ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΝΟΕΡΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΝΟΕΡΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Ψηλός104 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 5/6
24/10/2010, 16:29:57
quote:
Σωστό.

Γι' αυτό οι ταγοί πρέπει να ανήκουν σ' αυτές τις λίγες χιλιάδες, που λες.
Τα εκατομμύρια πρέπει να είναι αυτό που λένε, απλοί άνθρωποι.

εδω αντικειμενικε φιλε μου πρεπει να ανοιξω μια μεγααααλη παρενθεση...

και να σου πως οι Χριστιανοι ειναι αυτοι ακριβως που δεν εχουν καμια αναγκη τετοιων παραινεσεων...

γιατι παμπολλες φορες ειτε ως ταγοι ειτε ως απλοι ανθρωποι δεν εχουν αποφυγει ουτε το θανατο ουτε τα μαρτυρια...

και δεν το καναν μονο για τη θρησκεια τους αλλα αρκετες φορες και για την πατριδα τους...

και θα δεχθουν τωρα μαθηματα ηρωισμου απο μηδενιστες και βολεψακηδες;

παμε να δουμε παραδειγματα...

Γρηγοριος Ε, μπορει να υπεγραψε τον αφορισμο της Επαναστασης αλλα με την πραξη του εσωσε εκατονταδες χιλιαδες Μικρασιατες Ελληνες...στη συνεχεια θα μπορουσε να αποφυγει τα μαρτυρια και τον ατιμωτικο θανατο αν εξιλαμιζοταν, αλλα δεν το εκανε...

για ολους αυτους τους λογους το ελληνικο κρατος οσο ειχε ακομη εθνικους προσανατολισμους τον θεωρουσε εθνομαρτυρα και οχι προδοτη και του αφιερωσε αδριαντες και ονομασιες δρομων, ιδου τιμητικο γραμματοσημο εποχης Βενιζελου μαλιστα...

Καλογερος Σαμουηλ, τιναξε στον αερα το Κουγκι για να μην πεσει αυτος και αλλοι πολεμιστες στα χερια των Τουρκων...

Αθανασιος Διακος, παλουκωθηκε (και οχι σουβλιστηκε) απο τους Τουρκους, αν γινοταν μουσουλμανος την τελευταια στιγμη εσωζε τη ζωη του καθως ηταν κανονας της Σαρια πως οποιος γκιαουρης γινει μουσουλμανους και ας εχει βλαψει το Ισλαμ του χαριζεται η ζωη και η περιουσια του..δεν το εκανε...

Γαβριηλ Μαρινακης, ηγουμενος Αρκαδιου Κρητης, εκ των ηγετικων μορφων της επαναστασης του 1866, αρνηθηκε να παραδωσει το μοναστηρι που ειχε γινει λημερι των επαναστατων, στους 15000 Τουρκους, επακολουθησε μαχη μεχρις εσχατων και οι πολιορκημενοι τιναξαν στον αερα εαυτους και Τουρκους...

Πατριαρχης Κυριλλος Λουκαρις, κατηγορηθηκε οτι προετοιμαζε ελληνικη επανασταση και κρεμαστηκε απο τους Γιενιτσαρους, μπορουσε φυσικα να γλυτωσει τη ζωη του αν αλλαξοπιστουσε αλλα δεν θελησε...

Διονυσιος Επισκοπος Τρικης γνωστος περιπαικτικα ως Σκυλοσοφος, επικεφαλης κινηματος επαναστατικου στην Ηπειρο συνεληφθηκε απο τους Τουρκους και γδαρθηκε ζωντανος, αν εξισλαμιζοταν γλυτωνε αυτο το μαρτυριο, δεν θελησε...

Χρυσοστομος Σμνυρνης, βασανιστηκε με το χειροτερο τροπο απο τους Τουρκους, οι Γαλλοι του προτειναν να διασωθει σε πλοιο τους απο την εισβολη των τουρκικων στρατευματων αλλα αυτος δηλωσε περηφανα πως θα κατσει να συγκακοπαθησει με το ποιμνιο του...Αντρακλας με πολλα κιλα αρχιδια...

