ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Χαιρετώ - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

- Χαιρετώ - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

Ζαβαρακατρανέμιος56 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
26/09/2005, 18:12:03
welcome aboardλοιπόν και απο μένα φίλε μου

ΡΟΔΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΥΡΙΖΕΙ

26/09/2005, 20:03:12
Galadriel: Nαι τώρα έγινε σαφές, κι ευχαριστώ για τις συμβουλές σου.
Διέπραξα το λάθος να εκφραστώ απορριπτικά για γραπτά άλλων μελών;
Δεν το θυμάμαι.
Aν έγινε, μάλλον για παρεξήγηση θα πρόκειται και δεν ήταν στις προθέσεις μου σίγουρα. Tο χιούμορ μου είναι πολλές φορές αμφιλεγόμενο και ως εκ τούτου επικίνδυνο, μα η οδός προς την κόλαση ελλείπει απ' τα άμεσα σχέδιά μου. Tους ζητώ λοιπόν συγγνώμη!

Aς μένει προς το παρόν και η πόρτα ανοιχτή για να μην αναγκαστώ στη "δεδομένη" στιγμή να πηδήξω από παράθυρο.
Kαι το κρύο θα λειτουργή ως υπόμνησις ότι βρίσκομαι ακόμα στην παρέα σας.

allzzaro
Oxygen_girl
VELISSARIE
TPIANTAΦYΛΛIA

Σας ευχαριστώ!

Tη φιλία μου προς όλους σας!
Z.-

Edited by - Ζαβαρακατρανέμιος on 26/09/2005 20:07:50

27/09/2005, 08:39:17
Ζαβαρακατρανέμιος, αν και καθυστερημένα, να σου ευχηθώ κι εγώ καλή παραμονή στο forum και δημιουργικούς διαλόγους.
Και μακρυά από κακοτοπιές....

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...

27/09/2005, 15:29:20
αχμ... αυτό το καλωσόρισμα έχει βγει λίγο πιο μακροσκελές απ' ότι υπολόγιζα...

τέσπα... για να μην μένουν λάθος εντυπώσεις αγαπητέ , δεν νομίζω πως υποννόησα πουθενά πως έχεις ήδη εκφραστεί απορριπτικά για τα γραπτά άλλων μελών... εκτός αν σκοπεύεις να το κάνεις τώρα...

και το αμφιλεγόμενο χιούμορ καμμιά φορά είναι μια καλή δικαιολογία για να το κάνει κανείς αυτό... ελπίζω να μην την χρησιμοποιήσεις...

έχω όμως την πολύ ισχυρή εντύπωση πως κατάλαβες επακριβώς (γμτ το κοπυράϊτ μου γμ... !) τι εννοώ...

να υπενθυμίσω ακόμα πως από τότε που βρέθηκε το συγνώμη χάθηκε το φιλότιμο... οπότε και σ'αυτό καλό είναι να δείχνουμε εγκράτεια

αν χρειαστεί να "πηδήξεις απ' το παράθυρο" πάντως σε διαβεβαιώ, πως θα σε διευκολύνουμε ....

οπότε κλείστην την ρημάδα... μπάζει!

αν θες να σε θυμόμαστε κάντο με πιο δημιουργικό τρόπο

Galadriel

in God we trust

27/09/2005, 22:04:39
Dying_Incubus Xαίρε αγαπητέ!

