ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ελλάδα - Μυστήρια (Εγχειρήσεις πριν από 2000 χρόνια) - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Ελλάδα - Μυστήρια (Εγχειρήσεις πριν από 2000 χρόνια) - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

8odwris46 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
12/08/2008, 09:31:18
Aγαπητή simori, και σοβαρά μιλάω με τον elo και χιούμορ ταυτόχρονα κάνουμε, δε σε σνομπάρω......έξυπνη είσαι ξαναδιάβασέτα και μετά διάβασε πάλι την τοποθέτησή σου. Δε νομίζω να χρειαστεί να τοποθετηθώ.......αν πάλι δεν καταλάβεις τότε όντως είμαι υποχρεωμένος να εξηγήσω.......αναμένω.....το χαμόγελο είναι υγεία φίλη μου .......

"Μηνύστε με, μηνύστε με σε δίκες ξεφτιλίστε με"

12/08/2008, 14:49:11
quote:
Αγαπητέ άθεε το κείμενο σου είναι ακόμη
δώ βλέπεις scripta mannet, αλλά φαντάζομαι
για σένα αυτά είναι ψιλά ( πολύ ψιλά θάλεγα...)
γράμματα για να τα καταλάβεις..
Εμ δεν ήξερες, δεν ρώταγες και περί ..τράγου και
περί ...ελάφου;
Μην προσπαθείς να ...γελοιοποιηθείς, τα καταφέρνεις
περίφημα χωρίς προσπάθεια...

λόγο του ότι το λιβάνι έχει φυράνει και το λίγο μυαλό που πιθανόν είχε κάποτε ο τρέχα θα ήθελα από τους λοιπούς συνομιλητές να μου πουν τι συμπεραίνουν από την φράση μου αυτή;

απευθύνομαι στον τρέχα μετά από αυτήν την απάντηση που είχε δώσει

quote:
trexagireve
Τώρα γιατί να προσβάλλεσαι, όταν όντως λές ότι
υπάρχει δυσκολία διαχωρισμού του άθεος- άθρησκος, δεν καταλαβαίνω.
Άθρησκος είναι κάποιος που δεν τον εκφράζει κάποια θρησκεία,
αλλά πιστεύει στον Θεό. Άθεος είναι αυτός που δεν πιστεύει
στο Θεό. Σχετικά παλό δεν είναι;

και του απαντώ
ωραία από την στιγμή που και εσύ καταλαβαίνεις την διάφορα άθεου με άθρησκου τότε γιατί δεν δέχεσαι ότι εγώ που πρότεινα στην συζήτηση αυτόν τον διαχωρισμό δεν είμαι ικανός να γνωρίζω το τι είμαι;

το ρωτάω γιατί από αυτήν την φράση ο τρέχα κατάλαβε ότι εγώ δηλώνω άγνοια περί της διαφοράς μεταξύ άθεου άθρησκου

12/08/2008, 17:15:23

quote:
Όμως δεν της φοράς το κέρατο γιατί πιστεύεις στην επουράνια βασιλεία και προσπαθείς να μαζέψεις πόντους...........
Για απάντα μου τώρα? τι είναι πίστη και τι όχι? και στο συγκεκριμένο το παράδειγμα που έφερα αυτός που δε ρίχνει το κέρατο γιατί είναι η περίπτωση της περίπτωσης........τι είναι αυτό που περιμένει να λάβει? για ποιο λόγο το κάνει? Για σεβασμό στη γυναίκα του? Γιατί η γυναίκα του δε θα το μάθει!!! εκτός εάν τρέξει να της πει.......-αγάπη μου, αγάπη μου πόσο μα πόσο σ' αγαπώ.......να μου την έπεσε μια ....έτσι και έτσι και αλλιώς....αλλά εγώ βράχος!!!!!

Και ξέρεις αγαπητέ elo! ήδη έχω απάντηση........ανάλογα με τη θέση σου βέβαια......

quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Αγαπητή μου φίλη, δεν αυτοαναιρούμαι ........αλλά βαριέμαι και να σου εξηγώ!!!!!!

Aγαπητή simori, και σοβαρά μιλάω με τον elo και χιούμορ ταυτόχρονα κάνουμε, δε σε σνομπάρω......έξυπνη είσαι ξαναδιάβασέτα και μετά διάβασε πάλι την τοποθέτησή σου. Δε νομίζω να χρειαστεί να τοποθετηθώ.......αν πάλι δεν καταλάβεις τότε όντως είμαι υποχρεωμένος να εξηγήσω.......αναμένω.....το χαμόγελο είναι υγεία φίλη μου .......

Αγαπητέ φίλε μου europaios2 δεν το πήρα προσωπικά απλά δεν έτυχε ποτέ στα τόσα χρόνια που μπαίνω στο εσωτέρικα ή σε όποιο φόρουμ, να μου δώσουν τέτοια απάντηση, "βαριέμαι και να σου εξηγώ" πραγματικά εξαπλάγην.
Τέσπα, δεν θα σταθώ άλλο εδώ και θα μπω στην ουσία.
Φίλε μου, επειδή και σε ξαναδιάβασα όπως με προέτρεψες αλλά διάβασα και τα λεγόμενά σου "και σοβαρά μιλάω με τον elo και χιούμορ ταυτόχρονα κάνουμε"κάτι που φαίνεται από τα λεγόμενά σου, θα σου πω πως δεν καταλαβαίνω κάτι άλλο από αυτό που προείπα, πραγματικά στην μόνη περίπτωση που θα δεχόμουν αυτά που λες θα ήταν εάν έκανες χιούμορ και μόνο χιούμορ, αλλά όπως λες μιλάς και σοβαρά.. Εάν έχεις κάτι άλλο να μου υποδείξεις που δεν πήγε το δικό μου το μυαλό θα το δεχτώ αλλά πραγματικά προς το παρόν εμμένω στην πρώτη μου τοποθέτηση..
Αναμένω με ένα χαμόγελο

quote:
αθεος :
πριν 3-4 χρόνια ένας καλός χριστιανός στην ελληνική ύπαιθρο σκότωσε το μερικών μηνών παιδάκι του γιατί όπως δήλωσε σε αυτή την κατάσταση που ήταν το παιδί
(μόλις είχε βαφτιστεί) ήταν αναμάρτητο και έτσι θα πήγαινε στον παράδεισο
πριν δυο χρόνια μια κοπέλα 20κατι ετών άφησε την ασθένεια (πολιομυελίτιδα) να φτάσει σε μη αναστρέψιμο σημείο γιατί μαζί με την μάνα της πίστευαν ότι θα την κάνει καλά ο θεός
--------------------------------------------------------------------------------

