- Ελλάδα - Μυστήρια (Εγχειρήσεις πριν από 2000 χρόνια) - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
quote:
Άρα το άγνωστο δίνει πιθανότητα και στις δύο περιπτώσεις,(υπάρχει-δεν υπαρχει) γιατί λοιπόν να αφήσεις κάποιους άλλους που γνωρίζουν ό,τι και εσύ να σε καθοδηγήσουν?
Πως προκύπτει η καθοδήγηση ; Προσωπικά, για μένα, δεν τίθεται τέτοιο θέμα. (αν η ερώτηση είναι ρητορική, σωστά, έχεις δίκιο, γιατί να το κάνεις ;)
quote:
Γιατί πρέπει οπωσδήποτε να δώσεις ταυτότητα λοιπόν?
Και πάλι, αν ρωτάς ρητορικά, σωστά, δεν χρειάζεται να δώσεις ταυτότητα. Τις περισσότερες φορές το κάνουμε από ανασφάλεια.
quote:
και να μην μείνεις ανοιχτός σε αυτό που το άγνωστο σημαίνει πραγματικά?
Και πάλι δεν διαφωνώ, όμως πολλοί θα σε ρωτήσουν τι σημαίνει πραγματικά το άγνωστο.
quote:
Γιατί λοιπόν εφόσον εσύ που έχεις τις ίδιες πιθανότητες να έχεις δίκιο όσο και ένας άθεος και αφού αντιλαμβάνεσαι το άγνωστο δεν δέχεσαι πως υπάρχουν άνθρωποι που δεν πιστεύουν στο θείο ακριβώς με το ίδιο σκεπτικό όπως εσύ πιστεύεις σε αυτό?
Εξαρτάται τι εννοείς "θείο".
quote:
Είναι επιλογή σου να πιστεύεις ό,τι θέλεις αλλά εγώ οφείλω να σε προειδοποιήσω πως πραγματικά υπάρχουν άνθρωποι που δεν πιστεύουν
Οk, θα το έχω υπ' όψην μου.
quote:
Και καλό είναι να μην προσπερνάμε αυτά που μας λένε οι συνάνθρωποί μας, αλήθεια εσένα τί σε κάνει να πιστεύεις πως οι δηλώσεις των όσων δεν πιστεύουν κάπου δεν είναι αληθινές?
Αυτό που είπα και πριν. Κανένας δεν τα ξέρει όλα. Συνεπώς, για κάποιο θέμα ακόμη κι αυτοί οι άνθρωποι θα δηλώσουν άγνοια. Η άγνοια υποθάλπτει μια πίστη. Αυτή η πίστη δεν είναι απαραίτητο να αναφέρεται σε κάποιο "θείο". Μπορεί να αναφέρεται σε κάτι άλλο. Σε μια ποδοσφαιρική ομάδα π.χ - δεν το λέω για αστείο, σοβαρολογώ. Αυτή η ομάδα π.χ μπορεί να γίνει ο Θεός τους. Συνεπώς, κάπου πιστεύουν, δεν είναι ά-θεοι. Άθρησκοι ναι, άθεοι όχι. Έτσι νομίζω.
quote:
Πού αποσκοπεί αυτό, νομίζεις?
Δεν νομίζω πως αποσκοπεί κάπου. Απλά, δεν γνωρίζουν τι λένε. Αν καθήσουν και το ψάξουν παραπάνω, νομίζω θα δουν κάποια πράγματα. Θα δουν κατ' αρχήν ποιον νομίζουν για Θεό τους. Και αυτό μπορεί να είναι οτιδήποτε. Είναι πολύ εύκολο να θεοποιήσεις κάποιον ή κάτι. Θα βρουν έναν μικρό θεούλη μέσα τους. Αν πιστεύουν σ' αυτόν, τότε αμέσως καταρίπτεται η έννοια του "άθεου".
αποτελούν τμήμα της πίστης σε Θεό, αλλά ακαθόριστα
και με τρόπο που φέρνει προς ειδωλολατρεία,περισσότερο,
παρά προς θρησκεία.
Δεν αποτελούν τυπικό καμιάς θρησκείας, αλλά τις πιστεύουν
συχνά οι πιστοί, κάθε δόγματος και θεοληψίας. Αυτό
γράφτηκε γιατίπολλοί είναι ένθεοι και δηλώνουν αθεοι...