Galadriel Nα σου εκμυστηρευτώ κάτι. Tο καλωσόρισμα βγήκε μακροσκελές γιατί εγώ το επεδίωξα εντέχνως, προκειμένου να κρατήσω την προσοχή σου.
Ως προς τις ικανότητές μου για κατανόηση... Aρκεί να σου πω ότι έσκασα μονιμά αρχιλοχία, που έφυγε φωνάζοντας: "Aει στο διάολο πανηλίθιε, επί ένα τέταρτο προσπαθώ και δεν μπορείς να καταλάβης ένα απλό πράμα".
Tο τι ήταν το απλό πράμα και πως ο ίδιος το είχε εμπεδώση, ας το αφήσουμε. Tο ζήτημα είναι ότι ως "ηλίθιος" και πανθομολογουμένως αρχιβλάξ, γλύτωσα πολλά και υπέστην περισσότερα, αλλά αυτό είναι μιά άλλη γελαστερή ιστορία.
H προϊστορία πάντως αυτού του γεγονότος είναι το ερώτημα του λοχία εκπαιδευτή προς τον νεοσύλλεκτο εμένα:
"Πετάει ρε ο γάϊδαρος;"
"¶μα είναι μάγκας σα κι εμένα, βέβαια πετάει" απήντησα το... ξιφούνι.
Tο δίδαγμα που συνήγαγα από την αντίδραση του εν λόγω "ανωτέρου" είναι η αιτία για την ιστορία που σου διηγήθηκα.

Aπό τα προηγούμενα θα κατανοείς φαντάζομαι ότι έχω δείκτη ευφυίας μεγάλης ελαστικότητας, αυξομειούμενο κατά τις περιστάσεις, ο δε Eρμής, ως προστάτης των ψευτών και απατεώνων, ας με οδηγεί πάντα στα δέοντα.

H πόρτα εδώ κλείνει γιατί αν τη γλυτώσατε εσείς εγώ ήδη συναχώθηκα.
Παρεκτός κι αν μ' έπιασε η γρίππη των πουλερικών, αλλά δεν νομίζω.
Kότες εδώ δεν έχει, έτσι δεν είναι;

Oι συγνώμες λοιπόν κομμένες για να διασώσουμε το φιλότιμο...
H πόρτα έκλεισε...

Mένει τίποτ' άλλο;

A, ναι!

Nα σας εκφράσω και πάλι τη φιλία μου και
να σας ευχηθώ καλό βράδυ!
Z.-

27/09/2005, 23:57:31
εγω δε σε καλωσοριζω αν δε μου πεις απο που βγαινει το ονομα σου...

χρονια ακουω το τραγουδι, και οποτε ρωταω τι σημαινει, η δεν ξερουν, η γελανε και αλλαζουν θεμα...

angiΜέλος
28/09/2005, 00:38:53
ααααααααααα!!!!
τωρα το καταλαβα!!!
Και μου αρεσει οτι οταν τον πρωτοεπιασα, επρεπε να ζητησω και συγνωμη!!!

angiΜέλος
28/09/2005, 00:48:41
quote:

Αγαπητοί μου φίλοι, σας ευχαριστώ για το καλωσόρισμα.

Oannes, αν σου πω ότι ήρθα για να μπλέξω, θα με πιστέψης; Το που έμπλεξα σίγουρα θα το μάθω στην πορεία

SeaHawk, θα μείνω όσο οι "συνθήκες" το επιτρέψουν.

Και φυσικά, Αφροδίτη, με χαμόγελο πάντα, ανεξαρτήτως "συνθηκών", χωρίς χαζοχαρουμενιά κατά το εφικτόν.

Ζ.-

Και που την ηξερες την Αφροδιτη, σαν νεο μελος;
Προλαβες και διαβασες ολα τα μυνηματα της;
Η ειλικρινεια ειναι ο καλυτερος βοηθος.

28/09/2005, 02:58:21
quote:
εγω δε σε καλωσοριζω αν δε μου πεις απο που βγαινει το ονομα σου...
χρονια ακουω το τραγουδι, και οποτε ρωταω τι σημαινει, η δεν ξερουν, η γελανε και αλλαζουν θεμα...

Δεν μπορώ να σου πω με απόλυτη σιγουριά, αλλά υποθέτω ότι ο Mαρκόπουλος δημιούργησε ένα όνομα από τη σύνθεση των λέξεων:
1. Z[HN]A = Δίας. ¶κουσα πως οι κρητικοί λένε ακόμα και σήμερα Nη Zα= μα το Δία. Eλπίζω ο Pιζίτης να το επιβεβαιώση, γιατί οι Pεθυμνιώτες και οι Hρακλειώτες που ρώτησα δεν το γνώριζαν.
2. BAPA πιθανόν από το ρήμα βαρώ
3. KATPA από το quatro = αριθμός τέσσερα
4. ANEMOI

O Zεύς βαρά (ηχεί ή κτυπά) στους τέσσερεις ανέμους.