Edited by - ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3 on 24/10/2010 16:39:11

24/10/2010, 16:38:38
Απλά το καταθέτω , για να γίνουν τοποθετήσεις επ'αυτού...

http://www.pare-dose.net/?p=3157

Γίνονται πολλές αναφορές για τα τότε διαδραματισθέντα και μπορούν όλα να συζητηθούν ασφαλώς...!!!

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...

Edited by - Εαρινός on 24/10/2010 16:43:45

24/10/2010, 16:38:42
Αριστοτέλης

quote:
ρωτησα ηδη αν θα ρισκαρατε να πεσει το κεφαλι σας μετα απο εξοντωτικα βασανιστηρια και να ακολουθησουν σφαγες των Ελληνων της Μικρας Ασιας, αρνουμενοι να υπογραφατε τον αφορισμο των Επαναστατων (πραγμα που θα σημαινε πως ολο το Ρουμ Μιλιετ ειναι σε ανταρσια, οχι μονο οι Νοτιοελλαδιτες)...

η αν τελικα θα υπογραφατε θεωροντας οτι οχι μονο σωζετε το κεφαλι σας αλλα και κατι εκατονταδες χιλιαδες Ελληνων...

Η απάντηση στο ερώτημά σου είναι απλή, αν και το ερώτημά σου είναι κουτοπόνηρο:

Κανείς Έλληνας στην ψυχή δεν θα έμπαινε στην υπηρεσία του σουλτάνου (και μάλιστα αγοράζοντας τη θέση αυτή και φιλώντας κατουρημένες ποδιές), έχοντας σαν αποστολή την διατήρηση της δουλείας με αντάλλαγμα τα τεράστια προνόμια που του παρείχε το αφεντικό του.

Άρα, προσωπικά δεν θα έκανα ούτε το ένα ούτε το άλλο γιατί δεν θα δεχόμουν να παίξω ποτέ το ρόλο του μπιστικού του σουλτάνου και δεν θα βρισκόμουν στη θέση αυτή εξ αρχής.

macedon

24/10/2010, 16:44:45
makedon

quote:
Κανείς Έλληνας στην ψυχή δεν θα έμπαινε στην υπηρεσία του σουλτάνου (και μάλιστα αγοράζοντας τη θέση αυτή και φιλώντας κατουρημένες ποδιές), έχοντας σαν αποστολή την διατήρηση της δουλείας με αντάλλαγμα τα τεράστια προνόμια που του παρείχε το αφεντικό του.

μπραβο υπερεπαναστατη και Ελληνα στην ψυχη, αν ολοι ακολουθουσαν τις προτροπες σου το Ρουμ Μιλιετ δεν θα ειχε καν εκπροσωπηση επι Οθωμανικης Αυτοκρατοριας και τα μελη του θα ειχαν οτι δικαιωματα θα ειχε κι ενα κοπαδι σκυλων...

Edited by - ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3 on 24/10/2010 16:45:48

24/10/2010, 16:48:18
Και αυτό , για να σωθούν οι Έλληνες απο τους Τούρκους έγινε...???

-Το ακόλουθο «πατριωτικό» κείμενο, ανήκει στον πατριάρχη Γρηγόριο Ε’ και αποτελεί τμήμα πατριαρχικής εγκυκλίου, η οποία εξεδόθη εν έτη 1819.

Τί αφορά αυτή η εγκύκλιος; Ουσιαστικά απαγορεύει τους Έλληνες «ευλογημένους επαρχιώτας», να βαπτίζουν με αρχαία ελληνικά ονόματα τα παιδιά τους (χαρακτηρίζοντας αυτή την τακτική, ως…καινοτομία!), γιατί κάτι τέτοιο αποτελεί «ανάρμοστον» πράξη, και «καταφρόνησιν» της χριστιανικής ονοματοδοσίας. Αντ’ αυτού, προτρέπει τους ιερείς των ενοριών να «νουθετούν» τους γονείς και τους ανάδοχους, να επιλέγουν τα «πατροπαράδοτα χριστιανικά ονόματα των εγνωσμένων τη Εκκλησία και των ενδόξως υπ’ αυτής εορταζομένων Αγίων».

