- Ο κομμήτης ELENIN και πιθανές επιπτώσεις στη Γη. - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
2.The fragments of the comet did not change it path and will be flying by orbit of the comet, i.e., not will come to the Earth closer than 35 000 000 km;
3.Currently the comet Elenin is not visible on the images from the SOHO and STEREO spacecrafts;
4.Comet visible on images from the spacecraft STEREO-B (HI-1 camera) is comet 45P / (Honda-Mrkos-Pajdusakova);
5.Comet Elenin, even if not disintegrated, do not eclipse the Sun, the density of a comet’s gas envelopes (coma) is negligible and earthly observer would not have noticed this event;
6.The Earth will not pass through the tail of the comet, because at now it does not exist;
7.The comet will not cause and couldn’t do any harm to us and our planet.
Spaceobs.org
ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΉΝΩΝ
quote:
1.At this moment the comet disintegrated into a large number of small fragments, which we may be able to see with the large telescope at the early October;2.The fragments of the comet did not change it path and will be flying by orbit of the comet, i.e., not will come to the Earth closer than 35 000 000 km;
3.Currently the comet Elenin is not visible on the images from the SOHO and STEREO spacecrafts;
4.Comet visible on images from the spacecraft STEREO-B (HI-1 camera) is comet 45P / (Honda-Mrkos-Pajdusakova);
5.Comet Elenin, even if not disintegrated, do not eclipse the Sun, the density of a comet’s gas envelopes (coma) is negligible and earthly observer would not have noticed this event;
6.The Earth will not pass through the tail of the comet, because at now it does not exist;
7.The comet will not cause and couldn’t do any harm to us and our planet.
Spaceobs.org
Καλα τα λεει, ελεος δηλαδη με αυτα τα blogs... Πραγματι εχω διαβασει πολλα.. Κολλημενα μυαλα, τι να πεις !
Η ιστορία της Ο. (της κώμης ... Ελενιν)
quote:
ΝικόμαχοςΟλα δείχνουν οτι την 26-09-2011,θα την <ακούσουμε> δυνατά.
Πρόκειται για μία ακόμη ευθυγράμμιση του Ελένιν με την Γη,αλλά εντελώς διαφορετική απο τις άλλες που εγιναν ώς τώρα.
Εχουμε την σειρά ευθυγράμμισης ώς εξής:Ερμης-Ηλιος-Γη-Ελένιν.
ή Ελένιν-Γη-Ηλιος-Ερμης.Γιατί θα είναι διαφορετική αυτη απο τις προηγούμενες?
.................................................................Την 26/09 ο Ελένιν θα ευρίσκεται στην κοντινότερη ώς τώρα απόσταση απο την Γη [0,395 AU].Κατα την διάρκεια της ευθυγράμμισης που θα διαρκέσει αρκετές ώρες,τα <απόνερα>,του κομήτη θα κτυπούν την Γη <κατακέφαλα>,χωρίς πλευρικές οδούς διαφυγής των.Για να γίνει αντιληπτό αυτο,σκεφθείτε μια τεράστια μπαλα να κινείται με ταχύτητα στην επιφάνεια της θάλασσας,<σπρώχνοντας> πρός τα εμπρός μια τεράστια ποσότητα υδάτων,που δημιουργούν ενα κύμα μπροστά απο την μπάλα.
quote:AitheroVamon
Το βαρητικο πεδίο του ήλιου δεν θα του δώσει ώθηση ?,
δηλαδή μεγαλύτερη ταχύτητα"και" αυτός καθε 3600 χρόνια επισκέπτεται το ηλιακό μας σύστημα ?
Πες, και το βράδυ θα ερθει ο μπάρπαγιάννης να τα αμφισβητήσει όλα
quote:
... "μπαρπαγιαννης"Αναρωτιέμαι αν η νέα ομάς των …. «αστρολόγων» επιστημόνων θα υπάρχει και μετά το τρομοκρατικό χτύπημα της 26ης του Σεπτέμβρη ή θα αυτοδιαλυθεί για να ηρεμίσει ο τόπος.
Αρκετά τρομοκρατικά χτυπήματα δεχόμαστε από τον …. ευ-άγγελο…..
Αρκετά δεν είναι?
Αλληλούια!!
(κοντός ψαλμός)Υ,Γ
Βρε …γεροξεκούτη γιατί τρομάζεις τον κόσμο?
quote:AitheroVamon
Αλλα βλέπω οτι και ο μπαρπαγιαννης
(ελπιζω να το ειπε αυτος και να μην κανω τετοιο λαθος γιατι δεν θυμαμαι καλα)
ανέφερε κάποια στιγμή
"να δούμε τι θα εχει απομείνει απο τον κομήτη όταν γίνει ορατός"
υπονοώντας οτι θα διαλυθεί ???
