ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Παγανιστικά σύμβολα και ειδωλολατρεία στην Εκκλησία - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Παγανιστικά σύμβολα και ειδωλολατρεία στην Εκκλησία - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Ψηλός30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
07/08/2006, 13:21:37
Φίλε Marte,

Ενώ έθεσες ένα πολύ ωραίο θεμέλιο με κάτι που είπες, στη συνέχεια, πείρες φόρα και το γκρέμισες.

Εξηγούμαι:

είπες

quote:
Δεν προσεγγίζετε το θείο με τον νού μας αλλά με την ψυχή μας.

και στη συνέχεια, βλέπουμε να βγαίνει προς τα έξω ο ψυχρός νους του Marte που δεσμεύεται από την πεπερασμένη και περιορισμένη σε στενά όρια λογική του.

Αλήθεια, μπορείς να συνειδητοποιήσεις αυτό το πράγμα;

MarteΜέλος
07/08/2006, 13:34:14
Οχι ρε συ Ψηλέ..
please help me...

VIKINGΜέλος
07/08/2006, 13:51:45
quote:

Η υπαρξη του Θεου, διαβολου κτλ ειναι τοσο ολοφανερη που το μονο που αρκει ειναι να ανοιξετε τα ματια σας, αυτο που δε μπορω να καταλαβω είναι γιατι δε το κανετε..

Του διαβολου οντως ειναι ολοφανερη ας δει κανεις αυτα που συμβαινουν σε ολο τον κοσμο με τους πολεμους,τις φυσικες καταστροφες και τον θανατο χιλιαδων ανθρωπων.Ο ΘΕΟΣ που ειναι ομως;Ρητορικο το ερωτημα.

quote:
αληθεια εχεις παρακολουθησει εναν πραγματικο εξορκισμο?
στα δυο μετρα ας πουμε... νομιζω οτι θα ειχε πολυ ενδιαφερον να το παρακολουθησεις..

Ενδιαφερον;Οχι αλλο καρβουνο.Τι ενδιαφερον μπορει να εχει ο βασανισμος καποιου που αντιμετωπιζει καποιο ψυχιατρικο προβλημα απο καποιους τσαρλατανους μεσαιωνικων αντιληψεων;

quote:
δεν εχεις παρα να πας στο αγιο ορος (τουλαχιστον εισαι και αντρας, εχεις αυτο το προνομιο),

Το οτι δεν επιτρεπονται γυναικες δεν σε προβληματιζει καθολου;

velialΜέλος
07/08/2006, 14:26:28
quote:
αν πραγματικα θελεις να μαθεις την αληθεια δεν εχεις παρα να πας στο αγιο ορος

Τωρα Γωγω, υπαρχουν δυο περιπτωσεις:

Ή μεχρι κάποιο καιρό λεγόσουν Βαγγέλης και ησουν νταλικιερης...

Ή τα περι αγιου ορους ειναι παραμυθια που σου πουλησε κανας Σατανιστης Ιερεας (You know, αυτοι με τα μαυρα)

Διαλεγεις και παιρνεις.

Tότενες το μαύρο φίδι
το διπλό του το γλωσσίδι
πίσω από την αστοιβιά
βγάζει και κουνάει με βιά:

"Φως ζητάνε τα χαϊβάνια
κι' οι ραγιάδες απ' τα ουράνια,
μα θεοί κι' όξαποδώ
κει δεν είναι παρά δώ."

07/08/2006, 15:24:29
quote:

Οχι ρε συ Ψηλέ..
please help me...

Ναι φίλε μου,

Να σε ρωτήσω κάτι,
στο συμπέρασμά σου αυτό:
"Δεν προσεγγίζετε το θείο με τον νού μας αλλά με την ψυχή μας."

κατέληξες κάνοντας χρήση ποιανού "μέσου" εκ των δύο, του νου ή της ψυχής σου;;

Edited by - Ψηλός on 07/08/2006 15:27:49

MarteΜέλος
07/08/2006, 15:53:07
quote:
Να σε ρωτήσω κάτι,
στο συμπέρασμά σου αυτό:
"Δεν προσεγγίζετε το θείο με τον νού μας αλλά με την ψυχή μας."

κατέληξες κάνοντας χρήση ποιανού "μέσου" εκ των δύο, του νου ή της ψυχής σου;;

Με βάση την εμπειρία μου μιλάω. Συμπεράσματα βγάζω με το νού μου αλλά δεν προσπαθώ να οριοθετήσω το θείο με τον νου μου.
Επίσης όλες μου οι απόψεις είναι επίδεκτες αλλαγών και δεν είναι σκοπός μου η διάδοση τους. Απλά μου αρέσουν τα ανοικτά μυαλά και η διαφορετικότητα στη σκέψη και στην άποψη μακρυά απο δογματισμούς και φανατισμούς.
Ειρήνη λοιπόν σε όλους!

ΟΣΟ ΣΕ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟΣΟ ΜΕ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΩ...

TrainmanΜέλος
07/08/2006, 16:14:22

quote:
Και σίγουρα θα αρνηθεί ότι τη Μ. Παρασκευή θρηνείται ο Άδωνις στον Αγ. Δημήτριο. Όπως θα αρνηθεί ότι στις 25 Δεκεμβρίου γιορτάζεται ο Μίθρας...

