- Στις 21 Δεκεμβρίου του 2012 δεν εμφανίστηκε τελικά ο Αντίχριστος! - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Από την άλλη όμως, δεν νομίζω πως γίνεται κάπου συγκεκριμένα προπαγάνδα κατά του Χριστού.ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΚΛΥΣΤΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ, από προπαγάνδα. Αυτό που μου έκανε εντύπωση τα τελευταία χρόνια είναι το ανυπόκριτο μίσος με το οποίο μιλάνε για τον Ιησού τελευταία πολιτικοί, πανεπιστημιακοί, ερευνητές, επιστήμονες.Κάποιοι το βαφτίζουν αυτό ελευθερία από την σκλαβιά της λογοκρισίας και του κλήρου. Όταν όμως ΠΑΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ Η ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ, ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΦΑΣΙΣΜΟ. Τον Χριστό ξέρουν όμως να τον υβρίζουν απερίφραστα. Και εγώ σε απάντηση τους λέω πως είναι όλοι τους ρομποτάκια μασώνοι και ΣΚΥΛΙΑ της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Γιατί έχουν όλα αφέντη.
Εν τέλει δεν νομίζω οι αναγνώστες να είναι τόσο χαζοί ώστε να μην μπορούν να κρίνουν από τα λεγόμενα του καθενός. Εγώ ποτέ δεν χρησιμοποίησα αυτήν την εξυπνάδα, αλλά αναγκάζομαι να το κάνω γιατί κάποιοι μη Χριστιανοί αντί να φέρουν αντιεπιχειρήματα μου πετάνε αυτό, ότι δηλαδή οι αναγνώστες θα κρίνουν. ΦΕΡΤΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ εκτός από το να αναπαράγετε αυτή την φράση.
Τώρα. Σέσοστρι, δεν νομίζω πως είναι κακό να πάρω 2-3 φράσεις που μου αρέσανε από τον Αλέξανδρο. Εξάλλου η δυναμική υπεράσπιση των Γραφών δεν έχει copyright. Δεν είναι κακό κάποιος να αποφασίσει να είναι πιο αποφασιστικός και να χειρίζεται καλύτερα τις επιθέσεις εναντίον του.
Το "take no prisoners" το είπα μεταφορικά. Δεν νομίζω δηλαδή πως αν έστελνα και μια εικόνα Γραφής σε σχήμα όπλου να νόμιζες πως είμαι δολοφόνος. Να μου πεις δεν το πιστεύεις. ΟΚ, και εγώ δεν πιστεύω πως κάποιοι μη Χριστιανοί δεν θα χρησιμοποιούσαν βία ενάντια στους Χριστιανούς. Είμαι σίγουρος πως έχουν τις ίδιες διαθέσεις για τις οποίες μας κατηγορείτε, ταυτίζοντάς μας με βασανιστές, ιεροεξεταστές κτλ
quote:quote:
Χριστιανός Ορθόδοξος
Νομίζω οτι έχουμε βγει προ πολλου off-topic!Σε αυτο το νήμα διαπραγματευομαστε την έλευση του Αντιχρίστου μέσα στο 2013,αν θέλετε να μιλήσετε για το βιβλίο του Δανιήλ και΄΄ποσο έγκυρο είναι,ανοιξτε καινούργιο θέμα!
Έχεις απόλυτο δίκιο φίλε Χριστιανέ Ορθόδοξε σ' αυτά που επισημαίνεις. Ίσως πρέπει οι διαχειριστές να ξεμπλοκάρουν το προσωρινά απενεργοποιημένο θέμα "Βιβλικές αμφισβητήσεις No 2 - συνέχεια", για να συζητήσουμε εκεί τα περί προφητών, (προφητών), και προφητειών.