εδω το ερώτημα στην διεθνή κοινότητα ήταν "ΑΝ θα αποκτήσει ουρά"
κι εμείς λέμε οτι θα διαλυθεί ?
(δε νομίζω Τάκη)
quote:
... "μπαρπαγιαννης"Ναι φίλε αεροβάτη, δική μου εκτίμηση – πες – και απορία είναι, τι θα δούμε άραγε στις 23/09/2011 όταν ο κομήτης σκάσει μύτη.
Όσοι σου λένε πως τον βλέπουν τώρα, σε δουλεύουν σαν τον .... δάσκαλο.
Θα έχει διασπαστεί τελείως?,
Θα υπάρχουν κομμάτια του και σε ποιο μέγεθος?
Προσωπικά είμαι περίεργος να μάθω, και περιμένω τα νέα από το SOHO στις 23/09/2011 για να πληροφορηθώ, και εγώ ο αδαής.Γιατί αν περίμενω ενημέρωση απο τους .. "επιστήμωνες" στα φόρουμ που “κατέχουν το σπόρ”, και από βιντεάκια youtube, την έβαψα.
Η καταστροφή έγινε (για τη διάσπαση του κομήτη μιλώ)
Ο κομήτης διασπάστηκε.
Οι τρομολάγνοι προφήτες για μια ακόμη φορά διαψεύσθηκαν.
Ούτε μεγάλες ουρές, μήτε κώμες 200.000 χιλ.
Οι προβλεπόμενοι σεισμοί, λιμοί και καταποντισμοί, μεταφέρονται τώρα για μια άλλη “επικίνδυνη” ημέρα,
Για να βγεί αληθινός ο λόγος και το ρηθέν του προφήτη πως “ η τρομολαγνεία – και η μακακία – είναι ακατανίκητες.”
Κίνδυνος (.. τεχνολογικός ) υπάρχει, και μπορεί να προκληθεί από την έντονη ηλιακή δραστηριότητα που παρατηρούμε τους τελευταίους 2 μήνες.
Η δραστηριότητα αυτή, μπορεί να μας δημιουργήσει πρόβλημα στα δορυφορικά συστήματα και στους επίγειους σταθμούς παραγωγής ενέργειας.
Η ηλιακή αυτή δραστηριότητα ΔΕΝ είναι πρωτόγνωρη, απλά η εξάρτηση του πολιτισμού μας από τον ηλεκτρομαγνητισμό και τις εφαρμογές του, κάνει αυτές τις δραστηριότητες τώρα πλέον σημαντικές και να μας απασχολούν έντονα.
Αυτή την στιγμή υπάρχει μια τεράστια ηλιακή κηλίδα με κωδικό AR1302, με μήκος 150.000 χίλ που είναι ορατή και χωρείς τηλεσκόπιο.
ΠΡΟΣΟΧΗ! ΠΡΟΣΟΧΗ!!!
Να μην επιχειρήσει κανείς να την δει χωρίς τα ιδικά προστατευτικά γυαλιά.
Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος τύφλωσης.
Η δραστηριότητα αυτής ιδικά της κηλίδας (υπάρχουν και άλλες πολύ μικρότερε) τις επόμενες 2-3 ημέρες που θα μας “βλέπει” , μπορεί να μας δημιουργήσει πρόβλημα κυρίως στις δορυφορικές τηλεπικοινωνίες
Οταν θα μιλάς μαζί μου και σε θέματα που έχω εκφράσει άποψη,θα αφήνεις τις μαλακίες στην απ'έξω μεριά.
Αν δεν καταλαβαίνεις τι λέμε [συνηθισμένο για σενα] να ρωτάς πρίν εκτιξεύσεις τα μαργαριτάρια σου.
Ούτε ο Aitherovamon,ούτε εγω μιλήσαμε για καταστροφές στις 26/09.
Είπαμε θα την ακούσουμε,όπως την ακούμε συχνα απο τις ηλιακές κηλίδες.
Συγκεκριμένα είπα,οτι το τριήμερο 26-29/09 η Γη θα δεχθεί περισσότερη ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία,λόγω ευθυγράμμισης Ελένιν,ο οποίος θα <<σπρώχνει>> λόγω ταχύτητας,πρός την Γη τα <<απόνερά>> του,στα οποία συμπεριλαμβάνεται και η ηλιακή ακτινοβολία.
