- Με κοινώνησε παιδεραστής με τάνγκα. Ισχύει το μυστήριο; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
"Σε κοντινή γειτονιά, τρίτος παγκόσμιος ξεκινά, και περνάει στα ψιλά των ειδήσεων." Λέει το τραγούδι. Αλλά δεν περνάει στα ψιλά των χριστιανικών forum, έτσι δεν είναι;
Dare To Dream
quote:
Πιστεύει κανείς σας, αυτό που πολλοί Χριστιανοί υποψιάζονται, ότι βρισκόμαστε στις έσχατες μέρες;
gentleman,
η αλήθεια είναι ότι τα πράγματα φαίνεται να πηγαίνουν κατά διαβόλου. Σε περιβαλοντολογικό επίπεδο, διάφορες σημαντικές κλιματολογικές αλλαγές έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Είναι αρκετά πιθανόν πως στο προσεχές μέλλον οι συνέπειες θα είναι αρκετά καταστροφικές.
Σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο, νομίζω πως βαδίζουμε προς ένα νέο Μεσαίωνα, όπου οι αρχές του ανθρωπισμού αντικαθίστανται από την μισαλλοδοξία, τον ολοκληρωτισμό της εκπαίδευσης και των μέσων μαζικής ενημέρωσης, την πολιτική και κοινωνική διαφθορά.
Δεν νομίζω όμως πως αυτά έχουν να κάνουν με έσχατες ημέρες. Ίσως η πορεία της εξέλιξης του ανθρώπινου πολιτισμού να μην είναι γραμμική, όπως πολλοί φαντάζονταν, μια πορεία δηλαδή συνεχούς προόδου, αλλά μια κυκλική πορεία όπου φωτεινές περίοδοι εναλλάσονται με σκοτεινές μέχρι να περάσουμε στον επόμενο στάδιο.
Στο κάτω κάτω ήμαστε και το πέμπτο γένος όπως έγραφε και ο Ησίοδος.

..................................................................
εξοργιστικό πράγματι που ζητάνε λεφτά με τέτοιο τρόπο οι άθλιοι!
δεν πάω στην εκκλησία αλλά το ξέρω από πολλούς που πάνε
το καλό είναι ότι όλοι δηλώνουν αγανακτισμένοι,όμως όλοι βάζουν το χέρι στην τσέπη...
....ε μην το βάζεις για μια φορά χριστιανέ μου !!!!![]()
Από την Αγγλική εφημερίδα The Times:
The device harnesses technology known as passive millimetre-wave scanning to pick up harmless radiation from objects on a special camera, using a waveband between infra-red and microwave. On this wavelength, clothes emit almost no radiation and the scanner screen shows the human body as a dull grey colour shape.
Από την Αγγλική εφημερίδα The Sun

Αφιερωμένο στον άσχετο που έχει την "'άποψή του" για τεχνικά θέματα χωρίς καθόλου να μπει στον κόπο να τα ψάξει.
Edited by - gentleman on 16/04/2007 04:36:28
quote:
Ο Ειρηναίος και ο Παπαδήμας είναι ειδική περίπτωση . Πέρασαν κάποιο φεγγάρι και άφησαν εποχή. Οι 200 μοναχοί που φυλάνε τα κειμήλια δεν έχουν βοήθεια ούτε από την εκκλησία ούτε από την πολιτεία.
Τώρα ένα ευρώ έκαστος δεν είναι και τόσο μεγάλη απώλεια για μας.
dimitris2
Θα πέσει φωτιά να μας κάψει!!!
καμιά καλή πράξη δεν μένει ατιμώρητη
Φλάντζα εγκεφάλου θα έχουμε κάψει φίλε, αν το δώσουμε σε κάποιον που δεν το έχει ανάγκη, για να το διαχειριστεί πρώτα προς όφελος του.
Στράτος

Στον Πανάγιο Τάφο επί Πατριάρχη Διοδώρου δεν υπήρχε παγκάρι (Δε ξέρω σήμερα).
