ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Απρέπεια στη Βουλή. - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Απρέπεια στη Βουλή. - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
17/03/2005, 08:51:15
Συνεχίζοντας στον συλλογισμό του μέλους pixeldream τον οποίο και βρήκα σαν τον πιο προσγειωμένο στην πραγματικότητα θα πω μόνο το εξής.
Αν αντί να διαφωνείται γύρω απο το πρόσωπο του Αρχιεπίσκοπου ξεκινούσατε να ψάχνεται ποιός ( η καλύτερα ποιά συμφέροντα) κρύβονται πίσω απο την μείωση του κύρους της Εκκλησίας, δεν θα ήταν πιό ορθολογικό;
Δίότι μην γελιόμαστε πίσω απο όλα κρύβονται συμφέροντα και αν τώρα βάλλεται το πρόσωπο, ο αληθινός στόχος είναι ποιός;
Το πρόσωπο;
Δεν νομίζω.
Ποιός έχει συμφέρον απο την μείωση του κύρους της Εκκλησίας και της απήχησης που έχει στον μέσο Έλληνα;
Τα συμπεράσματα δικά σας.

ΑreiosΜέλος
17/03/2005, 09:50:48
ΤΑΔΕ ΕΦΗ "ΓκΑΡ" (ενα απανθισμα κωμωδιακου περιεχομενου):
quote:
Τώρα όσο για τον Νίτσε, εσύ που είσαι μορφωμένος άνθρωπος, θα έπρεπε να γνωρίζεις τι εστί Νίτσε. Στην Γερμανία τον έχουν αποκηρύξει, ως θεωρητικό του Ναζισμού, ενώ στην Ελλάδα τον διαβάζουν με λατρεία κυρίως οι φασίστες οι Αριστεροί.

quote:
Αγαπητέ, μήπως προσποιήσε τον κουτό; Εδώ δεν μιλάμε για θρησκευτικότητα αλλά για τον σεβασμό στο θεσμό του Αρχιεπισκόπου και της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, έτσι όπως ορίζεται από το Σύνταγμα ανεξαρτήτως των προσωπικών μας πιστεύω.

σημ. ο ΓΚΑΡ παραβιαζει το Συνταγμα υβριζοντας τον Προεδρο της Δημοκρατιας. Πουθενα στο Συνταγμα δεν προβλεπεται αναλογος σεβασμος προς ενα μη ερετο αξιωμα. Ο Παρασκευαιδης ο φερων τον τιτλο του Αρχιεπισκοτου του ελλαδισταν να μην περιμενει σεβασμο απο μενα.
Ουτε τον μοναρχη "μεγαλειοτατο" θα πω ουτε τον χειριστοδουλο "μακαριωτατο". Μην ειμαστε υποκριτες! Ποια σεβασμιοτητα εχουν οι κηφηνες και τα καθαρματα;

quote:
Μήπως θυμάσαι ο Καρολάκος, επί ΠΑΣΟΚ, τι είχε υπογράψει μαζί με άλλους 24 του ΠΑΣΟΚ; Αν το θυμάσαι αυτό και δεις στο λεξικό τι σημαίνει γραικύλος, τότε τα ξαναλέμε

αν και απαξιω να σχολιασω ενα τετοιο μηνυμα απο εναν αμετανοητο περιθωριακο τυπο σαν εσενα,
μαλλον εννοεις τους 53 βουλευτες που ζητησαν χωρισμο εκκλ-κρατους
(υποψιν οτι υπηρχε και βουλευτης της ΝΔ μεσα σε αυτους)
Οσο για το λεξικο, η αμαθεια σου δεν θελει διαφημηση.

quote:
η αγωνία εκκατομυρίων Έλλήνων, που έχουν στηρίξει τις ελπίδες τους στην Εκκλησία και όχι στην Πολιτεία.

