- Η ΠΑΓΙΔΑ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΥΣΤΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:quote:
nediB
Χαιρομαι Sesostris
Περα απο το λακισμα και την αποψη περι μαντριου,τι συμπερασμα εβγαλες για τον τροπο ερμηνειας της;;
Αμ δεν πιστεύω ότι θα χαρής και τόσο.Με λίγα λόγια και εντελώς επιγραμματικά, γιατί η συζήτηση αυτή έχει γίνει εκτενέστατα στο παρελθόν και μπορείς να βρης τις λεπτομέρειες, τόσο δικών μου τοποθετήσεων όσο και των άλλων μελών του forum σε παλαιότερα θέματα στην Αναζήτηση.
ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ
Το βιβλίο ενός σοβινιστή αιμοβόρου και ζηλότυπου Θεού, γεμάτο πορνεία, μοιχείες, παραισθησιογόνα, βιασμούς, αιμομιξίες, δολοπλοκίες, γενοκτονίες, κοπροφαγία, και αντιγραφές Σουμεριακών, Αιγυπτιακών, Ελληνικών, και Ασσυροβαβυλωνιακών μύθων .ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ
Συνέχεια της Παλαιάς. Ένα κακογραμμένο βιβλίο γεμάτο μύθους δανεισμένους από την λατρεία του Μίθρα, την Ισιακή και την Διονυσιακή λατρεία, γεμάτο αντιφάσεις, και γραμμένο από ανθρώπους που είχαν πλήρη άγνοια για την τοπογραφία, την ιστορία, τους νόμους, και τα ήθη και έθιμα των Εβραίων, που περιγράφει την ζωή ενός φανταστικού Μεσσία φτιαγμένη από διηγήσεις από τις ζωές τριών προσώπων το ολιγότερο, εκ των οποίων ο ένας πρέπει να ήταν ραβίνος, ο άλλος σικάριος ζηλωτής, και ο τρίτος από βασιλική γενιά με βλέψεις στον θρόνο.*
Θελω να πιστευω οτι δεν μιλας σοβαρα.
Ολες αυτες οι ανοησιες εχουν απαντηθει με αποστομωτικο τροπο στo διαβα των αιωνων.
Η γνωση των αντιθετων απ'οσα ισχυριζεσαι, ειναι κτημα μικρων παιδιων πλεον.
Μια μικρη ερευνα στο διαδυκτιο θα σε βοηθησει.Φυσικα στην περιπτωση που μιλας σοβαρα.Δεν το πιστευω ομως.
Τελος παντων φτασαμε στην μεγαλη στιγμη και σαν εξυπνος ανθρωπος θα ορθοτομησεις
11 εὐφραινέσθωσαν οἱ οὐρανοὶ καὶ ἀγαλλιάσθω ἡ γῆ, σαλευθήτω ἡ θάλασσα καὶ τὸ πλήρωμα αὐτῆς· 12 χαρήσεται τὰ πεδία καὶ πάντα τὰ ἐν αὐτοῖς· τότε ἀγαλλιάσονται πάντα τὰ ξύλα τοῦ δρυμοῦ 13 πρὸ προσώπου τοῦ Κυρίου, ὅτι ἔρχεται, ὅτι ἔρχεται κρῖναι τὴν γῆν. κρινεῖ τὴν οἰκουμένην ἐν δικαιοσύνῃ καὶ λαοὺς ἐν τῇ ἀληθείᾳ αὐτοῦ.
321
Edited by - nediB on 19/01/2015 11:52:04
Edited by - nediB on 19/01/2015 12:48:12
Αρκεί να σου πω ότι ΟΥΤΕ τους Εβραίους ΟΥΤΕ τους Έλληνες των προχριστιανικών χιλιετιών κατηγορώ ή υπερασπίζω.
Φυσικά για να προσεγγίσεις την αλήθεια, πρέπει όσο το δυνατόν μπορείς να πολεμήσεις την "εθνικιστική" προκατάληψη που εμποδίζει την έρευνα, πράγμα από το οποίο όλοι πάσχουμε.
