- Ειναι ο Χριστιανισμος Εβρα'ι'κη Αιρεση? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Καθε πλευρα εχει τους φαντασιοπληκτους που της αξιζουν!
Τουλαχιστον εχουν φαντασια,αλιμονο στους αμοιρους τους ορθολογιστες που διαθετουν μονο το απτο για να πορευονται και αυτο μονο αν αποδεικνυεται-απορω δε ντρεπονται να στρεφουν τα ματια τους στον ουρανο και να αντικριζουν το φεγγαρι;
Edited by - geostat on 25/11/2010 09:47:25
Και δεν υπάρχουν πολλοί αρχικακοί, ένας ο διαβολος, ή όπως, θές πές τον...Οι ιδιότητες και το κακό, τον πεοσδιορίζουν, όχι το όνομα....Απο κει κι έπειτα, ποιόν πιστεύει ο καθένας,Θεό, ή δίαβολο, είναι που κάνει δυο τις θρησκείες, όχι πολλές....
Άρα,καμία δεν είναι αίρεση, άλλης, αλλά, άλλη απόδοση, ή εξήγηση....
quote:
το βιβλιο του ενωχ δεν ηταν ποτε κανονικο, η μονη εκκλησια που το αναγνωριζει ειναι η αιθιωπικη .ειναι ενα βιβλιο που χρονολογειται στον 2ο πχ αιωνα και δεν εχει καμια απολητως σχεση με τον ενωχ, βεβαια στην επιστολη του ιακωβου υπαρχει μια ανφορα σε αυτο το βιβλιο, ο λουθιρος για παραδειγμα ηθελε να διαγραψει την επιστολη του ιακωβου απο τον κανονα γιαυτο το λογο(την αποκαλουσε η "αχιρενια επιστολη", επισεις και η αποκαλυψη ειναι ενα κακεκτυπο του ενωχ,δεν μου φαινεται περιεργο που αργησε
να αναγνωριστει τοσο πολυ απο την εκκλησια,προφανως γιατι στιριζεται στον ενωχ.
οι πρωτοι Πατερες το θεωρουσαν σαν κανονικο και οχι αποκρυφο βιβλιο, για παραδειγμα ο Αθηναγορας, ο Κλημης, ο Τερτυλιανος, ο Ειρηναιος...
το οτι δεν εχει σχεση με τον Ενωχ δεν εχει καμια σημασια, και ο ψ-Διονυσιος Αρεοπαγιτης υπεγραψε τα εργα του με τον ονομα του Επισκοπου του πρωτου αιωνα ενω βρισκομασταν στον εκτο αιωνα...
ονοματα προηγουμενων ευσεβων ανδρων χρησιμοποιουντουσαν ως ψευδωνυμα απο μεταγενεστερους προκειμενου να μην φανερωθει το ονομα τους...
για παραδειγμα τοσο ο "Ενωχ" οσο και ο ψ-Διονυσιος Αρεοπαγιτης φοβοντουσαν προφανως μηπως το εργο τους χαρακτηρισθει αιρετικο οποτε τους βρουν συνεπειες, ετσι το υπεγραψαν με ονομα παλιου ευσεβους προσωπου...
κατα τη γνωμη μου ο μονος λογος που το βιβλιο του Ενωχ κηρυχθηκε αποκρυφο ειναι οτι τοσο οι Ιουδαιοι οσο και οι Χριστιανοι απο ενα σημειο και μετα θεωρησαν οτι οσα λεει για τους επαναστατες Αγγελους καλυτερα να μην τα γνωριζουν οι λαικοι πιστοι για να μην σκανδαλιζονται...
quote:
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3
οι πρωτοι Πατερες το θεωρουσαν σαν κανονικο και οχι αποκρυφο βιβλιο, για παραδειγμα ο Αθηναγορας, ο Κλημης, ο Τερτυλιανος, ο Ειρηναιος...
