- Η ΠΑΓΙΔΑ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΥΣΤΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Δεν το χεις πιάσει το νόημα της τοποθέτησής μου.Για την ώρα θα σου πω μόνο οτι εδώ πρόκειται για παλιούς ανοιχτούς λογαριασμούς, μείνε σ' αυτό και μη ρωτήσεις κάτι άλλο.
The truth of Ninja will prevail.
Η αλήθεια των Νίτζα θα θριαμβεύσει.
Δεν ξέρω για ποιους λογαριασμούς μιλάς ούτε και με ενδιαφέρει. Αφού σε κάνει να νιώθεις καλά, μπορείς να βγάλεις όσο μίσος θες, σκασίλα μου μεγάλη και δέκα παπαγάλοι. Πριτς
Είμαι σίγουρος πως ούτε και εσύ δεν κατάλαβες τί έγραψες. Προσβάλλεις τους μονοκύτταρους οργανισμούς από τους οποίους σύμφωνα με τους εξελικτές προέκυψαν και οι πολυκύτταροι. Δεν θα ήταν ευγενικό να προσβάλλεις τους πρόγονους του Νικόμαχου και κάθε εξελικτή ανθρώπου.
Ακόμη και να μας έλεγες πρωτόζωα της λάσπης(για να μην πω μου* της λάσπης) δεν θα με πείραζε. Have fun with others
quote:
Για σένα δηλαδή ο απόλυτα ανεξάρτητος και ελεύθερος Πολίτης δεν υπάρχει? Ή δεν θα έπρεπε να υπάρχει?Τι μαντριά και μαλακίες. Στο μαντρί κλείνεσαι εθελούσια.
Μην τα μπλέκεις με τις συμβάσεις (ή το αναγκαίο κακό του "ανήκειν" σε ένα έθνος, κράτος, κλπ)Εχεις σκεφτεί ότι δεν υπάρχει απόλυτη Ελευθερία Λόγου και Σκέψης?
Οσα και βήματα κι αν έχουμε κάνει, και όσο κι αν στην Ελλάδα αυτό είναι ένα προπύργιο που σχετικά καλοστέκει (συγκρινόμενο με τον παγκόσμιο μέσο όρο) έχεις σκεφτεί ότι μερικές θέσεις/απόψεις δεν μπορούν να εκφραστούν έτσι φόρα παρτίδα? Υπάρχει και ένα σαβουάρ βιβρ και ένα politically corectness issue always....Tα χεις σκεφτεί αυτά?
Προσπαθώ να καταλάβω τί θες να πεις. Κάνεις ένα διαχωρισμό ανάμεσα στο μαντρί και την σύμβαση. Λες στο μαντρί κλείνεσαι με την θέλησή σου. Η σύμβαση δεν είναι με την θέλησή σου αλλά με το ζόρι; Δεν βλέπω πως δεν συμβαδίζουν σύμβαση και μαντρί. Η σύμβαση είναι οι κανόνες παραμονής και ταυτοποίησης στο μαντρί. Και σε ένα μαντρί δεν είναι δυνατόν να σε κλείσουν με το ζόρι, παράδειγμα σε "ψυχιατρείο";
Επίσης δεν ξέρω γιατί είναι "αναγκαίο κακό" το κράτος και το έθνος. Και αλήθεια τί ακριβώς εννοείς με την "ελευθερία"; Γιατί δεν μπορώ να σου απαντήσω για τον "ελεύθερο ανεξάρτητο" πολίτη, αν δεν ξέρω τί εννοείς.
quote:
Και όσο για εκείνο το Αθρησκος και άθεος, μάλλον ανάποδα το λες.Αθρησκοι υπάρχουν πολλοί, πάρα πολλοί και μάλλον είναι το common sense γενικώς στο Δυτικό κόσμο (που πέρασε από χίλια κύματα για να το ...κατακτήσει).
Για τους άθεους αλλάζει το πράμα, διότι είναι πιο απόλυτο και αφοριστικό, και αμφιβάλλω αν υπάρχει κανείς ορίτζιναλ άθεος μέχρι το κόκκαλο και με απόλυτο τρόπο.
