ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ελλάδα - Μυστήρια (Εγχειρήσεις πριν από 2000 χρόνια) - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Ελλάδα - Μυστήρια (Εγχειρήσεις πριν από 2000 χρόνια) - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

8odwris46 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/3
8odwrisΜέλος
04/09/2003, 13:07:05
Vrikane leei extes imera tetarth 4-9-03 kranio an8ropou To opio Eixe ypoStei enxirinSh ..kai ezise kai ala 6 xronia ..kai OLa ayta prin xiliades Xronia....axm pioS? eimai giati eimai ?? pou eimai?? arxizw na trelenome

8.n

04/09/2003, 15:14:52
Φίλε Θοδωρή καλό είναι όταν αναφέρεις μια είδηση να μας λες και που την βρήκες ή έστω κάποιες παραπάνω λεπτομέρειες για να μπορούμε να την βρούμε.

Tο αρχαίο κρανίο προκαλεί αίσθηση
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_civ_2127567_04/09/2003_75584

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

8odwrisΜέλος
04/09/2003, 16:04:06
ela File OSTRIA to eida stis eidiSeis tou STar kai genika to ediksan extes ola ta kanalia ....

8.n

Shadows FollowΝέο Μέλος
05/09/2003, 18:16:21
Όντως το είδα και εγώ κυρίως στο ΕΡΤ 3 αλλά αν και μου φάνηκε συγκλονιστικό και επαναστατικό δεν ξαφνιάστηκα φοβερά αφού και σε ένα κρανίο που βρέθηκε στα Πετράλωνα έχουμε ακριβώς την ίδια περίπτωση.
Το κρανίο είναι τρυπημένο προσεχτικά και δομή της τρύπας είναι τέτοια ώστε να αφήνει αμφιβολίες για το αν προκλήθηκε από κάποιο χτύπημα ή από "φυσικά" αίτια.
Μάλιστα όταν είχα επισκεφτεί το μουσείο των πετραλώνων εκεί που κοιτούσα κάποια ευρήματα είρθε και μου μίλησε ένας ηλικιωμένος κύριος τον οποίο μόλις κοίταξα διαπίστωσα πως ήταν ο κ. Πουλιανός χάρι στον οποίο υπάρχει σήμερα αυτό το μουσείο και γενικότερα γίνεται δουλεία και έρευνες στα πετράλωνα.
Στην συζήτηση που είχαμε μου είπε πως προσωπική του άποψη είναι ότι οι αρχάνθρωποι του σπηλααίου των πετραλώνων είναι πολύ παλαιότεροι από αυτούς της αφρικής.
Δεν θυμάμαι συγκεκριμένα για πόσα εκατομμύρια χρόνια μου είπε αλλά συνδιάστε αυτό:

Εδώ μιλούμε για πρωτόγονους ανθρώπους οι οποίοι ψιλοέμοιαζαν με πίθηκους και η ευφυία τους ύτανε πολύ υποβαθμισμένη.
Το κρανίο με την τρύπα λοιπόν που αν όντως είναι απομεινάρι χειρουργικής επέμβασης ουσιαστικά δεν κολλά πουθενά, λόγω του ότι τότε αυτά τα είδη ανθρώπων ήταν πρωτόγονα...

Πραγματικά δεν ξέρω τι να πώ...

Shadows FollowΝέο Μέλος
05/09/2003, 18:19:16
Δουλειά και όχι δουλεία...
sorry για τα πολλαπλά ορθογραφικά λάθη!

8odwrisΜέλος
05/09/2003, 19:38:02
An skeftei kaneis !!! to EndexomenO gia ksenes ontotites Eksw apo tin gh ..oti erxontousan apo Tote kai dosane ta FWta tous se mas (Lew an)tote kati paei kai erxete sto pws kaname enxirinseis Tote...........................

8.n

EnasΜέλος
06/09/2003, 00:50:02
ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΘΕΙ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΡΑΝΙΑ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΙΤΑΛΙΑ. ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΝΟΤΑΝ ΓΙΑ ΤΗ ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΙΕΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΝΙΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΠΙΟ ΧΤΥΠΗΜΑ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΟ ΚΡΑΝΙΟ ΓΙΝΟΝΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΟΠΟ. ΒΕΒΑΙΑ ΟΙ ΠΙΟ... ΔΥΣΠΙΣΤΟΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΟΝΤΑΝ ΤΑ ΚΑΚΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΚΡΑΝΙΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΕ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΕΜΕΝΑ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΣΚΕΨΗ.

I am no human now
because I choose to know..