Και έχουμε και λέμε. Σέσοστρι θέλω την γνώμη σου για αυτά που θα γράψω.
Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε πάλι ονόματα χρηστών αφού το πρόβλημα είναι γενικό και περιλαμβάνει την πλειοψηφία...
Πιστεύω έχει καταντήσει γραφικό το "η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια"¨και επίσης οι σχολιασμοί για "αδυναμία κατανόησης λόγω κατώτερου iq". Έπειτα μου προκαλούν μπέρδεμα και πονοκέφαλο ρήσεις τέτοιου τύπου: "ο πόλεμος των Χριστιανών Σκοταδιστών κατά των Ολύμπιων Υιών του Φωτός", "πολεμήστε το σκοτάδι με φως". Γιατί αν κρατούμε την γνώση μυστική και απόκρυφη για λίγους και εκλεκτούς, δεν είναι αυτό λατρεία του Παγκόσμιου Σκοταδισμού των μαζών;
Τα θρησκευτικά και φιλοσοφικά κείμενα περιλαμβάνουν πολλές φορές κρυφά μυνήματα, παραβολές, σκοτεινές προφητείες για τον ένα ή τον άλλο λόγο. Αν γενικά έχουμε κουραστεί από αυτή την αβεβαιότητα, δεν πρέπει να προσπαθήσουμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο ξεκάθαροι στους άλλους;
Αν εγώ τώρα χρησιμοποιήσω εντυπωσιακά σχήματα λόγου, κάνω λεξιπλασίες και μεταφέρω ένα δυσνόητο μύνημα ή αίνιγμα του οποίου μόνο εγώ ξέρω το πραγματικό νόημα, τί μύνημα έχω μεταδώσει στον συνάνθρωπό μου; Τίποτα, μια αβεβαιότητα. Χώρια που αυτό μπορεί να γίνεται για απλό εντυπωσιασμό χωρίς ουσία. Σου αρέσουν φράσεις όπως "Ηράκλειτος ο ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ";
Φοβάμαι λοιπόν ότι πίσω από τις σκοτεινές θέσεις, τα αινίγματα, τις "σωκρατικές ειρωνείες" και τις προσβολές νοημοσύνης, κρύβεται μια ματαιότητα κάποιων ανθρώπων της σημερινής εποχής μας να φτάσουν το ύψος των αστεριών...
Φυσικά και δεν έχουμε όλοι τις ίδιες δυνατότητες και ικανότητες, όμως ας μην ξεχνάμε πως στον κόσμο υπάρχουν ένα σωρό άνθρωποι με διαφορετικές απόψεις ακόμη και αν έχουν κοπιάσει το ίδιο πάνω σε ένα θέμα. Όπως και να' χει ο γρίφος και το αμφίβολο νοηματικά μύνημα δεν βοηθά την κατάσταση....
Ξέχασα να πω επίσης. Ανήκουμε όλοι σε ένα μαντρί και δεν το έχουμε καταλάβει. Λέγεται Ελληνικό Κράτος. Από εκεί και πέρα υπάρχουν και άλλα μαντριά που δρουν μέσα στο πρώτο.
Έτσι ως ενεργά μέλη και κύτταρα αυτού του συστήματος, ως πολίτες, πέρνουμε αναγκαστικά μια θέση αφού πρώτα έχουμε μαντρώσει τον εαυτό μας σε ένα συγκεκριμένο είδος σκέψης και ιδεολογίας. Στην δημοκρατία μπορούμε και να το εκφράσουμε ελεύθερα, ατομικά ή συλλογικά με κόμμα.
