ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Πατρικαί Νουθεσίαι. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Πατρικαί Νουθεσίαι. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Sesostris61 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/4
11/02/2010, 00:05:25
quote:
kostakis
Εγώ συμφωνώ με την άποψη ότι θα πρέπει η Εκκλησία ως κοινωνικός φορέας να έχει κοινωφελείς σκοπούς. Το θέμα είναι όμως αν εννοούμε την πνευματική της δράση ή την υλική και πως εννοούμε την τελευταία. Ένας μη κερδοσκοπικός φορέας όπως η Εκκλησία θα έπρεπε να έχει ισοζύγιο στον ισολογισμό του, έχει όμως; γιατί ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ (λέω ΑΝ), τότε σημαίνει ότι απλά αποτελεί έναν πιο υγιή μεν, "προμηθειοληπτικό" δε διαμεσολαβητή, τύπου τραπεζών. Δε θα ήθελα να το δεχτώ αυτό, αλλά αν βρούμε πρόσβαση στα οικονομικά της Εκκλησίας της Ελλάδος, θα με ενδιέφεραν κάποια μεγέθη.

Δεκάδες χιλιάδες στρέμματα γης, εκατοντάδες οικοδομικά τετράγωνα, μετοχές, αμοιβαία κεφάλαια και καταθέσεις. Κι όμως, υπάρχει στην Ελλάδα μια επιχείρηση που ευημερεί!

* Την ώρα που τουλάχιστον ένας στους τέσσερεις Ελληνες ζει κάτω από το όριο της φτώχειας και εν αναμονή του μεγαλύτερου οικονομικού μπουμ από καταβολής ελληνικού κράτους, η Εκκλησία της Ελλάδας όχι μόνο αντιδρά στη φορολόγησή της, αλλά κατηγορεί το κράτος ως... ληστή. Το σκεπτικό των αρχιερέων είναι απλό: δεν πειράζει που υπάρχουν φτωχοί, θέλουμε τα χρήματα για να τους σώσουμε με φιλανθρωπίες. Αν δεν ήταν τόσο θλιβερό, θα ήταν αστείο.
* Οι έχοντες δύο χιτώνας ρασοφόροι αυτήν τη στιγμή διαχειρίζονται μια περιουσία που εκτιμάται ότι ανέρχεται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Εκτιμάται, διότι ουδείς -ούτε καν η Πολιτεία- μπορεί να γνωρίζει, αφού την αγία περιουσία διαχειρίζονται περί τα 10.000 ΝΠΔΔ (ναοί, μητροπόλεις, προσκυνήματα κ.ά.). Ο πρόεδρος της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών, Μητροπολίτης Ιωαννίνων Θεόκλητος, δήλωσε πως η περιουσία της Εκκλησίας, σύμφωνα με πρόσφατες τραπεζικές εκτιμήσεις, ανέρχεται σε 702.160.000 ευρώ. Ωστόσο, αρκετοί αναλυτές ανεβάζουν το μέγεθός της σε επίπεδα από 2 δισ. έως 15 δισ. ευρώ.

Η... Δεξιά του Κυρίου, εκτός από προσευχές, διαθέτει
και ψήφους. Και εάν ελάχιστοι πολιτικοί μπορούν να επιβιώσουν
πολιτικά αντλώντας ψήφους μόνο από τις ενορίες, το σίγουρο είναι
ότι σε κανέναν δεν κακοφαίνονται μερικές ψήφοι παραπάνω με άρωμα
κεριού και λιβανιού .

* Η Εκκλησία διαθέτει μετοχές, κυρίως της Εθνικής Τράπεζας, της Τράπεζας Πειραιώς και της Τράπεζας της Ελλάδος.

Συγκεκριμένα, το 2007 η Εκκλησιαστική Κεντρική Οικονομική Υπηρεσία (ΕΚΥΟ) από τα δικά της κεφάλαια είχε 5.947.492 μετοχές της Εθνικής Τράπεζας. Το 2008, με την πτώση του Χρηματιστηρίου αύξησε τα κεφάλαιά της, αγόρασε 1.600.000 μετοχές και έφθασε το μερίδιό της στα 7.785.405 μετοχές. Ακόμα, στην Τράπεζα Πειραιώς διαθέτει 391.155 χιλιάδες μετοχές. Και 13.086 της Τράπεζας της Ελλάδος.
* Ενδεικτικά, στην Αττική η Εκκλησία διαθέτει 33.860 στρεμμάτων δάσους, 6.500 στρεμμάτων δασικής έκτασης και 20.570 στρεμμάτων χορτολιβαδικής έκτασης. Οικόπεδο 11 στρεμμάτων στο Κολωνάκι, όπου μελετάται η κατασκευή κατοικιών ή υπόγειου πάρκινγκ. Στη λεωφόρο Αλεξάνδρας οικόπεδο έκτασης τριών στρεμμάτων, όπου σχεδιάζεται υπόγειο πάρκινγκ και κτήριο γραφείων. Στη Βουλιαγμένη η Μονή Πετράκη διαθέτει 200 στρέμματα. Στον Βαρνάβα δωρίστηκαν 130 στρέμματα, στα οποία θα κτιστεί μια σειρά φιλανθρωπικών ιδρυμάτων.
Στην υπόλοιπη Ελλάδα, σε εκκλησιαστικούς οργανισμούς ανήκουν:
* Νομός Αχαΐας: 20.670 στρ. δάσους, 1.680 στρ. δασικής έκτασης και 1.060 στρ. χορτολιβαδικής έκτασης.
* Νομός Ευβοίας: 17.890 στρ. δάσους, 1.670 στρ. δασικής έκτασης και 2.120 στρ. χορτολιβαδικής έκτασης.
* Νομός Κορινθίας: 15.310 στρ. δάσους, 500 στρ. δασικής έκτασης και 20.179 στρ. χορτολιβαδικής έκτασης.
* Νομός Μαγνησίας: 31.460 στρ. δάσους, 5.490 στρ. δασικής έκτασης και 3.340 στρ. χορτολιβαδικής.
* Νομός Τρικάλων: 41.110 στρ. δάσους, 23.850 στρ. δασικής έκτασης και 22.840 στρ. χορτολιβαδικής .
* Νομός Φωκίδας: 9.980 στρ. δάσους, 1.350 στρ. δασικής έκτασης και 1.050 στρ. χορτολιβαδικής.
* Νομός Χαλκιδικής: 86.330 στρέμματα δάσους, 580 στρέμματα δασικής έκτασης και 2.300 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης, τα οποία είναι στην ιδιοκτησία μονών του Αγίου Ορους και άλλα 8.340 στρέμματα δασικής έκτασης που ανήκουν σε μοναστήρι του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
* Εχει γραφτεί πολλάκις ότι η Εκκλησία διαθέτει 800 κτήρια με γραφεία, καταστήματα, εμπορικά κέντρα, ξενοδοχεία, ακόμα και μισθωμένα βενζινάδικα.
Το διάστημα 1997-2005 η Εκκλησία απαλλάχθηκε από μια σειρά φόρους:
* Με το νόμο 2459/97 απαλλάσσονται από το φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας για τα ακίνητα που χρησιμοποιούν οι ναοί, οι μονές, καθώς και το Αγιο Ορος.
* Με το νόμο 3220/2004 καταργήθηκε η υποχρέωση της Εκκλησίας να εισφέρει στον κρατικό προϋπολογισμό το 35% των ακαθαρίστων εσόδων της.
* Με το άρθρο 6 του νόμου 3296/2004 καταργήθηκε ο φόρος 10% που επιβαρύνει τα μισθώματα από την εκμίσθωση γαιών και οικοδομών εμπορικού χαρακτήρα της Εκκλησίας και των ναών γενικότερα.
* Με το νόμο 3247/2005 οι φοροαπαλλαγές της εκκλησίας διευρύνθηκαν, καθώς δεν υπόκεινται στο φόρο αυτόματου υπερτιμήματος και στο τέλος συναλλαγής οι ναοί και οι μονές.