οι μεταθανατιες ελπιδες δεν αλλαζουν την ζωη. Οποιος εχει λογικη και υγιη νου δεν μεταφερει τις ελπιδες του στο επεκεινα ουτε χωνει στο κεφαλι του στην αμμο ΑΥΤΗΣ της ζωης σαν τη φοβισμενη στρουθοκαμηλο.

quote:
Ξεπέρασε ακόμα και τον Καρατζαφέρη σε χυδαιότητα,

ποιον απο τους δυο;
Αν νομιζεις οτι το μονο που προσαπτουμε στην ιεραρχεια (και γενικοτερα στην χ"ανικη εκκλησια) ροζ ιστοριες, φορα το στριγκακι σου και αδειασε μας τη γωνια. Μιλαμε για εναν ολοκληρωτισμο και ενα παρακρατος. ακομα να ξυπνησεις;

quote:
(Ωστόσο να θυμήσω, ότι δεν έκανε το ίδιο και δεν απέσυρε τον ίδιο χαρακτηρισμό ο Μακαριώτατος, όταν σε πρόσφατη συνέντευξη ερωτήθη αν αποσύρει τον χαρακτηρισμό, και είπε όχι)

στα @@ μας ο μουσκαριωτατος. Ειναι ιδιον των αθλιων και εγωπαθων να φερονται ετσι. Θες να του μοιασεις χριστοδουλακο;

quote:
Αν πάλι έχουν προσωπικό πρόβλημα κάποιοι με τον Αριεπίσκοπο, είναι νομίζω μικροπρεπές να συμπεριφέρονται με τόσο απρεπή τρόπο, τρόπο που θίγει και ενοχλέι το θρησκευτικό και δημοκρατικό ήθος των Ελλήνων.
Λοιπον 2 πραγματα αλληλοσυγκρουομενα!
Οπως ξερουμε η χρ.θρησκεια ειναι ενα κατ'εξοχην αντιδραστικο (μισος για τον "αλλο") μοναρχικο (ελεω Θεου) ιδεολογημα. Η Δημοκρατια για τον χ"ισμο ειναι ...το πολιτευμα του Διαβολου (civitas diaboli). Δεν σε παιρνει να μιλας ΕΣΥ για δμοκρατια λοιπον.
Ασ δουμε τωρα το ..θρησκευτικο ηθος.
Τον ελληνα καθολικο, δεν τον ενοχλει ενας θρησκευτικος ορθοδοξος ορκος; Τον ελληνα μουσουλμανο; Τον ελληνα αθεο; Τον ελληνα εθνικο;
Οποτε εδω εχουμε την υπερτατη απαξιωση προς Ελληνες πολιτες που τυγχανει να μην πιστευουν στο ορθοδοξο δογμα.. Που ειναι η εννοια της προστασιας των δικαιωματων του ανθρωπου, της θρησκευτικης ελευθεριας και ισοτητας ολων των πολιτων ανεξαρτητου θρησκειας και ιδεολογιας;
Που ειναι η Δημοκρατια; Ο Προεδρος της Δημοκρατιας ειναι θεσμος ολων των Ελληνων. Ο θρονος του αρχιεπισκοτου Αθηνων, αφορα τους Αθηναιους ορθοδοξους. (καταχρηστικα και τους ορθοδοξους ελλαδιτες υπηκοους πλην των ορθοδοξων Κρητων και Δωδεκανησιων).
καταλαβες;

γιατι πολυ μας ζαλισες ακροδεξιουλη Γκαρ.

Edited by - Αreios on 17/03/2005 10:18:13

ΑreiosΜέλος
17/03/2005, 10:43:39
quote:

Δίότι μην γελιόμαστε πίσω απο όλα κρύβονται συμφέροντα και αν τώρα βάλλεται το πρόσωπο, ο αληθινός στόχος είναι ποιός;
Το πρόσωπο;
Δεν νομίζω.
Ποιός έχει συμφέρον απο την μείωση του κύρους της Εκκλησίας και της απήχησης που έχει στον μέσο Έλληνα;
Τα συμπεράσματα δικά σας.

Νικηφορε, ο λαος λεει το ψαρι βρωμαει απο το κεφαλι.
Την γνωμη μου για τον κληρο την ξερεις.
Απο καπου πρεπει να αρχισει το καθαρισμα, δεν νομιζεις;

Τωρα βεβαια για μενα το ψαρι (ιχθυς) ειναι ενα φανταστικο προσωπο
για αλλους ειναι ..θεος. Αυτο ειναι ομως αδιαφορο! Οι πρωτοι που
θαηθελαν καθαρση θα επρεπε να ειναι οι χ"ανοι!
Πραγματι πολλοι θεολογοι, κληρικοι και καθηγητες πανεπιστημιου
ειναι της ιδιας γνωμης και εχουν επιτεθει με σφοδροτητα κατα της ιεραρχειας. Ευτυχως για μας και δυστυχως για την ΑΟΕΧ τα παθη του
Παρασκευαιδη τον εχουν αλωσει τοσο ωστε να μην καταλαβαινει τη ζημια που συνεχιζει να φερνει στην ελλαδικη εκκλησια.
και λεω ευτυχως για μενα που ποτε δεν εκρυψα την εχθροτητα μου
προς τον χριστιανισμο και το ελληνοχριστιανικο ιδεολογημα.