Chastity

Τη Μεγάλη Παρασκευή, στον Άγιο Δημήτριο θρηνείται ο Άδωνις, αλλά όχι μόνον αυτός. Όσο για την 25η Δεκεμβρίου, ήταν συν τοις άλλοις, μια ημέρα που μπορούσαν οι χριστιανοί να εορτάζουν τη γέννηση του Χριστού, χωρίς τον φόβο των εθνικών διωκτών τους.

Αν ο Χριστιανισμός δεν έφερνε τίποτα το καινούργιο, δεν θα είχε γεννηθεί καν.

07/08/2006, 16:27:20
quote:
Trainman
Τη Μεγάλη Παρασκευή, στον Άγιο Δημήτριο θρηνείται ο Άδωνις, αλλά όχι μόνον αυτός. Όσο για την 25η Δεκεμβρίου, ήταν συν τοις άλλοις, μια ημέρα που μπορούσαν οι χριστιανοί να εορτάζουν τη γέννηση του Χριστού, χωρίς τον φόβο των εθνικών διωκτών τους.

Ο ορισμός της 25ης Δεκεμβρίου καθιερώθηκε το 354 από τον Πάπα Λιβέριο στη Δύση ενώ (σύμφωνα με τη χριστιανική παράδοση) καθιερώθηκε στην Ανατολή το 378 επί Γρατιανού, σαράντα χρόνια δηλαδή μετά την ανακήρυξη του χριστιανισμού σαν μόνη θρησκεία του κράτους και την έναρξη των διωγμών εναντίον των εθνικών από τον Κωνσταντίνο και 77 χρόνια μετά την έναρξη των πρώτων διωγμών εναντίον των εθνικών στην Αρμενία.

Πού βρέθηκαν οι εθνικοί διώκτες; Εκείνη την εποχή (και μέχρι τις μέρες μας) διώκτες ήταν μόνον οι χριστιανοί.

macedon

07/08/2006, 17:02:45

quote:

Με βάση την εμπειρία μου μιλάω. Συμπεράσματα βγάζω με το νού μου αλλά δεν προσπαθώ να οριοθετήσω το θείο με τον νου μου.
Επίσης όλες μου οι απόψεις είναι επίδεκτες αλλαγών και δεν είναι σκοπός μου η διάδοση τους. Απλά μου αρέσουν τα ανοικτά μυαλά και η διαφορετικότητα στη σκέψη και στην άποψη μακρυά απο δογματισμούς και φανατισμούς.
Ειρήνη λοιπόν σε όλους!

Σου έκανα μια πολύ απλή και ξεκάθαρη ερώτηση πάνω σε κάτι απλό και ξεκάθαρο που είπες.

Ετούτη η απάντησή σου δεν είναι όμως ξεκάθαρη, τουλάχιστον όχι όσον αφορά αυτό που είπες περί νου και ψυχής.
Και για να μην διακινδυνέψω να ερμηνεύσω, λανθασμένα ίσως, την απάντησή σου,

σε ξαναρωτάω λοιπόν:

"Πώς έφτασες στο συμπέρασμα ότι ο Θεός προσεγγίζεται με την ψυχή και όχι με το νου, χρησιμοποιώντας το νου σου ή την ψυχή σου";

MarteΜέλος
07/08/2006, 19:20:24
quote:
"Πώς έφτασες στο συμπέρασμα ότι ο Θεός προσεγγίζεται με την ψυχή και όχι με το νου, χρησιμοποιώντας το νου σου ή την ψυχή σου";

Την ψυχή μου αγαπητέ και τον ένιωσα. Αλλά ύστερα βρέθηκαν πολλοί καλοθελητές χριστιανοί από διάφορα δόγματα να μου δώσουν ερμηνείες να με εγκλοβίσουν σε θεολογίες απόψεις και νομικισμούς με αποτέλεσμα να απομακρυνθεί το θείο.

Αλλά τι σημασία έχει, τους απέρριψα όλους...

Δεν ξέρω που προσπαθείς να καταλήξεις.
Εγω δέχομαι οτι ο θεός σου αποκαλύπτεται μέσα από την ορθοδοξία
εσύ μπορείς να δεχθείς οτι μου αποκαλύπτεται εκτός χριστιανισμού?
Σε μια δική μου προσωπική αναζήτηση?

07/08/2006, 20:22:25
quote:

quote:

Την ψυχή μου αγαπητέ και τον ένιωσα. Αλλά ύστερα βρέθηκαν πολλοί καλοθελητές χριστιανοί από διάφορα δόγματα να μου δώσουν ερμηνείες να με εγκλοβίσουν σε θεολογίες απόψεις και νομικισμούς με αποτέλεσμα να απομακρυνθεί το θείο.

Αλλά τι σημασία έχει, τους απέρριψα όλους...

Δεν ξέρω που προσπαθείς να καταλήξεις.
Εγω δέχομαι οτι ο θεός σου αποκαλύπτεται μέσα από την ορθοδοξία
εσύ μπορείς να δεχθείς οτι μου αποκαλύπτεται εκτός χριστιανισμού?
Σε μια δική μου προσωπική αναζήτηση?

Δεν θέλω να καταλήξω πουθενά.
Απλά θέλω να σου πω το εξής.

Εφόσον το Θείο το αντιλαμβάνεσαι με την ψυχή, γιατί τότε αμέσως παρακάτω λες:

quote:

quote:

όχι ούτε και θέλω να βλέπω τον βασανισμό ενός ψυχικά διαταραγμένου ανθρώπου από άλλους ψυχικά διαταραγμένους τσαρλατάνους. Σε περίπτωση πάντως που συναντήσω τέτοιο περιστατικό θα κοιτάξω να καλέσω ένα ασθενοφόρο μάλλον παρά να χαζεύω την δήθεν μάχη καλού-κακού που την βλέπω καθημερινά στην ζωή μου.