Από το περιοδικό Ε της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας 7-2-2010

*

11/02/2010, 01:29:06
quote:
Think_Math
Πάτερ μου μία απλή ερώτηση :
Αυτός Ο Αινστάιν - Νίκος , έχει επίθετο ?
Γιατί και εγώ μεγαλώνω στο γκαράζ του σπιτιού μου , έναν ρόζ δράκο , αλλα επειδή κανένας δεν τον έχει δεί ποτέ , δεν με πιστεύουν οι αντίχριστοι .
Καταλαβαίνεις το δράμα μου ετσι ?
Πήγή του παραμυθιού :
http://iereasanatolikisekklisias.blogspot.com/
Περιέχει δε και αυτήν την ωραία φωτογραφία :

που μου θύμισε αυτή :

Εμένα φίλε Think_Math από την θέση του χεριού του , μου θυμίζει μάλλον αυτή :

που σημαίνει «Δεν πα να λέτε ότι θέλετε για εμάς , ας είναι καλά τα κορόϊδα που είναι στο μαντρί και μας υποσηρίζουν» .

*

silverCostasΝέο Μέλος
11/02/2010, 07:12:16
quote:

που σημαίνει «Δεν πα να λέτε ότι θέλετε για εμάς , ας είναι καλά τα κορόϊδα που είναι στο μαντρί και μας υποσηρίζουν» .

*

Κάνεις ποτέ αυτοκριτική του τρόπου σκέψης σου;

Σου κάναμε εμείς ποτέ κουμάντο στο πορτοφόλι σου;

Αν τα τρως με τις πόρνες ή στα σκυλάδικα, ή στις μαντόνες;

Δικαίωμά σου να κάνεις ό,τι θέλεις με τα λεφτά σου.

Εμείς δεν έχουμε δικαίωμα να τους τα στήνουμε;

Χρειάζεται να σου πάρουμε την άδεια;

Για σκέψου το λίγο, μήπως κάποιος άλλος σου βάζει τέτοιες
σκέψεις για να σε γελοιοποιεί;

silverCostasΝέο Μέλος
11/02/2010, 07:16:54
=====================================================================
Ο Απόστολος Παύλος μας ομιλεί δια τον παράδεισον πολύ ωραία. Αυτός ηρπάγη μέχρι τρίτου ουρανού και είδε τα κάλλη της βασιλείας των ουρανών και εξεστηκώς ανεφώνησε: Πόσον ωραία και πάγκαλος είναι η βασιλεία του Θεού, όπου δεν συγκρίνεται με τίποτε το ωραίον της γης!
Τέτοια ομορφιά έχει ο παράδεισος, που μάτι ανθρώπου δεν ημπόρεσε να ίδη τέτοια ωραιότητα, επίσης αυτί ανθρώπου δεν ήκουσε ποτέ γλυκυτέρας υμνωδίας, καθ’ ότι εις τον παράδεισον ψάλλουν αγγελικαί χορωδίαι, ασυγκρίτως γλυκύτερα από τα πιο καλλίφωνα αηδόνια!
Συνεχίζων ο Απόστολος Παύλος λέγει ότι ουδέποτε συνέλαβεν ο άνθρωπος με την γνώσιν του το τι έχει ετοιμάσει ο Θεός δια τα παιδιά Του εις τον ουρανόν, εις τον παράδεισον. Πράγματι είναι αλήθεια ότι, εάν εγνωρίζαμεν τας πνευματικάς απολαύσεις του παραδείσου, εις πάντα θα εκάναμεν υπομονήν, όπως τον κερδίσωμεν, ενώ τώρα λόγω αγνωσίας πράττομεν τα αντίθετα και ούτω φεύγομεν μακράν Αυτού!
Ω, και να ηξεύραμεν τι είναι ο παράδεισος! Νους ανθρώπου δεν δύναται να συλλάβη το μέγεθος της ωραιότητος αυτού! Εκεί ψάλλουν οι χοροί των αγγέλων και των αγίων ψυχών χωρίς τέλος. Ένα Πάσχα αιώνιον, ατέρμον!
Εκεί αι ψυχαί συνομιλούν με αγαλλίασιν, συζητούν το πώς διήλθον εις αυτήν την ματαίαν ζωήν και πόσον ο Θεός τους εβοήθησε και διέφυγαν την κόλασιν και κατέπαυσαν εις αυτόν τον μακάριον τόπον του Θεού! Ατελειώτους ευχαριστίας αναπέμπουν εις τον Θεόν δια την μεγίστην ταύτην ελεημοσύνην Του, της αποκτήσεως του παραδείσου!
Ο παράδεισος τι είναι; Είναι τόπος γεμάτος άνθη αμάραντα, μεστός αρωμάτων θείων, απόλαυσις αγγελική, ζωή πασχαλινή, έρως θείος, ακατάπαυστος δοξολογία του Θεού και βιοτή αιώνιος!
Δια τούτο λοιπόν αξίζει να αγωνισθώμεν, και τι είναι ο δικός μας αγών, εμπρός εις αυτόν τον «μυθικόν»--τρόπος του λέγειν—παράδεισον!
Αχ, Παράδεισε, τι όμορφος που είσαι! Τα κάλλη σου με θέλγουν, με κάνουν άλλον άνθρωπον. Διατί όμως να μη προσπαθώ αγωνιζόμενος καλώς να σε κερδίσω;
Θεέ μου, Κύριέ μας, γλύτωσέ μας από την χειρίστην υπερηφάνειαν, ώστε με οδηγόν την αγίαν ταπείνωσιν, να γίνωμεν οι κάτοικοι του γλυκυτάτου Παραδείσου! Αμήν, γένοιτο.