Φυσικά η παραπάνω εξήγηση είναι αυθαίρετη και μόνο ο ίδιος ο συνθέτης θα μπορούσε να σου δώση τη σωστή πληροφορία. Tο ψευδώνυμο είναι επίσης τυχαίο, που μου ήρθε στο μυαλό έτσι την ώρα που έκανα την εγγραφή.

Z.-

28/09/2005, 18:46:08
Γειαα...

χμ... χαίρομαι για την αυτοπεποίθηση που έχεις ως προς τις ικανότητες σου να κρατήσεις την προσοχή μου...
αναρωτιέμαι βέβαια, σε τι θα σε εξυπηρετήσει αυτό, γιατί αν δεν γράψεις κάτι πιο ενδιαφέρον (για τα δικά μου γούστα πάντα) σε βλέπω να την χάνεις....

όσο για τον Ερμή... τον αδικείς με το να μεταφέρεις εδώ μόνο αυτές του τις ιδιότητες... να υπενθυμίσω μόνο μία ακόμα...
ήταν και ψυχοπομπός.... δεδομένου ότι είναι κυβερνήτης του ζωδίου μου θα πρότεινα να επανεξετάσεις εκείνο το "καλή ψυχή" που είπα στην αρχή...

ελαστική ευφυία λοιπόν.... μάλιστα... μάλιστα... με το μαλακό τότε αγαπητέ τις αυξομειώσεις γιατί κάπως έτσι χαλαρώνει κάποτε το λάστιχο....

την έκλεισες την πόρτα ε? κακώς! μην πιστεύεις όλα όσα σου λένε...

γιατί όπως έλεγε (πολύ πετυχημένα) κάποτε κάποιος "η είσοδος δωρεάν, η έξοδος επικίνδυνη"!

αυτά...

Galadriel

in God we trust

28/09/2005, 18:48:53
Y.Γ.

quote:

quote:

Αγαπητοί μου φίλοι, σας ευχαριστώ για το καλωσόρισμα.
Oannes, αν σου πω ότι ήρθα για να μπλέξω, θα με πιστέψης; Το που έμπλεξα σίγουρα θα το μάθω στην πορεία
SeaHawk, θα μείνω όσο οι "συνθήκες" το επιτρέψουν.
Και φυσικά, Αφροδίτη, με χαμόγελο πάντα, ανεξαρτήτως "συνθηκών", χωρίς χαζοχαρουμενιά κατά το εφικτόν.
Ζ.-

Και που την ηξερες την Αφροδιτη, σαν νεο μελος;
Προλαβες και διαβασες ολα τα μυνηματα της;
Η ειλικρινεια ειναι ο καλυτερος βοηθος.

τώρα κατάλαβες λίγο καλύτερα τι έλεγα αγαπητέ?

G.

in God we trust

19cp20ehΜέλος
28/12/2006, 23:54:31
τα ερωτηματα που βαζεται μεσα σε αυτο το site ειναι ερωτηματα μικρων παιδιων η ερωτηματα καποιων που εχουν απεναντι τους τον θεο και τον ρωτουν γιατι το ενα και γιατι το αλλο περιμενοντας την τελικη απαντηση

ουτε ο θεος ειμαι αλλα ουτε ενας μπαμπας που απαντα στο μικρο του παιδι

για μεγαλωστε και ωριμαστε λιγο ρε παιδια

ειναι δυνατον να ξερω πραγματα που μονο ο θεος γνωριζει

ειπα πιστευω τον θεο και εαν κανω αυτα που θελει (αυτα δηλαδη που διδαξε ο θεος) θα εχω μια αιωνια ζωη μεσα στην ευτυχια

