- ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΑΘΕΟ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:Ψηλός:
quote:
Αποφασίστε ρε παιδιά τι είμαι, ΝΑΖΙ ή ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΗΣ, γιατί δεν παίζει να είμαι και τα δύο ταυτόχρονα...
Να σου πω εγώ τι είσαι.
Είσαι ένα κομπλεξικό κακομαθημένο παιδάκι που έχει ανάγκη να διασκεδάζει, κάθε τόσο, την ανία του αραδιάζοντας τόσες ανοησίες, όσες χωρά η γκλάβα του.Λυπάμαι, δεν θα παίξω, μάλλον θα πρέπει να επιστρέψεις στις κούκλες σου.
Τι να κάτσω να ασχοληθώ με τον IndustrialAngel;
Ε, όχι πολύ του ...ΠΑΕΙ!!!
Αλλά έτσι απλά Ψηλέ,γι' αυτά που έγραψες
Α,και παρεμπιπτόντως,IndustrialAngel
την "φυλάκα" που χρησιμοποίησες να την χαρακτηρίσω ως
μια ΜΕΓΑΛΗ Μ.....Α; Μπά,και πολύ λίγο είναι!!!
Σ' εμένα ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ τέτοιες ΜΠΟΥΡΔΕΣ,
ετσι για να μπαίνουν τα πράγματα στην ...θέση τους!
Καλημέρα σας!
Υ.Γ. Η πρώτη λέξη με τα αποσιωπητικά
ΚΑΜΜΙΑ σχέση με τη ΜΠΟΥΡΔΑ
ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.
Edited by - kapodistria on 28/05/2011 11:16:36
quote:quote:
-Ψηλε,η δε πιστευεις αυτα που λες και μας δουλευεις,ετσι κουβεντα να γινεται-καλο αυτο,μαθαινεις εσυ μαθαινουμε και μεις απο τους αλλους-
η πιστευεις αυτα που λες και αυτοδουλευεσαι.
Γεια σου φίλε,
Σε τι ακριβώς αναφέρεσαι;
=========================================================
-Φιλε Ψηλε,στην επιστολη προς Ρωμαιους,ο Παυλος μας λεει:
"Δεν θα πιστεψει αυτος που θελει ουτε αυτος που τρεχει,
αλλα αυτος που θα ελεηθει απο το Θεο ".
-Στη προσευχη του ο Χριστος,λεει στο πατερα του αρκετες φορες :
"Δεν ηλθα για το κοσμο αλλα γι'αυτους που μου εδωσες απο το κοσμο"
-Λεω εγω τωρα,αν ειναι ετσι και ενας απ'αυτους τους ελεηθεντες εισαι
και εσυ....
...τοτε γιατι πασχιζεις να πεισεις αλλους που ετσι η αλλοιως δεν
ειναι προορισμενοι να πιστεψουν;
-Αν παλι δεν εισαι απο τους προορισμενους να πιστεψουν, γιατι βασανιζεις τον εαυτο σου και βασανιζεις κι'εμας ;
-Οσοι παλι ειναι προορισμενοι να πιστεψουν,ειτε με το Ψηλο ειτε χωρις,θα πιστεψουν.
-Εγω προσωπικα πιστευω ,οτι σ'αυτα που λεει ο Παυλος ,κρυβεται μια
Αληθεια/μυστηριο απ'αυτες που επιμελως κρυβουν τα ιερατεια
με ενα διπλο στοχο,να εχουν τυφλους οπαδους απο τη μια ,
φανατικους αρνητες των μηνυματων που περιεχουν τα ιερα βιβλια
οπως η Βιβλος απο την αλλη.Απωτερος στοχος τους ειναι η αγνοια.
-Τους λογους τους ξερουν αυτοι.
quote:
Δεν είδα κανένα Γιαπωνέζο να το κάνει αυτό, 2 χρόνια που ήμουν στη Ρόδο
Μου φέρνεις για αντιπαράδειγμα τους πολίτες μιας ΑΚΟΜΑ πιο σοβαρής χώρας όμως
.
quote:
Κανείς δεν θα σε καβαλήσει αν δεν σκύψεις πρώτα.
