ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ο Χριστιανισμός φταίει για ΟΛΑ;;;;;;;;;;;;;;;;;; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Ο Χριστιανισμός φταίει για ΟΛΑ;;;;;;;;;;;;;;;;;; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

serpentpan30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
serpentpanΜέλος
24/11/2002, 18:26:32
Φιλε Admin,ρωτησα τωρα,γιατι αφ'ενος...εχασα επεισοδια,και δεν ειχα παρακολουθησει τα γεγονοτα,και αφ'ετερου γιατι η ΛΕΥΚΗ ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΑ,μου εγραψε οτι 'φιμωθηκε',και διαγραφτηκε,και μου προξενησε ερωτηματικα.Της εγραψα για καποιο ζητημα που συζητουσαμε στην ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ,για καποιες ερωτησεις μου.Ενταξει,πληροφορηθηκα και ευχαριστω.

serpentpan

25/11/2002, 01:24:49
Εντάξει αγαπητέ serpentpan, κατάλαβα...
Σε ευχαριστώ κι εγώ.

-------------------------
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"

-------------------------

ΦΩΤΙΟΣΜέλος
25/11/2002, 10:02:00
Καλημέρα σε όλους

Φίλε Άτλαντα τι να πω;
Ειλικρινά δεν θέλω να πάρω πίσω τα λόγια μου για την Τιμιότητά σου.
Αλλά είσαι «Πειρασμός»!

Παίρνεις τις θέσεις καθώς και τις πηγές που παραθέτω και τις διαστρεβλώνεις.
Γνωρίζεις απλά Ελληνικά;
Ξαναδιάβασε σε παρακαλώ το κείμενο που παράθεσα προσεκτικά!
Χρησιμοποιείς την δικιά μου αναγνώριση λάθους και την συγνώμη που ζήτησα εναντίον μου;
Τι θα προτιμούσες να παραμένω αμετακίνητος «υπερασπιστής» των ποιων θέσεων;

Υπάρχει Τίμιος και Άτιμος τρόπος συζήτησης.
Διάλεξε!
(υπάρχει βέβαια και ο «χλιαρός»! )

Μου θέτεις το εκπληκτικό ερώτημα αν ο Θεός δημιούργησε το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον!
Είναι τόσο α-νόητο όσο αν ρωτούσες αν δημιούργησε το μήκος, το πλάτος και το ύψος!
Φίλε μου Καλέ στο τραπέζι που φτιάχνει ένας ξυλουργός, στο αυτοκίνητο που παράγεται σε αυτοματοποιημένο εργοστάσιο, στις γατοτροφές που μπαίνουν σε κονσέρβα, ποιος δημιουργεί τις διαστάσεις τους; Ο Θεός;
Σοβαρά, θες ακόμη απάντηση;
Αν θες κανείς διάλογο!
Δεν θα με «ενοχλήσεις» ακόμα και αν αναφέρεσαι σε πολυδιάστατα συστήματα ύπαρξης.
Εξήγησέ μου σε παρακαλώ που υπ-εκ-φεύγω;

Φίλε Ερμοκράτη, ταυτίζω το Θεό, (τον Έναν Θεό) με το Τίποτα και το Όλον.
«Τίποτα» λιγότερο
Δεν είναι θέμα συντακτικού. Αντίληψης και κατανόησης είναι.

Μήπως ο Ιησούς Χριστός τόνιζε (εκτός συγκεκριμένων εξαιρέσεων) «πως η Πίστη σου σε έσωσε»;
Τι καταδείκνυε;

Συμφωνώ και εγώ μαζί σου για τον ενεργητικό συντονισμό!

Όσο τώρα για την Αγάπη, ΔΕΝ είναι Συναίσθημα, και δεν υπάρχει «υπερβολική Αγάπη»!
Έλλειψη υπάρχει και είναι φανερή σε κάθε μας εκδήλωση!

Αφού με «προλάβατε» και πήρατε θέση θα σας παρακαλέσω, αν θέλετε να κάνουμε σοβαρό διάλογο, να καταθέσω και εγώ τις θέσεις και τις απόψεις μου.
Έτσι θα παρακαλούσα για την υπομονή σας, καθότι είναι αρκετά αυτά που θα γράψω.
Συγνώμη Serpentpan, αλλά υπάρχει και αναλυτικότερος δρόμος. (με αρκετή βέβαια πολυλογία ).
Πριν λοιπόν αντιδράσετε για την Αγάπη, ζητώ να με ακούσετε καθώς μου ζητήσατε «πολλά»
Ας μην κάνουμε πράξη το «στου κουφού την πόρτα…»

Όσο για το Κρίσνα τιμώ το έργο Του.
Δεν θα εμβαθύνω στην Εκδήλωσή Του καθότι δεν έχω μελετήσει σε βάθος τις Διδασκαλίες Του.
Δεν έχω «τόση» μεγάλη γνώμη για τον εαυτό μου!

Από την άλλη Φίλε γιατί ενώ δέχεσαι αυτούσια τα Λόγια Του, δεν κάνεις και το ίδιο με τα Λόγια του Ιησού;
Μην αλλάζεις σε παρακαλώ τα λόγια μου, δεν είπα για «μαύρο-άσπρο» αλλά όταν έχουμε Εκδήλωση του Λόγου σε συγκεκριμένη Νομοτέλεια είναι ή Αλήθεια ή Ψέματα!
Δεν είναι «εκβιασμός», αλλά προβληματισμός!

Πρέπει μήπως και εγώ να «υποθέτω» και να παραθέτω απόψεις για τον Κρίσνα, «διορθώνοτάς» Τον;

Συγνώμη, κατηγορείς τον Ιησού Χριστό για τα έργα των ανθρώπων;
Υπάρχει ή όχι η Ελεύθερη Βούληση;

Εξάλλου πες μου, που είναι η ομορφιά, ο πολιτισμός, η ελευθερία, ο σεβασμός της ανθρώπινης ζωής, στην Ανατολή;
Γιατί όλο και περισσότεροι «εγκαταλείπουν» τις προγονικές τους θρησκείες και γίνονται Μουσουλμάνοι; (και αρκετοί από αυτούς φανατικοί!).
Τι είναι «αυτό» που κινεί τον άνθρωπο στις επιλογές του; Ο Θεός;

Φίλε μου δεν ταυτίζω κανέναν με τον «Σατανά»!
Τα Πάντα μέσα μας είναι.
Και οι επιλογές μας προάγουν το Φως ή την Απουσία Του!
(Ή αλλιώς την δέσμευση Του)

Και τώρα οι δύσκολες Ερωτήσεις.
Δεσμεύεται ο Θεός, «Σκλαβώνεται» μέσα στην Ανθρώπινη Ψυχή;
«Υπηρετεί» ο Θεός τον Άνθρωπο, θυσιάζεται διαρκώς για αυτόν;
Αν το Όλον «ενδύεται» την μερικότητα, αν η Ελευθερία τον περιορισμό, αν η Αρμονία και Ζωή βιώνει ξανά και ξανά τον Πόνο και τον Θάνατο, αν ο Θεός εκδηλώνεται μέσα από τον άνθρωπο, αν δεν είναι αυτό Αγάπη πες μου τι είναι;

Με Σεβασμό και Αγάπη.
(πιστεύω πως δεν με κατατάσσεις Ντίχ στην ίδια κατηγορία με το παράδειγμά σου )

ΦΩΤΙΟΣΜέλος
25/11/2002, 13:16:13
Αγαπητέ Άτλαντα

το πως καταφέρνεις να εξομοιώνεις επαναστάτες με κατακτητές, με αφήνει ά-φωνο.