Θαυμάστε:
«Και η κατά καινοτομίαν παρά ταύτα εισαχθείσα των παλαιών ελληνικών ονομάτων επιφώνησις εις τα βαπτιζόμενα βρέφη των πιστών, ως ηκούσαμεν, λαμβανομένη ως μία καταφρόνησις της χριστιανικής ονοματοθεσίας, είναι διόλου απροσφυής και ανάρμοστος· όθεν ανάγκη η Αρχιερωσύνη σας να διαδώσητε παραγγελίας εντόνους εις τους Ιερείς των ενοριών σας, και νουθεσίας πνευματικάς εις τους ευλογημένους επαρχιώτας σας, δια να λείψη τουντεύθεν και η κατάχρησις αύτη, και αφεθέντες της ακαίρου και μηδέν εχούσης το χρήσιμον φιλοτιμίας και επιδείξεως οι γονείς και ανάδοχοι να ονοματοθετώσιν εις το εξής εν τω καιρώ της θείας και μυστικής αναγεννήσεως τα ειθισμένα ταις ευσεβέσιν ακοαίς πατροπαράδοτα χριστιανικά ονόματα των εγνωσμένων τη Εκκλησία και των ενδόξως υπ’ αυτής εορταζομένων Αγίων, δια να είναι έφοροι και φύλακες των βαπτιζομένων νηπίων και ταχείς και αδιάλειπτοι χορηγοί της χάριτος αυτών εις τους μετά πίστεως».

Φυσικά δεν θα περίμενε κάτι καλύτερο κανείς, από κάποιον που αφόρισε την Επανάσταση του 1821 και ουκ ολίγους απ’ τους αγωνιστές…

Το (ρητορικό) ερώτημα βεβαίως που προκύπτει είναι το εξής: Για ποιό έθνος μαρτύρησε αυτός ο τύπος, ώστε να θεωρείται εθνομάρτυρας και ο ανδριάντας του να «κοσμεί» την είσοδο του Πανεπιστημίου Αθηνών;

Διαβάστε περισσότερα: http://www.pare-dose.net/?p=3027#ixzz13Hf3LLBg

24/10/2010, 16:48:37
quote:
Άκου να σου πω,επειδή έχεις αρχήσει και με
εκνευρίζεις υπέρ του δέοντος,
και στο κάτω-κάτω ποιός είσαι εσύ που θα θέτεις
έτσι επιτακτικά ερωτήματα στους συνδιαλεγόμενούς σου,
θα παραθέσω και πάλι την ΑΠΑΝΤΗΣΗ μου,γιατί δεν έχω
μάθει ούτε "σε γωνίες να στρίβω" ούτε να γίνομαι
ελαφρά τη καρδία ΠΡΟΔΟΤΗΣ!!!
Άντε και πολλά μας τα είπες,και επειδή είμαι
φτιαγμένη και από αυτόν τον π...η τον ΓΑΠ και
το σημερινό κοιερατειο της κων/πολης,
σταμάτα μην αρχήσουν οι πολύ βαριές κουβέντες
και μας διαγράψουν όλους από εδω μέσα
ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ!!!

μαναρι μου μωρο μου, σου εβγαλα το κτηνος μεσα σου...

πλακα πλακα δεν το φχαριστιεσαι κι εσυ που ξεφυγες απο τα τετριμενα;

πιο διεγερτικο κι απο το σεξ ειναι καμια φορα ενας δυνατος καυγας!

Edited by - ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3 on 24/10/2010 16:49:11

24/10/2010, 16:49:08
quote:

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3:

μεχρις στιγμης η Καποδιστρια αρνηθηκε να απαντησει...εστριψε στη γωνια...