το οτι δεν εχει σχεση με τον Ενωχ δεν εχει καμια σημασια, και ο ψ-Διονυσιος Αρεοπαγιτης υπεγραψε τα εργα του με τον ονομα του Επισκοπου του πρωτου αιωνα ενω βρισκομασταν στον εκτο αιωνα...
ονοματα προηγουμενων ευσεβων ανδρων χρησιμοποιουντουσαν ως ψευδωνυμα απο μεταγενεστερους προκειμενου να μην φανερωθει το ονομα τους...
Σωστός !
«Από την εποχή αμέσως μετά την Καινή Διαθήκη και την
εποχή της αρχαίας Εκκλησίας σώζεται μεγάλο πλήθος λογοτεχνικών
πλαστογραφιών. Απέχουν πολύ από το να ανήκουν
όλες στην αιρετική βιβλιογραφία, αντιθέτως μπόρεσαν να γεννηθούν
και να γίνουν το ίδιο αποδεκτές στο ορθόδοξο περιβάλλον...» Norbert Brox
«Οι χριστιανοί στηλίτευαν την πλαστογραφία των αντιπάλων
τους, ενώ πλαστογραφούσαν οι ίδιοι.» «Πολλές πλαστογραφίες
επέδρασαν αποφασιστικά στην εξέλιξη των εκκλησιαστικών
δογμάτων, την εκκλησιαστική πολιτική, την ιστορία και την
τέχνη.» «Όλοι οι χριστιανοί πλαστογράφοι, οι οποίοι ήταν
στην πλειοψηφία τους κληρικοί, στηρίζονταν στη βοήθεια του
Θεού.» W. Speyer
«Αμέσως μόλις η πλαστογραφία διείσδυσε στην Εκκλησία,
πήρε σχεδόν απεριόριστες διαστάσεις. Η σημασία των συμφερόντων
που παίζονταν, ο ανταγωνισμός των διαφόρων διδασκαλιών
και Εκκλησιών κάλυψαν την ακόρεστη ζήτηση με ένα
απεριόριστο απόθεμα πλαστών ντοκουμέντων.» J. Α. Fairer204
Από το βιβλίο του Karlheinz Deschner «Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ» σελ.160
*
Άλλως, εκπίπτει ως κοινή συκοφαντία....
Κι εσύ ειδικά,πίστευα, ότι δεν είσαι υπερ ανυπόστατων κατηγοριών...
Και μην μου πεις, ότι τώρα, ανακαλυφθήκανε όλα.....Στην εποχή της
απάτης, πιο πιθανό είναι να κατασκευάστηκαν, όσαν δήθεν αποκαλύπτονται,παρά να βρέθηκαν....
Έτσι δεν είναι;....
κατά το Κουικάρα...
Δώστε του μια πληρωμένη επι χρήμασι,να ικανοποιηθεί κάπως, γιατί
του έχει σαλέψει, απο την ......αφλογιστία....Δώστε μου, μια,αφου
το παιδι,τόσο νούμερο που ειναι, δεν μπορεί μόνο του να βρει γκόμενα....
quote:
Ξέρω ότι εισαι αγάμητος, αλλά, αυτό παραπάει, Βιομηχανικάρα,
κατά το Κουικάρα...
Δώστε του μια πληρωμένη επι χρήμασι,να ικανοποιηθεί κάπως, γιατί
του έχει σαλέψει, απο την ......αφλογιστία....Δώστε μου, μια,αφου
το παιδι,τόσο νούμερο που ειναι, δεν μπορεί μόνο του να βρει γκόμενα....
Εκείνο που μου αρέσει σε σένα ρε τρέχα είναι πως είσαι όντως χριστιανός, με ΟΛΗ την σημασία της λέξης!!
===================
Η Τεχνητή Νοημοσύνη Δεν Μπορεί να Νικήσει την Φυσική Ηλιθιότητα!!
------------------------
Μεγάλα Μαύρα Ράσα
Active Member
http://www.youtube.com/watch?v=q-shgwZdtS4
ΑΜΗΝ