ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Κυκλοθυμική διαταραχή - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- Κυκλοθυμική διαταραχή - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

Laryp34 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
LarypΜέλος
24/06/2005, 01:42:18
Αυτή τη δυναμική ενέργεια όπως λες προσπαθώ να την διοχετεύσω στο διάβασμα-διαβάζω φανατικά- κάνω και προπονήσεις τα βράδια ξενυχτάω οπότε πάει φεύγει......Έφυγε.

Φωνές, αλαλαγμοί, χαρές
ενθουσιασμοί, ζητωκραυγές!
Και ποιος τολμάει να τους πει
πως νίκησαν οι δύσμοιροι
τρέχοντας στον ανεμπόδιστο δρόμο της κατηφόρας...
Χρ. Κατσιγιάννης

ΝεφΝέο Μέλος
25/06/2005, 20:01:15
Λοιπόν φίλε μου λύσεις δεν έχω μα σου δηλώνω πως σ'αυτόν τον τρελό χορό των συναισθημάτων κάνω και εγώ τις φιγούρες μου.Κυκλοθυμική λένε κάποιοι,περίεργη λένε οι περισσότεροι,κουραστική καταλήγω και εγώ μαζί τους.Δεν είμαι στην εφηβεία πια,δεν έχω προβλήματα στην ζωή μα αυτή η συνεχής εναλλαγή της διάθεσης μου κρατά συντροφιά από παλιά.Δίχως λόγο και αιτία η χαρά διαδέχεται την θλίψη κατά τη διάρκεια της μέρας.Με κουράζει αυτό και αφήνομαι ώρες πολλές στην αγκαλιά του ύπνου.Χρόνια τώρα το ίδιο.Και τα βράδια..αχ αυτά τα βράδια,η ζωή μου όλη μετρά βραδινές περιπλανήσεις του μυαλού.Μέχρι το ξημέρωμα.Τι να φταίει άραγε?Το ψάξα πολύ.Δεν θέλει να μου αποκαλυφθεί μάλλον.Ας είναι.Το χω συνηθίσει πια και όταν για κάποιες μέρες είμαι καλά φοβάμαι οτι αρχίζει να μου λείπει!Ψυχολόγος?Ναι το έχω σκεφτεί.Όχι όμως.Το μέσα μου μιλά μόνο με μένα...Λοιπόν σε καταλαβαίνω και έχω να σου πω ένα:Έχε τα μάτια της ψυχής ανοιχτά,ρούφα με αγάπη τις στιγμές της ζωής και όταν έρχονται εκείνες οι μέρες που σε βασανίζουν μίλα με το μέσα σου.Άκουσε τι έχει να σου πει.Ίσως να΄ναι σημαντικό για σένα,για κάποιον,για κάτι.Άκου και δημιούργησε,κάνε εικόνα,ήχο,λέξη τις σκέψεις σου και πίστεψε με θα αποκτήσουν τότε άλλο νόημα,θα έχουν τη δική σου πνοή στην δική τους πλέον ύπαρξη.Μη φοβάσαι.Και μη θεωρήσεις ποτέ πως είσαι ο μόνος χαμένος στους λαβύρινθους των συναισθημάτων..είμαστε και άλλοι εδώ..ποιος ξέρει μπορεί τελικά να κάνουμε φίλο τον Μινώταυρο,μαζί να βρούμε την έξοδο...
Κάνε τέχνη την ευαισθησία σου.Άλλωστε πολλοί μεγάλοι καλλιτέχνες υπέφεραν δημιουργικά...."Σκοτάδι κι υγρασία εδώ κάτω.Σκοτάδι υγρό σαν μελάνι κυλά με βία και βάφει το δωμάτιο μαύρο.Μαύροι τοίχοι,μαύρες κουρτίνες κι ένα ταβάνι κατάλευκο,απόμακρο,άπιαστο.
Τα πόδια μου κολλάνε στο πάτωμα,με δυσκολία κινούμαι,πέφτω στα τέσσερα,σέρνομαι λερωμένη.Ένα χέρι εκνευριστικά αθώο έρχεται κοντά και με περιγελά,με χαιδεύει απαλά,με τραβά μετά για λίγο μέχρι να πέσω πιο βαθιά κι έπειτα "έλα...έλα..."μου γνέφει..και φεύγει,χάνεται στο πουθενά.
Σκοτάδι,υγρασία,λερωμένη,μόνη.Κι ούτε μια φωνή,ούτε ένας ψίθυρος..μα που πήγαν όλοι?Μια λέξη μόνο ήθελα,μια λέξη κι ένα βλέμμα...ένα βλέμμα,μια αγκαλιά,τίποτα άλλο,μόνο αυτά.Μα είναι το ταβάνι ψηλά,είναι το ταβάνι ψηλά κι εδώ στο τόσο πηχτό σκοτάδι ψηλαφώντας δεν μπορώ να βρω την σκάλα.Μα που πήγαν επιτέλους όλοι?
Η υγρασία κολάει πάνω μου σαν βρεγμένο ρούχο,το τραβάω και ξεκολά μαζί και το δέρμα.Ματώνω γλυκά.Ματώνω βαθιά.Κάτι σαλεύει εκεί πάνω.Μια σκιά απροσδιόριστη κινείται αργά,κάποιος είναι εκεί και με παρακολουθεί...πόσο καλά άραγε να βλέπει μέσα στο τόσο σκοτάδι εδώ βαθιά?Κρυώνω,ζεσταίνομαι.Πια δεν νίωθω τίποτα.Και το τίποτα με κυριεύει,κάθεται στην πλάτη μου και μου ουρλιάζει ψιθυριστά στ'αυτί το όνομα του.Μου συστήνεται!Τίποτα.ΤΙΠΟΤΑ!"Από το "ημερολόγιο" μου.