29/12/2006, 00:04:00
quote:
τα ερωτηματα που βαζεται μεσα σε αυτο το site ειναι ερωτηματα μικρων παιδιων η ερωτηματα καποιων που εχουν απεναντι τους τον θεο και τον ρωτουν γιατι το ενα και γιατι το αλλο περιμενοντας την τελικη απαντηση

ουτε ο θεος ειμαι αλλα ουτε ενας μπαμπας που απαντα στο μικρο του παιδι

για μεγαλωστε και ωριμαστε λιγο ρε παιδια

ειναι δυνατον να ξερω πραγματα που μονο ο θεος γνωριζει

εδω κανουμε παιδικες ερωτησεις και μονο ο θεος μπορει να απαντησει
αν ωριμασουμε και αρχισουμε να ρωταμε ουτε ο θεος δεν θα μπορει να απαντησει
γι αυτο ας μεινουμε παντα παιδια

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του

19cp20ehΜέλος
29/12/2006, 01:05:58
λοιπον λεω να σου το πω αλλιως μηπως και το πιασεις

εδω στη γη που ζουμε και ειδικα στην ελλαδα αλλος παιζει στο καζινο
αλλος χαρτια αλλος τζοκερ και αλλος στοιχημα η λοττο και κινο
εγω αποφασισα να πονταρω στον θεο και στην αιωνια ζωη στην βασιλεια του...εαν παιξω και χασω τι να κανουμε εχασα....μεχρι την κληρωση ομως δικαιουμε να ελπιζω και δεν θελω κουβεντα.....τουμπεκι ψιλοκομμενο δηλαδη.....στη δευτερα παρουσια κληρωνει

isNGoodΜέλος
29/12/2006, 02:08:18
quote:

isNGood:
«Η βασική κακοδαιμονία όσων πιστεύουν στη Μητέρα-Φύση είναι η παντελής έλλειψη ασφαλών επιχειρημάτων γύρω από όλα σχεδόν τα καίρια θεωρητικά ζητήματα που τίθενται.»

Ενώ ο Ιουδαιοχριστιανισμός έχει.....«ασφαλέστατα» επιχειρήματα για κάθε μεταφυσικό ή θεωρητικό ερώτημα έ??

Αλήθεια, μήπως δεν έχεις πάρει χαμπάρι για ποιο λόγο σε ολάκερη την Ευρώπη κάθε χρόνο και λιγότεροι Ευρωπαίοι πιστεύουν τον μύθο της Βίβλου? Μήπως επειδή έχουνε γεμίσει με «ασφαλή επιχειρήματα»?

Μήπως είναι καιρός να κάνετε την αυτοκριτική σας και να διακρίνετε τι εστί άγνωστο, τεκμήριο και φαντασιακή προβολή?

Καλές είναι οι στερεότυπες απαντήσεις σου, αλλά ... αυτά είναι τα επιστημονικά σου επιχειρήματα; Ότι δήθεν οι μειώνεται ο αριθμός των πιστών; Αφήνοντας στην άκρη το γεγονός, ότι δεν αρκεί να λέμε κάτι αλλά θα πρέπει να το αποδεικνύουμε κιόλας, είναι σαφές ότι η 'πίστη' στην Μητέρα-Φύση και του Πατέρα-Ήλιο δεν αποτελεί, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, αποδεδειγμένη επιστημονική θέση.

Για παράδειγμα στα ερωτήματα που έθεσα, δεν είδα να απαντάς. Βέβαια, δεν είσαι ο αρμόδιος φαντάζομαι, αλλά τότε και οι απόψεις έχουν μια συγκεκριμένη εμβέλεια φερεγγυότητας. Γιατί είναι δεδομένο, ότι μόνο αποδεδειγμένες επιστημονικές θέσεις μπορούν να γίνουν δεκτές. Όλα τα άλλα είναι απλά ... προσωπικές απόψεις.

