ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΙΟΥΔΑΣ Ο ΙΣΚΑΡΙΩΤΗΣ. ΠΡΟΔΟΣΙΑ Η' ΘΕΪΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΙΟΥΔΑΣ Ο ΙΣΚΑΡΙΩΤΗΣ. ΠΡΟΔΟΣΙΑ Η' ΘΕΪΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

GreenLantern56 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
opsimosΜέλος
21/07/2007, 18:55:52

Γεια σας.
Κατι ασχετο, ετσι ναχαμε να λεγαμε,ποθεν κονομησε ο διαβολακος το ονομα ΕΩΣΦΟΡΟΣ;Ως γνωστον Εωσφορος παει να πει ο φερον το πρωτο φως,δηλαδη το αστρο ΣΕΙΡΙΟΣ πρωϊ πρωί με την αυγουλα,μη μου πητε αγαπητοι χριστιανοι οτι ο μαγκας ηταν εκπτωτο αγγελακι και κρατησε το ονοματακι σαν διαβαλακος πλεον,προφανως μονο εβραϊκο δεν ειναι το ονομα,λετε ναναι μεταφραση στην Ελληνικη;Πως αραγε μεταφραζεται στα Ελληνικα ο Γαβριηλ η ο Μιχαηλ;;
opsimos

ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΤΕ ΤΑ

http://clubs.pathfinder.gr/meta_para
http://clubs.pathfinder.gr/anazito

Lock_SmithΜέλος
29/07/2007, 00:45:47
Φίλε μου El.elyon

Ελπίζω να σε βρίσκω καλά.

Ελπίζω επίσης να καταλαβαίνεις οτι η αργοππορημένη απάντησή μου οφείλεται στον φόρτο εργασίας μου.

Ας ξεκινήσω λοιπόν:

1) Η ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑ.
Για την περίπτωση αυτή έχουμε μαρτυρίες στο κατά Λουκάν, εκεί απλώς ο Λουκάς μας λέει οτι ο Ιούδας πέταξε τα 30 αργύρια και κρεμάστηκε απο ένα δέντρο σε έναν αγρό το οποίο αργότερα αγόρασαν οι Φαρισαίοι και τον έκαναν νεκροταφείο για τους ξένους.
Στο κατά Μάρκον όμως συναντάμε και άλλες λεπτομέριες, οτι το δέντρο συκής απο το οποίο κρεμάστηκε ο Ιούδας έπεσε και σχίστικε στα δύο.

Πρόσεξέ το λίγο αυτό εδώ:
Το 1950 ανακαλύφθηκε το Ευαγγέλιο του Ιούδα, το οποίο έχει αναγνωριστεί ως αυθεντικό, παγκοσμίως τόσο απο την επιστημονική όσο και από την εκλησιαστική κοινότητα (καθολική και χριστιανική).
Η επίσημη θέση της Έλληνο-Ορθόδοξης εκλησίας είναι η εξής:
Δεν μας λέει τίποτα καινούριο αυτή η ανακάλυψη, οι θέσεις και η ιδεολογία του Ευαγγελίου αυτού μας είναι γνωστές απο τα πρώτα χριστιανικά χρόνια.

Επανέρχομαι λοιπόν στο αρχικό μου ερώτημα προσθέτοντας ένα ακόμα:
1)Εφ' όσον δεν υπάρχει δέντρο συκής στην Ιουδαία, που το βρήκε ο Ιούδας αυτό το δέντρο και κρεμάστηκε?
2)Εφ' όσον ο Ιούδας κρεμάστηκε, πότε πρόλαβε και έγραψε Ευαγγέλιο? Διότι ως γνωστόν τα Ευαγγέλια γράφτηκαν μετά την "Ανάσταση" του Ιησού.

quote:
Φίλε Lock_Smith βλέπω ότι δυσκολεύεσαι να παραδεχτείς ότι δεν έχεις καμία απόδειξη ότι δεν υπάρχει Θεός και ότι ο Ιησούς Χριστός δεν υπήρχε! Επειδή σου αρέσουν οι αποδείξεις και όχι οι ενδείξεις θα πρέπει να σου πω ότι δεν έχω δει καμία μα καμία απόδειξη!

Φίλε μου El.Elyon, όπως βλέπεις όχι μόνον σου δίνω αποδείξεις, αλλά ό,τι σου γράφω είναι 100% αξιόπιστο, γιατί οι πηγές μου είναι τα επίσημα έγγραφα και οι επίσημες θέσεις της Εκλησίας.
Επίσης να σου πω οτι δεν προσπαθώ να σου αποδείξω την μη ύπαρξη του Ιησού, αλλά την μη ύπαρξη του Ιούδα (στο παρόν θέμα-κάποια άλλη στιγμή όμως θα εμβαθύνω)...

Συνεχίζω...
Είναι εδώ και δεκαετίες γνωστό οτι η εκλησία σε μια προσπάθειά της να περισώσει ότι είναι δυνατόν να περισώσει...στρέφεται στον Απόστολο Παύλο.
Οι Παυλιανιστές (δεν ξέρω αν ανήκεις σε αυτούς), πάλι δεν μπορούν να δώσουν εξηγήσεις σε ορισμένα ερωτήματα που θα μου επιτρέψεις να αναπαράγω στο post μου:
1)Υπό ποιάν ιδιότητα ο Απόστολος Παύλος (πριν γίνει Χριστιανός), καταδίωκε τους χριστιανούς?
Ήταν βαθμοφόρος της Ρωμαϊκού στρατού?
Είχε δικαιοδοσία να καταδιώκει τους χριστιανούς?
2)Αν ήταν βαθμοφόρος του Ρωμαϊκού στρατού γιατί δεν αναφέρεται πουθενά αλλού παρά μόνον στην καινή διαθήκη, η ύπαρξή του.
Τι ποιό σκανδαλώδες απο έναν βαθμοφόρο του Ρωμαϊκού στρατού που αυτομόλησε και άρχισε να διδάσκει τον λόγο του "Ιησού"?
3)Πότε γενήθηκε?
4)Πότε πέθανε?
5)Απο ποιά οικογένεια καταγότανε?
6)Τι βαθμό είχε?
7)Πως αφέθηκε ένας "προδότης" των Ρωμαϊκών αρχών να κυρήτει τον λόγο του Ιησού και να γίνει ο "Απόστολος των Εθνών"?
Αγαπητέ μου, δεν υπάρχει τίποτα μα τίποτα-πέραν της Καινής-που να μας δίνει την παραμικρή πληροφορία για τον Παύλο.
Ο Παύλος είναι το ποιό ανύπαρκτο πρόσωπο.

quote:
Τι γραφούν οι Ιστορικοί για τους Χριστιανούς? Η μήπως δεν υπήρχαν Χριστιανοί?
Πόσοι ρωμαίοι έγιναν Χριστιανοί?
Η δουλειά αυτών των ιστορικών ήταν να καταγραφούν όλα τα γεγονότα, άρα έχουν καταγράψει όλα τα γεγονότα?
Ο Λουκάς για ποιον έγραψε?
Καλό θα ήταν να παραδεχτείς ότι κανένας από τους Ιστορικούς δεν αναφέρει ότι δεν υπήρχανε οι μαθητές του Ιησού!