Πιστεύω είναι δύσκολο να υπάρξει άθρησκος άνθρωπος στον κόσμο. Θα είναι πραγματικά κάτι περίεργο. Τώρα στα λόγια μπορεί πολλοί να δηλώνουν, αλλά στην πράξη;
Οι άθεοι μπορεί να είναι και θρήσκοι και άθρησκοι. Δύσκολα όμως παραδέχομαι πως υπάρχει ένα εντελώς κλειστό, άπραγο, αδιάφορο και απόλυτα θεωρητικό ον στον κόσμο. Δύσκολα υπάρχει ένας απλός θεωρητικός παρατηρητής παρά ένας πρακτικός ένθερμος οπαδός και λάτρης.
quote:
Πυθαγόρας
Νικόμαχε, αφού μεταξύ μας, το ξέρω ότι πιστεύεις στη μεγάλη διαγαλαξιακή Σαύρα!Άρα εσύ τουλάχιστον δεν είσαι α-θεος...
Τι διάολο λες ρε χατζηταραμά?
Το ότι υπάρχει ο μεγαλόσαυρος Γιαχβέ και έχει κάνει τα κουτορνίθια να τον λατρεύουν και επειδή τυχαίνει να το γνωρίζω αυτό ( το πως δεν χρειάζεται να ειπωθεί ), δεν σημαίνει πως τον πιστεύω και δεν είμαι άθεος!
Και ο Δίας υπάρχει.Και ο Κρόνος.Και ο Βούδας και η Κάλι και ο Σίβα.
Και λοιπόν?
Και να μην υπάρχουν, πάλι σκοτίσθηκα.
Αντε γαμώ τον ΜΠΑΟΚ, που θα μου πεις δεν είμαι άθεος!
Γκρ...χμ...γακ...
Μάνο, αυτός θέλει φροντιστήριο από την αρχή.
![]()
![]()
![]()
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
Οι άθεοι μπορεί να είναι και θρήσκοι και άθρησκοι. Δύσκολα όμως παραδέχομαι πως υπάρχει ένα εντελώς κλειστό, άπραγο, αδιάφορο και απόλυτα θεωρητικό ον στον κόσμο. Δύσκολα υπάρχει ένας απλός θεωρητικός παρατηρητής παρά ένας πρακτικός ένθερμος οπαδός και λάτρης.
Ρε μουρλέ, με τσάντισε ο άλλος και θα την πληρώσεις εσύ.
τράβα φάε κανένα ιπποφαές, καρότα, κρόκο Κοζάνης, να ενισχυθεί το IQ σου και τότε θα καταλάβεις τι παπαριές μας πετάς κάθε τρείς και λίγο.
Σου το ξαναείπα.Επειδή δεν πιστεύεις ότι υπάρχουν άθεοι, δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν.
Με ένα τόνο καρότα, ίσως το καταλάβεις.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
αν και με το πέρας των χρόνων αρχίζω και βαριέμαι να εξηγώ ξανάμανά την... αλφαβήτα, πάμε για μια τελευταία φορά:
Ορισμοί:
Αθεος: Αυτός που δεν πιστεύει/παραδέχεται/υποννοεί/αισθάνεται/κλπ την ύπαρξη ΚΑΝΕΝΟΣ είδους υπέρτατου όντος (απόλυτα και κατηγορηματικά), πέρα και πάνω από τα γνωστά έμβια και αντιληπτά, το οποίο να έχει ιδιότητες τέτοιες (υπερφυσικές και μεταφυσικές) ώστε να μπορεί να χαρακτηριστεί "Θεός", "θεότητα", "ημί-θεος", και όλα τα συναφή.
