα προάγουν το διάλογο και χρησιμοποιούν επιχειρήματα γιατί δεν το δέχομαι με τίποτα!!!!!!
Δεν απαιτώ από κανέναν να συμμερίζεται τις απόψεις μου, δεν δέχομαι όμως τα ψεύδη και την ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΩΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΩΝ ΕΔΩ ΜΕΣΑ.

Τα άτομα αυτά έκαναν ότι θίχτηκαν όταν εγώ, θέλοντας να προκαλέσω, παρέπεμψα κάποια αποσπάσματα ιστοσελίδων σαν και αυτές που αναφέρω πιο πάνω, και απαιτούν οι κύριοι αυτοί να μην θίγεται η νοημοσύνη μας με τις μυθοπλασίες τους;;;

θέλω να δω αναλυτικά στοιχεία σχετικά με τον Πρίσκο που αναφέρεις Σβάμπε!!!!

quote:
stemix
Όποιο βιβλίο και να ανοίξετε, στην θέση της λέξης "Κρητικοί" και "Έλληνες" που βάζει το κείμενο της ιστοσελίδας, θα βρείτε την λέξη "Άραβες".

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ!
ΕΓΩ ΑΝ ΕΚΑΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΩ ΠΟΥ ΝΑ ΚΡΥΦΤΩ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΚΥΡΙΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΙΖΕΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΡΑΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΠΑΡΑΘΕΤΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΕΤΟΙΑ ΨΕΥΔΗ
;;;;

Φιλικά όπως πάντα

TelekinesisΜέλος
12/12/2005, 21:59:49
quote:
Μην αρχίσετε να μου λέτε τώρα ότι τα εν λόγω άτομα προάγουν το διάλογο και χρησιμοποιούν επιχειρήματα γιατί δεν το δέχομαι με τίποτα!!!!!!

Βρε Ψηλέ, δεν έχω παραπέμψει σε βιβλιογραφία?
Και τι βιβλιογραφία δηλαδή, άνθρωποι που είναι έγκριτοι, επικυρωμένοι απο διεθνείς οργανισμούς ιστορικών και ουδέτροι σε σχήμα.
Εσύ μπορεί να μην το δέχεσαι επειδή δεν σε συμφέρει αλλά έτσι είναι βρε παλικάρι μου.
Και γιατί είμαστε ανθέλληνες βρε Ψηλέα, why?
Επειδή βγάζουμε τα άπλυτα στην φόρα?
Ο Παπαφλέσας και το παπαδαριό που φυλακίσανε όλους τους ήρωες της επανάστασης είται στην Βουλή είτε στο Ναύπλιο, για να αρπάξουν την κουτάλα, τι ήσσαν?
Το παπαδαριό που ρουφιάνευε στους Τούρκους ποιοί έλληνες ετοιμάζανε επανάσταση, τι ήσσαν?

Άκου ανθέλληνες, εμείς!
Ψηλέ, σ' αρέσει δεν σ' αρέσει, βάλτο πάρα πολύ καλά μέσα στο στενό μυαλό σου:
-Η παράταξη που έχεις συνταχθεί είναι χαμένη απο χέρι, απλά είναι θέμα χρόνου, (ξέρεις εσύ για τι σου μιλάω).....

12/12/2005, 22:14:56
Ψηλός:
«Για ποιες πηγές και για ποια στοιχεία μας μιλάς βρε ΜΥΘΟΜΑΝΗ Σβάμπε;;;»

Για αυτά που αναφέρει το κείμενο στο τέλος, ΑΣΧΕΤΕ ΚΑΙ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΕ ΨΗΛΕ. Βλέπεις, φρόντισα να αφήσω τις πηγές όπως αυτές περιέχονται, ώστε τέτοιες εξυπνάδες σαν και τις δικές σου να μην χρειάζονται ιδιαίτερους σχολιασμούς.

Όμως, εσύ είσαι «άλλη περίπτωση»…..

Ψηλός:
«Ποια στοιχεία παράθεσες βρε και δεν τα είδε κανείς εδώ;;;
Στοιχεία ονομάζεις εσύ το να αναπαράγεις τη διαστρέβλωση και την παραποίηση της ιστορίας;;»

Μίλησα στην αρχή του μηνύματος μου για μια «άλλη άποψη της ιστορίας», και έθεσα τα πράγματα όπως αναφέρονται, ώστε να προβληματιστούνε οι αναγνώστες επάνω στο προκείμενο.

Εσύ βέβαια, επειδή έχεις την μύγα, μυγιάζεσαι. Ε, τι να κάνουμε?