*Edited by - Sesostris on 05/12/2013 22:38:44
Sesostris,
αυτο λέω και εγω,ενεργοποιηστε το άλλο νήμα,ή ανοιξτε καινουργιο,μην τα γράφετε εδώ γιατι αλλοιωνεται το περιεχόμενο του νήματος!
quote:
Χρίστος Έλ
Αλέξανδρε έχεις ΑΠΟΛΥΤΟ δίκιο. Κάθε φορά που ανοίγει ένα θέμα για τον Χριστό και την Βίβλο, ορμάνε οι περισσότεροι από τους μη χριστιανούς για να βγάλουν το άχτι τους έναντι σε αυτό που μισούν θανάσιμα. Σκυλιάζουν, γαυγίζουν, φτύνουν και εν τέλει δεν ανέχονται να βλέπουν στους χώρους που συχνάζουν θέματα που προσβάλλουν τα πιστεύω τους.
Δηλαδή φίλε Χρίστο δεν επιτρέπεται η κριτική και η διαφορετική άποψη; Δεν πρέπει να αντιπαραβάλλονται τα όσα ανιστόρητα προβάλλονται μέσα στα ιερά κείμενα του χριστιανισμού με την καταγεγραμμένη ιστορική πραγματικότητα; Πρέπει να εμπεδώσης ότι το esoterica είναι ένας χώρος ελεύθερη έκφρασης, διακίνησης ιδεών και ανταλλαγής απόψεων, και δεν λογοκρίνει τις απαντήσεις των μελών του παρά μόνο στην περίπτωση που αυτές υπερβαίνουν τα όρια της ευπρέπειας. Αν εσύ και ο κάθε Αλέξανδρος επιθυμείτε μια σελίδα δίχως κρίσεις σ΄ αυτά που γράφετε, υπάρχουν ένα σωρό χριστιανικές σελίδες όπου μπορείτε να γράφετε τις απόψεις σας, να συμφωνείτε όλοι μεταξύ σας, και να ζείτε ευτυχισμένοι μέσα στην εικονική σας πραγματικότητα.
quote:
Χρίστος Έλ
Από την άλλη όμως, δεν νομίζω πως γίνεται κάπου συγκεκριμένα προπαγάνδα κατά του Χριστού.
Τελικά φίλε μου πρέπει να αποφασίσης. Γίνεται προπαγάνδα, ή δεν γίνεται. Γιατί παρακάτω γράφεις άλλα.
quote:
Χρίστος Έλ
Κάποιοι το βαφτίζουν αυτό ελευθερία από την σκλαβιά της λογοκρισίας και του κλήρου.
Γιατί, δεν είναι;; Πριν μερικές δεκαετίες το 1979, ο Θωμάς Μαράς καταδικάστηκε σε φυλάκιση επειδή εξέδωσε το βιβλίο του “ΟΙ ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΙΝΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ”. Όταν προβλήθηκε τον Οκτώβριο του 1988 στη χώρα μας η ταινία "Ο Τελευταίος Πειρασμός” του Ν. Καζαντζάκη, έγιναν βανδαλισμοί και καταστροφές στους κινηματογράφους που την πρόβαλλαν, και τελικά χρειάστηκε η προστασία της αστυνομίας για να συνεχιστή η προβολή της. Ευτυχώς μετά που άλλαξαν τα πράγματα, ο Μίμης Ανδρουλάκης τη γλύτωσε μόνο με κάψιμο του βιβλίου του “Μ εις την ν” από τους φανατικούς χριστιανούς.
quote:
Χρίστος Έλ
Όταν όμως ΠΑΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ Η ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ, ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΦΑΣΙΣΜΟ.
Φυσικά! Μπορεί να γίνεται κριτική στην εβραϊκή κυβέρνηση για τους ανεπίτρεπτους πολιτικούς χειρισμούς της, ή στην Παλαιά Διαθήκη για τα όσα γράφει, όμως δεν μας φταίει ο κάθε φουκαράς Εβραίος για την σταύρωση ενός φανταστικού προσώπου, που οι αιρετικοί συμπατριώτες του αρχικά και οι υπόλοιποι αργότερα με την βοήθεια των αυτοκρατόρων ανακήρυξαν σε Μεσσία και τον έκαναν αρχηγό θρησκείας.
quote:
Χρίστος Έλ
Τον Χριστό ξέρουν όμως να τον υβρίζουν απερίφραστα.
