ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ο Θεός είναι μόνο Αγάπη - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Ο Θεός είναι μόνο Αγάπη - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

pyramid30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
06/11/2009, 08:50:40
Πολύ σωστά φίλε Nikitas1,έχω την ίδια άποψη.
Χάρηκα που μιλήσαμε.

ar_iaΜέλος
06/11/2009, 10:14:16
quote:
Robben
Οσοι δεχτηκαν τον Ιησου ειναι παιδια του θεου.....

Όσοι δεν τον δέχτηκαν ποιανού παιδιά είναι δλδ?
Και αν δεν είναι παιδιά του Θεού τότε πως είναι ο δημιουργός των πάντων??????

===================
Η Τεχνητή Νοημοσύνη Δεν Μπορεί να Νικήσει την Φυσική Ηλιθιότητα!!
------------------------
Μεγάλα Μαύρα Ράσα
Active Member
http://www.youtube.com/watch?v=q-shgwZdtS4

ΑΜΗΝ

06/11/2009, 10:22:19
Κι εγώ αγαπητή μου ar_ia, αυτό που λέω, ειναι ότι είστε κομμάτι
προκατελειμένοι, εσύ και ολίγοι τινές εκ των ώδε εστώτων....Δε μας
αντιμετωπιζεται στα ίσα ,γιατί δεν μπορείτε να πολεμήσετε στην ουσία,
αυτό που είναι ο χριστιανισμός, αγάπη και με σκοπό την αιώνια σωτηρία του ανθρώπου....
Ποιός δεν θα ήθελε κάτι τέτοιο;
Nikitas1Νέο Μέλος
06/11/2009, 11:15:30
Η γνωστική-θεωρητική κατανόηση του θεολογικού λόγου αποκτά νόημα και σημασία μόνο στα πλαίσια της ζωντανής προσωπικής σχέσης Θεού και ανθρώπου στην λειτουργική ζωή της Εκκλησίας. Η διδασκαλία της Εκκλησίας δεν επικυρώνεται μέσα από αποδεικτικές νοητικές διαδικασίες αλλά επαληθεύεται με την βίωση της Χάρης του Αγίου Πνεύματος. Αυτό που βοηθά τον άνθρωπο να βιώσει στην καρδιά του τη Χάρη δεν είναι τόσο η έρευνα και η μελέτη όσο η προσευχή, η αγάπη, η ταπείνωση, η συμμετοχή στην λατρευτική ζωή της Εκκλησίας και ιδιαίτερα στη Θεία Μετάληψη. Η αληθινή θεολογία δεν μαθαίνεται με το μυαλό. Αποκαλύπτεται στην καρδιά. Αυτός που δεν έχει νιώσει στην καρδιά Του την Παρουσία του Θεού δεν πρόκειται να καταλάβει τίποτε για τον Θεό ακόμη και αν σε ολόκληρη τη ζωή του μελετά θεολογία.

www.psyche.gr

kostakisΜέλος
06/11/2009, 11:15:45
Καλημέρα σε όλους

Αγαπητέ trexagireve, εφόσον δε μου απάντησες στο μήνυμα που σε καλούσα να παραθέσουμε μαθηματικές και φυσικές εφαρμογές της "επιβολής" του θετικού στο αρνητικό ή το αντίθετο, θα σε ρωτήσω κάτι πιο θεωρητικό και πιστεύω ότι θα είναι εύκολη μία απλή απάντηση.
Γράφεις στο μήνυμά σου

quote:
ότι δεν μπορείτε να πολεμήσετε στην ουσία,
αυτό που είναι ο χριστιανισμός, αγάπη και με σκοπό την αιώνια σωτηρία του ανθρώπου....Ποιός δεν θα ήθελε κάτι τέτοιο;

Το ερώτημα μου είναι ποια η άποψη σου για εκείνους που καταφέρνουν ή προσπαθούν συνειδητά (στο μέτρο του ανθρωπίνως δυνατού βέβαια) να κάνουν την αγάπη ουσία της ζωής τους, χωρίς αφενός να ανήκουν στο χριστιανισμό και αφετέρου χωρίς να προσβλέπουν σε αιώνια σωτηρία; εσύ δηλαδή συσχετίζεις την αγαπητική δράση με προσμονή σωτηρίας ή είναι ανεξάρτητα αυτά τα δύο για σένα;

Φιλικά
Κωστάκης

Εν οίδα ότι ουδέν είδα!

