ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ROCK 2 THE BONE! - ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet

- ROCK 2 THE BONE! - ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet

MARK32 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
MARKΝέο Μέλος
09/09/2007, 15:40:24
mark.nefilim.wordpress.com
Μetal & rock site με παρουσιάσεις δίσκων , videos και δωρεάν downloading απ' οτιδήποτε ζητήσετε σχετικά με την μουσική αυτή. Όσοι πιστοί...προσέλθετε!
09/09/2007, 16:35:27
Γεια σου MARK

Όπως σου έγραψα και στο άλλο θέμα που άνοιξες επίσης στην κατηγορία "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού" (NO MORE TRENDS)και το οποίο παραπέμπει επίσης σε κάποιον ιστοχώρο, δε γνωρίζουμε εάν επέλεξες να συμμετάσχεις στα forums του esoterica για να συζητήσεις σχετικά με τη θεματολογία μας, ή για να τα χρησιμοποιήσεις ως κάποιου είδους "πίνακα ανακοινώσεων" ώστε να γνωστοποιήσεις τους δύο ιστοχώρους που προτείνεις.

Και τα δύο θέματα που άνοιξες, μεταφέρθηκαν στην κατηγορία "ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet". Το παρόν θέμα παραμένει ενεργό μόνο για ανάγνωση, ενώ το άλλο θέμα (NO MORE TRENDS) θα παραμείνει για κάποιο χρονικό διάστημα ενεργό και για απαντήσεις.

Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!

04/09/2013, 13:25:12
quote:
Αν δε κάνω λάθος εννοούν τους πολυθεϊστές (ως έλληνες) και όχι τους έλληνες ως λαό.
Δεν υπήρχε τότε αυτός ο διαχωρισμός Πύρινε.

NotirkΜέλος
04/09/2013, 14:13:11
Ακριβώς έτσι αντιλαμβάνεται η ψυχή μου το Θεό... μια εσωτερική σύλληψη που δεν ερμηνεύεται με καμία λογική…ούτε καν ονοματίζεται…ακόμα και ο προσδιορισμός που του προσάπτουμε….Θεός... είναι τουλάχιστον ακατάλληλος αλλά και ενδεικτικός της ελλιπούς αντίληψης μας περί Αυτού που ΕΙΝΑΙ…. δεν ορίζεται ούτε με ονόματα ούτε με χαρακτηριστικά…είναι απροσδιόριστο…Αυτά… και πολλά είπα περί Αυτού που είναι ανεπίτρεπτο να μιλάμε.

Πάμε τώρα να διευκρινίσω της θέσεις μου περί Χριστού , που δεν κατανοήσατε, προφανώς με δική μου ευθύνη.

Κατ΄αρχή θέλω να εκφράσω την άποψη ότι θεός/θεοί , είναι οντότητες/Συνειδήσεις ΓΕΝΝΗΜΈΝΕΣ (ΓΕΝΝΗΘΈΝΤΑ ΟΥ ΠΟΙΗΘΈΝΤΑ ΛΕΕΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ) από την Άγνωστη θεία δύναμη που όπως είπα προηγούμενα κακώς ονομάζουμε Θεό και που αυτές οι οντότητες/συνειδήσεις ( υπεργήινες οντότητες όπως της ανέφερα προηγούμενα ) επιτέλεσαν αναμορφωτικό έργο και σαν υλικοπνευματικές οντότητες έχουν θεία ….πνευματική πολύ υψηλής δόνησης συνείδηση και η αποστολή τους στη κοσμική εξέλιξη είναι να πνευματοποιήσουν της χαμηλής συχνότητας συνειδήσεις.

Τέτοιες υλικοπνευματικές οντότητες , πιστεύω ότι υπάρχουν σε αρκετά πλανητικά συστήματα του γαλαξία μας αλλά και σε άλλους γαλαξίες…όπως επίσης πιστεύω ότι κάποτε πριν αμέτρητες χιλιάδες χρόνια κάποιες επισκέφτηκαν τον πλανήτη Γη , στα πλαίσια της κοσμικής τους αποστολής , να βοηθήσουν το γήινο προανθρώπινο όν να εξελιχθεί πνευματικά.