ΑΝΕΡΓΕ ΠΕΙΝΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΧΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ!

TheObserverΝέο Μέλος
17/03/2005, 11:20:53
Λυπούμαι και θλίβομαι βαθύτατα.

Επειδή κε ανώνυμε "ΓΑΡ" εκτός απο το να δίδετε απαντητικές ειρωνίες, το Σύνταγμα της Ελληνικής Δημοκρατίας το ακολουθείτε επιλεκτικά, (ό,τι σας συμφέρει το θυμάστε και ό,τι δεν σας συμφέρει το ξεχνάτε).

Να σας θυμίσω λοιπόν το Άρθρον 14 με ιδιαίτερη έμφαση στην παράγραφο 3 - Β του ιδίου Άρθρου.

Kαθένας μπoρεί να εκφράζει και να διαδίδει πρoφoρικά, γραπτά και δια τoυ τύπoυ τoυς στoχασμoύς τoυ τηρώντας τoυς νόμoυς τoυ Kράτoυς.
2. O τύπoς είναι ελεύθερoς. H λoγoκρισία και κάθε άλλo πρoληπτικό μέτρo απαγoρεύoνται.
3. H κατάσχεση εφημερίδων και άλλων εντύπων, είτε πριν από την κυκλoφoρία είτε ύστερα από αυτή, απαγoρεύεται.
Kατ' εξαίρεση επιτρέπεται η κατάσχεση, με παραγγελία τoυ εισαγγελέα, μετά την κυκλoφoρία:
α) για πρoσβoλή της χριστιανικής και κάθε άλλης γνωστής θρησκείας,
β) για πρoσβoλή τoυ πρoσώπoυ τoυ Πρoέδρoυ της Δημoκρατίας,
γ) για δημoσίευμα πoυ απoκαλύπτει πληρoφoρίες για τη σύνθεση, τoν εξoπλισμό και τη διάταξη των ενόπλων δυνάμεων ή την oχύρωση της Xώρας ή πoυ έχει σκoπό τη βίαιη ανατρoπή τoυ πoλιτεύματoς ή στρέφεται κατά της εδαφικής ακεραιότητας τoυ Kράτoυς.

Και επειδή απ' ότι βλέπω οι απαντήσεις σας υπεκφεύγουν της υπεύθυνης απαντήσεως στα ερωτήματα που σας έθεσα, θα ακολουθηθεί άλλη οδός.

Το ίδιο ισχύει και για κάθε παραβάτη του Συντάγματος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Θα έπρεπε να γνωρίζετε ΠΟΛΛΥ ΚΑΛΛΑ οτι ο σεβασμός απέναντι στους θεσμούς, τους νόμους και τα ψηφίσματα του κράτους είναι απαραίτητος και υποχρεωτικός για τον κάθε έναν χωρίς να εξαιρείσθε!

Όλοι μπορούν να εκφράζουν ελεύθερα την γνώμη τους, αρκεί να μην προσβάλουν τους άλλους.

Προς την διαχείριση αναγκέλω τούτο:
Το σύγγραμα αυτό εφ' όσσον δεν καταργήθηκε εντός 24 ωρών απο την δημοσίευσή του, να μείνει ως έχει προς ανακοίνση των περεταίρω διαδικασιών.
Επικαλούμαι δι' αυτό την παρ. 5 του Άρθρου 14 του Συντάγματος.
Σας γνωρίζω επίσης οτι η σελίδα σας έχει αρχειοθετηθεί.

Ευχαριστώ.

ΓΑΡΝέο Μέλος
17/03/2005, 11:43:00
quote:

Λυπούμαι και θλίβομαι βαθύτατα.

Επειδή κε ανώνυμε "ΓΑΡ" εκτός απο το να δίδετε απαντητικές ειρωνίες, το Σύνταγμα της Ελληνικής Δημοκρατίας το ακολουθείτε επιλεκτικά, (ό,τι σας συμφέρει το θυμάστε και ό,τι δεν σας συμφέρει το ξεχνάτε).

Να σας θυμίσω λοιπόν το Άρθρον 14 με ιδιαίτερη έμφαση στην παράγραφο 3 - Β του ιδίου Άρθρου.