06/11/2009, 11:38:57
Robben

quote:
Ο Καιαφας...παιδι του θεου.....

Οσοι δεχτηκαν τον Ιησου ειναι παιδια του θεου....

Τι λες άνθρωπέ μου;

Το ευαγγέλιο παρουσιάζει τον Καϊάφα να ρωτάει τον Ιησού αν αυτός είναι "ο υιός του θεού", λες και αυτό αποτελεί βλασφημία.

Ο όρος "υιός του θεού" (μπεν Ελοχιμ)αποτελούσε τίτλο που (μεταξύ άλλων) αποδιδόταν σε όλους τους Εβραίους (Εξ. 4,22). Ετσι, ο κάθε Εβραίος μπορούσε να θεωρεί τον εαυτό του "υιό του θεού" πράγμα που αγνοεί ο Ματθαίος (και συ προφανώς).

macedon

06/11/2009, 14:29:39
quote:
Όσοι δεν τον δέχτηκαν ποιανού παιδιά είναι δλδ?
Και αν δεν είναι παιδιά του Θεού τότε πως είναι ο δημιουργός των πάντων??????
quote:
Αγαπητέ trexagireve, εφόσον δε μου απάντησες στο μήνυμα που σε καλούσα να παραθέσουμε μαθηματικές και φυσικές εφαρμογές της "επιβολής" του θετικού στο αρνητικό ή το αντίθετο, θα σε ρωτήσω κάτι πιο θεωρητικό και πιστεύω ότι θα είναι εύκολη μία απλή απάντηση.
quote:
Ο όρος "υιός του θεού" (μπεν Ελοχιμ)αποτελούσε τίτλο που (μεταξύ άλλων) αποδιδόταν σε όλους τους Εβραίους (Εξ. 4,22). Ετσι, ο κάθε Εβραίος μπορούσε να θεωρεί τον εαυτό του "υιό του θεού" πράγμα που αγνοεί ο Ματθαίος (και συ προφανώς).
ar_ia, kostakis, macedon!
Χααχαχαχα! Εάν δω σοβαρή απάντηση σ' αυτά, δεν θα κσαναγράπσω στο παρόν τόπικ!
...και θα το ρίξω στο πιοτό χωρίς κσενύχτι!

Edited by - Αίολος on 06/11/2009 14:31:02

06/11/2009, 14:58:49
quote:
Η αληθινή θεολογία δεν μαθαίνεται με το μυαλό. Αποκαλύπτεται στην καρδιά. Αυτός που δεν έχει νιώσει στην καρδιά Του την Παρουσία του Θεού δεν πρόκειται να καταλάβει τίποτε για τον Θεό ακόμη και αν σε ολόκληρη τη ζωή του μελετά θεολογία.
Εάν είχες γεννηθεί και μεγαλώσει στούς Καλλάς ή στούς Απάτσι, Nikitas1, είμαι σίγουρος ότι θα είχες τελείως διαφορετικές απόψεις.
ΆΛΛΑ πράγματα θα είχαν "αποκαλυφθεί" στην καρδιά σου...
Σωστά;

Επομένως, μήπως η καρδιά σου είναι κατευθυνόμενη;
Λες;

Σιγά μην περιμένω λογική απάντηση...