Ένας ιστορικός της εποχής εκείνης με το όνομα Φλάβιος Ιωσήφ, αναφέρει μικρές ομάδες χριστιανών να δρουν στην Ρώμη την Ελλάδα και την Μικρά Ασσία, ενώ μας λέει οτι στην Ιουδαία ο κόσμος έτρεφε μεγάλο μίσος γαι τον χριστιανισμό.
Οι τόμοι του Φλάβιου Ιωσήφ αποτελούν σημείο αναφοράς για κάθε σοβαρό ερευνητή, για κάθε ιστορικό επιστήμονα που ασχολείται με την σκοτεινή περίοδο των πρώϊμων χριστιανικών χρόνων.

Στα έγγραφα αυτά θα βρεις:
1)Θανατώσεις καταδίκων στην Ρωμαϊκή Επικράτεια.
2)Αναλύτικές αναφορές για την δράση των χριστιανών σε όλη την Ρωμαϊκή Επικράτεια.
3)Αναφορά στην περίφημη ομιλία του Πέτρου στην Ακρόπολη της Αθήνας, (όπου οι Αθηναίοι του πέταξαν λεμονόκουπες).
Επίσης αναφέρεται και η οριστική σύληψή του από τις Ρωμαϊκές αρχές, να τονίσω εδώ οτι η "Αγία Ελένη" στηρίχθηκε στις αναφορές του Φλάβιου Ιωσήφ για να ανακαλύψει τον τίμιο σταυρό και τα δεσμά του Πέτρου ο οποίος μετά την σύληψή του, πέθανε φυλακισμένος στις φυλακές της βόρειας Αφρικής.

Όπως βλέπεις για άλλη μια φορά σου παραθέτω στοιχεία από 100% αξιόπιστες πηγές.
Το τι γράφει η καινή διαθήκη φίλε μου είναι αξιόπιστο μόνον για όσους θέλουν να πιστέυουν σε αυτήν τυφλά.
Να στο θέσω διαφορετικά:
Η γη είναι στρογγυλή, όχι επίπεδη, υπάρχουν όμως ακόμη και σήμερα εραίσεις που πιστεύουν οτι η γη είναι επίπεδη και την περιβάλει μια χρυσή σφαίρα που λέγεται ουρανός (η αίρεση του κ. Τηντ)...
Αν τους δείξεις στοιχεία (video-φωτογραφίες NASA κτλ) θα σου πουν οτι είναι όλα φτιαχτά, πως η μία και μοναδική αλήθεια είναι αυτή που δίδαξε ο κύριος Τηντ. (Για περισότερες πληροφορίες σχετικά με τον κύριο Τηντ ανέτρεξε στο "Βιβλίο των σαλταρισμένων εγγεφάλων" τόμος 4, εκδόσεις Αρχέτυπο).

quote:
Φίλε Lock_Smith μου αρέσει όταν βλέπω πυροτεχνήματα.

Τότε σίγουρα δεν θα σου αρέσει καθόλου να διαβάζεις αυτά που γράφω.

quote:
Όταν λες: “Εφ' όσον ο Ιησούς συντάραξε τα νερά της Ιουδαϊκής κοινωνίας και της τοπικής Ρωμαϊκής αρχής” εννοείς τα του Καίσαρα στον Καίσαρα?

Εννοώ οτι σύμφωνα με την καινή διαθήκη, στην Ιουδαία ξεσηκώθηκε όλος ο κόσμος, παρ' όλα αυτά μόνον η καινή διαθήκη τα γράφει αυτά, κανένας μα κανένας άλλος...

quote:
Όταν λες την ίδια ιστορία εννοείς ότι ο Ιησούς του Ναυή σταυρώθηκε και αναστήθηκε…….?

Yep.

quote:
Φίλε Lock_Smith για μένα δεν υπάρχει κανένα Χριστιλογικό πρόβλημα!

Ούτε και για μένα, το μυστήριο αυτό έχει λυθεί εδώ και καιρό...

quote:
Περιμένω να δω τις αποδείξεις, αν υπάρχουν, αλλά και τις ενδείξεις που υπάρχουν!

Αφού δεν υπάρχει Χριστολογικό πρόβλημα για σένα, τι τις θες τις αποδείξεις?
Στο λέω αν είναι για να με παιδεύεις, θα σε χρεώσω και μάλιστα διπλή ταρίφα, ο κλειδαράς δεν κάνει σκόντο!

Να είσαι καλά φίλε μου.

Ό,τι κλείνει, ανοίγει!

el.elyonΜέλος
30/07/2007, 13:26:35
Καλημέρα φίλε μου, Lock Smith!

quote:
Lock Smith: 1) Η ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑ.
Για την περίπτωση αυτή έχουμε μαρτυρίες στο κατά Λουκάν, εκεί απλώς ο Λουκάς μας λέει οτι ο Ιούδας πέταξε τα 30 αργύρια και κρεμάστηκε απο ένα δέντρο σε έναν αγρό το οποίο αργότερα αγόρασαν οι Φαρισαίοι και τον έκαναν νεκροταφείο για τους ξένους.
Στο κατά Μάρκον όμως συναντάμε και άλλες λεπτομέριες, οτι το δέντρο συκής απο το οποίο κρεμάστηκε ο Ιούδας έπεσε και σχίστικε στα δύο.

Στο κατά Μάρκον, που?

quote:
Lock Smith: Πρόσεξέ το λίγο αυτό εδώ:
Το 1950 ανακαλύφθηκε το Ευαγγέλιο του Ιούδα, το οποίο έχει αναγνωριστεί ως αυθεντικό, παγκοσμίως τόσο απο την επιστημονική όσο και από την εκλησιαστική κοινότητα (καθολική και χριστιανική).
Η επίσημη θέση της Έλληνο-Ορθόδοξης εκλησίας είναι η εξής:
Δεν μας λέει τίποτα καινούριο αυτή η ανακάλυψη, οι θέσεις και η ιδεολογία του Ευαγγελίου αυτού μας είναι γνωστές απο τα πρώτα χριστιανικά χρόνια.

