ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Το κείμενο με το μήνυμα από την Πανορθόδοξη Σύνοδο στην Κρήτη - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Το κείμενο με το μήνυμα από την Πανορθόδοξη Σύνοδο στην Κρήτη - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Εωσφοριστής61 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
30/08/2016, 14:01:05
Μια παρέα περπατούσε σε ένα βουνό.

Σε κάποια απόμερη γωνιά βλέπουνε κάτι που τους τραβάει την προσοχή.
Είναι ένας ανθρώπινος σκελετός, ή κατά το συνήθως λεγόμενο, ένα πτώμα σε κατάσταση [πολύ] προχωρημενης αποσύνθεσης [sic].

Τα φιλαράκια που δεν έχουν ιδέα από δαύτα τα θέματα,
το αναφέρουνε στην Αστυνομία και καλούνε μερικούς ειδικούς.
Ειδικούς και "ειδικούς"....

Έρχεται λοιπόν ο Επιθεωρητής Σαϊνης, ο Επιθεωρητής Στόκος, και ο ΔιαΣώστης Μάνος.

Ο Σαϊνης κοιτάζει προσεκτικά το πτώμα-σκελετό, παίρνει κάποια δείγματα, παρατηρεί όλα τα υπολείμματα και το γύρω χώρο.
Μετά από αρκετή ώρα, και αφού τον κοιτάνε όλοι με αδημονία και απορία, αναφέρει στους παρισταμένους ότι εκτιμά με βάση τις πρώτες ενδείξεις και την εικόνα που έχει ότι το μοιραίον επήλθεν τουλάχιστον ΠΡΙΝ από 1 χρόνο +/- 2 μήνες περίπου

Ο κ.Στόκος συνοφρυώνεται, ανοίγει τα κιτάπια του, κάνει κάτι πρόχειρους υπολογισμούς και λέει με έντονο ύφος ότι
το μοιραίον συνέβη ακριβώς πρό 3ων ημερών!.
Και μάλιστα το τονίζει και το επαναλαμβάνει συνεχώς, ως θέσφατο και ως γεγονός.
Επιπλέον κατηγορεί τον Σαϊνη για την αβεβαιότητά και την πιθανολογία του, τις οποίες και χρησιμοποιεί ως επιχείρημα για να συνεχίζει να επαναλαμβάνει τη δική του "ερμηνεία" βάσει των δήθεν γραφομένων στο εγχειρίδιό του αδιαφορώντας για την εξέταση της πραγματικότητος (του πτώματος/σκελετού)

Σε κάποια φάση, και επειδή ο κ.Στόκος τα έχει κάνει τσουρέκια σε όλη την παρέα, παρεμβαίνει ο ΔιαΣώστης Μάνος και αρχίζει τον Στόκο στα μπινελίκια.....

Το αποτέλεσμα?

Από τη φασαρία να κληθεί ο Διοικητής της Χωροφυλακής,
και να μπουζουριάσει τον.....
...Μάνο!

Βλέπει κανείς κάτι λάθος στην εξέλιξη της ιστοριούλας αυτής?

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "

Edited by - PY8AGORAS on 30/08/2016 14:03:33

30/08/2016, 14:05:07
Και βάση της υπόπτου συμπεριφοράς του, του προσάπτουν και την κατηγορία της ενδεχόμενης συνεργείας στο υπό εξέταση έγκλημα.

Abyssus Abyssum Invocat

30/08/2016, 15:13:07
quote:
Σε κάποια φάση, και επειδή ο κ.Στόκος τα έχει κάνει τσουρέκια σε όλη την παρέα, παρεμβαίνει ο ΔιαΣώστης Μάνος και αρχίζει τον Στόκο στα μπινελίκια.....
Ε, όχι ακριβώς στα μπινελίκια.
Απλά προεξέτεινε ή μεγέθυνε, αν θέλεις, τα θεσφατα του κ. Στόκου για να του δείξει ότι τα κιτάπια του λένε μαλακίες...
quote:
Από τη φασαρία να κληθεί ο Διοικητής της Χωροφυλακής,
και να μπουζουριάσει τον.....
...Μάνο!
...και κάποιον κ. παπΑριο (πάγο ίσως;) που ήταν περαστικός κι αμέτοχος και τόλμησε να αμφισβητίσει την "κρίση" Του..
quote:
Βλέπει κανείς κάτι λάθος θέσφατο στην εξέλιξη της ιστοριούλας αυτής?
Μην χρησιμοποιείς την λέξη "λάθος". Τσούζει. Θα σε μπουζουριάσει κι εσένα...
Θέσφατη ενέργεια να λες...