Γιατί λοιπόν είναι κακό το μαντρί, το κόμμα, το δόγμα, η θρησκεία έτσι ώστε κάποιος να φοβάται να εκφραστεί; Ποιος πολιτισμένος είναι έξω από αυτά; Γιατί να μην λένε οι άνθρωποι ελεύθερα τί πιστεύουν(όχι μόνο τί ΔΕΝ πιστεύουν) και να το κρύβουν; Δεν καταλαβαίνω αυτή την νέα μόδα των ξέμαντρων αντι-δογματιστών...ίσως να είναι μια προσπάθεια διάλυσης της κοινωνίας...ίσως να είναι απογοήτευση από την κοινωνία; Εγώ είμαι απογοητεύμενος αλλά δεν θεωρώ τον εαυτό μου έξω από "μαντρί".
Edited by - Διονύσιος Σκυλόσοφος on 19/01/2015 14:30:16
quote:
nediB
Θελω να πιστευω οτι δεν μιλας σοβαρα.
λάθος εντύπωση έχεις μιλώ σοβαρότατα.
quote:
nediB
Ολες αυτες οι ανοησιες εχουν απαντηθει με αποστομωτικο τροπο στo διαβα των αιωνων.
Με γελοία επιχειρήματα από ανιστόρητους απολογητές και φανατικούς Χριστιανούς. Αν νομίζεις ότι έχεις σοβαρότερες απαντήσεις σε περιμένω.
quote:
nediB
Μια μικρη ερευνα στο διαδυκτιο θα σε βοηθησει.Φυσικα στην περιπτωση που μιλας σοβαρα.Δεν το πιστευω ομως.
Οι γνώσεις μου δεν προέρχονται από το διαδίκτυο αλλά από την προσεκτική μελέτη βιβλίων, κυρίως χριστιανικών. Το διαδίκτυο και το copy-paste από σελίδες της ΟΟΔΕ είναι πρακτική των Χριστιανών.
quote:
nediB
Τελος παντων φτασαμε στην μεγαλη στιγμη και σαν εξυπνος ανθρωπος θα ορθοτομησεις
11 εὐφραινέσθωσαν οἱ οὐρανοὶ καὶ ἀγαλλιάσθω ἡ γῆ, σαλευθήτω ἡ θάλασσα καὶ τὸ πλήρωμα αὐτῆς· 12 χαρήσεται τὰ πεδία καὶ πάντα τὰ ἐν αὐτοῖς· τότε ἀγαλλιάσονται πάντα τὰ ξύλα τοῦ δρυμοῦ 13 πρὸ προσώπου τοῦ Κυρίου, ὅτι ἔρχεται, ὅτι ἔρχεται κρῖναι τὴν γῆν. κρινεῖ τὴν οἰκουμένην ἐν δικαιοσύνῃ καὶ λαοὺς ἐν τῇ ἀληθείᾳ αὐτοῦ.
https://www.youtube.com/watch?v=jXpp-RWPWBo
*
Και έχουμε και λέμε. Σέσοστρι θέλω την γνώμη σου για αυτά που θα γράψω.
Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε πάλι ονόματα χρηστών αφού το πρόβλημα είναι γενικό και περιλαμβάνει την πλειοψηφία...
Πιστεύω έχει καταντήσει γραφικό το "η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια"¨και επίσης οι σχολιασμοί για "αδυναμία κατανόησης λόγω κατώτερου iq". Έπειτα μου προκαλούν μπέρδεμα και πονοκέφαλο ρήσεις τέτοιου τύπου: "ο πόλεμος των Χριστιανών Σκοταδιστών κατά των Ολύμπιων Υιών του Φωτός", "πολεμήστε το σκοτάδι με φως". Γιατί αν κρατούμε την γνώση μυστική και απόκρυφη για λίγους και εκλεκτούς, δεν είναι αυτό λατρεία του Παγκόσμιου Σκοταδισμού των μαζών;
Τα θρησκευτικά και φιλοσοφικά κείμενα περιλαμβάνουν πολλές φορές κρυφά μυνήματα, παραβολές, σκοτεινές προφητείες για τον ένα ή τον άλλο λόγο. Αν γενικά έχουμε κουραστεί από αυτή την αβεβαιότητα, δεν πρέπει να προσπαθήσουμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο ξεκάθαροι στους άλλους;
Αν εγώ τώρα χρησιμοποιήσω εντυπωσιακά σχήματα λόγου, κάνω λεξιπλασίες και μεταφέρω ένα δυσνόητο μύνημα ή αίνιγμα του οποίου μόνο εγώ ξέρω το πραγματικό νόημα, τί μύνημα έχω μεταδώσει στον συνάνθρωπό μου; Τίποτα, μια αβεβαιότητα. Χώρια που αυτό μπορεί να γίνεται για απλό εντυπωσιασμό χωρίς ουσία. Σου αρέσουν φράσεις όπως "Ηράκλειτος ο ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ";
Φοβάμαι λοιπόν ότι πίσω από τις σκοτεινές θέσεις, τα αινίγματα, τις "σωκρατικές ειρωνείες" και τις προσβολές νοημοσύνης, κρύβεται μια ματαιότητα κάποιων ανθρώπων της σημερινής εποχής μας να φτάσουν το ύψος των αστεριών...