Αγαπητέ μου τι πυροτέχνημα είναι αυτή η αυθεντική αναγνώριση!
Αυθεντική αναγνώριση σε τι?

quote:
Lock Smith: Επανέρχομαι λοιπόν στο αρχικό μου ερώτημα προσθέτοντας ένα ακόμα:
1)Εφ' όσον δεν υπάρχει δέντρο συκής στην Ιουδαία, που το βρήκε ο Ιούδας αυτό το δέντρο και κρεμάστηκε?
2)Εφ' όσον ο Ιούδας κρεμάστηκε, πότε πρόλαβε και έγραψε Ευαγγέλιο? Διότι ως γνωστόν τα Ευαγγέλια γράφτηκαν μετά την "Ανάσταση" του Ιησού.

Εσύ καλά κάνεις που επανέρχεσαι αλλά και εγώ περιμένω να μου πεις που στην Καινή Διαθήκη λέει για αυτό το περίφημο δέντρο οπου κρεμάστηκε ο Ιούδας…….

quote:
Lock Smith: Αγαπητέ μου, δεν υπάρχει τίποτα μα τίποτα-πέραν της Καινής-που να μας δίνει την παραμικρή πληροφορία για τον Παύλο.
Ο Παύλος είναι το ποιό ανύπαρκτο πρόσωπο.

Αποδείξεις και όχι ερωτήσεις αγαπητέ, υπάρχουν?

quote:
Lock Smith: Ένας ιστορικός της εποχής εκείνης με το όνομα Φλάβιος Ιωσήφ, αναφέρει μικρές ομάδες χριστιανών να δρουν στην Ρώμη την Ελλάδα και την Μικρά Ασσία, ενώ μας λέει οτι στην Ιουδαία ο κόσμος έτρεφε μεγάλο μίσος γαι τον χριστιανισμό.
Οι τόμοι του Φλάβιου Ιωσήφ αποτελούν σημείο αναφοράς για κάθε σοβαρό ερευνητή, για κάθε ιστορικό επιστήμονα που ασχολείται με την σκοτεινή περίοδο των πρώϊμων χριστιανικών χρόνων.
Στα έγγραφα αυτά θα βρεις:
1)Θανατώσεις καταδίκων στην Ρωμαϊκή Επικράτεια.
2)Αναλύτικές αναφορές για την δράση των χριστιανών σε όλη την Ρωμαϊκή Επικράτεια.
3)Αναφορά στην περίφημη ομιλία του Πέτρου στην Ακρόπολη της Αθήνας, (όπου οι Αθηναίοι του πέταξαν λεμονόκουπες).
Επίσης αναφέρεται και η οριστική σύληψή του από τις Ρωμαϊκές αρχές, να τονίσω εδώ οτι η "Αγία Ελένη" στηρίχθηκε στις αναφορές του Φλάβιου Ιωσήφ για να ανακαλύψει τον τίμιο σταυρό και τα δεσμά του Πέτρου ο οποίος μετά την σύληψή του, πέθανε φυλακισμένος στις φυλακές της βόρειας Αφρικής.
Όπως βλέπεις για άλλη μια φορά σου παραθέτω στοιχεία από 100% αξιόπιστες πηγές.
Το τι γράφει η καινή διαθήκη φίλε μου είναι αξιόπιστο μόνον για όσους θέλουν να πιστέυουν σε αυτήν τυφλά.
Να στο θέσω διαφορετικά:
Η γη είναι στρογγυλή, όχι επίπεδη, υπάρχουν όμως ακόμη και σήμερα εραίσεις που πιστεύουν οτι η γη είναι επίπεδη και την περιβάλει μια χρυσή σφαίρα που λέγεται ουρανός (η αίρεση του κ. Τηντ)...
Αν τους δείξεις στοιχεία (video-φωτογραφίες NASA κτλ) θα σου πουν οτι είναι όλα φτιαχτά, πως η μία και μοναδική αλήθεια είναι αυτή που δίδαξε ο κύριος Τηντ. (Για περισότερες πληροφορίες σχετικά με τον κύριο Τηντ ανέτρεξε στο "Βιβλίο των σαλταρισμένων εγγεφάλων" τόμος 4, εκδόσεις Αρχέτυπο).

Αν οι αναφορές σου, είναι και οι αποδείξεις σου, τι να πω?

Γιατί δεν απάντησες στις ερωτήσεις μου αλλά έκανες αναφορά σε ένα ιστορικό?

Αποφάσισε για ποιο θέμα θες να συζητήσουμε, για τον Ιούδα, για τον Παύλο, για Ιστορικό Ιωσήφ, για ποια πράγμα θες να συζητήσουμε?

quote:
Lock Smith:quote:

Για μια μέρα!

quote:
Lock Smith: quote:

Yep.

Δεν κατάλαβα την απάντηση σου. Μήπως μπορείς στα ελληνικά?

Στις άλλες ερωτήσεις γιατί δεν απάντησες?

«Όταν λες: “3ον Να καταγραφεί η "βλάσφημη" δράση του και η τιμωρία του στα αρχεία των Φαρισαίων, (εβραϊκή τοπική-θρησκευτική αρχή).” Εννοείς ότι γνωρίζεις όλους αυτούς τους βλάσφημους και ποια ήταν η τιμωρία τους?
Όταν λες: “4ον Να θανατωθεί όποιος πήγε να διδάξει τον λόγο του Ιησού.” Εννοείς να θανατωθεί από τους Ρωμαίους; από τους Φαρισαίους; από ποιους?»

quote:
Στο λέω αν είναι για να με παιδεύεις, θα σε χρεώσω και μάλιστα διπλή ταρίφα, ο κλειδαράς δεν κάνει σκόντο!

Περιμένω για τις αποδείξεις σου, φίλε μου!

quote:
Lock Smith: Φίλε μου El.elyon
Ελπίζω να σε βρίσκω καλά.
Ελπίζω επίσης να καταλαβαίνεις οτι η αργοππορημένη απάντησή μου οφείλεται στον φόρτο εργασίας μου.

Είμαι καλά, ελπίζω και εσύ να είσαι καλά.
Νομίζω ότι μπορούμε να επικοινωνήσουμε και με καθυστέρηση φίλε μου.
Αυτό που μετράει είναι η διάθεση για διάλογο, για επικοινωνία, και πάνω από όλα για φιλία!
Σε περιμένω…….

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Lock_SmithΜέλος
12/08/2007, 22:59:31
Καλησπέρα σε όλους,

Φίλε μου el.elyon με συγχωρείς για την καθυστέρηση, όπως καταλαβαίνεις δεν με φτάνει ο χρόνος μου ακόμα.
Ελπίζω σύντομα να λύσω το πρόβλημα αυτό.

Ξεκινάω με απόλυτα φιλική διάθεση.

quote:
Στο κατά Μάρκον, που?