Ηδη τα πρώτα χτυπήματα έγιναν στο νότιο ημισφαίριο [Χιλή] και αναμένω ακόμη πιο ισχυρά στο βόρειο,σήμερα αύριο.Πιθανές γεωμαγνητικές μεταβολές,είπα.[δραστηριότητα του ηφαιστείου Τaburo,Ινδονησία].
οταν λέω θα την <<ακούσουμε>>,εννοώ προβλήματα στις επικοινωνίες,τηλεοπτικές εκπομπές κ.λ.π.Δεν είπα πουθενά για καταστροφές.
Αλλωστε σου τόνισα ότι οι ηλίθιοι ΔΕΝ κινδυνεύουν!!
Γιατί λοιπόν ανησυχείς?
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Μην προβληματίζεσαι.
Μια αναδρομή της ιστορίας της “Ο” έκανα, παραθέτοντας της κυριότερες “δηλώσεις”.
Αν αμφισβητείς τα λόγια σου, και μετά από δεύτερη σκέψη τα διορθώνεις,, αυτό δεν αλλάζει την “καταγεγραμμένη ιστορία”.
Με όλο τον σεβασμό βεβαίως προς την αυθεντία σου, που για μένα αποτελεί πηγή γνώσης.
Το έχω περίτρανα δηλώσει.
Γιατί το αμφισβητείς?
quote:
Συγκεκριμένα είπα,οτι το τριήμερο 26-29/09 η Γη θα δεχθεί περισσότερη ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία,λόγω ευθυγράμμισης Ελένιν,ο οποίος θα <<σπρώχνει>> λόγω ταχύτητας,πρός την Γη τα <<απόνερά>> του,στα οποία συμπεριλαμβάνεται και η ηλιακή ακτινοβολία.Ηδη τα πρώτα χτυπήματα έγιναν στο νότιο ημισφαίριο [Χιλή] και αναμένω ακόμη πιο ισχυρά στο βόρειο,σήμερα αύριο.Πιθανές γεωμαγνητικές μεταβολές,είπα.[δραστηριότητα του ηφαιστείου Τaburo,Ινδονησία].
οταν λέω θα την <<ακούσουμε>>,εννοώ προβλήματα στις επικοινωνίες,τηλεοπτικές εκπομπές κ.λ.π.Δεν είπα πουθενά για καταστροφές.
Νικομαχε σου θυμιζω ενα προηγουμενο μου post:
quote:
Αυτες οι ευθυγραμμησεις ΔΕΝ παιζουν κανενα ρολο με τους σεισμους. Ειναι πρακτικα αδυνατον να ασκει τετοια επιρροη ενας τετοιος κομητης.Επεξηγω:
1) Συμφωνα με τον Νόμο της παγκόσμιας έλξης
F = G * m1 * m2 / (r στο τετραγωνο)
βρισκουμε πως η επιδραση του κομητη στη Γη ειναι ΑΠΕΙΡΩΣ ελαχιστη σε σχεση με την επιδραση του φεγγαριου μας.
2) Ξεχασατε τους αλλους εκατομμυριους κομητες που κυκλοφορουν στο ηλιακο συστημα (και προφανως καθημερινα βιωνουμε εκατομμυριες ευθυγραμμησεις επισης) αλλα δεν προκαλεσαν ποτε καταστροφικες συνεπειες (απο μακρια).
Οι ευθυγραμμησεις δεν παιζουν ρολο... Κατα τη γνωμη μου. Αν ηταν ετσι, καθε φορα που πχ ευθυγραμμιζομαστε (καθε χρονο στανταρ) με τον Δια - Ηλιο , θα γινοταν ενας μεγαλος σεισμος... Και επαναλαμβαινω , υπαρχουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ κομητες στο ηλιακο μας συστημα, τοσο που καθε μερα συμβαινει και μια (τουλαχιστον!) ευθυγραμμηση με εναν απο αυτους..
Edited by - Vitras on 27/09/2011 14:21:49
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου και το εχω υποστηρίξει και σε προηγούμενα πόστ μου.Δεν υπάρχει καμμιά επιρροή απο τους κομήτες και τα άλλα ΝΕΟ,οσο κι αν ευθυγραμίζονται με την Γη.
Αν πρόσεξες,είπα οτι η ευθυγράμμιση αυτη του Ελένιν...
quote:
Επειδή πρόκειται για γεγονός πρωτόγνωρο,στα αστρονομικά μας δεδομένα,δεν έχουμε μέτρο σύγκρισης.Ετσι με τις έως τώρα γνώσεις μας οδηγούμαστε στα εξής:Την 26/09 ο Ελένιν θα ευρίσκεται στην κοντινότερη ώς τώρα απόσταση απο την Γη [0,395 AU].Κατα την διάρκεια της ευθυγράμμισης που θα διαρκέσει αρκετές ώρες,τα <απόνερα>,του κομήτη θα κτυπούν την Γη <κατακέφαλα>,χωρίς πλευρικές οδούς διαφυγής των.Για να γίνει αντιληπτό αυτο,σκεφθείτε μια τεράστια μπαλα να κινείται με ταχύτητα στην επιφάνεια της θάλασσας,<σπρώχνοντας> πρός τα εμπρός μια τεράστια ποσότητα υδάτων,που δημιουργούν ενα κύμα μπροστά απο την μπάλα.