Εδώ, ποιος μιλά, ο ψυχικός ή ο "νοητικός" Marte;
Γιατί επιδεικνύεις τόση σιγουριά και υποτιμάς-κοροϊδεύεις; Το Θείο που σου αποκαλύφτηκε σου επιβεβαίωσε, δια της ψυχικής οδού, ότι τέτοιες περιπτώσεις είναι τσαρλατανισμοί;
Μη μου πεις ότι γνωρίζεις όλες τις περιπτώσεις παρόμοιων περιστατικών και ξέρεις τις ιατρικές γνωματεύσεις, οι οποίες, ω τι σύμπτωση αποδεικνύουν ότι επρόκειτο περί ψυχικών νοσημάτων;;
Το Θείο που σου αποκαλύφτηκε είναι διαφορετικό από αυτό που αποκαλύπτεται στον "ψυχικά διαταραγμένο" και στους "τσαρλατάνους"; Ή μήπως όλοι αυτοί πλανήθηκαν και εσύ είσαι αυτός που "είδε το φως το αληθινό";
Λες το Θείο να κάνει διακρίσεις;;

Κάνεις ένα τεράστιο λάθος όταν λες:
"Δεν είναι ανάγκη να ονομάζουμε πάντα το θείο.Δεν έχει νόημα.Αν θες μπορω να το αποδόσω με την λέξη Αγάπη ότι Το Θείο είναι αγάπη."
Ο Θεός είναι αγάπη αλλά η αγάπη δεν είναι Θεός. Περιορίζεις πάρα πολύ το Θείο ή Θεό, όπως θες πέστο, αν νομίζεις ότι μπορείς να αποδόσεις με τη λέξη αγάπη το Θείο-Θεό. Ο Θεός είναι και αγάπη.

Για να μην μακρηγορώ, όπως σου είχα πει και στο προηγούμενο μήνυμά μου, πιστεύω πως ενώ αφήνεις την ψυχή σου, εγώ θα έβαζα τη λέξη καρδιά και όχι ψυχή, να γίνει η γέφυρα επικοινωνίας σου με το Θείο, αφήνεις το νου σου να επεμβαίνει και κόβεται η καρδιακή σχέση με το Θεό και το πάνω χέρι το κερδίζει ο νους σου ο οποίος και δεν σε αφήνει να αισθανθείς περισσότερα πράγματα μέσω της καρδιακής σχέσης με το Θείο.

Πιστεύω επίσης πως, πολλές φορές, ένα μεγάλο εμπόδιο στην καρδιακή μας σχέση με το Θείο-Θεό γίνονται πάντοτε οι ψυχρές γνώσεις που νομίζουμε ότι έχουμε αποκτήσει και, μέσω των οποίων νομίζουμε ότι θα καταφέρουμε να "αγγίξουμε" το Θείο-Θεό στον αγώνα μας για την "κατάκτησή Του".

MarteΜέλος
07/08/2006, 20:56:12
Δεν θα προσεγγίσω φίλε μου το φαινόμενο του δαιμονισμού μόνο με την καρδιά μου .Οχι. Εκεί θα λειτουργήσει και η λογική που θα ζητήσει την ιατρική βοήθεια. Το κακό δεν μπαινει μέσα σε ανθρώπους κάποια στιγμή και τους κάνει να αφρίζουν και να χτυπιουνται.. Το κακό ζει δυστυχώς μέσα σε όλους μας. Το βλέπεις να θριαμβεύει στις σχέσεις των ανθρώπων καθημερινά το βλέπεις μεσα από τους ασταμάτητους πολέμους, το βλέπεις από τον νόμο της ζούγκλας που διέπει την ζωή μας.

Ο θεός ειναι ανιδιοτελής αγάπη και η ανιδιοτελης αγάπη μας ενώνει με το θείο, με τον πλησίον μας.Απλότητα θέλει.

GWGWΜέλος
08/08/2006, 09:42:23
quote:

Και βέβαια γίνετε!!! Για τον πολύ απλό λόγο οτι όποιος αναζητά το θείο θα του αποκαλυφθεί! Τώρα επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι ανήκουν σε κάποια ανθρώπινη θρησκεία το εκζητούν αλλος μέσω του Χριστού, άλλος μεσω του Μωάμεθ κλπ κλπ! Η ειλικρινής όμως προσέγκιση του θα έχει πάντα αποτέλεσμα.
Απο κει και πέρα τι με νοιάζει εμένα αν ο άλλος κάθετε και κάνει χημική ανάλυση του θεού για να δει τι είναι και να γράφει τόμους χιλιάδες θεολογίας και χριστολογίας και μαριολογιας.
Δεν προσεγγίζετε το θείο με τον νού μας αλλά με την ψυχή μας.