Φυσικά και δεν έχουμε όλοι τις ίδιες δυνατότητες και ικανότητες, όμως ας μην ξεχνάμε πως στον κόσμο υπάρχουν ένα σωρό άνθρωποι με διαφορετικές απόψεις ακόμη και αν έχουν κοπιάσει το ίδιο πάνω σε ένα θέμα. Όπως και να' χει ο γρίφος και το αμφίβολο νοηματικά μύνημα δεν βοηθά την κατάσταση....
Ξέχασα να πω επίσης. Ανήκουμε όλοι σε ένα μαντρί και δεν το έχουμε καταλάβει. Λέγεται Ελληνικό Κράτος. Από εκεί και πέρα υπάρχουν και άλλα μαντριά που δρουν μέσα στο πρώτο.
Έτσι ως ενεργά μέλη και κύτταρα αυτού του συστήματος, ως πολίτες, πέρνουμε αναγκαστικά μια θέση αφού πρώτα έχουμε μαντρώσει τον εαυτό μας σε ένα συγκεκριμένο είδος σκέψης και ιδεολογίας. Στην δημοκρατία μπορούμε και να το εκφράσουμε ελεύθερα, ατομικά ή συλλογικά με κόμμα.
Γιατί λοιπόν είναι κακό το μαντρί, το κόμμα, το δόγμα, η θρησκεία έτσι ώστε κάποιος να φοβάται να εκφραστεί; Ποιος πολιτισμένος είναι έξω από αυτά; Γιατί να μην λένε οι άνθρωποι ελεύθερα τί πιστεύουν(όχι μόνο τί ΔΕΝ πιστεύουν) και να το κρύβουν; Δεν καταλαβαίνω αυτή την νέα μόδα των ξέμαντρων αντι-δογματιστών...ίσως να είναι μια προσπάθεια διάλυσης της κοινωνίας...ίσως να είναι απογοήτευση από την κοινωνία; Εγώ είμαι απογοητεύμενος αλλά δεν θεωρώ τον εαυτό μου έξω από "μαντρί".