Συγνώμη φίλε που θα στο πω έτσι αδρά:
-Κάτσε και διάβασέ το, μην τα περιμένεις όλα απο μένα.

quote:
Αγαπητέ μου τι πυροτέχνημα είναι αυτή η αυθεντική αναγνώριση!
Αυθεντική αναγνώριση σε τι?

Ρίξε μια ματιά στις επίσημες ανακοινώσεις της εκλησίας (και των απολογητών της), θα δεις αν αυτά που σου είπα είναι πυροτέχνημα.

quote:
Εσύ καλά κάνεις που επανέρχεσαι αλλά και εγώ περιμένω να μου πεις που στην Καινή Διαθήκη λέει για αυτό το περίφημο δέντρο οπου κρεμάστηκε ο Ιούδας…….

Στο κατά Λουκάν ευαγγέλιο, διάβασέ το και θα το δεις κι εσύ, η έκδοση που έχω είναι του Τρεμπέλα (ο επίσημος της εκλησίας).

quote:
Γιατί δεν απάντησες στις ερωτήσεις μου αλλά έκανες αναφορά σε ένα ιστορικό?

Με τι τρόπο θέλεις να σου απαντήσω?
Με αερολογίες?
Θα σου αναφέρω όχι έναν μα αρκετούς ιστορικούς της εποχής που μας δίνουν αξιόπιστα στοιχεία για τα δρώμενα της εποχής.
Και Φλάβιο Ιωσήφ θα σου δείξω.
Και Φίλωνα της Αλεξάνδρειας.
Και Ηγίσηπο και απ' όλα τα καλά!

quote:
Αποφάσισε για ποιο θέμα θες να συζητήσουμε, για τον Ιούδα, για τον Παύλο, για Ιστορικό Ιωσήφ, για ποια πράγμα θες να συζητήσουμε?

Εγώ για τον Ιούδα ξεκίνησα, εσύ το πήγες στον Παύλο το θέμα, δεν φταίει ο κλειδαράς!

quote:
Yep.

Δεν κατάλαβα την απάντηση σου. Μήπως μπορείς στα ελληνικά?

Καταφατικόν.

quote:
Περιμένω για τις αποδείξεις σου, φίλε μου!

Μέχρι τώρα φίλε σου έχω δώσει επίσημο υλικό, σου έχω απαντήσει σε αρκετά, εσύ απ' την πλευρά σου δεν έδωσες ουδεμία απάντηση στα δικά μου καυτά ερωτήματα, ό,τι καίει δεν είναι πυροτέχνημα αλλά μεταποιείται σε αυτό ακούσια για να αποφύγουμε τις παραδοχές που δεν βολεύουν καθόλου την μία ή την άλλη συγκάλυψη, έτσι δεν είναι?

Να είσαι καλά και μαθαίνεις τα πάντα για το καλό κάθε ανθρώπου.

Τα ξαναλέμε.

Ό,τι κλείνει, ανοίγει!

el.elyonΜέλος
13/08/2007, 10:49:10
Καλημέρα.

quote:
Lock Smith:Φίλε μου el.elyon με συγχωρείς για την καθυστέρηση, όπως καταλαβαίνεις δεν με φτάνει ο χρόνος μου ακόμα.
Ελπίζω σύντομα να λύσω το πρόβλημα αυτό.

Αγαπητέ μου σε ευχαριστώ για το χρόνο σου!

quote:
Lock Smith: Ξεκινάω με απόλυτα φιλική διάθεση.

Εκτιμώ την φιλική σου διάθεση φίλε μου. Ευχαριστώ!

quote:
-Κάτσε και διάβασέ το, μην τα περιμένεις όλα απο μένα.

Συγνώμη αλλά πριν σε ρωτήσω διάβαζα το κατά Μάρκον και αυτό που λες δεν το είδα πουθενά! Για αυτό αγαπητέ μου σε ρώτησα! Για αυτό αν έχεις την καλοσύνη μπορείς να μου πεις που στο κατά Μάρκον???????

Αυτό που περιμένω από σένα είναι να ανταποκριθείς στο διάλογο και ο διάλογος να είναι ουσιαστικός. Το “κάτσε και διάβασε το” και το “μην τα περιμένεις όλα από μένα” δεν είναι μέρος του διαλόγου!

quote:
Ρίξε μια ματιά στις επίσημες ανακοινώσεις της εκλησίας (και των απολογητών της), θα δεις αν αυτά που σου είπα είναι πυροτέχνημα.

Φίλε μου ξανά αποφεύγεις να απαντήσεις! Περιμένω…….

Μη ξεχνάς ότι συζητάς μαζί μου!

quote:

Περιμένω!!!!!!!

quote:
Με αερολογίες?
Θα σου αναφέρω όχι έναν μα αρκετούς ιστορικούς της εποχής που μας δίνουν αξιόπιστα στοιχεία για τα δρώμενα της εποχής.
Και Φλάβιο Ιωσήφ θα σου δείξω.
Και Φίλωνα της Αλεξάνδρειας.
Και Ηγίσηπο και απ' όλα τα καλά!

Εδώ είμαι αγαπητέ μου και σε περιμένω…….!!!!!!!

quote:
Lock Smith:
quote:

Ωραία, περιμένω την απόφαση σου!

quote:
Μέχρι τώρα φίλε σου έχω δώσει επίσημο υλικό, σου έχω απαντήσει σε αρκετά, εσύ απ' την πλευρά σου δεν έδωσες ουδεμία απάντηση στα δικά μου καυτά ερωτήματα, ό,τι καίει δεν είναι πυροτέχνημα αλλά μεταποιείται σε αυτό ακούσια για να αποφύγουμε τις παραδοχές που δεν βολεύουν καθόλου την μία ή την άλλη συγκάλυψη, έτσι δεν είναι?

Τι θα πει επίσημο υλικό???????

Έχω απαντήσει στις ερωτήσεις σου φίλε μου αλλά αφού θεωρείς ότι δεν έλαβες καμία απάντηση ας πάμε ξανά από την αρχή και θα σου απαντήσω ξανά σε όλες σου τις ερωτήσεις!

Αγαπητέ μου φίλε δεν αποφεύγω τίποτα!
Αγαπητέ μου φίλε δεν εκπροσωπώ κανέναν στο διάλογο!
Δεν υπάρχει καμία συγκάλυψη εκ μέρος μου σε τίποτα!

Δεν έχω δει αποδείξεις αλλά μόνο πυροτεχνήματα…….

quote:
Lock Smith: Να είσαι καλά και μαθαίνεις τα πάντα για το καλό κάθε ανθρώπου.

Ευχαριστώ φίλε μου. Και εσύ να είσαι πάντα καλά!

quote:
Lock Smith: Τα ξαναλέμε.

Σε περιμένω…….