φιλε marte.. Σαφως και θα του αποκαλυφθει και ενω συμφωνουμε απολυτα σε αυτο γιατι μου τα χαλας μετα?Θα με ενοχλουσε λιγοτερο αν μου ελεγες οτι πιστευεις στον Μωαμεθ σα θεο (αλλωστε το θεο σιγουρα τον ονομαζει ο καθενας οπως θελει)παρα σε αυτα που ακουσαν τα αυτια μου απο σενα..
επιμενω ομως φιλε μου οτι αν πραγματικα ηθελες να σου αποκαλυφθει θα σου ειχε..
Μας αντιμετωπιζετε λες και ειμαστε αγραμματοι, ηλιθιοι και ασχετοι με την πραγματικοτητα ανθρωπους.Φαντασμενοι που πιστευουν σε παραμυθια, εχετε φυσικα καθε δικαιωμα να το κανετε αυτο, οπως εχω και εγω ομως το δικαιωμα να λεω την αποψη μου και να μη φοβαμαι τι θα επακολουθησει..
μακαρι να ηταν ποιο απλα τα πραγματα αλλα δυστυχως δε μπορω ενω βλεπω κατι οτι ειναι ασπρο, να εθελοτυφλο και να λεω οτι ειναι μαυρο. Αφου το βλεπω ΕΙΝΑΙ ΑΣΠΡΟ.. για μενα τοσο ξεκαθαρη ειναι η υπαρξη, η παρουσια και του θεου και του διαβολου..Στο ξαναειπα οσο υπαρχω εγω και συ..τοσο υπαρχουν και αυτοι..Δηλ τι να κανω τωρα να απαρνηθω οσα μου εχουν τυχει και ολα οσα εχω δει και ολα οσα εχω νιωσει επειδη εσυ δε τα ειδες (ή δεν ηθελες να τα δεις, ή τα ερμηνευσες αλλιως?)
λυπαμαι δε μπορω να το κανω αυτο..

quote:

όχι ούτε και θέλω να βλέπω τον βασανισμό ενός ψυχικά διαταραγμένου ανθρώπου από άλλους ψυχικά διαταραγμένους τσαρλατάνους. Σε περίπτωση πάντως που συναντήσω τέτοιο περιστατικό θα κοιτάξω να καλέσω ένα ασθενοφόρο μάλλον παρά να χαζεύω την δήθεν μάχη καλού-κακού που την βλέπω καθημερινά στην ζωή μου.
[/quote]

και παλι εδω βλεπω την αρνηση..αν σου ελεγαν πχ οτι οι επιστημονες εκαναν ενα πειραμα για να αποδειξουν κατι δε θα πηγαινες?
φυσικα και δεν ειναι πειραμα αυτο (σε προλαβαινω) αλλα ειναι μια αποδειξη που ενω δεν εχεις δει, την απορριπτεις..
οκ marte εγω που ετυχε να δω ειμαι μια σαδιστρια που θελω να βλεπω ψυχικά διαταραγμένους τσαρλατάνους. Αυτη και μονο η δηλωση σου μου δειχνει ποσο ανοιχτος εισαι οχι να δεχτεις αλλα τουλαχιστον να ακουσεις.. και ειλικρινα μετανιωνω που πηγα να σου πω κατι με μια τοσο προσωπικη εμπειρια που ουτε να την φανταστεις μπορεις..και ειναι κριμα..

[/quote]
αντιπροσωπεύω μια μυστική εβραϊκή οργάνωση με σκοπό την καταστροφή του χριστιανισμού και της ελλάδος και πληρώνομαι 5000€ την κάθε μου λέξη. ΦΩΝΑΞΤΕ ΤΗΝ ΕΥΠ ΚΑΙ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ!!!!

Ευλόγησον.
[/quote]

και επειδη οπως δειχνεις θεωρεις οτι ο συνομιλητης σου δεν ειναι ανταξιος σου..θα σταματησω να σου απαντω γιατι δεν εχει νοημα να προσπαθω να σου πω κατι (ακομη και αν ειναι λαθος)και εσυ να με προσβαλεις χλευαζοντας με..

παρολα αυτα σου ευχομαι οτι καλυτερο.

GWGWΜέλος
08/08/2006, 09:44:57
quote:

Ολοφάνερο είναι μέσα στο αγκυλωμένο και γεμάτο παρωπίδες μυαλό των πιστών κάθε θρησκείας που αδυνατούν να δούν οτι εκτός απο την δική τους ολοφάνερη αλήθεια περι Θεού υπάρχουν δίπλα τους και άλλες 300.
Α , και για να μην λεμε μ*****ς ο δαιμονισμός είναι ψυχική νόσος και αμα δεν το ξέρεις πήγαινε ρώτα κανένα ψυχίατρο .
Οι δαίμονες είναι μόνο μέσα στο μυαλό σου και στο μυαλό αυτού που δαιμονίζεται ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ .

οκ παρομοιως με τον φιλο marte, θα παω σε ψυχιατρο, και να φροντισετε να πανε και ολοι οι αλλοι που πιστευουν στο θεο, να μεινετε εσεις οι λογικοι να τα βρειτε..

και παλι ευχαριστω για την ειρωνια και για την αντιμετωπιση.

Think_MathΜέλος
08/08/2006, 11:00:04

Φίλη Γωγώ δεν ήθελα να σε ειρωνευτώ , και αν το εξέλαβες έτσι συγνώμη.

Όμως το να μένεις μόνο στην επιφάνεια ενός φαινομένου που έχεις ζήσει ή έχεις παρατηρήσει δεν είναι ο καλύτερος τρόπος να φτάσεις στην αλήθεια και να καταλάβεις τι πραγματικά είδες .

Με την ίδια λογική όποιος έχει δει εκπομπές η σόου του David copperfield πρέπει να πιστέψει ότι άνθρωποι πετάνε η εξαφανίζονται η μπορούν να κοπούν στην μέση .
Δεν θέλω να σου πώ οτι το φαινόμενο του δαιμονισμού είναι τρίκ άλλα οτι έχει ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΒΑΣΗ απο αυτή που ισχυρίζονται οι παππάδες και πιστέυεις και εσύ .