Kαθένας μπoρεί να εκφράζει και να διαδίδει πρoφoρικά, γραπτά και δια τoυ τύπoυ τoυς στoχασμoύς τoυ τηρώντας τoυς νόμoυς τoυ Kράτoυς.
2. O τύπoς είναι ελεύθερoς. H λoγoκρισία και κάθε άλλo πρoληπτικό μέτρo απαγoρεύoνται.
3. H κατάσχεση εφημερίδων και άλλων εντύπων, είτε πριν από την κυκλoφoρία είτε ύστερα από αυτή, απαγoρεύεται.
Kατ' εξαίρεση επιτρέπεται η κατάσχεση, με παραγγελία τoυ εισαγγελέα, μετά την κυκλoφoρία:
α) για πρoσβoλή της χριστιανικής και κάθε άλλης γνωστής θρησκείας,
β) για πρoσβoλή τoυ πρoσώπoυ τoυ Πρoέδρoυ της Δημoκρατίας,
γ) για δημoσίευμα πoυ απoκαλύπτει πληρoφoρίες για τη σύνθεση, τoν εξoπλισμό και τη διάταξη των ενόπλων δυνάμεων ή την oχύρωση της Xώρας ή πoυ έχει σκoπό τη βίαιη ανατρoπή τoυ πoλιτεύματoς ή στρέφεται κατά της εδαφικής ακεραιότητας τoυ Kράτoυς.

Και επειδή απ' ότι βλέπω οι απαντήσεις σας υπεκφεύγουν της υπεύθυνης απαντήσεως στα ερωτήματα που σας έθεσα, θα ακολουθηθεί άλλη οδός.

Το ίδιο ισχύει και για κάθε παραβάτη του Συντάγματος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Θα έπρεπε να γνωρίζετε ΠΟΛΛΥ ΚΑΛΛΑ οτι ο σεβασμός απέναντι στους θεσμούς, τους νόμους και τα ψηφίσματα του κράτους είναι απαραίτητος και υποχρεωτικός για τον κάθε έναν χωρίς να εξαιρείσθε!

Όλοι μπορούν να εκφράζουν ελεύθερα την γνώμη τους, αρκεί να μην προσβάλουν τους άλλους.

Προς την διαχείριση αναγκέλω τούτο:
Το σύγγραμα αυτό εφ' όσσον δεν καταργήθηκε εντός 24 ωρών απο την δημοσίευσή του, να μείνει ως έχει προς ανακοίνση των περεταίρω διαδικασιών.
Επικαλούμαι δι' αυτό την παρ. 5 του Άρθρου 14 του Συντάγματος.
Σας γνωρίζω επίσης οτι η σελίδα σας έχει αρχειοθετηθεί.

Ευχαριστώ.

Να σας θυμίσω ότι στον χώρο εδώ γίνεται συζήτηση, στην οποία υπάρχουν ενδεχομένως οξύνσεις, αλλά σε καμία περίπτωση δεν υπήρχε προσβολή του Προέδρου. Το αντίθετο συμβαίνει ως προς το πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου.

Τώρα αν εσείς θέλετε να απειλήσετε ή να εκφοβίσετε το φόρουμ, λυπούμαι βαθύτατα. Πραγματικά θυμίζετε άλλες εποχές που έχουν παρέλθει.

TheObserverΝέο Μέλος
17/03/2005, 11:55:37
Εσείς να δείτε τι εποχές θυμίζετε "κύριε" ΓΑΡ!
Βέβαια οι περισότεροι εδώ είναι νεολαίοι και δεν θα ενθυμούνται τις ακροδεξιές προ-διακυρήξεις των Απριλιανών.
Ίσσως εσείς να ονειρεύεσθε μιαν Ελλάδα υπο την παντοδύναμη Δεξιά του κυρίου.
Δεν θα ασχοληθώ πλέον με απαντήσεις στις τραγελαφικές απαντήσεις σας!
Έχω πολλύ σοβαρότερα πράγμματα να κάνω ως σοβαρός πολίτης της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Πέραν τούτου σας διαβεβαιώ οτι εσείς θα δεχθείτε τις συνέπειες των ενεργειών σας!

Ευχαριστώ.

ΝεφέληΜέλος
17/03/2005, 12:17:06
quote:

ακροδεξιές προ-διακυρήξεις των Απριλιανών. Ίσως εσείς να ονειρεύεσθε μιαν Ελλάδα υπο την παντοδύναμη Δεξιά του κυρίου.

