- Το Έπος του Γκιλγκαμές από τη θεατρική ομάδα ΡΟΔΑ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
quote:
φιλε μου δεν ξερεις τι ειναι συναισθημα ... αλλα δεν εχει σημασια ...
Μήν γίνεσαι ανόητος,δέν μπορείς να ξέρεις για μένα.
quote:
πιστευει αυτος που ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ !!! ειναι απλο το θεμα !!!!
Κοίτα εδώ μπορεί οι λέξεις να στρεβλώνουν το νόημα.Αν δέν σου αρέσει η λέξη "πιστεύω",τότε αντικατέστησε την με την λέξη "νιώθω" ή "αισθάνομαι".
Κάποιος που πιστεύει με τον νού του,κατα πάσα πιθανότητα κάνει λάθος,(αυτό κατα την γνώμη μου λέγεται εμμονή) η πίστη είναι για το συναίσθημα και όχι για την λογική.Ο νούς κάνει συλλογισμούς,ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ.
Το συναίσθημα είναι και αυτό γνώση,αλλά διαφορετικής φύσεως.
Όπως και να χει,δεν μπορείς να καταλάβεις γιατι χρησημοποιείς μονο τον νού σου.
quote:
Βασικά όταν βλέπεις οτι κάτι ισχύει, όταν το έχεις αποδείξει στον εαυτό σου, ύστερα δεν το πιστεύεις κιόλας;; Το πιστεύεις! Γιατί το εξακρίβωσες! Έτσι δεν είναι;
Αυτην άποψη έχω και γώ.Μερικοί διαχωρίζουν την γνώση απο την πίστη χωρίς λόγο.
Edited by - strangerz2 on 03/09/2010 22:18:02
quote:
Βασικά όταν βλέπεις οτι κάτι ισχύει, όταν το έχεις αποδείξει στον εαυτό σου, ύστερα δεν το πιστεύεις κιόλας;;
Όχι. Το γνωρίζεις! Η πίστη αντικαθιστά τη γνώση. Πιστεύεις κάτι όταν δεν το γνωρίζεις.
quote:
Διαφωνώ σε αυτό, προτιμώ να είσαι πεισμένος σε κάτι όταν δεις οτι αυτό ισχύει και να είσαι ανοιχτός μετά να το αλλάξεις άμα αποδειχθεί οτι έκανες λάθος.
Οι έρευνες έχουν δείξει πως όταν μια πεποίθηση εδραιωθεί σε κάποιο άτομο, η αναίρεση της πεποίθησης αυτής από τα ίδια τα γεγονότα είναι πολύ δύσκολη, με δυσκολία που αυξάνει με την ηλικία του υποκειμένου ... μετά από κάποια ηλικία είναι αδύνατη.
Προσωπικά το θεωρώ πιο σωστό (και προς αυτήν την κατεύθυνση ωθώ τους μαθητές μου) να χρησιμοποιούν περισσότερο τη σκέψη τους, να αμφισβητούν τα πάντα και να θέτουν λογικά ερωτήματα για κάθε τι, πριν καταλήξουν στο να πιστέψουν κάτι ή κάποιον.
Η πίστη και ειδικότερα η ευπιστία είναι το καλύτερο προσόν για τους μαζανθρώπους που πλαισιώνουν τα κοπάδια των πιστών, είτε το αντικείμενο είναι ο θεός είτε το αντικείμενο είναι ο τοπικός πολιτικός άρχοντας. Και ο ρόλος του σχολείου είναι να δημιουργεί σκεπτόμενους ανθρώπους, όχι μαζανθρώπους και μέλη κοπαδιών.

macedon
quote:αν θες παραδειγμα εμμονης κοιτα τον τυπο απο πανω!quote:
φιλε μου δεν ξερεις τι ειναι συναισθημα ... αλλα δεν εχει σημασια ...Μήν γίνεσαι ανόητος,δέν μπορείς να ξέρεις για μένα.
quote:
πιστευει αυτος που ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ !!! ειναι απλο το θεμα !!!!Κοίτα εδώ μπορεί οι λέξεις να στρεβλώνουν το νόημα.Αν δέν σου αρέσει η λέξη "πιστεύω",τότε αντικατέστησε την με την λέξη "νιώθω" ή "αισθάνομαι".
Κάποιος που πιστεύει με τον νού του,κατα πάσα πιθανότητα κάνει λάθος,(αυτό κατα την γνώμη μου λέγεται εμμονή) η πίστη είναι για το συναίσθημα και όχι για την λογική.Ο νούς κάνει συλλογισμούς,ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ.