Ψηλός:
«Μισείς τον Ανώνυμο Απολογητή όπως μισεί ο διάβολος το λιβάνι!!»

Δεν μισώ κανέναν, προσωπικά τον λυπάμαι αυτόν τον «νεο-απολογητή» σας. Όσον αφορά τις ΠΑΤΑΤΕΣ του Κακολογητή σας, σου έχω ήδη αναφέρει ορισμένες. Και που’σαι: έχω και άλλα ράμματα για την καμπούρα του.

Οπότε, μην βιάζεσαι!

Ψηλός:
«Δεν με εκπλήσσει πια το ότι δεν διστάζεις να παραποιείς και τα ίδια σου τα λόγια.»

Δεν φταίω εγώ εάν δεν καταλαβαίνεις Ελληνικά. Δεν μας λες καλύτερα…τι πίνεις να πιούμε και’μεις βρε αδελφέ!!

Ψηλός:
«Θεωρείς αυτά που μας ξεφούρνισες δική σου ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΠΟΨΗ;;;»

Είπα, το κείμενο αναφέρει στο τέλος και ορισμένες πηγές. Πόσες φορές πρέπει να το πούμε?

Ψηλός:
«Και σε άλλη περίπτωση, ο Σνούπυ υπέδειξε τις ιστοσελίδες από όπου πας και ψαρεύεις τα σκουπίδια (περί καταγωγής των αυτοκρατόρων) που τα ονομάζεις ιστορικά στοιχεία!!»

Την σελίδα που «υπέδειξε» ο Σνούπυ, ΔΕΝ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΖΩ. Απλά και ξεκάθαρα. Τώρα, την γνωρίζω. Ικανοποιημένος?

Ως προς την καταγωγή πολλών αυτοκρατόρων της Νέας Ρώμης, δεν χρειάζεται καμία ιστοσελίδα, καθώς αυτά τα πράγματα είναι από καιρό γνωστά. Από κάτι αιώνες φίλτατε…..«Εν Χριστώ προγευόμενε»!!

Σε ενοχλεί η διαφορετική άποψη φίλτατε, μάλιστα υποθέτω ότι βγάζεις…σπυριά!! Τι να κάνουμε Ψηλέ, η πλέμπα καιρός είναι να ακούγεται. Ότι και εάν κοστίζει.

Ψηλός:
«Αναρωτιέμαι γιατί μας θίγουν ιστοσελίδες Σκοπιανής, Βουλγαρικής ή και Τουρκικής προέλευσης που αλλοιώνουν την ιστορία και, δεν αισθανόμαστε θιγμένοι από τα ψεύδη και τις πλάνες ατόμων σαν και τον Σβάμπε..»

Η σαν κάτι πονηρούς που θέλουνε τον Μέγα Αλέξανδρο……Βάρβαρο Ψηλέ??

Ψηλός:
«θέλω να δω αναλυτικά στοιχεία σχετικά με τον Πρίσκο που αναφέρεις Σβάμπε!!!!»

Είπαμε, το κείμενο έχει πηγές στο τέλος. Μάθε επιτέλους να ψάχνεις και μόνος σου και να μην χαριεντίζεσαι με αλληλούια και Κακολογητές!

12/12/2005, 22:17:26
Τι Παπαφλέσσα και πράσινα άλογα μου λες βρε τώρα;;;

Εδώ τώρα μιλάμε για συγκεκριμένα πράγματα!!!

Η παραποίηση είναι καταφανέστατη και εσύ πηδάς στον Παπαφλέσα και συνεχίζεις τους προσβλητικούς σου χαρακτηρισμούς;;;;

Ποιος σε πρόσβαλε εσένα και εσύ βάζεις στο στόμα σου τόσο κόσμο που αυτή τη στιγμή που εσύ, μη ξέροντας πώς να περάσεις την ώρα σου κάθεσαι πίσω από τον υπολογιστή σου και δεν ξέρεις τι εκστομίζεις, αυτοί προσφέρουν το χρόνο τους και τον κόπο τους για να γλυκάνουν λίγο τον πόνο και την ανέχεια των συνανθρώπων μας;;;;

Δυστυχώς, με τα λόγια σου αποδεικνύεις ότι δεν έχεις μάθει να σέβεσαι τίποτα.

Αν η παράταξή μου είναι χαμένη από χέρι, η δική σου δεν πρόκειται ποτέ να δει το φως της επιφάνειας!!!
Είστε καταδικασμένοι στο σκοτάδι γιατί εκεί ανήκετε.