Με πρόλαβες Observer πάνω που θα έγραφα ακριβώς το ίδιο προς τον ΓΑΡ. Και φυσικά συμφωνώ μαζί σου. Βλέπεις, δυστυχώς μας ξεμείνανε μερικοί χουντικοί. Ευτυχώς είναι λίγοι.

17/03/2005, 12:40:53
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΝ ΤΕΛΕΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΓΑΡ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ !!!!!!

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΙΡΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ...
ΕΙΝΑΙ ΘΕΣΜΟΣ...
ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΜΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΑΝΤΙΛΗΠΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΑΡ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ...

ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΦΙΛΤΑΤΕ ΓΑΡ ΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΚΑΙ ΠΟΡΝΟΙ ΚΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΙΤΕ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ...

ΔΕΝ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ (ΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ)
ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΚΑΣΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΕΣ "ΣΩΤΗΡ,ΖΩΗ,ΧΡΥΣΟΠΗΓΗ"....

ΣΩΤΗΡ,ΖΩΗ ΦΙΛΟΒΑΣΙΛΙΚΕΣ..
ΧΡΥΣΟΠΗΓΗ ΦΙΛΟΧΟΥΝΤΙΚΗ...

ΘΑ ΕΠΑΝΑΛΑΒΩ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ ΣΤΟ ΘΕΜΑ...
ΤΟΝ ΘΕΣΜΟ ΤΟΝ ΤΙΜΑ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΤΕΧΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ..

ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΜΙΑΛΜΕ ΓΙΑ ΘΕΣΜΟΥΣ ??????
ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΑΝ ΘΕΣΜΟ ????
ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟΥΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΣΑΝ ΘΕΣΜΟ ????

ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ....

ΜΟΝΟ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΛΙΒΟΜΑΙ ΠΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΚΑΛΟ ΘΕΜΑ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΚΑΝΑΜΕ ΜΙΑ ΘΑΥΜΑΣΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΩΠΙΔΕΣ , ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΔΟΓΜΑΤΙΣΜΟΥΣ...

ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΧΩ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

ΥΓ. ΜΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΕΣ ΓΑΡ ΤΑ ΠΕΡΙ ΑΛΑΒΑΝΟΥ (ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ) ΤΑ 350.000 € ΔΕΝ ΛΕΣ ΠΟΥΘΕΝΑ ΠΩΣ ΒΡΗΚΕ Ο ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΑ 3.500.000 €....
ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΩ ΓΙΑΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΞΕΧΑΣΕΣ...
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΒΕΒΑΙΑ...

ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ

17/03/2005, 12:47:00
"Νικηφορε, ο λαος λεει το ψαρι βρωμαει απο το κεφαλι.
Την γνωμη μου για τον κληρο την ξερεις.
Απο καπου πρεπει να αρχισει το καθαρισμα, δεν νομιζεις;"

Λοιπόν δεν είχα σκοπό να δευτερολογήσω αλλά θα το κάνω και θα σε συμπληρώσω Άρειε
"Το ψάρι βρωμάει απο το κεφάλι αλλά καθαρίζεται απο την ουρά" λέει ο σοφός λαός.
Και συνεχίζω, ποιά είναι η ουρά;
Εγω και συ Άρειε και όλοι μας.
Και πως θα γίνει να καθαριστούμε;
Με το να καταλαβαίνουμε τι πραγματικά συμβαίνει γύρω μας και να μην παρασυρόμαστε απο τους συρμούς.
Γι΄αυτό παραπάνω έβαλα κάποια ερωτήματα.
Άσχετα αν εισαι Χριστιανός ή όχι οφείλεις εφοσον θέλεις να λεγεσαι ενεργός πολίτης να έχεις αποκρυσταλωμένη άποψη για τα συμβαίνοντα στον τόπο σου.
Και ξαναρωτώ
Ποια συμφέροντα κρύβονται απο πίσω;
Τις απόψεις σας παρακαλώ.

17/03/2005, 13:43:18
ΦΙΛΟΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓΙΣΩ...

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ΠΟΥ ΣΩΣΤΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ

quote:
Ποια συμφέροντα κρύβονται απο πίσω;

ΣΩΣΤΑ ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ...

ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΣ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ?
ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΑΓΝΟΕΙΣ ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΕΙΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ?????

ΔΙΟΤΙ ΕΑΝ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ (ΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ) ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΑΡΜΟΖΟΥΣΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΛΜΟΥΣΕ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΡΙΝΕΙ ?????

ΚΑΝΕΙΣ....