Edited by - Αίολος on 06/11/2009 15:02:36

06/11/2009, 17:02:09

Αίολος μην συμπεριφέρεσαι έτσι στον άνθρωπο.
06/11/2009, 17:41:34
Ποτέ δεν θα πίστευα σε ένα Θεό, που θα έκανε διάκριση, ανάμεσα σε ανθρώπους, λόγω θρησκευτικής συνείδησης, όταν ο άνθρωπος είναι όπως πρέπει να είναι αγαπητέ μου Kostakis...Εννοείται ότι η ουσία είναι το ζήτημα κι όχι η ταμπέλα....
06/11/2009, 19:18:18
quote:
Ποτέ δεν θα πίστευα σε ένα Θεό, που θα έκανε διάκριση, ανάμεσα σε ανθρώπους, λόγω θρησκευτικής συνείδησης, όταν ο άνθρωπος είναι όπως πρέπει να είναι αγαπητέ μου Kostakis...Εννοείται ότι η ουσία είναι το ζήτημα κι όχι η ταμπέλα....
Εδώ έπεσα μέσα kostakis!
Δεν γίνομαι ακόμα αλκοολικός!
quote:
Αίολος μην συμπεριφέρεσαι έτσι στον άνθρωπο.
Μαντεπσιές κάνω pyramid! Και μέχρι τώρα, 1 στα 4...
Τι άλλο να κάνω; Να περιμένω απάντηση; Θα...
06/11/2009, 19:28:06
Για να το πούμε αλλοιώς φίλε Αίολε, δεν δικαιούται κανείς να
έχει προσωπική οδό που κατευθύνεται προς το ανώτερο, το όποιο
ανώτερο;Έχει σημασία ποιό κάλεσμα έχει κανείς...Υπάρχουν καλέσματα για τους Καλλάς και τους ινιδάνους, με ανάλογα τοπικα ιδιώματα, εδώ ο χριστιανός, καλείται να έχει άλλου είδους αφύπνιση, ακριβώς λόγω των ιδιόμορφων συνθηκών που ζει...Πρέπει να αποκλείεις κάποια, εσύ, δια της απορρίψεως του λόγου σου;..Κι όμως, αγιάσαν άνθρωποι,χριστισνοι, κληρικοί, μοναχοί, πολίτες, ότι μπορείς ν φανταστείς και δεν μπορείς να τους απορρίψες ή βγάλεις φανταστικούς ή ψεύτικους όλους,με χιλιάδες μαρτυρίες..Αυτοί οι άνθρωποι, δεν έκαναν μια δική τους υπέρβαση και πλησίσαν τον Θεό ;
Γιατι αν δεχτείς ότι ήταν σωστοί,όπως και θά πρεπε, επιτέλους μπαίνουμε στην ουσία που λέει ότι ο χριστιανισμός, πέραν των ανθρώπων και των ελαττωμάτων τους, έχει τη δυνατότητα να ανατείνει τον άνθρωπο και να τον οδηγήσει πιο κοντά στο θείο.
06/11/2009, 19:37:10
quote:
Έχει σημασία ποιό κάλεσμα έχει κανείς...
Τι μας λές φιλαράκο μου!
Βεβαίως και έχει σημασία το "κάλεσμα".
Διάβασε προσεκτικά και πές μου: Προσπάθησα να γράψω ένα κείμενο γι ανα εξηγήσω ότι ο Θεός στην Ορθόδοξη Εκκλησία δεν είναι καθόλου τιμωρός αλλά είναι μόνο Αγάπη.
Ο Θεός ακτινοβολεί άνευ όρων την αγάπη Του στο σύμπαν και ιδαίτερα σε όλους τους ανθρώπους πάντοτε.
Μπορείτε να το διαβάσετε στην διεύθυνση:

Αν ήταν Απάτσι θα έλεγε κάτι τέτοιο;;;
06/11/2009, 19:51:21
quote:
Αυτοί οι άνθρωποι, δεν έκαναν μια δική τους υπέρβαση και πλησίσαν τον Θεό ;
Δηλαδή ο θεός ευρίσκετο σε κάποιο μέρος μακρύτερα και πέρα από αυτούς;
Γι' αυτόν τον θεό υπάρχει όνομα; Πως τον επικαλείσαι;