Προφανώς
quote:
Εγώ πάλι, εξακολουθώ να πιστεύω πως όταν κάτι είναι αλήθεια, δεν χρειάζεται ποινικά μέτρα για να γίνει πιστευτό.
Ως επιστημονικό ζήτημα ναι δε χρειάζεται. Μόνο που οι Εβραίοι του 1940 δεν είναι δεινόσαυροι ή πολιτισμός του 8000 πΧ. Μερικοί από αυτούς ζουν ακόμα. Αυτό δίνει στην όλη υπόθεση ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ και ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ διαστάσεις. Για αυτό το να αμφισβητήσει κάποιος τη θεωρία πχ της σχετικότητας δεν είναι ποινικά κολάσιμο αλλά το να πει κάτι αναληθές για το πρόσφατο παρελθόν ενός λαού ή μιας κοιωνικής ομάδας διώκεται.
quote:
Πολλές φορές η mainstream επιστήμη είναι απλά αναπαραγωγός πολιτικής.
Όχι για πολύ. Μπορεί παροδικά να συμβεί κάτι τέτοιο(ειδικά όταν υπάρχουν περίεργα καθεστώτα) αλλά σε βάθος χρόνου μόνο οι αυθεντικές θεωρίες επιζούν και από την κριτική και συσσωρεύουν αποδεικτικά στοιχεία.
quote:
Δεν έχουν και μεγάλη σχέση μεταξύ τους. Τα σχολεία λειτουργούν σαν φυτώρια της επίσημης κρατικής επιστήμης και αναπαράγουν την κρατική ιστορία ενώ στα πανεπιστήμια μπορεί κανείς να μάθει και την πραγματική επιστήμη, αν είναι τυχερός.
Στο σχολείο οφείλουν να διδάσκονται τα πορίσματα των επιστημονικών ερευνών και νομίζω ότι σε μεγάλο ποσοστό αυτό επιτυγχάνεται τουλάχιστον στο δυτικό κόσμο.
quote:
Πάντως, η αμφισβήτηση του ολοκαυτώματος από τα αγγλικά πανεπιστήμια ξεκίνησε.
Δεκτόν, αλλά δε λέει τίποτα.
quote:
Κατ'αρχήν μην απορρίπτεις ποτέ τίποτε εκ των προτέρων. Μην ξεχνάς ότι η εξέλιξη των ειδών ήταν περιθωριακή όταν εμφανίστηκε. Η περιστροφή της γης και όχι του ήλιου ήταν επίσης περιθωριακή και κόντεψε να κοστίσει τη ζωή στο Γαλιλαίο.
Δεν απορρίπτω τίποτα από τον προτέρων. Δες το αλλιώς: Στα περισσότερα πράγματα που έχω ψάξει η άποψη μου ταυτίζεται με την επίσημη επιστημονική στάση. ΤΥΧΑΙΝΕΙ να συμβαίνει αυτό, ας πούμε. Ικανοποιημένος τώρα;
Δεύτερον, προφανώς και υπήρξαν περιθωριακές αυτές οι θεωρίες όπως και η θεωρία της κίνησης των τεκτονικών πλακών. ΟΜΩΣ κάποια στιγμή, μέσα από τον επιστημονικό διάλογο και την εύρεση καινούριων στοιχείων αυτές επικράτησαν.
quote:
Κατά δεύτερο, συγκρίνεις ανόμοια πράγματα. Ο δημιουργισμός είναι μια προσπάθεια των πρωτόγονων Εβραίων να ερμηνεύσουν την καταγωγή του ανθρώπου, τα ούφο είναι κάτι που δεν γνωρίζουμε σαφώς και ως εκ τούτου δεν το αποκλείουμε, η αστρολογία είναι μία ασφαλής μέθοδος εξαπάτησης των αφελών και η άρνηση του ολοκαυτώματος είναι μια θεωρία που βασίζεται σε συγκεκριμένα ιστορικά, δημογραφικά και πολιτικά στοιχεία
Όχι δε συγκρίνω ανόμοια πράγματα. Μπορώ να δεχθώ ότι είμαι περισσότερο "δίκαιος" από όσο πρέπει.