Τα κεριά λευκά σε δεσμίδες των 33 πουλιόταν σε μαγαζιά με σουβενίρ.
Κανονικά θα έπρεπε να πληρώνονται οι φύλακες από το Υπ. Πολιτισμού αν θέλουμε όλα αυτά να είναι ελληνικά και να κυματίζει σε όλα τα προσκυνήματα η γαλανόλευκη.
Αλλά που να βρεθεί χρήμα αφού τα τρώνε οι πολιτικοί;
Και χωρίς χρήμα τι εξωτερική πολιτική να κάνουν οι έλληνες;
Εξωτερική πολιτική κάνει ο μοναχός που δεν εγκαταλείπει το μοναστήρι στην έρημο του Ιορδάνη και στο όρος Σινά.
Μη θεωρήσουμε και εγκληματική πράξη την απαίτηση της εκκλησίας Ελλάδος να ζητά 1 ευρώ από τον πιστό μια φορά το χρόνο.
quote:
Ευστράτιος : Φλάντζα εγκεφάλου θα έχουμε κάψει φίλε, αν το δώσουμε σε κάποιον που δεν το έχει ανάγκη, για να το διαχειριστεί πρώτα προς όφελος του.
ΟΛΟΙ ΜΑΣ ... πλήν ελάχιστων εξαιρέσεων ... ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ.
Σημασία έχει έστω και το ασήμαντο ποσό του ενός ευρώ να μήν πέσει σε κακόβουλα χέρια. Δέν αντιλέγω υπάρχουν κάποιοι ιερείς που ανήκουν στην τελευταία κατηγορία αλλά μήν τα ισοπεδώνουμε όλα.
Υπάρχουν και πολλοί ιερείς με αναγνωρισμένο φιλανθρωπικό έργο απο όλους τους ανθρώπους του ευρύτερου περιβάλλοντος τους.
quote:
dimitris2
Και που ξέρουμε ποιος έχει ανάγκη;
Δεν το ξέρουμε πραγματικά.
Αλλά γι' αυτό είσαι της γνώμης, να τα δίνουμε στη εκκλησία, που είμαστε σίγουροι ότι δεν τα έχει ανάγκη και να μην έχουμε και το νταλγκά στο κεφάλι μας.
quote:
dimitris2
Κανονικά θα έπρεπε να πληρώνονται οι φύλακες από το Υπ. Πολιτισμού αν θέλουμε όλα αυτά να είναι ελληνικά και να κυματίζει σε όλα τα προσκυνήματα η γαλανόλευκη.
Κανονικά θα έπρεπε να πληρώνει η εκκλησία.
Μην ανησυχείς έχει αρκετά να συντηρήσει μέχρι και τους Βουδιστές.
quote:
dimitris2
Αλλά που να βρεθεί χρήμα αφού τα τρώνε οι πολιτικοί;
Ενώ οι παπάδες τα κρατάνε για τα γεράματα. Άνθρωποι είναι και αυτοί δε ξέρεις τι μπορεί να συμβεί.
quote:
dimitris2
Εξωτερική πολιτική κάνει ο μοναχός που δεν εγκαταλείπει το μοναστήρι στην έρημο του Ιορδάνη και στο όρος Σινά.
![]()
![]()
![]()
Δεν το είχα σκεφτεί αυτό.
quote:
dimitris2
Μη θεωρήσουμε και εγκληματική πράξη την απαίτηση της εκκλησίας Ελλάδος να ζητά 1 ευρώ από τον πιστό μια φορά το χρόνο.
Όχι βέβαια, τι λες τώρα...
quote:
snoopy
Σημασία έχει έστω και το ασήμαντο ποσό του ενός ευρώ να μήν πέσει σε κακόβουλα χέρια. Δέν αντιλέγω υπάρχουν κάποιοι ιερείς που ανήκουν στην τελευταία κατηγορία αλλά μήν τα ισοπεδώνουμε όλα.