Αγαπητέ άθεος, η σχιζοφρένεια είναι μία ασθένεια που την έχει το 3% του πληθυσμού, αν ενθυμούμαι σωστά, ας μην γενικεύουμε όμως, αυτό όσο αφορά το παιδί που σκότωσε ο πατέρας του, τώρα στην δεύτερη περίπτωση της κοπέλας με την ασθένεια (πολιομυελίτιδα) θα σου πω πως η θρησκοληψία δεν βοηθάει κανέναν, αυτό όχι μόνο σε σχέση με τους χριστιανούς αλλά γενικότερα και έχουμε δει πολλά παραδείγματα τέτοιας σχιζοειδούς ευήθειας.
Ίσως σου είναι γνωστό πως οι σχιζοφρενείς συνήθως κάποια στιγμή γίνονται θρησκόληπτοι και όχι το αντίθετο.. αλλά κατά πόσο απέχουν αυτά τα δύο μόνον κάποιος επιστήμονας (ψυχίατρος ίσως και ανθρωπολόγος - μιας και υπήρχαν και ομαδικά κρούσματα αυτού του τύπου)θα μπορούσαν να απαντήσουν, αλλά για να μην παρεξηγηθώ, εξηγούμαι πως αναφέρομαι στους θρησκομανείς γενικότερα των θρησκειών..και μόνον σε αυτές τις περιπτώσεις..

quote:
quote:
Αγαπητέ άθεε το κείμενο σου είναι ακόμη
δώ βλέπεις scripta mannet, αλλά φαντάζομαι
για σένα αυτά είναι ψιλά ( πολύ ψιλά θάλεγα...)
γράμματα για να τα καταλάβεις..
Εμ δεν ήξερες, δεν ρώταγες και περί ..τράγου και
περί ...ελάφου;
Μην προσπαθείς να ...γελοιοποιηθείς, τα καταφέρνεις
περίφημα χωρίς προσπάθεια...

λόγο του ότι το λιβάνι έχει φυράνει και το λίγο μυαλό που πιθανόν είχε κάποτε ο τρέχα θα ήθελα από τους λοιπούς συνομιλητές να μου πουν τι συμπεραίνουν από την φράση μου αυτή;

απευθύνομαι στον τρέχα μετά από αυτήν την απάντηση που είχε δώσει

quote:
trexagireve

και του απαντώ
ωραία από την στιγμή που και εσύ καταλαβαίνεις την διάφορα άθεου με άθρησκου τότε γιατί δεν δέχεσαι ότι εγώ που πρότεινα στην συζήτηση αυτόν τον διαχωρισμό δεν είμαι ικανός να γνωρίζω το τι είμαι;

το ρωτάω γιατί από αυτήν την φράση ο τρέχα κατάλαβε ότι εγώ δηλώνω άγνοια περί της διαφοράς μεταξύ άθεου άθρησκου

Φίλε άθεε, στο πρώτο εγχείρημα ο φίλος τρέχαγύρευε δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς εννοεί αλλά ούτε και σε ποιά λεγόμενά σου απευθύνεται, στην δεύτερη περίπτωση έχω την εντύπωση πως ο φίλος μας τρέχαγύρευε αν και αντιλαμβάνεται τον διαχωρισμό των δύο εννοιών εντούτοις θέλει να πει πως δεν αποδέχεται τον αθεϊσμό ως έννοια και γι αυτό παραμένει σε αυτόν τον διαχωρισμό, με άλλα λόγια, αθεϊσμός δεν υφίσταται κατά την πεποίθησή του, φίλε τρέχαγύρευε εάν κάνω λάθος ας με συμπληρώσεις ή διορθώσεις...

Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....

S I M O R I L .......

12/08/2008, 17:39:12
Και για να συμπληρώσω:

quote:
quote:
trexagireve

Αγαπητέ μου φίλε τρέχαγύρευε κατά τα λεγόμενά του ο φίλος άθεος εννοεί, τουλάχιστον από αυτά που καταλαβαίνω εγώ, πως δεν έγκειται δυσκολία διαχωρισμού αλλά παρανόησης και κάποιες φορές εσκεμμένης (συμπληρώνω)..

Σαν να λέμε: όποιος δεν πιστεύει στον "χριστιανισμό/ή ό,τι άλλο" εμμέσως πλην σαφώς δεν πιστεύει και στο θείο.. κάτι που δεν ισχύει

Πάντως εκεί που θέλω εγώ να καταλήξω είναι το εξής: ένας άθεος δεν θίγεται ποτέ όταν τον αποκαλέσει κάποιος άθεο, αλλά δυστυχώς για πολλά χρόνια η λέξη αυτή αποτελούσαι "ταμπού" εφόσον άθεος ίσον αντιχριστιανός ή και σατανιστής, για τους περισσότερους, μιας μόνιμα "εσκεμένης" παρανόησης! Εκείνος που θα θιχτεί ή θα παρεξηγηθεί σίγουρα δεν θα είναι άθεος, οπότε συνήθως τίθεται θέμα παρανόησης του συνομιλητή παρά στον ίδιο τον άθεο....

Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....

S I M O R I L .......

Edited by - simori on 12/08/2008 17:59:19

12/08/2008, 18:23:48
Τρια πουλάκια κάθονταν και πλέκανε πουλόβερ....
Τόσος εγωισμός, ρε φίλε άθεε, που προσπαθείς
να μετατρέψεις αυτό που είπες σε κάτι άλλο; Δήλωσες
άγνοια περί άθεου -άθρησκου,τα μαζεύεις πίσω..Τώρα πως
αυτό φίλη simori, μετατραπηκε σε δικό μου λάθος...
τι να πω, όλα είδον!!!
13/08/2008, 00:19:05
quote:
simori -Βασικά υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορεί ένας άνθρωπος να μην ενδιαφέρεται για την ψηλή ξανθιά μπαλκονάτη κυρία

Όπως καταλαβαίνεις καλή μου simori είσαι μάρτυρας στην προσπάθεια που κάνει ένας πιστός (europaios2) να βάλει τον διάβολο στης σκέψης ενός αθώου πλάσματος σαν και εμένα….

kostakisΜέλος
13/08/2008, 07:47:21
Καλημέρα σε όλους

Αντιστρέφοντας λίγο το θέμα του topic, θα θέσω ένα άλλο ερώτημα προς του ένθεους φίλους :
Όταν κάποιος δηλώνει άθεος, εσείς θίγεστε; και αν ναι, γιατί;

Φιλικά
Κωστάκης

Εν οίδα ότι ουδέν είδα!

13/08/2008, 11:02:21
Όχι ρε φίλε Κωστάκη, δεν θιγόμεθα..
Μπορεί να στενοχωριόμαστε για την έλλειψη που
έχει ένας άθεος δίχως το Θεό, αλλά δικαίωμα του είναι,
μπορεί να δηλώνει και να είναι ότι θέλει....
Οι άθεοι όμως, ξέρουν τι είναι; Έχουν προλήψεις ας πούμε;
Γιατί αν είναι σαν εμάς σε όλα , έχουν θεία αντίληψη, άσχετα
από το αν το αναγνωρίζουν ή όχι...
13/08/2008, 11:03:49
quote:
kostakis:
Καλημέρα σε όλους

Αντιστρέφοντας λίγο το θέμα του topic, θα θέσω ένα άλλο ερώτημα προς του ένθεους φίλους :

Oχι φίλε μου δε θιγόμαστε, αυτό συμβαίνει μόνο όταν οι άθεοι επιτίθενται και συκοφαντούν την πίστη μας.
Αγαπητή simori, απλά θα περιμένεις, μόλις μπορέσω θα τοποθετηθώ.

13/08/2008, 14:24:18
quote:
simori :
Αγαπητέ φίλε μου europaios2 δεν το πήρα προσωπικά απλά δεν έτυχε ποτέ στα τόσα χρόνια που μπαίνω στο εσωτέρικα ή σε όποιο φόρουμ, να μου δώσουν τέτοια απάντηση, "βαριέμαι και να σου εξηγώ" πραγματικά εξαπλάγην.
Τέσπα, δεν θα σταθώ άλλο εδώ και θα μπω στην ουσία.
Φίλε μου, επειδή και σε ξαναδιάβασα όπως με προέτρεψες αλλά διάβασα και τα λεγόμενά σου "και σοβαρά μιλάω με τον elo και χιούμορ ταυτόχρονα κάνουμε"κάτι που φαίνεται από τα λεγόμενά σου, θα σου πω πως δεν καταλαβαίνω κάτι άλλο από αυτό που προείπα, πραγματικά στην μόνη περίπτωση που θα δεχόμουν αυτά που λες θα ήταν εάν έκανες χιούμορ και μόνο χιούμορ, αλλά όπως λες μιλάς και σοβαρά.. Εάν έχεις κάτι άλλο να μου υποδείξεις που δεν πήγε το δικό μου το μυαλό θα το δεχτώ αλλά πραγματικά προς το παρόν εμμένω στην πρώτη μου τοποθέτηση..
Αναμένω με ένα χαμόγελο

Ok! να σου θέσω τότε εσένα το ερώτημα......δεν ξέρω εάν είσαι ελεύθερη ή όχι. Οπότε πάμε σε ένα υποθετικό σενάριο....με εσένα πρωταγωνίστρια.
Είσαι παντρεμένη......ευτυχισμένη και τα έχεις όλα......κλένεις 15 χρόνια γάμου. Και ξαφνικά εμφανίζεται μπροστά σου ο Παπαδάκης ή ο Μπράν-Πιτ ή ένα άλλος 1.90 μεγάλες πλάτες γαλάζια μάτια γυμνασμένο κορμί ωραίο πισηνό (ενδιαφέρει και τις γυναίκες!), όμορφος σαν άγγελος, με θεληματικό πηγούνι!!!(αυτό έτσι μου ρθε!!, και με βλέμμα όλο υποσχέσεις και με ερωτόλογα , με κοπλιμέντα και ρομαντισμούς σε πλευρίζει ...... ο σύζυγος λείπει για δουλείες........ποτέ κανείς δε θα μάθει τίποτα, το παραμικρό μόνο εσύ και αυτός!!!!.....και σου την πέφτει.......τι θα κάνεις?
Παράλληλα είσαι άθεη δεν πιστεύεις πουθενά ούτε σε Θεό ούτε σε Διάβολο? δεν έχεις λοιπόν να χάσεις τίποτα!!!!!
Για απάντα εδώ και συνεχίζουμε........ανάλογα με την απάντηση.
Εάν πεις ότι δεν πας η επόμενή μου ερώτηση θα είναι εάν θα το αναφέρεις ή όχι στο σύζυγο........άρα περιμένω δύο απαντήσεις εδώ.....
quote:
elo:
Όπως καταλαβαίνεις καλή μου simori είσαι μάρτυρας στην προσπάθεια που κάνει ένας πιστός (europaios2) να βάλει τον διάβολο στης σκέψης ενός αθώου πλάσματος σαν και εμένα

13/08/2008, 15:53:09
quote:
Παράλληλα είσαι άθεη δεν πιστεύεις πουθενά ούτε σε Θεό ούτε σε Διάβολο? δεν έχεις λοιπόν να χάσεις τίποτα!!!!!