Shadows FollowΝέο Μέλος
06/09/2003, 03:18:24
Κοίταξε, για τα πρόσφατα ευρήματα που βρέθηκαν, η θεωρία που λες "ευσταθεί" ανάμεσα στις θεωρίες του παράξενου.
Αλλά για το κρανίο των πετραλώνων είναι μάλλον απίθανο αφού όπως όλοι ξέρουμε τότε οι "ανθρωποι" δεν ήτανε αυτό που θα λέγαμε νοήμονα όντα με την έννοια του σημερινού ανθρώπου...
Δηλαδή πιο πολλές πιθανότητες θα είχε κανείς να συννενοηθεί μαζί τους λέγοντας:
Ουγκα, μπουγκα θέλω να με πας στον αρχηγό σου, δίνω και χάντρες
Παρα αν προσπαθούσε να τους μάθει το πως να εγχειρούνε άλλα "ανθρώπινα" όντα.
Τώρα για το αν υπάρχουν εξωγήινοι και αν έχουν έρθει στη γή, αυτό είναι άλλο θέμα, αλλά ακόμη και έτσι να'χει το πράγμα τότε μάλλον αυτοί κάνανε τις εγχειρήσεις στα τότε ανθρωποειδή.

Υ.Γ. Για να είμαι ειλικρινής πιστεύω πως οι ορίζοντες και οι γνώσεις των αρχαίων ελλήνων ήτανε παρα πολλές, Εξωπραγματικές θα έλεγα και θεωρώ πως δεν θα'ταν αδύνατο να είχαν "αναπτύξει" τον τομέα της Ιατρικής που αφορά τις εγχειρήσεις. (αναφέρομαι στα νέα ευρήματα και όχι στην περίπτωση των πετραλώνων)

SatanistΜέλος
06/09/2003, 03:39:39
Εμένα και να με σκοτώνανε δεν θα πίστευα ότι η σημερινή τεχνολογία είναι στα φυσιολογικά ανεπτυγμένα επίπεδα από την εποχή που την χρησιμοποίησε ο άνθρωπος.

Where There Is Light..... There is Darkness....

8odwrisΜέλος
08/09/2003, 20:59:03
Satanist De kserw ti akrivws enoeis !!!!! kati ALO POU 8ELW NA 8IKSW EINAI KATA POSO EXETE AKOUSEI GIA TIS PSYXIKES ENXIRISEIS POU GINONTOUSAN KAI STA ARXAIA XRONIA ALLA AKOMA KAI SIMERA ...(PSYXIKES ENXIRISEIS:kAPIOI XWRIS ERGALIA IATRIKA allA MONO ME TA XERIA MPOROUN KAI KANOUNE OPIADIPOTE ENXIRISH ...(MALISTA EIXANE VREI PRIN XRONIA KAI KAPIES ARXEES ZWGRAFIES ME ANAPARASTASI ENXIRISI ANIXTIS KARDIAS ) TI GNORIZETE GIA AYTA KATA POSO EINAI ALI8EIA TI gINETE???[[[[AN ONTOS yparxei ayto tote kai o XRISTOS ontos mporouse kai 8erapeve kapious...............

8.n

yunanΝέο Μέλος
13/09/2003, 00:33:56
ti moy lete gia egxeiriseis kraniwn kai ta loipa.Oi progonoi mas htan poli proxwrimenoi diabaste auto to arthro apo ta nea agia thn prwth egxeirish allaghs fyloy 23 aiwnes prin sthn Epidauro
http://ta-nea.dolnet.gr/neaweb/nsearch.print_unique?entypo=A&f=17497&m=P25&aa=1
Koufala dhmioyrge ta panta en sofia epoihses

1.61803398874989484820458683436564...

cubeΜέλος
13/09/2003, 14:03:26
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ...

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΟΥ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΕΣ...

ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕ ΑΥΤΗ Η ΓΝΩΣΗ? ΕΦΟΣΟΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ (ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΩ) ΕΙΧΑΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ, ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕ ΑΥΤΗ Η ΓΝΩΣΗ? ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΔΙΔΑΞΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ?

ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΠΩΣ Ο ΕΡΜΗΣ ΕΙΧΕ ΓΡΑΨΕΙ 42 ΒΙΒΛΙΑ ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΤΑ 6 ΕΓΡΑΦΑΝ ΤΙΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΤΟΥ ΓΝΩΣΕΙΣ...ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΕ ΕΠΟΧΗ 9000Π.Χ.