Υπάρχουν και πολλοί ιερείς με αναγνωρισμένο φιλανθρωπικό έργο απο όλους τους ανθρώπους του ευρύτερου περιβάλλοντος τους.
Φίλε snoopy στην ουσία συμφωνούμε, αλλά δεν έχει σημασία τι κάνουν κάποιοι απλοί ιερείς, αλλά τι κάνει η ηγεσία.
Στράτος

έτσι που τα λες, δείχνεις σαν να θεωρείς την εκκλησία σαν οικονομική επιχείρηση μόνο και τίποτα άλλο. Έχει διαφορά να βλέπουμε την εκκλησία σαν οικονομική επιχείρηση από το να βλέπουμε επιχειρηματίες ιερωμένους. Γιατί απλά εκκλησία σημαίνει σύναξη λαού, δηλαδή εκκλησία είμαστε εμείς οι ορθόδοξοι φτωχοί ή πλούσιοι.
Δογματικά δεν υπάρχει ανώτερος επίσκοπος και κατώτερος πιστός.
Υπάρχει αμαρτωλός επίσκοπος και αμαρτωλός πιστός.
Η λέξη αμαρτωλός είναι αρχαία και σημαίνει λάθος στόχο. Στόχο ζωής.
Μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε το ίδιο σε μια δημοκρατία σαν την δική μας. όταν οι πολιτικοί και οι διαπλεκόμενοι ξαφρίζουν τα ασφαλιστικά ταμεία και τις συντάξεις των γερόντων για να γεμίσουν την τσέπη τους αυτό θεωρείται λάθος (όχι για τη δημοκρατία αλλά για την εντιμότητά τους), είναι δηλ. αμαρτία πολιτική.
Είναι γεγονός ότι σε όλους τους νομούς της Ελλάδος ο κάθε μητροπολίτης (όσα κι αν βουτάει) παρέχει ιδρύματα για όλες τις περιπτώσεις. Γηροκομία, ορφανοτροφία, παροχή τροφής κ.α.
Μα αυτό είναι έργο της εκκλησίας ή του κράτους; Το κράτος δεν έφερε αλβανούς; ας τους ταίζει. Κι όμως η εκκλησία ενδιαφέρεται το ίδιο για μουσουλμάνους και χριστιανούς. Μάλιστα στο Ισραήλ και την Ιορδανία φροντίζει μόνο τους μουσουλμάνους αφού οι χριστιανοί είναι πιο εύποροι.
Φυσικά και δεν επιμένω για το 1 ευρώ για τον Π. Τάφο αφού ούτε η ίδια εκκλησία επιμένει. Οποιος θέλει λέει.
Δε συμβαίνει το ίδιο με την δημοκρατία όπου πάει κάποιος στην εφορία και τους δίνει και τα σώβρακα και άλλα (να μη μακρολογούμε).
quote:Πολύ σωστά φίλε dimitris2 , η εκκλησία κοπιάζει για όλο αυτό το φιλανθρωπικό της έργο .
Είναι γεγονός ότι σε όλους τους νομούς της Ελλάδος ο κάθε μητροπολίτης (όσα κι αν βουτάει) παρέχει ιδρύματα για όλες τις περιπτώσεις. Γηροκομία, ορφανοτροφία, παροχή τροφής κ.α.
Μα αυτό είναι έργο της εκκλησίας ή του κράτους; Το κράτος δεν έφερε αλβανούς; ας τους ταίζει. Κι όμως η εκκλησία ενδιαφέρεται το ίδιο για μουσουλμάνους και χριστιανούς.
dimitris2
Δίκαια λοιπόν παίρνει 94% προμήθεια για το έργο της , και διαθέτει το υπόλοιπο 6% των εσόδων της για το φιλανθρωπικό της έργο . Όλα κι όλα η φιλανθρωπία πρέπει να ανταμείβεται!!
