- ΕΛΛΑΔΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ συζητήσεις για κοντινό ή μελλοντικό πόλεμο - Νο. 7 - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
quote:
Αν συνεχίσει έτσι (και μάλλον θα συνεχίσει) θα του γυρίσει σύντομα μπούμερανγκ.
Δεν σας προξενεί όμως εντύπωση το γεγονός ότι μία τόσο προφανής εξέλιξη των πραγμάτων δεν δείχνει να επηρεάζει στο ελάχιστο την πολιτική των "απέναντι"; Μπορεί βραχυπρόθεσμα να δείχνει ότι έχει το πάνω χέρι, αλλά μακροπρόθεσμα, ή ακόμη και μεσοπρόθεσμα, ο Ερντογάν βλάπτει την χώρα του.
quote:Όχι, διότι αυτός είναι ο ορισμός του αλαζόνα. Ο Ερντογάν νομίζει οτι έχει πιάσει τον πάπα απ' τα @@ και οι έως τώρα επιτυχίες του στην διεθνή σκακιέρα ενισχύουν την υπεροψία του.
Δεν σας προξενεί όμως εντύπωση το γεγονός ότι μία τόσο προφανής εξέλιξη των πραγμάτων δεν δείχνει να επηρεάζει στο ελάχιστο την πολιτική των "απέναντι";
Έτσι την έχει δει αναβιωτής της οθωμανικής αυτοκρατορίας και ανοίγει μέτωπα με τους πάντες. Όταν όμως καταλάβει οτι ο κόσμος δεν γυρίζει γύρω απ' αυτόν και το κράτος του, θα είναι αργά...

quote:
Όχι, διότι αυτός είναι ο ορισμός του αλαζόνα. Ο Ερντογάν νομίζει οτι έχει πιάσει τον πάπα απ' τα @@
Μα είναι πρακτικά αδύνατο κάποιος να ξεκινήσει από φτωχογειτονιά της Κωνσταντινούπολης παίζοντας ποδόσφαιρο μετά από όχι πολλά χρόνια να γίνει δήμαρχός της και πρωθυπουργός, όντας αλαζόνας και χωρίς μακροπρόθεσμο σχεδιασμό. Κάτι άλλο παίζει. Ή απλά τρελάθηκε ο άνθρωπος... Τότε πάσο...
quote:
AitheroVamon, 16/10/2011, 00:13:50:[...]
Το πρόβλημα είναι οτι με την τακτική (3-4 νέων μελών)
το θέμα κατάντησε αποδελτίωση και χώρος ασκούμενων κοινωνών ασαφών ειδήσεων (ο θεός να τις κάνει ειδήσεις)αποτέλεσμα , να σταματήσουν πολλά μέλη να εκφράζουν την άποψη τους στο θέμα , και να καταντήσει ... ενα ακόμα "γραφικό" θέμα
το οποίο γεμίζει σελίδες επι σελίδων με links, στερούμενο απόψεων...Με λύπη διαπιστώνω επίσης την απουσία (αρχικά) συστάσεων,
απο τους συντονιστές ...
[...]
Αγαπητέ AitheroVamon, έχει γίνει ήδη τουλάχιστον μία σύσταση - συγκεκριμένα από εμένα τον ίδιο - ώστε να περιοριστεί στο ελάχιστο κι απολύτως αναγκαίο για το θέμα βαθμό η παράθεση διαφόρων links ώστε να προβθηθεί ο εποικοδομητικός διάλογος, η ανταλλαγή απόψεων κι όχι ειδησεογραφικών νέων κι η παράθεση επιχειρημάτων και θέσεων των συνομιλητών.
Συγκεκριμένα, η σύσταση μου βρίσκεται εδώ.
Από εκεί και πέρα περίμενα ότι οι ίδιοι οι συμμετέχοντες θα ήταν σε θέση να προστατεύσουν το ίδιο το θέμα και να θέσουν την συζήτηση στα πλαίσια εκείνα που θα εξυπηρετούν αποκλειστικά και μόνο ένα διάλογο βασισμένο στον αρχικό σκοπό για τον οποίο ανοίχθηκε το θέμα.
Θα μπορούσαν να είχαν γίνει αρκετές συστάσεις ακόμη και σε καθημερινή βάση, το θέμα όμως είναι ότι αυτές δεν θα είναι αποτελεσματικές όσο οι ίδιοι οι συνομιλητές δε νιώσουν την ευθύνη που έχουν κι εκείνοι για να προστατεύσουν το θέμα αλλά και να παραμείνουν στο αρχικό θέμα, χωρίς να το εκτρέπουν - έστω κι άθελα τους - με αυτή την ομολογουμένως άσκοπη και κουραστική παράθεση links ειδησεογραφικού περιεχομένου.
Δυστυχώς απ' ό,τι φαίνεται, κάτι τέτοιο δεν συνέβη... ![]()
Και σε αυτό το σημείο θα ήθελα να παρακαλέσω για άλλη μια φορά τους συμμετέχοντες στο θέμα να προσπαθήσουν να περιοριστούν στο αρχικό θέμα και να αποφεύγουν την παράθεση links που είτε δεν σχετίζονται αποκλειστικά με το θέμα είτε σχετίζονται με τις πολιτικές, κοινωνικές, οικονομικές, στρατιωτικές κλπ εξελίξεις στην Τουρκία, στην Ελλάδα κλπ.