ATLASΜέλος
25/11/2002, 16:44:27
ΦΙΛΕ ΦΩΤΙΕ:

quote:
Παίρνεις τις θέσεις καθώς και τις πηγές που παραθέτω και τις διαστρεβλώνεις.

ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΚΑΒΑΙΟΥΣ...ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΝΑΟ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ...ΤΑ ΑΠΟΣΜΑΣΜΑΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑ...

ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΘΑ ΒΡΩ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΑΘΕΣΩ...ΛΕΣ ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΖΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ;;;

quote:
Υπάρχει Τίμιος και Άτιμος τρόπος συζήτησης. Διάλεξε!
(υπάρχει βέβαια και ο «χλιαρός»!

ΕΙΣΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟΣ...
ΜΟΥ ΘΥΜΗΣΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ...
<<ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΡΥΟΣ Η ΖΕΣΤΟΣ.ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΧΛΙΑΡΟΣ, ΘΑ ΣΕ ΞΕΡΑΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΜΟΥ...>>
ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΒΛΕΨΕΙΣ ΑΓΑΠΗΤΕ...

quote:
Μου θέτεις το εκπληκτικό ερώτημα αν ο Θεός δημιούργησε το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον!
Είναι τόσο α-νόητο όσο αν ρωτούσες αν δημιούργησε το μήκος, το πλάτος και το ύψος!
Φίλε μου Καλέ στο τραπέζι που φτιάχνει ένας ξυλουργός, στο αυτοκίνητο που παράγεται σε αυτοματοποιημένο εργοστάσιο, στις γατοτροφές που μπαίνουν σε κονσέρβα, ποιος δημιουργεί τις διαστάσεις τους; Ο Θεός;
Σοβαρά, θες ακόμη απάντηση;
Αν θες κανείς διάλογο!
Δεν θα με «ενοχλήσεις» ακόμα και αν αναφέρεσαι σε πολυδιάστατα συστήματα ύπαρξης.
Εξήγησέ μου σε παρακαλώ που υπ-εκ-φεύγω;

ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΕΙΜΕΝΟ...ΑΠΑΝΤΑΣ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΘΕΤΩ, ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΝΟΗΤΟ, ΜΗ ΣΟΒΑΡΟ ΚΑΙ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΞΥΛΟΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΓΑΤΟΤΡΟΦΕΣ(;;!!).

ΑΥΤΟ ΛΕΓΕΤΑΙ ΥΠ-ΕΚ-ΦΥΓΗ...

ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΦΥΣΙΚΗ Η "ΣΥΝΘΗΚΗ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΟΡΙΩΝ";;;ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ-ΣΥΜΠΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΧΗΜΑ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...

quote:
Γνωρίζεις απλά Ελληνικά;

ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ, ΙΣΩΣ, ΑΠΟ ΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ..

ΚΑΤ'ΑΡΧΑΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΖΗΤΗΣΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ, ΕΑΝ ΕΞΕΛΑΒΕΣ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΜΟΥ ΩΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ...ΕΠΙΤΙΘΕΜΑΙ ΣΕ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΔΟΓΜΑΤΑ, ΟΧΙ ΕΠΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ...

ΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΝΑ ΤΙΣ ΔΙΑ-ΣΤΑΥΡΩΝΕΙΣ...Ο ΠΑΠΑΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο "ΘΕΟΣ" ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ...ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ...Π.χ. ΕΝΣΤΕΡΝΙΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΙΝΔΟΕΥΡΩΠΑ'Ι'ΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΥΛΗΣ...

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ:

O KAΘΗΓΗΤΗΣ Ε.ΠΡΟΚΟΣ ΤΟ 1974 ΒΡΗΚΕ ΣΤΗΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ ΕΝΑ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΕΥΣΕΒΙΟΥ ΠΑΜΦΥΛΟΥ, ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ...

ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΚΑΙ ΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ...ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚEIΜΕΝO ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:

"Eλήλυθεν η ώρα ίνα δοξαστεί ο υιός του ανθρώπου.Ελλάς γαρ μόνη ανθρωπογεννεί, φυτόν ουράνιον και βλάστημα θείον ηκριβωμένον.Λογισμόν αποτίκτουσα οικιούμενον επιστήμην"...

ΤΟ ΕΓΡΑΨΑ ΜΕ ΠΕΖΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΔΕΙΞΩ ΟΤΙ ΟΝΟΜΑΖΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΥΙΟ ΤΟΥ ανθρώπου ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ Ανθρώπου...

ΦΙΛΤΑΤΕ ΕΑΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΑΥΤΟ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΙΧΕ ΚΑΛΛΙΤΕΡΗ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ, ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ "ΕΛΛΗΝΕΣ" "ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ"...

ΕΝΩ ΟΝΟΜΑΖΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΥΙΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, ΟΝΟΜΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΥΛΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΗ, ΟΥΡΑΝΙΟ ΚΑΙ ΘΕΙΟ ΒΛΑΣΤΗΜΑ...ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΝ-ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΕΣ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ...

ΚΑΙ ΣΚΕΨΟΥ ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΑΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ, ΣΕ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΡΑΝΙΑ ΦΥΛΗ ΣΟΥ...

Edited by - ATLAS on 25/11/2002 18:35:00

ΦΩΤΙΟΣΜέλος
25/11/2002, 18:29:56
Φίλε Άτλαντα καλησπέρα

Θεωρώ την θέση μου ξεκάθαρη και δίχως υπεκφυγές!
Το ερώτημά σου είναι τόσο παραπλαντικό, όσο θα ήταν αν ρώταγες για τον αν ο Θεός δημιουργεί τις διαστάστεις των αντικειμένων!
Παρόν, παρελθόν και μέλλον είναι διαστάσεις και μάλιστα σχετικές.
Ως διαστάσεις επιρρεάζονται άμεσα από το περιβάλλον, το σύστημα για το οποίο αναφέρονται, τη δομή της ύλης, τη μάζα, τη βαρύτητα και άλλους συντελεστές.
Άρα τη θέση σου τη θεωρώ "σοφιστεία", ότι το έχει δηλαδή δημιουργημένα τα πάντα ο Θεός και είμαστε υπο την κατοχή της Βούλησής του!
Αυτό που ισχυρίζεσαι είναι τόσο δυνατόν, όσο και το ότι δεν έχουμε δικαίωμα κίνησης μέσα στο χώρο και επιλογής της κατεύθυνσης, διότι ο Θεός δημιούργησε και τον Χώρο!!!