Άλλα έγραψες πιο πάνω.
quote:
Χρίστος Έλ
Και εγώ σε απάντηση τους λέω πως είναι όλοι τους ρομποτάκια μασώνοι και ΣΚΥΛΙΑ της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Γιατί έχουν όλα αφέντη.
Μπορώ να σε διαβεβαιώσω φίλε Χρίστο, ότι δεν είμαι ούτε μασόνος, πολύ δε περισσότερο ρομπότ. Γαβ γαβ γαβ (καλή σου νύχτα).
*
quote:..Για να μην βρομίσει αυτό το σοβαρό θέμα εννοείς;
Έχεις απόλυτο δίκιο φίλε Χριστιανέ Ορθόδοξε σ' αυτά που επισημαίνεις. Ίσως πρέπει οι διαχειριστές να ξεμπλοκάρουν το προσωρινά απενεργοποιημένο θέμα "Βιβλικές αμφισβητήσεις No 2 - συνέχεια", για να συζητήσουμε εκεί τα περί προφητών, (προφητών), και προφητειών.
quote:
Δηλαδή φίλε Χρίστο δεν επιτρέπεται η κριτική και η διαφορετική άποψη; Δεν πρέπει να αντιπαραβάλλονται τα όσα ανιστόρητα προβάλλονται μέσα στα ιερά κείμενα του χριστιανισμού με την καταγεγραμμένη ιστορική πραγματικότητα; Πρέπει να εμπεδώσης ότι το esoterica είναι ένας χώρος ελεύθερη έκφρασης, διακίνησης ιδεών και ανταλλαγής απόψεων, και δεν λογοκρίνει τις απαντήσεις των μελών του παρά μόνο στην περίπτωση που αυτές υπερβαίνουν τα όρια της ευπρέπειας. Αν εσύ και ο κάθε Αλέξανδρος επιθυμείτε μια σελίδα δίχως κρίσεις σ΄ αυτά που γράφετε, υπάρχουν ένα σωρό χριστιανικές σελίδες όπου μπορείτε να γράφετε τις απόψεις σας, να συμφωνείτε όλοι μεταξύ σας, και να ζείτε ευτυχισμένοι μέσα στην εικονική σας πραγματικότητα.
Αν θυμάσαι εγώ άνοιξα το θέμα Βιβλικές Αμφισβητήσεις, οπότε εγώ έδωσα ευκαιρία στην αμφισβήτηση να εκφραστεί. Άλλο είναι να βγάζεις το άχτι σου στο πρόσωπο του Χριστού και άλλο να έχεις απορίες ή διαφωνίες πάνω σε θέματα της Γραφής. Επί την ευκαιρία, ξεκινάς πάντα με την δήλωση πως η Γραφή αντιτίθεται στην ιστορική πραγματικότητα. Δεν έχω πρόβλημα με τις σελίδες που στέλνεις, καλό είναι να δούμε τί γράφουν και οι άθεοι και να βρίσκουμε απαντήσεις σε αυτά που λένε, αλλά από εκεί και πέρα μια συζήτηση απαιτεί να τοποθετείσαι κιόλας. Να λες τί πιστεύεις και γιατί.
quote:
Γιατί, δεν είναι;; Πριν μερικές δεκαετίες το 1979, ο Θωμάς Μαράς καταδικάστηκε σε φυλάκιση επειδή εξέδωσε το βιβλίο του “ΟΙ ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΙΝΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ”. Όταν προβλήθηκε τον Οκτώβριο του 1988 στη χώρα μας η ταινία "Ο Τελευταίος Πειρασμός” του Ν. Καζαντζάκη, έγιναν βανδαλισμοί και καταστροφές στους κινηματογράφους που την πρόβαλλαν, και τελικά χρειάστηκε η προστασία της αστυνομίας για να συνεχιστή η προβολή της. Ευτυχώς μετά που άλλαξαν τα πράγματα, ο Μίμης Ανδρουλάκης τη γλύτωσε μόνο με κάψιμο του βιβλίου του “Μ εις την ν” από τους φανατικούς χριστιανούς.