Με τη διαφορά που για μεν τους αφελείς πιστούς θα αμειφθή στη μέλουσα ζωή , ενώ για τους ρασοφόρους στην παρούσα !!!
quote:
Και να μην πέσει φωτιά έχουμε κάψει φλάτζα εγκεφάλου αν λυπόμαστε το ένα ευρώ για κάπου που είναι χρήσιμο.
Χρήσιμο;;;που;;για να πάρει Κομπρέσορ ο παπάς της ενορίας και να κάνει βόλτες με την παπαδιά(και όχι μόνο..);χρήσιμο για να τρωγοπίνουν οι παπάδες με χρυσά κουτάλια και οι υπόλοιποι με τσίγκινα ή και καθόλου;χρήσιμα για να πηγαίνουν διακοπές πολυτελείας στο εξωτερικό και οι υπόλοιποι να τρομάζουμε να φύγουμε για 5 μέρες σε ένα ελληνικό μέρος;που ακριβώς είναι χρήσιμο το ευρόπουλο;αφού ακόμα κι ένα συσσίτιο που ετοιμάζεται στην εκκλησία,δεν ετοιμάζεται καν εκεί!!Διάφοροι ενορίτες πάνε με δικά τους υλικά και λεφτά και μαγειρεύουν εκεί(έτσι γίνεται στην δικιά μου ενορία..).Που λοιπόν είναι χρήσιμο;
quote:
Τι άλλο ακόμα να πληρώσει αυτό το έρμο το υπουργείο;εδώ πληρώνει ακόμα και τις κρουαζιέρες!!!Να πληρώσει και τους φύλακες;Αυτό μπορεί να το κάνει και η εκάστοτε εκκλησία ή μοναστήρι...Ή λες να μην έχει φράγκα να το κάνει;;
quote:
Μια φορά τον χρόνο,είπες;έτσι κάνουν στην δικιά σου εκκλησία;γιατί σε κάποιες που έχω πάει εγώ,βγάζουν δίσκους κάθε τρείς και λίγο...
quote:
Αγαπητέ μου snoopy,θα σου πώ ότι και ο Στράτος.Στην ουσία συμφωνούμε,και μπράβο σου που τουλάχιστον αναγνωρίζεις ότι γίνονται και τέτοια στις εκκλησίες.Δυστυχώς,πολλές εμπειρίες μου με εκκλησίες,μου έχουν δείξει ότι είναι μεγάλο το ποσοστό των κακόβουλων.Δεν ξέρω αν είναι μεγαλύτερο από το ποσοστό των καλών εξαιρέσεων,αλλά δυστυχώς είναι μεγάλο...
Η θέση η δικιά μου, με λίγα χοντροκομμένα λόγια είναι...
Οποιαδήποτε θρησκεία στο πλανήτη, έχει πάρε δώσε με χρήματα, δωρεές, περιουσίες κτλ, είναι επιχείρηση.
Έτσι απλά.
Στράτος

Είπαμε. Κι ο δεσπότης τρώει και ο πολιτικός.
Επαναλαμβάνω η λέξη αμαρτία δεν είναι εκκλησιαστική αλλά αρχαία ελληνική. Ισως αμαρτάνουν αμφότεροι.
Κι εμένα τι με νοιάζει;
Το αποτέλεσμα μετράει.
Σε αυτή τη χώρα που ζούμε όλα σχεδόν τα ιδρύματα ανήκουν στην εκκλησία.
Η εκκλησία προσφέρει και όχι το κράτος.
Η διαφορά είναι ότι η εκκλησία ζητά ένα ευρώ από όποιον θέλει και κάνει έργο. Το κράτος δεν σε ρωτά αν θέλεις αλλά σου παίρνει και τα σώβρακα και δεν κάνει τίποτα.
Και ο Έλληνας αντί να καταδικάσει αυτόν που δεν κάνει τίποτα, καταδικάζει αυτόν που κάτι κάνει.