Άκου να σου πω,επειδή έχεις αρχήσει και με
εκνευρίζεις υπέρ του δέοντος,
και στο κάτω-κάτω ποιός είσαι εσύ που θα θέτεις
έτσι επιτακτικά ερωτήματα στους συνδιαλεγόμενούς σου,
θα παραθέσω και πάλι την ΑΠΑΝΤΗΣΗ μου,γιατί δεν έχω
μάθει ούτε "σε γωνίες να στρίβω" ούτε να γίνομαι
ελαφρά τη καρδία ΠΡΟΔΟΤΗΣ!!!
Άντε και πολλά μας τα είπες,και επειδή είμαι
φτιαγμένη και από αυτόν τον π...η τον ΓΑΠ και
το σημερινό κοιερατειο της κων/πολης,
σταμάτα μην αρχήσουν οι πολύ βαριές κουβέντες
και μας διαγράψουν όλους από εδω μέσα
ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ!!!

Πάρε την απάντηση και κόψε τις λοιπές μπούρδες!!!

quote:

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3:

τι θα διαλεγες;

kapodistria:

Την τρίτη επιλογή που ξέχασες να
συμπεριλάβεις...

Κατάλαβες;;;

ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.

24/10/2010, 16:53:11
quote:

Νά είναι καλά ο ΓΑΠ ο Ερντογαν και το Πατριαρχείο Κων/πολης!!!

" ο κ. Ερντογάν έκανε ειδική μνεία στις δικές του κινήσεις «καλής θέλησης», απαριθμώντας την... επιστροφή του Ορφανοτροφείου της Πριγκήπου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και τη χορήγηση τουρκικής υπηκοότητας σε 12 μητροπολίτες, ώστε να μπορούν να συμμετέχουν στη Σύνοδο του Πατριαρχείου".

24/10/2010 ethnos gr

24/10/2010, 16:58:11
quote:

quote:

Νά είναι καλά ο ΓΑΠ ο Ερντογαν και το Πατριαρχείο Κων/πολης!!!

" ο κ. Ερντογάν έκανε ειδική μνεία στις δικές του κινήσεις «καλής θέλησης», απαριθμώντας την... επιστροφή του Ορφανοτροφείου της Πριγκήπου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και τη χορήγηση τουρκικής υπηκοότητας σε 12 μητροπολίτες, ώστε να μπορούν να συμμετέχουν στη Σύνοδο του Πατριαρχείου".

24/10/2010 ethnos gr

να σου θυμησω δολοφονιες Χριστιανων τα τελευταια χρονια στην Τουρκια;

να σου θυμισω την πολιορκια του Πατριαρχειου απο χιλιαδες Γκριζους Λυκους που ουρλιαζαν να κρεμαστει ο Πατριαρχης;

και που προφανως εγινε με απολυτη συγκαταθεση του καθεστωτος σαν ωμη επιδειξη δυναμης απεναντι στους Γιουνανηδες;

24/10/2010, 16:58:50
Η εντολή για την μη χρησιμοποίηση Ελληνικών ονομάτων , σε τι αποσκοπούσε φίλε Αριστοτέλη..???

Ήταν αυτή "Φιλελληνική στάση" κατα την γνώμη σου..???

05/02/2004, 00:25:34
quote:
Σας έχει τύχει ποτέ να έρθει η συζήτηση σε θέμα που <πονάει>ή ενοχλεί και να λέτε τότε ακριβώς ένα ανέκδοτο?

Κάποτε, είχαν έρθει σπίτι μας ένα ζευγάρι, που ο σύζυγος λόγω κάποιας παλιάς ασθένειας είχε ιδιαίτερα έντονη ανισοσκελία (το ένα από τα δύο πόδια ήταν αρκετά πιο κοντό και ατροφικό). Η αδελφή μου, δεν το ήξερε, και κάποια στιγμή μέσα στη συζήτηση, αρχίσαμε να μιλάμε για αναπηρίες και τέτοια.
Ξάφνου, ο φίλος σηκώνεται και με φρίκη η αδελφή μου παρατηρεί το πρόβλημα, την ώρα που έλεγε "και φανταστείτε οι καϋμένοι οι ανάπηροι, τι ψυχολογικά προβλήματα και κόμπλεξ θα κουβαλάνε..."