Από τον think_math περίμενα μια καλύτερη ανάλυση, αλλά φαίνεται πως δεν έχει αντιληφθεί καλά το πρόβλημα. Θα βοηθήσω λίγο παραπάνω λοιπόν.

Η φυσική επιλογή, με βάση την οποία πολλοί υιοθετούν την άποψη ότι η ζωή προήλθε διαχρονικά από ένα απλό άθροισμα φυσικών νόμων, δεν αποτελεί απλά έναν αυτόματο μηχανισμό, που αντιδρά όπως θα αντιδρούσε για παράδειγμα η ανόργανη ύλη. Η αυτονόητη αυτή θέση, που έχει βέβαια επαληθευτεί χρόνια τώρα, μετά την ανακάλυψη της δομής του DNA αποτελεί και τον βασικό πηρύνα της φυσικής επιλογής.

Η φυσική επιλογή δηλαδή υλοποιείται τεχνικά μέσα από το γονιδίωμα. Το πρόβλημα δημιουργείται γιατί το γονιδίωμα αποτελεί τον φορέα μια λογικής και παρόλο το ότι μεταλλάσσεται, αυτή η μεταβολή κατατείνει πάντα στην προσαρμογή του είδους μέσα σε ένα δυναμικό περιβάλλον. Στην προστασία δηλαδή και την εξέλιξη του είδους.

Αυτή η λογική, με ποια έννοια μπορεί να θεωρηθεί αυτονόητη στη φύση; Δηλαδή η φύση έχει ως εγγενές χαρακτηριστικό την προσαρμογή των δομών ύλης στο περιβάλλον; Το αντίθετο είναι αλήθεια. Ότι δηλ. κανόνας είναι η αύξηση της εντροπίας. Άρα, η λογική της φυσικής επιλογής δεν μπορεί να έχει 'επιβληθεί' από την φύση.

Από την άλλη πλευρά το να υποστηρίζουν κάποιοι, προφανώς τελείως αυθαίρετα, ότι η τυχαιότητα είναι συμβατή με την γέννηση λογικής, αυτό προσωπικά το θεωρώ αστείο. Όπως η αιτιοκρατία δεν μπορεί να παράξει βαθμούς ελευθερίας, έτσι και ο προμπαμπιλισμός δεν μπορεί να παράξει ντετερμινισμό.

Και όχι μόνο η πιθανοκρατία δεν μπορεί να παράξει λογική, αλλά ούτε καν η λογική (του ανθρώπου) μπορεί να παράξει τέτοια σύνθετη λογική όπως αυτή της ζωντανής ύλης.

Οι θιασώτες της Μητέρας-Φύσης δεν μπορούν φαίνεται να αντιληφθούν αυτό τον διαχωρισμό, ανάμεσα στο τεχνικό κομμάτι των φυσικών νόμων (που ακόμα και αυτών βέβαια δεν είναι αυτονόητη η ύπαρξή) και το λογικό κομμάτι των σκοποθετικών κανόνων. Γιατί θα πρέπει οι φυσικοί νόμοι στην περίπτωση του γονιδιώματος να εξυπηρετούν κάποιο συγκεκριμένο σκοπό; Και είναι προφανές, ότι οι φυσικοί νόμοι δεν μπορούν να εμπεριέχουν από μόνοι τους -ελλείψει λογικής- κανένα σκοπό, που δεν έχει τεθεί. Άρα, κάποιος άλλος νόμος, έξω από τη φύση θα πρέπει να ισχύει, ώστε να μπορέσει η φύση να λειτουργήσει με βάση τους κανόνες της λογικής ενός σκοπού.

Think_MathΜέλος
29/12/2006, 09:20:19

Φίλε isnogood :
quote:
Η φυσική επιλογή, με βάση την οποία πολλοί υιοθετούν την άποψη ότι η ζωή προήλθε διαχρονικά από ένα απλό άθροισμα φυσικών νόμων, δεν αποτελεί απλά έναν αυτόματο μηχανισμό, που αντιδρά όπως θα αντιδρούσε για παράδειγμα η ανόργανη ύλη. Η αυτονόητη αυτή θέση, που έχει βέβαια επαληθευτεί χρόνια τώρα, μετά την ανακάλυψη της δομής του DNA αποτελεί και τον βασικό πηρύνα της φυσικής επιλογής.