http://www.dinotours.com/fairy35.gif

LarypΜέλος
25/06/2005, 21:09:43
Αγαπητή Νεφ
Αρχίζω και εγώ να συνηθίζω την ιδέα ότι θα πρέπει να μάθω να ζω με αυτό.ΔυστυχώςΌταν λες πως το περνά χρόνια αυτό πόσα χρόνια δηλαδή;;;
Όσο για το απόσπασμα από το ημερολόγιο σου παρόμοια συναισθήματα έχω και εγώ εκείνες τις μέρες που δεν έχω διάθεση να καταγράψω.Μου φαίνεται τόσο δύσκολο να κάνω κάτι τέτοιο όσο και το να καταχτήσω τον κόσμο....Εσένα σου είναι εύκολο να καταγράφεις τα συναισθήματά σου εκείνες τις μέρες;;

Φωνές, αλαλαγμοί, χαρές
πως νίκησαν οι δύσμοιροι
Χρ. Κατσιγιάννης

ΝεφΝέο Μέλος
26/06/2005, 01:26:38
Οι λέξεις πάντα κουβαλάνε θλίψη,βουρκωμένες στέκουν δυναμικά στις θύελλες της ψυχής.Γράφω πάντα όταν είμαι χαμηλά και τα ξαναδιαβάζω όταν είμαι ψηλά.Ψάχνω το νόημα και συχνά χαμογελάω..πως μπορεί
άραγε ο ίδιος άνθρωπος να έχει τόσες πολλές διαφορετικές εκφράσεις?Ωστόσο η πηγή είναι η ίδια(ή μήπως όχι?)