ΑΛΛΑ ΜΕ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΜΑΣ ΛΕΣ ΜΕ ΑΜΕΣΩ ΤΡΟΠΟ ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΕ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΞΙΟΣ ΚΑΙ ΒΛΑΣΤΗΜΟΣ....

ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΣ ΚΑΛΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ

ΓΑΡΝέο Μέλος
17/03/2005, 13:44:32
quote:

Εσείς να δείτε τι εποχές θυμίζετε "κύριε" ΓΑΡ!
Βέβαια οι περισότεροι εδώ είναι νεολαίοι και δεν θα ενθυμούνται τις ακροδεξιές προ-διακυρήξεις των Απριλιανών.
Ίσσως εσείς να ονειρεύεσθε μιαν Ελλάδα υπο την παντοδύναμη Δεξιά του κυρίου.
Δεν θα ασχοληθώ πλέον με απαντήσεις στις τραγελαφικές απαντήσεις σας!
Έχω πολλύ σοβαρότερα πράγμματα να κάνω ως σοβαρός πολίτης της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Πέραν τούτου σας διαβεβαιώ οτι εσείς θα δεχθείτε τις συνέπειες των ενεργειών σας!

Ευχαριστώ.

Ακούστε να δείτε κάτι κύριε The Observer. Δεν ξέρω που τα βρίσκετε αυτά και τα λέτε, όσο αφορά εμένα πάντως ουδεμία σχέση έχω ούτε με δεξιές, ούτε με χούντες, ούτε με τίποτα.

Ως απλός φοιτητής, Χριστιανός, θεωρώ προσβλητικό τον τρόπο αντιμετώπισης της Ορθοδοξίας από μερίδα του τύπου και της Ελλ. κοινωνίας.

Τώρα εάν πράγματι συνιστά προσβολή ο χαρακτηρισμός στο πρόσωπο του Προέδρου, έχω ζητήσει από τν Admin του φόρουμ σε προηγούμενο μήνυμα να αποσυρθεί, μιας και το χρονικό περιθώριο (3 ώρες) για την τροποποίηση των μηνυμάτων είχε παρέλθει.

Πάντως επειδή διακρίνω ότι σε αυτό το φόρουμ, η πλειοψηφία κατακρίνει εντονότατα τον Αριεπίσκοπο και την Εκκλησία, δίχως αιδώ και δίχως σεβασμό προς τους Χριστιανούς αυτής της χώρας διαμαρτύρομαι έντονα.

ΓΑΡΝέο Μέλος
17/03/2005, 14:00:45
Αγαπητέ AVATARGR,

Κανείς δεν λέει ότι στην Εκκλησία δεν χρειάζεται κάθαρση. Είναι φανερό ότι μερικοί ιεράρχες αποδεικνύονται επίορκοι της καθομολόγησής τους. Αλλά είναι δυνατόν από το 'μερικό' να οδηγούμαστε στο 'γενικό'; Είναι λογικό από 'κάποιες περιπτώσεις' να οδηγούμαστε στο να ζητάμε χωρισμό Κράτους-Εκκλησίας;

Ακούγονται τον τελευταίο καιρό, τόσο γενικευμένες και ακραίες απόψεις, τέτοιος συφερτός 'ακοκαλύψεων', που θίγουν το θρησκευτικό αίσθημα των Ελλήνων. Ακόμα κι εσύ χρησιμοποιείς σκληρή γλώσσα και κατηγορείς συλλήβδην όλους τους ιερείς.

Όσο αφορά το θέμα χωρισμού κράτους-εκκλησίας κατά τη γνώμη μου, μόνο με δημοψήφισμα μπορεί να λυθεί.

AngelosΜέλος
17/03/2005, 14:08:31
Flame as predicted.

Μόνο που δεν έχω καταλάβει ακόμα ποιος είναι το Troll.

Ρε Observer (με το ύποπτα φρέσκο account), πας να τρομάξεις τον ΓΑΡ με μυνήσεις ? Ποιόν κοροιδεύεις ?

και εσύ ρε ΓΑΡ, εντάξει, μας το είπες, θεωρείς τους βουλευτές ασεβείς. Οι πιο πολλοί διαφωνούμε, τελείωσε. Τι το ζορίζεις ? θα πεισεις κανέναν ? Μη τους ξαναψηφίσεις αμα δε σ'αρέσουνε.

ΜΥΘΟΣ και ΘΡΗΣΚΕΙΑ είναι το θέμα, όχι ΑΠΟΨΕΙΣ και ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Μήπως ενα moderation σέ όλα τα νέα θέματα που ανοίγουνε θα ήταν σκόπιμο ?