Η Θεωρία που αναφέρεσαι είναι, μια θεωρία!

Δεν είπα ότι ο Παπαρηγόπουλος είναι δα και ο "πατέρας της Ιστορίας"
Αναφορικά με τα τότε γεγονότα, έψαξα και βρήκα την αναφορά.
Αν θες την Αλήθεια και επιθυμείς σωστή έρευνα, ψάξε στο διαδίκτυο για τις αρνητικές αναφορές στα γεγονότα, όχι των φίλων σου, αλλά ξένων και μισελλήνων ακόμη!
Αυτούς πρέπει να αντικρούσεις και όχι εμένα!

Με Αγάπη Φώτης.

ΦΩΤΙΟΣΜέλος
25/11/2002, 18:31:13
Φίλε Άτλαντα καλησπέρα

Θεωρώ την θέση μου ξεκάθαρη και δίχως υπεκφυγές!
Το ερώτημά σου είναι τόσο παραπλαντικό, όσο θα ήταν αν ρώταγες για τον αν ο Θεός δημιουργεί τις διαστάστεις των αντικειμένων!
Παρόν, παρελθόν και μέλλον είναι διαστάσεις και μάλιστα σχετικές.
Ως διαστάσεις επιρρεάζονται άμεσα από το περιβάλλον, το σύστημα για το οποίο αναφέρονται, τη δομή της ύλης, τη μάζα, τη βαρύτητα και άλλους συντελεστές.
Άρα τη θέση σου τη θεωρώ "σοφιστεία", ότι το έχει δηλαδή δημιουργημένα τα πάντα ο Θεός και είμαστε υπο την κατοχή της Βούλησής του!
Αυτό που ισχυρίζεσαι είναι τόσο δυνατόν, όσο και το ότι δεν έχουμε δικαίωμα κίνησης μέσα στο χώρο και επιλογής της κατεύθυνσης, διότι ο Θεός δημιούργησε και τον Χώρο!!!

Δεν είπα ότι ο Παπαρηγόπουλος είναι δα και ο "πατέρας της Ιστορίας"
Αναφορικά με τα τότε γεγονότα, έψαξα και βρήκα την αναφορά.
Αν θες την Αλήθεια και επιθυμείς σωστή έρευνα, ψάξε στο διαδίκτυο για τις αρνητικές αναφορές στα γεγονότα, όχι των φίλων σου, αλλά ξένων και μισελλήνων ακόμη!
Αυτούς πρέπει να αντικρούσεις και όχι εμένα!

Με Αγάπη Φώτης.

ATLASΜέλος
25/11/2002, 18:48:49

ΦΙΛΕ ΦΩΤΙΕ:

quote:

ΧΩΡΟΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΣ ΕΝΑ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΝ...
ΕΣΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΣΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ ΟΤΙ "ΝΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ"...ΑΠΛΑ ΣΟΥ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΧΡΟΝΟΥ...
ΑΣΧΕΤΑ ΕΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΣΥ, ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ ΑΠ'ΑΥΤΟΝ, ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟΝ...ΑΠ'ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ...

quote:

ΝΑΙ, ΑΛΛΑ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΥΦΑΙΟ, (ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ), ΦΥΣΙΚΟ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ ΜΑΣ STEPHEN HAWKING...

ΦΙΛΤΑΤΕ ΔΕΝ ΕΙΠΕΣ ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ "ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗΝ" ΠΟΥ ΠΑΡΕΘΕΣΑ...ΓΙΑΤΙ;;;

ΦΩΤΙΟΣΜέλος
25/11/2002, 18:51:24
Αγάπη

«Και ο Θεός Αγάπη εστί»!

Ας ξεκινήσουμε με αυτό τον Ορισμό καθώς είναι καταγεγραμμένος στα Ευαγγέλια.

Πριν αναπτύξουμε το τι είναι η Αγάπη, καλό θα είναι να δούμε τι δεν είναι Αγάπη!
Στον «Έλεγχο» μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και την καθημερινή μας πείρα ως άνθρωποι.

Όπως αναφέρθηκα και σε προηγούμενο μήνυμα, την περίοδο της Αρχαιότητας, πΧ (πριν Χριστού), η Αγάπη ήταν ιδιαίτερα σπάνια και μη κατανοητή ακόμη και ως Ιδέα.
Κάθε πράξη ή εκδήλωση Προσφοράς, Θυσίας, στηρίζονταν σε συγκεκριμένες αντιλήψεις που αφορούσαν τους οικείους (οικογένεια, φίλους, συντρόφους, συντοπίτες κλπ) ή μέσω της πίστης Ιδεών όπως Ανδρεία, Δικαιοσύνη, ή τέλος πίστη στον κάθε Άρχοντα.

Οι σχέσεις οι οικογενειακές δεν στηρίζονταν σε δεσμούς Αγάπης και η γυναίκα ήταν σχεδόν, ή ακριβώς (ανάλογα τον πολιτισμό) «κτήμα» του άνδρα. Μεγάλο μέρος Νομοθεσιών διαπραγματευόταν την «αλλαγή ιδιοκτησίας» για την γυναίκα.

Δεν υποτιμάω βέβαια τις Αρχές και Αρετές της Αρχαιότητας.
Θέλω όμως να σταθώ σε μια σημαντική λεπτομέρεια, που συνηθίζουμε να την αγνοούμε.

Περιστρέφονταν γύρω από το άτομο-προσωπικότητα.
Όχι πως αυτό ήταν «κακό», αλλά αναφέρεται σε προηγούμενο εξελικτικό στάδιο της Ανθρωπότητας. Στην εκγύμναση του νου, του σώματος, στην αρμονία με την Δημιουργία, στην προετοιμασία των νοητικών δομών που θα στηρίξουν και θα αναπτύξουν τις επιστήμες και συνοπτικά στην ατομική εκπαίδευσή του ανθρώπου σε σχέση με τον περιβάλλον και την κοινωνία που ζούσε.

Αυτό ήταν ένα στάδιο για τον ανθρώπινο πολιτισμό. Πανέμορφο, υπέροχο, αλλά όχι αρκετό.
Σαν Έλληνες βέβαια «ευλογούμε τα γένια μας» καθότι τα καλύτερα σημεία του Πολιτισμού μας αποτέλεσαν την βάση του Δυτικού Πολιτισμού.
Πέρα όπως από το (πιθανόν) φθόνο των άλλων εθνών, έλκουμε και μια οίηση που δεν μας τιμά καθώς ο καθένας μας κρίνετε πρώτα από τα έργα του.

Και δεν ήταν αρκετό γιατί ο κόσμος δεν είχε γίνει καλύτερος.
Η τυραννία και ο εγωισμός κυριαρχούσαν. Το «πείραμα» της Δημοκρατίας χάνονταν στην σκόνη της Ιστορίας, η γυναίκα παρέμενε δούλα, ο κοινωνικός διαχωρισμός έντονος και οι Αρετές τσαλαπατιόνταν καθημερινά από το προσωπικό και ιδιοτελές συμφέρον.
Μην μυθοποιούμε το παρελθόν. Πέρα από κάποιες «φωτεινές» εξαιρέσεις, αυτή ήταν η καθημερινότητα.