Edited by - Αίολος on 30/08/2016 15:29:21

30/08/2016, 15:32:48
Απορώ πως δεν βλέπεις το αίτιο της διένεξης ΠΥΘΑΓΟΡΑ!

Μα, φυσικά, ήταν ο κ Σαΐνης!

Επιμύθιον το άσχετον, αλλά επιμορφωτικόν: shift + ς = διαλυτικά με τόνο.

Edited by - Αίολος on 30/08/2016 15:41:13

sstivΝέο Μέλος
30/08/2016, 19:35:40
Γραφτηκα στη σελιδα για ενα και μονο λογο. Ειδα καποιους να αναφερουν οτι τα γραφτα του Βασιλη πανε στους νεοπαγανιστες, αυτους που του επιτιθενται συνεχεια. Δεν ειναι ετσι. Διαβαζω αυτα που γραφει ο Βασιλης και ο Χρηστος που διαγραφετε συνεχεια και πολλοι αλλοι χρηστες που εχετε κανει να φυγουν εσεις οι δεκα νοματαιοι που την έχετε δει νταβατζηδες εδω μεσα.
Ειμαστε χριστιανοι και δεν εχει σημασια τοδογμα. Εχουμε ερθει να συζητησουμε για τον χριστιανισμο, ειτε σας αρεσει ειτε οχι. Οπως εμεις αναγκαζομαστε να διαβαζουμε τις βρωμιες που γραφετε συνεχεια, ετσι κι εσεις θα διαβαζετε τα χριστιανικα. Αμα σας αρεσει αμα δεν σας αρεσει παρτε τα προσοντα σας και δρομο απο το εσοτερικα.

Και μιας και μιλαμε για προσοντα ειμαι σιγουρος οτι δεν ειστε καν πτυχιουχοι,, τιποτα αποτυχημέχοι αιωνιοι φοιτητες θα ειστε που σιχαθηκαν να κανουν δουλειες του ποδαριου και ηρθαν εδω για επειδειξη σε αυτους που θεωρειτε κατοτερους. Δεν σας φαινεται περιεργο οτι κανενας απο τους χριστιανους δεν αναφερει πτυχια και διπλωματα. Εσεις ολο καποια παλαβη ιστορια θα βγαλετε απο το κεφαλι σας, εξωγιηνοι συμπαντα κβαντομηχανικα οσο πιο ακαταλαβιστικο γινεται κστι για να λετε οτι κατι ξερετε παραπανω. Να πατε στα "επιστημονικα" φορουμ να μιλατε με τους ομοιους σας.

Ενα αρθρακι που σας χρειαζετε να διαβασετε στο μεταξυ ειναι το παρακατω:

https://onthewaytoithaca.wordpress.com/2013/04/02/bc-scientism/

Θα καταλαβετε οι δηθεν αθεοι επιστημονες και φιλοσοφοι της πενταρας που νομιζετε οτι ειστε, οτι προσκυνατε τα βιβλια αλλων σαν κι εσας σαν να ειναι ευαγγελια.

Να σας πω και για τα κειμενα της θρησκειας μας. Φυσικα και τα εγραψαν ανθρωποι. Είναι ομως ο λογος του Θεου. Είναι θεοπνευστα και η αποδειξη για αυτό ειναι πως χιλιετιες μετα οι ανθρωποι εξακολουθουν να πιστεουν και να ελπίζουν με αυτα. Πιοιοι ειναι αυτοι οι τιποτενιοι που θα ερθουν για να μας στολιζουν οποτε κανουμε χριστιανικη συζητηση; Να πατε απο κει που ρθατε. Οτι γραφει μέσα η Παλαια Διαθηκη είναι ακριβως ετσι χωρις συμβολισμους. Οποιος ψαχνει για συμβολισμους ψαχνει για τα δαιμονια και αυτα θα τον βρουν αργα η γρηγορα.
Βασιλη συνεχισε να γραφεις σε παρακαολουθουμε και οι φιλοι που σασ εκαναν να φυγετε να επιστρεψετε ολοι πισω.