Φίλε άθεε, κρίμα να μην μπορείς να αρθρώσεις λόγο και
αρκείσαι στις ειρωνίες. Δεν σε κολακεύει...
quote:
Σίγουρα και εάν τους κάνω να πιστέψουν θα έχω κάτι κερδίσει (παρόλο που δε θα το γνωρίζω εγώ), αφού "έτσι όπως εσύ το θέτεις η αιτία θα είμαι εγώ" άρα έστω και υπό αυτήν την έμμεση προσφορά (αφού η άμεση είναι οι δικές μας πράξεις) θα έχω συμβάλει ώστε κάποιος να δει με άλλο μάτι τη διδασκαλία του Κυρίου!
Δε με ενοχλεί εάν κάποιος είναι άθεος ή Μουσουλμάνος!!!!! από που το συμπέρανες αυτό???????????????????????????
Με ενοχλεί όταν αυτός ο κάποιος επιτίθεται με συκοφαντία και όχι με θρησκευτικό διάλογο στη θρησκεία μου!!!! όταν επιτίθεται στους πιστούς με ειρωνεία και χλευασμό.......τότε θα εισπράξει πάνω κάτω το ίδιο νόμισα..........
"Μηνύστε με, μηνύστε με σε δίκες ξεφτιλίστε με"
Edited by - europaios2 on 14/08/2008 09:46:04
νομιζω οτι το αντιμετωπιζεις λαθος!
Απο την στιγμη που εσυ, οπως παρατηρεις, δεν νοιωθεις οτι μπορεις να κανεις διαλογο με τους, οπως αποκαλουνται "αθεους", τοτε μην δινεις σημασια!
Αφου το μονο που θα εισπραττεις (κατα την γνωμη σου) ειναι προσβολες!
Ειπαμε... το "οφθαλμον αντι οφθαλμου" δεν ειναι ο σωστος τροπος!
Παντως, δεν ειναι και λιγα τα οσα ειπες σε καποιους... ισως λιγοτερα απο αλλα μελη... αμα θες να φανεις "ανωτερος" απο θεμα συμπεριφορας στην σωστα εκφρασμενη αποψη του αντι-λογου σου, τοτε θα πρεπει να το δειξεις με διαφορετικο τροπο!
Εγω δεν προκαλω κανεναν απο τους αθεους, και δεν νομιζω οτι ενοχλουμαι με την αποψη τους... απο την στιγμη που εγω Πιστευω, δεν εχει σημασια για εμενα τι σκεφτεται ο αλλος! Αρκει να μην τον προκαλεσω εγω, ωστε να μου "αντεπιτεθει" και ξεκινησουμε ενα αισχρο διαλογο, που μετα θα το μετανοιωσουμε για οσα ειπαμε!
Δεν θυμασε που αρχικα ειχαμε εναν "αντιλογο" σε αλλο θεμα που προκληθηκε απο αλλο μελος και καταληξαμε σε "συμφιλιωση"?
Ετσι δεν ειναι πιο ωραια?

quote:
PREDATOR:
νομιζω οτι το αντιμετωπιζεις λαθος!Απο την στιγμη που εσυ, οπως παρατηρεις, δεν νοιωθεις οτι μπορεις να κανεις διαλογο με τους, οπως αποκαλουνται "αθεους", τοτε μην δινεις σημασια!
Αφου το μονο που θα εισπραττεις (κατα την γνωμη σου) ειναι προσβολες!
Ειπαμε... το "οφθαλμον αντι οφθαλμου" δεν ειναι ο σωστος τροπος!
Παντως, δεν ειναι και λιγα τα οσα ειπες σε καποιους... ισως λιγοτερα απο αλλα μελη... αμα θες να φανεις "ανωτερος" απο θεμα συμπεριφορας στην σωστα εκφρασμενη αποψη του αντι-λογου σου, τοτε θα πρεπει να το δειξεις με διαφορετικο τροπο!
