- Λυκάνθρωποι: μύθος ή πραγματικότητα; - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

quote:
αρα: αφου δελφινια... γιατι οχι και λυκοι!
με την ιδια λογικη, γιατι οχι Ελεφαντες?? εξαλλου δεν λεμε: The Elephant Man???? ![]()

ειναι γατα, ειναι γατα, ο κοντος με τη γραβατα!
![]()
p.s. @ silver bullet:
ειμαι νεος!
![]()
μονο ενας ειναι γατα, οπως και πολυ σωστα παρατηρησες: ο κοντος και μαλιστα με γραβατα!!! ![]()

Edited by - PREDATOR on 10/08/2009 12:23:50
Πετσί μου, είσαι το μόνο βιβλίο, που ψέμματα δε λέει κ καίει...
Για τους λυκους, επειδη μαλλον τους φοβοταν και τους σεβονταν, μπορει να "επλασαν" αυτη τη μυθιστορια

quote:
παιδια....απ'οτι βλεπω..ψυχη στο forum......γιατι ετσι??πιστευα οτι εδω θα μιλαγαμε αλλα......................
"φαινομενο των διακοπων" (ισως??)

quote:
Γιατί η επιστήμη σε συνδιασμό με τα τεχνολογικά επιτεύματα δεν παίρνει θέση ώστε να απορρίψει το ''μύθο''?
διοτι για να αποφανθεις επιστημονικα πρεπει να εχεις στα χερια σου (δλδ στο εργαστηριο σου) εναν λυκανθρωπο!
αλλα οσο τον ειδες εσυ αλλο τοσο τον ειδε και η επιστημη!
![]()
οπως καταλαβαινεις τους ορους "λυκος", "πανσεληνος", "ασημενια σφαιρα" κλπ δεν πρεπει να τους λαβουμε σαν απολυτες κυριολεξιες αλλα σαν δομικα συστατικα του μυθου, σαν οδοδεικτες για την μυθοπλαστικη ικανοτητα της ψυχης!
![]()
quote:διοτι για να αποφανθεις επιστημονικα πρεπει να εχεις στα χερια σου (δλδ στο εργαστηριο σου) εναν λυκανθρωπο!
αλλα οσο τον ειδες εσυ αλλο τοσο τον ειδε και η επιστημη!
και απο οσο ξερουμε, ο αριθμος των λυκων (γενικοτερα) ειναι ελαχιστος σε παγκοσμια κλιμακα!

Ίσως πάλι ο ζωομορφισμός του μύθου να εκφράζει το φόβο του ανθρώπου μήπως παραδοθεί στο θηρίο που φωλιάζει μέσα του. Σε ακραίες καταστάσεις ακόμα και στον πιο ήρεμο άνθρωπο τα ένστικτα του ενεργοποιούνται με απρόβλεπτες συνέπειες. Τότε έχουμε μια κατά κάποιον τρόπο μεταμόρφωση
Πάντως έχει ενδιαφέρον ο μύθος. Και έχουν βγει και πάρα πολλές θαυμάσιες ταινίες
Παρεπιπτόντως οι ασημένιες σφαίρες είναι ελαφρύτερες και δεν έχουν συνήθως την κινητική ενέργεια για προκαλέσουν ζημιά σοβαρή
διοτι ειναι προφανες πως ο αρσενικος λυκανθρωπος δεν ειναι δυνατον να εχει τα ρουχα του καθε πανσεληνο!
κατι αλλο πρεπει να τον τσαντιζει αυτον και να γινεται θηριο!
![]()
τι αποριες ειναι αυτες! η διαγραφη γινεται προφανως με μια ασημενια σφαιρα στο δοξα πατρι!
![]()
SILVER BULLET μπορεί ο διάλογος κάποιες φορές να ξεφεύγει από το συγκεκριμένο θέμα ενός Χ τοπικ ή ακόμα και κάποια μέλη να θέλουν να αστειευτούν με ένα απόσπασμα ενός κειμένου, (καθόλου κακό αν είναι καλοπροαίρετο και δεν προσβάλει), αλλά ποτέ δεν πρόκειται να επιτραπεί το να χαρακτηριστούν «απόψεις» που αφορούν κάποια μέλη… Σαπίλα ..!!!
Τώρα αν νομίζεις ότι πρέπει να απομακρυνθείς από τα/το φόρουμ για να μην σε αγγίξει η σαπίλα που λες ( μιας και ψάχνεις συνομιλητές σοβαρούς) μπορείς να το κανείς .
Όσο για την διαγραφή του λογαριασμού σου ότι δεν υπάρχει λόγος να γίνει, θέλω να πιστεύω ότι απλά ήταν μια κακία στιγμή ο χαρακτηρισμός προς τα άλλα μέλη …![]()
quote:
Mi_Ki -τι αποριες ειναι αυτες! η διαγραφη γινεται προφανως με μια ασημενια σφαιρα στο δοξα πατρι!
Καλό…![]()

Πετσί μου, είσαι το μόνο βιβλίο, που ψέμματα δε λέει κ καίει...
Edited by - Λεό on 12/08/2009 22:56:59