Edited by - Αίολος on 06/11/2009 20:10:05

06/11/2009, 19:53:08
Αν ήταν Απάτσι, δεν ξέρω φίλε Αίολος,αν κι έχει σημασία αν εννοείς Μεσκαλέρο,Σεμινόλες ή την άλλη φυλή,καθώς είχαν πολύ διαφορετικά πρότυπα και θέσεις για όλα, αφού οι πρώτοι ήταν νομαδική φυλή, που μετακινούνταν και οι Σεμινόλες,μόνιμοι κάτοικοι...
Οι Σεμινόλες, στη Φλώριντα, έμειναν πιο θρησκευόμενοι,απο
τους άλλους,αλλά το όλο ζήτημα έχει να κάνεις με τις συνθήκες και τα
δεδομένα του καθενός, οπότε δεν θα έπρεπε να είναι ενα για όλους, αλλά πολλά για περισσότερους....
Μερικοί άνθρωποι έχουν εμπειρίες,σχετικές με το θείο, που χρησιμεύουν σαν οδηγοί σε πολλούς άλλους ανθρώπους στην κοινωνια μας και στην ζωή... Μην ξεχνάμε ότι η θρησκευτική ενασχόληση, οδηγεί τον άνθρωπο πάντα πιο κοντά στο ότι είναι ο ίδιος,
ως αιώνια ύπαρξη...
06/11/2009, 20:06:39
quote:
Αν ήταν Απάτσι, δεν ξέρω φίλε Αίολος,
Ξέρεις φιλαράκο. Κσέρεις...
Αν ήταν Απάτσι, σίγουρα θα έλεγε κάτι άλλο, κάτι στο οποίο δεν θα ήσουν τόσο ένθερμος υποστηρικτής.
Σωστά;

06/11/2009, 20:13:40
Κι όμως, καλέ μου Αίολος, επειδή οι ινιδάνοι αποτελούσαν πάντα αδυναμία μου, με ενδιέφεραν και συμφωνούσα με πολλά, να μην πω όλα...
Μπερδεύεις την πίστη με την μονομανία....
Υπάρχουν πολλά πράγματα που ελκύουν τον καθένα μας και ανάλογα έχουμε θέσεις επ αυτών...Δεν έχει να κάνει με την θρησκεία, αλλά με το άτομο και τις υποκειμενικές του
προτιμήσεις και θέσεις...
06/11/2009, 20:20:35
quote:
Μην ξεχνάμε ότι η θρησκευτική ενασχόληση, οδηγεί τον άνθρωπο πάντα πιο κοντά στο ότι είναι ο ίδιος,
Ε, μην το γενικεύεις το θέμα.
Εδώ ο φίλος μας Nikitas1, γεμάτος αγάπη για τούς καθολικούς και τούς άλλους, μας λέει ότι ΜΟΝΟΝ στην "Ορθόδοξη Εκκλησία " "Ο Θεός ακτινοβολεί άνευ όρων την αγάπη Του στο σύμπαν και ιδαίτερα σε όλους τους ανθρώπους πάντοτε."!!!

Μην διαφωνείτε και μετακσύ σας ε...
Συνενοηθείτε πρώτα!

06/11/2009, 20:26:03
Εσύ είσαι που μπερδεύεσαι, αγαπητέ μου Αίολος..Το δόγμα, είναι ένα
πράγμα και το τι άνθρωπος είσαι είναι ένα αλλο..Το βλέπεις, έτσι δεν είναι;Δεν μπορεί κάποιος, χριστιανός ή ότι, να χαρακτηριστεί ως άνθρωπος, λόγω της πίστης του...Το βλέπεις και αυτό...
Γιατί τότε νομίζεις ότι δεν το βλέπουμε εμείς, ή η θρησκεία μας;Γιατί δεν βλέπεις ότι όλοι είμαστε ίδιοι και η διαφοροποίηση, έχει να κάνει με την αντίληψη της έννοιας δόγμα και ουσίας;
06/11/2009, 20:38:09
quote:
Γιατί δεν βλέπεις ότι όλοι είμαστε ίδιοι και η διαφοροποίηση, έχει να κάνει με την αντίληψη της έννοιας δόγμα και ουσίας;
Αυτό γιατί δεν το λες στον θεματοθέτη μας;
Αυτός έκανε τον διαχωρισμό...