Εδώ, σε μια περίοδο έντονης πτώσης των Πνευματικών αξιών, εμφανίζεται ο Χριστός.
«Τυχαία» υπάρχει για πρώτη φορά και η κρατική υποδομή μιας ενιαίας Αυτοκρατορίας και μία ενιαία υπέροχη γλώσσα, που «επιτρέπει» την γρήγορη διάδοση των Ιδεών.

Δεν θα σταθώ στο Έργο Του μέσα από Πνευματικά ή Εσωτερικά επιχειρήματα.
Απλά στην Νομοτέλεια της Αγάπης.
Σε αυτό το σημείο που είναι καμπή για το Νου μας, παρουσιάζεται η Αγάπη.
Όχι απλά ως συναίσθημα αλλά ως Νόμος.
Όχι απλά ως Πνευματικός Νόμος αλλά ως ο Ύψιστος όλων την Νόμων της Δημιουργίας.
Δεν είναι απλό.
Και ας μην είμαστε βέβαιοι ότι «κατέχουμε» την Νομοτέλεια της Αγάπης!

Ας δούμε την 1η Σημαντική Διαφορά.
Αναφορικά ως προς την Ατομική Συνείδηση υπάρχει μια Ουσιαστική Ανατροπή.
Δεν «απαιτείται» Θυσία, ούτε προς την Πατρίδα, ούτε προς τον Άρχοντα, ούτε προς τους Φίλους, ούτε προς την Οικογένεια, ούτε προς τις Παραδόσεις και τα Έθιμα!
Ζητείται η Θυσία προς κάθε άνθρωπο ανεξαιρέτως!

Βλέπουμε στα γεγονότα της Διδασκαλίας του Ιησού, πράξεις που τις θεωρούμε «σκληρές» και «παράλογες»: Μαθητές Του εγκαταλείπουν τις οικογένειές τους. Θέτει ο Ίδιος επιλογή σε Μαθητή, να Τον ακολουθήσει ή να θάψει τον πατέρα του! Καταλύει κάθε έννοια προσωπικής, ατομικής ιδιοκτησίας, δηλ χρηματικής, εδαφικής, ακόμα και νοητικής περιουσίας.
Αποδέχεται τους χλευασμούς και τα βασανιστήρια αδιαμαρτύρητα και οδηγεί τον Εαυτό Του συνειδητά ως πρόβατο σε σφαγή! Αποποιείται κάθε Κοσμική Εξουσία που του προφέρονταν!
Συγκρούεται άμεσα με τον Ιουδαϊκό Κατεστημένο και όχι με το Ρωμαϊκό! Δεν υπερασπίζει τον Εαυτό Του, παρόλη την στημένη σκευωρία!
Και πολλά άλλα σημεία και λεπτομέρειες που μπορούμε να αναφέρουμε.
Αυτά όμως αρκούν!

Εδώ λοιπόν έχουμε ξεκάθαρη Ανατροπή της Ατομικής Συνείδησης.

Ο Ιησούς Χριστός απλά, την καταργεί!
Μέσω της Αγάπης ο Άνθρωπος παύει να αποτελεί ξεχωριστή διακριτή ατομική υπόσταση.
Δίνεται χωρίς να του δίνουν!

Πόσο ΠΟΝΑΕΙ αυτή η ΠΡΟΣΦΟΡΑ!

Θυσία δίχως (φανερό) αντίκρισμα.
Παραλογισμός,τέτοιος που ο άνθρωπος δυσκολεύονταν να το δεχτεί!
Ενώ ο Ιησούς το έκανε πράξη, η ανθρωπότητα αντιδρούσε.
Εκτός από μερικά εκατομμύρια παλαβούς που πέθαιναν με εκνευριστικό ομολογουμένως, για τα Κατεστημένα, τρόπο. Πέθαιναν και βασανίζονταν ψιθυρίζοντας το Όνομα ενός ξυπόλυτου αιρετικού Εβραίου ξυλουργού που πέθανε πάνω σε έναν ξύλινο σταυρό!
(ο Καζαντζάκης αναρωτήθηκε αν είχε φτιάξει κανέναν σταυρό στην εφηβεία Του ).
Ανατροπή στην Ανατροπή.
Η Αυτοκρατορία κλονίστηκε!
Έτρωγε τις ίδιες της τις σκάρες, το εργατικό της δυναμικό!
Ακατανόητο!
Ακόμη και σήμερα λέμε διάφορες απίστευτες θεωρίες συνομωσιών για να δικαιολογήσουμε την μεγαλύτερη ιστορικά Κοινωνική Επανάσταση!
Εξάλλου αυτή η «υπερβολική Αγάπη» μας φαίνεται ηλίθια και καταστροφική!

Γιατί να γυρίσω το μάγουλο στον εχθρό μου;
Είμαι άβουλος;
Δειλός;
Πρόβατο που αρνούμαι να υπερασπιστώ τους αγαπημένους μου;
Λογικά Ερωτήματα!!!!!

Ας δούμε εδώ την διαφορά.
Συνήθως προσφερόμαστε και θυσιαζόμαστε για όσα θεωρούμε σωστά.
Όλα αυτά όμως τα θεωρούμε «δικά» μας. Προσωπική μας ιδιοκτησία.

Δηλαδή η Οικογένεια μου , η Περιουσία μου , οι Φίλοι μου , η Πόλη μου , η Πατρίδα μου , οι τάφοι των προγόνων μου , η Ζωή μου , το Δίκαιό μου , η Ελευθερία μου , οι Ιδέες μου , τα Ιδανικά μου .
Πάντα για τα δικά μας!
Εδώ έχουμε λοιπόν την πρώτη απίστευτη Ανατροπή.

Τίποτα δεν είναι δικό μας!
Είμαστε Προσφορά για τον συνάνθρωπό μας. Καλό ή Κακό, Φίλο ή Εχθρό μας, Γνωστό μας ή Άγνωστο. Στην φυλακή, ή στο νοσοκομείο, όχι γιατί μας το «υπαγορεύει» η θρησκεία μας αλλά γιατί Προσφερόμαστε Συνειδητά!
Ως Αγάπη!

Ας κάνουμε μια επιπλέον σύγκριση για να κατανοήσουμε το «εγωιστικό» της ατομικής συνείδησης και της ατομικής περι-ουσίας.
Σε καιρό πολέμου θα δεχτούμε όχι μόνο ένα χαστούκι, αλλά πολλά, είτε με τα χέρια, είτε με τα λόγια, από τον διοικητή μας για το «καλό της Πατρίδας»! Ακόμα και στην ειρήνη αποδεχόμαστε την υποτίμηση και τον εξευτελισμό της ατομικής μας υπόστασης για να εκπαιδευτούμε και να γίνουμε «καλοί στρατιώτες»!
Αν μας χαστουκίσει όμως ένας άγνωστός στο δρόμο «τον πήρε και τον σήκωσε»!

Ποια είναι η διαφορά;
Αποδεχόμαστε όλα όσα γίνονται προς εμάς λόγω (και μόνο) ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑΣ.