Θέλοντας λοιπόν να τα μπαλώσει, άρχισε τα ανέκδοτα. Μαζί κι εγώ.
Εκείνο το βράδυ, ακούστηκαν όλα όσα ανέκδοτα έχουν ποτέ γραφεί για ανάπηρους, άτομα με ειδικές ανάγκες, σακάτηδες κ.λ.π.!!!
Γιατί βέβαια, δεν μπορούσε να μας περάσει κάποιο άλλο ανέκδοτο από το μυαλό, συνεχώς την πατάγαμε...

αυτή...που τα κατάφερε!κάνε κλικ!

05/02/2004, 12:27:44
golden_ ariadne :)))))))))

για να με πειραξει κατι που θα μου πουνε ,θα πρεπει να το επεξεργαστω πρωτα ,εαν και εφοσον θα λειτουργουσε το ημιημισφαιριο μου ,στο 6% του φυσιολογικου μου επιπεδου (10%,ειναι των υπολοιπων ανθρωπων) χααχχαχαχαχαχαχααχχαχαχααχχααχχαχααχχααχαχαχαχαχαχαχαχααχχαχααχχαχααχαχααχααχαχαχαααχχααχαχ

οποτε μπορεις αφοβα να λες και να εκφραζεις αυτα που νοιωθεις:)))))))))))))))))))))))

χαχαχαχαχαχαχαχαχααχχαχαχαχαχαχαχαχαχαχ

με απεραντο σεβασμο και αγαπη,ο μανος σας

05/02/2004, 18:30:38
quote:
χααχχαχαχαχαχαχααχχαχαχααχχααχχαχααχχααχαχαχαχαχαχαχαχααχχαχααχχαχααχαχααχααχαχαχαααχχααχαχ

manos ο χαχαχαχανούλης

05/02/2004, 21:19:57
quote:
mano γιατι όταν βαζεις όλα αυτά τα χαχαχαχα σχεδον παντα στο τελος το χα γινεται αχ ?? είναι τυχαιο η κρυβεται κατι άλλο ? ελπιζω το γελιο να μην σου βγαινει ξυνο…

Χμ..λες να γελάει με τον πόνο του?
Ή μήπως από τα πολλά γέλια,πόνεσε η κοιλίτσα του?
ΑΑΑΑΑ,κατάλαβα,το κάνει για να είναι <έσω>,δηλ. εντός θέματος.
quote:
Θέλοντας λοιπόν να τα μπαλώσει, άρχισε τα ανέκδοτα. Μαζί κι εγώ.
Εκείνο το βράδυ, ακούστηκαν όλα όσα ανέκδοτα έχουν ποτέ γραφεί για ανάπηρους, άτομα με ειδικές ανάγκες, σακάτηδες κ.λ.π.!!!
Γιατί βέβαια, δεν μπορούσε να μας περάσει κάποιο άλλο ανέκδοτο από το μυαλό, συνεχώς την πατάγαμε...

Τί μου θύμισες τώρα!!
-Να πούμε κάνα ανεκδοτάκι?
-Είναι κανένας Πόντιος εδώ?
-Ααα είμαστε αρκετοί.Για να μην θιχτεί κανείς.
Ε, επί μια ώρα λέγαμε όλοι μας,Ποντιακά ανέκδοτα!

<<Διότι η άγνοια φέρνει αλόγιστο θάρρος, ενώ η γνώση δισταγμό>>

05/02/2004, 21:41:16
1900 :))))))))))))))))))))))) ΜΠΑΜ.....χααχχααχχαχαχαχαχαχαχαχαχαχααχαχχαχαχαχ...εκανε το δωρακι

Ελευθερία :))))))))))))))))))))))) ,ειναι η ελλειψη μιας γλυκιας παρουσιας στην καρδια,ειναι η απουσια στο χαδι,η καταληξη ειναι πονος στο κεφαλι,που εχω εκ γεννετης....δεν ειναι απο το καρουμπαλο που περιγραφω στο τοπικ " Μαραθώνιος ελεεινής ποίησης!" χααχχααχχααχαχχααχαχχαχαχαχαχαχαχαχααχχααχχαχαχααχ

οσο για το αν ειμαι εσω....νομιζω πως εχω φαει πορτα και απο τον εαυτο μου ,ετσι ισως να επαθα και το συναχι στο μυαλο που αποκτησα στο κρυο της μοναξιας μου :)))))))))))))))))))))))

06/02/2004, 14:08:49
διαβάζοντας τα μηνύματα από την αρχή του φόρουμ,
θα ήθελα να προσθεσω τη γνώμη μου.

καταρχήν, δε νομίζω ότι -όπως αναφέρθηκε από τη Mara- η ύπαρξη χιούμορ και αυτοσαρκασμού συνδέεται απαραίτητα με την συνειδητή προσπάθεια καλυτέρευσης του εαυτού. όπως θίχτηκε νομίζω και από κάποιους άλλους, μπορεί το χιούμορ και ο αυτοσαρκασμός να χρησιμοποιείται σαν ένα οχηρό, όπου το άτομο προφυλάσσεται από την κριτική, από το εξωτερικό περιβάλλον προς τον ίδιο και από τον ίδιο προς τον ίδιο.
τί εννοώ με αυτό:
η διαπίστωση πχ. "καλά, είμαι τελικά ένα τέρας, το ξέρω χαχαχα!"
μπορεί να γεμίσει το άτομο που το διαπιστώνει -αυτοσαρκαστικά- με ναρκισσισμό του τύπου: μπορεί να είμαι ένα τέρας, αλλά τί να κάνουμε, κανείς δεν μπορεί να μου αντισταθεί σε ό,τι του ζητήσω, ότι κακό και να κάνω, γιατί ο σκοπός μου στο τέλος φαίνεται να είναι η γελοιοποίηση μιάς κατάστασης.
σε άλλες βέβαια περιπτώσεις, μπορεί ο αυτοσαρκασμός να οδηγεί στην βελτίωση του ατόμου, αλλά νομίζω σε κάθε περίπτωση, ο αυτοσαρκασμός είναι μόνο ένα μέσο, και αυτό που μετράει είναι το κίνητρο πίσω από το μέσο και όχι το ίδιο το μέσο.

quote:
ΤΩΡΑ ..ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΓΕΛΑΜΕ ΝΑ ΠΕΡΝΑΜΕ ΟΜΟΡΦΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΒΓΑΖΕΙ ΕΝΑ ΑΙΣΘΗΜΑ ΕΥΦΟΡΙΑΣ....ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟ ΙQ TOY!

συμφωνώ και με την Clearthought και θέλω να συμπληρώσω ότι είναι επίσης σημαντικό αυτός ο άνθρωπος -ο χιουμορίστας- να είναι συμβατός ιδεολογικά με εμάς και να μας αφορά κατά κάποιον τρόπο το χιούμορ του.
δε θα θεωρήσουμε χιουμορίστα -πχ- αυτόν που θα πεί ένα καταπληκτικό ανέκδοτο γιά την "ηλιθιότητα των Ποντίων" όταν είμαστε Πόντιοι, και μας έχουν θίξει στο παρελθόν -σε σοβαρές περιστάσεις- λόγο της καταγωγής μας.
επίσης, και εδώ πάλι το κίνητρο είναι σημαντικό, και το μέσο -χιούμορ- οφείλει πιστεύω να μή χρησιμοποιεί αθέμιτα μέσα γιά να προκαλέσει το γέλιο, μιά κατάσταση που συχνά παρατηρείται σε commedy stands, όπου ο κωμικός πιάνει κάποιον καημένο, και του διακωμωδεί μαζί με τα ελατώματά του, και κάποιες αδυναμίες του, χωρίς τακτ με χοντροειδή αγένεια. πολλοί στο κοινό θα γελάσουνε, αλλά άμα έρθει η σειρά τους θα νευριάσουν.