Θρησκεία: Οποιοδήποτε (ανθρωπίνως) κατασκευασμένο σύστημα και σύμπλεγμα, διαδασκαλιών, ηθικής, κανόνων, ιστοριών, δογμάτων, παραβολών, γραφών, τελετουργικών, κλπ, που δημιουργεί ή προσπαθεί να δημιουργήσει ερμηνείες του κόσμου, του σύμπαντος, του ανθρώπου, των σχέσεων και της αλληλεπίδρασης έμβιων και άβιων όντων, είτε χωρίς -είτε κυριότερα και συνηθέστερα ΜΕ- παρεμβολή υπερβατικών οντοτήτων/καταστάσεων/συνθηκών (Θεός, Θεοί, θαύματα, άγγελοι, διαβολοι, τζίνι, προφήτες, κάρμα, γκουρού, Δάσκαλοι, πνευματιστές, ασκητές, Κάλι, Σιβα, Σαύρες, Μωχαμέτηδες, Δίες, Περσεφόνες, Ερμήδες, κλπ,κλπ)
Θρήσκος: Αυτός που πιστεύει και ακολουθεί συνειδητά ή λόγω έξης το εκάστοτε θρησκειακό σύστημα (με βάση τον πιο πάνω ορισμό της Θρησκείας), ακολουθεί και συμμετέχει στα τελετουργικά του, ακούει (και πιστεύει) τους εκπροσώπους του, πιστεύει στα δόγματα και τις ιστορίες του, κ.ο.κ.
Άθρησκος: Αυτός που δεν πιστεύει σε καμία από τις υπάρχουσες θρησκείες, και είναι εξ ορισμού το αντίθετο του Θρήσκου (άρα πράτει τα αντίθετα, δηλ. δεν πιστεύει και δεν ακολουθεί τα τελετουργικά, τις ιστορίες, τους εκπροσώπους, κλπ της κάθε θρησκείας)
Με βάση τα παραπάνω, επάγονται με απλή (κοινή) λογική:
1) Ο Αθεος είναι εξ ορισμού και Αθρησκος,
διότι σε διαφορετική συνθήκη θα οδηγούμασταν σε 'άτοπο' και ανεδαφικό συμπέρασμα (εδώ δεν πιστεύει σε κανέναν Θεό, θα πιστεύει σε οποιαδήποτε θρησκεία που έχει αναφορά της έναν τέτοιον?). Εξαιρούνται οι περιπτώσεις των κοινωνικών ή φολκλορικών λόγων κατά τους οποίους κάποιος Αθεος 'συμμετέχει' στα τελετουργικά (πχ. βαφτισια, γάμους, κλπ) για άλλους λόγους και όχι εξαιτίας των πεποιθήσεών του.
2) Ο Αθρησκος μπορεί να είναι και Αθεος ή μπορεί και όχι. Πρακτικά μπορεί να είναι και Αγνωστικιστής, το οποίο είναι κάτι σαν την απάντηση ΔΞ/ΔΓ/ΔΑ στα γκάλοπ. Δεν ξέρει, Δεν γνωρίζει, Δεν απαντά, άρα δυνητικά (και σε μελλοντικό χρόνο) μπορεί να ανήκει ή στους Αθεους ή στους Μη-Αθεους.
Με βάση την εξέλιξη του ανθρώπου, και την αντικειμενικώς ορώμενη πραγματικότητα, συνάγουμε το συμπέρασμα ότι σταδιακά
η μεγαλύτερη πληθυσμιακή ομάδα που ανήκε (και ανήκει?) στην κατηγορία των Θρήσκων (για πολλούς λόγους, μεταξύ των οποίων ιστορικά, το χαμηλότερο IQ, η συνήθεια, το κοινωνικοοικονομικό στάτους, η βία, κλπ) αρχίζει και έχει διαρροές προς τις ομάδες των Αθρησκων και των Αθεων.
Αυτή τη στιγμή μάλλον παραμένει η μεγαλύτερη ομάδα,
αλλά τουλάχιστον στον ανεπτυγμένο κόσμο οι Αθρησκοι σχεδόν την κοντράρουν στα ίσα.
Για τους Αθεους δεν είμαι σίγουρος για τον ακριβή αριθμό τους,
διότι υπάρχουν πολλοί που 'δηλώνουν' Αθεοι ενώ στην ουσία είναι Αθρησκοι ή/και Αγνωστικιστές (και εξήγησα τη διαφορά στους όρους και στην ουσία τους).
Εσύ μετά από όλα αυτά επιμένεις ότι μεταξύ των μη-θρήσκων είναι πιθανότερο να βρεις 'Αθεους ή 'Αθρησκους?