Φαίνεται όμως ότι κάτι μεσολάβησε … παραβίαση εντολής ίσως?? …Υπέρβαση κάποιου μέτρου?? … ή ίσως ακόμα και το σχέδιο να ήταν έτσι , που το επιχείρημα έπρεπε να μείνει μισοτελειωμένο για να το ολοκληρώσει με τις δικές του δυνάμεις ό ίδιος ο άνθρωπος της γης…πάντα όμως με τη βοήθεια των Θεών…(συν Αθηνά και χείρα κείνει)…που κατά καιρούς στέλνουν με διάφορους τρόπους μηνύματα στη συνείδηση των ανθρώπων με απεσταλμένους τους Χριστούς/χρισμένους.

Ένας τέτοιος απεσταλμένος είναι ο Ιησούς Χριστός ο οποίος κυριολεκτικά θυσιάστηκε , κατεβάζοντας τους πολύ υψηλούς κραδασμούς του στους πολύ χονδροειδής γήινους για να μπορέσι να περάσει το μήνυμα. Σταυρώθηκε στο σταυρό της ύλης από Αγάπη για την ανθρωπότητα....και αφού μετέφερε το μήνυμα επέστρεψε στο κόσμο του.

Έτσι έχω ερμηνεύσει τις ιερές γραφές…έτσι πιστεύω , σέβομαι, αγαπάω το Χριστό και επικαλούμαι τη βοήθεια Του.

Ελπίζω μετά από αυτές της επεξηγήσεις φίλοι Χρίστο και Πύρινε αλλά και οι άλλοι φίλοι , να έγινε κατανοητή η προηγούμενη παράθεση μου περί υπεργήινων οντοτήτων.

04/09/2013, 14:19:50
Κατανοητότατη
04/09/2013, 14:25:50
Νοτρικ εσυ τι λες για το Κάρμα;
NotirkΜέλος
04/09/2013, 14:58:12
quote:

Νοτρικ εσυ τι λες για το Κάρμα;

Κάρμα ή νόμος της ανταπόδωσης…καλό έκανες , καλό θα πάρεις…κακό έκανες κακό θα πάρεις…όπως στρώσεις θα κοιμηθείς ( σοφή η θυμοσοφία του λαού μας )…κακά έστρωσες κακά θα ξυπνήσεις και αυτό θα γίνεται έως να στρώσεις καλά…..

Φίλε Πύρινε, πιστεύω ότι οι προς εκπαίδευση ψυχές έρχονται και ξανάρχονται ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΆ ΧΡΕΩΜΕΝΕΣ με χαμηλής συχνότητας ενέργειες ( αμαρτίες της λέει η χριστιανική θρησκεία ) τις οποίες έχουν αποστολή να μεταλλάξουν σε υψηλής συχνότητας … πνευματικές…να συμβάλλουν στη πνευματοποίηση της ύλης…αυτό είναι ένα πολύ σοβαρό καθήκον που έχει αναλάβει ο άνθρωπος στα πλαίσια του μεγάλου έργου της εξέλιξης του σύμπαντος…

Έτσι εννοώ το Κάρμα...και

...δε νομίζω να είναι υπερβολή αν πω , ότι όπως ο Άνθρωπος έχει ανάγκη το Θεό έτσι και ο Θεός έχει ανάγκη τον Άνθρωπο.

NotirkΜέλος
04/09/2013, 15:03:52
Όπου Θεος ,βλέπε Θεοί...όπως εξήγισα ότι τους εννοώ.
Η συνείδηση μας ακόμα , δε μπορεί να πάει πιο ψηλά από το επίπεδο αυτών Θεών

04/09/2013, 15:10:56
ΘΥΣΙΑ.

Τί σημαίνει τελικά, τί πραγματικά είναι και αποκαλύπτει.... πολύ σημαντικό.

Και εν τέλει το νόημα της Θυσίας του Χριστού και η σχέση του με τις εβραϊκές καθώς και πανανθρώπινες προχριστιανικές θυσίες.

NotirkΜέλος
04/09/2013, 15:36:35
quote:

ΘΥΣΙΑ.

Τί σημαίνει τελικά, τί πραγματικά είναι και αποκαλύπτει.... πολύ σημαντικό.

Και εν τέλει το νόημα της Θυσίας του Χριστού και η σχέση του με τις εβραϊκές καθώς και πανανθρώπινες προχριστιανικές θυσίες.