Για να μην ξεφύγουμε απο το θέμα του Post θα αναφέρω τις ψυχικές νόσους που συνδέονται με το φαινόμενο του δαιμονισμού όπως αναφέρονται στο περιοδικό ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ του Μαρτίου του 2005 χωρίς να μπω σε πολλές λεπτομέρειες :
1)Σχιζοφρένεια παρανοικού τύπου.
( Εμφάνιση παραληρητικών ιδεών ,ψευδαισθήσεων , αποδιοργανομένου λόγου και αβουλίας . Ο σχιζοφρενής πιστέυει οτι είναι ο Θεός ή ο δαίμονας η ότι οι δύο παραπάνω του μιλούν και του δίνουν διαταγές. Αντιδρά βίαια όταν του δείχνουν τον σταυρό η την βίβλο φοβούμενος οτι θα πάθει κακό.)
2)Νόσος Gilles de la Tourette .
( Χαρακτηρίζεται απο πολλαπλά κινητικά και φωνητικά τικ , όπως ανειγόκλειμα των ματιών , επιδειξη της γλώσσας ,απότομα καθίσματα, σπασμωδικά τινάγματα του σώματος , γρυλισμοί , γαυγίσματα , πολυλαλία , κοπρολαλία δηλαδή χρήση άσεμνων λέξεων,ρουθουνίσματα.)
3)Κατάθλιψη
4)Επιληψία
5)Υστερία
Ο συνδυασμός κάποιων ή όλων των παραπάνω εξηγεί κατα 99,99%
το φαινομενο του δαιμονισμού.
Χαρακτηριστικό ειναι δε οτι το φαινόμενο αυτό παρατηρείται συνήθως σε θρησκόληπτα άτομα που είναι ψυχικά διαταραγμένα .
Επίσης όλα τα παραπάνω συμπτώματα αντιμετωπίζονται κλινικά με την χρήση κατάλληλων φαρμάκων .
Πιστέυεις οτι οι δαίμονες επηρεάζονται απο τα φάρμακα ;
Αντί να πιστεύεις τυφλά , ψάξε !

quote:
οκ παρομοιως με τον φιλο marte, θα παω σε ψυχιατρο, και να φροντισετε να πανε και ολοι οι αλλοι που πιστευουν στο θεο, να μεινετε εσεις οι λογικοι να τα βρειτε.

Δεν είπα οτι αυτοί που πιστεύουν στον Θεό χρειάζονται ψυχίατρο , αλλά οι << δαιμονισμένοι >>.
Μην παρανοείς αυτά που γράφω .

<< Τίποτε δεν είναι πιο υποκειμενικό απο την απόλυτη αλήθεια >>

GWGWΜέλος
08/08/2006, 11:42:52
quote:

Φίλη Γωγώ δεν ήθελα να σε ειρωνευτώ , και αν το εξέλαβες έτσι συγνώμη.

οκ ισως να υπερεβαλα και γω στο μνμ σου αλλα οταν βλεπω απανωτα τα χτυπηματα ε δε μπορω και γω..οποτε ζητω και γω συγνμωμη αν σε παρανοησα..

quote:

Όμως το να μένεις μόνο στην επιφάνεια ενός φαινομένου που έχεις ζήσει ή έχεις παρατηρήσει δεν είναι ο καλύτερος τρόπος να φτάσεις στην αλήθεια και να καταλάβεις τι πραγματικά είδες .

δε μενω ποτε στην επιφανεια, και αν υπηρχε υποψια απατης ή εκμεταλλευσης θα ημουν η πρωτη που θα το απερριπτε..

quote:

Με την ίδια λογική όποιος έχει δει εκπομπές η σόου του David copperfield πρέπει να πιστέψει ότι άνθρωποι πετάνε η εξαφανίζονται η μπορούν να κοπούν στην μέση .
Δεν θέλω να σου πώ οτι το φαινόμενο του δαιμονισμού είναι τρίκ άλλα οτι έχει ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΒΑΣΗ απο αυτή που ισχυρίζονται οι παππάδες και πιστέυεις και εσύ .

αυτο που εζησα δεν ειχε να κανει καμια σχεση ουτε με σοου, ουτε με επικερδης επιχειρηση, γινοταν απο ενα παππουλη, μοναχο ο οποιος φυσικα και δε θυμιζε τπτ με τους ρασοφορεμενους παπαπες,ζουσε σε μια καλυβα, οτι εκανε το εκανα αφιλοκερδη, και ηταν μεσα στους πολυ λιγοστους ιερομενους που εχουν το δικαιωμα να εξασκουν τον εξορκισμο..Ο παππουλης φυσικα δε ζει, γιατι τον εκαψαν ζωντανο πριν λιγο χρονια και μαλιστα τον μηνα αυγουστο, τις μερες που γινοταν το συνεδριο των σατανιστων..

εαν οπως λες ηταν μια ψυχικη ασθενεια τι να πω πρεπει ο αρρωστος να ειχε απιστευτο ταλεντο γιατι ολοι ειχαν χεστει εκει, και μαλιστα ηταν κατι που το εκανε καθε κυριακη ο παππουλης (αναλογα βεβαια με τις αναγκες)-τοσο εξαπλωμενη ειναι αυτη η ασθενεια?

quote:

Επίσης όλα τα παραπάνω συμπτώματα αντιμετωπίζονται κλινικά με την χρήση κατάλληλων φαρμάκων .
Αντί να πιστεύεις τυφλά , ψάξε !