Το συναίσθημα είναι και αυτό γνώση,αλλά διαφορετικής φύσεως.
Όπως και να χει,δεν μπορείς να καταλάβεις γιατι χρησημοποιείς μονο τον νού σου.
quote:
Βασικά όταν βλέπεις οτι κάτι ισχύει, όταν το έχεις αποδείξει στον εαυτό σου, ύστερα δεν το πιστεύεις κιόλας;; Το πιστεύεις! Γιατί το εξακρίβωσες! Έτσι δεν είναι;Αυτην άποψη έχω και γώ.Μερικοί διαχωρίζουν την γνώση απο την πίστη χωρίς λόγο.
Edited by - strangerz2 on 03/09/2010 22:18:02
Σ.Χόκινγκ: Δεν υπάρχει ενιαία "θεωρία του παντός"
03/09/2010 - 15:26
Ο διάσημος φυσικομαθηματικός Στέφεν Χόκινγκ έστρεψε τα φώτα της δημοσιότητας ξανά πάνω του με την αθεϊστική άποψή του, που περιέχεται στο υπό έκδοση νέο βιβλίο του, ότι το σύμπαν δεν έχει ανάγκη από Θεό για να δημιουργηθεί και να λειτουργήσει, όμως η κεντρική επιστημονική ιδέα του νέου του έργου "Το Μεγάλο Σχέδιο", είναι άλλη: Δεν φαίνεται να υπάρχει καμία "θεωρία του παντός" που θα εξηγήσει το κάθε τι υπό ενιαία μορφή. Με άλλα λόγια, το θεωρούμενο "ιερό δισκοπότηρο" της Κοσμολογίας και της Φυσικής μάλλον δεν θα βρεθεί ποτέ, παρά τις συνεχείς προσπάθειες τόσων και τόσων επιστημόνων.
Πριν από τρεις δεκαετίες, ο Χόκινγκ είχε πιστέψει και ανακοινώσει δημοσίως ότι ήταν ζήτημα χρόνου να βρεθεί η "θεωρία του παντός" και είχε μάλιστα δώσει πιθανότητα 50% να βρεθεί μέχρι το 2000. Φθάσαμε, όμως, στο 2010 πια και ο βρετανός επιστήμων, ο οποίος αν και καθηλωμένος στο αναπηρικό καροτσάκι του λόγω της σπάνιας νευρολογικής πάθησής του, συνεχίζει να επιδεικνύει αξιοθαύμαστη διανοητική ενεργητικότητα, αναγκάζεται πλέον στο νέο βιβλίο του να παραδεχτεί το ανέφικτο της αναζήτησης.
Όμως, όπως λέει, σύμφωνα με το New Scientist, τελικά ακόμα κι αν δεν είναι εφικτό να βρεθεί μια ενιαία θεωρία που να ερμηνεύει τα πάντα, παρόλα αυτά η επιστήμη μπορεί να εξηγήσει τα αινίγματα της φύσης και του σύμπαντος και χωρίς αυτήν.
Το "Μεγάλο Σχέδιο" (The Grand Design, εκδόσεις Bantam), σε συνεργασία με τον αμερικανό φυσικό Λέοναρντ Μιλουντίνοφ, που θα βρίσκεται στα βιβλιοπωλεία στις 9 Σεπτεμβρίου, είναι το πρώτο "εκλαϊκευτικό" βιβλίο του Χόκινγκ, ύστερα από μια περίπου δεκαετία. Σχετικά σύντομο σε έκταση, εμπλουτίζεται με έγχρωμα γραφικά για καλύτερη κατανόηση των διαπραγματευόμενων θεμάτων και αποτελεί μια κατατοπιστική εισαγωγή στον μάλλον δυσπρόσιτο κόσμο της θεωρητικής φυσικής. Καλύπτει όλο το φάσμα των σύγχρονων εξελίξεων στη φυσική (κβαντομηχανική, γενική σχετικότητα, κοσμολογία) και δεν διστάζει να κάνει τολμηρές υποθέσεις για την ύπαρξη πολλαπλών συμπάντων.
Ο Χόκινγκ προωθεί την -μάλλον επίμαχη και υπό αμφισβήτηση- ριζοσπαστική ιδέα ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμία μοναδική και ενιαία θεωρία για την κατανόηση του σύμπαντος και ότι η επιστήμη το καλύτερο που μπορεί να προσφέρει, είναι απλώς να ανοίξει πολλά και παράλληλα "παράθυρα" σε μια άπιαστη κοινή πραγματικότητα, από τα οποία όμως δεν είναι το ένα πιο "αληθινό" από τα άλλα.