Είναι αρκετά σαφής η τοποθέτησή μου!!
Δεν περιέχει καταστροφές,τρομολαγνείες και διάφορες άλλες μαλακίες που κατεβάζει το κλούβιο αυγό του κυρ-Γιάννη.
Δεν εχει ξαναβρεθεί κομήτης τόσο κοντα,στην γήινη τροχιά και σε συνδυασμό με τα ηλιακά φαινόμενα,προχώρησα με ρίσκο,σε μια υπόθεση κατόπιν υπολογισμών και οχι επειδή <<έτσι μου κατέβηκε>>!!
Απο ότι φαίνεται δεν εχω διαψευσθεί,αντιθέτως τα φαινόμενα που υπέθεσα είναι ήδη αισθητά.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
VitrasΣυμφωνώ απόλυτα μαζί σου και το εχω υποστηρίξει και σε προηγούμενα πόστ μου.Δεν υπάρχει καμμιά επιρροή απο τους κομήτες και τα άλλα ΝΕΟ,οσο κι αν ευθυγραμίζονται με την Γη.
Αν πρόσεξες,είπα οτι η ευθυγράμμιση αυτη του Ελένιν...
quote:
Επειδή πρόκειται για γεγονός πρωτόγνωρο,στα αστρονομικά μας δεδομένα,δεν έχουμε μέτρο σύγκρισης.Ετσι με τις έως τώρα γνώσεις μας οδηγούμαστε στα εξής:Την 26/09 ο Ελένιν θα ευρίσκεται στην κοντινότερη ώς τώρα απόσταση απο την Γη [0,395 AU].Κατα την διάρκεια της ευθυγράμμισης που θα διαρκέσει αρκετές ώρες,τα <απόνερα>,του κομήτη θα κτυπούν την Γη <κατακέφαλα>,χωρίς πλευρικές οδούς διαφυγής των.Για να γίνει αντιληπτό αυτο,σκεφθείτε μια τεράστια μπαλα να κινείται με ταχύτητα στην επιφάνεια της θάλασσας,<σπρώχνοντας> πρός τα εμπρός μια τεράστια ποσότητα υδάτων,που δημιουργούν ενα κύμα μπροστά απο την μπάλα.
Είναι αρκετά σαφής η τοποθέτησή μου!!
Δεν περιέχει καταστροφές,τρομολαγνείες και διάφορες άλλες μαλακίες που κατεβάζει το κλούβιο αυγό του κυρ-Γιάννη.Δεν εχει ξαναβρεθεί κομήτης τόσο κοντα,στην γήινη τροχιά και σε συνδυασμό με τα ηλιακά φαινόμενα,προχώρησα με ρίσκο,σε μια υπόθεση κατόπιν υπολογισμών και οχι επειδή <<έτσι μου κατέβηκε>>!!
Απο ότι φαίνεται δεν εχω διαψευσθεί,αντιθέτως τα φαινόμενα που υπέθεσα είναι ήδη αισθητά.
Βρε κουφιοκεφαλάκη για πες, που και πως οι προβλέψεις σου επιβεβαιώθηκαν.
Θεωρείς τις τελευταίες ηλιακές δραστηριότητες (τουλάχιστον των τελευταίων 8 μηνών) σαν δικές σου προβλέψεις?
Το ότι θα γίνουν κάποτε μεγάλοι σεισμοί στα μεγάλα γεωλογικά ρήγματα το θεωρείς πρόβλεψη?
Το ότι η ηλιακή δραστηριότητα θα γίνεται έντονη όσο θα πλησιάζουμε τον 22 ετή κύκλο, είναι συνάρτηση μιας προσέγγισης κομητών?
Λες πως οι δυο ισχυρές ηλιακές εκ λάμψεις (X- clas) στις 22 και 24 αυτού του μήνα να σχετίζονται με τον κομήτη? (αυτές μας χτύπησαν ξώφαλτσα στις 24 και 26 αντίστοιχα)
Θα μπορούσαν τα ... “σαπουνόνερα” της διέλευσης ενός κομήτη, να διαφοροποιήσουν τον ηλιακό άνεμο σε τέτοιο βαθμό που να τον “ακούσουμε”, μόνο και μόνο επειδή ο έρμης - ο μικρότερος τον πλανητών – θα ευθυγραμμιστεί με την γη,και τον ήλιο και μάλιστα σε αντίθεση?
