ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Με κοινώνησε παιδεραστής με τάνγκα. Ισχύει το μυστήριο; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Με κοινώνησε παιδεραστής με τάνγκα. Ισχύει το μυστήριο; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

gentleman31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
maraki8Μέλος
12/04/2007, 08:10:41
quote:
Το βράδυ της Ανάστασης βρέθηκα σε ένα ορεινό χωριουδάκι της περιοχής του Γυθείου . Ο παπάς καθαρματάκι μεν , άλλά ωραίος τύπος από αυτούς που κάνεις ευχάριστα παρέα μαζί τους , και μπορείς άνετα να συζητήσης επί παντός επιστητού .
Όλα λοιπόν καλά και ωραία μέχρι την στιγμή που λίγο πρίν το "Χριστός Ανέστη" , διέκοπη για λίγο η λειτουργία και διαβάστηκε εγκύκλιος της αρχιεπισκοπής για δίσκο υπέρ του "Παναγίου Τάφου" .

Α καλά!Εμένα μου έτυχε ακριβώς το ίδιο πέρυσι,Μ.Παρασκευή,σε μεγάλο ναό της Αγιας Παρασκευής.Φέτος,μου έτυχε άλλο τραγελαφικό:την Μ.Πέμπτη,ο παπάς είχε βουτήξει τον Εσταυρωμένο και τον είχε μαζί του στο ιερό,ώστε να μην προσκυνήσει ο κόσμος και αδειάσει η εκκλησία του!!Μιλάμε ότι ο ηλίθιος είχε την απαίτηση από ανθρώπους ηλικίας 60-80 χρονών να μείνουν μέχρι τις 11,30 στην εκκλησία και όρθιοι!Είχε την ίδια απαίτηση από ανθρώπους που δουλεύανε όλη μέρα και πήγανε ντουγρού στην εκκλησία..Και όταν είδε ότι εξαγριώθηκαν,έτσι για τιμωρία,αποφάσισε να πάει να στήσει τον σταυρό μέσα στη μέση του πλήθους ώστε να προκληθεί τεράστιο χάος,στριμωξίδι και κλωτσοπατινάδα...Οι σκηνές που εκτυλίχτηκαν,ήταν απείρου κάλλους...
Έχω μια ιδέα!!!Γιατί δεν βάζουμε εισιτήριο στα προσκυνήματα;για να σε αφήσουν να προσκυνήσεις επιτάφιο,να πληρώνεις ένα πεντάευρο!Για μικρότερης σημασίας προσκυνήματα,δίευρο....Ας μην το γελάμε όμως,ικανοί είναι να το κάνουν κι αυτό..

καμιά καλή πράξη δεν μένει ατιμώρητη

12/04/2007, 11:01:19
quote:
dimitris2
Τώρα ένα ευρώ έκαστος δεν είναι και τόσο μεγάλη απώλεια για μας.

Τι λες ρε συ Δημήτρη ; σοβαρά μιλάς ;
Δεν μαζεύετε τότε, αυτό το ένα ευρώ έκαστος, να το δώσετε σε μένα που το έχω περισσότερο ανάγκη και που στο φινάλε, ούτε βίλα με πισίνα έχω, ούτε θωρακισμένη Mercedes, ούτε δις στην "άκρη" και το Πάσχα μου το πέρασα στο Περιστέρι και όχι στα εξωτερικά.
Και σου δίνω το λόγo μου, ότι θα αισθανθείτε όλοι πολύ καλύτερα δίνοντας τα σε μένα και όχι στην εκκλησία.
Και του χρόνου, θα κάνουμε το ίδιο για κάποιον άλλο από εσάς και πάει λέγοντας...
Γιατί να βάλουμε μεσίτη μεταξύ μας ;

quote:
dimitris2
Οι 200 μοναχοί που φυλάνε τα κειμήλια δεν έχουν βοήθεια ούτε από την εκκλησία ούτε από την πολιτεία.

Η πολιτεία τι δουλειά έχει ;
Μήπως δεν περισσεύουν λεφτά από τα χαϊλίκια των ανθρώπων, των δύο χιτώνων ; μπα, δεν νομίζω.