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ.
ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ ΚΥΒΟΣ.

yunanΝέο Μέλος
16/09/2003, 01:51:40
Φίλε cube δεν είναι απαραίτητο κάποιος να μας τα δίδαξε. Έχε λίγο μεγαλύτερη εκτίμηση στους προγονούς μας. Οι επιστημονικές μέθοδοι που χρησιμοποιούσαν ( πείραμα και παρατήρηση ) τους έδωσε αυτήν την γνώση. Ας μην ανάγουμε τα πάντα στο μεταφυσικό προτού τα αναζητήσουμε στο φυσικό. Όσο για το που πήγε τόση γνώση η απάντηση δυστυχώς είναι στο βρόντο. Σημαντική γνώση πέρασε στους Άραβες που την ανέπτυξαν περαιτέρω. Όμως μετά την παρακμή της Αρχαίας Ελλάδας όλα χάθηκαν. Οι Ευρωπαίοι δεν ενδιαφέρονταν ιδιαίτερα για την ιατρική. Οι Γότθοι όταν εισέβαλαν στην Πελοπόννησο περνώντας από την Επίδαυρο ( ίσως το μεγαλύτερο ιατρικό κέντρο του αρχαίου κόσμου ) δεν είχαν στο νου τους να μελετήσουν τις ιατρικές ανακάλυψης πάνω στην χειρουργική και φαρμακολογία αλλά να καταστρέψουν και να αρπάξουν ότι πολύτιμο για αυτούς βρουν , δηλαδή χρυσό και όχι γνώσεις.

Στο αρχαιολογικό μουσείο της Επιδαύρου υπάρχουν αρχαία νυστέρια παραπλήσια με τα σημερινά. Ο δυτικός πολιτισμός χρειάστηκε να περάσει έναν μεσαίωνα για να ανακαλύψει ξανά τα πολιτισμικά αγαθά του Αρχαίου Ελληνικού Κόσμου κυρίως μέσω τον Αράβων. Δεν μιλάω μόνο για την ιατρική αλλά και για τα μαθηματικά και την φιλοσοφία και την επιστήμη γενικά.

1.61803398874989484820458683436564...

WarfaceΜέλος
16/09/2003, 02:17:52
ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΟΥΝΑΝ. ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΣΥΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΓΝΩΣΕΙΣ. ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΟΧΙ ΠΡΩΤΟΓΟΝΟΙ.

Ο ΑΡΧΑΙΟΣ ΜΥΘΟΣ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ Ο ΠΡΟΜΥΘΕΑΣ ΕΚΛΕΨΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΔΙΑΣ ΩΣ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟ ΕΔΕΣΕ ΣΕ ΕΝΑ ΒΡΑΧΟ ΒΟΥΝΟΥ ΚΑΙ ΕΒΑΛΕ ΕΝΑΝ ΑΕΤΟ ΝΑ ΤΟΥ ΤΡΩΕΙ ΤΟ ΣΥΚΩΤΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ. ΤΟ ΣΥΚΩΤΙ ΤΟΥ ΟΜΩΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ "ΞΑΝΑΓΕΝΝΙΩΤΑΝ". ΠΩΣ ΕΙΞΕΡΑΝ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΠΩΣ ΤΟ ΣΥΚΩΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΤΩΤΗΤΑ ΝΑ ΑΥΤΟ-ΑΝΑΠΑΡΑΧΘΕΙ;

ΦΙΛΙΚΑ ΑΓΓΕΛΟΣ

8odwrisΜέλος
17/09/2003, 21:18:30
TA EIDA OLA FILOI MOU TIS ENXIRISEIS ALAGHS FILOU...............

8.n

8odwrisΜέλος
22/09/2003, 02:06:48
.

8.n

12/08/2008, 04:15:22
quote:
η εχεμύθεια εξασφαλισμένη!!!!!

Και φυσικά η εχεμύθεια δεν είναι εξασφαλισμένη,έστω και αν έτσι δείχνει εκ πρώτης... ο κάθε άνθρωπος καθ-ορίζει τον εαυτό του με τις πράξεις του και κάποιες φορές και με τις σκέψεις του ειδικά εάν αυτές προσδιορίζουν τις πεποιθήσεις του.

Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....

S I M O R I L .......

12/08/2008, 08:12:23
quote:
simori:
Αγαπητέ μου europaios2, δυστυχώς ο τρόπος που προσεγγίζεις το θέμα σε κάνει να δείχνεις πως αυτοαναιρείσαι... σκέψου λίγο καλύτερα, δηλαδή η ουσία της πίστης σου δεν είναι να αντιληφθείς επί της ουσίας τον ΛΟΓΟ των όσων πιστεύεις και όσα πρεσβεύει ο χριστιανισμός?