Δεν το κατάλαβα αυτό, δηλαδή ευρωπαίε όποιος είναι Άθεος είναι ανήθικος και ασυνείδητος;Νομίζεις ότι επειδή δεν δίνει λόγο κάποιος στο Θεό η στον διάβολο όπως λες, δεν έχει να δώσει λόγο πουθενά;
Λάθος φίλε μου!Υπάρχει κάτι στον άνθρωπο που ονομάζεται ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ, κατ επέκταση, υπάρχει ο ΑΥΤΟΣΕΒΑΣΜΟΣ, υπάρχει ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ προς το ταίρι σου,και η ΑΓΑΠΗ που έχεις προς εκείνο(και όλα αυτά δεν τα έχουν μόνο οι ένθεοι ευρωπαίε).Έχει ο άνθρωπος να δώσει λόγο στον εαυτό του στη συνείδησή του.
Δεν χρειάζεται κάποιος την μετά θάνατο τιμωρία η επιβράβευση για να είναι σωστός σαν άνθρωπος απέναντι στον εαυτό του και τους άλλους, απεναντίας αν κάποιος έχει τον φόβο της τιμωρίας σαν οδηγό δεν είναι σωστός επειδή το θέλει ο ίδιος αλλά επειδή φοβάται.

Και συνοψίζω όποιος είναι Άθεος δεν σημαίνει ότι αν του "κουνηθεί" κάποιος ή κάποια, κούκλος ή κούκλα ότι θα ορμήσει από πίσω του σαν ζώο, σαν λιγούρης ή σαν στερημένος. Έλεος πια!!!Και ας σταματήσει επιτέλους εδώ όλο αυτο το off topic σκηνικό!

Οι Άθεοι δεν θίγονται αν τους πεις Άθεους, αν όμως τους θεωρείς ανήθικους μόνο και μόνο επειδη είναι Άθεοι, ναι θίγονται(εγώ έχω θιχτεί από την "χαριτωμένη" συζήτηση για τους κούκλους και τις κούκλες και τα κουνήματα).

Wolf

Edited by - keraynos on 13/08/2008 16:01:59

13/08/2008, 18:10:25
keraynos
δεν χρειάζεται να θίγεσαι αλλά να λυπάσαι
να λυπάσαι τα άτομα σαν τον ευρωπαιο που πρέπει να υπάρχει κάποιος με μαστίγιο για να μην αρχίσουν να γαμ.... αριστερά και δεξιά ότι βρούνε
13/08/2008, 19:38:36
Φιλε Ευρωπαιε...

τι εχουμε να "χασουμε" εμεις που πιστευουμε αν καποιοι ειναι αθεοι? ποιον ενοχλουνε οι ανθρωποι? Επιλογη τους δεν ειναι? απορια της "Ελευθερης Βουλησης" δεν ειναι?

εχεις κατι να κερδισεις αν τους κανεις να πιστεψουν "εστω σε κατι"?

H Δύναμη ανήκει σ' αυτους που την κατέχουν και σ' αυτούς που την αρπάζουν
13/08/2008, 20:20:00
quote:

Όχι ρε φίλε Κωστάκη, δεν θιγόμεθα..
Μπορεί να στενοχωριόμαστε για την έλλειψη που
έχει ένας άθεος δίχως το Θεό, αλλά δικαίωμα του είναι,
μπορεί να δηλώνει και να είναι ότι θέλει....
Οι άθεοι όμως, ξέρουν τι είναι; Έχουν προλήψεις ας πούμε;
Γιατί αν είναι σαν εμάς σε όλα , έχουν θεία αντίληψη, άσχετα
από το αν το αναγνωρίζουν ή όχι...

στεναχωριέσαι που δεν είμαι δούλος και προβατο;;;

εγώ προσωπικά δεν έχω προλήψεις
αν οι προλήψεις είναι η θεία αντίληψη τότε τι να πω

14/08/2008, 03:55:13

quote:

europaios2
Ok! να σου θέσω τότε εσένα το ερώτημα......δεν ξέρω εάν είσαι ελεύθερη ή όχι. Οπότε πάμε σε ένα υποθετικό σενάριο....με εσένα πρωταγωνίστρια.
Είσαι παντρεμένη......ευτυχισμένη και τα έχεις όλα......κλένεις 15 χρόνια γάμου. Και ξαφνικά εμφανίζεται μπροστά σου ο Παπαδάκης ή ο Μπράν-Πιτ ή ένα άλλος 1.90 μεγάλες πλάτες γαλάζια μάτια γυμνασμένο κορμί ωραίο πισηνό (ενδιαφέρει και τις γυναίκες!), όμορφος σαν άγγελος, με θεληματικό πηγούνι!!!(αυτό έτσι μου ρθε!!, και με βλέμμα όλο υποσχέσεις και με ερωτόλογα , με κοπλιμέντα και ρομαντισμούς σε πλευρίζει ...... ο σύζυγος λείπει για δουλείες........ποτέ κανείς δε θα μάθει τίποτα, το παραμικρό μόνο εσύ και αυτός!!!!.....και σου την πέφτει.......τι θα κάνεις?
Για απάντα εδώ και συνεχίζουμε........ανάλογα με την απάντηση.
Εάν πεις ότι δεν πας η επόμενή μου ερώτηση θα είναι εάν θα το αναφέρεις ή όχι στο σύζυγο........άρα περιμένω δύο απαντήσεις εδώ.....