εχεις δει κανεναν να θεραπευετε με φαρμακα?
εγω οσους ξερω με πραγματικα προβληματα ψυχασθενειας (και οχι δαιμονισμο)το μονο που τους κανουν ειναι να τους καταστελνουν για να μην φτανουν σε ακροτητες και να μην δημιουργουν προβλημα στους εαυτους τους και στους γυρω, τους κανουν κινουμενα ζομπι (φυσικα με λιγη δοση υπερβολης).Για οσους ανθρωπους που εχω ακουσει με τετοια προβληματα και μαλιστα ενας γνωστος μου εχει μανιοκαταθλιψη και η αδερφη του σχιζοφρενεια (και φυσικα οφειλετε στα γονιδια γιατι και οι γονεις τους ειναι μια απο τα ιδια, και ξερω πολυ καλα τι σημαινει να εχει καποιος μια τετοια αρρωστια, γιατι εχω ζησει κρισεις τους.) σε πληροφορω οτι κανενας δεν εχει γιατρευτει μετα απο χρονια θεραπειων.

εχω δει ομως ανθρωπο βασανισμενο απο δαιμονισμο η οπως θες εσυ να γιατρευετε σε μιση ωρα..

και επειδη δε με ξερεις δε σε παρεξηγω, αλλα δε πιστευω τυφλα φιλε μου και αν πιστευα τυφλα δε θα ημουν εδω, ουτε θα απαντουσα στα θεματα και φυσικα δε ασχολιομουν με ατομα που στο τελος με κανουν να μετανιωνω για κατι που ξεκινησα (και δεν εννοω εσενα)

τελος εννοειται και δε στηριζω την υπαρξη του θεου και του διαβολου σε αυτο το περιστατικο, αυτο ειναι το λιγοτερο που απλα ετυχε να αναφερω..
σε καθε περιπτωση ομως, το θεμα ειναι ασχετο και αν θες να το συνεχισουμε μπορουμε στο αντιστοιχο που υπαρχει στο esoterica..

εγω ειμαι ανοιχτη να συζητησω μαζι σου οτι θες, αρκει να εισαι ανοιχτος και συ, και να μη προκαταβαλεσε χωρις να ακουσεις τον αλλο, οπως και εγω βεβαια..

MarteΜέλος
08/08/2006, 12:21:55
Φίλη μου ΓΩΓΩ.

Σε καμία περίπτωση δεν ειρωνεύομαι τα πιστεύω σου.
Σε παρακαλώ αφού βλέπεις οτι συμφωνούμε σε πολλά γιατί μένεις στις διαφορές? Δεν απορρίπτω τον Θεό. Δεν θα μπορούσα άλλωστε από την στιγμή που έχω εμπειρίες μαζί του. Ασε να χω την αναζήτηση μου, με έχουν κουράσει οι απόψεις όσων θεωρούν τον εαυτό τους αντιπρόσωπο της αλήθειας.Υστερα απο μια περίοδο αρκετών ετών που σύρθηκα σε κάθε τι υλικό έχω την ανάγκη Του ξανά...

Εύχομαι κι εγώ σε σένα ότι επιθυμείς και να σε πάντα καλά!
Και σου ζητώ συγνώμη αν προσβλήθηκαν κάποια πιστεύω σου από τις απόψεις μου που ούτως η άλλως υπόκεινται κι αυτές στον Νόμο της μεταβλητότητος!

08/08/2006, 12:31:09
Φίλε Think_Math

quote:

Όμως το να μένεις μόνο στην επιφάνεια ενός φαινομένου που έχεις ζήσει ή έχεις παρατηρήσει δεν είναι ο καλύτερος τρόπος να φτάσεις στην αλήθεια και να καταλάβεις τι πραγματικά είδες.

Δηλαδή, αν ήσουν εσύ παρών σε παρόμοιο συμβάν, θα μπορούσες να το εξετάσεις εις βάθος;

quote:
Δεν θέλω να σου πώ οτι το φαινόμενο του δαιμονισμού είναι τρίκ άλλα οτι έχει ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΒΑΣΗ απο αυτή που ισχυρίζονται οι παππάδες και πιστέυεις και εσύ.

Η αλήθεια είναι όμως ότι δεν έχουμε δει ποτέ τον David copperfield να ασχολείται με δαιμονισμένους, εκτός κι αν τον έχεις δει εσύ.

Τι είναι αυτό που σε κάνει να είσαι τόσο σίγουρος ότι αυτό που εσύ νομίζεις ότι συμβαίνει είναι το σωστό και όχι αυτό που πιστεύουν οι παπάδες και η Γωγώ;

quote:
συνδυασμός κάποιων ή όλων των παραπάνω εξηγεί κατα 99,99% το φαινομενο του δαιμονισμού.

Μάλλον δική σου διαπίστωση είναι αυτή, ε;;

quote:

Χαρακτηριστικό ειναι δε οτι το φαινόμενο αυτό παρατηρείται συνήθως σε θρησκόληπτα άτομα που είναι ψυχικά διαταραγμένα .

Και αυτή εδώ πιστεύω πως είναι δική σου διαπίστωση.
Από όσες περιπτώσεις έχω διαβάσει εγώ, οι δαιμονισμένοι ήταν άτομα που δεν είχαν καμιά σχέση ούτε με το Θεό αλλά ούτε και με τη ζωή της Εκκλησίας. Έτσι εξηγείται το γεγονός ότι το δαιμόνιο μπόρεσε και μπήκε μέσα τους διότι δεν βρήκε καμιά αντίσταση.

quote:

Όλα τα παραπάνω αντιμετωπίζονται κλινικά με τη χρήση φαρμάκων;;
Και αυτό εδώ πρώτη φορά το ακούω!!!!!!!

quote:
Αντί να πιστεύεις τυφλά , ψάξε!