Ο Χόκινγκ φαίνεται να έχει εγκαταλείψει κάθε προσπάθεια να βρει μια "ρεαλιστική" πραγματικότητα, πιστεύοντας ότι η επιστήμη δεν μπορεί να παρέχει μια μοναδική και αυθεντική (πιο "αληθινή" από κάθε άλλη) περιγραφή της πραγματικότητας. Με άλλα λόγια, όπως λέει, δεν υπάρχει καμία πραγματικότητα ανεξάρτητη από τη θεωρία. Οποιαδήποτε από τις θεωρίες για το σύμπαν μπορεί να είναι σωστή, συνεπώς δεν τίθεται θέμα να βρεθεί μια ενιαία θεωρία "ομπρέλα" που να καλύπτει τα πάντα και όλες οι άλλες θεωρίες να σβήσουν για πάντα.
Η προτίμηση του Χόκινγκ είναι η λεγόμενη "Μ-θεωρία" των χορδών (που θεωρεί όλες τις επιμέρους θεωρίες των χορδών και υπερχορδών ως διαφορετικές όψεις του ίδιου πράγματος), η οποία, όπως πιστεύει ο ίδιος, αρκεί για να εξηγήσει τα κεντρικά μυστήρια της φύσης, δηλαδή γιατί υπάρχει κάτι και όχι τίποτε, γιατί υπάρχουν αυτοί οι φυσικοί νόμοι και όχι άλλοι, γιατί εμείς υπάρχουμε κ.λπ. Η "Μ-Θεωρία" προβλέπει ότι πάρα πολλά σύμπαντα δημιουργήθηκαν εκ του μηδενός και υπάρχουν παράλληλα με το δικό μας. Στο πλαίσιο αυτό, ο Χόκινγκ θεωρεί ότι δεν χρειάζεται καθόλου ο Θεός για να εξηγήσει όλα αυτά, αλλά αρκούν οι χορδές και τα πολυσύμπαντα, που εξηγούν την "αυθόρμητη δημιουργία".
Ο Χόκινγκ παραιτήθηκε πέρυσι από τη θέση του ως καθηγητής στη Λουκασιανή Έδρα Μαθηματικών του πανεπιστημίου Κέιμπριτζ, έπειτα από 30 χρόνια σε αυτό το πόστο (που κάποτε κατείχε και ο Νεύτων).

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
geostat :
quote:
Μερικοι ανθρωποι , λογο της δικης τους θωρακισμενης χαρακτηροδομης, οχι μονο δεν αντεχουν και δεν επιτρεπουν στον εαυτο τους ηδονικα αισθηματα αλλα δεν μπορουν να ανεχτουν να βλεπουν ηδονη σε αλλους ανθρώπους .Δεν αρκούνται να υποφέρουν την νεύρωση τους σιωπηλά αλλά προσπαθουν να συνθλιψουν την αυθορμητη , ηδονικη διεγερση της ζωης με το να επιβαλλουν το δικο τους ακαμπτο τροπο ζωης στους γυρω τους .Ο Ραιχ ονομασε αυτό το φαινομενο συγκινησιακη πανουκλα .
Καταρχήν οταν αναφέρεσαι σε μένα να μιλάς στο πρώτο πρόσωπο γιατί το τρίτο πρόσωπο είναι δείγμα αγένειας .
Κατα δευτερον δεν ξέρω πως την βρίσκεις στο κρεβάτι σου ή έξω απο αυτό , οποτε μην με κατηγορείς άδικα , που σου χάλασα την Ηδονή με αυτα που λέω .
Εγω πάντως προτιμώ τις γυναίκες . Εσύ μπορεί να διεγείρεσαι με τα πνευματα και τους βρυκόλακες .
Δεν είναι κακό . Ανωμαλίες υπάρχουν πολλές .
quote:
Απο που προηλθε ως τριτος και αρα πιο αντικειμενικος θα μπορουσα να το εντοπισω αν ειχα περισσοτερες πληροφοριες για το στενο οικογενιακο σου περιβαλον,δε χρειαζονται λεπτομεριες(αυτες ειναι για την επιλυση).Αν θες,παντως προσεξε το γιατι εχεις και παιδια και ειναι μεταδοτικο...
Αυτά που γράφεις εδώ δεν βγάζουν νόημα .
Επειδή όμως θίγεις προσωπικά δεδομένα , οπως το οικογενειακό μου περιβάλλον θα σου πω οτι είσαι δευτερη φορά αγενής .