Είμαστε πομποί και δέκτες,ίσως κάποιες φορές να δεχόμαστε "σήματα" άλλων.Μου έχει τύχει κάποιες φορές να κλαίω ώρες χωρίς λόγο και αργότερα να μαθαίνω για τον θάνατο κάποιου γνωστού.Κι είναι άλλες φορές που τρέμω ολόκληρη,με διαπερνά ένας κρύος αέρας,νιώθω την ψυχή μου να φτερουγίζει και έπειτα κάποιος φίλος με παίρνει τηλέφωνο"σε σκεφτόμουν"λεέι"δεν ήμουν καλά".Όλα αυτά όμως είναι μια άλλη ιστορία και εννοείται ότι πιστεύω πως η κυκλοθυμία σε έναν άνθρωπο έχει να κάνει με ψυχολογικά και ίσως νευρολογικά αίτια,απλά μια πληγή μπορεί να έχει γίνει με διάφορες λεπίδες και όχι απαραίτητα μόνο με μία.
Δοκίμασε να γράψεις,ότι σου έρχεται στο μυαλό και ας μην βγαίνει νόημα.Ξέρω πόσο δύσκολα και μάταια μοιάζουν όλα όταν είσαι κάτω,δες το όμως σαν παιχνίδι,προσπάθησε να κερδίσεις κάτι από αυτό,να μάθεις κυρίως εσένα.Με ρώτησες πόσα χρόνια.Λοιπόν από τότε που με θυμάμαι είμαι έτσι.Θα μου πεις τώρα καλό είναι αυτό?Δεν ξέρω.Νίωθω οτι χαραμίζω χρόνια απ΄τη ζωή μου έτσι,κουράζομαι βλέπεις να αντικρύζω το παρόν να τρέχει πίσω από ένα τζάμι αλλά έχω συμβιβαστεί,θα έρθει η αλλαγή,όλα αλλάζουν κι έπειτα καθώς μεγαλώνουμε η πραγματικότητα εκεί έξω σου υπενθυμίζει οτι ακόμα και τέτοιου είδους συμπεριφορές αποτελούν πολυτέλεια και έτσι τις ξεχνάς...

Μέτρα στιγμές,είσαι στην καλύτερη ηλικία,στην πιο δύσκολη,μα και στην πιο όμορφη.Μερικά βήματα πιο κάτω μονάχα έχω προχωρήσει,ελάχιστα θαρρώ,μα νιώθω ήδη το χάραγμα της πρώτης ρυτίδας..
Συγκέντρωσε σε μια γωνιά του δωματίου σου,σε ένα κουτάκι ίσως,πράγματα που σε κάνουν να χαμογελάς,φωτογραφίες,μικροπραγματάκια,ότι σε κάνει να αισθάνεσαι όμορφα και όταν πέφτεις ψυχολογικά γνώριζε τα από την αρχή,άφηνε τα να σε κατακτήσουν θετικά,να σε γεμίσουν σιγά σιγά και θα δεις οτι η κλεψύδρα της θλίψης σταγόνα-σταγόνα θα αδειάσει.Πήγαινε στον καθρέφτη και χαμογέλα στον εαυτό σου έστω ψεύτικα.Χαμογέλα μέχρι να πονέσει το πρόσωπο,άσε τους ανέμους τον άσχημων σκέψεων να περνάνε πάνω από το κεφάλι σου,ξεγέλασε τες!Οι καλαμιές δεν σπάνε ποτέ στον δυνατό άνεμο γιατί ξαπλώνουν στο έδαφος κατά το πέρασμα του.Μ'αυτά και μ'αυτά θα φτάσει η στιγμή που θα είσαι και πάλι πάνω!Και τα ταξίδια στα βάθη του μυαλού συνεχίζονται...

26/06/2005, 12:56:07
ΕΙΣΑΙ ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΗ ΗΛΙΚΙΑ. ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ. ΕΧΕΙΣ ΠΛΟΥΤΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΗΡΕΜΗΣΕΙΣ ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΕΙΣ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΕΙΣ ΟΤΙ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΟΥ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΝΑ ΑΝΘΙΖΕΙ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΡΑ...

[ΑΦΡΟΔΙΤΗ]
Να ξέρεις,ότι ευτυχία είναι να μπορείς να ξεχνάς,και να μπορείς να θυμάσαι.
Η ευτυχία έρχεται από την ικανότητα να νιώθεις βαθιά,να απολαμβάνεις απλά,να σκέφτεσαι ελεύθερα να ρισκάρεις στη ζωή να είσαι απαραίτητος.