Δουλεύουμε για να πάρουμε χρήματα.
Δεν εργαζόμαστε στην κοινωνία!
Δεν προσφέρουμε Έργο δίχως αμοιβή.
Αποζητάμε έστω και το «μπράβο» ή την έμμεση αναγνώριση!
Ακόμα και αν δεν μας αναγνωρίσουν, το κάνουμε οι ίδιοι προς τον εαυτό μας, ικανοποιώντας μόνοι μας τον εγωισμό μας. («άρε άπαιχτε τι έκανες πάλι! »)

Υπάρχει κάποιος που δεν έχει δεχτεί, έστω και έμμεση, υποτίμηση από τους «ανωτέρους» του στον εργασιακό του χώρο;
Γιατί;

Αυτή λοιπόν είναι η 1η Διαφορά του πΧ και μΧ!
Η Ανιδιοτελής Αγάπη!
Η Ουσιαστική υπέρβαση της Ανθρώπινης Ατομικότητας!
Το πρώτο Ουσιαστικό βήμα προς την Τελειότητα!

Το γιατί είναι πολύ απλό.

Δεν μπορεί ποτέ το Μερικό (και ως συνείδηση) να Εκδηλώσει το Όλο, αν δεν Μηδενιστεί!
(Ωραία Μαθηματικά )

Ακόμη και ένα «άψογο» καλογυμνασμένο σώμα, μια εκπληκτική σε συγχρονισμό με την Μουσική και την Αρμονία ψυχή, ένας υπέροχος καλογυαλισμένος, κοφτερός και λαμπερός νους είναι λίγα μπροστά στην Τελειότητα!
Είναι λίγα, γιατί είναι «Ατομικά».
Περιορισμένα γύρω από τον «καλό μας, γνωστό μας εαυτό».

Και δεν αρκούν!
Μέσα στο πέρασμα 2000 χρόνων ο άνθρωπος προσπάθησε να κατανοήσει την Αγάπη.
Γίνανε σοβαρά και τραγικά λάθη. Πολλά συνεχίζουν ακόμη και σήμερα.

Η Διδασκαλία της Ελευθερίας, του Ελέους και της Προσφοράς συνδέθηκε με την τρομοκρατία και την τιμωρία της «Κόλασης»! Η προσπάθεια να μάθει ο άνθρωπος να Προσφέρει μέσα από την Αγάπη, εστιάσθηκε στην παθητικότητα και σε εξωτερικές επιφανειακές εκδηλώσεις.

Τα χριστιανικά κατεστημένα μέσα στους αιώνες, προσπάθησαν να επιβάλουν την Ταπεινότητα και την Αγάπη!
Δημιούργησαν άβουλα, παθητικά και φανατικά πλήθη!
Εγκλημάτησαν κατά του Ανθρώπου!
Φανερώθηκαν όμως και εκπληκτικά γεγονότα Προσφοράς και Αγάπης μέσα από κάποιους Χριστιανούς.
Μερικοί απ' αυτούς Άγιασαν!
Και έτσι φτάσαμε στην σημερινή Εποχή!
Μπορούμε πια να κοιτάξουμε ελεύθερα το παρελθόν.
Να το κρίνουμε, δίχως να μας αφορίσει κάποιος, ή να μας πετάξουν στην πυρά!

Μπορούμε με ειλικρίνεια να διορθώσουμε τα λάθη του παρελθόντος και να σταθούμε πια στην ΠΡΑΓΜΑΤΩΣΗ της ΑΓΑΠΗΣ!

Όποιος θέλει!
Μπορεί κάποιος να στέκεται με ναρκισσισμό για τις ψυχικές και τις πνευματικές του Αρετές, αλλά δεν αρκεί!
Χρειάζεται Θυσία!
Θυσία όσων κατέχουμε, ως Προσφορά προς τον Άνθρωπο.

Αυτό είναι το 1ο Μέρος Ορισμού της Νομοτέλειας της Αγάπης ως προς την Aτομική Συνείδηση.
Θα ακολουθήσει τοποθέτηση σε σχέση με την Κοινωνία και με τον Θεό-Δημιουργία!

Με Σεβασμό και Αγάπη, Φώτης.

ΦΩΤΙΟΣΜέλος
25/11/2002, 19:03:10
Φίλε Άτλαντα
όποιος δημιούργησε τον χώρο δημιούργησε και τον χρόνο.
Ένα είναι ως χωροχρόνος.
Ως διαστάσεις όμως μπορούμε να τις μετρούμε και ξεχωριστά.

Ναι συγνώμη το ξέχασα
ένα μυαλό!

Αυτό είναι το απόσπασμα που αναφέρθηκα πριν από κάμποσες σελίδες στον Ντιξ.

Αν είναι όντως αλήθεια παρουσιάζει μια εκπληκτική Νομοτέλεια!

Είμαι προφανώς ενημερωμένος για αυτό και δεν καταλαβαίνω γιατί με θεωρείς "Εβραίο"
Έλληνας είμαι και με την Πνευματική έννοια της Λέξης!
Και Αλβανός ή Τούρκος αν ήμουν πάλι Έλληνας θα ήμουν.

Και φυσικά δεν είμαι ρατσιστής!

Με Σεβασμό και Αγάπη Φώτης.

ΦΩΤΙΟΣΜέλος
25/11/2002, 19:07:37
Συμπηρωματικά δεν ονομάζει Ελληνική Φυλή, αλλά ΕΛΛΑΣ!

Μην μπερδευόμαστε!

ATLASΜέλος
25/11/2002, 19:27:43
--------------------------------

Edited by - ATLAS on 25/11/2002 22:47:42

ATLASΜέλος
25/11/2002, 19:43:29
[quote]
ΦΙΛΤΑΤΕ ΦΩΤΙΕ:

Ελλάς γαρ μόνη ανθρωπογεννεί...

ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ...ΜΗΝ ΣΤΡΕΒΛΩΝΕΙΣ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ ΣΟΥ...ΕΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΟΝΟΜΑΣΕΙΣ ΕΝΑ "ΜΗΛΟ" ΩΣ "ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ" ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΗ ΕΥΧΕΡΕΙΑ ΣΟΥ...

ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΙΦΑΝΕΣ...ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΛΕΩ ΟΤΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ 10.000.000 ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΔΙΟΥ, ΣΥΝ ΤΑ 7.000.000 ΤΩΝ ΑΠΟΔΗΜΩΝ...ΕΣΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΑΞΕΙΣ ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΛΛΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΓΕΝΝΗΜΕΝΟΣ...

ΚΑΙ ΔΕΣ ΣΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΑ ΕΒΡΑΙΟ...ΑΠΛΑ ΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΣΟΥ ΕΒΡΑ'Ι'ΚΕΣ...ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΒΡΕΙΣ, ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΓΕΝΟΥΣ...
ΕΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΞΕΙΣ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΑΛΑΙΕΣ ΠΗΓΕΣ...ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΒΛΑΚΩΔΗ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ, Η ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟ 6.500 π.Χ...

ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΗ, ΟΠΟΥ Ο ΕΝΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 55 ΓΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΩΣΗΦ ΕΩΣ ΤΟΝ ΑΒΡΑΑΜ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ 35...

Ο ΗΣΙΟΔΟΣ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ ΤΗΝ "ΘΕΟΓΟΝΙΑ" ΚΑΙ ΤΟ "ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΑΙ" ΤΟ 2.300 π.Χ..

--------Ο ΠΑΛΑΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ...-------------------------------

Ο ΓΙΑΧΒΕ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΟΝΟ ΣΕ ΜΙΑ ΦΥΛΗ ΑΜΟΡΦΩΤΩΝ ΑΠΕΙΡΩΣ ΔΕΙΣΙΔΑΙΜΟΝΩΝ ΤΣΟΠΑΝΗΔΩΝ...ΤΟΥΣ ΤΡΕΧΕΙ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΕΙ, ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΟΤΙ ΒΡΕΘΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΒΑΖΕΙ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΠΕΡΙΤΤΩΜΑΤΑ, ΚΑΝΕΙ ΘΑΥΜΑΤΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ...
ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ...

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ...

ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΣΦΑΓΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΥΛΕΣ ΤΗΣ ΓΗΣ... *(ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ ΚΔ 30)*

thothΙδρυτικό Μέλος
26/11/2002, 01:26:26
quote:
ΕΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΞΕΙΣ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΑΛΑΙΕΣ ΠΗΓΕΣ...ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΒΛΑΚΩΔΗ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ, Η ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟ 6.500 π.Χ...
...

Ο ΓΙΑΧΒΕ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΟΝΟ ΣΕ ΜΙΑ ΦΥΛΗ ΑΜΟΡΦΩΤΩΝ ΑΠΕΙΡΩΣ ΔΕΙΣΙΔΑΙΜΟΝΩΝ ΤΣΟΠΑΝΗΔΩΝ...ΤΟΥΣ ΤΡΕΧΕΙ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΕΙ, ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΟΤΙ ΒΡΕΘΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΒΑΖΕΙ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΠΕΡΙΤΤΩΜΑΤΑ, ΚΑΝΕΙ ΘΑΥΜΑΤΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ...
ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ...

Φίλε ΑΤΛΑ, νομίζω ότι οι εκφράσεις σου είναι σχεδόν υβριστικές και υποτιμητικές και τείνουν να παραβιάσουν τους κανονισμούς. Υπενθυμίζω:

quote:
Κατά τη διάρκεια συμμετοχής σας στις Ομάδες Συζήτησης(Forums) του ESOTERICA.gr συμφωνείτε οικειοθελώς στο ότι δεν θα αποστείλετε πληροφορίες που να είναι αγενείς, υποτιμητικές, μισαλλόδοξες, προσβλητικές για άλλα πρόσωπα ή ιδεολογίες, απειλητικές, παραβιάζουσες την ιδιωτικότητα των άλλων, χυδαίες ή παράνομες

Ο θυμός ή η πικρία (όπως είπε και και λίγες ημέρες πριν ο "Ερμοκράτης") είναι πολύ κακοί σύμβουλοι στην συζήτηση και στον διάλογο και ειδικά όταν αυτός δεν γίνεται στο "σπίτι" σου και στον "χώρο" σου αλλά σε έναν "χώρο" στον οποίον φιλοξενούνται οι απόψεις σου με την δική σου θέληση και αποδοχή των όρων φιλοξενίας.

Θα σε παρακαλέσω πολύ να αποφύγεις τις παραπάνω εκφράσεις όχι μόνο γιατί μπορεί να οδηγήσουν στην αυτό-υποτίμησή σου αλλά πολύ περισσότερο στην υποτίμηση των ιδεών, ιδανικών και αξιών για τις οποίες ισχυρίζεσαι ότι κάνεις έναν καλό και δίκαιο αγώνα.

Εμείς μπορεί να είμαστε καλοί ή κακοί, άξιοι ή ανάξιοι, ορθοί ή λανθασμένοι. Όταν όμως θέλουμε να είμαστε φορείς αξιών και ιδανικών, οφείλουμε να είμαστε αντάξιοι αυτών και δεν πρέπει να αφήνουμε τις προσωρινές και συγκυριακές μας συναισθηματικές εξάρσεις να αμαυρώνουν τις αξίες που αντιπροσωπεύουμε.

Εκτός κι αν θέλεις απλώς να συσπειρώσεις τους ομοϊδεάτες σου "γελοιοποιώντας" τον "ιδεολογικό εχθρό" σου. Αυτό μπορείς να το κάνεις στον δικό σου "χώρο" όπου την ευθύνη των κανονισμών την έχεις εσύ και οι άλλοι είναι επισκέπτες σου. Πάντως όχι σε ένα forum εσωτερισμού, όπως αυτό.

Νομίζω ότι δίνω τις συμβουλές μου πολύ ήρεμα και πολιτισμένα και δεν έχω καμία πρόθεση να "κάνω τσαμπουκά". Ελπίζω να καταλάβεις τους λόγους που με οδηγούν να παρέμβω σε αυτό το topic και να σεβαστείς τις προθέσεις μου και τον ρόλο μου ως Διαχειριστής (και συνδημιουργός του Esoterica.gr)

Ευχαριστώ

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

ATLASΜέλος
26/11/2002, 03:05:40
ΦΙΛΕ ΤΗΟΤΗ:

ΕΞΗΓΟΥΜΑΙ:

quote:
Ο ΓΙΑΧΒΕ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ

ΘΑ ΑΚΟΥΣΩ ΤΙΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ ΣΟΥ...

quote:
ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΟΝΟ ΣΕ ΜΙΑ ΦΥΛΗ ΑΜΟΡΦΩΤΩΝ ΑΠΕΙΡΩΣ ΔΕΙΣΙΔΑΙΜΟΝΩΝ ΤΣΟΠΑΝΗΔΩΝ...

ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΕΙΝΑΙ (ΕΛΠΙΖΩ) ΓΝΩΣΤΟ...

ΔΕΙΣΙΔΑΙΜΟΝΕΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΛΕΩ ΕΓΩ ΑΛΛΑ Ο ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ:
"ΣΥΜΠΟΣΙΑΚΑ" 67Ι..."ΠΕΡΙ ΔΕΙΣΙΔΑΙΜΟΝΙΑΣ" 169D

TO OTI HTAN TΣΟΠΑΝΗΔΕΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΩΜΕΝΟΙ... ΔΕΜ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ.....

quote:
ΤΟΥΣ ΤΡΕΧΕΙ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΕΙ

40 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΙΠΛΑΝΟΥΝΤΑΝ ΣΕ ΜΙΑ ΕΡΗΜΟ ΣΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΠΕΛΛΟΠΟΝΗΣΟΥ...

quote:
ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΟΤΙ ΒΡΕΘΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥΣ

ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΙΓΥΠΤΙΩΝ, ΜΕ ΤΙΣ 10 ΠΛΗΓΕΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕΙ ΟΥΤΕ ΤΑ ΒΡΕΦΗ...ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΣΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΟΜΟΡΩΝ, ΟΛΩΝ ΠΛΗΝ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΥ ΛΑΟΥ...

quote:
ΤΟΥΣ ΒΑΖΕΙ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΠΕΡΙΤΤΩΜΑΤΑ

ΙΕΖΕΚΙΗΛ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Δ' ΕΔΑΦΙΑ 8-17

ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ...

quote:
ΚΑΝΕΙ ΘΑΥΜΑΤΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ

ΤΟ "ΑΝΟΙΓΜΑ" ΤΗΣ ΕΡΥΘΡΑΣ, ΟΙ 10 ΕΝΤΟΛΕΣ, ΟΙ 10 ΠΛΗΓΕΣ ΤΩΝ ΦΑΡΑΩ....

quote:
ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ

ΟΛΑ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΒΙΒΛΟ, ΙΕΡΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ...