quote:
Διονύσιος Σκυλόσοφος
Τα θρησκευτικά και φιλοσοφικά κείμενα περιλαμβάνουν πολλές φορές κρυφά μυνήματα
Επειδή εγώ σαν σκοταδιστής άθρησκος που είμαι, δεν μπορώ να κατανοήσω το μεταφυσικό μήνυμα των παρακάτω, μπορείς εσύ σαν πεφωτισμένος να μου το μεταδόσης;
καὶ ἰδοῦσα ἡ ὄνος τὸν ἄγγελον τοῦ Θεοῦ συνεκάθισεν ὑποκάτω Βαλαάμ· καὶ ἐθυμώθη Βαλαὰμ καὶ ἔτυπτε τὴν ὄνον τῇ ῥάβδῳ. καὶ ἤνοιξεν ὁ Θεὸς τὸ στόμα τῆς ὄνου, καὶ λέγει τῷ Βαλαάμ· τί ἐποίησά σοι ὅτι πέπαικάς με τρίτον τοῦτο; καὶ εἶπε Βαλαὰμ τῇ ὄνῳ· ὅτι ἐμπέπαιχάς μοι· καὶ εἰ εἶχον μάχαιραν ἐν τῇ χειρί, ἤδη ἂν ἐξεκέντησά σε. καὶ λέγει ἡ ὄνος τῷ Βαλαάμ· οὐκ ἐγὼ ἡ ὄνος σου, ἐφ᾿ ἧς ἐπέβαινες ἀπὸ νεότητός σου ἕως τῆς σήμερον ἡμέρας; μὴ ὑπεροράσει ὑπεριδοῦσα ἐποίησά σοι οὕτως; ὁ δὲ εἶπεν· οὐχί. ΑΡΙΘΜΟΙ 22. 27-30
Ελπίζω λίγο σύντομα, γιατί η Βίβλος έχει πολλά τέτοια μεταφυσικά που δεν τα καταλαβαίνουμε εμείς οι αμύητοι.
*
Διονύσιος Σκυλόσοφος
Επειδή εγώ σαν σκοταδιστής άθρησκος που είμαι, δεν μπορώ να κατανοήσω το μεταφυσικό μήνυμα των παρακάτω, μπορείς εσύ σαν πεφωτισμένος να μου το μεταδόσης;καὶ ἰδοῦσα ἡ ὄνος τὸν ἄγγελον τοῦ Θεοῦ συνεκάθισεν ὑποκάτω Βαλαάμ· καὶ ἐθυμώθη Βαλαὰμ καὶ ἔτυπτε τὴν ὄνον τῇ ῥάβδῳ. καὶ ἤνοιξεν ὁ Θεὸς τὸ στόμα τῆς ὄνου, καὶ λέγει τῷ Βαλαάμ· τί ἐποίησά σοι ὅτι πέπαικάς με τρίτον τοῦτο; καὶ εἶπε Βαλαὰμ τῇ ὄνῳ· ὅτι ἐμπέπαιχάς μοι· καὶ εἰ εἶχον μάχαιραν ἐν τῇ χειρί, ἤδη ἂν ἐξεκέντησά σε. καὶ λέγει ἡ ὄνος τῷ Βαλαάμ· οὐκ ἐγὼ ἡ ὄνος σου, ἐφ᾿ ἧς ἐπέβαινες ἀπὸ νεότητός σου ἕως τῆς σήμερον ἡμέρας; μὴ ὑπεροράσει ὑπεριδοῦσα ἐποίησά σοι οὕτως; ὁ δὲ εἶπεν· οὐχί. ΑΡΙΘΜΟΙ 22. 27-30
Ελπίζω λίγο σύντομα, γιατί η Βίβλος έχει πολλά τέτοια μεταφυσικά που δεν τα καταλαβαίνουμε εμείς οι αμύητοι.
*
Έλα ρε συ Σέσοστρι τώρα, εγώ σου έγραψα στα σοβαρά και εσύ κάνεις πλάκα...
δεν είχα στον νου μου τέτοια εδάφια όταν μιλούσα για σφραγισμένες μυστικές γνώσεις, δεν γνωρίζω αν το συγκεκριμένο εδάφιο έχει κάποια κρυφή και μεταφορική σημασία.
ΥΓ Αναρωτιέμαι όταν κάνεις επιλεκτικό quote, τι πιστεύεις για τα άλλα; Τα δέχεσαι ή τα προσπερνάς;
Άθρησκος φίλε δεν είναι κανένας. Τουλάχιστον όσο είναι μέλος μιας κοινωνίας.
Οπότε γιατί να φοβόμαστε να εκφράσουμε τις δογματικές μας θέσεις; Έχουμε όλοι μια θέση, μια θρησκεία, μια ιδεολογία που δεν χρειάζεται την ύπαρξη αντιθέσεων και αντιθρησκειών. Για παράδειγμα οι αθειστές, εκτός του ότι είναι αθειστές(αντι-θέση) έχουν και δικιά τους θρησκεία που δεν απαιτεί την ύπαρξη των θειστών για να προσδιοριστεί. Μπορεί να είναι υλιστές, φυσικαλιστές, κομμουνιστές οτιδήποτε....