Όμως γνωρίζεις ότι πίσω από την προστασία της ελεύθερης έκφρασης κρύβονται και φασιστικά συμφέροντα, έτσι δεν είναι; Και νομίζω πως η ελεύθερη έκφραση που θα προωθηθεί και θα δημοσιευτεί είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα τους, είναι αυτό που θέλουν. Δεν προωθούν οτιδήποτε, αλλά αυτό που θα τους εξυπηρετήσει.
quote:
Φυσικά! Μπορεί να γίνεται κριτική στην εβραϊκή κυβέρνηση για τους ανεπίτρεπτους πολιτικούς χειρισμούς της, ή στην Παλαιά Διαθήκη για τα όσα γράφει, όμως δεν μας φταίει ο κάθε φουκαράς Εβραίος για την σταύρωση ενός φανταστικού προσώπου, που οι αιρετικοί συμπατριώτες του αρχικά και οι υπόλοιποι αργότερα με την βοήθεια των αυτοκρατόρων ανακήρυξαν σε Μεσσία και τον έκαναν αρχηγό θρησκείας.
Καλά, τί είπες τώρα; Μα και εγώ όταν βρίζω τους Εβραίους δεν αναφέρομαι σε όποιον είναι Εβραίος, αναφέρομαι στα καθίκια που κυβερνούν και βασανίζουν την ανθρωπότητα. Από εκεί και πέρα όποιος Εβραίος εκφραστεί με μίσος ενάντια στον Ιησού και το παρακάνει, θα με εξοργίσει. Προτιμώ να μην διαβάζω τί λένε γενικά, γιατί τσατίζομαι από το μίσος των διάφορων φασισταριών Τούρκων, Εβραίων, Βαλκανίων κτλ.
quote:
Μπορώ να σε διαβεβαιώσω φίλε Χρίστο, ότι δεν είμαι ούτε μασόνος, πολύ δε περισσότερο ρομπότ. Γαβ γαβ γαβ (καλή σου νύχτα).![]()
Μπορεί όμως να τους υποστηρίξεις αν αντιταχθούν στην θρησκεία του Χριστού. Το γαβ γαβ τί σημαίνει;
Αν αποφασίσει κάποιος να ξεκλειδώσει το θέμα για την Βίβλο θα συνεχίσουμε εκεί.
quote:
Δεν γράφω άλλα άσχετα στο παρόν θέμα γιατί έχουμε καταστρέψει το θέμα του Χριστιανού Ορθόδοξου. Το τέλος του κόσμου και η έλευση του Χριστού και του Αντίχριστου είναι πολύ κρίσιμα θέματα.Αν αποφασίσει κάποιος να ξεκλειδώσει το θέμα για την Βίβλο θα συνεχίσουμε εκεί.
Eγω απλά να πω ότι εμειναν μόλις 24 μέρες πριν την λήξη και το τέλος της θεωρείας του πατρός Μαξίμου....Το 2013 φεύγει και μαζί με αυτό κάθε ελπίδα εμφάνισης του Αντιχρίστου.....
quote:quote:
Δεν γράφω άλλα άσχετα στο παρόν θέμα γιατί έχουμε καταστρέψει το θέμα του Χριστιανού Ορθόδοξου. Το τέλος του κόσμου και η έλευση του Χριστού και του Αντίχριστου είναι πολύ κρίσιμα θέματα.Αν αποφασίσει κάποιος να ξεκλειδώσει το θέμα για την Βίβλο θα συνεχίσουμε εκεί.