30/08/2016, 21:14:58
quote:
Ειδα καποιους να αναφερουν οτι τα γραφτα του Βασιλη πανε στους νεοπαγανιστες, αυτους που του επιτιθενται συνεχεια. Δεν ειναι ετσι. Διαβαζω αυτα που γραφει ο Βασιλης και ο Χρηστος που διαγραφετε συνεχεια και πολλοι αλλοι χρηστες που εχετε κανει να φυγουν εσεις οι δεκα νοματαιοι που την έχετε δει νταβατζηδες εδω μεσα.

Σκούπισε βρε τις μυξούλες σου!
Από κλαψιάρικα κηρύγματα Παπατζήδων έχουμε χορτάσει εδώ μέσα. Το γνωστό παραμυθάκι: εσείς, είστε αθώα και άκακα Χριστιανόπουλα και για όλα φταίνε οι άλλοι, που σας κάνουν έτσι, κι αλλιώς, κλπ...
Εδώ είναι χώρος συζητήσεων και όχι άμβωνας για προσηλυτισμό και είσαστε υποχρεωμένοι να απαντάτε, τουλάχιστον, σε στοιχειώδη και απλές ερωτήσεις που αφορούν, τις ίδιες τις θρησκευτικές κοτσάνες, τις οποίες επικαλείστε.
Λέγε λοιπόν: Είσαι προϊόν κυττάρου; Ναι ή Όχι; Και πως το γνωρίζεις αυτό;

Edited by - Συνοδινός.1 on 30/08/2016 21:17:18

sstivΝέο Μέλος
30/08/2016, 21:58:04
Δεν ειμαι υποχρεωμενος να απανταω σε υβριστες. Εχω ερθει να συζητησω για τον Χριστιανισμο. Δεν με ενδιαφερουν οι ψευτοαθεες και δηθεν επιστημονικες ανησυχιες σας. Ξερω τι λεει η βιολογια. Ο ανθρωπος εμψυχωνεται απο τη θεια βουληση. Ειτε το καταλαβαινεις ειτε οχι δεν με ενδιαφερει.

30/08/2016, 22:01:18
Στο καλό να πας.

31/08/2016, 15:33:15
ΜΗΝ ανυσηχείτε ρε παιδιά, είπαμε, ο τύπος έχει την υπομονή του Ιώβ και το πείσμα γαϊδουριού.
Κοινώς, "not responding", ο εγκέφαλος έχει πετάξει μπλε οθόνη...

31/08/2016, 16:21:42
quote:

sstiv:

Δεν ειμαι υποχρεωμενος να απανταω σε υβριστες. Εχω ερθει να συζητησω για τον Χριστιανισμο. Δεν με ενδιαφερουν οι ψευτοαθεες και δηθεν επιστημονικες ανησυχιες σας.

Και ξέρεις sstiv, γιατί είναι υβριστές, και χρησιμοποιούν γενικά άσχημο λεξιλόγιο;

Απλούστατο. Η ακολουθούσα εξήγηση, είναι σφόδρα κατατοπιστική:

quote:

Όπως αντιλαμβάνεσαι, αυτοί, καθώς πατρονάρονται από τα αποκεκομμένα από την επιστήμη, «πανεπιστήμιο» (http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?ARCHIVE=&whichpage=30&TOPIC_ID=12133 Απεστάλη: 08/05/2016, 17:33:21) και όλα τα παράγωγά του, ως είναι φυσικό διακατέχονται από παντελή αγνωσία, στα της κοσμογονίας θέματα, και η μόνιμη καταφυγή τους είναι το άσχημο λεξιλόγιο. Με συνέπεια να προβληματίζονται πολλοί άνθρωποι να συμμετάσχουν στη συζήτηση.

06/07/2003, 02:29:42
Είναι χαζός αυτός που δεν λέει κουταμάρες για να εντυπωσιάσει του ηλίθιους που ψάχνουν απεγνωσμένα να κρατηθούν από τον λόγο ενός υποτιθέμενου δασκάλου η σάπιου παρλαπίπα;

Είναι δύσκολο να το βουλώσει επιτέλους ο άνθρωπος και να αρχίσει να αντιλαμβάνεται δίχως να ψάχνει το ‘νόημα της ζωής’ κάπου εκεί έξω;

Είναι δύσκολο να σταματήσει ο άνθρωπος να μιλά για πράγματα που τα θεωρεί δεδομένα, ή να οριοθετεί και να θέτει κανόνες στο άγνωστο (;) την στιγμή που δεν γνωρίζει τίποτα γι’αυτό;

Είναι δύσκολο να σταματήσει να εντυπωσιάζεται από πολύπλοκους λόγους που δεν οδηγούν πουθενά και μόνο σκοπό έχουν το να εντυπωσιάζουν ακόμα και αυτούς που τους αναφέρουν, βλέποντας τον χωρίς λόγο προβληματισμό των ‘θυμάτων’ τους εκστασιασμένοι;

Είναι τόσο δύσκολο;

Edited by - ΕΧΕΜΒΡΟΤΟΣ on 07/07/2003 22:04:04

06/07/2003, 02:37:07
quote:
Είναι τόσο δύσκολο;

'
'
'
Δυστυχώς...φίλε μου...απ' ότι φαίνεται είναι εξαιρετικά δύσκολο

~Γρηγόρης~

Once you were wild, don't let them tame you

06/07/2003, 02:56:16
XM...
"H EΡΩΤΗΣΗ....ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΑΝΑΡΡΩΤΗΣΗΣ..."

ΑΤΜΑ

Let there be Light!

ΓιώργοςΜέλος
06/07/2003, 14:27:35
χμ..
δεν ξέρω... και δεν με ενδιαφέρει..

Γιώργος
τιιιι..? δεν έχει σταρ τρεκ..???!!

SERGIOSΝέο Μέλος
07/07/2003, 20:33:15
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.

ΦΙΛΕ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΠΙΚ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΙΟ ΣΩΣΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΣΟΦΙΑ.

ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΟΠΩΣ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ ΣΧΕΔΟΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΦΟΡΟΥΜ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ.

ΠΟΛΛΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΛΕΝΕ ΣΟΦΙΕΣ....

ΠΕΤΑΝΕ 2 η 3 ΛΕΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΘΑΥΜΑΖΟΝΤΑΙ.

Η ΣΟΦΙΑ ΦΙΛΕ ΛΕΓΕΤΑΙ ΜΕ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ "παρλαπίπες" ΟΠΩΣ ΣΩΣΤΑ ΛΕΣ.

ΑΝΟΙΞΕΣ ΔΥΣΚΟΛΟ ΘΕΜΑ KAI TO ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΛΑ ΑΥΤΟ.

ΓΕΙΑ

ΕΛΠΙΖΩ

PersaΜέλος
07/07/2003, 20:53:22
Καλησπέρα.

Αγαπητέ Εχέμβροτε έχεις δίκιο αλλά έχω την αίσθηση πως επιτίθεσαι σε κάποιον.
Ισως να είναι ιδέα μου.

ΠΥΡ
ΕΣΩΤΕΡΟΝ ΦΕΡΟΝ
ΡΟΗ ΑΔΙΑΚΟΠΗ ΣΟΦΙΑΣ
ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗΣ ΚΑΙ
EΣΩΤΕΡΗΣ
ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΑΚΤΙΔΟΣ
ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΟΥΝΤΟΣ ΟΡΑΤΟ ΚΑΙ Α-ΟΡΑΤΟ ΚΟΣΜΟ
ΝΟΥΣ- ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ
(Γ)ΗΙΝΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ

07/07/2003, 21:37:53
Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω πως δεν επιτίθεμαι σε κανέναν συγκεκριμένα, επιτίθεμαι σε όλους όσους ανήκουν στην κατηγορία που ανέφερα στο αρχικό μου post.
Nαι! Επιτίθεμαι.

Δεν θα πάρω θέση ακόμα, αν και νομίζω ότι ήμουν σαφείς στο αρχικό μου μήνυμα. Απλός περιμένω την σπίθα για ‘τυχόντα’ διάλογο.

quote:
ΑΝΟΙΞΕΣ ΔΥΣΚΟΛΟ ΘΕΜΑ KAI TO ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΛΑ ΑΥΤΟ

Όντως φίλε Σέργιο, είναι δύσκολο το θέμα.

quote:
φίλε μου...απ' ότι φαίνεται είναι εξαιρετικά δύσκολο

Άστα να πάνε φίλε reptile, αν είναι δύσκολο λέει;;; άστα να πάνε……

Η συνέχεια επί της οθόνης……..

T-SEEKERΜέλος
07/07/2003, 22:41:37
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου ... μερικές φορές αν παρατηρήσεις τι λένε κάποιοι πέρα από την επιφανειακή πομπολογία θα παρατηρήσεις κενότητα ...
ξύλινη γλώσσα .

βέβαια για να πω την αλήθεια εμένα κυρίως με ανυσηχεί άλλο... το ακριβώς αντίθετο , το ότι ουκ ολίγοι πλέον γράφουν παντού "ανόητα" και ανευ ουσιας μυνήματα ( μια δυό σειρές ) που ουσιαστικό περιεχόμενο δεν έχουν και πολλές φορές αστειοποιούν τις συζητήσεις...
είπαμε ρε παιδιά να είναι χαλαρό λίγο το κλίμα αλλα απο μερικούς παραγίνεται...
και βλέπεις κάτι τεράστιους αριθμοόυς μυνημάτων και αναρωτιέσαι πως έγινε αυτό... και ύστερα προσέχεις τα μυνήματα και βλέπεις ότι τα περισότερα είναι μικρά και έτσι για να γίνεται κουβέντα... ελπίζω να μη γίνεται από ένα φρενήρη αγώνα για την άύξηση του αριθμού των μυνηματων...
δεν ξέρω αν είναι η ιδέα μου αλλα το κλίμα του εσοτερικα έχει αλαξει δραματικα κατα τους λίγους τελευταίους μήνες ... θέματα ανοίγονται ψιλοάσχετα , ήδη υπάρχοντα θέματα που στις αρχικές τους σελίδες οι απαντήσεις ήταν μεγάλες ( και σοβαρές ) κατακλύζονται απο δεκάδες μυνήματα των δύο και τριών σειρών και δεν έχει τέλος...
η εξέλιξη δεν είναι ανοδική και καλό θα ήταν να γινόταν κάτι για να αλάξει αυτό ...
βέβαια την πρωταρχικλη ευθυύνη την έχουμε εμείς...

γιαυτό λοιπον ας αποφασίσουμε όσοι απο εμάς θα θέλαμε ειλικρινά το καλό αυτής της εστίας στο εξής να αντιδρούμε όταν βλέπουμε φαινόμενα απο άλλα μέλη τύπου "ξύλινης γλώσσας " ή "γελοιοτήτων".... προκαλώ όποιος πιστεύει ότι κάνω λάθος σε όσα είπα ας πει τα επιχειρήματα του...
το θέμα http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1024 είναι επίκαιρο τώρα όσο ποτέ...

και σας παρακαλω μη παρεξηγήσετε αυτα που λέω γιατί ξέρω πως υπάρχουν καποιοι που ψάχνουν αφορμή για τσακωμό... αυτός ο τόπος προσφέρει άριστη διέξοδο για άτομα σαν και εμάς και καλό θα ήταν να προστατεύεται απόλους μας...
ευχαριστώ

"Οτιδήποτε μπορεί να συλλάβει και να πιστέψει ο ανθρώπινος νους μπορεί και να το καταφέρει"

07/07/2003, 22:43:16
Να τολμήσω να κάνω μία πρόβλεψη, φίλε Εχέμβροτε; Αυτοί στους οποίους αναφέρεσαι--χωρίς βέβαια να ξέρω ποιοι είναι--θα έρθουν σύντομα στο topic σου, θα δηλώσουν βροντερό παρόν και θα συμφωνήσουν ΑΠΟΛΥΤΑ μαζί σου. Συγγνώμη αν έτσι σου "καίω" το θέμα, αλλά νομίζω ότι αυτό θα συμβεί...Όντως "επικίνδυνο" θέμα, τσουχτερό!

catΜέλος
07/07/2003, 23:08:20
Και που εισαι ακομα !!!!!!!

"ΚΑΙ μη ΧΕΙΡOΤΕΡΑ να ΛΕΜΕ"