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

sonyaΝέο Μέλος
18/10/2007, 17:34:52
Φίλοι συνοδοιπόροι στην εξερεύνηση του αγνώστου,

Σας παραθέτω τρεις φωτογραφίες από το Ναό της Προναίας (ή Θόλο) των Δελφών οι οποίες είναι αρκετά ενδιαφέρουσες όσον αφορά αυτό που αποθανάτισαν. Μετά από πολύ σκέψη αποφάσισα να τις μοιραστώ με ανθρώπους που ενδιαφέρονται και δεν αρκούνται στην επιφάνεια και σε αυτό που τους σερβίρουν, αλλά ψάχνουν και εξερευνούν σκάβοντας λίγο (ή πολύ) βαθύτερα από την επιφάνεια.

Σε όσους φίλους και γνωστούς τις έχω δείξει τις βρήκαν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες, όμως δεν μπόρεσαν να δώσουν κάποια άλλη εξήγηση εκτός του ότι είμαι τυχερή που αποθανάτισα την ενέργεια που υπάρχει στο χώρο... Κι εγώ, επειδή δεν πιστεύω στην τύχη αλλά στις συμπτώσεις, αναρωτήθηκα: "Γιατί άραγε αποθανάτισα το συγκεκριμένο συμβάν δύο συνεχείς χρονιές? Τι θέλει να μου δείξει? Ότι υπάρχει ενέργεια στους Δελφούς? μα αυτό είναι γνωστό σε όλους πια! ..."

Δεν θα συνεχίσω με τους δικούς μου προβληματισμούς, θα ήθελα να συζητήσουμε το θέμα και τις δικές σας τυχόν εξηγήσεις.Αν πάλι κάποιος έχει βιώσει κάποιες "παράξενες" καταστάσεις στον χώρο των Δελφών θα παρακαλούσα να τις μοιραστεί μαζί μας. Ίσως μπορέσουμε να εξηγήσουμε και τις φωτογραφίες....

Επειδή όμως τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, ιδού οι φωτογραφίες:

1η φωτογραφία 5 Σεπτεμβρίου 2006 18:53

2η φωτογραφία 17 Σεπτεμβρίου 2007 18:41

3η φωτογραφία 17 Σεπτεμβρίου 2007 18:42

karmaΜέλος
18/10/2007, 19:24:32
Αγαπητή sonya

Έχεις απόλυτο δίκιο! Τίποτα στη ζωή δε γίνεται τυχαία!

Ο λόγος που σου έδειξαν την ενέργεια αυτή, πιστεύω, ότι σύντομα θα σου αποκαλυφθεί! Ίσως να είσαι και σχετική με το χώρο...

Είναι πιθανό να έχεις υπάρξει ιέρεια εκεί. Σε αυτή την περίπτωση, η ψυχή σου θα είναι φιλική και εναρμονισμένη με το περιβάλλον!

Έχεις κάποιες μνήμες από το χώρο; Το θεωρείς σύμπτωση που βρέθηκες τόσες φορές εκεί;

Φιλικά, http://starworld.myforumportal.com/

η karma

18/10/2007, 19:50:24
Αγαπητή sonya οι Δελφοί είναι τρομερά φορτισμένη περιοχή.

Οι φωτογραφίες είναι με την ίδια φωτογραφική μηχανή?

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
sonyaΝέο Μέλος
18/10/2007, 19:56:44
Αγαπητή Κάρμα,

Κι εγώ το πιστεύω ότι τίποτε δεν είναι τυχαίο!
Όσον αφορά ότι σύντομα θα μου αποκαλυφθεί, .... ήδη έχει περάσει ένας χρόνος από την πρώτη φωτογραφία! Το σύντομα λοιπόν είναι μάλλον σχετικό.

Τώρα το αν είμαι σχετική με το χώρο .... ή αν κάποτε είχα υπάρξει ιέρεια εκεί.... ότι και να σου πω ψέμματα θα είναι. Το ότι αισθάνομαι πολύ καλά όταν τριγυρίζω στο χώρο, ναι αυτό είναι αλήθεια.

Το ότι αισθάνομαι την ανάγκη να πηγαίνω στους Δελφούς τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο δεν νομίζω ότι σημαίνει κάτι άλλο από το ότι με αγγίζει ο χώρος και αισθάνομαι ότι φορτώνουν οι μπαταρίες μου έστω κι αν μένω μόνο ένα βράδυ. Το ότι ο χώρος έχει μεγάλη ενέργεια αυτό είναι γνωστό. Θα έλεγα ότι είναι τόπος δύναμης.

Είναι πολύς ο κόσμος που πηγαίνει στους Δελφούς ακριβώς γι αυτό το λόγο. Αν πας μία φορά και μείνεις ένα βράδυ, θα το θεωρήσεις αυτονόητο ότι θα ξαναπεράσεις. (Τουλάχιστον αυτό ισχύει για μένα).

quote:

Έχεις κάποιες μνήμες από το χώρο; Το θεωρείς σύμπτωση που βρέθηκες τόσες φορές εκεί;

Δυστυχώς δεν έχω καμία μνήμη από το χώρο.
Το ότι βρίσκομαι εκεί τουλάχιστον μία φορά το χρόνο, δεν το θεωρώ σύμπτωση, αλλά δική μου ανάγκη. Δεν βρέθηκα, πηγαίνω εκουσίως μία φορά τον χρόνο τουλάχιστον, τα τελευταία 5 χρόνια.

Δεν ξέρω αν σε βοήθησα να καταλάβεις κάτι, ευελπιστώ πως ναι.

Όμως αυτό που διερωτώμαι περισσότερο είναι αν έχει και κάποιος άλλος αποθανατίσει κάτι σχετικό. Έχεις ακούσει εσύ για κάτι παρόμοιο?

sonyaΝέο Μέλος
18/10/2007, 20:04:22
Gretel,
συμφωνώ ότι οι Δελφοί είναι τρομερά φορτισμένη περιοχή.
Ναι οι φωτογραφίες είναι με την ίδια φωτογραφική μηχανή.

18/10/2007, 22:23:13
Κι εγώ είχα μια παράξενη εμπειρία στους Δελφούς και μια και ήμουν με παρέα 10 ατόμων και είχαμε όλοι την ίδια αίσθηση, τη θεωρώ γνήσια.