Ειλικρινά, δεν έχει κανένα νόημα κι ένας αναγνώστης δεν θα μπορεί να καταλάβει σχεδόν τίποτα βλέποντας τόσα links διασκορπισμένα στις σελίδες του θέματος...
Αυτό που μετράει σε μια συζήτηση άλλωστε είναι να την εμπλουτίσουμε και να την διανθίσουμε με το δικό μας χρώμα, με τις δικές μας απόψεις και με το δικό μας λόγο.

In anticipation of my resurrection...

macedon
quote:
Να πώς θα σωθεί η Ελλάδα... Με προσευχή και νηστεία.
Πολύ χρήσιμη ανάρτηση, macedon. Πραγματικά ξεπέρασες τον εαυτό σου...
quote:
Και σε αυτό το σημείο θα ήθελα να παρακαλέσω για άλλη μια φορά τους συμμετέχοντες στο θέμα να προσπαθήσουν να περιοριστούν στο αρχικό θέμα και να αποφεύγουν την παράθεση links που είτε δεν σχετίζονται αποκλειστικά με το θέμα είτε σχετίζονται με τις πολιτικές, κοινωνικές, οικονομικές, στρατιωτικές κλπ εξελίξεις στην Τουρκία, στην Ελλάδα κλπ.
Ειλικρινά, δεν έχει κανένα νόημα κι ένας αναγνώστης δεν θα μπορεί να καταλάβει σχεδόν τίποτα βλέποντας τόσα links διασκορπισμένα στις σελίδες του θέματος...
Αυτό που μετράει σε μια συζήτηση άλλωστε είναι να την εμπλουτίσουμε και να την διανθίσουμε με το δικό μας χρώμα, με τις δικές μας απόψεις και με το δικό μας λόγο.
ποσο μαλλον, που απο τη στιγμη αυτα τα links ειναι πολυ ευκολα να τα βρεις απευθειας απο την πηγη τους, οποτε δεν χρειαζεται η "επαναληψη".
θα μπορουσαν ομως να σχολιασουν την "παραθεση"...

quote:
Εξυπακούεται βέβαια πως απέναντι σε σχόλια όπως το περί ου ο λόγος, ουδεμία αντίδραση υπάρχει από τον συντονισμό του forum. Περιμένουμε να ωριμάσει ο καιρός, πετώντας φελλούς στο βαρέλι ή προσδοκώντας την ανάστασή μας...
Τι το περίεργο εχει η φωτο του ΓΑΠ προσευχόμενου?
Ακόμη και η Χριστιανική Εκκλησία,τον φοβάται οτι την παραμυθιάζει?
Δεν καταλαβαίνω τι ζητάς απο τους συντονιστές.
Αγαπητέ εν Χριστώ αδελφέ,μην γίνεσαι παράλογος!!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Αχχχ...!
Δεν εχω χρονο να διαβασω τωρα τις ιστοριες...!![]()
"Στην Αφρική θα πάω με τους Massai...!"
http://img.pathfinder.gr/clubs/photos/70380/29.jpg
Zim η ιστορία σου είναι τρομακτική! Μάλλον για χωροχρονικό κενό μοιάζει, δηλαδή σαν εσύ και οι φίλοι σου να βρισκόσασταν στον ίδιο χρόνο, στο ίδιο μέρος αλλά σε παράλληλες διαστάσεις.
Το μηχανάκι που έπεσε πάνω σας άφησε κάποιο σημάδι στο αυτοκίνητο;
quote:
Lostris η άποψη μου είναι ότι η μαυροφοφορεμένη γυναίκα ήταν μάλλον η γιαγιά σου. Σε περιπτώσεις που έχω ακούσει με εμφανίσεις αγίων, ο άγιος εμφανίζεται μία ή δύο φορές και έχουμε άμεσα ευεργετικό αποτέλεσμα για τον άρρωστο. Στην περίπτωση του πατέρα σου μου θυμίζει εμφανίσεις-προστασία από νεκρούς συγγενείς επειδή γινόταν κατ' εξακολούθηση μέχρι την βελτίωση της κατάστασης του.
Και παλι βλεπω πως συμφωνουμε narya!!!!!
MY LIFESTYLE DETERMINES MY DEATH STYLE!!!!
Αvallon: δεν είμαι σίγουρη για τις σχέσεις του θείου μου με την εκκλησία, πιστεύω όμως ότι μάλλον είχε ψιλοαδιάφορη σχέση με τα Θεία.
Iostris_a: Για πιθανές τύψεις δεν γνωρίζω. Ήταν πάντως άνθρωπος που πέρναγε καλά την ζωή και ίσως κάποιες φορές εις βάρος της υπόλοιπης οικογένειάς του.