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "
quote:
Διονύσιος Σκυλόσοφος
Η σύμβαση είναι οι κανόνες παραμονής και ταυτοποίησης στο μαντρί
Σε τι διαφέρει αυτό από το δόγμα της κάθε θρησκείας; 'Η πιστεύεις στο δόγμα και είσαι εντός μαντριού, ήδεν πιστεύεις και είσαι εκτός. Ολίγον έγκυος δεν υπάρχει.
quote:
Διονύσιος Σκυλόσοφος
Πιστεύω είναι δύσκολο να υπάρξει άθρησκος άνθρωπος στον κόσμο. Θα είναι πραγματικά κάτι περίεργο. Τώρα στα λόγια μπορεί πολλοί να δηλώνουν, αλλά στην πράξη;
Οι θρησκευτικές παρωπίδες που έχεις σε εμποδίζουν να το κατανοήσης. Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από τις τοποθετήσεις σου, που όταν αναφέρεσαι σε άτομα που δηλώνουν άθεοι ή άθρησκοι, τους κατατάσσεις αυτομάτως στους αρχαιόθρησκους, πράγμα που σημαίνει ότι για σένα είναι όλα άσπρο μαύρο. Θα προσπαθήσω λοιπόν να σου τα κάνω πιο λιανά μήπως και αυτή τη φορά το καταλάβεις.
Εγώ σαν άθρησκος δεν πιστεύω στα παραμύθια καμιάς απολύτως θρησκείας, και όντας εντελώς ελεύθερος από τα δόγματα και τα πρέπει τους, τις εξετάζω όλες ανεξαιρέτως μόνο από την ιστορική τους πλευρά. Αν και μελετώντας την ιστορία κατέληξα στο συμπέρασμα ότι οι θρησκείες είναι μέσο μίσους και διχασμού μεταξύ των ανθρώπων, σέβομαι το δικαίωμα των πιστών εκάστης να πιστεύουν ότι θέλουν, έχοντας όμως την απαίτηση να σέβονται και αυτοί το δικό μου δικαίωμα ως πολίτη, και να μην επεμβαίνουν παντοιοτρόπως για να μου επιβάλλουν να ζω σύμφωνα με τις δικές τους αντιλήψεις, όπως συμβαίνει στην Ελλάδα με το ντόπιο ιερατείο. Το ότι γενομένης συζητήσεως έρχομαι σε αντιπαράθεση με τους πιστούς της οποιασδήποτε θρησκείας, αυτό δεν σημαίνει ότι την μισώ, αλλ' ότι στα πλαίσια ενός ελεύθερου δημοκρατικού διαλόγου, τους επισημαίνω την αλήθεια για τις όποιες ιστορικές ανακρίβειες της θρησκείας τους. Το αν τους το επιτρέπει ή όχι, η θρησκοληψία και ο φανατισμός τους να το αντιληφθούν, με αφήνει παντελώς αδιάφορο.
*
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.
quote:
Για να δούμε τώρα βρε Πυθαγόρα, θα καταλάβει το ντογάνι, ότι υπάρχουν οριτζιναλ άθεοι?ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Και εγώ σας λέω Άθεος μη γιαλαντζί ανήκει στο 2%.
Γιατί δυστυχώς και οι Άθεοι έχουν μπει σε τορβά και τι εννοώ, το να είμαι Άθεος αλλά να πιστεύω σε κάτι ανώτερο από εμένα, ή τεχνολογικά ή εξελικτικά, συνεπάγεται αυτόματα ότι δεν θεωρώ τον εαυτό μου ανώτερο είδος.
Ενώ πιστεύεις και καθάρισες από την άποψη ότι τα πάντα είναι κατώτερα από εσένα βάση δημιουργίας και εσύ είσαι ανώτερος εξελικτικά, γιατί είσαι κατ' εικόνα Θεού πλασμένος.
Άρα από αυτήν την άποψη χωρίς να ξέρει ο φίλος Διονύσιος Σκυλόσοφος σας ομαδοποιεί και σας κατατάσσει στους γιαλαντζί όπως είπα και ποιο πάνω.
Ποιός σου είπε πως ο άθεος πιστεύει σε ανώτερα τεχνολογικά όντα?
Η παραδοχή ύπαρξης, δεν είναι πίστη.Αλλο το ένα, άλλο το άλλο.
Οσο για το είμαι πλασμένος κατ'εικόνα θεού, είμαι μάλλον αποτυχημένος κλώνος σαν τον DSM.![]()
![]()
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.