Είπαμε, η ελεημοσύνη δεν είναι προαιρετική , υπάρχει και νόμος.
quote:
dimitris2
Δεν είδα απαντήσεις επί της ουσίας αλλά περισσότερο χαχαχα.
Sorry, είχα την εντύπωση ότι δεν ακούστηκα. ![]()
Ε, πλάκα κάνω.![]()
Στράτος

quote:Φαίνεται ή ότι δεν κατάλαβες τις απαντήσεις , ή ότι τα αίσχη των ρασοφόρων δεν τα θεωρείς ουσιαστικά .
Δεν είδα απαντήσεις επί της ουσίας αλλά περισσότερο χαχαχα. dimitris2
quote:Ναί ! Με μόνη την διαφορά , οτι τον πολιτικό τον εκλέγεις και μπορείς να τον στείλης στο σπίτι του , ενώ ο δεσπότης σου έρχεται ουρανοκατέβατος από την , τέλος παντων ,"Ιερά Σύνοδο" και σου κάθεται ισοβίως στον σβέρκο .
Είπαμε. Κι ο δεσπότης τρώει και ο πολιτικός.
dimitris2
Εξ άλλου ο πολιτικός μπορεί να είναι διεφθαρμένος , ο δεσπότης δικαιούται κάτι τέτοιο ´οταν από άμβωνος στηλιτεύει την διαφθορά ;;;
quote:Δεν καταλαβα καλά , στα ευαγγέλια μέσα που διαβάζεις , η λέξη αμαρτία δεν αφορά τα αίσχη των εβραιοχριστιανών αλλά τους άλλους ;
Επαναλαμβάνω η λέξη αμαρτία δεν είναι εκκλησιαστική αλλά αρχαία ελληνική. Ισως αμαρτάνουν αμφότεροι. dimitris2
Δηλαδή έτσι και πας και λειτουργηθής και κοινωνήσης μετα κάνεις ότι θέλεις και δεν αμαρτάνεις , είναι συγχωρητέο ;
Και με ποιά λογική είναι συνυπέυθυνοι οι αρχαίοι Έλληνες επειδή χρησιμοποιήσατε εσείς αυτή τη λέξη στα ιερά σας κείμενα ;
Αν τα ευαγγέλια ήταν στα Κινέζικα θα θεωρούσες συνυπεύθυνους τους Κινέζους ;;;
quote:Μη μου πεις !!!!!!
Σε αυτή τη χώρα που ζούμε όλα σχεδόν τα ιδρύματα ανήκουν στην εκκλησία.
Η εκκλησία προσφέρει και όχι το κράτος.
dimitris2
Με των αλλονών τα λεφτά σου κάνω κι' έγώ φιλανθρωπίες , με το αζημίωτο φυσικά .
quote:
Είπαμε, η ελεημοσύνη δεν είναι προαιρετική , υπάρχει και νόμος.
dimitris2
Αλήθεια ; Ποιός ;;;
Με τέτοιες απαντήσεις που δίνεις Δημήτρη μου πώς να μην γελάμε στο Forum ;;;
Φυσικά και τα αίσχη ρασοφόρων είναι ουσιαστικά (όχι όλων) αλλά όταν μιλάμε για αγαθοεργίες της εκκλησίας και του κράτους κοιτάμε τις αγαθοεργίες και όχι τα ράσα.
"Ναί ! Με μόνη την διαφορά , οτι τον πολιτικό τον εκλέγεις και μπορείς να τον στείλης στο σπίτι του , ενώ ο δεσπότης σου έρχεται ουρανοκατέβατος από την , τέλος παντων ,"Ιερά Σύνοδο" και σου κάθεται ισοβίως στον σβέρκο .
Εξ άλλου ο πολιτικός μπορεί να είναι διεφθαρμένος , ο δεσπότης δικαιούται κάτι τέτοιο ´οταν από άμβωνος στηλιτεύει την διαφθορά ;;;"
Αν αυτή είναι η μόνη διαφορά τότε δεν αλλάζει τίποτα.