Think_MathΜέλος
11/02/2010, 09:28:37

silverkostas :

quote:

Πλακίτσα κάνεις έτσι ?

Δηλαδή αφελή πιστέ κουμάντο στο πορτοφόλι μου , κάνει μόνο αυτός που μου λέει τι να κάνω τα χρηματά μου ?

1)Οταν η εκκλησία δεν πληρώνει στο κράτος τους φόρους που τις αναλογούν , απο ποιόν παίρνει το κράτος τα ποσά που του λείπουν ?

2)Οταν δεσμευει , χωρίς να αξιοποιεί, μεγάλες εκτάσεις που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για να αυξηθεί ο παραγόμενος πλουτος της χώρας , ποιόν ζημιώνει ?

3)Οταν είναι μεγαλομέτοχος των μεγαλύτερων ελληνικών τραπεζών στις οποίες είναι καταχρεωμένοι οι περισσότεροι έλληνες σε ποιανού τσεπη κάνει κουμάντο ?

Η ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ , Η ΕΙΣΑΙ ΑΦΕΛΗΣ ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΑΝΟΗΣΙΑΣ .

quote:

Την επικοινωνία με τον βελζεβούλ την έχουν αποκλειστικό προνόμιο τύποι σαν τον παρακάτω :

http://www.youtube.com/watch?v=ZxzEjtA9dqk

Εγω δεν έχω μιλήσει μαζί του ποτέ . Το ορκίζομαι ...

ar_iaΜέλος
11/02/2010, 10:14:46
quote:
silverCostas
quote:

*

Άλλος ένας υποκριτής χριστιανός λοιπόν που ήρθε να μας δείξει το "Μεγαλείο¨της θρησκείας του και μόλις δεν του άρεσε μία απάντηση άρχισε να ξεχνά το "Γύρνα και το άλλο μάγουλο" και αρχίζει να το γυρνά στο τσάμικο.
Διαβάστε τι γράφει και στο καπάκι μας συνεχίζει και το κήρυγμα (έτσι για να μην ξεχννιόμαστε).
Ήθελα να ΄ξερα τι σκ@τ@ υπόστηρίζετε κάτι το οποίο ΠΟΤΕ δεν εφαρμόζετε!!!
Το κήρυγμα σας μάρανε τρόμαρα σας!

Όχι χριστιανέ, δεν χρειάζεται να του πάρεις την άδεια για να στήνεσαι.....
Αλλά ούτε κι εκείνος χρείαζεται να σου πάρει την άδεια για να πει την άποψή του.

Την ευλογία σου......

===================
Η Τεχνητή Νοημοσύνη Δεν Μπορεί να Νικήσει την Φυσική Ηλιθιότητα!!
------------------------
Μεγάλα Μαύρα Ράσα
Active Member
http://www.youtube.com/watch?v=q-shgwZdtS4

ΑΜΗΝ

11/02/2010, 10:31:32
quote:

quote:

*

Έχω την αίσθηση , ότι υπάρχει μια στρέβλωση των πραγμάτων και δεν θα πώ ότι γίνεται επίτηδες αλλα προκύπτει ως αναπόδραστη συνέπεια του τρόπου με τον οποίο ο καθένας μας αντιλαμβάνεται και αξιολογεί καταστάσεις και ανθρώπους!

Πολλοί συνανθρωποί μας εκλογικεύουν τα της ζωής με την λογική και την παρατήρηση και άλλοι με το συναίσθημα...άλλοι πάλι και με την λογική και με το συναίσθημα -κάποιες στιγμές-....

Άλλοι αποδίδουν ότι εμφανίζεται ως αρνητικό σε σκέψεις και συμπεριφορές στην παρέμβαση του "σατανικού" και άλλοι σε εγγενείς αδυναμίες τους και τις οποίες φροντίζουν -άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο- να "μεταστρέψουν" σε δυναμικό και υγιή παράγοντα σκέψης και πράξης!

Το γεγονός , ότι πολλοί -ενδεχομένως- συνανθρωποί μας δεν προσφέρουν τα χρήματά τους στην εκκλησία , με τον ένα ή άλλο τρόπο , αυτό δεν σημαίνει ότι τα σπαταλούν σε πόρνες..ξενύχτια ή σε οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε να λεχθεί ως παραβατικό..!

Η ζωή δεν απολαμβάνει -μόνο- των ακραίων συμπεριφορών και διατυπώσεων αλλα υπάρχουν και οι ενδιάμεσες αποχρώσεις .... όπως αυτή που περιέγραψε ο Αριστοτέλης ... αυτήν της μεσότητας και είπε το πολύ "έγκυρο" κατ'εμέ :"Ευδαιμονίη ψυχής ή κακοδαιμονίη.." και που ως ψυχή , όριζε τον χαρακτήρα του ανθρώπου απαλλαγμένο απο ακραίες σκέψεις και τοποθετήσεις και συντονισμένο με την μεσότητα..!

Υπάρχουν δε πολλοί συναθρωποί μας , που κρίνουν ότι η ευτυχία και η εσωτερική -πραγματική- αρμονία δεν έρχεται μέσα απο την ενασχόληση με τα της πίστεως -ένας απο αυτούς είμαι και γώ- αλλα μέσα απο την μελέτη και γνώση που συντελλεί θεματικά στην καλλιέργεια του ανθρώπου και που οδηγεί -ως αποτέλεσμα- στην βαθειά γνώση του εσωτερικού εαυτού και των εσωτερικών δρωμένων με αποτέλεσμα -πλέον- να μπορεί να τα χειρίζεται και όχι να χειρίζονται αυτά τους ιδίους.