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
18/10/2007, 23:48:34
Ποιά ενέργεια και τρίχες κατσαρές; Είναι απλά το φως που πέφτει στην κολώνα, και ο αισθητήρας της μηχανής έφτασε στον κόρο, μην μπορώντας να αποκριθεί. Συγκεκριμένα λείπει το Green από το RGB (RedGreenBlue), και γι' αυτό το φως φαίνεται μώβ (Μπλέ και κόκκινο κάνει μωβ λένε στο νηπιαγωγείο).
Ας το αποδείξουμε περνώντας την φωτο από ένα φίλτρο

και μεγεθύνοντας

βλέπεις τους μαύρους κόκκους; Είναι τα "καμμένα" σημεία της φωτογραφίας, εκεί δηλαδή που ο αισθητήρας (ή το φίλμ) τυφλώθηκε.
Παραπάνω μιλώ για αισθητήρα κι όχι για φίλμ (αν κι εκεί ισχύουν τα ίδια) γιατί η φωτογραφία φαίνεται να έχει υποστεί επεξεργασία από photo editor, μιας κι έχουν αφαιρεθεί τα στοιχεία της μηχανής και η εικόνα έχει συμπιεστεί με τον αλγόριθμο της LEAD. Αν δεν είχαν αφαιρεθεί, θα μπορούσαμε να επιβεβαιώσουμε και τις ημερομηνίες. Ίδια ώρα, ίδια εποχή, άρα ίδιο σημείο δύσης. (Ο Ήλιος διατρέχει τις 360 μοίρες του κύκλου του σε 365 μέρες, άρα για 12 μέρες διαφορά ημερομηνιών έχουμε απόκλιση μόλις 11,8 μοίρες)

Ας μην βλέπουμε μυστήρια εκεί που ΔΕΝ υπάρχουν.

Edited by - ΟΚΤΙΝΟΜΟΣ on 18/10/2007 23:58:22

MIXAHL32Μέλος
19/10/2007, 03:05:38
sonya ή αλλαξε φακο-φωτογραφικη μηχανη ,τα εχουν παιξει ή αλλαξε φιλμ.Ειναι φως φαναρι..Σου λειπει το πρασινακι γιαυτο φαινεται ετσι.Ρωτα και εναν ερασιτεχνη φωτογραφο να στο πει.
sonyaΝέο Μέλος
19/10/2007, 21:59:13
ΟΚΤΙΝΟΜΟΣ,

Παρόλη την επιθετικότητα, και τις γνώσεις γύρω από την φωτογραφία που υποτίθεται κατ' εσέ ότι θα πρέπει να έχει ό κάθε ένας, θα ήθελα να σου πω τα εξής:

1. Οι φωτογραφίες είναι από digital camera, δεν έχουν υποστεί επεξεργασία καμία εκτός από το ότι μόνο στην πρώτη χρησιμοποίησα το crop και την έκοψα μέχρι εκεί που απεικονίζονται οι κολώνες, (δεν νομίζω ότι ενδιαφέρει κανέναν ποιο άτομο απεικονίζεται στην φωτογραφία). Οι άλλες δύο δεν έχουν υποστεί καμία απολύτως επεξεργασία! Και τις τρεις τις μετέφερα από την μνήμη της μηχανής στο pc.

2. Δεν σου φαίνεται περίεργο πως είναι δυνατόν μόνο οι συγκεκριμένες τρεις φωτογραφίες από τις εκατοντάδες που έχω τραβήξει να παρουσιάζουν αυτό το συγκεκριμένο πρόβλημα όπως το ανέλυσες?

3. Δεν σου φαίνεται επίσης περίεργο πως το συγκεκριμένο πρόβλημα όπως το ανέφερες παρουσιάστηκε σε μία περσινή φωτογραφία και μετά ξανά σε δύο φετινές?

4. Θα ήθελες να μου εξηγήσεις σε ποια ακριβώς κολώνα υποτίθεται ότι αντανακλάται το φως και η οποία αντανάκλαση είχε σαν αποτέλεσμα ο αισθητήρας της μηχανής να φθάσει στο κόρο μην μπορώντας να ανταποκριθεί????

Θα έλεγα μην προτρέχεις και ονομάζεις τρίχες κατσαρές κάτι που πιθανόν να ξεφεύγει από την σφαίρα της δικής σου καθημερινότητας.

Γράφεις μεταξύ άλλων ότι:

quote:

Παραπάνω μιλώ για αισθητήρα κι όχι για φίλμ (αν κι εκεί ισχύουν τα ίδια) γιατί η φωτογραφία φαίνεται να έχει υποστεί επεξεργασία από photo editor, μιας κι έχουν αφαιρεθεί τα στοιχεία της μηχανής και η εικόνα έχει συμπιεστεί με τον αλγόριθμο της LEAD. Αν δεν είχαν αφαιρεθεί, θα μπορούσαμε να επιβεβαιώσουμε και τις ημερομηνίες.

1. Σου εξήγησα παραπάνω ότι δεν έχουν υποστεί επεξεργασία!
2. Ο χρόνος που γράφω ότι τραβήχτηκαν οι φωτογραφίες είναι ακριβέστατος μέχρι το δευτερόλεπτο! (σχετικά με την επιβεβαίωση που λες)
3. Οι φωτογραφίες έχουν κρατηθεί στην μνήμη της μηχανής (για τους καλόπιστους και μη, που προσπαθούν να λύσουν το συγκεκριμένο θέμα)

Θα σε συμβούλευα να μην είσαι τόσο απόλυτος! Κάνει κακό (βασικά σε σένα). Το γιατί κάνει κακό ε μια και τα γνωρίζεις όλα, θα το ξέρεις και αυτό!

Σ ευχαριστώ πάντως για την άποψή σου (έστω κι αν διαπνέεται από επιθετικότητα)

Υ/Γ Αν θυμάμαι καλά πρέπει να πήγα νηπιαγωγείο.

sonyaΝέο Μέλος
19/10/2007, 22:42:05
MIXAHL32,

Σε ευχαριστώ για την υπόδειξη.
Βέβαια όπως αναφέρω και πιο πάνω η μηχανή είναι digital άρα δεν χρησιμοποιώ φιλμ.

Παρ' όλο που η συγκεκριμένη camera βγάζει υπέροχες φωτογραφίες υψηλής ευκρίνειας, έτσι κι αλλιώς το σκεφτόμουνα όταν ξαναπάω στους Δελφούς να τραβήξω φωτογραφίες με άλλη camera ή και να στήσω βίντεο-κάμερα.

Σε πληροφορώ βέβαια ότι έχω ρωτήσει φωτογράφο (και όχι ερασιτέχνη) και δεν μπόρεσε να δώσει τέτοια απλή εξήγηση (ότι μου λείπει ας πούμε το πρασινάκι...).

Σε ευχαριστώ πάντως

sonyaΝέο Μέλος
19/10/2007, 23:48:22
Gretel,

quote:

Κι εγώ είχα μια παράξενη εμπειρία στους Δελφούς και μια και ήμουν με παρέα 10 ατόμων και είχαμε όλοι την ίδια αίσθηση, τη θεωρώ γνήσια.

Θα ήθελες να μοιραστείς την εμπειρία σου μαζί μας? Είμαι σίγουρη ότι είναι άκρως ενδιαφέρουσα!