Αναρωτιέμαι έπειτα που θα καταλήξει η απογοήτευση πολλών από τις αρχαίες θρησκείες αλλά και τα new age εσωτερικά κινήματα... στην απομόνωση, στο κλείσιμο στον εαυτό;
Όλοι είμαστε απογοητευμένοι και δεν θέλουμε να ανήκουμε σε κανένα μαντρί, όμως δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γιατί τότε θα χάσουμε την επαφή με την κοινωνία.
quote:
Αυτό το σκέφτηκες πολύ πριν το γράψεις?
There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.
quote:
Εδώ ακριβώς ταιριάζει αυτό που είπες πιό πάνω:
quote:
"η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια"¨και επίσης οι σχολιασμοί για "αδυναμία κατανόησης λόγω κατώτερου iq".
Βλέπεις?
Μόνος δίνεις τις απαντήσεις.
Επειδή το IQ σου, δεν επιτρέπει την παραδοχή ύπαρξης αθρήσκων και άθεων, αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν.
...γακ...
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Διονύσιος Σκυλόσοφος
Επειδή εγώ σαν σκοταδιστής άθρησκος που είμαι, δεν μπορώ να κατανοήσω το μεταφυσικό μήνυμα των παρακάτω, μπορείς εσύ σαν πεφωτισμένος να μου το μεταδόσης;καὶ ἰδοῦσα ἡ ὄνος τὸν ἄγγελον τοῦ Θεοῦ συνεκάθισεν ὑποκάτω Βαλαάμ· καὶ ἐθυμώθη Βαλαὰμ καὶ ἔτυπτε τὴν ὄνον τῇ ῥάβδῳ. καὶ ἤνοιξεν ὁ Θεὸς τὸ στόμα τῆς ὄνου, καὶ λέγει τῷ Βαλαάμ· τί ἐποίησά σοι ὅτι πέπαικάς με τρίτον τοῦτο; καὶ εἶπε Βαλαὰμ τῇ ὄνῳ· ὅτι ἐμπέπαιχάς μοι· καὶ εἰ εἶχον μάχαιραν ἐν τῇ χειρί, ἤδη ἂν ἐξεκέντησά σε. καὶ λέγει ἡ ὄνος τῷ Βαλαάμ· οὐκ ἐγὼ ἡ ὄνος σου, ἐφ᾿ ἧς ἐπέβαινες ἀπὸ νεότητός σου ἕως τῆς σήμερον ἡμέρας; μὴ ὑπεροράσει ὑπεριδοῦσα ἐποίησά σοι οὕτως; ὁ δὲ εἶπεν· οὐχί. ΑΡΙΘΜΟΙ 22. 27-30
*
Κατι πολυ συνηθισμενο στις μερες μας,γιαυτο οι περισσοτεροι ασχολουνται με την οικολογια.
Θελουν να δουν και να νιωσουν,εστω και για λιγο,οπως τα γαιδουρια.
321
quote:
nediB
Κατι πολυ συνηθισμενο στις μερες μας,γιαυτο οι περισσοτεροι ασχολουνται με την οικολογια.
Θελουν να δουν και να νιωσουν,εστω και για λιγο,οπως τα γαιδουρια.
Τι έγινε nediB;;; Ξέμεινες από επιχειρήματα και προαιώνιες αποστομωτικές απαντήσεις;;; Και που να σε πάω στα πιο δύσκολα.
*
Το συνδεσα και με το σημερα.
Θελει πειρα ομως για να το καταλαβεις
Ο Βαλααμ ομως εκπαιδευτηκε γρηγορα.
321
quote:
Ισα,ισα.
Ο Βαλααμ ομως εκπαιδευτηκε γρηγορα.