Και θα ρωτήσω κάτι , θεματικής φύσεως φύσεως -ως ερώτημα- ...

Αλήθεια , τι εξομολογείται ο κάθε πιστός στον εξομολογητή του?

-Μια πράξη του ή μια εσωτερική κατάσταση που τον οδήγησε στο να κάνει αυτό που έκανε???

soul

11/02/2010, 10:54:12
Όπως φαινεται, το μοναδικό θέμα στο φόρουμ,σε σχέση με το "μύθοι και θρησκείες", είναι το κατά πόσο πληρούν οι χριστιανοί τον όρο χριστιανός, απο αντιστοίχους...ειδήμονες....Ευχαριστούμε που νοιάζεστε για μας,βρε παιδιά,αλλά,έκαστος, την εαυτού ..καμπουρα ας κοιτάζει...
Ρε παιδιά,κρινετε κατα κόρον άτομα, που δεν ξέρετε.....Δεν σας λέει τίποτε για σας αυτό;Πόσο οφέλιμο, μπορεί να ειναι για σας,τέλος πάντων;
Αν δεν ειναι, κάντε, σας παρακαλώ, κάτι καλύτερο, έστω για σας, όχι για μας...Συζητήστε για κάτι που πρέπει να συζητηθεί, όχι η κοσμιότητα και η ευλάβεια μας....
Τοχετε ξεπεράσει το όριο κριτικής..Παμε για ...στρατοδικείο, εμείς, πια...
Κι εσείς για .....Πάπες, αφού το αλάθητο το έχετε....
11/02/2010, 12:26:25
quote:

Όπως φαινεται, το μοναδικό θέμα στο φόρουμ,σε σχέση με το "μύθοι και θρησκείες", είναι το κατά πόσο πληρούν οι χριστιανοί τον όρο χριστιανός, απο αντιστοίχους...ειδήμονες....Ευχαριστούμε που νοιάζεστε για μας,βρε παιδιά,αλλά,έκαστος, την εαυτού ..καμπουρα ας κοιτάζει...
Ρε παιδιά,κρινετε κατα κόρον άτομα, που δεν ξέρετε.....Δεν σας λέει τίποτε για σας αυτό;Πόσο οφέλιμο, μπορεί να ειναι για σας,τέλος πάντων;
Αν δεν ειναι, κάντε, σας παρακαλώ, κάτι καλύτερο, έστω για σας, όχι για μας...Συζητήστε για κάτι που πρέπει να συζητηθεί, όχι η κοσμιότητα και η ευλάβεια μας....
Τοχετε ξεπεράσει το όριο κριτικής..Παμε για ...στρατοδικείο, εμείς, πια...
Κι εσείς για .....Πάπες, αφού το αλάθητο το έχετε....

Καλή σου μέρα Βαγγέλη!

Το αλάθητο , κανείς μας δεν το έχει φίλε μου και πάντως εγώ ...όχι!

Θα πρέπει με σεβασμό δε να σου πώ , ότι δεν κρίνεται κανένας άνθρωπος φίλε μου .... κανείς....το μόνο που κρίνεται είναι επι μέρους ιδέες και σ'αυτό αντιπαρατιθέμεθα και όχι επι προσωπικού!

Όταν αναφέρομαι και τοποθετούμαι π.χ σε ιδέες που αφορούν τον χριστιανισμό δεν τοποθετούμαι προσωπικά απέναντί σου ή προσωπικά σε οποιονδήποτε φίλο -κατα τ'αλλα- συνδίκτυο , ασχέτως αν οι τοποθετήσεις προσωποποιούνται και εκλαμβάνονται ως προσωπική επίθεση ή προσπάθεια απόρριψης ...!

Αλήθεια κρίνεις ότι υπάρχει οτιδήποτε ως ιδέα ..πίστη...θεωρία ή οτιδήποτε άλλο το οποίο δεν μπορεί να κριθεί και είναι "υπεράνω"...στο "απυρόβλητο"..???

Πριν πολύ καιρό είχα επισημάνει κάποια πράγματα και τώρα επαληθεύονται φίλε μου , είχα μιλήσει για τις πολλαπλές ταυτίσεις και οι οποίες θεωρούνται αλλα και είναι υπεύθυνες για την διάθεση που υπάρχει στον άνθρωπο να ταυτίζεται με επι μέρους κώδικες πεποιθήσεων και οποιαδήποτε αναφορά σε αυτούς να εγείρει συναισθήμτα οργής και επιθετικότητας ...διότι εκλαμβάνεται το οτιδήποτε λέγεται γι'αυτούς ως προσωπική επίθεση εναντίον του!

Όμως δεν πρόκειται περί αυτού...κάποια στιγμή θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι άλλο πράγμα είναι ο άνθρωπος και άλλο οι διάφορες ιδεοληψίες με τις οποίες ο καθένας ταυτίζεται δεν θα πρέπει να τα συγχέουμε!

Το ξέρω πολύ καλά ότι τα όρια είναι δυσδιάκριτα και η ψυχή του ενός -ως όριο- καλύπτει όρια του άλλου με αποτέλεσμα να υπάρχει θεματική σύγχυση του υποκειμένου ... εκείνο που ασφαλώς προβάλλει είναι η εγγενής αδυναμία του ανθρώπου με την γνώση και την νοητική στάση με την οποία μέχρι σήμερα παρουσιάζεται να καθορίσει και να αναγνωρίσει τον εαυτό του ως μονάδα και ψυχή ανεξάρτητη , σε σχέση με τα όσα αποτελούν προιόν ταυτισής του ..!

Με απλά λόγια ... άλλο πράγμα είναι η ιδιότητα με την οποία εμφανίζεται ένας άνθρωπος και ομαδοποιείται εξ αυτού και άλλο αυτός ως ανθρώπινη οντότητα...

Ως Παναθηναικός ας πούμε ένας άνθρωπος μπορεί να εγείρει συναισθήματα οργής ή φόβου ή οτιδήποτε άλλο σε κάποιον αντίθετης ομάδας ...πράγμα που δεν θα συνέβαινε αν παρουσιαζόταν ως Βαγγέλης...Σωτήρης..κλπ...κλπ..!