20/10/2007, 00:11:37
Sonya

Όλα μα ΟΛΑ τα αρχεία raw των ψηφιακών μηχανών, αποθηκεύουν τις πληροφορίες της κάμερας και του φακού. Στα δικά σου jpeg έχουν σβηστεί όπως φαίνεται στο παρακάτω δείγμα. Μήπως μπορείς να εξηγήσεις σε μας τους άσχετους και κακόπιστους το γιατί;

Και αφου δεν πέρασες τις φωτογραφίες από editor, τότε πως εξηγείς το comment που έχει προστεθεί;

Για το όμοιο του γεγονότος στο εξήγησα όταν σου έγραψα ότι τα δυο αζιμούθια του Ήλιου είχαν διαφορά μόνο 12 μοίρες, αλλά φαίνεται ότι σου αρέσει καλύτερα η μεταφυσική εξήγηση.

Υ.Γ. Καταλαβαίνω τον εκνευρισμό σου. Κανείς δεν συμπαθεί αυτόν που του λέει ότι ο Αι Βασίλης του δεν υπάρχει.

MIXAHL32Μέλος
20/10/2007, 00:34:17
Οι φωτογραφιες κανουν μπαμ οτι δεν εχουν κατι το ανεξηγητο..δε καταλαβαινω γιατι η σονια εκνευριστηκε.
XDΜέλος
20/10/2007, 09:17:02
Διότι ήταν εύστοχες οι παρατηρήσεις σου MIXAHL32

Δίχως το EXIF (αν δεν είναι forgered βέβαια) ή τέλος πάντων το αυθεντικό αρχείο εικόνας αυτές οι φωτογραφίες δεν έχουν καμία ιδιαίτερη αποδεικτική αξία για τους σοβαρούς ερευνητές διότι στον κόσμο της Πληροφορικής εύκολα μπορεί κανείς να δημιουργήσει τέτοια εφέ.

Σε ένα δεύτερο μάλιστα επίπεδο, τέτοια artifacts μπορεί να δημιουργηθούν και από την λειτουργία της ίδιας της ψηφιακής μηχανής, οι αρχές λειτουργίας της οποίας διαφέρουν σε σχέση με των παραδοσιακών (ξέρεις ότι αυτή η αντανάκλαση μπορεί να είναι απεικόνιση του ίδιου του εσωτερικού CCD της μηχανής σου;).

Και οι 3 φωτογραφίες δεν διαθέτουν EXIF στοιχεία και είναι επεξεργασμένες με λογισμικό της ULEAD άρα δεν τις κατέγραψες απευθείας από την μηχανή στο PC σου ούτε έκανες λοιπόν Crop απλά στην μια από αυτές! (μην λέμε ψεματάκια)

Τέλος, τι μοντέλο ψηφιακής μηχανής έχεις (δεν είναι δύσκολο να μας πεις); Για να δούμε αν δεν σώζει EXIF ή μήπως το ULEAD software το αφαιρεί -ok, δέχομαι πως μπορεί να έπεσες σε μια τέτοια σπάνια περίπτωση (αν και οι φαρσέρ το πρώτο πράγμα που κάνουν είναι να αφαιρούν μόνοι τους το EXIF ).

Υ.Γ.
Αν θες την γνώμη ενός ειδήμονα σε θέματα ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών (δεν είναι όλοι οι φωτογράφοι ειδήμονες στις ψηφιακές..) στείλε τις εικόνες σου στην στήλη "Φωτο-χάλιας" του περιοδικού RAM. Αν ασχοληθεί μαζί τους (κοίταξε να στείλεις την έκδοση με το EXIF) και τις δημοσιεύσουν θα σου εξηγήσουν τι μπορεί να πήγε στραβά κατά την λήψη τους .

Σε διαφορετική περίπτωση στείλτες σε κανένα ελληνο-κεντρικό περιοδικό ψοφάνε για κάτι τέτοια

Καλή συνέχεια!

Edited by - XD on 20/10/2007 09:53:48

sonyaΝέο Μέλος
20/10/2007, 13:13:39
Ωραία,

Να που έφθασα στο σημείο να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας!
Λοιπόν κατ' αρχάς δεν εκνευρίστηκα! Αμύνθηκα απλά της επίθεσης που δέχτηκα! (Στην φυσική αυτό λέγεται ΔΡΑΣΗ-ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ).

Κι ας τα πάρουμε ένα ένα και με την σειρά:

====> ΟΚΤΙΝΟΜΟΣ:

quote:

Όλα μα ΟΛΑ τα αρχεία raw των ψηφιακών μηχανών, αποθηκεύουν τις πληροφορίες της κάμερας και του φακού. Στα δικά σου jpeg έχουν σβηστεί όπως φαίνεται στο παρακάτω δείγμα. Μήπως μπορείς να εξηγήσεις σε μας τους άσχετους και κακόπιστους το γιατί;

Κατ' αρχάς δεν σε είπα κακόπιστο και πόσο μάλλον άσχετο! Απλά είπα ότι εγώ δεν ξέρω κι εσύ γράφεις λες και όλοι γνωρίζουν τουλάχιστον όσα ξέρεις εσύ!

Συνεπώς, δεν θα μπορούσα να εξηγήσω κάτι το οποίο δεν γνωρίζω. Το photo editing και όλα τα προγράμματα φωτογραφίας είναι πεδίο που δεν έχω εντρυφήσει. Λυπάμαι. Δεν είπα ποτέ ότι είμαι σχετική!!!! Το τί ακριβώς έκανα σας το είπα από την αρχή να μην επαναλαμβανόμαστε.

Το μόνο που ξέρω είναι ότι πέρασα τις φωτογραφίες στον υπολογιστή όπου και τις αποθήκευσα.

quote:

Για το όμοιο του γεγονότος στο εξήγησα όταν σου έγραψα ότι τα δυο αζιμούθια του Ήλιου είχαν διαφορά μόνο 12 μοίρες, αλλά φαίνεται ότι σου αρέσει καλύτερα η μεταφυσική εξήγηση.

Μου το εξήγησες (χωρίς να το κατανοήσω μια και δεν έχω ιδέα περί αζιμούθιου) μόνο που ήθελες (όπως είπες) επιβεβαίωση για τον χρόνο που τραβήχτηκαν οι φωτογραφίες. Κι αυτό ακριβώς σου έγραψα.

quote:

Υ.Γ. Καταλαβαίνω τον εκνευρισμό σου. Κανείς δεν συμπαθεί αυτόν που του λέει ότι ο Αι Βασίλης του δεν υπάρχει.

Για μια ακόμη φορά να πω ότι δεν εκνευρίστηκα. Αμύνθηκα στην επίθεση που δέχτηκα! (όχι σε αυτά που έγραψες αλλά στον τρόπο που τα έγραψες).