• Ο Χριστός θυσιάστηκε.. δεινοπάθησε για να κατεβάσει τους κραδασμούς του …να συντονιστεί με τους χονδροειδής γήινους , γιατί μόνο έτσι μπόρεσε να περάσει το μήνυμα σωτηρίας στους ανθρώπους…σταυρώθηκε στο σταυρό της ύλης και ξαναγύρισε στο πνευματικό κόσμο από όπου ήρθε…παρέδωσε το πνέυμα του.
• Ο άνθρωπος αντίστροφα πρέπει να θυσιαστεί .. να υποφέρει για να ανεβάσει τους κραδασμούς του στη συχνότητα των θεών δημιουργών του…να σταυρωθεί στο σταυρό της ύλης για να επιστρέψει στο πνευματικό κόσμο που είναι ο τόπος καταγωγής του.
• Οι θυσίες οι γνωστές ,όπως αυτές που αναφέρονται στη Π.Δ. και σε άλλες μυθολογίες … είναι παραμόρφωση του νοήματος του μεγάλου έργου της θυσίας… όπως παραμόρφωση της αρχαίας ελληνικής θρησκείας ήταν και η ειδωλολατρεία …ο κόσμος είχε λοξοδρομίσει…Ο Χριστός ήρθε για να βάλει τα πράγματα στη σωστή τους πορεία…

Gnostic StudentΜέλος
04/09/2013, 15:51:55
Η θυσία είναι κάτι που κάνεις για τους άλλους, το οποίο όμως δεν τους απαλλάσσει από το δικό τους έργο.
04/09/2013, 16:35:58
quote:

quote:
Αν δε κάνω λάθος εννοούν τους πολυθεϊστές (ως έλληνες) και όχι τους έλληνες ως λαό.

Ασφαλώς και υπήρχε. Δεν υπήρχε η έννοια Έλληνας με την έννοια του "έθνους" (που καταλαβαίνουμε σήμερα και είναι σύγχρονη). Ο άλλος αν ήταν Αθηναίος και τα είχε με τους Θηβαίους, δε νοιαζόταν που ήταν κι αυτοί Έλληνες.
NotirkΜέλος
04/09/2013, 17:21:41
quote:

Η θυσία είναι κάτι που κάνεις για τους άλλους, το οποίο όμως δεν τους απαλλάσσει από το δικό τους έργο.

Τι είναι αυτό το κάτι που κάνεις για τους άλλους???

04/09/2013, 17:50:32
quote:

quote:

quote:

Ασφαλώς και υπήρχε. Δεν υπήρχε η έννοια Έλληνας με την έννοια του "έθνους" (που καταλαβαίνουμε σήμερα και είναι σύγχρονη). Ο άλλος αν ήταν Αθηναίος και τα είχε με τους Θηβαίους, δε νοιαζόταν που ήταν κι αυτοί Έλληνες.

Εγώ λίγα χρόνια πριν είχα επηρεαστεία από διάφορους(Πλεύρης κτλ.) και νόμιζα πως η Παλαιά Διαθήκη είναι έργο εθνικιστών εβραίων με στόχο να κατακτήσουν την Γη και να διαλύσουν όλα τα έθνη(ειδικά τους Έλληνες lol).

Διαβάζοντας την Παλαιά Διαθήκη για να καταλάβω το πνεύμα της, διαψεύτηκα, αλλά θέλει προσπάθεια να το καταλάβει κανείς. Το ιουδαϊκό ιερατείο δεν το ένοιαζε πραγματικά τί εθνικότητα είσαι, η ιουδαϊκή θρησκεία ήταν ανοιχτή σε όλα τα έθνη. Το ένοιαζε να κυριαρχήσει η θρησκεία και όχι το έθνος ή το φύλο. Άλλωστε διαβάζουμε πως ο Θεός λέει - Άσε με να τους εξολοθρεύσω και να σου δώσω άλλο έθνος ισχυρότερο". Ή αλλού "πως θα ονομάσω λαό μου τον μη λαό μου"!