Βασικά υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορεί ένας άνθρωπος να μην ενδιαφέρεται για την ψηλή ξανθιά μπαλκονάτη κυρία, εάν εσύ δεν μπορείς να βρεις ούτε έναν εκτός της θρησκείας και του φόβου πως θα το μάθει η σύζηγος, τότε πολύ φοβάμαι πως έχεις χάσει την ουσία του ΛΟΓΟΥ που πρεσβεύεις...
Φιλικά...

Αγαπητή μου φίλη, δεν αυτοαναιρούμαι ........αλλά βαριέμαι και να σου εξηγώ!!!!!! αν θες απλά διάβασε ποιο προσεκτικά τον ευχάριστο διάλογο που έχω με τον πάντα ευχάριστο και με τον οποίο χαίρομαι κάθε φορά να συζητάω γιατί έχει ουσία ως άνθρωπος, αγαπητό elo (χμ, μάλλον συμφέρον τίποτα λογιστικά βλέπω πάλι από πίσω...) και τον οποίο από ότι φαίνεται παρέσυρα στο κακό!!!!!!!!

βλέπεις το δέλεαρ μεγάλο!!!!!!
μη βγάζεις λοιπόν βιαστικά συμπεράσματα......απλά σκάσε ένα χαμόγελο και απόλαυσε ένα φραπεδάκι .......όταν ξυπνήσεις...(δεδομένου της ώρας του μηνύματός σου μάλλον τώρα ροχαλίζεις!)

"Μηνύστε με, μηνύστε με σε δίκες ξεφτιλίστε με"

12/08/2008, 08:51:00
Αγαπητέ άθεε το κείμενο σου είναι ακόμη
δώ βλέπεις scripta mannet, αλλά φαντάζομαι
για σένα αυτά είναι ψιλά ( πολύ ψιλά θάλεγα...)
γράμματα για να τα καταλάβεις..
Εμ δεν ήξερες, δεν ρώταγες και περί ..τράγου και
περί ...ελάφου;
Μην προσπαθείς να ...γελοιοποιηθείς, τα καταφέρνεις
περίφημα χωρίς προσπάθεια...
12/08/2008, 09:05:11

quote:
μη βγάζεις λοιπόν βιαστικά συμπεράσματα......απλά σκάσε ένα χαμόγελο και απόλαυσε ένα φραπεδάκι .......όταν ξυπνήσεις...(δεδομένου της ώρας του μηνύματός σου μάλλον τώρα ροχαλίζεις!)

ΑΧΑΧΑΧΑ

πρώτον δεν κοιμάμαι, δεύτερον δεν πίνω φραπέ, τρίτον ΔΕΝ ροχαλίζω ...

και τέταρτον....ΔΕΝ ΧΑΜΟΓΕΛΑΩ...

καλή σου μέρα καταρχήν..

quote:
Αγαπητή μου φίλη, δεν αυτοαναιρούμαι ........αλλά βαριέμαι και να σου εξηγώ!!!!!! αν θες απλά διάβασε ποιο προσεκτικά τον ευχάριστο διάλογο που έχω με τον πάντα ευχάριστο και με τον οποίο χαίρομαι κάθε φορά να συζητάω γιατί έχει ουσία ως άνθρωπος, αγαπητό elo (χμ, μάλλον συμφέρον τίποτα λογιστικά βλέπω πάλι από πίσω...) και τον οποίο από ότι φαίνεται παρέσυρα στο κακό!!!!!!!!

χαίρομαι που κάνεις διάλογο με ευχάριστους ανθρώπους...

τώρα αν εμένα μου ξέφυγε κάτι, εδώ είμαι για την επαλήθευση των λόγων σου.. αν πάλι βαριέσαι.. χμ... έτσι συζήτηση δεν γίνεται...
Αν πάλι από την άλλη δεν πίστευες τα όσα προανέφερες για την μπαλκονάτη κυρία, της εχεμύθειας και όλων των υπολοίπων συν της ερώτησης που έκανες,

quote:
λοιπόν? ποιος ο λόγος να αρνηθείς?
αλλά η αναφορά έγινε μόνο προς χάριν του ευχάριστου του διαλόγου τότε οκ αλλά εμένα μου εδόθη άλλη εντύπωση...

Λυπάμαι μόνο γιατί εκτός από ευχάριστους ανθρώπους μπορεί να συναντάς και βαρετούς... Τί να κάνουμε? ο καθένας με τα τάλαντά του...

Φυσικά δεν είσαι υποχρεωμένος να απαντήσεις, απλά εγώ νόμιζα πως υπήρχε μία ροή στη συζήτηση που μπορούν να συμμετέχουν όλοι...

Να σαι καλά...

Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....

S I M O R I L .......