Εγω δεν προκαλω κανεναν απο τους αθεους, και δεν νομιζω οτι ενοχλουμαι με την αποψη τους... απο την στιγμη που εγω Πιστευω, δεν εχει σημασια για εμενα τι σκεφτεται ο αλλος! Αρκει να μην τον προκαλεσω εγω, ωστε να μου "αντεπιτεθει" και ξεκινησουμε ενα αισχρο διαλογο, που μετα θα το μετανοιωσουμε για οσα ειπαμε!
Δεν θυμασε που αρχικα ειχαμε εναν "αντιλογο" σε αλλο θεμα που προκληθηκε απο αλλο μελος και καταληξαμε σε "συμφιλιωση"?
Ετσι δεν ειναι πιο ωραια?
Ωραία είναι αυτά που λες, αλλά για μένα ανήκουν στη διάθεση των Χριστιανομάχων?! η δική μου διάθεση εξαρτάται από αυτούς........εσύ μην προκαλείς εγώ θα απαντώ όπως τους αρμόζει.....

"Μηνύστε με, μηνύστε με σε δίκες ξεφτιλίστε με"
quote:
Γιατί είναι ανήθικο? Ποιον έβλαψες? χτύπησες κανέναν? έπαψες να αγαπάς τον ή τη σύντροφο σου? έπαψες να τη σέβεσαι? έπαψες να νοιάζεσαι για αυτήν? έπαψες να ενδιαφέρεσαι για την οικογένειά σου? της ή του δημιούργησες κάποιο πρόβλημα? τον έβλαψες ηθικά? σε ποιον δημιούργησες πρόβλήμα? ποιον καταπίεσες? ποιον ή ποια ενόχλησες? ποιον-ποια στεναχώρησες? Δε δικαιούσαι μια σαρκική απόλαυση όταν κανένας δε θα βγει ζημιωμένος-η από αυτήν?
Θα μου πεις ναι αλλά ο-η σύντροφος δεν τη γνωρίζουν και έτσι τους κοροϊδεύεις!!! .............θα σου πως αφού κανείς δε θα το μάθει ας είναι το μυστικό μου!!!!! δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι παρά μόνο το ότι ο πρωταγωνιστής θα ζήσει πολύ όμορφες στιγμές, δε θα χαλάσει το γάμο του.........γιατί λοιπόν όχι? δε θα πάψει να την αγαπά και να τον ή την νοιάζεται!!!
Θα κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου και θα σε ρωτήσω: Τότε λοιπόν ποιός ο λόγος να υπερασπίζεσαι κάτι που δεν πιστεύεις πως είναι ανήθικο? Και γιατί πιστεύεις πως ο ΛΟΓΟΣ του θεού που εσύ πιστεύεις, το απαγορεύει? βλέπε εντολή "ου μοιχεύσεις"?
quote:
Ας έρθουμε όμως τώρα σε σένα αγαπητή simori!......
Έχουμε λοιπόν και λέμε με την απάντησή σου εγώ, αλλά και όλοι μας βλέπουμε ότι μπροστά μας έχουμε έναν άνθρωπο όχι απλά ηθικό! αλλά ίσως τον ή την αρχηγό της ηθικής!!!!!! άρα είναι δεδομένο ότι με τέτοιο τίτλο που επάξια έχεις σίγουρα και θα τον υπερασπίζεις συνεχώς!
Τι εννοώ? Το εξής...........με τέτοια ηθική που διακατέχεσαι σίγουρα αυτή θα είναι και στο διηνεκές, δεν είσαι σήμερα και όχι αύριο!!!!! Είσαι μια ηθική «με όλη τη σημασία ύπαρξη», αρκεί να το αποδεικνύεις αυτό συνεχώς!!!!!!!! αλλιώς δε θα είσαι παρά μια υποκρίτρια.
Και φυσικά ο ηθικός είναι παντού ηθικός!!!! γιατί η ηθική δε γνωρίζει "σύννοια" αυτό σημαίνει ότι στους διαλόγους του δε θίγει κανέναν δεν προκαλεί βλάβη "ηθική σε κανέναν" είναι ιδιαίτερα προσεκτικός και πάντα με ένα χαμόγελο........ίδωμεν...............