Στην εύστοχη επισήμανση που σου έκανε ο φίλος vitras, για γύρνα ποιο πίσω και δες τι του είχες απαντήσει τότε, είναι τα ίδια ακριβώς με αυτά που του λές τώρα?
Αντί να λες ένα σωρό αστεία ανέκδοτα γιατί δεν λες “παίδες έπεσαν έξω οι προβλέψεις μου”?
Τα γραπτά μένουν, και δεν είναι χαζοί αυτοί που τα διαβάζουν.
Μην τους υποτιμάς τόσο βάναυσα.
Να αποφεύγεις τα ρίσκα μεγάλε, τρομοκρατώντας τον κόσμο.
Ήρεμα! Ήρεμα ! μην είσαι τρομοκράτης ![]()
![]()
![]()
![]()
Διάβασε καλύτερα,να δείς αν επιβεβαιώθηκε και τι.
Μάλλον εγω είμαι ο ηλίθιος,που κάθομαι και σου απαντάω.
Το επιβάλλουν όμως κανόνες των φόρουμ για τους θεματοθέτες.
Πρέπει να απαντούν σε όλους.Ακόμη και σε μειωμένης νοημοσύνης άτομα!!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Τα γραπτά μένουν.
Πέραν αυτών
ΜΗΔΕΝ
quote:Χμμ.., και την Λίλιθ εγκατέλειψε ο Αδάμ δεν είναι;
Ο μύθος ο Εβραϊκός λέει ότι η Λίλιθ ήταν αυτή που, έχοντας τόσο θυμώσει με τον Αδάμ ο οποίος την ήθελε από κάτω του στην ερωτική πράξη, επικαλέστηκε το όνομα του Θεού και "πέταξε". Την έκανε η τύπισσα και την ακολούθησαν, ΤΡΕΙΣ αγγέλοι να την μεταπείσουν. Όμως αρνήθηκε και από τότε της σκοτώνουν τα δαιμονάκια που κάνει και αυτή σκοτώνει τα θνητά στον ύπνο τους. Επιπλέον διεισδύει στα όνειρα των αντρών και τους αποπλανεί οδηγώντας τους στα ερωτικά της δίχτυα από τα οποία είναι ανίκανοι να ξεφύγουν.
quote:
Τολμώ φίλε Τρεχαγύρευε να μεταλλάξω το Λίλ-ιθ σε Λίλ-ιττα, δηλαδή «κόρη της πτώσης».
Για την πτώση της γυναικείας φύσης μιλάμε ή για αυτήν του άντρα ο οποίος, χωρίς μια "Λίλιθ" δίπλα του, δεν είναι τίποτα έχοντας πλέον χάσει το συμπλήρωμά του;
quote:
Τώρα έτσι και ξετυλίξουμε τον Εβραϊκό μύθο για την ναζιάρα μαμζέλ Λίλιθ θα χαρούν πολύ οι «μαχόμενες» συνομιλήτριες μας ιδιαίτερα για τις προτιμήσεις της στο κρεβάτι.
Δεν νομίζω να υπάρχει άντρας που να μην του αρέσει να έχει η γυναίκα το "πάνω χέρι" στο κρεβάτι. Και μόνο η θέα μιας γυναίκας "να καβαλάει το γάιδαρό της" είναι ικανή να τους στείλει και τους δυο όχι μόνο στο "ναό" τους αλλά ακόμη πιο ψηλά!
Θα ήθελα να ρωτήσω τον φίλο μας Ερίωπα αν όντως κάποτε η ανθρωπότητα κρύφτηκε στα έγκατα της γης γιατί μόνο οι γυναίκες ήταν δαιμονικές και όχι οι άνδρες. Αν κατάλαβα καλά η κλωνοποίηση είχε ευφευρεθεί πριν γίνει η καταστροφή. Αν ο Αδάμ ήταν από τους διασωθέντες τότε η Εύα ήταν η κλωνοποιημένη του γυναίκα.
Τώρα καταλαβαίνω την απορία περί Εύας.