Επίτρεψε μου να σου εξηγήσω ποια είναι η θεώρηση μου:
Υπάρχουν 3 περιοχές
1) Αμιγής επιστημονική γνώση.
2) Περιθωριακή επιστήμη(fringe science)
3) Ψευδεπιστήμη.
Η (1) είναι προφανές τι περιέχει. Τις αρκούντως πειστικές και τεκμηριωμένες επιστημονικές θεωρίες. Πχ τη θεωρία της κίνησης των επιστημονικών πλακών, την κβαντομηχανική κτλ
Η (2) εντάσσει τις θεωρίες που δεν έχουν αρκετά στοιχεία αλλά που είναι πιθανό να μεταπηδήσουν στην (1). Όλες ανεξαιρέτως οι καινούριες θεωρίες μπαίνουν ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ στην κατηγορία (2). Ο καιρός θα δείξει αν θα μεταπηδήσουν.
Η (3) περιέχει τις θεωρίες που έχουν απορριφθεί πλήρως. Που αδυνατούν να περιγράψουν τον κόσμο και που δεν έχουν σοβαρά στοιχεία να τις υποστηρίξουν.
Προφανώς υπήρξαν θεωρίες της κατηγορίας (1) όπως ας πούμε το γεωκεντρικό σύστημα που με τον καιρό μεταπήδησαν στην κατηγορία (2) και μετά την κατηγορία (3). Επίσης, τα παραδείγματα που δίνεις είναι πολύ καλά ως παραδείγματα της μετάβασης από την περιοχής (2) στην περιοχή (1). Όμως υπάρχουν και θεωρίες που εμφανίστηκαν ως οριακές, που η επιστημονική κοινότητα έδινε περιθώρια για την ισχύ τους στην αρχή, αλλά απέτυχαν να τεκμηριωθούν.Πχ οργόνη.
Για σένα μετά βεβαιότητος η αστρολογία είναι 3ης κατηγορίας.Συμφωνώ. Για μένα η εξέλιξη των ειδών είναι κατηγορίας 1 και ο δημιουργισμός κατηγορίας 3.
Δέχομαι λοιπόν ότι ήμουν πολύ γενναιόδωρος όταν έβαλα στην κατηγορία 2 το δημιουργισμό και την αστρολογία.
Και τώρα στο ζουμί. Για εμένα, η "επίσημη" στάση απέναντι στο Ολοκαύτωμα είναι κατηγορίας 1 και η αμφισβήτηση είναι ΟΡΙΑΚΑ κατηγορίας 2. Θεωρώ απίθανη τη μετάβαση αλλά όχι ανέφικτη. Αυτή είναι η ομορφιά της επιστήμης.
quote:
Για να μιλήσουμε σοβαρά πάντως, δεν μπορεί κανείς να είναι Έλληνας και ΝΑΖΙ ταυτόχρονα, όπως δεν μπορεί να είναι Ισπανός και Πασοκτσής. Ο Ναζισμός ήταν απλά η έκφραση του γερμανικού εθνικισμού, με τον ίδιο τρόπο που ο φασισμός ήταν η έκφραση του ιταλικού εθνικισμού (και δεν είναι μαϊντανός, όπως νομίζουν μερικοί, ώστε να πηγαίνει παντού).
Ναι ρε Κώστα έχεις δίκιο. Αποτυχημένοι και ως χαρακτηρισμοί εκτός από αμοιβαία αποκλειόμενοι....
quote:
Α, και το '40 δεν πολεμήσαμε το Φασισμό. Τους Ιταλούς πολεμήσαμε
Δεκτόν. Αν το έχω πει ποτέ, θα ήταν εκ παραδρομής.
quote:
Ειδικά για το συγκεκριμένο, δύσκολο.