Η "ιδιότητα" του ανθρώπου ενώνει φίλε μου τους ανθρώπους και οι επιμέρους κώδικες πεποιθήσεων χωρίζουν ... και είναι αυτοί υπεύθυνοι για όλα όσα συνέβησαν στην ιστορία της ανθρωπότητας και δυστυχώς για πολύ καιρό ακόμα θα συνεχίσουν να δημιουργούν τα ίδια πράγματα ... τα ίδια αποτελέσματα!

Εδώ βλέπεις υπάρχουν θεμελιακές συγκρούσεις εντός μας ...με τον ίδιο μας τον εαυτό , δεν θα υπάρξουν με τους συνανθρώπους μας???

soul

11/02/2010, 13:03:52
Όλα αυτά που έγραψες φίλε μου Εαρινέ, ήταν πολυ σωστά..Μένει η εφαρμογή και η ειλικρινής διάθεση, για να μην διακρίνουμε άνθρωπο απο άνθρωπο....Ή να κρινουμε ότ δεν κατανοοούμε...
11/02/2010, 14:24:07
quote:

Όλα αυτά που έγραψες φίλε μου Εαρινέ, ήταν πολυ σωστά..Μένει η εφαρμογή και η ειλικρινής διάθεση, για να μην διακρίνουμε άνθρωπο απο άνθρωπο....Ή να κρινουμε ότ δεν κατανοοούμε...

Δεν υπήρξε καμμιά διάκριση ρε Βαγγέλη , απλά πολλές φορές το "είναι" μας γίνεται ένα με επι μέρους πεποιθήσεις και πιστεύω και οποιαδήποτε διαφορετική θέση μας δημιουργεί την διάθεση να οργανωθούμε επιθετικά ...και αυτό επειδή εκλαμβάνεται ως απόπειρα "αποδόμησής " μας..!

Δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο πάντως και η απόδειξη βρίσκεται εδώ ...ανάμεσά μας , που παρ'ολες τις επιμέρους αντιθέσεις μας βρίσκουμε τον τρόπο και τον δρόμο να μιλάμε ξεπερνώντας αυτά τα "επιμέρους"...

soul

11/02/2010, 19:32:33
Συμφωνούμε αγαπητέ μου Εαρινέ,πρέπει να καταλάβουμε ότι προχωράμε προς την αλήθεια, αντί να πιστεύουμε ότι μας ανήκει,γιατί,αλλοιώς δεν φτάνουμε ποτέ...
12/02/2010, 00:45:49
quote:
silverCostas

Τις απαντήσεις σου φίλτατε silverCosta , τις πήρες και μάλιστα πολύ εύστοχα από τους φίλους ar_ia και Think_Math . Εγώ έχω να προσθέσω μόνο αυτά τα ολίγα . Πρώτον δεν είναι απαραίτητο όποιος δεν είναι χριστιανός και δεν πηγαίνει να λιβανιστή , να συχνάζη σε σκυλάδικα και μπουρδέλα . Εκτός από τις ολονυκτίες και τους μεγάλους εσπερινούς , υπάρχουν και οι καλές θεατρικές παραστάσεις , οι μοντέρνες και οι κλασικές συναυλίες , ο καλός κινηματογράφος , τα βιβλία , οι εκδρομές , τα ταβερνάκια στην παραλία , και ένα σωρό άλλες μικρές απολαύσεις που είναι το αλάτι της ζωής . Από ότι γνωρίζω έχοντας συναναστραφεί με ανθρώπους της συνομοταξίας σου , η διαφορά μας είναι ότι όταν βλέπουμε στη παραλία μία ωραία κοπέλα , εγώ θαυμάζω ένα όμορφο δημιούργημα , ενώ εσύ σύμφωνα με τις οδηγίες του πνευματικού σου προκειμένου να μη σε σκανδαλίση ο σατανάς , την φαντάζεσαι πως θα είναι όταν θα γίνη λείψανο . Τέτοια ωραία !!!

Και δεύτερον . Το να πηγαίνει το υστέρημα της φορολογίας μου σε αναβάθμιση της υγείας , την παιδείας και της ανάπτυξης που θα έχει άμεσο αντίκτυπο και στην βελτίωση της ζωής μου μέσα στο κοινωνικό σύνολο , είναι κάτι αποδεκτό από μέρους μου . Όμως αν μέρος από τα χρήματα που μου παίρνει το κράτος χρησιμοποιούνται ανεξάρτητα από την θέλησή μου για να πληρώνονται οι στρατιές των χαραμοφάϊδων ρασοφόρων που δεν μου προσφέρουν απολύτως τίποτε ως αντάλλαγμα , αυτό δεν το αποδέχομαί .

Κατά τη γνώμη μου το πιο σωστό θα ήταν να ξανατεθή σε ισχύ ο αναγκαστικός νόμος του 1945 , ο οποίος προέβλεπε μεν την κρατική μισθοδοσία των ρασοφόρων , αλλά προέβλεπε ταυτοχρόνως και υποχρεωτική είσπραξη του 25% των τακτικών εσόδων των ενοριακών ναών από το Δημόσιο και υποχρεωτική ετήσια εισφορά όλων των ορθόδοξων οικογενειών στην ενορία τους . Με άλλα λόγια, το κράτος έλεγχε τον κλήρο πληρώνοντας τους μισθούς του με τα έσοδα των ναών που σχηματίζονταν όμως, από τις υποχρεωτικές εισφορές των πιστών . Με αυτόν τον τρόπο δεν θίγεται το καθεστώς των ανθρώπων που επιθυμούν να εκδηλώνουν την πίστη τους , και παίρνει τέλος το ότι αυτό επιβάλλεται σε άλλους, παρά τη θέλησή τους .

Έτσι λοιπόν εσύ μεν θα πληρώνης για να κάνης το κέφι σου απολαμβάνοντας ολονύκτια λιβανίσματα και ένρινες μελωδίες , ενώ τα δικά μου χρήματα θα πηγαίνουν μέσω του κρατικού προϋπολογισμού κάπου επωφελέστερα .