Αγγελος.

17/03/2005, 14:17:02
"ΑΛΛΑ ΜΕ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΜΑΣ ΛΕΣ ΜΕ ΑΜΕΣΩ ΤΡΟΠΟ ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΕ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΞΙΟΣ ΚΑΙ ΒΛΑΣΤΗΜΟΣ....

ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΣ ΚΑΛΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ..."

Οι κανόνες του διαλόγου λενε οτι σεβόμαστε τον συνομιλητή και δεν τον ειρωνευόμαστε.Και επίσης οτι ακούμε (εδω διαβάζουμε) πρώτα προσεκκτικά χωρίς να βγάζουμε γρήγορα συμπεράσματα.
Δεν νομίζω οτι θα τριτολογίσω.
Να είστε καλά όλοι.

TheObserverΝέο Μέλος
17/03/2005, 14:39:22
quote:
εάν πράγματι συνιστά προσβολή ο χαρακτηρισμός στο πρόσωπο του Προέδρου, έχω ζητήσει από τν Admin του φόρουμ σε προηγούμενο μήνυμα να αποσυρθεί, μιας και το χρονικό περιθώριο (3 ώρες) για την τροποποίηση των μηνυμάτων είχε παρέλθει.

Εάν νομίζετε "κύριε" ΓΑΡ οτι θα αποποιηθείτε των ευθυνών σας προσπαθόντας να τις προσαρτίσετε στην διαχείρηση της ιστοσελίδας, αυταπατάσθε.....

Το μόνο που θα καταφέρετε είναι αποδείξετε στους διαχειρηστές οτι σφάλουν ταμάλα όταν εμπιστεύονται ανθρώπους σαν εσάς.

Σας συνιστώ λοιπόν να προσπαθήσετε να τα έχετε καλά μαζί τους διότι η συμαχία θα σας χρειασθεί, (όχι πολλύ), αργότερα, μιας και θα σας δωθεί η ευκαιρία να διαμαρτυρηθείτε όσο έντονα θέλετε, στο σωστό ακρωατήριο.....

TheObserverΝέο Μέλος
17/03/2005, 14:58:23
quote:
Ρε Observer (με το ύποπτα φρέσκο account), πας να τρομάξεις τον ΓΑΡ με μυνήσεις ? Ποιόν κοροιδεύεις ?

Άγγελε,

Θα σε παρακαλέσω για 2 πράγμματα και απαιτώ να τα σεβασθείς:

1ον Θέλω όταν απευθύνεσαι σ' εμένα να τηρείς τα δέοντα περί σεβασμού, εφ' όσον δεν νομίζω οτι σου έδωσα το δικαίωμα να με προσφωνείς "ΡΕ".

2ον Σου εφιστώ να μην εμπλακείς σ' αυτήν την υπόθεση γιατί θα τραβήξει πολλύ μακρυά.

Τέλος όσο για τα ερωτηματικά που έθεσες σε διαβεβαιώ οτι το αργότερο μέχρι την Τρίτη 22 Μαρτίου του 2005, θα έχουν βρει την απάντησή τους έως την παρέλευση της άνω ημερομηνίας.

Ευχαριστώ

17/03/2005, 16:54:37
quote:

ΓΑΡ
Να σας θυμίσω ότι στην Ελλάδα σύμφωνα με τελευταίες δημοσκοπήσεις, ισχυρό ποσοστό (πάνω από 90%) δηλώνουν πιστοί Χριστιανοί
Πολλες φορες το ειπες αυτο.
Κοψε το δωρο χριστουγεννων και πασχα , μετρηθειτε,και μετα τα λεμε
quote:
Ποιός έδωσε το αίμα του και για ποιό σκοπό; Οι αριστεροί, που το '45-'50 σκότωναν τα αδέρφια τους και μοίραζαν όπλα για εθνικό αλληλοσπαραγμό; Οι αριστεροί Λαμπράκηδες, Τεγόπουλοι, κλπ, που είναι σήμερα εκκατομυριούχοι, ως γνήσια τέκνα των αγωνιστών πατεράδων τους; Για ποιό αίμα μιλάς, γιατί εγώ θυμάμαι το αίμα 5000 συγχωριανών, που θανατώθηκαν από τους Βούλγαρους, ύστερα από προδωσία των Αριστερών "αγωνιστών". Ακού λοιπόν αγαπητέ, δεν ξέρω που έχεις μάθει ιστορία, εγώ πάντως την έχω μάθει από πρώτο χέρι.

