- Κυκλοθυμική διαταραχή - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
Με λίγα λόγια να σας εξηγήσω πάνω κάτω τι έχω για να μπορείτε να συμμετέχετε αν θέλετε φυσικά στην κουβέντα.
Λοιπόν εκεί που όλα πηγαίνουν καλά ξαφνικά με πιάνει μια ανεξήγητη τάση για υπνηλία.
Δεν θέλω να επικοινωνήσω με κανέναν.
Είμαι όλη μέρα ξαπλωμένος στο κρεβάτι μου και δεν κάνω τίποτα άλλο εκτός απ' το να κοιμάμαι.
Εκείνες τις μέρες περίπου μια εβδομάδα νιώθω πως δεν μπορώ να μιλήσω με κανέναν, δεν μπορώ να διαβάσω, να συγκεντρωθώ, να ξεχωρίσω τι είναι χαρά και τι λύπη...
Μου είναι αδιάφορο αν ακούσω κάποιον να κλαίει, κάποιον να με βρίζει, κάποιον να φωνάζει, κάποιον να μπαίνει στο σπίτι, κάποιον να μου μιλάω...
Δεν έχω διάθεση να κάνω τίποτα και χάνω την όρεξη για ζωή.
Μετα ξαφνικά όπως έρχεται έτσι φεύγει...
Τότε όλα αλλάζουν...
Αρχίζω να συμπεριφέρομαι φυσιολογικά...
Όπως καταλαβαίνετε αυτό μου κοστίζει πολύ....
Εκτός τη ψυχολογική κούραση που νιώθω μου δημιουργεί προβλήματα στις σχέσεις μου με τους άλλους...Δεν μπορώ να προγραμματίσω κάτι όταν ξέρω ότι τότε μπορεί να μην είμαι καλά...
Επι πλέον ενώ είμαι άριστος μαθητής αυτή η διαταραχή είχε σαν αποτέλεσμα να χάσω μια σχολική χρονιά κι ακόμη δεν έχω συνέλθει πλήρως...
Ο μόνος λόγος που δεν έχω αυτοκτονήσει μέχρι τώρα είναι γιατί αυτοί που με αγαπούν και είναι δίπλα μου θα πεθάνουν και αυτοί μαζί μου και αυτό δεν σωστό.
Εγώ έχω το πρόβλημα όχι αυτοί...
Θεωρώ πως θα με βοηθούσε πάρα πολύ να μιλήσω με άτομα που αντιμετωπίζουν κάποιου είδους ψυχικά προβλήματα ή με άτομα που κρίνουν πως μπορούν να κατανοήσουν την απελπιστική κατάσταση στην οποία βρίσκομαι ώστε να συμμετάσχουν σε μια τέτοια συζήτηση...
Και αν μπορείτε να προτείνετε κάποιον που μπορεί να βοηθήσει ευχαρίστως να το κάνετε...
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και εύχομαι να μου δώσετε δύναμη και κουράγιο για να συνεχίσω....
Φωνές, αλαλαγμοί, χαρές
ενθουσιασμοί, ζητωκραυγές!
Και ποιος τολμάει να τους πει
πως νίκησαν οι δύσμοιροι
τρέχοντας στον ανεμπόδιστο δρόμο της κατηφόρας...
Χρ. Κατσιγιάννης
Κατά τη γνώμη μου είναι φάση της Εφηβείας, την πέρασα κι εγώ οταν ήμουν 16 χρονών, όπως και πολλοί άλλοι. Μην ανησυχείς, θα περάσει.

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
Αλλά δεν έχει νόημα να φταίει η εφηβεία για ότι μας συμβαίνει στην εφηβεία...Τι λες;;
Δεν μπορεί κάθετι που γίνεται να λέμε φταίει η εφηβεία..
Δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό και φυσικά ούτε και να το αποδεκτώ...