Η φυσική επιλογή δηλαδή υλοποιείται τεχνικά μέσα από το γονιδίωμα. Το πρόβλημα δημιουργείται γιατί το γονιδίωμα αποτελεί τον φορέα μια λογικής και παρόλο το ότι μεταλλάσσεται, αυτή η μεταβολή κατατείνει πάντα στην προσαρμογή του είδους μέσα σε ένα δυναμικό περιβάλλον. Στην προστασία δηλαδή και την εξέλιξη του είδους.

Σου έχω υπογραμμίσει κάποια σημεία στα λεγόμενα σου και θέλω να μου αναφέρεις εναν (1) εξελικτικό βιολόγο που έχει αναφέρει αυτά τα πράγματα , ή αν είναι δικά σου αυθαίρετα συμπεράσματα .
Το γονιδίωμα δεν παράγει καμμία λογική , ουτε σκέφτεται τίποτα ,ούτε υλοποιεί την φυσική επιλογή . το μόνο που κάνει είναι να αντιγράφει την γενετική πληροφορία κάνοντας που και που κάποια λάθη . Τα λάθη αυτά σε συνδυασμό με τις περιβαλοντικές συνθήκες και το γεγονός οτι οι ζωντανοί οργανισμοί είναι θνητοί , δημιουργούν την φυσική επιλογή .

quote:
Από την άλλη πλευρά το να υποστηρίζουν κάποιοι, προφανώς τελείως αυθαίρετα, ότι η τυχαιότητα είναι συμβατή με την γέννηση λογικής, αυτό προσωπικά το θεωρώ αστείο. Όπως η αιτιοκρατία δεν μπορεί να παράξει βαθμούς ελευθερίας, έτσι και ο προμπαμπιλισμός δεν μπορεί να παράξει ντετερμινισμό.

Στο προηγούμενο μήνυμα σου ανέφερα οτι και τα δύο που αναφέρεις παραπάνω είναι λάθος .
Η αιτιοκρατία παράγει βαθμούς ελευθερίας και μάλιστα με τρόπους που ούτε καν φαντάζεσαι .
Θα σου πρότεινα να διαβάσεις ένα βιβλίο που αναφέρεται στην θεωρία του χάους και των δυναμικών συστημάτων .
Απο κάτω σου δίνω και ένα ωραίο Link με περισσότερες λεπτομέρειες :
http://www.physics4u.gr/chaos/chaos1.html
Ρίξε μιά ματιά ιδιαίτερα στα κομμάτια :
1)Ελκυστές-Υπολογισμός του Χάους.
2)Νευρωνικά δίκτυα και χάος.
Ειδικά στο δεύτερο θα διαπιστώσεις πόσο στενά συνδέεται ακόμα και η νόηση με τα χαοτικά φαινόμενα .

quote:
Αυτή η λογική, με ποια έννοια μπορεί να θεωρηθεί αυτονόητη στη φύση; Δηλαδή η φύση έχει ως εγγενές χαρακτηριστικό την προσαρμογή των δομών ύλης στο περιβάλλον; Το αντίθετο είναι αλήθεια. Ότι δηλ. κανόνας είναι η αύξηση της εντροπίας. Άρα, η λογική της φυσικής επιλογής δεν μπορεί να έχει 'επιβληθεί' από την φύση.