Lady CroftΜέλος
14/07/2005, 13:19:35
να πω κ εγω μια ταπεινη γνωμη?οτι κ εν το εχει προκαλεσει αυτο πιστευω πως αν πραγματικα θες να το ξεπερασεις θα το κανεις.αν το καρφωσεις στο μυαλο σου κ τοτε που θα σου ερθει να κοιμηθεις πεις οχι ρε γαμ^&ο τωρα θα παω κ θα παιξω μπαλα με τα φιλαρακια μου,μπορει να μην τα καταφερεις με την πρωτη αλλα σιγα σιγα θα γινει.οχι ομως να κρατιεσαι για τους αλλους.να κρατιεσαι για 'σενα γιατι ξες οτι αξιζει να εισαι ζωντανος...

the poet actsΝέο Μέλος
15/07/2005, 03:09:36
αυτό είναι το πρώτο μου μήνυμα..συμφωνώ με τα περισσότερα, αλλά νομίζω ότι αυτός που το ξεκίνησε έφυγε.. υποθέτω ότι πρώτα πήγες σε ψυχολόγο πάντως, κι ότι δε σε ρίξανε κατευθείαν στα χάπια. τα'χω δει κ μες στην οικογένειά μου αυτά. δύσκολα βγαίνεις απο'κει. αν ποτέ βγεις. αυτό με την υπνηλία -χωρίς να'μαι ειδικός- μου ακούγεται ύποπτο. αλλιώς τα υπόλοιπα είναι η ζωή μου μέχρι την 3η λυκείου. μήπως έγινε κάτι πριν 2 χρόνια;; τον πρώτο χρόνο τι ακριβώς έκανες; αφού τα χάπια τα παίρνεις 1 χρόνο. εγώ πάντως έμεινα ζωντανός, κ το θεωρώ το μεγαλύτερό μου κατόρθωμα. δεν ξέρω αν όσοι μένουν ζωντανοί, ξέρουν κι ίδιοι το λόγο. εγώ από περιέργεια, αλλά όλα είναι 'ντάξει. κ να γράφεις! πολύ!
LarypΜέλος
19/07/2005, 00:50:38
Φίλε the poet acts
δεν θα έφευγα τόσο εύκολα θα σας αποχαιρετούσα πρώτα.....
3 εβδομάδες μες στο καλοκαίρι μέσα σε ένα δωμάτιο.......
Σας το συνιστώ........

Φωνές, αλαλαγμοί, χαρές
πως νίκησαν οι δύσμοιροι
Χρ. Κατσιγιάννης

ΝεφΝέο Μέλος
20/07/2005, 00:48:48
http://dontatro.bryce-alive.net/other/paddlewheeler.jpg
Εικόνες που μιλάνε...
the poet actsΝέο Μέλος
20/07/2005, 02:05:33
άντε ρε, και νόμιζα ότι είχες φύγει.. κι εγώ σπίτι μου είμαι, μη νομίζεις.. προσωπικά,αν πραγματικά πνίγομαι, πάω καμια βόλτα θησείο μεριά, και κάτι βγαίνει. μην κάθεσαι μέσα.

what drives you on, can drive you mad..

dreamtrapΜέλος
03/10/2003, 04:03:04
Ο Τύπος της εποχή τον είχε ονομάσει ως τον "πιο κακό άνθρωπο του κόσμου". Η ζωή του ήταν ένα άθροισμα από σκάνδαλα και υπήρξε ένας "Μάγος" που, πράγμα σπάνιο, ήταν αναγνωρισμένος από εκατοντάδες μυστικιστικές αδελφότητες. Είναι γνωστός ως το Κτήνος, εννοώντας το Κτήνος του βιβλίου της Αποκαλύψεως, που ο αριθμός του είναι 666.

old tigerΜέλος
03/10/2003, 08:27:42
Φίλη dreamtrap
την ξαναέπαθες

Υπάρχει ήδη το παρακάτω topic με το ίδιο θέμα...μέχρι και ίδιο τίτλο έχει

Aleister Crowley

Μάλλον το Mega Therion έχει ήδη αρχίσει να κάνει τα μαγικά του

Tiger! Tiger! burning bright
In the forests of the night,
What immortal hand or eye,
Dare frame thy fearful symmetry?
WILLIAM BLAKE