Οι πολιτικοί αλλάζουν κάθε 4 χρόνια υποτίθεται. Με κάθε αλλαγή έρχεται ο πεινασμένος και στα παίρνει δια της βίας. Γι αυτόν υπεραμύνεσαι. Ο Δεσπότης μπορεί να μην αλλάζει αλλά τουλάχιστον έχει την ευπρέπεια να μη σε κλείσει φυλακή αν δεν πληρώσεις το κεράκι σου. Αντίθετα αν δε πληρώσεις τον κεφαλικό φόρο στους προύχοντες για να περνάν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα, πας μέσα ολοζούπητος.
Πως από άμβωνος στηλιτεύει τη διαφθορά ο δέσποτας; Τι κάνει; κηρύγματα παιδοφιλίας; Αντε να πετάξει και καμιά βλακεία σαν άνθρωπος. Αλλά δε νομίζω να στηλιτεύει τη διαφθορά.
"Δεν καταλαβα καλά , στα ευαγγέλια μέσα που διαβάζεις , η λέξη αμαρτία δεν αφορά τα αίσχη των εβραιοχριστιανών αλλά τους άλλους ;"
Σε λίγο θα μας πεις ότι συμβάλλουμε στη δίωξη παλαιστινίων.!!
Μα πως διάλο να πουν την αμαρτία τα ευαγγέλια αφού γραφτήκαν στα ελληνικά; Με κινέζικη ορολογία;
Λένε τα ευαγγέλια. Αγαπητέ έκανες αυτό; Στόχευσες λάθος = αμάρτησες.
Δεν χρησιμοποιούν τη λέξη αίσχος που χρησιμοποιείς εσύ. Προσπαθούν να παιδαγωγήσουν και όχι να βάλουν ταυτότητες και στάμπες.
"Μη μου πεις !!!!!!
Με των αλλονών τα λεφτά σου κάνω κι' έγώ φιλανθρωπίες , με το αζημίωτο φυσικά ."
Ας έκανες φιλανθρωπίες με το αζημίωτο. Ο ποιό αζημίωτος είναι αυτός που δέχεται τη φιλανθρωπία γιατί την έχει ανάγκη.
Τα λεφτά που κάνει φιλανθρωπίες η εκκλησία δεν είναι αλλονών αλλά της ίδιας της εκκλησίας. Εκκλησία είναι το σώμα των πιστών και όχι κάποιος οργανισμός. Ο καθε ένας που βάζει ένα ευρώ στο φιλόπτωχο ταμείο ή δε βάζει τίποτα.
"Αλήθεια ; Ποιός ;;;
Με τέτοιες απαντήσεις που δίνεις Δημήτρη μου πώς να μην γελάμε στο Forum ;;;"
Καλά κάνεις και γελάς. Το γέλιο είναι υγεία. Η ζωή είναι μικρή και χρειάζεται διασκέδαση.
Κι εγώ γελώ με αυτά που γράφεις.
Και όλοι περνάμε καλά.
Δηλαδή έτσι και πας και λειτουργηθής και κοινωνήσης μετα κάνεις ότι θέλεις και δεν αμαρτάνεις , είναι συγχωρητέο ;
Και με ποιά λογική είναι συνυπέυθυνοι οι αρχαίοι Έλληνες επειδή χρησιμοποιήσατε εσείς αυτή τη λέξη στα ιερά σας κείμενα ;
Αν τα ευαγγέλια ήταν στα Κινέζικα θα θεωρούσες συνυπεύθυνους τους Κινέζους ;;;"
Το πρόβλημα είναι χρόνιο και άλυτο.
Δεν οφείλεται στο "δεν μπορώ" αλλά στο "δεν θέλω".
Άμα κολλήσεις με κάτι, δύσκολα ξεκολλάς!!

quote:
Άμα κολλήσεις με κάτι, δύσκολα ξεκολλάς!!
Ορθώς!!!Άμα είσαι κολλημένος,δύσκολα ξεκολλάς...