Ασφαλώς και κάθε δομή πρέπει να προσαρμόζεται στο περιβάλλον .
Οσο για τα περι εντροπίας που λές να σου τονίσω οτι εδώ τα έχεις μπλέξει . Η εντροπία δεν αποκλείει την τάξη και την οργάνωση . Απλως καθορίζει για αυτές κάποιο ενεργειακό κόστος .
Αν ήταν όπως τα περιγράφεις τότε δεν θα μπορούσαν στο σύμπαν να υπάρχουν ούτε γαλαξίες ούτε πλανήτες ούτε μόρια ούτε τίποτα που περιέχει οργάνωση .
Οσο για την "λογική" της φυσικής επιλογής , τα είπαμε παραπάνω.

quote:
Οι θιασώτες της Μητέρας-Φύσης δεν μπορούν φαίνεται να αντιληφθούν αυτό τον διαχωρισμό, ανάμεσα στο τεχνικό κομμάτι των φυσικών νόμων (που ακόμα και αυτών βέβαια δεν είναι αυτονόητη η ύπαρξή) και το λογικό κομμάτι των σκοποθετικών κανόνων. Γιατί θα πρέπει οι φυσικοί νόμοι στην περίπτωση του γονιδιώματος να εξυπηρετούν κάποιο συγκεκριμένο σκοπό;

Δεν υπάρχει κανένας σκοπός και κανένας σκοποθετικός κανόνας .
Ποιός τα ισχυρίζεται όλα αυτά ?
Η εξέλιξη και η φυσική επιλογή δεν έχουν σκοπό .
Απλώς υπάρχουν ως απόρια των φυσικών νόμων , και των δυναμικών τους συνδυασμών.
Απόδειξη δε αυτού , αποτελεί το γεγονός ότι επιβιώνουν το ίδιο καλά στον πλανήτη μας ακόμα και οι πιό απλοί μονοκύτταροι οργανισμοί.
Αν η εξέλιξη είχε κάποια εσωτερική λογική η σκοπό , τότε δεν θα υπήρχαν τέτοιοι οργανισμοί , διότι η λογική θα τους οδηγούσε σε συνθετότερες δομές κάτι που δεν παρατηρείται στον φυσικό κόσμο .

Think_MathΜέλος
29/12/2006, 11:27:45

Φίλε isnogood ρίξε επίσης και μιά ματιά στο παρακάτω άρθρο στο οποίο ο I. Prigogine εξηγεί πως το χάος ευνοεί την αποθήκευση της γενετικής πληροφορίας , και πως το φαινόμενο της ζωής εμφανίζεται μέσω αυτο-οργανούμενων συστημάτων με την βοήθεια της φυσικής επιλογής .
http://www.physics4u.gr/chaos/prig6.html

29/12/2006, 15:58:47
quote:
λοιπον λεω να σου το πω αλλιως μηπως και το πιασεις

εδω στη γη που ζουμε και ειδικα στην ελλαδα αλλος παιζει στο καζινο
αλλος χαρτια αλλος τζοκερ και αλλος στοιχημα η λοττο και κινο
εγω αποφασισα να πονταρω στον θεο και στην αιωνια ζωη στην βασιλεια του...εαν παιξω και χασω τι να κανουμε εχασα....μεχρι την κληρωση ομως δικαιουμε να ελπιζω και δεν θελω κουβεντα.....τουμπεκι ψιλοκομμενο δηλαδη.....στη δευτερα παρουσια κληρωνει

(τουμπεκι ψιλοκομμενο)
τι κακες λεξεις ειναι αυτες;;
κακο κακο κακο παιδι

κατα τα αλλα που λες

1)το τυχερο παιχνιδι που παιζεις δεν ξερεις αν θα κληρωσει

2)εχεις απο τωρα αρχησει να φερεσε σαν νικητης και εχεις παρατησει δουλεια
κανεις σπαταλες και ολους τους φεσωνεις λεγοντας τους οτι θα τους πληρωσεις μολις λαβεις τα χρηματα
οταν οι μαγαζατωρες ζητανε τα λεφτα τους αλλιως δεν προκεται να παρεις τιποτα απο το μαγαζι τους
τους βριζεις και τους απειλεις οτι μολις τα κονομησεις θα τους κλησεις το μαγαζι