Εκείνο που μπερδεύει είναι η υπόσχεση του Μεσσία από ιουδαϊκή γραμμή. Κάποιοι Ιουδαίοι το παίρνουν πάνω τους, νομίζουν πως ο Θεός τους ξεχωρίζει από τα έθνη ΟΧΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ, αλλά για κάποιο ξεχωριστό χάρισμα(επειδή τάχα δεν είναι ειδωλολάτρες τρομάρα τους), γι' αυτό λοιπόν προκαλείται όλη αυτή η ανακατωσούρα. Πω πω λένε ο Εβραίος Βασιλεύς της Ειρήνης θα κυβερνήσει από την Ιερουσαλήμ κατά γράμμα όλα τα έθνη.

Βλέπουμε ένα σωρό αναφορές στην Παλαιά Διαθήκη που εξευτελίζουν το εβραϊκό έθνος για απιστία, επομένως στόχος του ιερατείου δεν ήταν η εθνική εκκαθάριση.

Θέλω να σε ρωτήσω κάτι για την θυσία.

04/09/2013, 18:09:00
1η ερώτηση:Καταρχήν από που ετυμολογείται η λέξη θυσία;

Να πω την αλήθεια θα συμφωνήσω λίγο με τον χρήστη Notirk πως οι θυσίες που διαβάζω στα θρησκευτικά βιβλία με αποτροπιάζουν. Δεν ξέρω αν είναι διαστρέβλωση αλλά είναι πολύ πολύ άσχημες.

Το να πιάσω ένα αθώο ζώο που δεν φταίει σε τίποτα και να του κόψω το λαιμό είναι πραγματικά βάρβαρο, αποτρόπαιο. Ο άνθρωπος που το κάνει δεν αισθάνεται τύψεις μετά; Αν όχι, δεν γίνεται άσπλαχνο τέρας; Να μου πεις όλα τα κρέατα που τρώμε προέρχονται από σφαγές ζώων στην ύπαιθρο. Είναι τρομαχτικό να το σκεφτείς! Φταίει και το κλίμα που ωθεί τον άνθρωπο στην κρεοφαγία. Και όμως αυτό το κάνανε όλοι οι ήρωες ή οι άγιοι άνθρωποι που διαβάζουμε στα κείμενα.

Οι θυσίες στην Παλαιά Διαθήκη σχετίζονται με αίμα αθώων - εξ ου και η προφητική τους σχέση με τον Ιησού.

2η ερώτηση: Οι άνθρωποι που προσφέρανε την θυσία πως νιώθανε; Παγερή αδιαφορία, φόβο προς τον Θεό να τον ικανοποιήσουν, θλίψη καθώς θα έπρεπε να σφάξουν χωρίς την θέλησή τους ένα αθώο ζώο;

3η ερώτηση: Από που προέρχεται η θυσία;

Χύνεται το αίμα στην Γη, ο καπνός ανεβαίνει στον ουρανό και η σάρκα τρώγεται από τον άνθρωπο. Τώρα αυτό τί σημαίνει; Υπάρχουν πολλές ερμηνείες. Να αναφέρω μερικές

1)Άλλοι λέγανε πως οι Θεοί είχαν θυσιαστεί για τον άνθρωπο οπότε οι Θεοί χρειάζονταν αίμα ή πως οι Θεοί ήταν θυμωμένοι και έπρεπε να τους κατευνάσουν.

2)Άλλοι πως επειδή τα πάντα ήταν δώρα των Θεών έπρεπε να προσφέρουν τα καλύτερα από τις σοδιές και τα ζώα ως ένδειξη σεβασμού.

3) Άλλη ερμηνεία λέει πως η θυσία είναι γέφυρα μεταξύ ουρανού και γης. Θανατώνεται η θνητή σάρκα, χύνεται το αίμα, ενώ ο καπνός πάει στα αιθέρια σαν το πνεύμα του ανθρώπου. Σάρκα και αίμα δεν μπορούν να κληρονομήσουν την Βασιλεία του Θεού.

4)Σαν το 3) αλλά όχι πως η σάρκα ήταν κατασκεύασμα ενός μοχθηρού Θεού, αλλά υπέστη φθορά λόγω της επιλογής του ανθρώπου. Γι' αυτό πρέπει να πεθάνει το παλιό, για να γεννηθεί το νέο, νέα σάρκα άφθαρτη χωρίς αρρώστια και θάνατο.