Eγω απλά να πω ότι εμειναν μόλις 24 μέρες πριν την λήξη και το τέλος της θεωρείας του πατρός Μαξίμου....Το 2013 φεύγει και μαζί με αυτό κάθε ελπίδα εμφάνισης του Αντιχρίστου.....
Τελικά με έχεις μπερδέψει φίλε Ορθόδοξε. Δεν έχω καταλάβει τί ακριβώς πιστεύεις.
Αν δεν εκπληρωθεί η εκδοχή του Μαξίμου φεύγει και ΚΑΘΕ ΕΛΠΙΔΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ; Γιατί προηγούμενως είπες πως απλώς δεν θα ξέρεις το πότε. Τώρα πιστεύεις πως δεν πρόκειται να εμφανιστεί καθόλου;
Θα σου συνιστούσα να μην δείχνεις λιποψυχία και να μην δίνεις ευκαιρία σε κάποια άτομα, που νομίζουν ότι είναι πολύ σοφά, να κοροϊδεύουν περισσότερο τον Χριστιανισμό.
Κάποιοι εδώ μέσα δεν πρόκειται να κατανοήσουν ΠΟΤΕ τίποτα σχετικά με τον Χριστιανισμό, αλλά όπως και να ΄χει ας μην τους δίνουμε την ευκαιρία να κάνουν προπαγάνδα. Γιατί εκείνος που δεν γνωρίζει, θα δει την ενδεχόμενη αποτυχία της εκδοχής του Μαξίμου σε συνδυασμό με τα πικρόχολα σχόλιά τους και δεν θα δώσει ποτέ ευκαιρία στην Βίβλο.
ΑΛΛΟ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ, ΑΛΛΟ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΗΝ.
Στην προφητεία, έρχεται κάποιος σε ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΘΕΙΟ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΓΡΑΦΕΙ Ή ΔΙΑΚΗΡΥΣΣΕΙ ΤΊ ΕΙΔΕ.
ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ. ΑΥΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΑΛΛΑ ΒΑΣΙΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΕΣ. ΠΟΛΛΟΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΚΑΥΧΙΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ. ΕΤΣΙ ΑΥΤΟΑΝΑΚΗΡΥΣΣΟΝΤΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΣΕ ΠΡΟΦΗΤΕΣ(ΨΕΥΔΟΠΡΟΦΗΤΕΣ).
Σχετικά με τον Μάξιμο δεν έχω ιδέα, αν θεωρεί πως το σενάριό του είναι μια ΠΙΘΑΝΗ εκδοχή ή κάτι ΣΙΓΟΥΡΟ. Αν το δεύτερο, φοβάμαι πως θα απογοητευτεί.
Όπως και να' χει πρέπει να σταματήσει πια αυτό το αλαλούμ. Όταν είναι κάποιος σε εγρήγορση δεν είναι ανάγκη να ξέρει και την ακριβή ώρα λεπτομερώς.
Αν έχεις σημεία γύρω σου και νιώθεις πως τα πράγματα βαδίζουν σε κάποια εκπλήρωση, αλλά δεν ξέρεις την ΑΚΡΙΒΗ ώρα, βρίσκεσαι σε ΑΓΝΟΙΑ;
Δεν νομίζω. Το μόνο που δεν ξέρεις είναι η ακριβής ώρα. Τέτοια γνώση θεωρώ πως είναι περιττή και ανήκει μόνο στον Θεό. Τα σημεία και η ΥΠΟΜΟΝΗ είναι αρκετά.

portal.kathimerini.gr

ΠΙΣΤΗ ΠΟΥ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΕΙ ΒΟΥΝΑ ΝΑ ΕΧΩ
ΑΓΑΠΗ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΩ
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΩