ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Περί ΑΝΕΜΩΝ και ΥΔΑΤΩΝ Νο10!!! - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

- Περί ΑΝΕΜΩΝ και ΥΔΑΤΩΝ Νο10!!! - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

pandi61 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
30/12/2010, 00:42:15
quote:
Narkissa εγω μεγάλωσα μέ ζώα βλέπης στά χωριά είναι διαφορετικά
Μπα μη το λες.. Και εμείς οι Αθηναίοι με ζώα μεγαλώσαμε..

Καλές μοναξιές σε όλους!

30/12/2010, 00:52:05
Και τι ζωα δοκτωρ ΔΙΠΟΔΑ.

Θελω να ευχηθω χρονια πολλα στο esoterica και στους συνδικτυους,που φροντιζουν,με την συμμετοχη τους,ωστε να εχει καθε χρονο γενεθλια.
Καλη δυναμη και αντισταση στη Νεα ταξη πραγματων.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Σουρης.

30/12/2010, 01:22:10
30/12/2010, 07:35:08
ελα και ξημερωσε... ελα να κουνηθουμε λιγο, να παει το αιμα παντου

30/12/2010, 12:15:23
καλημέρα
quote:
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Narkissa εγω μεγάλωσα μέ ζώα βλέπης στά χωριά είναι διαφορετικά
--------------------------------------------------------------------------------

Μπα μη το λες.. Και εμείς οι Αθηναίοι με ζώα μεγαλώσαμε..

Καλές μοναξιές σε όλους!

opa !!!αγαπητε DR σέ ποικιλία τεράποδων υπήρχε αφθονία !!!!

τώρα τών δίποδων ?????????????????????

30/12/2010, 13:18:34
Ακόμα μεγαλύτερη αφθονία... στα λόγια μου έρχεσαι.
30/12/2010, 13:29:53
Μεταφορά μηνύματος σε δεσμευμένο χώρο - 31/12/2010
30/12/2010, 18:26:18
καλησπερα σας

30/12/2010, 19:12:07
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΦΩΣ ΣΤΟΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑ!!!

ΛΟΙΠΟΝ ΞΕΡΕΙΣ ΚΩΣΤΑ ΝΑ...

EIXA KAIΡΟ!

CHARMED

PeronosporosΜέλος
06/11/2005, 03:10:49
Δείτε αυτό το link πρώτα
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=661461&lngDtrID=252
Δεν σας έρχονται στο μυαλό η γένεσις και ο μύθος του Προμηθέα και του Επιμηθέα για την δημιουργία της ανθρωπότητας
Ρε μπας και ξέραν κάτι...

Τελικά "χούς είν και εις χούν απελεύσεται" (συγνώμη για την ορθογραφία) όντως!!!!

Facts: Knowledge is power, Power corrupts.
Conclusion: Study hard, Be evil.

06/11/2005, 11:58:33
Ναι το διάβασα χτες βράδυ.
Θα έλεγα όμως ότι ο μύθος ότι ο άνθρωπος κατασκευάστηκε από πηλό και ο θεός/η θεά του έδωσε πνοή, είναι μάλλον αποτέλεσμα της ανάπτυξης της αγγειοπλαστικής τέχνης, ίσως και της μετέπειτα κεραμικής.
Αν σκεφτούμε ότι η αγγειοπλαστική έχει μια ιστορία τουλάχιστον 30,000 ετών και η κεραμική 10,000 ετών, ίσως αυτή η σκέψη να έρχεται από τόσο παλιά, αν και, αν βασιστούμε πάνω στα ευρήματα, θα έλεγα ότι το πάνω όριο κατεβαίνει γύρω στο 6000 πΧ και το κάτω φτάνει μέχρι το 3000 πΧ.
Δηλαδή, κατά την γνώμη μου αυτή η ιδέα σχηματίστηκε στο μυαλό των ανθρώπων κάπου εκεί ανάμεσα, από την δική τους ενασχόληση με τον πηλό.

Μια ενδιαφέρουσα πάντως ιστορία υπάρχει στο "απόκρυφο" ευαγγέλιο του Θωμά.
"Ο Ιησούς πενταετής ων έπλασε εκ πηλού 12 στρουθία εν ημέρα Σαββάτο, άτινα και εζωοποίησε προς μεγάλην κατάπληξιν των Ιουδαίων..."

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

Light stormΝέο Μέλος
09/11/2005, 13:41:01
Φίλοι μου

Μήπως το βλέπετε πολύ - ή για να πώ καλύτερα - τελείως εξωτερικά ;

Πολλοί ΘΕΛΟΥΝ να "βλέπουν" ένα γέρικο θεό που παίρνει χώμα από κάτω και φτιάχνει τον άνθρωπο. Μήπως αυτή η εικόνα βολεύει μερικούς για να έχουν άλλοθι να είναι αρνητικοί ;

Η ανάλυση της Γένεσης ΛΕΞΗ - ΛΕΞΗ είμαι σίγουρος ότι θα σας άφηνε

Όπως επίσης και της Ελληνικής Μυθολογίας και ειδικότερα της Κοσμογονίας.

Με εκτίμηση

Ο ΝΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΟ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΟΣ !!!

09/11/2005, 23:15:24
Φίλε/η μου, όντως εγώ προτιμώ να τα βλέπω "εξωτερικά" επειδή εκεί τουλάχιστον βρίσκω στοιχεία που δεν αντιβαίνουν στην λογική μου. Στις πιό "εσωτερικές" ερμηνείες χρειάζεσαι συνήθως "λυσάρι" και ποιός σου το δίνει; Και είναι έγκυρο;

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

Edited by - Ostria on 09/11/2005 23:27:58

AngelosΜέλος
10/11/2005, 10:31:49
Η ερμηνεία της ostria μοιάζει εκπληκτικά βάσιμη.

Οι μύθοι φαίνεται να είναι κάτι σαν την επιστημονική φαντασία του σήμερα.

Ετσι, σήμερα το παραμύθι (βλέπε RAEL) λέει οτι "οι εξωγήινοι μας εφτιαξαν
χρησιμοποιώντας Γεννετική μηχανική" διοτι η Γεννετική μηχανική είναι η σούπερ ντούπερ
επιστήμη του σήμερα.

Πριν απο 50000 χρονια η σούπερ ντούπερ επιστήμη ήταν η αγγειοπλαστική, και αρα είναι
λογικό οι μύθοι να επηρεάζονται απο αυτό.

Αγγελος

10/11/2005, 22:02:49
Αγγελε μερσί. Νομίζω ότι έχει την λογική του, όπως πχ η δημιουργία των ειδωλίων όπου υποτίθεται ότι ο θεός (ή η ψυχή του;) κατέβαινε και ζούσε μέσα τους. Και η "γητεία" ή η "αιχμαλωσία" της ψυχής ενός ζώου, αν το απεικονίσεις, που απ ότι φαίνεται ήταν διαδεδομένη ιδέα στις πρωτόγονες κοινωνίες.

Επίσης βρίσκω πολύ σωστή την παρατήρηση περί Γεννετικής μηχανικής στις διάφορες σύγχρονες θεωρίες περί εξωγήινων θεών. Το ίδιο άλλωστε συμβαίνει και με τα ουφο, κάθε εποχή βλέπουμε και πιό σύγχρονης τεχνολογίας σκάφη. Λες και η τεχνολογία των ufo και η συμπεριφορά των επιβατών τους εξαρτάται αποκλειστικά από την εξέλιξη της δικής μας τεχνολογίας και την δική μας συμπεριφορά.

-Arthur C. Clarke-

10/11/2005, 22:03:39
ps. χρόνια πολλά για την γιορτή σου

-Arthur C. Clarke-

beyondΜέλος
11/11/2005, 10:52:42
ΑΝ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΥΤΤΑΡΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΕΥΑΤΟΥ ΤΟΥ ,ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ "ΣΟΥΠΑ" ΣΥΣΤΑΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΑΝ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ Η ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ,ΤΟΤΕ Η ΕΝΝΟΙΑ ΠΗΛΟΣ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΚΟΛΛΑΕΙ...

Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφος

KrisnnaΜέλος
11/11/2005, 13:22:46
Κάπως έτσι είναι, ο πηλός συμβολίζει την γή!!
Οτι ο άνθρωπος είναι γηγενής και αποτελεί προιόν εξέλιξης των ζωντανών οργανισμών που υπάρχουν στην γή, δέν ήρθε απο κανέναν άλλον πλανήτη.
Τώρα άν στην ανθρώπινη εξέλιξη βοήθησαν κάποιοι εξωγήινοι ώστε το πιό εξελιγμένο πιθηκοειδές να μετατραπεί σε άνθρωπο είναι ενα άλλο θέμα.

http://www.seasite.niu.edu/Indonesian/Indonesian_Elections/Indo-pemilu99/21.jpg
"Non, nisi parento, vincitur"
ΒΑΚΩΝ

ΕμπεδοκλήςΝέο Μέλος
18/11/2005, 20:18:21
Καλώς σας βρήκα.
Αυτό είναι το πρώτο μου μύνημα.

Μήπως ο μύθος της δημιουργίας του ανθρώπου από πηλό - χώμα θέλει να δείξει ότι ο ανθωπος προέρχεται από στοιχεία και ουσίες που υπάρουν στη φύση και πολύ απλά ειναι ένα προιόν της?

Μήπως ο Θεός παίζει το ρόλο του συντονιστή - δημιουργού?