χαχα, μικρός είμαι ακόμα έχω μέλλον.
quote:
Ενδεικτικά:
Μέτρησα 40 βιβλία. Άψογος. Με ημερομηνίες από το 1827. Τελικά δεν είναι νεόκοπη ελληνική πατέντα ε;;;;;
quote:
Κάποτε αν αμφισβητούσες κάτι από την Βίβλο κινδύνευες να καταλήξεις στην πυρά. Σήμερα την θρησκεία της Βίβλου έχει αντικαταστήσει η θρησκεία του Ολοκαυτώματος, αλλά επειδή σήμερα είμαστε πιο... πολιτισμένοι οι αμφισβητίες δεν καταλήγουν στην πυρά αλλά ωραία και καλά στην φυλάκα.
Σε έβαλε κανένας φυλάκα ρε Χ και δεν το πήραμε χαμπάρι;;;; Για αυτό σταμάτησες να γράφεις στο άλλο θέμα; Σε παρακαλώ μη βάζεις τον εαυτό σου στο ίδιο βάθρο με το Γαλιλαίο. Έλεος!
Μια χαρά ελεύθερος είσαι να γράφεις ότι γουστάρεις για όσο καιρό θες. Στην Ελλάδα. Στη Γερμανία έχουν μια ευαισθησία οι άνθρωποι και εξήγησα γιατί. Δεν είναι το ίδιο το να πεις ότι ο Αδάμ συνυπήρξε με τους δεινοσαύρους. Μπούρδα είναι αλλά δε θα πειραχτούν ούτε οι δεινόσαυροι ούτε ο Αδάμ...
quote:
Τότε μικρέ δείχνεις οτι είσαι στην αρχή ακόμα !! Μεγάλες αλήθειες ξεκίνησαν από "περιθωριακούς" οι οποίοι πήγαν κόντρα στο κατεστημένο και ταπεινώθηκαν, εξευτελίστηκαν, διώχτηκαν. Μέχρι που ήρθε η δικαίωση.
Εκτός από μεγάλες αλήθειες ξεκίνησαν και μεγάλες μπούρδες. Μη γενικεύεις. Κάθε περιστατικό έχει τα χαρακτηριστικά του.
quote:
Η προσέγγιση της αλήθειας επιτυγχάνεται με διαρκή αναζήτηση και εξέταση όλων των απόψεων, όχι παπαγαλίζοντας τι λένε οι "mainstream", οι οποίοι έχουν αποδείξει πολλάκις οτι ενδιαφέρονται περισσότερο για την θεσούλα τους παρά για την αλήθεια. Δυστυχώς με την νοοτροπία που έχεις θα μείνεις για καιρό ακόμα στο Matrix. Αλλά ίσως θέλεις να μείνεις εκεί, διότι όπως γράφει ο Θουκυδίδης:"Αταλαίπωρος τοις πολλοίς η ζήτησις της αληθείας και επί τα ετοίμα μάλλον τρέπονται."
Ποια θεσούλα μου ρε μάστορα; Με πληρώνουν οι Εβραίοι; Αμάν ποια ρε παιδιά εκεί στο Ισραήλ. Τόσα λεφτά παίρνω από τους άθεους/σατανιστές/"εξελικτές" μη μου δίνετε και εσείς δεν έχω που να τα βάλω!
Και μη μου λες εμένα για Matrix τώρα.
quote:
Αντε τώρα να αποδείξεις σε εναν φοιτητή,σαν τον Βιομηχανικό,που
δεν εχει ασχοληθεί με καμμία έρευνα υπο πανεπιστημιακό χορηγό,ή
υπό <κρατική> εποπτεία,οτι είναι απλός υπάλληλος και τίποτα
περισότερο απο ενα παπαγαλάκι!
Ρε Νικόμαχε άσε μας τώρα. Που ξέρεις και τα "εκ των έσω" των πανεπιστημίων.
quote:
Αλλά έτσι απλά Ψηλέ,γι' αυτά που έγραψες
Να είδες ψηλέ. Βρήκες σύμμαχο ![]()
![]()
![]()
![]()
. Κοίτα να δεις κάτι πράγματα, "ράγισε" το μέχρι πρότινος "αρραγές" μέτωπο των...χριστιανομάχων.