3)κατηγορεις τα αλλα "τυχερα παιχνιδια" οτι λενε ψεματα ενω και αυτα θα δωσουν τα κερδη στους τυχερους οταν τα λαβεις και εσυ(μεταθανατον)

4)λες οσους εργαζονται και φιταχνουν περιουσιες βλακες γιατι δεν χαλανε τα λεφτα τους σε "τυχερα παιχνιδια" οπως εσυ

αν κατι δεν το καταλαβες μπορω να στο εξηγησω

19cp20ehΜέλος
29/12/2006, 16:38:54
βασικα δεν επιδιωκω να καταλαβω αλλα να δωσω να καταλαβουν αυτοι που εχουν αναγκη να ξυπνησουν και να ερθουν στον ισιο δρομο

αυτο που λεγεται αιωνια ζωη στη βασιλεια των ουρανων εαν το θεωρησουμε παιγνιο που κληρωνει και κερδιζεις....ειναι το κατο αλλο..το ανωτερο και τελειωτερο παιγνιο...το παιγνιο που εφτιαξε ο ιδιος ο θεος

τα αλλα που λες οπως σου ειπα ισχυουν μονο για την γη..οποτε δεν υπαρχει απαντηση

οσο για το κακο παιδι που ειπες...ναι παλαιοτερα ημουν τοσο κακο παιδι που δεν μπορεις να φανταστεις...δεν εχω τιποτα να θελω να δοκιμασω στη ζωη...τοσο κακο παιδι ημουν

29/12/2006, 18:03:44
quote:
βασικα δεν επιδιωκω να καταλαβω

δεν μπορεις η δεν θες;;

αν δεν μπορεις εχεις προβληματικα εξαρτηματα
αν δεν θες εχεις εγωιστκα συναισθηματα που ειναι αμρτια μεγαλη συμφωνα με το δογμα σου

quote:
αλλα να δωσω να καταλαβουν αυτοι που εχουν αναγκη να ξυπνησουν και να ερθουν στον ισιο δρομο

αναφερεσε σε αυτους τους αθεους σατανολατρες που τολμουν να πηγενουν στον γιατρο οταν αρωστησουν και δεν κανουν καμια προσευχη για να παρει ο θεος την αρωστια;;;
ντροπη τους στους αθεους σατανολατρες αριστεροχουντικοβασιλικους
φτου τους φτου τους φτου τους
φωτια στα μπατσακια τους και νερο στις ψηστιερες τους

quote:
τα αλλα που λες οπως σου ειπα ισχυουν μονο για την γη..οποτε δεν υπαρχει απαντηση

εφερες γηινο παραδειγμα σου ασπαντησα με γηινο παραδειγμα
φερε αρειανο παραδειγμα νασου απαντησω με αρειανο παραδειγμα

quote:
οσο για το κακο παιδι που ειπες...ναι παλαιοτερα ημουν τοσο κακο παιδι που δεν μπορεις να φανταστεις...

για να δουμε

εβρεχες το κρεβατι σου μεγαλος
δεν ετρωγες τα λαχανικα που ηταν στο πιατο σου
εκλεβες τα τυρογαριδακια απο τα μικροτερα παιδια
ετρωγες κρυφα σοκολατες και καραμελες
ζωγραφιζες στους τοιχους του σπιτιου
δεν πηγενες νωρις για υπνο
και αλλα τετοια κακα πραγματα

quote:
δεν εχω τιποτα να θελω να δοκιμασω στη ζωη

ε δεν μπορει εχεις δοκιμασει και σουσι;;
γαλακτομπουρεκο απο τον μπαμπη;;
τα νεα στρυφτα τυρογαριδακια;;
κοτοπουλο με μπυρα απο τα χερακια μου;;
(αυτο το εγραψα για να δουν οι κοπελες του φορουμ οτι ξερω και να μαγειρευω)

για ξανασκεψου το ολο και κατι θα υπαρχει

quote:
τοσο κακο παιδι ημουν

σιγα μην σκισεις κανενα καλσον