Θα τολμήσω να ετυμολογήσω τη λέξη Π Α Θ Ο Σ
Π = ακτίνα κύκλου ζωής
Α = ΑΙΘΗΡ - ΑΘΗΝΙ ΟΞΥΓΟΝΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ
Θ = ΘΕΟΣ - ΘΕΙΟ - ΘΕΑ Η ΑΓΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΖΩΗΣ
Ο = ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ - ΚΥΚΛΟΣ
Σ = ΣΙΩΠΗ - ΤΕΛΟΣ - ΣΩΡΟΣ - ΘΑΝΑΤΟΣ
θα ήθελα να ρωτήσω τον Τρεχαγύρευε πώς γίνεται η ίδια η ανθρώπινη ύπαρξη να μην έχει πάθη όταν η ίδια η ζωή αναπτύσσεται και εξελίσσεται μέσα από αυτά. Τα πάθη του Ιησού είναι το καλύτερο παράδειγμα για να καταλάβουμε την ολοκλήρωση του κύκλου.
Αν θέλουμε να νιώσουμε την υπέρβαση τελικά πρέπει να ενωθούμε με το Θείο.
Ο Πλάτωνας αναφέρει ότι ο έρωτας είναι η όρμή προς την ένωση που οδεύει προς την ολοκλήρωση του ανθρώπου.
Αγαπητοί μου φίλοι τα Ελληνικά γράμματα, λέξεις, ονόματα εκφράζουν μια πραγματικότητα γιαυτό και ο επιμένων Ελληνικά νικά.
mc
quote:Ο Πλάτωνας αναφέρει ότι ο έρωτας είναι η όρμή προς την ένωση που οδεύει προς την ολοκλήρωση του ανθρώπου.
Κάτι θά'ξερε...
Edited by - Terity on 09/12/2008 12:54:25
Σας ρωτώ με μεθυσμένη δίψα να μου πείτε γιατί οι άνδρες αναζητούν την ηδονή της απειροελάχιστης στιγμής μέσα στο γυναικείο φύλλο και μετά το θεωρούν συμπλήρωμα και όχι ολοκλήρωση;
Μήπως φοβούνται τον θάνατό τους;
mc
έρμαιο τους κι άλλο τι μπορεί να πάθει κανείς και πως θα τα
αντέξει.. Μιλάω για το ζώο, που φοβάται το φώς, φοβάται ότι
δεν καταλαβαίνει κι είναι ενάντια στους νόμους που έχει μάθει...
Αυτο το ζώο είναι που πολεμάμε μέσα μς και έξω, δεν υπάρχει
κανένας άλλος πόλεμος...
Σε όλα τα ιδανικά υπάρχει η πνευματική κι ανώτερη πλευρά τους,
αλλά και η γήνη, υλιστική απόδοση τους. Μέσα απο διάφορες καταστάσεις,
τόσες αλλαγές, αυτά τα πάθη του σώματος, οι αδυναμίες ή άλογες ορμές του
λιγοστεύουν. Ο σημερινός άνθρωπος είναι πιο καθαρός...
Ο άνθρωπος προχωράει,γίνεται το ανώτερο όν που θα γίνει,
αφού το έργο του Θεού συντελείται, δεν σταμάτησε...
Πύρ-Γή-Αήρ-Ύδωρ!
Ελπίζω ν'ακούσει το κάλεσμα του Ερίωπα η Όστρια, αλλά και άλλα στοιχεία...
Ίσως έτσι δωθεί και το έναυσμα για την πορεία πρός μια μετάλλαξη από πρωταρχικό σε ολοκληρωμένο, δηλαδή από ένα σε όλον, σε Αιθήρ!
Εξακολουθώ να τοποθετώ σε παρενθέσεις, απόψεις δυσαρμονικές και διασπαστικές ως πρός αυτό το θέμα, από κοντόφθαλους φανατικούς...
Τέλος συμβουλεύω την αγαπητή ypatia8 που της αρέσει η ετυμολογία των λέξεων, όπως και σε μένα, να δεί το Π και από μια διαφορετική οπτική γωνία...
Το Π κατ'εμέ, συμβολίζει την Πύλη-είσοδο... άρα συνήθως όπου συναντώ το Π (συνήθως στο ξεκίνημα μιας λέξης) νοερά το ταυτίζω το με πόρτα που το άνοιγμά της οδηγεί κάπου...(το ''κάπου'' το βρίσκω στην υπόλοιπη λέξη).Εξάλλου και το ίδιο το γράμμα Π έτσι όπως είναι σχηματισμένο, αυτή την εντύπωση μας δίνει οπτικά...
Δοκίμασε το...
Εξάλλου "αρχή σοφίας ονομάτων επίσκεψις"!
Καλή συνέχεια...
Αναμένω με πολύ Εν-Δία-Φέρων τη ροή και υπολοίπων "στοιχείων"-"ειδών"...
Edited by - helios2012 on 09/12/2008 15:38:08
που επίσης αποζητούν την ηδονή για λίγα λεπτά, όπου νάναι...