Πιστευεις οτι θα τσαντιστώ και θα πέσω στο επιπεδό σου ?
Γελιέσαι .
Πες και αλλα τέτοια .
Είναι η καλύτερη αποδειξη το πόσο "πολλά" επιχειρήματα έχεις .
strangerz2 :
quote:
Είμαι πεπεισμένος οτι είναι αδύνατον να κάνεις κάποιον σκεπτικιστή να πιστέψει στο υπερφυσικό.
Η όλη υπόθεση δέν έχει να κάνει με την λογική,γιατί η λογική παίρνει όποια σχήμα της δώσεις,γίνεται ό,τι θέλεις και την κατευθήνεις εκεί που σε βολεύει.Μπορείς να ακούσεις χίλα δύο επιχειρήματα για κάποιο γεγονός το οποίο μπορεί να είναι και αλήθεια.
Τι λες φίλε μου ?
Η λογική έχει κανόνες και νόμους .
Η λογική είναι μαθηματικά .
Αν ισχυε αυτό που λές δεν θα υπήρχε ούτε επιστήμη ουτε γνώση ούτε τίποτα .
ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ?
ΑΝΤΙΘΕΤΑ ακριβώς , τα συναισθήματα σε οδηγούν να βλέπεις οτι σου αρέσει .
Ακόμα και μια άσχημη γυναίκα σε κάνουν να την βλέπεις όμορφη .
Το μαυρο άσπρο έχεις κάνει .
Οσο για τα χιλια δυό επιχειρήματα άστο .
Ακόμα ουτε στο δυό δεν είσαστε .
quote:
Τί μπορεί να πεί κανείς στους ερωτευμένους για παράδειγμα?Μπορεί να υπάρχουν συγγενείς και φίλοι που να τους λένε οτι δέν είναι ο(η) κατάλληλος(η) για διάφορους λόγους.Αυτοί όμως δέν ακούνε κανέναν γιατί γνωρίζουν την αλήθεια,την νιώθουν.
Ωραίο παράδειγμα έφερες .
Ακριβως αυτο που καταρρίπτει αυτό που λές .
Το πάθος και ο ερωτας ΔΕΝ είναι καλοι σύμβουλοι για να βρεις την αλήθεια .
Ακόμα και ο χειροτερος άνθρωπος να είναι αυτός που αγαπάς εσύ τον βλέπεις Αγγελο .
Πλάκα μας κάνεις , η τώρα μόλις γεννήθηκες ?
quote:
Το συναίσθημα είναι το κλειδί της ανθρώπινης σωτηρίας, όπως έχει πεί και κάποια πολύ σοφή γυναίκα.
Σωτηρίας απο τι ?
Οσο για το θέμα με τον Ινδό ασκητη τα είπε όλα ο Agnostic.
Βασικά δεν χρειαζόταν να πει και τίποτα .
Ανθρωπος που δεν τρώει και δεν πίνει νερό και ζεί φυσιολογικά , χρειαζεται αποδείξεις για να καταλάβει κάποιος οτι είναι απάτη ?
Εκτός βέβαια αν αυτος ο κάποιος είναι 5 χρονών , και πιστευει ακόμα στους δράκους και τον Αγιο Βασίλη .
Πάντως ακόμα και η τετράχρονη κόρη μου οταν τις το είπα έβαλε τα γέλια ...
quote:
Αριστοτελη , ξανα ρωταω , ΓΙΑΤΙ αυτο που λες να ειναι το σωστο και οχι αυτο που λενε οι χριστιανοι ? πιστη ζητας εσυ πιστη και εκεινοι , τι κανει το παραμυθι σου καλυτερο απο αυτο των χριστιανων ? οκ σιγουρα ειναι ποιο ενδιαφερον , αυτο το δεχομαι !!!
ενδιαφερουσα λιαν η παρατηρηση σου και μου δινει την ευκαιρια να πω τα εξης:
1) οι περισσοτεροι Πατερες των πρωτων αιωνων, οσοι τουλαχιστον ειχαν σπουδασει σε ελληνικες φιλοσοφικες σχολες η πριν γινουν Χριστιανοι ειχαν συμμετασχει στα αρχαιοελληνικα μυστηρια, γνωριζαν μια χαρα το θεμα με τους Αγγελους και τις επεμβασεις τους...
ομως!
οι ιδιοι Πατερες που γνωριζαν εκριναν οτι ο κοσμος δεν επρεπε να ξερει με τη λογικη οτι η αποκρυφη γνωση δεν τον βοηθησε να αποφυγει την ηθικη καταπτωση των υστερων χρονων της Ρωμαικης Αυτοκρατοριας οπου οταν γεννιοταν ενα παιδι επρεπε να παιξουν λοτο για να βρουν τον πατερα...