και εδώ ταιριάζει και το ερώτημα της Valnta

quote:
Έχουν όλοι οι άνθρωποι την ίδια αίσθηση του χιούμορ; Aυτό που κάποιος αντιλαμβάνεται ως χιούμορ ισχύει κ για τον άλλον;

η Mariha2912 γράφει:

quote:
ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΧΙΟΥΜΟΡ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΤΟΙΜΟΛΟΓΟΣ, ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΣΤΡΟΦΟΣ...

όχι απαραίτητα! έχουν υπάρξει απίστευτα έυστοχες αστείες ατάκες, που έχουν ειπωθεί από άτομα, που συνήθως δεν μιλάνε σε μιά παρέα, ή τουλάχιστον δε φιμήζονται ιδιαίτερα γιά το χιούμορ και την ετοιμολογία τους. τέτοια άτομα μπορεί να είναι εύστροφα και διαισθητικά, αλλά ταυτόχρονα και φύσεις οικονομικές, που θα επιλέξουν -συνειδητά ή ασυνείδητα- να "καρφώσουν τη στιγμή", όταν αυτό τους φανεί απόλυτα ταιριαστό ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, επειδή τα κριτήριά τους είναι πολύ αυστηρά. εδώ μιλάμε περισσότερο γιά κοινωνικό χιούμορ, ή σάτιρα, και όχι γιά αυτοσαρκασμό, που αναφέρεται στο άτομο-ομιλητή, αν και μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποια αυτοσαρκαστική ατάκα, που όμως θα ισχύει και πάλι γιά το σύνολο.

τέλος, θα ήθελα να διαφωνίσω με τον Drumx13 που κατά κάποιον τρόπο "αφαιρεί το δικαίωμα στις γυναίκες να έχουν χιούμορ" και θα συμφωνήσω με τον Alexeyev1970 που πιστεύει ότι

quote:
δεν υπάρχει πιο τέλειο πλάσμα(σε ανθρώπινα πλαίσια) από μία όμορφη γυναίκα που διαθέτει ΚΑΙ χιούμορ

Λάρα Κροφτ -η αποθέωση!!!
click ^

09/02/2004, 13:39:18
Καλημερα σας

Το καλο χιουμορ δεν νομιζω οτι εχει σχεση με το ποσο εξυπνος η οχι ειναι καποιος αλλα με τις εμπειριες που εχει απο την ζωη.
Καποιος που τα εχει βρει ολα ετοιμα και δεν εχει αλλαξει η ζωη του ποτε οσο εξυπνος και να ειναι δεν θα μπορεσει ποτε να εχει την ιδια αισθηση του χιουμορ με καποιον ο οποιος εχει ζησει καταστασεις που εχουν μπορεσει να αλλαξουν τον χαρακτηρα του ριζικα εστω και αν ο δευτερος δεν εχει το ιδιο δεικτη νοημοσυνης με τον πρωτο.

Σαν παραδειγμα φερνω τις ταινιες του ελληνικου κινηματογραφου του ασπρομαυρου(δεκαετιας 60-70)και του εγχρωμου(δεκαετιας 80 και μετα)

Ολοι οι ηθοποιοι (θεωρωντας οτι ειχαν τον δεικτη νοημοσυνης τους αρκετα υψηλο) ηταν εξυπνοι αλλα οι παλιοι ειχαν ενα + το οποιο οι μεταγενεστεροι δεν το ειχαν ..τις εμπειριες τους απο την ζωη.μια ζωη οχι στα πουπουλα αλλα με πολλες δυσκολιες οι οποιες τους εδωσαν την δυνατοτητα να βγαζουν σε χιουμορ αυτες τις δυσκολιες και ο μεσος πολιτης διαισθανομενος οτι το χιουμορ τους και τα αστεια τους ειχαν ενα υποβαθρο το εκτιμουσε και για αυτο ενω οι δεκαετιες αυτες εχουν περασει οι πρωταγωνιστες δεν προκειται ποτε να ξεχαστουν.
Σε αντιθεση στις ταινιες των επομενων δεκαετιων(80 και μετα) οι ηθοποιοι δεν εχουν ζησει δυσκολιες και δεν εχει μπορεσει να αλλαξει ο χαρακτηρας τους ωστε να βγαλουν χιουμορ εξυπνο και για αυτο οι ατακες τους ειναι τοσο πλασματικες και ψευτικες που φαινονται απο μακρυα.

