- Ο λόφος της TARA - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
quote:
Οι αρχαίοι έλληνες δεν «χρέωσαν» κανέναν με αμαρτίες συλλογικού χαρακτήρα (όπως οι Ναζί και ο θεός της Βίβλου π.χ.), οι αρχαίοι έλληνες δεν χώρισαν ποτέ τον κόσμο σε πιστούς και άπιστους.
@ Schwabe
Τους χώρισαν σε Έλληνες και Βάρβαρους (Πας μη Έλλην Βάρβαρος)!!![]()
![]()
Φιλικά.-
ICXC
quote:
Τώρα, εάν εσύ αντιλαμβάνεσαι την σκληρή πραγματικότητα ως «κακία», δικαίωμα σου....
@ Schwabe
Από πότε η σκληρή πραγματικότητά ΣΟΥ ΔΕΝ είναι ΚΑΚΙΑ, όταν προσβάλεις το Θεό μου και ό,τι πιστεύω????![]()
![]()
![]()
Αν σε πώ βλάκα δεν θα είμαι για εσένα ΚΑΚΟΣ αλλά θα είναι για εμένα σκληρή πραγματικότητα!!![]()
![]()
Φιλικά.-
ICXC
Καλέ μου elo,
quote:Πράγματι, εξ άλλου η κρίση είναι μία από τις αισθήσεις της ψυχής. Πότε όμως κάνουμε το άλμα από την κρίση προς τον δογματισμό και το άλλο άλμα από την ψυχή στη σκιερή ψυχή; Υπάρχει *σκιερή ψυχή*; Ή μήπως μόνο *σκιερό εγώ*;
Αλλά και από την άλλη η σωστή κριτική ,χωρίς να υπάρχει δογματισμός είναι απαραίτητη για να μπορούμε να βλέπουμε συγχρόνως την αντανάκλαση και της δικιά μας σκιερής ψυχής.
quote:Κι αυτό επειδή όλοι μας για κάποιον λόγο περιμένουμε να αντλήσουμε συγχώρεση, αγάπη και αποδοχή απ' έξω από μας, να μας βεβαιώσει κάποιος ότι μας συγχωρεί, ότι μας αγαπά και ότι μας αποδέχεται, όταν στην πραγματικότητα θα έπρεπε να αντέχουμε να συγχωρούμε, να αγαπάμε και να αποδεχόμαστε τους εαυτούς μας.
Όλοι μας έχουμε ανάγκη να αντλήσουμε πίστη από κάτι.
Κι είναι από αυτό το ελλειμματικό σημείο που ξεκινούν οι ερμηνείες των παραμυθιών και τα άλματα. Με τον χριστιανισμό ο άνθρωπος συντρίβεται προτού να υψωθεί, με τον αρχαιοελληνισμό στήνεται σε τόσο υψηλό βάθρο που σίγουρα θα συντριβεί. Το αποτέλεσμα (στα δικά μου μάτια πάντα) είναι το ίδιο, αυτό που αλλάζει είναι μόνο η φορά, αλλά -επειδή η εξέλιξη είναι σπιροειδής- μετά από κάποιο σημείο δεν έχει σημασία ούτε η φορά, απλά ζει κανείς μια αλληλουχία συντριβής και εξύψωσης που ορίζεται εξωγενώς και που δεν την αξίζει.
quote:Τι όνομα έχει λοιπόν, καλέ μου φίλε, η αγάπη; Λέγεται σταύρωση ή ανάσταση; Λέγεται έλλειψη ή απάλειψη αμαρτίας; Μήπως έλλειψη ή απάλειψη ενοχής;...
...η Σταύρωση του Χριστού (μιλάω πάντα για τα προσωπικά μου πιστεύω) δεν είχε σκοπό να φορτωθεί ο Χριστός της δικές μας αμαρτίες, αλλά για να μας δείξει ότι η αγάπη είναι το μεγαλύτερο αγαθό που υπάρχει και μόνο μέσο αυτού (αγάπη) μπορεί η ψυχή να τελειοποιηθεί
Unseen
***** Συγχώρεση. Αγάπη. Ευλογία. *****
«Τους χώρισαν σε Έλληνες και Βάρβαρους (Πας μη Έλλην Βάρβαρος)!»
Τελικά, έχεις μάθει και κάτι ολοκληρωμένο σε σχέση με την αρχαιότητα?
Η φράση ετούτη είχε ΑΛΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ τότε, και όχι πάντως αυτή που εσύ σήμερα αντιλαμβάνεσαι. «Βάρβαρος» ονομάζονταν ο μη-έλλην, αυτός που δεν μιλούσε ελληνικά και μιλούσε ακαταλαβίστηκα, δηλαδή μια ξένη γλώσσα!
Η σημασία που έφτασε ως εμάς, δεν είναι αποτέλεσμα των ελλήνων αλλά είναι προϊόν των μετέπειτα αυτοκρατορικών χρόνων των ρωμαίων, και εννούσαν πλέον τον απολίτιστο, σε σχέση με όσους είχαν παιδεία και συνεπώς ταυτίζονταν με την κλασσική ελληνική μόρφωση.
Τόση επιπολαιότητα πια?![]()
![]()
![]()
CROWL26:
«Από πότε η σκληρή πραγματικότητά ΣΟΥ ΔΕΝ είναι ΚΑΚΙΑ, όταν προσβάλεις το Θεό μου και ό,τι πιστεύω??»
Τον θεό σου, ας τον έχεις μέσα σου, διότι εκεί ανήκει και όχι σε δημόσιο διάλογο. Ο «θεός» σου, είναι και...δημόσιος θεός της ελληνικής πολιτείας, και μιας και πληρώνω ουκ ολίγα σε φόρους έχω κάθε δικαίωμα να κρίνω και να σχολιάζω όσα πληρώνω και άλλοι θέλουν να μου περάσουν ως θέσφατο.
Εφόσον λοιπόν δεν ήρθε κανείς να σε ρωτήσεις επί προσωπικού τι κάνεις και τι όχι, μπορείς να αποχωρήσεις εάν δεν αντέχεις το ξεσκέπασμα.
CROWL26:
«Αν σε πώ βλάκα δεν θα είμαι για εσένα ΚΑΚΟΣ αλλά θα είναι για εμένα σκληρή πραγματικότητα!!»
Αυτό αν το πεις, όπως και εγώ αν σε πω ηλίθιο, είναι μια προσωπική επίθεση, και ενδεχομένως να αποτελεί και μια σκληρή πραγματικότητα.
Εγώ όμως, δεν απευθύνω στο άτομο σου τα σχόλια μου αλλά σε ένα δόγμα. Και το δόγμα, δεν είσαι εσύ!