Φίλε europaios2 αν και αυτό δεν είναι απάντηση, αλλά με βάζεις στον πειρασμό να σου απαντήσω....

φίλε elo, όπως βλέπεις δεν είσαι το μόνο θύμα, αναρωτιέμαι ποιός ο ρόλος του στην χριστιανοσύνη??? Φίλε europaios2, δεν μας τα λες καλά...!!!

Λοιπόν φίλε μου europaios2 θα σου απαντήσω, αν και ξαναλέω πως απάντηση δεν έχω πάρει από εσένα, εννοώ άμεση... αν και είναι φανερά μερικά πράγματα, δεν θέλω όμως να προτρέχω...
Λοιπόν, γκούχου γκούχου.. παίρνω το σοβαρό μου τώρα
Καταρχήν το σενάριο αυτό είναι επιστημονική φαντασία όπως το περιγράφεις αλλά αφού το θέλεις θα σου απαντήσω όπως το θέτεις "ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΔΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Ο ΘΕΟΣ Ο ΙΔΙΟΣ, ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΩ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΟΤΑΝ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΓΑΜΟ Ή ΣΤΗΝ ΣΧΕΣΗ, ΌΣΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ.. με άλλα λόγια, ο τρίτος, όποιος και αν είναι, δεν μπορεί να εισβάλλει όταν εσύ είσαι καλυμμένος μέσα σε μία σχέση, σαν άνθρωπος, σαν φύλο, σαν οντότητα, σαν πνευματική επαφή.. αλλά επειδή η απόλυτη ευτυχία δεν υπάρχει, γι αυτό, υπάρχει αυτό που λέμε, ΔΟΥΛΕΙΑ, δηλαδή, δουλεύουμε με την σχέση μας, με τον εαυτό μας για την εξέλιξη της σχέσης και την αρμονία της, σε όλα τα επίπεδα!!
Τί σημαίνει αυτό? Πως δεν χρειάζομαι κανέναν θεό ή διάβολο για να διεκδικώ την προσωπική μου ευτυχία ως οντότητα, συμπεριλαμβανομένου και του σεξ!! Αν δεν κάνεις σεξ δεν είσαι ευτυχισμένος, αν πάλι μία σχέση είναι μόνο σεξ, πάλι δεν είσαι ευτυχισμένος...
Όπως βλέπεις ο γάμος δεν είναι μόνον οικογένεια!! Αν νυμφεύεσαι μόνο γι αυτόν τον λόγο, ή για το κοινωνικό ή οικονομικό πρεστίζ, με μαθηματική ακρίβεια πας για διαζύγιο ή για το κέρατο!!! Εκτός και αν είσαι μονοδιάστατος άνθρωπος αλλά και πάλι ποιός σου βεβαιώνει πως και ο άλλος θα είναι όπως και εσύ?
Αν τώρα ήμουν δυστυχής μέσα στην σχέση ή γάμο και εφόσον θα είχα δουλέψει με αυτήν αλλά χωρίς αποτέλεσμα, θα χώριζα... αν για τον οποιοδήποτε λόγο δεν θα μπορούσα να χωρίσω, αν και δεν μπορώ να φανταστώ κάποιον, θα ήμουν ειλικρινής, ίσως πριν καν "κερατώσω" τον άλλον....

Λοιπόν??

Φίλε τρέχαγύρευε, τί εννοείς όταν λες "προλήψεις"?

Θα συμφωνήσω με την φίλη keraynos στα όσα λέει και με τον φίλο PREDATOR....

Φίλε Κωστάκης, με πρόλαβες.....

Φίλε άθεος, δεν χρειάζεται λύπη, εξύψωση του ατόμου χρειάζεται..

Φιλικά..

Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....

S I M O R I L .......

14/08/2008, 07:34:16
quote:

Προσωπικά, χαμογελάω γιατί το πιθανότερο είναι πως δεν ξέρει τι λέει.

Η γνώμη μου είναι πως δεν υπάρχουν άθεοι. Όλοι έχουν κάποιο Θεό (έναν ή και περισσότερους), όλοι κάπου πιστεύουν.

Edited by - zip on 14/08/2008 07:36:54

14/08/2008, 07:49:32
quote:
στεναχωριέσαι που δεν είμαι δούλος και προβατο;;;

Γιατί νομίζεις πως όσοι πιστεύουν σε κάποιον Θεό, είναι δούλοι και πρόβατα ;

Η προσωπική μου άποψη είναι - όπως είπα και στο προηγούμενο μύνημα - πως όλοι πιστεύουν κάπου σε κάτι ή σε κάποιον. Κι αυτό γίνεται γιατί κανένας δεν τα ξέρει όλα και συνεπώς έχει άγνοια για κάποια πράγματα. Αυτή η άγνοιά του, για κάτι, για κάποιον, είναι αυτή που του φέρνει την πίστη. Οι άνθρωποι πιστεύουν γιατί δεν γνωρίζουν. Δεν τους μένει τίποτε άλλο να κάνουν. Κάποιοι πιστεύουν πως ο Θεός δεν υπάρχει. Καλά κάνουν, αλλά μήπως αυτό είναι μια αυταπάτη ; Θέλω να πω δηλ. πως επειδή δεν γνωρίζουν τον Θεό, πιστεύουν πως δεν υπάρχει. Το ίδιο όμως κάνουν και αυτοί που πιστεύουν πως υπάρχει. Πάλι δεν γνωρίζουν τον Θεό, αλλά πιστεύουν πως υπάρχει. Η κύρια προέλευση της πίστης (είτε ότι υπάρχει, είτε όχι) είναι η ίδια : η άγνοια. Συνεπώς, και ο ένας και ο άλλος, δεν γνωρίζουν. Απλά ο ένας πιστεύει, ο άλλος όχι. Δεν υπάρχει πρόβλημα για μένα σ' αυτό.