Μήπως το παραπάνω ισχύει και για σένα;; Ή θεωρείς ότι έχεις βρει τις απαντήσεις με τα όσα ανάφερες;;

GWGWΜέλος
08/08/2006, 12:50:13
quote:

Φίλη μου ΓΩΓΩ.
Σε καμία περίπτωση δεν ειρωνεύομαι τα πιστεύω σου.
Σε παρακαλώ αφού βλέπεις οτι συμφωνούμε σε πολλά γιατί μένεις στις διαφορές? Δεν απορρίπτω τον Θεό. Δεν θα μπορούσα άλλωστε από την στιγμή που έχω εμπειρίες μαζί του. Ασε να χω την αναζήτηση μου, με έχουν κουράσει οι απόψεις όσων θεωρούν τον εαυτό τους αντιπρόσωπο της αλήθειας.Υστερα απο μια περίοδο αρκετών ετών που σύρθηκα σε κάθε τι υλικό έχω την ανάγκη Του ξανά...

Εύχομαι κι εγώ σε σένα ότι επιθυμείς και να σε πάντα καλά!
Και σου ζητώ συγνώμη αν προσβλήθηκαν κάποια πιστεύω σου από τις απόψεις μου που ούτως η άλλως υπόκεινται κι αυτές στον Νόμο της μεταβλητότητος!

ειλικρινα το τελευταιο που θελω ειναι να μαλλωνω και να υπαρχει ενταση, γιατι στην τελικη μονο κακο βγαινει απο αυτο, ουτε βγαινει καποιο συμπερασμα ή καποια απαντηση και εγω ειμαι παρα πολυ ατομο του αποτελεσματος, δηλ μου αρεσει οταν συζηταω με καποιον να βγαινει και ενα συμπερασμα.. δε μπορω ουτε τις αερολογιες ουτε να μιλαμε μονο για να μιλαμε..
φυσικα και η συγνωμη γινετε αποδεκτη, αλλωστε δεν εχω κατι μαζι σου,αφου δε σε ξερω, πως θα μπορουσα.. μετα μνμ σου ειχα!!!

quote:

Ασε να χω την αναζήτηση μου, με έχουν κουράσει οι απόψεις όσων θεωρούν τον εαυτό τους αντιπρόσωπο της αλήθειας.Υστερα απο μια περίοδο αρκετών ετών που σύρθηκα σε κάθε τι υλικό έχω την ανάγκη Του ξανά...

και γω την αναγκη Του οσο δε μπορεις να φανταστεις, και μου λειπουν απιστευτα καποια πραγματα γιατι παλαιοτερη ημουν πολυ καλυτερη σαν ανθρωπος. παλαιοτερα σταματουσα...και αφουγκραζομουν...και βοηθουσα.
τωρα με τις δυο δουλειες που χρονος.. θα μου πεις δικαιολογιες, αμα θες μπορεις..και συμφωνω σε αυτο..ειναι δικαιολογεις.

anyway, εγω το μονο που θελω ειναι μια επικοδομητικη κουβεντα, και να βγει και κανενα συμπερασμα βρε παιδια..και εννοειται No hard feelings..

Think_MathΜέλος
08/08/2006, 16:00:09

Φίλε ψηλέ άστο...
Γιατί το κουράζεις .
Οι γνώσεις σου σε αυτό το θέμα περιορίζονται μόνο σε ότι σε έμαθαν στο κατηχητικό και ότι έχεις έχει διαβάσει σε βίους αγίων.

Λοιπόν για να μαθαίνεις :

quote:
Η αλήθεια είναι όμως ότι δεν έχουμε δει ποτέ τον David copperfield να ασχολείται με δαιμονισμένους, εκτός κι αν τον έχεις δει εσύ.

Ουτε κάν κατάλαβες τι έγραψα πάνω σε αυτό. Πήγαινε παραπάνω να το ξαναδιαβάσεις.

quote:
Τι είναι αυτό που σε κάνει να είσαι τόσο σίγουρος ότι αυτό που εσύ νομίζεις ότι συμβαίνει είναι το σωστό και όχι αυτό που πιστεύουν οι παπάδες και η Γωγώ;

Διάβασε παρακάτω και θα καταλάβεις .

quote:
quote:

Και αυτή εδώ πιστεύω πως είναι δική σου διαπίστωση.
Από όσες περιπτώσεις έχω διαβάσει εγώ, οι δαιμονισμένοι ήταν άτομα που δεν είχαν καμιά σχέση ούτε με το Θεό αλλά ούτε και με τη ζωή της Εκκλησίας. Έτσι εξηγείται το γεγονός ότι το δαιμόνιο μπόρεσε και μπήκε μέσα τους διότι δεν βρήκε καμιά αντίσταση.