*

13/02/2010, 00:47:09
quote:

quote:
silverCostas

Τις απαντήσεις σου φίλτατε silverCosta , τις πήρες και μάλιστα πολύ εύστοχα από τους φίλους ar_ia και Think_Math . Εγώ έχω να προσθέσω μόνο αυτά τα ολίγα . Πρώτον δεν είναι απαραίτητο όποιος δεν είναι χριστιανός και δεν πηγαίνει να λιβανιστή , να συχνάζη σε σκυλάδικα και μπουρδέλα . Εκτός από τις ολονυκτίες και τους μεγάλους εσπερινούς , υπάρχουν και οι καλές θεατρικές παραστάσεις , οι μοντέρνες και οι κλασικές συναυλίες , ο καλός κινηματογράφος , τα βιβλία , οι εκδρομές , τα ταβερνάκια στην παραλία , και ένα σωρό άλλες μικρές απολαύσεις που είναι το αλάτι της ζωής . Από ότι γνωρίζω έχοντας συναναστραφεί με ανθρώπους της συνομοταξίας σου , η διαφορά μας είναι ότι όταν βλέπουμε στη παραλία μία ωραία κοπέλα , εγώ θαυμάζω ένα όμορφο δημιούργημα , ενώ εσύ σύμφωνα με τις οδηγίες του πνευματικού σου προκειμένου να μη σε σκανδαλίση ο σατανάς , την φαντάζεσαι πως θα είναι όταν θα γίνη λείψανο . Τέτοια ωραία !!!

Και δεύτερον . Το να πηγαίνει το υστέρημα της φορολογίας μου σε αναβάθμιση της υγείας , την παιδείας και της ανάπτυξης που θα έχει άμεσο αντίκτυπο και στην βελτίωση της ζωής μου μέσα στο κοινωνικό σύνολο , είναι κάτι αποδεκτό από μέρους μου . Όμως αν μέρος από τα χρήματα που μου παίρνει το κράτος χρησιμοποιούνται ανεξάρτητα από την θέλησή μου για να πληρώνονται οι στρατιές των χαραμοφάϊδων ρασοφόρων που δεν μου προσφέρουν απολύτως τίποτε ως αντάλλαγμα , αυτό δεν το αποδέχομαί .

Κατά τη γνώμη μου το πιο σωστό θα ήταν να ξανατεθή σε ισχύ ο αναγκαστικός νόμος του 1945 , ο οποίος προέβλεπε μεν την κρατική μισθοδοσία των ρασοφόρων , αλλά προέβλεπε ταυτοχρόνως και υποχρεωτική είσπραξη του 25% των τακτικών εσόδων των ενοριακών ναών από το Δημόσιο και υποχρεωτική ετήσια εισφορά όλων των ορθόδοξων οικογενειών στην ενορία τους . Με άλλα λόγια, το κράτος έλεγχε τον κλήρο πληρώνοντας τους μισθούς του με τα έσοδα των ναών που σχηματίζονταν όμως, από τις υποχρεωτικές εισφορές των πιστών . Με αυτόν τον τρόπο δεν θίγεται το καθεστώς των ανθρώπων που επιθυμούν να εκδηλώνουν την πίστη τους , και παίρνει τέλος το ότι αυτό επιβάλλεται σε άλλους, παρά τη θέλησή τους .

Έτσι λοιπόν εσύ μεν θα πληρώνης για να κάνης το κέφι σου απολαμβάνοντας ολονύκτια λιβανίσματα και ένρινες μελωδίες , ενώ τα δικά μου χρήματα θα πηγαίνουν μέσω του κρατικού προϋπολογισμού κάπου επωφελέστερα .

Οι χριστιανομάχοι έχουν επιδοθεί σε διαγωνισμό μπαρουφολογίας τώρα τελευταία. Ε, ας πω και ’γω μια.

Στο Λουξεμβούργο η φορολογία είναι αρκετά χαμηλότερη σε σχέση με την Ελλάδα (π.χ. ΦΠΑ 15%).

Αν προτείναμε στους κατοίκους της χώρας που σήμερα λέγεται Ελλάδα, τι θα ήθελαν να είναι, Λουξεμβούργιοι ή Έλληνες, και αναλόγως θα τους επιβαλλόταν η αντίστοιχη φορολογία, έχετε την εντύπωση πως θα υπήρχε κανείς που θα ήθελε να ονομάζεται "Έλληνας"??
Και, μη μου πείτε τώρα για παρεχόμενες υπηρεσίες και πράσινα άλογα γιατί τα πηγάδια δεν βλέπουν τηλεόραση, παρόλα αυτά, πλήρωναν και, ίσως ακόμη και σήμερα, πληρώνουν ΕΡΤ μαζι με το πάγιο.

****Μα καλά, κάνετε διαγωνισμό για το ποιος θα πει τη μεγαλύτερη μακακία εδώ μέσα;

silverCostasΝέο Μέλος
13/02/2010, 02:57:44
quote:

Σχόλια ελλήνων, από το διαδίκτυο :

Εφτασε ο Ελληνας να καταναλωνει κατα κεφαλην περισσοτερο ουισκυ απο το Σκοτσεζο.....
Χρονια τωρα βλεπεις στα μιντια και τις σειρες που γυριζουν να περνα το προτυπο του Ελληνα στο μπαρακι και στο σπιτι του με το τσιγαρο στο ενα χερι και το ποτο στο αλλο...
Αυτη τη στιγμη με εξαιρεση ελαχιστα ελληνικα ποτα ...το κυριο μερος της καταναλωσης βασιζεται στα εισαγωμενα..εχουμε υπολογισει ποσα εκατομμυρια το χρονο δινουμε για εισαγωμενο ουισκι? Εκατομμυρια ευρω για εισαγωμενα προιοντα που καθε αλλο παρα οφελουν την υγεια και οταν υπερκαταναλωνονται την ιδια την κοινωνια

Καλομαθαμε και καβαλησαμε το καλαμι ...αυτο εγινε....