ΕΑΝ ΜΟΥ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΥΒΡΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΠΑΡΑΠΟΙΩ ΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΠΡΟΣ ΙΔΙΟΝ ΟΦΕΛΟΣ, ΘΑ ΖΗΤΗΣΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗΝ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΩ...

ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΠΛΗ ΥΠΟΔΕΙΞΗ, ΣΕΒΟΜΕΝΟΣ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ...

Edited by - ATLAS on 26/11/2002 03:08:10

thothΙδρυτικό Μέλος
26/11/2002, 10:42:43
Γεια σας.

Άτλα, γιατί δεν απαντάς συνολικά στα αποσπάσματα που σου παρέθεσα;

Είχες πει:

quote:

Κάνεις ένα βασικό λάθος. Οι παρατηρήσεις μου δεν έχουν να κάνουν με το αν λες αλήθεια ή όχι.

Ξαναδιάβασε τους όρους:

quote:
Κατά τη διάρκεια συμμετοχής σας στις Ομάδες Συζήτησης(Forums) του ESOTERICA.gr συμφωνείτε οικειοθελώς στο ότι δεν θα αποστείλετε πληροφορίες που να είναι αγενείς, υποτιμητικές, μισαλλόδοξες, προσβλητικές για άλλα πρόσωπα ή ιδεολογίες, απειλητικές, παραβιάζουσες την ιδιωτικότητα των άλλων, χυδαίες ή παράνομες

Όπως βλέπεις δεν μιλάμε για αληθείς ή ψευδείς πληροφορίες. Δεν θα διαγράψουμε κάποιον γιατί εμείς θεωρούμε ότι έχουμε την αλήθεια και ο άλλος λέει ψέματα. Μπορεί κάποιος να έχει το δίκιο όλου του κόσμου αλλά να είναι αγενής, προσβλητικός, υποτιμητικός και χυδαίος.

Σε αυτά τα στοιχεία του διαλόγου αναφερόμαστε και όχι στο αν λες αλήθεια ή όχι.

Δεν είναι δουλειά του Διαχειριστή να επαληθεύσει αν ο Ιεχωβάς δίνει εντολές να φάει κάποιος κόπρανα. Ούτε είναι δουλειά μας να επαληθεύσουμε αν όλοι οι πιστοί του Δία είναι διεστραμμένοι σεξουαλικά αφού ο Δίας ήταν παιδεραστής και βιαστής έχοντας απαγάγει τον μικρούλη Γανυμήδη από την οικογένειά του για να απολαμβάνει την τρυφερούλα του σάρκα στον Όλυμπο.

Συγνώμη αν σόκαρα κάποιον αλλά εσκεμμένα χρησιμοποιώ αυτές τις λέξεις για να δώσω ένα παράδειγμα (χριστιανικής έμπνευσης) ανάλογο αυτών για τα οποία αναγκάζομαι να παρέμβω.

Πέρα από την αλήθεια, παιδιά, υπάρχει και ο σεβασμός και η ευγένεια και η ωραιότητα των λόγων. Ο Σωκράτης στους διαλόγους του Πλάτωνα δίνει παράδειγμα με την συμπεριφορά του. Θεωρεί τους Σοφιστές εκμεταλλευτές, εμποράκους της γνώσης, πομπώδεις, αλαζόνες, ψεύτες αλλά μέσα στους διαλόγους δεν προσβάλλει κανέναν. Προσπαθεί με τον διάλογο και με την "μαιευτική" να κάνει τον άλλον να γνωρίσει μόνος του την αλήθεια, χωρίς λεκτική βία και προσβολές.

Κατανοώ ότι το παράδειγμα που αναφέρω είναι άφταστο αλλά δεν ζητάμε αυτό. Απλώς ζητάμε να μην πληγώνουμε ο ένας τον άλλον. Πάνω από όλα είμαστε άνθρωποι και αυτό που μας ξεχωρίζει από τα ζώα αλλά και από τους θεούς (ή τον Θεό) είναι η "ΑΝΘΡΩΠΙΑ".

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

dixΜέλος
26/11/2002, 15:20:19
Άτλαντα απλό είναι αντί του ΒΛΑΚΩΔΗ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ που έγραψες έπρεπε να γράψεις ΠΑΡΑ-ΛΟΓΗ και ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ !

Φίλε Θωθ μην ξεχνάς ότι όταν μιλάμε για παλαιά και νέα διαθήκη την ορίζουμε όπως την ορίζουν κι οι Εβραίοι κι η εκκλησία, δηλαδή σαν ΙΣΤΟΡΗΣΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΏΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ, ενώ η Ελληνική Μυθολογία είναι ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ και δεν μπορείς αυθαίρετα να την υποβιβάζεις σε αληθινά γεγονότα γιατί υποβιβάζεις και το πνευματικό μας επίπεδο ή άλλοι σκοποί ενέχονται ...

Διότι ενώ στην παλαιά διαθήκη η η έκδοση γυναικών, η κοπροφαγεία, η δολοπλοκία, η δολοφονία και γενοκτονία ανθρώπων και γενικά όλες οι ανούσιες πράξεις που αναφέρονται αντιστοιχούν σε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ιστορικά γεγονότα θα έπρεπε να αναφέρεις αντίστοιχο παράδειγμα για τον Ελληνισμό, όπως: εσείς οι Έλληνες κάνατε ανθρωποθυσίες, εσείς οι Έλληνες είχατε δούλους, εσείς οι Έλληνες προάγατε την παιδεραστία κοκ

Το να συχετίζεις όμως ανόμοια πράγματα, εβραικά ιερά βιβλία με Ελληνική Μυθολογία και μάλιστα να μεταφέρεις την "λογική" του πρώτου στο δεύτερο ή άγνοια σημαίνει ή δόλο.

dixΜέλος
26/11/2002, 15:27:17
Και για να μην νομίζεις ότι θίχτηκα ή σοκαρίστηκα με αυτά που έγραψες, ενώ αντιθέτως δεν δέχομαι την παραχάραξη και καπηλεία, και ενώ εγώ σαν Έλλην μπορώ να πω ότι συνουσιάστηκα με την Θεά Αθηνά ή την Θεά Άρτεμη ή με έκανε δικό του ο Θεός Διόνυσος, άσχετα αν όπως είναι κατανοητό είναι ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΙ ρώτα κάποιον χριστιανό αν μπορεί να σκεφτεί το ίδιο, μέσα στην απέραντη αγάπη του, για τον Τζεσουάχ ή για την Μύριαμ !
Άλλο λοιπόν η χριστιανική (ψευδο)ηθική κι άλλο το Ήθος.