Στράτος

Παν μέτρον άριστον
12/04/2007, 16:51:29
quote:
Δεν μαζεύετε τότε, αυτό το ένα ευρώ έκαστος, να το δώσετε σε μένα που το έχω περισσότερο ανάγκη και που στο φινάλε, ούτε βίλα με πισίνα έχω, ούτε θωρακισμένη Mercedes, ούτε δις στην "άκρη" και το Πάσχα μου το πέρασα στο Περιστέρι και όχι στα εξωτερικά.

Να σαι καλά βρε Στράτο.....με έκανες και γέλασα!

snoopyΜέλος
12/04/2007, 18:57:45
quote:
Ευστράτιος: Δεν μαζεύετε τότε, αυτό το ένα ευρώ έκαστος, να το δώσετε σε μένα που το έχω περισσότερο ανάγκη και που στο φινάλε, ούτε βίλα με πισίνα έχω, ούτε θωρακισμένη Mercedes, ούτε δις στην "άκρη" και το Πάσχα μου το πέρασα στο Περιστέρι και όχι στα εξωτερικά.

Το ευρώ οφείλουμε να το δίνουμε εκεί που υπάρχει πραγματικά ανάγκη.
ΑΝ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΑ ΤΑ ΔΙΝΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ... ορφανοτροφεία, γηροκομεία, ζητιάνους ... ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ 10ΕΥΡΩ ΝΑ ΕΔΙΝΕΣ ΗΣΟΥΝΑ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΝΕ ΧΑΜΕΝΑ.
Αλλά λόγω της διαφθοράς στην τάξη μερικών ιερέων τα χρήματα πολλές φορές δέν πάνε στον περιορισμό τους. Τότε συμφωνώ ούτε λεπτό δέν αξίζει τον κόπο να δώσουμε άν δέν είμαστε σίγουροι.
Το καλύτερο θα ήταν να τα δίνουμε απ'ευθείας απο μόνοι μας στον άνθρωπο που τα έχει μεγάλη ανάγκη χωρίς κάν μεσολάβηση της εκκλησίας.

gentlemanΜέλος
12/04/2007, 19:43:08
Δεν έχει σημασία το ποιον το ιερέα αλλά η ειλικρίνεια του πιστού είπατε;

Τότε κάνουμε το άλλο. Βάζουμε από 1 ευρώ, αγοράζουμε ένα επίχρυσο δισκοπότηρο, ένα επίχρυσο τραπεζομάντηλο, τα βάζουμε με κοκκινέλι και άζυμα σε ένα τραπέζι στο σπίτι μας, απαγγέλλουμε το τυπικό του μυστηρίου, και μεταλαμβάνουμε χωρίς μεσάζοντες.

Ή καλύτερα με την ανωμαλιάρα;

Dare To Dream

12/04/2007, 19:46:56
quote:
snoopy
ΑΝ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΑ ΤΑ ΔΙΝΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ... ορφανοτροφεία, γηροκομεία, ζητιάνους ... ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ 10ΕΥΡΩ ΝΑ ΕΔΙΝΕΣ ΗΣΟΥΝΑ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΝΕ ΧΑΜΕΝΑ.

Επιβεβαιωμένα ; από πού ;
Είσαι εκεί όταν τα μετράνε και όταν τα μοιράζουν ;
Κανονικά φίλε μου δεν πρέπει να δίνεις τίποτα στην εκκλησία.
Θέλεις να βοηθήσεις κάποιον ; νοιώθεις την ανάγκη να κάνεις κάτι τέτοιο ;
Όπως λες βοήθησε το άνθρωπο της διπλανής σου πόρτας. Το μεσολαβητή τι τον θέλεις ; να σου επικυρώσει την πράξη ;
Η εκκλησία έχει από μόνη της δισεκατομμύρια χιτώνες να μοιράσει στους φτωχούς και άπορους, μην ανησυχείς δεν έχει την ανάγκη μας. Αλλά όταν ρε φίλε πάει ο θρήσκος και τους τα δίνει, για να εξασφαλίσει την αιώνια σωτηρία, βλάκες είναι να μην τα πάρουν ;
Θαύμα είναι, που δεν έχουμε δει ακόμη κανά χρηματοδοτικό σωτηρίας μέσω τραπέζης.

quote:
snoopy
Αλλά λόγω της διαφθοράς στην τάξη μερικών ιερέων τα χρήματα πολλές φορές δέν πάνε στον περιορισμό τους. Τότε συμφωνώ ούτε λεπτό δέν αξίζει τον κόπο να δώσουμε άν δέν είμαστε σίγουροι.