Φωνές, αλαλαγμοί, χαρές
πως νίκησαν οι δύσμοιροι
Χρ. Κατσιγιάννης
Κατά τη διάρκεια της εφηβείας αναπτύσσεται ο συναισθηματικός φορέας του ανθρώπου (αστρικό σώμα) με αποτέλεσμα να έχουμε συναισθηματικές και ψυχολογικές διαταραχές. Πού είναι το περίεργο?

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
quote:
Κατά τη διάρκεια της εφηβείας αναπτύσσεται ο συναισθηματικός φορέας του ανθρώπου (αστρικό σώμα) με αποτέλεσμα να έχουμε συναισθηματικές και ψυχολογικές διαταραχές.
Gretel, τι είναι το "αστρικό σώμα"?
Φιλικά,
Deva Parinito
Edited by - Deva_Parinito on 20/06/2005 18:20:43
Μήπως το φαινόμενο αυτό, δηλαδή το να εισέρχεσαι σε αυτή τη βασανιστική κατάσταση, είναι αποτέλεσμα κάποιας σύγκρουσης με κάποιο άτομο από το κοντινό σου περιβάλλον ή με τρίτους;;
***Κράτα γερά!!
![]()
Φιλικά όπως πάντα
Φίλε Laryp καταρχάς την "αυτοκτονία" βγάλτη από το μυαλό σου.
Υπάρχουν κάποια σοβαρά προβλήματα που φαίνονται ανυπέρβλητα όμως κανένα από αυτά δεν είναι άλυτο.Για όλα υπάρχει λύση.
Αυτά τα διαστήματα "απάθειας" έρχονται περιοδικά ή τυχαία?Από τη στιγμή που επανέρχεσαι στον κανονικό ρυθμό πόσες ημέρες περνούν για να επανέλθει η υπνηλία?
Ο ψυχίατρος σου συνέστησε κάποια θεραπεία και αν ναί είδες κάποια θετικά αποτέλεσματα?
Αναμφίβολα η φάση της εφηβείας ευθύνεται για πολλές ακραίες μεταβολές στην ψυχοσύνθεση. Ωστόσο έχεις δίκιο όταν λες ότι "δεν μπορούμε να κατηγορούμε για τα πάντα".
Όσο για την τάξη που έχασες μην το σκέφτεσαι,σιγά το πράμα!
Και κάτι άλλο.Θα σου ακουστεί κουλό αλλά μπορείς να μου πεις την ημερομηνία γέννησής σου?
Ρε Deva εδώ βρήκες να θέσεις τις απορίες σου??
Cheer up..worst is yet to come
Φιλέ Ψηλέ το η κατάσταση αυτή ήρθε τυχαία ένα πρωί ενώ όλα κυλούσαν ομαλώς και δεν είχα πρόβλημα με τίποτα και κανέναν
Φίλε Κοστ τα διαστήματα αυτά έρχονται περιοδικά και τυχαία.Δηλαδή για 15 μέρες περίπου είμαι μια χαρά και μέτα για μια βδομάδα γίνομαι χάλια.
Ο ψυχίατρος μου έδωσε κάποια χάπια τα οποία τα πέρνω περισσότερο από 1 χρόνο αλλά γιατρεία γιοκ....
Σίγουρα η εφηβεία ευθύνεται για πολλές ψυχοσωματικές μεταβολές.
Αλλά το θεωρείτε λογικό να μου συμβαίνει αυτό χωρίς λόγο και αιτία μόνο και μόνο επειδή είμαι στην εφηβεία....
Όχι πείτε μου γιατί εγώ το θεωρώ εντελώς παράλογο...
Φωνές, αλαλαγμοί, χαρές
πως νίκησαν οι δύσμοιροι
Χρ. Κατσιγιάννης
quote:
Ρε Deva εδώ βρήκες να θέσεις τις απορίες σου??
Edited by - Deva_Parinito on 20/06/2005 23:58:09
Γιατί να αυτοκτονήσεις?
Άλοι άνθρωποι έχουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης και δεν το βάζουν κάτω....
Σήκωσε το κεφάλι.
Είσαι δυνατός αφού το πρόβλημα το αντιμετοπίζεις και έχεις και κουράγιο αφού το ψάχνεις το θέμα....