εδωσαν λοιπον βαση στην ηθικη διδασκαλια, στην αποτροπη της αμαρτιας, στη στηριξη της οικογενειας, στην στηριξη των φτωχων και θεωρησαν τις γνωσεις σε λεπτα θεματα ανθρωπογονιας, θεογονιας και κοσμογονιας ως εξεζητημενες και αχρηστες σε εναν καιρο που το ζητουμενο ηταν η ανοικοδομηση της κοινωνιας μετα τη διαλυση που ειχε φερει η Ρωμη σε ολους τους τομεις στα τελευταια της χρονια...
στην ιδια λογικη εντασσεται απο την Εκκλησια η μη καταταξη του Βιβλιου του Ενωχ στα κανονικα βιβλια της Παλαιας αλλα στα αποκρυφα παροτι αρκετοι Πατερες το εκτιμουσαν ιδιαιτερα σε δημοσιες η γραπτες δηλωσεις τους μαλιστα...
2) τωρα οι καιροι εχουν αλλαξει...και η κουτση μαρια κυκλοφορει βιβλια για τους Αγγελους, την Ατλαντιδα, τα διαφορα μυστηρια, ετσι ο κοσμος γνωριζει καποια τετοια ζητηματα απο εκλαικευμενες πηγες αμφιβολου αυθεντικοτητας και κινητρων...εδω λοιπον αν η Εκκλησια ειχε διατηρησει αυτες τις αποκρυφες γνωσεις θα μπορουσε να βαλει μια ταξη σ'αυτο τον αχταρμα με δικες της εκδοσεις που θα ενημερωναν ορθα τον κοσμο...πλην ομως τα θεωρει ολα αυτα συλληβδην νεοεποχιτικα και δαιμονικα και ετσι χανει πολλους νεους ανθρωπους που δικαιολογημενα εχει εξαφθει η περιεργεια τους για τις αρχαιες μυστηριακες διδασκαλιες και τα ζητηματα που εγειραν...βεβαιως η Εκκλησια σημερα δεν εχει ιδιαιτερα πνευματικο περιεχομενο και μονο τυποις θεωρειται Εκκλησια, ορθοτερα ειναι μια εκκοσμικευμενη θρησκεια σε τοσο μεγαλο βαθμο ωστε οι μπιζνες να ειναι στις πρωτες φροντιδες της (μιλαω και για τους Καθολικους και τους Ορθοδοξους και τους Προτεσταντες)...αδυνατει να απαντησει σωστα και ολοκληρωμενα στα σημεια των καιρων και να διαφωτισει το ποιμνιο της...
Edited by - ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3 on 03/09/2010 23:52:27

http://www.youtube.com/watch?v=Kmn0VbZOWwM![]()
Timendi causa est nescire...
Timendi causa est nescire...
Richard Clayderman!!!
Μιλάμε είχα να τον ακούσω από την δεκαετία ΄80,όταν
μια φίλη και συμμαθήτρια της αδερφής μου,μας είχε γράψει
σε κασέτα για το μαγνητόφωνο!!!
Πώ! Τι μου θύμησες!!!
Υ Π Ε Ρ Ο Χ Ο Σ μουσικός!!!
Μπράβο PREDATOR !
Και το animetion "Le Roi et L' oiseau",πολύ
ενδιαφέρον ( έχω δεί τα 3 μέρη) !
Όταν το ολοκληρώσω,ελπίζω αύριο,θα σου πω εντυπώσεις!
ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.
quote:
Πώ,πώ PREDATOR,τι έβαλες!!!
Richard Clayderman!!!
χαιρομαι που σου αρεσε... αυριο θα ψαξω και για αλλα τετοια κομματια ![]()

quote:
καλησπερα !!Timendi causa est nescire...
καλησπερα σου...που χαθηκες εσυ? καιρο εχεις να μας επισκεφθεις

quote:σορυ, εκ παραδρομης σε περασα για την Narkissa.... το Na διαβασα μονο (απο βιασυνη)
Παντού εμένα βλέπεις, Πρεντ...!!!
Άσε τις φθηνές δικαιολογίες...!![]()
![]()
Καλησπέρα σας!

και ειρηνη στα μυαλα σας.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
εχουμε Νικομαχε?
--------------------------------
Ειρηνη ναι.
Μυαλα ο καθενας ξερει για τον εαυτο του.
Εσυ εχεις?![]()
![]()
![]()
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.