Αν ρωτάς εμένα, εγώ προσωπικά πιστεύω ότι υπάρχει Θεός αλλά είναι τόσο μάγκας που έχει καταφέρει να είναι ανύπαρκτος. Έτσι κάποιοι βλέπουν πως δεν υπάρχει (αλλά Αυτός γελάει μαζί τους γιατί υπάρχει) και κάποιοι βλέπουν πως υπάρχει (και πάλι Αυτός γελάει μαζί τους γιατί δεν υπάρχει). Και με αυτόν τον τρόπο μπερδεύει τους ανθρώπους. Και τους μεν και τους δε ...

14/08/2008, 09:24:17
quote:
Κατά την άποψή μου - και όπως έχουν γράψει και άλλοι συμμετέχοντες - πριν προβεί κάποιος στην ερώτηση "γιατί οι άθεοι θίγονται... κ.λπ." θα πρέπει πρώτα να αποτελεί ένα γεγονός ότι θίγονται. amalia

Το καλύτερο απ' όσα διάβασα.

14/08/2008, 09:27:25

Γι αυτό και εσύ φίλε zip που πιστεύεις πως είσαι ο θεός, χαμογελάς με όλους τους άλλους...
αστειεύομαι... καλωσόρισες στην κουβέντα μας..

Άρα το άγνωστο δίνει πιθανότητα και στις δύο περιπτώσεις,(υπάρχει-δεν υπαρχει) γιατί λοιπόν να αφήσεις κάποιους άλλους που γνωρίζουν ό,τι και εσύ να σε καθοδηγήσουν?
Γιατί πρέπει οπωσδήποτε να δώσεις ταυτότητα λοιπόν? και να μην μείνεις ανοιχτός σε αυτό που το άγνωστο σημαίνει πραγματικά?
Γιατί λοιπόν εφόσον εσύ που έχεις τις ίδιες πιθανότητες να έχεις δίκιο όσο και ένας άθεος και αφού αντιλαμβάνεσαι το άγνωστο δεν δέχεσαι πως υπάρχουν άνθρωποι που δεν πιστεύουν στο θείο ακριβώς με το ίδιο σκεπτικό όπως εσύ πιστεύεις σε αυτό?
Είναι επιλογή σου να πιστεύεις ό,τι θέλεις αλλά εγώ οφείλω να σε προειδοποιήσω πως πραγματικά υπάρχουν άνθρωποι που δεν πιστεύουν
Και καλό είναι να μην προσπερνάμε αυτά που μας λένε οι συνάνθρωποί μας, αλήθεια εσένα τί σε κάνει να πιστεύεις πως οι δηλώσεις των όσων δεν πιστεύουν κάπου δεν είναι αληθινές? Πού αποσκοπεί αυτό, νομίζεις?

Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....

S I M O R I L .......

Edited by - simori on 14/08/2008 09:29:43

14/08/2008, 09:42:29
quote:
keraynos:
Δεν το κατάλαβα αυτό, δηλαδή ευρωπαίε όποιος είναι Άθεος είναι ανήθικος και ασυνείδητος;Νομίζεις ότι επειδή δεν δίνει λόγο κάποιος στο Θεό η στον διάβολο όπως λες, δεν έχει να δώσει λόγο πουθενά;
Λάθος φίλε μου!Υπάρχει κάτι στον άνθρωπο που ονομάζεται ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ, κατ επέκταση, υπάρχει ο ΑΥΤΟΣΕΒΑΣΜΟΣ, υπάρχει ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ προς το ταίρι σου,και η ΑΓΑΠΗ που έχεις προς εκείνο(και όλα αυτά δεν τα έχουν μόνο οι ένθεοι ευρωπαίε).Έχει ο άνθρωπος να δώσει λόγο στον εαυτό του στη συνείδησή του.
Δεν χρειάζεται κάποιος την μετά θάνατο τιμωρία η επιβράβευση για να είναι σωστός σαν άνθρωπος απέναντι στον εαυτό του και τους άλλους, απεναντίας αν κάποιος έχει τον φόβο της τιμωρίας σαν οδηγό δεν είναι σωστός επειδή το θέλει ο ίδιος αλλά επειδή φοβάται.

Και συνοψίζω όποιος είναι Άθεος δεν σημαίνει ότι αν του "κουνηθεί" κάποιος ή κάποια, κούκλος ή κούκλα ότι θα ορμήσει από πίσω του σαν ζώο, σαν λιγούρης ή σαν στερημένος. Έλεος πια!!!Και ας σταματήσει επιτέλους εδώ όλο αυτο το off topic σκηνικό!

Οι Άθεοι δεν θίγονται αν τους πεις Άθεους, αν όμως τους θεωρείς ανήθικους μόνο και μόνο επειδη είναι Άθεοι, ναι θίγονται(εγώ έχω θιχτεί από την "χαριτωμένη" συζήτηση για τους κούκλους και τις κούκλες και τα κουνήματα).

Ποιος σου είπε ότι τους θεωρώ ανήθικους?...........μην προτρέχεις γιατί θα σε βάλω μέσα στην παγίδα όπως θα κάνω με τη φίλη τη simori, παρακάτω........δεδομένου όμως ότι είμαι υποχρεωμένος απέναντί σου και θα σε χρειαστώ σε λίγο καιρό πάλι με τη φωτό(χαριτολογώντας τα λέω),.......θα προσπεράσω τον άδικο συνειρμό σου και επομένως και τέτοιο (άδικο συμπέρασμα), απλά να προσπαθείς να διαβάζεις ποιο καλά τους διαλόγους και πολύ περισσότερο να βλέπεις που μπορεί να πάει ο άλλος τη βαλίτσα, όπως ακριβώς μπορεί και κάνει ο elo!............μη θίγεσαι λοιπόν απλά να σκέφτεσαι περισσότερο.....
quote:
simori:
Φίλε europaios2 αν και αυτό δεν είναι απάντηση, αλλά με βάζεις στον πειρασμό να σου απαντήσω....