Φιλικά όπως πάντα

symbolΜέλος
12/12/2005, 22:22:40
Telekinesis:
-Γιατί οι Τούρκοι ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν οργάνωσαν ΟΥΔΕΜΙΑ σκευωρία κατά της δύσης όπως είχε πράξει το βυζάντιο στα ακμαία χρόνια του???

Γιατί το "Βυζάντιο" δεν ήταν Βυζάντιο κατα την άποψη των φορέων του. Ηταν η Ρωμαική αυτοκρατορία, η οποία απώλεσε τις δυτικές της επαρχίες, κατά τα σκοτεινά χρονια των Βαρβαρικών επιδρομών.
Γιατί η Δύση δεν ήταν η Δύση όπως νοείτε σήμερα. Στό νότιο ακρο της ιταλικής χερσονήσου η καθουμιλουμένη (σε ελάχιστες περιοχές ως σήμερα), ειναι τα Ελληνικά και οι λαοί νοιώθουν συγγενείς, και υπηκοοι του αυτοκράτορα.
Γιατί η αυτοκρατορία ποτέ δεν απαψε να ελπίζει ουτοπικά την οικουμενικότητά της.
Ευχαριστώ.

TelekinesisΜέλος
12/12/2005, 22:50:19
quote:
εσύ πηδάς στον Παπαφλέσα και συνεχίζεις τους προσβλητικούς σου χαρακτηρισμούς;;;;

Γιατί ρε μεγάλε, οι δικοί σου χαρακτηρισμοί like that τι είναι δηλαδή προς εμάς, ΜΗ προσβλήτικοί?

quote:
δεν δέχομαι όμως τα ψεύδη και την ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΩΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΩΝ ΕΔΩ ΜΕΣΑ.

---------------------------------------------------------------------
quote:
Εδώ τώρα μιλάμε για συγκεκριμένα πράγματα!!!

Γιατί εγώ τι σου λέω, αόριστα πράγμματα?
Μα δεν έχεις καταλάβει κάτι βασικό:
Δεν τα γράφω για να ντραπείς, δεν περιμένω κάτι τέτοιο απο άτομα του είδους σου, τα γράφω για να τα διαβάζουν αυτοί που θέλουν πραγμματικά να μάθουν τι "έπαιξε" με την πάρτυ σας.

quote:
Είστε καταδικασμένοι στο σκοτάδι γιατί εκεί ανήκετε.

Το που ανήκω εγώ φίλε μου ΟΥΤΕ ΚΑΝ μπορείς να το φανταστείς, στον δικό μου κόσμο το φως και το σκοτάδι εναλάσσονται αρμονικά με έναν τρόπο που εσύ αδυνατείς να κατανοήσεις.

quote:
αυτοί προσφέρουν το χρόνο τους και τον κόπο τους για να γλυκάνουν λίγο τον πόνο και την ανέχεια των συνανθρώπων μας

Κι εμείς προσφέρουμε το χρήμα μας, για να κοπροσκυλιάζουν μέσσα στα διάφορα μοναστήρια και να μην κάνουνε ΟΥΤΕ την θητεία τους.
Και για ευχαριστώ, βάζουνε ένα κουμπιούτερ ουν λάιν, βάζουνε και μερικούς Ψηλούς-απολογητές για να μας κάνουνε και κριτική απο πάνω, πληρώνουν τις φιλανθρωπίες τους με δικό μας ζεστό χρήμα, η περιουσία της εκλησίας που αποκτήθηκε επι τουρκοκρατίας μένει ανέπαφη και όλα μέλι γάλα ε?
Περιμένετε και θα δείτε τι σας περιμένει πουλάκια μου.
Άντε γιατί μου φαίνεται οτι δεν έχετε καταλάβει οτι ο έλληνας έχει αφραγκιές και έχει αγριέψει πολλύ...

quote:
Γιατί το "Βυζάντιο" δεν ήταν Βυζάντιο κατα την άποψη των φορέων του. Ηταν η Ρωμαική αυτοκρατορία, η οποία απώλεσε τις δυτικές της επαρχίες, κατά τα σκοτεινά χρονια των Βαρβαρικών επιδρομών.

Ωχχχχ, άλλος μεγάλος ιστορικός μας βρήκε...

Δηλαδή σαν να λέμε οτι η Ρώμη ήταν μια δυτική επαρχία την οποία το βυζάντιο την απώλεσε επειδή έγιναν βαρβαρικές επιδρομές.

Ώρε λέμε και μη χειρότερα...