Κοινώς το ζώο μέσα μας, δεν είναι το μέτρο, αλλά ο πόλεμος που
λέμε, εσύ αυτό το ζώο επικαλείσαι , που τυφλό ορμά απο τα πάθη
και δεν βλέπει παρά αργότερα, και τοτε μετάνοιες και κλάμματα...
Μπορείς όμως, να το δεις κι αλλοιώς..Ένας άντρας που πάει με πολλές
γυναίκες λέγεται γ..ιάς, μια γυναίκα, όμως, που πάει με πολλούς
άνδρες, πες μου πως λέγεται; Είναι ορθό ή λάθος; Ποιός απο τους
δυο πρέπει να προσέχει, αυτός που αδειάζει ή αυτή που γεμίζει, απο ότι
νά ναι;
Αυτο είναι το ζώο που πρέπει να ξεφύγει ο άνθρωπος. Δεν είναι ζώο, είναι άνθρωπος
και υπάρχουν άλλες προοπτικές γι αυτόν, οπότε, δεν είναι καλό παράδειγμα η
αναφορά σε πάθη και ορμές....
Ο πόλεμος που λέμε πάντως, είναι μεταξύ του παλιού που θέλει να παραμείνει
και να ελέγχει τον άνθρωπο και τον άνθρωπο, που έχει άλλη προοπτική και
έξω απο αυτό το σώμα... Ο άνθρωπος είναι ανώτερος απο το ζώο, αλλά το ζώο
έχει πολλούς οπαδούς που το ακολουθούν , όπως ειπαμε τυφλά, οδηγούμενοι απο τα
ένστικτα και τα πάθη τους....
quote:
Terity
Γι΄αυτό και εγώ νιώθω απέχθεια όταν βλέπω θρησκείες όπως το Ισλάμ, ή τον Ιουδαϊσμό που "ευνουχίζουν" τα αρσενικά τους (και τα θηλυκά τους σε πολλές περιπτώσεις) είς το όνομα του Θεού!
Το κάθε μωρό που γεννιέται είναι ένα τέλειο δημιούργημα της φύσης. Αστράφτει σαν τον ήλιο. Μοσχομυρίζει σαν το πιο όμορφο λουλούδι. Και πάνε και το βεβηλώνουνε με αυτόν τον χυδαίο τρόπο. Από τη στιγμή που γεννιέται του αφαιρούν ένα από τα πιο ζωτικά του ένστικτα. Αυτό της σεξουαλικότητας.
Φίλες Terity και ypatia8 καλώς ήλθατε στο forum του esotrica και καλή παραμονή .
Από ότι κατάλαβα φίλη Terity , επειδή αναφέρεσαι στο Ισλάμ και τον Ιουδαϊσμό , σίγουρα εννοείς την περιτομή . Η περιτομή λοιπόν φίλη μου που δεν έχει καμία σχέση με τον ευνουχισμό , καθότι αποκόπτεται η ακροβυστία του πέους , και στους άνδρες τουλάχιστον , αφ’ ενός μεν δεν έχει καμία επίδραση στην σεξουαλικότητα τους , αφ’ ετέρου δε επιτρέπει τον καλύτερο καθαρισμό στο σημείο αυτό του σώματός τους , ούτως ώστε να αποφεύγονται οι διάφορες μολύνσεις που είναι αρκετά διαδεδομένες στις θερμές αυτές περιοχές του πλανήτη .
Η περιτομή είναι ένα πανάρχαιο έθιμο χιλιετιών που απαντάται στους λαούς της ανατολής και της Αφρικής , το οποίο πέρασε στον Ιουδαϊσμό μάλλον από τους αρχαίους Αιγυπτίους , και από εκεί και στο Ισλάμ , όμως φίλη μου ειδικότερα στην Αφρική , δεν περιτέμνονται μόνο οι Ιουδαίοι και οι Μουσουλμάνοι , αλλά και οι Χριστιανοί Μονοφυσίτες γιατί και σ’ αυτούς παρέμεινε η συνήθεια αυτή από το απώτατο παρελθόν . Μια και μιλάς όμως για τον ευνουχισμό οφείλω να σε πληροφορήσω ότι στο κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο (ΙΘ:10-12) οι μαθητές ρωτούν Ιησού αν είναι σκόπιμο να νυμφεύονται για να αποκτήσουν οικογένεια , και εκείνος τους άπαντα:
«ου πάντες χωρούσι τον λόγον τούτον , αλλ’ οις δέδοται . Εισίν γαρ ευνούχοι οίτινες εκ κοιλίας μητρός εγεννήθησαν ούτως , και εισίν ευνούχοι οίτινες ευνουχίσθησαν υπό των ανθρώπων , και εισίν ευνούχοι οίτινες ευνούχισαν εαυτούς δια την βασιλείαν των ουρανών . Ο δυνάμενος χωρείν χωρείτω» .