ATLASΜέλος
26/11/2002, 16:54:43
ΦΙΛΕ ΤΗΟΤΗ:

quote:
Όπως βλέπεις δεν μιλάμε για αληθείς ή ψευδείς πληροφορίες. Δεν θα διαγράψουμε κάποιον γιατί εμείς θεωρούμε ότι έχουμε την αλήθεια και ο άλλος λέει ψέματα. Μπορεί κάποιος να έχει το δίκιο όλου του κόσμου αλλά να είναι αγενής, προσβλητικός, υποτιμητικός και χυδαίος.

ΔΗΛΑΔΗ Ο ΤΥΠΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ;ΕΑΝ ΕΝΑ ΓΕΓΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΕΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟ, ΧΥΔΑΙΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ;

ΤΟΝ ΟΡΟ "ΒΛΑΚΩΔΗΣ" ΤΟΝ ΕΝΝΟΟΥΣΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ...ΕΑΝ ΑΥΤΟ ΠΡΟΣΕΒΑΛΕ, ΤΟ ΠΑΙΡΝΩ ΠΙΣΩ...

quote:
Ούτε είναι δουλειά μας να επαληθεύσουμε αν όλοι οι πιστοί του Δία είναι διεστραμμένοι σεξουαλικά αφού ο Δίας ήταν παιδεραστής και βιαστής έχοντας απαγάγει τον μικρούλη Γανυμήδη από την οικογένειά του για να απολαμβάνει την τρυφερούλα του σάρκα στον Όλυμπο.
Συγνώμη αν σόκαρα κάποιον αλλά εσκεμμένα χρησιμοποιώ αυτές τις λέξεις για να δώσω ένα παράδειγμα...

ΔΗΛΑΔΗ ΕΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΜΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΣΥΓΓΝΩΜΗΝ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΔΙΑ;;;

ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΛΙΓΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑ...

Ο ΠΑΤΕΡΑΣ-ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΗΛΙΑΚΟΥ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ Ο ΖΕΥΣ, ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΑΙΑ...
ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΑΣΤΡΟΦΥΣΙΚΗΣ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΥΤΟ...

ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΚΕΙ ΟΛΑ ΤΑ "ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ" ΤΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΓΗ...ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΗΛΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΩΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ...ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΝΑΣ ΚΟΜΗΤΗΣ ΤΟ 1994 ΠΟΥ, ΕΝΩ ΗΤΑΝ ΣΕ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΠΛΑΝΗΤΕΣ, ΤΡΑΒΗΧΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΔΙΑ ΚΑΙ ΕΞΕΡΡΑΓΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ...

ΕΑΝ Ο ΚΟΜΗΤΗΣ ΑΥΤΟΣ ΕΙΧΕ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΤΗΝ ΓΗ, ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΑΜΕ ΕΔΩ ΤΩΡΑ ΝΑ
ΣΥΖΗΤΑΜΕ...ΕΓΩ, ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΟΤΙ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ "ΟΙ ΑΣΤΕΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΙ"...

ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΑΝΥΜΗΔΗΣ...ΤΟΝ ΕΧΕΙ "ΣΦΙΧΤΑΓΚΑΛΙΑΣΕΙ" ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΦΗΣΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ...ΝΑ ΤΟΝ ΕΛΞΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΠΙΕΙ ΣΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΝΑΙ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΑΦΗΣΕΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΦΥΓΕΙ...

ΚΑΙ Ο ΔΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ...ΟΠΩΣ ΠΑΝΩ, ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΚΑΤΩ...ΟΠΩΣ ΕΞΩ, ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΜΕΣΑ...

quote:
Πέρα από την αλήθεια, παιδιά, υπάρχει και ο σεβασμός και η ευγένεια και η ωραιότητα των λόγων. Ο Σωκράτης στους διαλόγους του Πλάτωνα δίνει παράδειγμα με την συμπεριφορά του. Θεωρεί τους Σοφιστές εκμεταλλευτές, εμποράκους της γνώσης, πομπώδεις, αλαζόνες, ψεύτες αλλά μέσα στους διαλόγους δεν προσβάλλει κανέναν. Προσπαθεί με τον διάλογο και με την "μαιευτική" να κάνει τον άλλον να γνωρίσει μόνος του την αλήθεια, χωρίς λεκτική βία και προσβολές.

ΕΓΩ ΘΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΩ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ...ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΒΡΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΣ;;;

Edited by - ATLAS on 26/11/2002 17:15:51

thothΙδρυτικό Μέλος
26/11/2002, 17:23:23
Γεια σας και πάλι.

Δεν έχω καμμία πρόθεση να ανοίξω συζήτηση. Ούτε πάλι θέλω να προσπαθήσω να κάνω μία φιλοσοφική συζήτηση περί σχέσης αλήθειας, όμορφου, καλού και δίκαιου. Είναι ένα ενδιαφέρον θέμα αλλά όχι μέσα σε αυτό το topic και υπό αυτό το πνεύμα της συζήτησης. Παντως ούτε ο Δίας, ούτε ο Γανυμήδης, κινδυνεύουν από εμένα και δεν χρειαζόταν να... θορυβηθείτε.

Ας μείνει ο καθένας με τις δικές του απόψεις κι ας προσπαθήσει να τις εκφράσει με πολιτισμένο και ορθό τρόπο. Δυστυχώς ή ευτυχώς κάποιος (o Admin στην περίπτωσή μας) θα κρίνει αν αυτός ο τρόπος είναι πολιτισμένος ή όχι και έχει δικαίωμα ως άνθρωπος να πάρει αποφάσεις και να κάνει και λάθη. Οι αποφάσεις μας έχουν συνέπειες και σίγουρα σε κάποιους θα είναι αρεστές και σε άλλους όχι.

Έτσι εξηγήθηκα νωρίς για να μην παρεξηγηθώ. Συνεχίστε την συζήτηση όπως θέλετε. Αλλά να σεβαστείτε και τις αποφάσεις των Υπευθύνων αν νομίζουν ότι η δική τους κρίση για το πολιτισμένο και το ορθό είναι διαφορετική από την δική σας. Αν νομίζετε ότι η διαφορά στην εκτίμηση αυτή είναι μεγάλη, μπορείτε να αποχωρήσετε.

Θα προσπαθήσω να μην επανέλθω σε αυτό τον άχαρο και δύσκολο ρόλο μου και ελπίζω όλοι οι συνομιλητές να βοηθήσουν την θεότητα της... "αυτορρύθμισης" (όπως αρέσει στον Admin να την ονομάζει) να εμψυχώσει και αυτό το topic όπως άλλα πιο δύσκολα πριν από αυτό.

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"