Κοιτάξου σε ένα καθρεύτη κοιτάξου πραγματικά, κοίτα τα μάτια σου,είναι μάτια αδύναμου ανθρώπου που θα το βάλει κάτω χωρίς να πολεμήσει???
ΟΧΙ ΕΙΣΑΙ ΔΥΝΑΤΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙΣ
ΠΟΛΕΜΑ
Όλοι έχουμε προβλήματα αλλα είμαστε μαχητές και προετοιμαζόμαστε για τα ποιό δύσκολα που θα έρθουν.
Μήν αφήνεις το πρόβλημα να σου κουμαντάρει την ζωή, η ζωή είναι δική σου έισαι δυνατός και θα τα ξεπεράσεις όλα.

Είναι δύσκολο το μονοπάτι
Κατ'αρχήν νομίζω θα σε βοηθούσε να δεις αυτό το θέμα
www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=5933
Επίσης δεν ξέρω αν σου το συνέστησε και ο ψυχαναλυτής που συμβουλεύεσαι, αλλά καλό θα ήταν όταν παθαίνεις αυτό που λες να οδηγείς λίγο τη μνήμη σου προς τα πίσω, μέχρι τη στιγμή της αλλαγής. Πιθανόν να ανακαλύψεις ότι δεν ήταν τυχαία η αλλαγή της διάθεσής σου αλλά αποτέλεσμα κάποιας δυσάρεστης σκέψης που μπορεί να σε μπλοκάρισε, ή να σε οδήγησε σε ένα προσωρινό αδιέξοδο.
Μην το βάζεις κάτω φιλαράκο.
Αλλά άλλο να έχεις πρόβλημα επιβίωσης άρα έχεις κάποια αιτία κάποιο λόγο που να μην είσαι καλά και άλλο να μην έχεις τίποτα και όμως να είσαι χάλια......
Εγώ βλέπεις στην δεύτερη κατηγορία......
Δεν θέλησα να αυτοκτονήσω επειδή είμαι χάλια αλλά επειδή μου συβαίνει αυτό χωρίς λόγο και αυτό πίστεψέ με με τρελαίνει......
Ναι είμαι δυνατός έχω μάθει να παλεύω να αγωνίζομαι να πιστεύω....
Τι νόημα έχουν όλα αυτά αφού με πολεμάει ο εαυτός μου;
Αφού το μέσα μου δεν θέλει να ζήσει εγώ γιατί να θέλω;;;;;;;;
Δυστυχώς το πρόβλημα είτε το θέλω είτε όχι μου κουμαντάρει τη ζωή αφού κάθε 15 μέρες και για διάστημα δεν υπάρχω για τον κόσμο....
Θεωρούμαι νεκρός με τη θέλησή μου.....
Και αυτό όπως ίσως να καταβαίνεις με έχει εξαντλήσει.....
Δεν μπορείς να χάνεσαι από τον κόσμο για ένα διάστημα και μετά να τους λες γεια σας είμαι και πάλι εδώ και να προσποιείσαι πως δεν συμβαίνει τίποτε.....
Και αυτό να συβαίνει ξανά και ξανά.......
Δεν είμαι πια ερωτευμένος με τη ζωή......
Νιώθω να με έχει απορρίψει.....
Magene αν τα κατάφερνα να το κάνω θα ήταν η λύση του προβλήματος....
Το θέμα είναι πως όλα είναι εντάξει δεν υπάρχει τίποτα άσχημο...
Και αυτό είναι το παράλογο.....
Δεν συμφωνείς;;;;;;;
Φωνές, αλαλαγμοί, χαρές
πως νίκησαν οι δύσμοιροι
Χρ. Κατσιγιάννης
Οτι σου συμβαίνει είναι μάλλον εφηβικές συγκρούσεις σε συνδυασμό με τις έντονες ανησυχίες σου, την εξυπνάδα σου και την πρόωρη ωριμότητά σου. Μακάρι όλα τα παιδιά της ηλικίας σου να τα είχαν όλα αυτά.