φίλε elo, όπως βλέπεις δεν είσαι το μόνο θύμα, αναρωτιέμαι ποιός ο ρόλος του στην χριστιανοσύνη??? Φίλε europaios2, δεν μας τα λες καλά...!!!

Φυσικά και είναι απάντηση. Απάντηση είναι ότι πορεύεται προς το στόχο......και εγώ στόχευσα......
-Είδες που τελικά ενέδωσες σε αυτόν τον πειρασμό? ......έστω και εάν δεν είναι!!!!
-Ο elo θα μπορούσε να γίνει θύμα αλλά ξέφυγε από το θύτη!!!
-Το ρόλο μου στην Χριστιανοσύνη θα τον κρίνει στο τέλος ο Κύριος, το ότι δηλώνω Χριστιανός αυτό δε σημαίνει ότι και είμαι......οι πράξεις μου θα το δείξουν στο σύνολό τους, μέσα από το βιβλίο της ζωής μου όταν αυτό κλείσει και κάτω πάντα από την κρίση των Δίκαιων Κριτών.
quote:
simori:
Λοιπόν φίλε μου europaios2 θα σου απαντήσω, αν και ξαναλέω πως απάντηση δεν έχω πάρει από εσένα, εννοώ άμεση... αν και είναι φανερά μερικά πράγματα, δεν θέλω όμως να προτρέχω...
Λοιπόν, γκούχου γκούχου.. παίρνω το σοβαρό μου τώρα
Καταρχήν το σενάριο αυτό είναι επιστημονική φαντασία όπως το περιγράφεις αλλά αφού το θέλεις θα σου απαντήσω όπως το θέτεις "ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΔΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Ο ΘΕΟΣ Ο ΙΔΙΟΣ, ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΩ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΟΤΑΝ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΓΑΜΟ Ή ΣΤΗΝ ΣΧΕΣΗ, ΌΣΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ.. με άλλα λόγια, ο τρίτος, όποιος και αν είναι, δεν μπορεί να εισβάλλει όταν εσύ είσαι καλυμμένος μέσα σε μία σχέση, σαν άνθρωπος, σαν φύλο, σαν οντότητα, σαν πνευματική επαφή.. αλλά επειδή η απόλυτη ευτυχία δεν υπάρχει, γι αυτό, υπάρχει αυτό που λέμε, ΔΟΥΛΕΙΑ, δηλαδή, δουλεύουμε με την σχέση μας, με τον εαυτό μας για την εξέλιξη της σχέσης και την αρμονία της, σε όλα τα επίπεδα!!
Τί σημαίνει αυτό? Πως δεν χρειάζομαι κανέναν θεό ή διάβολο για να διεκδικώ την προσωπική μου ευτυχία ως οντότητα, συμπεριλαμβανομένου και του σεξ!! Αν δεν κάνεις σεξ δεν είσαι ευτυχισμένος, αν πάλι μία σχέση είναι μόνο σεξ, πάλι δεν είσαι ευτυχισμένος...
Όπως βλέπεις ο γάμος δεν είναι μόνον οικογένεια!! Αν νυμφεύεσαι μόνο γι αυτόν τον λόγο, ή για το κοινωνικό ή οικονομικό πρεστίζ, με μαθηματική ακρίβεια πας για διαζύγιο ή για το κέρατο!!! Εκτός και αν είσαι μονοδιάστατος άνθρωπος αλλά και πάλι ποιός σου βεβαιώνει πως και ο άλλος θα είναι όπως και εσύ?
Αν τώρα ήμουν δυστυχής μέσα στην σχέση ή γάμο και εφόσον θα είχα δουλέψει με αυτήν αλλά χωρίς αποτέλεσμα, θα χώριζα... αν για τον οποιοδήποτε λόγο δεν θα μπορούσα να χωρίσω, αν και δεν μπορώ να φανταστώ κάποιον, θα ήμουν ειλικρινής, ίσως πριν καν "κερατώσω" τον άλλον....

Λοιπόν??

Αγαπητή simori και keraynos, η όλη φάση ξεκίνησε σε έναν διάλογο που είχα με τον αγαπητό elo.......κατόπιν ερεθίσματος από τον trexagireve!

<<trexagireve:
Άρα κανείς δεν αρνείται τον εαυτό
του, αφού πίστη είναι να πιστεύεις ότι θα σου τύχει
μια άλλη ζωή που θα σου αξίζει καλύτερα από ότι η τωρινή..

elo:
"Αυτό είναι ένα κομμάτι που πάντα διαφωνούσα .
Πίστη είναι το να μην περιμένεις να δώσεις για να πάρεις, δηλαδή η καλύτερη ζωή είναι αυτό που θα «χτίσεις» εδώ κάτω στο τώρα και για εσένα αλλά και για όλους και όχι το επουράνιο η ανταμοιβή που προσφέρει η κάθε Χ θρησκεία

europaios2:
Διαφωνώ αγαπητέ μου, βάζεις στο ίδιο καλάθι το γήινο κτίσιμο με το επουράνιο! Στο γήινο σαφώς και δεν περιμένεις κάτι! στο επουράνιο περιμένεις αλλιώς δε θα είχε νόημα η προσπάθεια για αυτό!
Να σου φέρω ένα παράδειγμα!.....
>>

Και εν συνεχεία είχαμε τή γνωστή συνέχεια.........
Εγώ είχα έναν τέτοιο πειρασμό να αντιμετωπίσω......ήταν πολύ μεγάλη η πρόκληση και σε εκείνη τη φάση εάν ήμουν άθεος φυσικά και θα είχα ενδώσει.
Γιατί το λέω αυτό!!......δεν κάνεις κανά κακό!!! δε βλάπτεις τον η τη σύντροφο αυτό θα συνέβαινε μόνο εάν το μάθαινε και στη συγκεκριμένη φάση αυτό δε θα συνέβαινε. Μετά από 10ετή σχέση μου με τη σύζυγο όσο και να ναι το ξένο είναι ποιο γλυκό! Σε συνδυασμό ότι απέναντί μου δεν είχα απλά κάτι ξένο αλλά μια λιχουδιά!!!!!!!! ο μοναδικός λόγος που έστριψα και γρήγορα, ήταν η θρησκεία μου!