quote:
Α,και παρεμπιπτόντως,IndustrialAngel
την "φυλάκα" που χρησιμοποίησες να την χαρακτηρίσω ως
μια ΜΕΓΑΛΗ Μ.....Α; Μπά,και πολύ λίγο είναι!!!Σ' εμένα ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ τέτοιες ΜΠΟΥΡΔΕΣ,
ετσι για να μπαίνουν τα πράγματα στην ...θέση τους
;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Γιατί είναι μαλακία, μαντάμ;; Αληθές είναι. Δεν είδα να διαφωνούν ούτε ο Χ ούτε ο Μακεδόνας. Σε πείραξε η αργκό, φυλάκα αντί για φυλακή;;; Θεώρησε ότι είναι σύμφωνα με την λακωνική προφορά (που βάζανε όπου η το α).
quote:
Δεν απορρίπτω τίποτα από τον προτέρων. Δες το αλλιώς: Στα περισσότερα πράγματα που έχω ψάξει η άποψη μου ταυτίζεται με την επίσημη επιστημονική στάση. ΤΥΧΑΙΝΕΙ να συμβαίνει αυτό, ας πούμε.
Γιωργάκη, φτιάξε το λίγο αυτό διότι μπορεί να παρεξηγηθείς...
Απ' ό,τι καταλαβαίνω εγώ, ισχυρίζεσαι ότι ψάχνεις στην επιστήμη και διαπιστώνεις ότι τα μέχρι τώρα συμπεράσματά της ταυτίζονται με τις απόψεις σου;
Οι οποίες είναι διαμορφωμένες πώς, αν όχι από τα επιτεύγματα αυτής της ίδιας επιστήμης τα οποία, ψάχνοντας, γνωρίζεις και ενστερνίζεσαι, και τα οποία διαμορφώνουν τις απόψεις σου.
Έτσι όπως το διαβάζω, μου φαίνεται να λες ότι ψάχνοντας διαπιστώνεις πως η επιστήμη σε... επιβεβαιώνει!!!
ΤΥΧΑΙΝΕΙ, πράγματι κάτι τέτοιο;;;![]()
![]()
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
http://www.mindfloga.blogspot.com/
quote:
Απ' ό,τι καταλαβαίνω εγώ, ισχυρίζεσαι ότι ψάχνεις στην επιστήμη και διαπιστώνεις ότι τα μέχρι τώρα συμπεράσματά της ταυτίζονται με τις απόψεις σου;
Οι οποίες είναι διαμορφωμένες πώς, αν όχι από τα επιτεύγματα αυτής της ίδιας επιστήμης τα οποία, ψάχνοντας, γνωρίζεις και ενστερνίζεσαι, και τα οποία διαμορφώνουν τις απόψεις σου.Έτσι όπως το διαβάζω, μου φαίνεται να λες ότι ψάχνοντας διαπιστώνεις πως η επιστήμη σε... επιβεβαιώνει!!!
ΤΥΧΑΙΝΕΙ, πράγματι κάτι τέτοιο;;
Κάτσε ρε Γιάννη γιατί το τράβηξες πολύ.
Υποτίθεται, ότι κανένας δεν έχει εκ των προτέρων γνώση.Ως εκ τούτου αρχικά είναι (υποτίθεται) unbiased,αμερόληπτος, χωρίς τάση να υποστηρίξει τη μια ή την άλλη πλευρά. Μετά αποκτά μια επιφανειακή αντίληψη, σε αδρές γραμμές. Και μετά ψάχνει τα επιχειρήματα σε μεγαλύτερο βάθος. Αυτό (προσπαθώ να) κάνω και εγώ. Και δεν ψάχνω ΜΟΝΟ την επιστήμη. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να διαβάσω το οτιδήποτε πέσει στα χέρια μου ή μου συστήσει κάποιος ...
Τώρα σε συγκεκριμένα θέματα που έχω συζητήσει στο φόρουμ η άποψη μου είναι αυτή της "επίσημης" επιστήμης. Μετά από κάποιο ψάξιμο το οποίο μπορεί να πηγαίνει σε πολύ μεγάλο βάθος ή όχι. Στα βιολογικά και φυσικά ζητήματα νομίζω ότι το έχω ψάξει αρκετά καλά. Στα ιστορικά πολλές φορές εμπιστεύομαι τον...έτερο ορθολογιστή agnostic. Αυτό δε σημαίνει ότι συμφωνώ με όλα.