Για την μαυροφορεμένη γυναίκα αναρωτιόμουν κατά πόσο μπορεί ένας άνθρωπος, που χρείαζεται ψυχική δύναμη, να «δημιουργήσει» μόνος του έναν φύλακα άγγελο. Δεν θέλω να πω σε καμία περίπτωση, ότι τότε συνεβει κατι τετοιο, απλα το σκεφτηκα.
Narya, η ερωτηση για τα σημαδια απο το μηχανακι ειναι παρα πολυ καλη.
Η ιστορια με το κλαμα των μωρων ειναι ανατριχιαστικη. Αληθεια, διαβασα στις προηγουμενες ιστοριες, οτι υστερα απο εκκλησιαστικη ταφη, ηρεμουν οι ψυχες. Στην περιπτωση που δεν εχουν βαπτιστει, τι μπορει να γινει;
Υστ.: Συγνωμη για την φλυαρια και τα ορθογραφικα λαθη (μενω χρονια στο εξωτερικο και γραφω συθηνως με greeklisch).![]()
![]()
quote:
Η ιστορια με το κλαμα των μωρων ειναι ανατριχιαστικη. Αληθεια, διαβασα στις προηγουμενες ιστοριες, οτι υστερα απο εκκλησιαστικη ταφη, ηρεμουν οι ψυχες. Στην περιπτωση που δεν εχουν βαπτιστει, τι μπορει να γινει;
Mα,τι πραγματα σας απασχολουν,δεν μπορω να καταλαβω.Μα πεφτεις στην παγιδα του χαζοπαπαδαριου.Δηλαδη τι νομιζεις οτι αν δεν εχουν βαπτιστει θα τους
φαει ο μπαμπουλας;Απορρω πως δεν εχουμε ξεφυγει απο τον μεσαιωνα του
σκοταδισμου και της κυριαρχιας των μουλαδων των ιερατειων.Δεν ξερω
την ηλικια σου αλλα θα σου πω το εξης:μην καθεσαι και ασχολεισαι
με τις αρλουμπες που λενε οι διαφορης λογης παπαδες και θρησκοληπτοι.
Edited by - VIKING on 27/01/2004 17:10:47
Φιλικα,Giorgio Moltianni.
MY LIFESTYLE DETERMINES MY DEATH STYLE!!!!
Mα,τι πραγματα σας απασχολουν,δεν μπορω να καταλαβω.Μα πεφτεις στην παγιδα του χαζοπαπαδαριου.Δηλαδη τι νομιζεις οτι αν δεν εχουν βαπτιστει θα τους
φαει ο μπαμπουλας;Απορρω πως δεν εχουμε ξεφυγει απο τον μεσαιωνα του
σκοταδισμου και της κυριαρχιας των μουλαδων των ιερατειων.Δεν ξερω
την ηλικια σου αλλα θα σου πω το εξης:μην καθεσαι και ασχολεισαι
με τις αρλουμπες που λενε οι διαφορης λογης παπαδες και θρησκοληπτοι.
[/quote]
Λυπαμαι αν ο τροπος εκφρασης μου σε παραπλανησε, ομως δεν εννοουσα σε καμια περιπτωση οτι οι ψυχες αυτων των μωρων θα ειναι «αιωνια καταδικασμενες» επειδη μπορει και να μην εχουν βαπτιστει. Μου γεννηθηκε απλα μια απορια και την εθεσα.
Και για να μην αναρωτιεσαι, ειμαι 23 χρονων και με εκκλησια, παπαδες και θρησκοληπτους εχω απο αδιαφορες εως καθολου σχεσεις. Αυτο δεν σημαινει ομως οτι δεν δεχομαι πως καποιοι αλλοι εχουν πιστη. Ποτε δεν ξερουμε αλλωστε τι πραγματικα υπαρχει και τι οχι...!![]()
Φίλε viking έχουμε ξαναθίξει αυτό το θέμα, δεν εννοούμε ότι για να ηρεμήσει η ψυχή πρέπει να είσαι χριστιανός, απλά πρέπει να γίνει η σωστή διαδικασία, με διάβασμα ευχών. Πολλά παραδείγματα έχουμε ακόμα και από τους αρχαίους συγγραφείς για περιπτώσεις φαντασμάτων στους οποίους δεν έγινε σωστή ταφή.
Αγαπητή iris, ίσως το περιστατικό του θείου σου να είχε να κάνει με τύψεις ή με κάποια σοβαρή εκκρεμότητα που άφησε και τον βασάνιζε. Πάντως είναι πολύ περίεργο!
quote:
Η μητερα μου καταγεται απο τη Σητεια Κρητης.Εξω απο το χωριο μας,το Πισκοκεφαλο(το χωριο του Βιτσεντζου Κορναρου),υπαρχει μια εκκλησια και διπλα ενα νεκροταφειο
Φιλε/η του μηνυμα σου με ενθουσιασε, γιατι εγω ΜΕΝΩ στη Σητεία...!
Επειδη λοιπον η Σητεια ειναι μια μικρη πολη, και υπαρχει περιπτωση να σε ξερω, πες μου, εμενες ποτε στη Σητεια...?!
Αληθεια για ποιο νεκροταφειο του Πισκοκεφάλου λες...?!