Στο βιβλίο του Hidden memories (1992) ο ψυχολόγος Robert baker αναφέρει οτι: "η δαιμονοκατοχή ήταν συνηθισμένο φαινόμενο σε καλόγριες , ώστε να δοθεί διέξοδο σε καταπιεσμένα σεξουαλικά απωθημένα , να περιοριστεί η καταπίεση και γενικότερα να ικανοποιηθούν κάποιες υποσυνείδητες ανάγκες τους ."
Συμπληρώνει δε οτι : " Ο δαιμονισμός και η <<θεραπεία>> του δηλάδή ο εξορκισμός αντιπροσωπέυει την προσπάθεια των ανθρώπων με μια ολοσχερώς θρησκευτική θεώρηση του κόσμου να εξηγήσουν όσα δεν καταλαβαίνουν και να ζητήσουν την βοήθεια του θεού για τη ίαση ψυχικών παθήσεων. Με τον εξορκισμό τα συμπτώματα της ψυχικής διαταραχής αποδίδονται σε δαιμόνια και ο ασθενής δεν αναγκάζεται να αντιμετωπίσει τις πραγματικές αιτίες και τα ουσιαστικά του προβλήματα."
(πηγή : ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ τεύχος 292 Μαρτιος 2005)

Απο ότι φαίνεται οι καλόγριες δεν είχαν καλή σχέση με τα θεία γιαυτό μπήκε ο δαίμονας μέσα τους .
Θα παρακαλούσα φίλε ψηλέ να μου αναφέρεις μία περίπτωση δηλωμένου άθεου ή άθρησκου που έχει πάθει ποτέ δαιμονισμό .
Α και να μας πείς που την διάβασες ...

Γωγώ είπε :

quote:
εχω δει ομως ανθρωπο βασανισμενο απο δαιμονισμο η οπως θες εσυ να γιατρευετε σε μιση ωρα..

Ανθρακες ο θησαυρός Γωγώ . Οι ίδιοι ρασοφόροι η παπούληδες ή οπώς θέλεις πέστους ταλαιπωρούν συνεχώς το ίδιο άτομο ξανά και ξανά με επαναλαμβανόμενους εξορκισμούς ενω αυτό χρίζει ιατρικής περίθαλψης ...

Ο μεγάλος Φρόυντ είχε πεί για την δαιμονολογική νεύρωση τα εξής :
"Σύμφωνα με τις πλέον σύγχρονες ψυχαναλιτικές αναλύσεις το θεωρούμενο ώς δαιμονόληπτο άτομο δεν εξουσιάζεται βέβαια απο τους δαίμονες αλλά απο τα καλά και τα κακά αντικείμενα της πρώιμης ενδοψυχικής ζωής τα οποία σχετίζονται με την πρώιμη σχέση του βρέφους με την μητέρα του..."
(πηγή : ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ τεύχος 292 Μαρτιος 2005)

quote:
Όλα τα παραπάνω αντιμετωπίζονται κλινικά με τη χρήση φαρμάκων;;
Και αυτό εδώ πρώτη φορά το ακούω!!!!!!!

Που να το ακούσεις ρε ψηλέ ? στους βίους αγίων ??
Ακoυσε λοιπόν τώρα να μαθαίνεις :

"Νόσος Gilles de la Tourette:
Χαρακτηρίζεται απο πολλαπλά κινητικά και φωνητικά τικ , όπως ανειγόκλειμα των ματιών , επιδειξη της γλώσσας ,απότομα καθίσματα, σπασμωδικά τινάγματα του σώματος , γρυλισμοί , γαυγίσματα , πολυλαλία , κοπρολαλία δηλαδή χρήση άσεμνων λέξεων,ρουθουνίσματα.
Θεωρείται απο τις χαρακτηριστικότερες περιπτώσεις που το άτομο θεωρείτε <<διαμονισμένο>> .
Η νόσος αυτή υπάρχει πιθανότητα να συνεχιστεί σε ολόκληρη την ζωή . Είναι όμως δυνατόν να παρουσιαστούν χρονικά διαστήματα που η συμπτωματολογία εξασθενεί. Μπορεί να εμφανιστεί ειδη απο την ηλικία του 1 έτους."
Η πρόγνωση της δεν είναι καλή . Η δε κατασταση της επιδεινώνεται σε συνθήκες συναισθηματικου στρες ( π. χ. εξορκισμός - το σχόλιο δικο μου )
Φαρμακευτικά χορηγούνται :
1)Aloperidin (Ανταπόκριση μέχρι και 90 %)
2)Pirium
3)Anafranil
και άλλα νευροληπτικά και αντικαταθληπτικά φάρμακα .
Τα παραπάνω φάρμακα εχουν καλα ποσοστά επιτυχίας αλλά θεωρείται απαραίτητη και η ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεία ."
(πηγή ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ τεύχος 147 Ιανουάριος 1992)

Είπες τίποτα φίλε ψηλέ ?
Αν αμφισβητείς τα παραπάνω πήγαινε να ρωτήσεις κάποιο ψυχίατρο η σε κάποιο φαρμακείο.
ΚΑΙ ΞΑΝΑΡΩΤΑΩ: τα παραπάνω φάρμακα εκδιώκουν ΔΑΙΜΟΝΕΣ ????.
ΟΧΙ βέβαια . Αλλάζουν την βιοχημεία του εγκεφάλου δηλαδή το μέρος που << ζούν >> οι << δαίμονες >>...

Φίλε ψηλέ αν θέλεις να απαντήσεις στα παραπάνω θα σε παρακαλόυσα να το κάνεις με ΣΤΟΙΧΕΙΑ και οχι με αφορισμούς που είναι η αγαπημένη σου τακτικη . Γιατί αλλιώς κάθε διάλογος είναι περιττός . Φιλικά όπως πάντα .

<< Τίποτε δεν είναι πιο υποκειμενικό απο την απόλυτη αλήθεια >>