Μερικοί και μερικές φορές ;
Πολύ αισιόδοξο σε βλέπω.

Φίλε snoopy έχω καταλάβει τη θέση σου. Η απάντηση είναι γενικότερη.

Στράτος

Παν μέτρον άριστον
12/04/2007, 20:03:20
quote:
A. Kircher
Να σαι καλά βρε Στράτο.....με έκανες και γέλασα!

Τίποτα φίλε, τη δουλεία μου έκανα.

Στράτος

Παν μέτρον άριστον
samuel1974Μέλος
12/04/2007, 20:46:01
@ gentlemen
Με κοινώνησε παιδεραστής με τάνγκα. Ισχύει το μυστήριο;

To 8ema den einai ti forouse o papas, alla
apo pou 3ereis esy ti forouse??...

Edited by - samuel1974 on 12/04/2007 20:47:12

snoopyΜέλος
12/04/2007, 21:13:23
quote:
Ευστράτιος:
Επιβεβαιωμένα ; από πού ;
Είσαι εκεί όταν τα μετράνε και όταν τα μοιράζουν ;
Κανονικά φίλε μου δεν πρέπει να δίνεις τίποτα στην εκκλησία.
Θέλεις να βοηθήσεις κάποιον ; νοιώθεις την ανάγκη να κάνεις κάτι τέτοιο ;
Όπως λες βοήθησε το άνθρωπο της διπλανής σου πόρτας. Το μεσολαβητή τι τον θέλεις ; να σου επικυρώσει την πράξη ;
Η εκκλησία έχει από μόνη της δισεκατομμύρια χιτώνες να μοιράσει στους φτωχούς και άπορους, μην ανησυχείς δεν έχει την ανάγκη μας. Αλλά όταν ρε φίλε πάει ο θρήσκος και τους τα δίνει, για να εξασφαλίσει την αιώνια σωτηρία, βλάκες είναι να μην τα πάρουν ;
Θαύμα είναι, που δεν έχουμε δει ακόμη κανά χρηματοδοτικό σωτηρίας μέσω τραπέζης.

Δέν είμαι γι'αυτό και εγώ προσωπικά δέν δίνω ποτέ αυθαίρετα οβολό στην εκκλησία ... εκτός απο την περίπτωση που γνωρίζω αρκετά καλά τον χαρακτήρα των ιερέων που τα διαχειρίζονται.
Προτιμώ να δίνω άμεσα τον οβολό στον άνθρωπο που τον έχει ανάγκη αυτό λέει και η θρησκεία άλλωστε.

gentlemanΜέλος
12/04/2007, 21:16:19
> To 8ema den einai ti forouse o papas, alla apo pou 3ereis esy ti forouse??...

Είχα μαζί μου γυαλιά "ακτίνων Χ":

Btw. Η τεχνολογία υπάρχει, λέγεται "millimetre wave radar", και μια παρόμοια τεχνολογία χρησιμοποιείται για τον έλεγχο των αποσκευών στα αεροδρόμια. Καμία σχέση με ακτίνες Χ, καμία σχέση με γυαλιά, αλλά υπάρχει.

Dare To Dream

Edited by - gentleman on 12/04/2007 23:13:53

12/04/2007, 23:08:56
quote:
Ο Ειρηναίος και ο Παπαδήμας είναι ειδική περίπτωση . Πέρασαν κάποιο φεγγάρι και άφησαν εποχή. Οι 200 μοναχοί που φυλάνε τα κειμήλια δεν έχουν βοήθεια ούτε από την εκκλησία ούτε από την πολιτεία.
Τώρα ένα ευρώ έκαστος δεν είναι και τόσο μεγάλη απώλεια για μας.
dimitris2

Βοήθα με φτωχέ να μη σου μοιάσω !