Ειναι ενδιαφερον να δεις την ανταποκριση Ελληνα και Βρετανου στο μπαρ
Ο Ελληνας που δε παραγει ουισκι..το πινει μαζικα σαν νεροφιδα και το παραγγελνει ασυστολα...
Ο Βρετανος που στο κατω κατω το παραγει σε δικα του αποστακτηρια στην Σκωτια και τη Β.Ιρλανδια..το θεωρει πανακριβο και το καταναλωνει με μετρο γιατι κοιταει τη τσεπη του....σαπιζει κυριολεκτικα λοιπον στην μπυρα και το Ουισκι το θεωρει μανα εξ ουρανου να το πιει..
Θα πει καποιος ενταξει γνωστοι οι Βρετανοι για τη μιζερια τους...
Ειναι ομως ετσι?...Διοτι απο που και ως που προεκυψε ο Ελληνας τοσο large να καταναλωνει μαζικα ουσκι αλλα και οτι αλλο εισαγωμενο που οι ιδιοι οι ξενοι που το παραγουν το θεωρουν...ακριβο?
Και γιατι να μας βρωμαει το τσιπουρο, το λικερ με μαστιχα Χιου, το Ουζο και ενα σωρο ελληνικα ποτα....
Γιατι καταντησε της ...μοδας να πινεις Βοτκα αντι για τσιπουρο, Σαμπουκα αντι για ουζο, Ρουμι αντι για Μεταξα ...και κρασι Καλιφορνιας (δε λεω οτι ειναι ασχημο ασε που συχνα ερχεται πιο φθηνο) αντι Νεμεας?
Ειπαμε να εισαγουμε αυτοκινητα που δε παραγουμε αλλα διαολε τοσα εκατομμυρια για εισαγωμενα ποτα ειναι απλα μα..κια να δινουμε!!!

Χωρια τα τροχαια...Εχουν τα μικρα απο τα 16 ξεσαλωσει και πινουν το ουσκυ σαν κοκα-κολα...μετα λεμε γιατι καθε τοσο σκοτωνονται τοσοι νεοι στα τροχαια...αμα κατεβασεις 3-4 ουισκια (κατα προτιμηση 12αρια διοτι τα αλλα λενε οι φιλοι σου οτι ειναι....μαπα) στα 19 σου επειδη σου ειπαν οτι μονο ετσι δειχνεις μαγκας και καραμπουζουκλης και μετα πιασεις το τιμονι...αντε να μη κλαιει μετα η μανα σου!

silverCostasΝέο Μέλος
13/02/2010, 04:20:52
Δόξα τω μόνω σοφώ Θεώ, όπου γνωρίζει από το πικρόν να εξάγη γλυκύ και ούτω να πλουτίζη τας γνώσεις μας εκ της περί ημάς απεράντου αγάπης Του. Μας μαστίζει δια των θλίψεων και των πειρασμών, ίνα δυνηθή να μας ελκύση κοντά Του, διότι γνωρίζει ότι δια των θλιβερών της παρούσης ζωής ο άνθρωπος παραμένει κοντά Του και σώζεται.
Η άνετος ζωή λίαν επικίνδυνος δια την αιώνιον σωτηρίαν και εις τους εν ανέσει ζώντας ου το του Θεού Πνεύμα κατοικεί, αλλά το του διαβόλου, κατά την έκφρασιν των πατέρων.
Δια τούτο εις τα θλιβερά της ζωής αυτής χρειαζόμεθα να έχωμεν υπομονήν και ευχαριστίαν, διότι λίαν ευχαριστείται ο Θεός εις αμφοτέρας τας αρετάς ταύτας. Είθε ο Κύριος να μας δώση πολλήν υπομονήν εις τα θλιβερά της ζωής μας, δια να ευχαριστώμεν εις όλα τον αγαθοδότην Προνοητήν μας.

13/02/2010, 12:04:07
Πρώτον ΨΗΛΕ να ξέρεις ότι στην Ελβετία συχνα σε δημοψηφίσματα οι άνθρωποι ψηφίζουν να ΜΗ μειωθούν οι φόροι αλλά αρκετές φορές και να αυξηθούν
http://blockbusterdemocracy.newamerica.net/blogposts/2009/swiss_vote_for_taxes-23274

Πρόσεξε, είναι δημοψήφισμα ΟΧΙ νόμος της βουλή δηλαδή κάτι που στηρίζει ο λαός. Ο λόγος; ΞΕΡΟΥΝ ότι τα λεφτά τους θα πιάσουν τόπο σε αντίθεση με εμάς. Είμαι σίγουρος ότι αν κάποιος(κράτος, εκκλησία ή ο οποιοσδήποτε) με κάποιο τρόπο ΕΠΕΙΘΕ τους Έλληνες ότι θα πιάσουν τα λεφτά τους τόπο και δε θα γίνουν μίζες αυτοί θα τα έδιναν μετά χαράς.Άρα το επιχείρημα σου περί μικρών και μεγάλων φόρων δε στέκει. Εσύ ο ίδιος θα προτιμούσες να έδινες κάτι παραπάνω για να έχεις καλύτερες υποδομές και υπηρεσίες; Όταν πληρώνεις διόδια σε καλό αυτοκινητόδρομο δε λες χαλάλι;

Silvecostas, για τα ποτά έχεις απόλυτο δίκιο. Και εκτός από εισαγώμενα είναι και μέτρια στη γεύση. Προσωπικά προτιμώ ένα καλό ελληνικό κρασί ή το μεταξά από τα ουίσκια. Θα μπορούσε να παρεμβεί και το κράτος και να επιβάλλει πχ στα ξενυχτάδικα να πουλάνε τόσα ελληνικά ποτά όσα και ξένα. Αλλά γενικώς από όσο ξέρω τα πότα ΔΕΝ πληρώνονται από τον κρατικό προϋπολόγισμο αλλά από την τσέπη του καθενός.

Edited by - IndustrialAngel on 13/02/2010 12:05:35

13/02/2010, 15:09:18
quote:

Πρώτον ΨΗΛΕ να ξέρεις ότι στην Ελβετία συχνα σε δημοψηφίσματα οι άνθρωποι ψηφίζουν να ΜΗ μειωθούν οι φόροι αλλά αρκετές φορές και να αυξηθούν
http://blockbusterdemocracy.newamerica.net/blogposts/2009/swiss_vote_for_taxes-23274

Πρόσεξε, είναι δημοψήφισμα ΟΧΙ νόμος της βουλή δηλαδή κάτι που στηρίζει ο λαός. Ο λόγος; ΞΕΡΟΥΝ ότι τα λεφτά τους θα πιάσουν τόπο σε αντίθεση με εμάς. Είμαι σίγουρος ότι αν κάποιος(κράτος, εκκλησία ή ο οποιοσδήποτε) με κάποιο τρόπο ΕΠΕΙΘΕ τους Έλληνες ότι θα πιάσουν τα λεφτά τους τόπο και δε θα γίνουν μίζες αυτοί θα τα έδιναν μετά χαράς.Άρα το επιχείρημα σου περί μικρών και μεγάλων φόρων δε στέκει. Εσύ ο ίδιος θα προτιμούσες να έδινες κάτι παραπάνω για να έχεις καλύτερες υποδομές και υπηρεσίες; Όταν πληρώνεις διόδια σε καλό αυτοκινητόδρομο δε λες χαλάλι;

Silvecostas, για τα ποτά έχεις απόλυτο δίκιο. Και εκτός από εισαγώμενα είναι και μέτρια στη γεύση. Προσωπικά προτιμώ ένα καλό ελληνικό κρασί ή το μεταξά από τα ουίσκια. Θα μπορούσε να παρεμβεί και το κράτος και να επιβάλλει πχ στα ξενυχτάδικα να πουλάνε τόσα ελληνικά ποτά όσα και ξένα. Αλλά γενικώς από όσο ξέρω τα πότα ΔΕΝ πληρώνονται από τον κρατικό προϋπολόγισμο αλλά από την τσέπη του καθενός.