Μάλλον δεν χρειάζεσαι ούτε ψυχαναλυτή, ούτε ψυχίατρο. Υπομονή μόνο για 1-2 χρόνια.
Είναι αλήθεια ότι πάρα πολλές φορές αισθάνομαι ωριμότερος από τους συνομήλικους μου και αυτό πίστεψέ με δεν με βοηθάει και πολύ...
Όσο για τον ψυχίατρο δεν πηγαίνω γιατί μου προσφέρει και πολλά όσο για να μην με πρήζουν οι γονείς μου...
Καταλαβαίνεις τώρα έχω που έχω τον πόνο μου δεν χρειάζομαι και κήρυγμα από πάνω....
Θα ήθελα να το πιστέψω αυτό που λες αλλά δεν βγάζει νόημα να περνάω ότι περνάω εξαιτίας του τρόπου που αντιλαμβάνομαι τα πράγματα....
Φωνές, αλαλαγμοί, χαρές
πως νίκησαν οι δύσμοιροι
Χρ. Κατσιγιάννης
Η εφηβεία μου ήταν...παράδεισος και κόλαση μαζί! Και ξέρεις τι μου την έσπαγε? Όταν μιλούσα στους δικούς μου μου έλεγαν "Εφηβεία είναι". Ε,εκεί οργίαζα "Ποια εφηβεία ρε γαμώτο?!!? όλα εκεί τα ρίχνουμε? Πριν 6-7 χρόνια η δικαιολογία ηταν είσα παιδί,τώρα είναι είσαι έφηβος,μετά θα είναι τακτοποιήσαι,μετά θα είναι περνάς κρίση του μεσήλικα και μετά ε είσαι γεροξούρας!" (Σας παραθέτω τα λόγια που έτρεχαν στο μυαλό μου τότε). Δεν μπορούσα,δεν ΗΘΕΛΑ να δεχτώ οτι κάτι τέτοιο συνέβαινε! Σας παρακαλώ,τα προβλήματά μου είναι μοναδικά και επώδυνα,μην μου τα ξεγράφετε όλα χάρην εφηβείας! Το παράξενο όμως είναι οτι περνώντας την εφηβεία σιγά -σιγά αυτά τα προβλήματα ξεπεράστηκαν και αντικαταστάθηκαν ίσως και απο άλλα πιο σημαντικά τα οποία έμαθα να τα κουμαντάρω..(Να λέμε την αλήθεια!) .Οι τόσο ψυχοφθόρες εναλλαγές πάντως εξαλήφθηκαν...Τώρα,περασμένος απτην "εφηβεία", μπορώ να πώ το εξής : Ναί είχα προβλήματα αλλα και το κορμάκι μου λουσμένο στις ορμόνες να πλένουν τον εγκέφαλό μου δεν βοήθούσε! Είναι μια πολύ καλή αφορμή για εσωτερικό ψάξιμο! Ο άνθρωπος έχει την κακή συνήθεια να ψάχνετε μόνο σε περιόδους αναταραχής και όχι σε ευημερίας!
Ανυσήχησα επίσης που σου δίνει χάπι ο ψυχίατρος...Δοκίμασες να πάς πρώτα σε ψυχολόγο? Μεγάλη προσοχη με τέτοιου είδους χάπια,χάθηκαν πολλοί έτσι...Αλήθεια τι χάπια σου δίνει,εκλεκτικούς αναστολείς επαναπρόσληψης σεροτονίνης (SSRI όπως LADOSE που περιέχουν φλουοξετίνη)? Μεγάλη προσοχή....
Δεν είμαι γιατρός και ούτε θα σου "κόψω" την αγωγή σου αλλα πιστέυω πως απλά χρειάζετε να ζήσεις και αυτή την περίοδο της ζωής σου...Τα χάπια είναι...Λύσεις Ψυχιάτρου,για να κοιμάτε αυτός ύσηχος τα βράδια!
Reality: A serotonine induced Hallucination?
trileptal παίρνω ή κάπως έτσι αν τα γνωρίζεις.......