Έχεις συζητήσει ποτέ μαζί μου για τεχνητή νοημοσύνη; Εγώ διαφωνώ με την επικρατούσα άποψη στο συγκεκριμένο τομέα. Δε θέλω να μπω σε τεχνικές λεπτομέρειες γιατί θα γίνω κουραστικός. Να ορίστε ένας τομέας που διαφωνώ.
Δεν ξέρω αν σε κάλυψα
quote:Εμένα όχι, άλλους ναι. Και όχι μόνο.
Σε έβαλε κανένας φυλάκα ρε Χ και δεν το πήραμε χαμπάρι;;;;
quote:Κουράστηκα και χρειαζόμουν ένα διάλειμμα.
Για αυτό σταμάτησες να γράφεις στο άλλο θέμα;
quote:Καλά, όταν αρχίσει ο δεύτερος γύρος στο σχετικό θέμα έλα να μας πεις εκεί για τις "κατηγορίες".
Για εμένα, η "επίσημη" στάση απέναντι στο Ολοκαύτωμα είναι κατηγορίας 1 και η αμφισβήτηση είναι ΟΡΙΑΚΑ κατηγορίας 2.
quote:Πού τα είδες αυτά με τον Γαλιλαίο; Έλεος!
Σε παρακαλώ μη βάζεις τον εαυτό σου στο ίδιο βάθρο με το Γαλιλαίο. Έλεος!
quote:Έγραψα:
Εκτός από μεγάλες αλήθειες ξεκίνησαν και μεγάλες μπούρδες. Μη γενικεύεις.
"Μεγάλες αλήθειες ξεκίνησαν..."
Και όχι:
"Όλες οι μεγάλες αλήθειες ξεκίνησαν..."
Άρα διάβαζε τι σου γράφουν.
quote:Λοιπόν εχώ αρχίσει πραγματικά ν' αναρωτιέμαι αν χρειάζεσαι οφθαλμίατρο. Η θεσούλα αναφερόταν σαφώς στους "mainstream" ακαδημαϊκούς. Τώρα πώς τα κατάφερες να το διαβάσεις διαφορετικά...
Ποια θεσούλα μου ρε μάστορα; Με πληρώνουν οι Εβραίοι;

Καλά είμαι βρε και, απ' ό,τι βλέπω, είσαι κι εσύ καλά και χαίρομαι γι' αυτό.
Δεν ήθελα να με καλύψεις κάπου.
Απλά, όπως σου έγραψα, θεώρησα ότι η διατύπωσή σου δεν απέδιδε αυτό που ήθελες να πείς και σου ζήτησα είτε επιβεβαίωση είτε διόρθωση αυτού που έγραψες.
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
http://www.mindfloga.blogspot.com/
quote:
Για αυτό το να αμφισβητήσει κάποιος τη θεωρία πχ της σχετικότητας δεν είναι ποινικά κολάσιμο αλλά το να πει κάτι αναληθές για το πρόσφατο παρελθόν ενός λαού ή μιας κοιωνικής ομάδας διώκεται.
Μάλιστα. Δηλαδή αν πει κανείς για γενοκτονία των Αρμενίων στην Τουρκία και φυλακιστεί (όπως προβλέπει ο νόμος) είναι γιατί λέει ψέματα για το πρόσφατο παρελθόν των Αρμενίων;
Η ιστορία έχει δείξει ένα θέμα ποινικοποιείται όταν γίνεται προσπάθεια να επιβληθεί ένα παραμύθι, που δεν υποστηρίζεται από τα ιστορικά στοιχεία ή που αρνείται να δεχτεί ο κόσμος. Από τη νομοθεσία των Βυζαντινών μέχρι τη νομοθεσία των Τούρκων για τους Αρμενίους και τη νομοθεσία των Γερμανών για τους Εβραίους, η υπόθεση είναι η ίδια ![]()
quote:
Όχι για πολύ. Μπορεί παροδικά να συμβεί κάτι τέτοιο(ειδικά όταν υπάρχουν περίεργα καθεστώτα) αλλά σε βάθος χρόνου μόνο οι αυθεντικές θεωρίες επιζούν και από την κριτική και συσσωρεύουν αποδεικτικά στοιχεία.