Δεν γνωρίζω φίλη μου το πόσοι ανώνυμοι Χριστιανοί μέσα στον φανατισμό τους εφήρμοσαν κατά γράμμα την φράση αυτή , όμως στην ιστορία αναφέρεται ένας επώνυμος και διάσημος , ο Ωριγένης , που η φλογερή τάση του για ασκητισμό τον έκανε να ακολουθήση κυριολεκτικά την εντολή του Ματθαίου και να αυτοευνουχιστή .
Σε τούτη του την απόφαση ήταν εν μέρει επηρεασμένος , επίσης , από την πεποίθησή του ότι ο Χριστιανός πρέπει να ακολουθεί κατά γράμμα τις λέξεις του Ιησού δίχως επιφυλάξεις .
Όταν το 213 μαχχ ο Ωριγένης πέρασε διερχόμενος από την Καισαρεία της Παλαιστίνης , οι φίλοι του επίσκοποι Αλέξανδρος Ιεροσολύμων και Θεόπιστος Καισαρείας τον χειροτόνησαν πρεσβύτερο . Ο επίσκοπος όμως της περιφέρειας του Δημήτριος του στέρησε το ιερατικό του αξίωμα , κατηγορώντας τον για αιρετικές διδασκαλίες . Τυπικά ο λόγος καθαίρεσης ήταν ο αυτοευνουχισμός του , πράξη που ο ίδιος (ο Δημήτριος) είχε επαινέσει όταν έγινε , αλλά ουσιαστικός λόγος από ότι φαίνεται ήταν η «επικίνδυνα υψηλή» φήμη του Ωριγένη . Η καταδικαστική αυτή απόφαση αν και στάλθηκε για επικύρωση σε όλες τις εκκλησίες, δεν επικυρώθηκε από το σύνολο των εκκλησιών. Φαίνεται όμως ότι το φαινόμενο αυτό θα είχε πάρει μεγάλες διαστάσεις την εποχή εκείνη , γιατί η επίσημη εκκλησία έσπευσε αργότερα να το καταδικάση στην προσπάθειά της να τερματίση τις συμπεριφορές αυτές , και έτσι έχουμε :
«Εί τις κληρικός ών, εαυτόν ακρωτηριάσοι, καθαιρείσθω . Φονεύς γαρ εστιν εαυτού» .
Κανών ΚΓ΄ εκ των Κανόνων των αγίων Αποστόλων
«Λαϊκός εαυτόν ακρωτηριάσας αφοριζέσθω έτη τρία...» .
κανών ΚΔ΄
Μέχρι και το 861 μαχχ η Α΄ και Β΄ λεγόμενη σύνοδος (κανών Η΄) αφόριζε τους αυτοευνούχους , πάντως παρά τους αφορισμούς και τις καταδικαστικές αποφάσεις των συνόδων , από όσα γνωρίζουμε ακόμα και μετά το 325 μαχχ , υπάρχουν πολλές μαρτυρίες σύμφωνα με τις οποίες η εκκλησία εξακολουθούσε να έχη λειτουργούς εκουσίως ευνουχιθέντες .
*
ακραία φαινόμενα κι ειδικά τον Ωριγένη που αφορίστηκε για τις θέσεις
του απο την εκκλησία...
Το άκρο δεν είναι αυτο που βρίσκεται στην μέση και καλουμε ουσία...
Και δεν καταδικάστηκει ο Ωριγένης για τον αυτοευνουχισμό του, αλλά
γιατί έλεγε ότι είμαστε οι πεπτοκότες άγγελοι...Πληροφοριακά,πάντα...
quote:
trexareve
Αγαπητέ μου sesostris, πιστέυω ότι μπορείς να διακρίνεις
ακραία φαινόμενα κι ειδικά τον Ωριγένη που αφορίστηκε για τις θέσεις
του απο την εκκλησία...
Το άκρο δεν είναι αυτο που βρίσκεται στην μέση και καλουμε ουσία...
Και δεν καταδικάστηκει ο Ωριγένης για τον αυτοευνουχισμό του, αλλά
γιατί έλεγε ότι είμαστε οι πεπτοκότες άγγελοι...Πληροφοριακά,πάντα...
Μα το έχω ήδη αναφέρει φίλε trexareve όταν γράφω :
Ο επίσκοπος όμως της περιφέρειας του Δημήτριος του στέρησε το ιερατικό του αξίωμα , κατηγορώντας τον για αιρετικές διδασκαλίες .
*