Gnostic StudentΜέλος
04/09/2013, 20:47:52
"Κάποιοι λένε "γιατί θυσία στην ανθρώποτητα και όχι προσφορά για την ανθρωπότητα;"
Θυσία είναι να δίνεις αυτό που είναι πολύτιμο για σένα, τον χρόνο σου, την ενέργειά σου κ.ο.κ. Προσφορά είναι να δίνεις κάτι."
Απεστάλη: 02/09/2013, 00:42:01

quote:
Notrik

Οτιδήποτε μπορεί να είναι φίλε Νότρικ, ανάλογα με την περίσταση. Το καλύτερο είναι να δίνεις πνευματική βοήθεια στον άλλο.
05/09/2013, 01:42:09
Θυσία: Εκούσια προσφορά που συνεπάγεται προσωπικές υλικές ή πνευματικές στερήσεις ή ηθικές παραχωρήσεις.

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

05/09/2013, 01:46:33
panpam

quote:

Αυτό συνέβη και στον πρόσφατο εμφύλιο του 1947.
Δεν ήταν Έλληνες, ως λαός, οι μεν ή οι δε;;;

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

NotirkΜέλος
05/09/2013, 08:35:46
quote:

"Κάποιοι λένε "γιατί θυσία στην ανθρώποτητα και όχι προσφορά για την ανθρωπότητα;"
Θυσία είναι να δίνεις αυτό που είναι πολύτιμο για σένα, τον χρόνο σου, την ενέργειά σου κ.ο.κ. Προσφορά είναι να δίνεις κάτι."
Απεστάλη: 02/09/2013, 00:42:01

quote:
Notrik

Οτιδήποτε μπορεί να είναι φίλε Νότρικ, ανάλογα με την περίσταση. Το καλύτερο είναι να δίνεις πνευματική βοήθεια στον άλλο.

Το αόριστο οτιδήποτε δεν εξηγεί τη τη θυσία….όσο για τη πνευματική προσφορά…άλλοι πληρώνονται γιαυτό…είναι θυσία?? Αλλά και να μη πληρώνονται , μπορεί να το κάνουν από μεράκι…είναι θυσία?? …ακόμα και οι ιεραπόστολοι που εγκαταλείπουν τις ανέσεις του πολιτισμού και πάνε να διδάξουν το λόγο του θεού σε άγριους στη ζούγλα…ακόμα και αυτή η πράξη δεν είναι θυσία …έστω και αν το κίνητρο τους είναι ανθρωπιστικό , οι προθέσεις τους είναι να διαδώσουν τη θρησκεία που πιστεύουν …. πνευματικότητα αμφίβολου αποτελέσματος.

Θυσία θα έλεγα ότι είναι , η εθελοντική προσφορά , όπως αυτή των γιατρών χωρίς σύνορα οι οποίοι μπορεί ορισμένοι να είναι και αθεϊστές , αλλά όμως προσφέρουν ουσιαστικό ανθρωπιστικό έργο. Αυτή η θυσία όμως είναι οι απάρνηση του ΕΓΩ μου , προς ουσιαστικό υλικό όφελος των ΕΓΩ των άλλων. Όμως ούτε και αυτή η θυσία είναι νομίζω εκείνη που πραγματευόμαστε εδώ .....

… και η οποία έχει στόχο την πνευματική εξέλιξη…την αφύπνιση της συνείδησης…την αποκατάσταση της επικοινωνίας με τους ανώτερους πνευματικούς κόσμους…της ροής της κοσμικής ενέργειας ( ουρανός-γη-ουρανός ) που είναι σε κατάσταση black out εδώ και χιλιάδες χρόνια βραχυκυκλωμένη από τα ΕΓΩ μας.

Απαρνούμαι τα ΕΓΩ μου για να ξαναγνωρίσω τον ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ….να επανενωθώ με ΑΥΤΟ που με περιέχει…πεθαίνω για να ξαναγεννηθώ όσο ζω.

Η μεγάλη ανταρσία κατά των ΕΓΩ μου…είναι κατά την ταπεινή μου γνώμη , το πραγματικό νόημα της θυσίας .

Gnostic StudentΜέλος
05/09/2013, 10:32:58
Μπήκες στην ουσία του ζητήματος Νοτρικ.. εγώ είπα να το πάω μέσω Λαμίας, εσύ το πήγες κατευθείαν κέντρο.
..Δεν έχω κάτι να προσθέσω