Και εδώ ακριβώς αυτό που δήλωσε ο trexagireve:
"Άρα κανείς δεν αρνείται τον εαυτό
του, αφού πίστη είναι να πιστεύεις ότι θα σου τύχει
μια άλλη ζωή που θα σου αξίζει καλύτερα από ότι η τωρινή..
"
έρχεται και παίρνει σάρκα και οστά!!!!!!

Δεν το κατάλαβα δηλαδή! που είναι το κακό εφόσον είσαι άθεος να ενδώσεις σε έναν τέτοιο πειρασμό? και γιατί ή μάλλον από πότε μια σαρκική απόλαυση που δε θα βλάψει κανέναν παρά μόνο θα ωφελήσει ως τέτοια είναι απαγορευμένη για έναν άθεο?

Γιατί είναι ανήθικο? Ποιον έβλαψες? χτύπησες κανέναν? έπαψες να αγαπάς τον ή τη σύντροφο σου? έπαψες να τη σέβεσαι? έπαψες να νοιάζεσαι για αυτήν? έπαψες να ενδιαφέρεσαι για την οικογένειά σου? της ή του δημιούργησες κάποιο πρόβλημα? τον έβλαψες ηθικά? σε ποιον δημιούργησες πρόβλήμα? ποιον καταπίεσες? ποιον ή ποια ενόχλησες? ποιον-ποια στεναχώρησες? Δε δικαιούσαι μια σαρκική απόλαυση όταν κανένας δε θα βγει ζημιωμένος-η από αυτήν?
Θα μου πεις ναι αλλά ο-η σύντροφος δεν τη γνωρίζουν και έτσι τους κοροϊδεύεις!!! .............θα σου πως αφού κανείς δε θα το μάθει ας είναι το μυστικό μου!!!!! δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι παρά μόνο το ότι ο πρωταγωνιστής θα ζήσει πολύ όμορφες στιγμές, δε θα χαλάσει το γάμο του.........γιατί λοιπόν όχι? δε θα πάψει να την αγαπά και να τον ή την νοιάζεται!!!

Ας έρθουμε όμως τώρα σε σένα αγαπητή simori!......
Έχουμε λοιπόν και λέμε με την απάντησή σου εγώ, αλλά και όλοι μας βλέπουμε ότι μπροστά μας έχουμε έναν άνθρωπο όχι απλά ηθικό! αλλά ίσως τον ή την αρχηγό της ηθικής!!!!!! άρα είναι δεδομένο ότι με τέτοιο τίτλο που επάξια έχεις σίγουρα και θα τον υπερασπίζεις συνεχώς!
Τι εννοώ? Το εξής...........με τέτοια ηθική που διακατέχεσαι σίγουρα αυτή θα είναι και στο διηνεκές, δεν είσαι σήμερα και όχι αύριο!!!!! Είσαι μια ηθική «με όλη τη σημασία ύπαρξη», αρκεί να το αποδεικνύεις αυτό συνεχώς!!!!!!!! αλλιώς δε θα είσαι παρά μια υποκρίτρια.
Και φυσικά ο ηθικός είναι παντού ηθικός!!!! γιατί η ηθική δε γνωρίζει "σύννοια" αυτό σημαίνει ότι στους διαλόγους του δε θίγει κανέναν δεν προκαλεί βλάβη "ηθική σε κανέναν" είναι ιδιαίτερα προσεκτικός και πάντα με ένα χαμόγελο........ίδωμεν...............

quote:
PREDATOR:
Φιλε Ευρωπαιε...
τι εχουμε να "χασουμε" εμεις που πιστευουμε αν καποιοι ειναι αθεοι? ποιον ενοχλουνε οι ανθρωποι? Επιλογη τους δεν ειναι? απορια της "Ελευθερης Βουλησης" δεν ειναι?

εχεις κατι να κερδισεις αν τους κανεις να πιστεψουν "εστω σε κατι"?

Σίγουρα και εάν τους κάνω να πιστέψουν θα έχω κάτι κερδίσει (παρόλο που δε θα το γνωρίζω εγώ), αφού "έτσι όπως εσύ το θέτεις η αιτία θα είμαι εγώ" άρα έστω και υπό αυτήν την έμμεση προσφορά (αφού η άμεση είναι οι δικές μας πράξεις) θα έχω συμβάλει ώστε κάποιος να δει με άλλο μάτι τη διδασκαλία του Κυρίου!
Δε με ενοχλεί εάν κάποιος είναι άθεος ή Μουσουλμάνος!!!!! από που το συμπέρανες αυτό???????????????????????????
Με ενοχλεί όταν αυτός ο κάποιος επιτίθεται με συκοφαντία και όχι με θρησκευτικό διάλογο στη θρησκεία μου!!!! όταν επιτίθεται στους πιστούς με ειρωνεία και χλευασμό.......τότε θα εισπράξει πάνω κάτω το ίδιο νόμισα..........

Edited by - europaios2 on 14/08/2008 09:46:04