Φωνές, αλαλαγμοί, χαρές
πως νίκησαν οι δύσμοιροι
Χρ. Κατσιγιάννης
Είναι σχετικα καινούργιο φάρμακο,συνήθως δίνεται ως αντιεπιληπτικο.Είναι "ατυπικό φάρμακο " δηλαδή δεν ξέρουν ακριβώς πώς δουλεύει αλλά...δουλέυει! Λιγότερο επικίνδυνο απο σεροτονινεργικά όπως Prozac..Μου κάνει εντύπωση που στο χορηγεί για κυκλοθυμία,μίζα απτην Novartis παίρνει?
Αν γνωρίζεις καλά αγγλικά και θές να μάθεις παραπάνω για το φάρμακο που σου χορηγούν,δές εδώ http://www.rxlist.com/cgi/generic3/oxcarbazepine.htm
Βλέπεις "βελτιώση"?
Είναι δυστηχώς ένας δρόμος αυτός που βαδίζεις που πολλοί μπορεί να σε συμβουλέψουν αλλα στην τελική θέλωντας και μη τον βαδίζεις μόνος! Κρυβει πολλά δώρα που θα ανακαλύψεις αργότερα,όπως επίσης και ο κάθε δρόμος.Συγγνώμη για την "γενική" ,"κρυπτογραφική" μου απάντηση αλλά...γνωρίζωντας οτι θα βαδίσεις τον δρόμο αυτό έτσι και αλλιώς δεν υπάρχουν πολλά που θα μπορούσα να πώ και να σε βοηθήσουν.
Επειδή βλέπω ότι έχεις γνώσεις επί των φαρμάκων να σου πω ότι ο γιατρός μου λέει πως χρησιμοποιεί αυτό το φάρμακο για να μειώσει τις μεγάλες διαφορές στη διάθεση μεταξύ των δυο φάσεων.....Βλέπεις όταν μια εβδομάδα συνέχεια σε ένα κρεβάτι η ενέργεια είναι σαν να αποθηκεύεται ενώ όταν συνέρχομαι έχω μια τρομερή υπερένταση.Να φανταστείς τις πρώτες 2-3 μέρες ξενυχτάω και αυτό είναι κουραστικό...
Σίγουρα είναι ένας δρόμος που θα βαδίσω μόνος αλλά σε ένα σημείο ο Όργουελ λέει πως το καλύτερο βιβλίο είναι αυτό που σου λέει αυτά που ήδη ξέρεις...Έτσι άλλο να σκέφτομαι και να νιώθω κάποια πράγματα και άλλο να μου τα επιβαιώνει και κάποιος άλλος....Έχω μεγάλη αυτοπεποίθηση αλλά στη φάση που είμαι τώρα είναι φυσικό να έχω μια ανασφάλεια για το αν όσα περνάω είναι φυσιολογικά...Λογικό είναι...
Φωνές, αλαλαγμοί, χαρές
πως νίκησαν οι δύσμοιροι
Χρ. Κατσιγιάννης
Σκέψου το ώς εξής: Η κατάστασή σου λόγω του μεγάλου έυρους (απο τον παράδεισο στην κόλαση και πάλι πίσω) έχει μεγάλη "δυναμική ενέργεια" για να μιλήσω με όρους φυσικής.Ο "νορμαλ,καθωσπρέπει,προσαρμοσμένος" άνθρωπος πιστεύω πως διαθέτει μικρότερο δυναμικό συγκρινόμενος με ακραίες συνειδησιακές κταστάσεις.Αξιοποιώντας αυτό το αυξημένο δυναμικό μπορείς πραγματικά να κάνεις "θαύματα" σε θέματα που σε ενδιαφέρουν.
Για δές λίγο της μεγάλες μορφές της τέχνης ή της επιστήμης και σκέψου αν ήταν ..."νορμαλ".!
Ακόνισε αυτό το δίκοπο μαχαίρι με τέτοιο τρόπο που να μην κόβει εσένα ,αλαλ να κόβει εκεί που θές εσύ.