Βλέπεις Sesostri τι σου λέω?
Το είπε και ο βλακο ελ καθαρά, εδώ μπαίνουν για να σπάσουν πλάκα με τις απόψεις των άλλων.
Οι μονοκύταροι εγκέφαλοί τους είναι πέρα για πέρα κατεστραμένοι και οι ίδιοι νομίζουν οτι "μετράνε" για κάτι στην κοινωνία.
Άφησέ τους να βελάζουν, έτσι κι' αλλιώς τι είναι αυτοί στην κοινωνία?
Περιθωριακά μικρόβια φίλε μου, ο κόσμος εδώ και πολύ καιρό τους έχει γραμμένους κανονικά, σου προτείνω να κάνεις το ίδιο.![]()
The truth of Ninja will prevail.
Η αλήθεια των Νίτζα θα θριαμβεύσει.
quote:
Ισα,ισα.
Ο Βαλααμ ομως εκπαιδευτηκε γρηγορα.321
Είναι φανερή η προκατάληψη και το κόλλημά τους. Αν καταφέρεις να πείσεις τον Σέσοστρι πως ίσως δεν είναι όπως τα βλέπει θα έχει επιτελεστεί ένα θαύμα σαν αυτά που έκανε ο Ιησούς. Τουλάχιστον, ο Σέσοστρι έχει μια ευγένεια.
Τα χειρότερα φίλε είναι οι ρατσιστικές προσβολές από δήθεν αντιρατσιστές και φυσικά οι καρα-διαστρεβλώσεις των λόγων του άλλου, σκοπίμως ή από ανοησία. Γι' αυτό μην τους απαντάς γιατί όσο τους δίνεις καύσιμα τόσο περισσότερη χολή βγάζουν.![]()
Όποιο άτομο ζει στην κοινωνία και απλώς πιστεύει σε κάτι χωρίς να θέτει σε εφαρμογή την πίστη του και χωρίς να λαμβάνει (πολιτική) δράση για να αλλάξει κάτι, δεν έχει θρησκεία. Μπορεί ένας να είναι απλά Παναθηναικός με την έννοια ότι του αρέσει να νικάει η ομάδα, όμως όταν είναι οπαδός και λαμβάνει δράση υπέρ της ομάδας τότε έχει θρησκεία. Μπορεί ένας άθεος να μην πιστεύει απλά στην ύπαρξη θεών, μπορεί όμως και ένας άθεος να πολεμάει τους δημιουργιστές, να μάχεται υπέρ των ιδεολογιών του(όποιες και να είναι).
Συνήθως σαν πολίτες/μέλη του κράτους δεν είμαστε άπραγοι αλλά θέλουμε τα πιστεύω μας να επιβληθούν και να εφαρμοστούν.
Για την ώρα θα σου πω μόνο οτι εδώ πρόκειται για παλιούς ανοιχτούς λογαριασμούς, μείνε σ' αυτό και μη ρωτήσεις κάτι άλλο.
The truth of Ninja will prevail.
Η αλήθεια των Νίτζα θα θριαμβεύσει.
quote:
Και έχουμε και λέμε. Σέσοστρι θέλω την γνώμη σου για αυτά που θα γράψω.Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε πάλι ονόματα χρηστών αφού το πρόβλημα είναι γενικό και περιλαμβάνει την πλειοψηφία...
Ξέχασα να πω επίσης. Ανήκουμε όλοι σε ένα μαντρί και δεν το έχουμε καταλάβει. Λέγεται Ελληνικό Κράτος. Από εκεί και πέρα υπάρχουν και άλλα μαντριά που δρουν μέσα στο πρώτο.Έτσι ως ενεργά μέλη και κύτταρα αυτού του συστήματος, ως πολίτες, πέρνουμε αναγκαστικά μια θέση αφού πρώτα έχουμε μαντρώσει τον εαυτό μας σε ένα συγκεκριμένο είδος σκέψης και ιδεολογίας. Στην δημοκρατία μπορούμε και να το εκφράσουμε ελεύθερα, ατομικά ή συλλογικά με κόμμα.