Αγαπητέ μου φίλε europaios2 δεν πιστεύω στην ηθική, δεν είμαι καθόλου ηθικός άνθρωπος, δεν κάνω ή κάνω πράγματα επειδή απλά τα θεωρώ ηθικά ή ανήθικα...είναι καθαρά θέμα σκέψης, έχεις λάθος να πιστεύεις πως η κάθε πράξη σου δεν σε καθορίζει, έστω και αν δεν υπάρχει πιθανότητα να αποκαλυφθεί από κάποιον... σου είπα και νωρίτερα πως έχω λόγο, διάβασέ με καλύτερα..
quote:
Τί σημαίνει αυτό? Πως δεν χρειάζομαι κανέναν θεό ή διάβολο για να διεκδικώ την προσωπική μου ευτυχία ως οντότητα,
Προσωπικά δεν πιστεύω στην παραπάνω εντολή, ο κάθε άνθρωπος είναι ελεύθερος να πιστεύει ό,τι θέλει... δεν ξέρω αν το "μονογαμικό" μοντέλο είναι το καλύτερο που θα μπορούσε αλλά πιστεύω πως ο τρόπος για να λειτουργήσει καλύτερα ως προς τον εαυτό, και ως αλληλοσυμπληρωματικότητα, είναι αυτός..
Όλα τα μοντέλα διέπονται από κάποιους νόμους (κάποιους κοινούς και κάποιους διαφορετικούς) από εκεί πηγάζουν συναισθήματα και συνείδηση, κατά την άποψή μου πάντα..
Τρέχαγύρευε δεν πιστεύω στις προλήψεις ούτε στις δεισιδαιμονίες αλλά σίγουρα έχουν την αξία τους σε λαογραφικό επίπεδο...
zip το άγνωστο είναι το άγνωστο
Η καθοδήγηση προκύπτει όταν θα πρέπει να ακολουθήσεις τους χριστιανούς ή τους μουσουλμάνους, σαν παράδειγμα το αναφέρω...
Δεν έχουν όλοι την ανασφάλεια που αναφέρεις
quote:
Η άγνοια υποθάλπτει μια πίστη
Δεν υποθάλπτει καμία πίστη, αυτά προάγονται από το ανθρώπινο στοιχείο..
quote:
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Είναι επιλογή σου να πιστεύεις ό,τι θέλεις αλλά εγώ οφείλω να σε προειδοποιήσω πως πραγματικά υπάρχουν άνθρωποι που δεν πιστεύουν
--------------------------------------------------------------------------------
Οk, θα το έχω υπ' όψην μου.
Σκοπός δεν ήταν να ειρωνευτώ... ελπίζω να ήταν κατανοητό..
Αγαπητέ zip δεν μιλάμε για ποδόσφαιρο αλλά για το θείο.. το ποδόσφαιρο για κάποιους είναι θρησκεία αλλά όχι θεϊκό στοιχείο, αυτό το κατανοούν και οι ίδιοι...
Άυτός ο μικρός θεούλης που λες μπορεί να είναι ο ίδιος ο αθεϊσμός, τί σημαίνει λοιπόν? πως αυτόματα πιστεύουν στον θεό?
Θεό μπορεί να λέω έναν ηθοποιό για παράδειγμα, τι μπορεί να σημαίνει εκτός από το γεγονός πως μπορεί να είναι εκπληκτικός ηθοποιός ή ενας πολύ ωραίος άντρας ή γυναίκα?
Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....
S I M O R I L .......
Πολλοί -δογματικά σκεπτόμενοι- πιστεύουν στην ύπαρξη αυτών των εννοιών και πολλοί όχι.Καθήκον μας είναι να σεβόμαστε τις αντιλήψεις των άλλων και να μην τις προσβάλουμε.
Ο φανατικός δογματισμός, πάντα ξεφεύγει από την λογική και την αλήθεια.Δηλώνω άθεος και όταν σε συζητήσεις φανερώνω την θέση μου αυτή, δέχομαι επικρίσεις σαν να στερούμαι ηθικών αξιών, πράγμα που θεωρώ λάθος, διότι η ηθική και η σωστή κρίση δεν είναι μονοπώλειο ούτε των πιστών αλλά ούτε και των άθεων.
Μπορεί να μην συμφωνώ με την γνώμη πολλών, αλλά δεν θα πάψω να υποστηρίζω το δικαίωμα να λένε την γνώμη τους και αυτοί που δεν συμφωνούν με την δική μου, όπως είχε πεί και ο Βολταίρος.