Στις Φυσικές Επιστήμες, μπορεί. Στις κοινωνικές επιστήμες όμως, η mainstreal επιστήμη εξαρτάται από τις ιδέες του καθηγητή τις οποίες πρέπει να ασπάζονται υποχρεωτικά όχι μόνον αυτοί που δουλεύουν μαζί του αλλά και οι φοιτητές του. Τουλάχιστον αυτό συμβαίνει στα ελληνικά πανεπιστήμια.
quote:
Στο σχολείο οφείλουν να διδάσκονται τα πορίσματα των επιστημονικών ερευνών
Όχι Γιώργο μου. Στα σχολεία οφείλουν να διδάσκονται αυτά που ορίζονται από το αναλυτικό πρόγραμμα, το οποίο κάθε φορά καθορίζεται από το Υπουργείο Παιδείας (στο οποίο πρόγραμμα, στην Ελλάδα, έχει λόγο και η Ελλαδική Εκκλησία Α.Ε.)
quote:
Δεκτόν, αλλά δε λέει τίποτα.
Λέει και μάλιστα πολλά. Αν το θέμα της αμφισβήτησης του ολοκαυτώματος ξεκινούσε από μια μερίδα νεοναζί ή κάποιους Γερμανούς, θα ήταν λογικό να απορριφθεί, έστω και λόγω κινήτρου. Αλλά όταν ξεκινάει από το τμήμα Ιστορίας του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, (το οποίο δυσκολεύομαι να δεχτώ ότι ήταν στελεχωμένο με Ναζί τη δεκαετία του '60) και συνοδεύεται από τόνους ιστορικών στοιχείων, η πανικόβλητη αντίδραση των αρχών να ποινικοποιήσουν την αμφισβήτηση του ολοκαυτώματος, αν μη τι άλλο, προκαλεί ερωτηματικά.
quote:
Και τώρα στο ζουμί. Για εμένα, η "επίσημη" στάση απέναντι στο Ολοκαύτωμα είναι κατηγορίας 1 και η αμφισβήτηση είναι ΟΡΙΑΚΑ κατηγορίας 2. Θεωρώ απίθανη τη μετάβαση αλλά όχι ανέφικτη.
Κρίνεις την ιστορία πάντα με κριτήρια των φυσικών επιστημών. Στις Φυσικές επιστήμες, τα πράγματα είναι απλά. Αυτή είναι η θεωρία, αν επιβεβαιώνεται με επαναλήψιμα πειράματα ή μαθηματικά, η θεωρία ισχύει. Αν όχι, η η θεωρία δεν ισχύει.
Στην ιστορία, κοινωνιολογία, νομική, φιλοσοφία, παιδαγωγική, τα πράγματα δεν λειτουργούν έτσι. Δεν υπάρχει "επιστημονική θεωρία" με την έννοια π.χ. της βιολογίας ή της αστροφυσικής. Υπάρχουν "επιστημονικές απόψεις" που είναι όλες επιστημονικές και η κάθε μια προβάλλει τα στοιχεία της. Ποινικοποιώντας τις (οπωσδήποτε επιστημονικές) απόψεις της μιας πλευράς, σημαίνει πως η άλλη πλευρά δεν μπορεί να πολεμήσει τα στοιχεία αυτά ή θεωρεί πως τα στοιχεία της δεν αντέχουν σε σοβαρή κριτική ή ότι εξυπηρετεί άλλους στόχους ή όλα αυτά μαζί.

macedon
quote:
Βιομηχανικέ μ' αυτά που έγραψες αρχίζω ν' αναρωτιέμαι μήπως έχεις προβλήματα ανάγνωσης.