Edited by - IndustrialAngel on 13/02/2010 12:05:35

Αγαπητέ IndustrialAngel,
Το τι θα ήθελα και το τι συμβαίνει στην πραγματικότητα απέχουν δις έτη φωτός.

Ναι, εάν η κοινωνία μας ήταν "κοινωνία αγγέλων", θα ήμουν και εγώ μαζί σου, στην πρώτη γραμμή για να διεκδικήσουμε για το λαό την περιουσία ή τα όποια "προτερήματα απολαμβάνει" σήμερα η Εκκλησία.

Δυστυχώς, όμως, ζούμε σε μια κοινωνία όπου εάν ήμασταν πραγματικοί Έλληνες και νιώθαμε πως βρισκόμαστε μεταξύ Ελλήνων, δεν θα κοιτούσαμε πώς να κατακλέψουμε το συνάνθρωπό μας Έλληνα και να στηρίξουμε τη δική μας "ευτυχία" στη δική του δυστυχία. Διότι, τον όμοιό σου, δεν δικαιολογείται να τον κλέβεις, να τον ξεφτιλίζεις, να .......

Αυτά συμβαίνουν μόνο όταν δεν νιώθεις τον άλλον ως όμοιό σου. Και για τον ίδιο λόγο ανέφερα το παράδειγμα του υλικού δέλεαρ.

13/02/2010, 15:39:07
Δε σε καταλαβαίνω ΨΗΛΕ...κοινωνία αγγέλων είναι η Ελβετία; Η πραγματικότητα της Ελλάδας είναι η διαφθορά σε όλες τις δομές. Δεν είναι κατανάγκην σε όλες τις άλλες χώρες. Στην ουσία του, ο καβγάς για τη φορολόγηση της κρατικής περιουσίας είναι το αν θα μας τα τρώνε οι παπάδες ή οι πολιτικοί. Και μη μου πεις για περιπτώσεις. ΝΑΙ ο ΙΕΡΕΑΣ της ενορίας μου έχει κάνει απίστευτο φιλανθρωπικό έργο,ΕΝΩ στην ενορία της απάνω γειτονιάς οι ΠΑΠΑΔΕΣ κάνουν φαγοπότι. Πρόσεξε τη διάκριση των όρων ιερέας και παπάς.Εγώ δεν περιμένω έργο ούτε από το Ιερατείο ούτε από την πολιτεία γιατί είναι και οι 2 διεφθαρμένοι.

Επί της αρχής όμως, διαφωνώ με οποιαδήποτε ιδέα προνομιακής αντιμετώπισης οποιουδήποτε οργανισμού. Στην τελική αν είναι να γλυτώνουν φόρους, να πάω να ιδρύσω και εγώ μια θρησκεία με 5-6 κολλητούς(πανεύκολο είναι, μια αίτηση στο ειρηνοδικείο χρειάζεται από όσο ξέρω) και να πω ότι είμαι αρχιερέας της θρησκείας αυτής και ότι πρέπει σύμφωνα με την ισονομία να με φορολογούν λιγότερο. Θα σου άρεσε να πληρώνω εγώ λιγότερα από εσένα;

Edited by - IndustrialAngel on 13/02/2010 15:40:56

13/02/2010, 17:06:53
quote:

Δε σε καταλαβαίνω ΨΗΛΕ...κοινωνία αγγέλων είναι η Ελβετία; Η πραγματικότητα της Ελλάδας είναι η διαφθορά σε όλες τις δομές. Δεν είναι κατανάγκην σε όλες τις άλλες χώρες. Στην ουσία του, ο καβγάς για τη φορολόγηση της κρατικής περιουσίας είναι το αν θα μας τα τρώνε οι παπάδες ή οι πολιτικοί. Και μη μου πεις για περιπτώσεις. ΝΑΙ ο ΙΕΡΕΑΣ της ενορίας μου έχει κάνει απίστευτο φιλανθρωπικό έργο,ΕΝΩ στην ενορία της απάνω γειτονιάς οι ΠΑΠΑΔΕΣ κάνουν φαγοπότι. Πρόσεξε τη διάκριση των όρων ιερέας και παπάς.Εγώ δεν περιμένω έργο ούτε από το Ιερατείο ούτε από την πολιτεία γιατί είναι και οι 2 διεφθαρμένοι.

Επί της αρχής όμως, διαφωνώ με οποιαδήποτε ιδέα προνομιακής αντιμετώπισης οποιουδήποτε οργανισμού. Στην τελική αν είναι να γλυτώνουν φόρους, να πάω να ιδρύσω και εγώ μια θρησκεία με 5-6 κολλητούς(πανεύκολο είναι, μια αίτηση στο ειρηνοδικείο χρειάζεται από όσο ξέρω) και να πω ότι είμαι αρχιερέας της θρησκείας αυτής και ότι πρέπει σύμφωνα με την ισονομία να με φορολογούν λιγότερο. Θα σου άρεσε να πληρώνω εγώ λιγότερα από εσένα;

Edited by - IndustrialAngel on 13/02/2010 15:40:56

Φίλε μου , μιλάς απολύτως λογικά αλλα τι λογική απάντηση να πάρεις , όταν το συναίσθημα άρχει και κυριαρχεί , καταπνίνοντας την λογική?

Ασφαλώς δεν αναφέρομαι σε κάποιον συνδίκτυο συγκεκριμένα αλλα γενικά , στα όσα υπάρχουν και συμβαίνουν γύρω μας , στην ζωή και στην κοινωνία γενικότερα!

soul