Την Ιστορια ετσι οπως την λες την ξερουν λιγοι,δηλαδη εσυ και το χερι που στην εδωσε.Πες μας την "πηγη σου" και το χωριο σου ...οχι τιποτα αλλο ,αλλα για να διασταυρωσουμε τα οσα λες...
AngelosΜέλος
17/03/2005, 17:37:31

The Observer

quote:

Θα σε παρακαλέσω για 2 πράγμματα και απαιτώ να τα σεβασθείς:

Να παρακαλέσεις το δέχομαι. Το να το απαιτήσεις μου προκαλεί γέλια.
Δηλαδή αν δε σε "σεβαστω" τι θα κάνεις ? Μύνηση ?

quote:

1ον Θέλω όταν απευθύνεσαι σ' εμένα να τηρείς τα δέοντα περί σεβασμού, εφ' όσον δεν νομίζω οτι σου έδωσα το δικαίωμα να με προσφωνείς "ΡΕ".

Οταν σε επισκευτώ στο γραφείο σου θα σου απευθύνομαι στον πλυθηντικό. Εδώ κουμάντο κάνουν αυτοι που πληρώνουν το bandwidth και αν αυτούς δεν τους πειράζει, εσένα δε σου πέφτει λόγος. Αλωστε δεν απευθύνομαι σε εσένα αλλα στον Observer που δεν είναι νομικό πρόσωπο κανενός είδους.

quote:

2ον Σου εφιστώ να μην εμπλακείς σ' αυτήν την υπόθεση γιατί θα τραβήξει πολλύ μακρυά.

Δηλαδή πόσσο μακρυα ? Μέχρι την Τρίτη ας πούμε ? Δηλαδή τι θά κάνεις ?
Μυνητήρια αναφορά ? Και εγώ αν εμπλακώ τι θα πάθω ? Θα με καλέσουν με το ζόρι για μάρτυρα και θα χάσω 2 ώρες απο τη ζωή μου ?

Κατα βάση συμφωνώ μαζί σου οτι ο ΓΑΡ λέει βλακείες. Εσύ γιατί τα παίρνεις (ή παριστάνεις οτι τα παίρνεις) σοβαρά ?

Α ναι, Βρήκα και ποιος τελικά είναι το Troll

Αντε, καλή μας διασκέδαση, το pop-corn κερασμένο απο εμένα.

Αγγελος

ΓΑΡΝέο Μέλος
17/03/2005, 17:48:15
Αγαπητέ TheObserver,

Δεν διανοήθηκα να θίξω κανέναν, ιδιαίτερα τον Πρόεδρο, τον οποίο όλοι τιμούμε.

Θέλοντας να αμβλύνω τις κακές εντυπώσεις μιας και δεν ήταν αυτός ο σκοπός μου. Ειλικρινώς θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη και να ανακαλέσω.

Δεν θα ήθελα να δημιουργηθεί πρόβλημα στο φόρουμ, ούτε να πάει μακριά το θέμα, άπό μια κακιά στιγμή, που δεν πίστευα ότι θα δημιουργήσει τόσο σοβαρό πρόβλημα. Καμιά φορά τα μέλη του φόρουμ εκφράζονται ακραία, αλλά είναι της στιγμής, δεν διανοήθηκα ποτέ ότι κάτι τέτοιο μπορεί να λάβει διαστάσεις, όπως αυτές που λες.

Θα σε παρακαλούσα λοιπόν να μην δημιουργηθεί πρόβλημα και από την πλευρά μου ζητώ την διαγραφή του μηνύματος και ειλικρινώς συγγνώμη αν δημιουργήθηκε πρόβλημα, κάτι το οποίο δεν ήθελα.

Επίσης, όπως ξαναείπα εγώ δεν μπορώ να διαγράψω το μήνυμα, αλλά ξαναζητώ από τους διαχειριστές την διαγραφή του πρώτου μηνύματος.

17/03/2005, 19:34:02
Ποιος ήταν ο σκοπός μέλος Γαρ ?

Εκτός από το να προσβάλεις?

Είσαι φοιτητής λες,ενας λόγος παραπάνω μια και ανήκεις στην ακαδημαϊκή κοινότητα να συμπεριφερεσαι κοσμια.

Τι ακριβώς σπουδάζεις?

----

Σκάβε βαθειά-τρέξε γρήγορα!