Και γραφής και ανάγνωσης. Αφού να φανταστείς όταν γράφω συλλαβίζω τις λέξεις φωναχτά. Και από μαθηματικά άσε καλύτερα. Ακόμα προσπαθώ να μάθω την προπαίδεια.
quote:
Εμένα όχι, άλλους ναι. Και όχι μόνο.
Ναι τον Irving που πήγε στην Αυστρία να κάνει το μάγκα και τον πιάσανε στο αεροδρόμιο.
Εσένα πάντως δε σε πειράζει κανένας οπότε δε σε παίρνει να μιλάς για φίμωση.
quote:
Κουράστηκα και χρειαζόμουν ένα διάλειμμα.
Εντάξει, ανθρώπινο είναι. Πάντως δεν είχες προβλήματα με το νόμο...
quote:
Καλά, όταν αρχίσει ο δεύτερος γύρος στο σχετικό θέμα έλα να μας πεις εκεί για τις "κατηγορίες".
Θα ακούσουμε και καμπανάκι; Κάτι ήξερα που άρχισα πους απς...
quote:
Πού τα είδες αυτά με τον Γαλιλαίο; Έλεος!
Εδω:
quote:
Κάποτε αν αμφισβητούσες κάτι από την Βίβλο κινδύνευες να καταλήξεις στην πυρά.
Η φράση αυτή φωνάζει Γαλιλαίος. Η' μήπως δεν το ξέρεις ότι όταν πρότεινε το ηλιοκεντρικό θέλανε να τον κάψουν;;
Και στο καπάκι κάνεις τον παραλληλισμό μεσαιωνικής Ευρώπης και...νομοθεσίας του 20ου αιώνα. Δε συμφωνώ ότι ισχύει ο παραλληλισμός.
quote:
Έγραψα:
"Μεγάλες αλήθειες ξεκίνησαν..."Και όχι:
"Όλες οι μεγάλες αλήθειες ξεκίνησαν..."
Άρα διάβαζε τι σου γράφουν.
Κοίτα, μάστορα:Οι φράσεις "μεγάλες αλήθειες" και "πότε μεγάλες αλήθειες και πότε μεγάλες μπούρδες" δεν είναι ισοδύναμες. Η πρώτη είναι αληθής κατά το ήμισυ και άρα ψευδής και παραπλανητική. Η δεύτερη είναι πλήρης και άρα αληθής.
Επομένως, σε καλώ να κάτσεις στο θρανίο μαζί μου στην πρώτη δημοτικού
quote:
Λοιπόν εχώ αρχίσει πραγματικά ν' αναρωτιέμαι αν χρειάζεσαι οφθαλμίατρο. Η θεσούλα αναφερόταν σαφώς στους "mainstream" ακαδημαϊκούς. Τώρα πώς τα κατάφερες να το διαβάσεις διαφορετικά...
Έχω 6 βαθμούς μυωπία. Δεν έχω...καλά γονίδια... Θα μου εφαρμόσεις καμιά...ευγονική;
Δεκτόν πάντως ότι η θεσούλα δεν αναφερόταν σε εμένα. Mea culpa.
Οι ακαδημαϊκοί μπορεί να ασχολούνται και με φράγκα και με θέσεις και με γκόμενες αυτό όμως δεν τους στερεί τη δυνατότητα να λένε αλήθειες.
Ξέρεις ότι για να πάψει κάποιος να είναι καθηγητής πανεπιστημίου θέλει πολύ προσπάθεια; Είναι σχεδόν αδύνατο. Υπάρχει και κάτι άλλο που λέγεται...ακαδημαϊκό άσυλο. Ξέρεις γιατί υπάρχουν αυτά; Γιατί η δουλειά του ακαδημαϊκού είναι να λέει πράγματα που μπορεί να ΜΗΝ αρέσουν στον κόσμο:
Ότι τα είδη εξελίσσονται.
Ότι υπάρχουν άλλες μορφές ενέργειας εκτός από το πετρέλαιο.
Ότι συμβαίνει η κλιματική αλλαγή.
Ότι το Ολοκαύτωμα έγινε.
Ότι η γη γυρίζει γύρω από τον ήλιο.
κτλ κτλ
Οπότε μη βιάζεσαι να τους...μηδενίσεις.