Ποσες φορες οταν συνομιλουμε με ενα <πλουσιοπαιδο-κακομαθημενο> δεν εχουμε φτασει στο σημειο να κοντευουμε να κοιμηθουμε απο την πληξη?
Μηπως δεν ειναι εξυπνος ? Εξυπνος ειναι γιατι τα ερεθισματα που εχει απο το περιβαλλον του(οπως ολων πλεον)ειναι παρα πολλα για να χαρακτηριστει ενα παιδι χαζο πλεον,αλλα δεν εχει ζησει καταστασεις οι οποιες να καταφερουν να αλλαξουν την ζωη του ωστε να καλυτερευσει και το χιουμορ του.
Οποτε ,κατα εμενα ,το χιουμορ δεν παει χερι-χερι με τον δεικτη νοημοσυνης μας αλλα με τις εμπειριες που εχουμε απο την ζωη

Καλη σας εβδομαδα

09/02/2004, 19:07:43
καλησπερα :))))))))))))))))))))))))))))))

μου λειψατε :)

http://www.u.arizona.edu/~chalmers/phil-humor.html

http://paul.merton.ox.ac.uk/science/

http://www.dctech.com/physics/humor.php

sparveriusΜέλος
10/02/2004, 10:29:35
quote:

Το καλο χιουμορ δεν νομιζω οτι εχει σχεση με το ποσο εξυπνος η οχι ειναι καποιος αλλα με τις εμπειριες που εχει απο την ζωη.

Η δυνατότητα αναγνώρισης του χιουμοριστικού στοιχείου σε μία κατάσταση, η ικανότητα δημιουργίας νοηματικών, λεκτικών κλπ. συσχετίσεων ώστε να "βγει" το αστείο, αλλά ακόμα και αυτή η ικανότητα του να καταλαβαίνει κανείς αν κάτι που λέει είναι αστείο ή όχι είναι κατά βάση, κατά τη γνώμη μου, θέμα νοημοσύνης. Η "εμπειρία της ζωής" δίνει τη δυνατότητα για πιο προσγειωμένες και πλησιέστερες στην πραγματικότητα παρατηρήσεις (γενικά) αλλά δεν νομίζω ότι έχει άμεση σχέση με το χιούμορ.

sparveriusΜέλος
10/02/2004, 13:05:19
Φίλε/η ξωτικό,

Σε ευχαριστώ για τη φιλική συμβουλή. Διαβάζω πάντοτε όλο το post στο οποίο απαντώ και προσπαθώ να διαβάζω και όλο το θέμα. Διάλεξα την φράση που έκανα quote γιατί θεωρώ ότι είναι το κεντρικό συμπέρασμα της απάντησής σου, και αυτό κατά τη γνώμη μου επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι η εν λόγω φράση είναι σχεδόν όμοια με τη συμπερασματική φράση "οπότε... ζωή" που κλείνει το topic σου. Δυστυχώς δεν έχω τον χρόνο να απαντώ σημειο προς σημείο, και αναγνωρίζω ότι όντως η επιλογή των αντιπροσωπευτικών φράσεων μπορεί να είναι ορισμένες φορές ατυχής.

Να ξέρεις πάντως ότι από εμένα εσκεμμένη διαστρέβλωση θέματος ή απάντησης δεν πρόκειται να υπάρξει.

Φιλικά (επίσης με την κανονική σημασία ),
sparverius

Edited by - sparverius on 10/02/2004 13:08:57