Να σου πω αν περίμενα να πεισθώ για την ύπαρξη της ενέργειας φωτογραφίζοντάς την, τότε αλλοίμονό μου. Είναι συνεχώς αυξανόμενος ο αριθμός των κβαντικών φυσικών (φυσική των κβάντων = νέα φυσική) που όχι μόνο παραδέχονται την ύπαρξη της ενέργειας η οποία περιβάλλει τα πάντα, αλλά προχωρούν κι ακόμη παραπέρα ερευνώντας συνεχώς σε πεδία που δεν είναι ορατά σε κανέναν!

===> MIXAHL32

quote:

Οι φωτογραφιες κανουν μπαμ οτι δεν εχουν κατι το ανεξηγητο..δε καταλαβαινω γιατι η σονια εκνευριστηκε.

Δεν εκνευρίστηκα! Απλά απήντησα αμυνόμενη. Αμύνθηκα στην επίθεση που δέχτηκα και όχι για το τι πιθανόν απεικονίζουν οι συγκεκριμένες φωτογραφίες, άλλωστε τις απόψεις μας εκφράζουμε όλοι στo forum.
Με δυο λόγια για να γίνω κατανοητή η δική σας ΔΡΑΣΗ (=επίθεση) έφερε την δική μου ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ (=ΑΜΥΝΑ η οποία όμως παραφράστηκε από ορισμένους ως εκνευρισμός).

===> XD:

quote:

Διότι ήταν εύστοχες οι παρατηρήσεις σου MIXAHL32

Σ ευχαριστώ που προσπάθησες να δώσεις εξήγηση στον MIXAHL32.
Όμως καλλίτερα θα ήταν να αφήνεις αυτόν που "κατηγορείται" να απαντήσει!
Και νομίζω ότι η απάντησή μου όπως τέθηκε παραπάνω ήταν αρκετά κατανοητή.

quote:

Δίχως το EXIF (αν δεν είναι forgered βέβαια) ή τέλος πάντων το αυθεντικό αρχείο εικόνας αυτές οι φωτογραφίες δεν έχουν καμία ιδιαίτερη αποδεικτική αξία για τους σοβαρούς ερευνητές διότι στον κόσμο της Πληροφορικής εύκολα μπορεί κανείς να δημιουργήσει τέτοια εφέ.

Όπως έχω ήδη αναφέρει οι φωτογραφίες έχουν κρατηθεί στην μνήμη της μηχανής (για τους καλόπιστους και μη). Όσον αφορά τα εφέ, λυπάμαι αλλά οι γνώσεις μου στον τομέα της φωτογραφίας και δημιουργίας εφέ είναι επαρκούντως ελλειπείς! Βέβαια ο καθένας έχει κάθε δικαίωμα να πιστεύει ότι θέλει. Αναφαίρετο δικαίωμά του.

quote:

Σε ένα δεύτερο μάλιστα επίπεδο, τέτοια artifacts μπορεί να δημιουργηθούν και από την λειτουργία της ίδιας της ψηφιακής μηχανής, οι αρχές λειτουργίας της οποίας διαφέρουν σε σχέση με των παραδοσιακών (ξέρεις ότι αυτή η αντανάκλαση μπορεί να είναι απεικόνιση του ίδιου του εσωτερικού CCD της μηχανής σου;).

Εσωτερικό ccd? Τι είναι αυτό? Όπως προσπαθώ να εξηγήσω σε όλες μου τις απαντήσεις μέχρι τώρα δεν γνωρίζω τεχνικά θέματα! ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΤΡΑΒΑΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ! ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ! (Τόσο κακό είναι αυτό άραγε?)

quote:

Και οι 3 φωτογραφίες δεν διαθέτουν EXIF στοιχεία και είναι επεξεργασμένες με λογισμικό της ULEAD άρα δεν τις κατέγραψες απευθείας από την μηχανή στο PC σου ούτε έκανες λοιπόν Crop απλά στην μια από αυτές! (μην λέμε ψεματάκια)

Δεν με ενοχλεί να πω για πολλοστή φορά ότι το μόνο που έκανα ήταν να μεταφέρω τις φωτογραφίες στον υπολογιστή και να τις αποθηκεύσω.
Ψεμματάκια δεν λέω κι ούτε έχω λόγο να πω! Δεν ταιριάζει ούτε στην ηλικία μου αλλά ούτε και στην ιδιοσυγκρασία μου.

quote:

Τέλος, τι μοντέλο ψηφιακής μηχανής έχεις (δεν είναι δύσκολο να μας πεις); Για να δούμε αν δεν σώζει EXIF ή μήπως το ULEAD software το αφαιρεί -ok, δέχομαι πως μπορεί να έπεσες σε μια τέτοια σπάνια περίπτωση (αν και οι φαρσέρ το πρώτο πράγμα που κάνουν είναι να αφαιρούν μόνοι τους το EXIF ).

Κανείς ποτέ δεν ρώτησε, με τι μηχανή τραβήχτηκαν οι φωτογραφίες!
Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν με το κινητό μου ένα sharp 903SH με κάμερα 3.2 mega 2x optical zoom το οποίο να προσθέσω ότι βγάζει καταπληκτικής ευκρίνειας φωτογραφίες!

Τώρα το αν σώζει ή δεν σώζει EXIF ή αν το ULEAD software (αλήθεια τι είναι αυτό?) το αφαιρεί ΘΑ ΣΑΣ ΓΕΛΑΣΩ και δεν θα το ήθελα! Το αφήνω σε εσάς τους ειδήμονες να μου πείτε!

Από ότι κατάλαβα όλοι σας έχετε την άποψη ότι όχι μόνο ξέρω από προγράμματα φωτογραφίας αλλά και να δημιουργώ εφέ (παρόλο που δεν έχω την παραμικρή ιδέα μια και οι γνώσεις μου σταματάνε στο να μεταφέρω τις φωτογραφίες στον ηλεκτρονικό υπολογιστή και μετά βίας να κάνω crop -κι αυτό το έμαθα τελευταία).

Παρ' όλα αυτά, όποια κι αν είναι η άποψή σας, οφείλω να σας ευχαριστήσω που την μοιραστήκατε σ' αυτό το forum.

Και η αμφισβήτηση είναι δεκτή γιατί απλά είναι μία άποψη και όπως όλες οι απόψεις επιδέχονται κριτική! Αρκεί η κριτική που ασκείται να είναι καλόπιστη για να είναι εποικοδομητική! Και το πιο βασικό να μην περιέχεται στην κριτική ΑΡΝΗΣΗ. Διότι η άρνηση εμπεριέχεται σε σκέψεις ανθρώπων οι οποίοι έχουν παρωπίδες και δεν θέλουν να δεχτούν να εξετάσουν κάτι από διαφορετική οπτική γωνία!