Ντενίζ,
εκεί που πας να το στρώσεις (και να σε πάρουμε λίγο πιο σοβαρά)
δίνεις μια στο τέλος, και....του γαμάς το κέρατο!
Εχεις ακούσει για το "ου τα πάντα τοις πάσι ρητά" ?
Ή για το "ο νοών νοείτω"?
ή για το "ο έχων ώτα ακούειν ακουέτω"?
Για σένα δηλαδή ο απόλυτα ανεξάρτητος και ελεύθερος Πολίτης δεν υπάρχει? Ή δεν θα έπρεπε να υπάρχει?
Τι μαντριά και μαλακίες. Στο μαντρί κλείνεσαι εθελούσια.
Μην τα μπλέκεις με τις συμβάσεις (ή το αναγκαίο κακό του "ανήκειν" σε ένα έθνος, κράτος, κλπ)
Εχεις σκεφτεί ότι δεν υπάρχει απόλυτη Ελευθερία Λόγου και Σκέψης?
Οσα και βήματα κι αν έχουμε κάνει, και όσο κι αν στην Ελλάδα αυτό είναι ένα προπύργιο που σχετικά καλοστέκει (συγκρινόμενο με τον παγκόσμιο μέσο όρο) έχεις σκεφτεί ότι μερικές θέσεις/απόψεις δεν μπορούν να εκφραστούν έτσι φόρα παρτίδα? Υπάρχει και ένα σαβουάρ βιβρ και ένα politically corectness issue always....
Tα χεις σκεφτεί αυτά?
Και όσο για εκείνο το Αθρησκος και άθεος, μάλλον ανάποδα το λες.
Αθρησκοι υπάρχουν πολλοί, πάρα πολλοί και μάλλον είναι το common sense γενικώς στο Δυτικό κόσμο (που πέρασε από χίλια κύματα για να το ...κατακτήσει).
Για τους άθεους αλλάζει το πράμα, διότι είναι πιο απόλυτο και αφοριστικό, και αμφιβάλλω αν υπάρχει κανείς ορίτζιναλ άθεος μέχρι το κόκκαλο και με απόλυτο τρόπο.

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "
quote:
Πυθαγόρας
Για τους άθεους αλλάζει το πράμα, διότι είναι πιο απόλυτο και αφοριστικό, και αμφιβάλλω αν υπάρχει κανείς ορίτζιναλ άθεος μέχρι το κόκκαλο και με απόλυτο τρόπο.
Ξέρεις πολύ καλά και πέραν πάσης αμφιβολίας, πως υπάρχουν τουλάχιστον τρείς...!!!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
Ξέρεις πολύ καλά και πέραν πάσης αμφιβολίας, πως υπάρχουν τουλάχιστον τρείς...!!!
Νικόμαχε, αφού μεταξύ μας, το ξέρω ότι πιστεύεις στη μεγάλη διαγαλαξιακή Σαύρα! ![]()
![]()
![]()
Άρα εσύ τουλάχιστον δεν είσαι α-θεος....
Και εν παση περιπτώσει το θέμα μας δεν είναι αυτό.
Το θέμα μου είναι κυρίως σε αυτό που λέει ο άλλος:
quote:
(και δείχνει να το πιστεύει)
Ακου εκεί "γιατί είναι κακό το μαντρί"!
Εξ ορισμού είναι κακό οτιδήποτε δεν σε αφήνει να το αμφισβητήσεις, να το επεξεργαστείς και να το κρίνεις ελεύθερα.
Άρα το να λες και να υπερασπίζεσαι την άποψη ότι είσαι μέσα στο μαντρί, και καλά κάνεις και είσαι, αυτό είναι από μόνο του αυτοπαγίδευση και δεν υπάρχει ίχνος ή υπόνοια εξέλιξης ή ανατροπής της κατάστασης. Είσαι και γίνεσαι 'μέρος του συστήματος'...

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "