ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- J.Morrison + ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΓΡΑΦΗ ! - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- J.Morrison + ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΓΡΑΦΗ ! - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

beyond31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
beyondΜέλος
28/01/2004, 07:04:23
ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ?
ΓΙΑΤΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΓΡΑΦΗ ?

Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφος

zezmpergΜέλος
28/01/2004, 07:51:42
Σας χαιρετώ.
quote:

ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ?
ΓΙΑΤΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΓΡΑΦΗ ?

Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφος

Απ'ότι γνωρίζω, ο πατέρας D. Morrison άνηκε σε κάποια τάγμα "μυστική αδελφότητα" από πολύ παλιά, όπου και ο γιός Jim σίγουρα θα είχε επηραεσθεί.
Σας χαιρετώ.

28/01/2004, 09:36:05
Χμ….ο Jim Morisson ήταν ένας απλός θνητός που ήταν τραγουδιστής σε ένα rock σχήμα που ονομαζόταν doors. Αυτός ο άνθρωπος είχε φάει ένα σκάλωμα με κάτι ινδιάνους και νόμιζε πως κατοικούσε μέσα του το πνεύμα ενός (η κάτι τέτοιο τέλος πάντων) Από την μια το σκάλωμα, από την άλλη τα ναρκωτικά….ε! πάει το παιδί, του σάλεψε τελείως. Δεν αργεί ο άνθρωπος για να ξεφύγει.(Καθώς επίσης, δεν αργεί όχι μόνο να ξεφύγει, αλλά και να πουλήσει δίσκους, μπλουζάκια, αφίσες, πανό, σώβρακα, παντόφλες κλπ κλπ με την στάμπα THE DOORS και J.MORRISON) ας μην επεκταθώ μουσικά…….(έχει προσφέρει μουσικά, τα λιγότερα (ίσος και τίποτα, αλλά δεν το λέω για να μην φανώ ακραίος), από όλα τα rock σχήματα της εποχής του) μας έχουν ζαλίσει τα αρ…ια με τους doors.

Αλήθεια…. Ο Elvis λένε, πως έπεσε θύμα απαγωγής από γκρίζους και δεν έχει πεθάνει.
Έχετε ακούσει κάτι σχετικό; κανένα νέο;;;

Και μην βγάλετε συμπέρασμα από τα λεγόμενά μου πως αντιπαθώ τους DOORS. Δεν τους αντιπαθώ, απλώς, τους σιχαίνομαι!(Καθαρά, θέμα προτίμησης)

Δεν είμαι εσωτεριστής

28/01/2004, 10:08:28
quote:
αλλά και να πουλήσει δίσκους, μπλουζάκια, αφίσες, πανό, σώβρακα, παντόφλες κλπ κλπ με την στάμπα THE DOORS και J.MORRISON

Σαφώς...και κυρίως, μετά θάνατον, έτσι; Διότι αυτός ο πρόωρος θάνατος δημιούργησε και συντηρεί μεγάλο μέρος του θρύλου "Jim Morrison" (Ένας θάνατος βέβαια κάθε άλλο παρά μυστήριος και "ηρωικός", αν λάβουμε υπόψη τον τρόπο ζωής του και το ότι στα 28 του χρόνια ήταν ήδη κιρρωτικός με ό,τι αυτό συνεπάγεται).

Προσωπικά μου αρέσουν οι Doors--θέμα προτίμησης, έτσι; --αλλά θα συμφωνήσω μαζί σου, αγαπητέ Εχέμβροτε, σε ένα πράγμα : Ας μην προσπαθούμε σε κάθε περίπτωση να "βγάλουμε απ' τη μύγα ξύγκι"

28/01/2004, 11:19:57

quote:
Ας μην προσπαθούμε σε κάθε περίπτωση να "βγάλουμε απ' τη μύγα ξύγκι"

Αυτό Ακριβός! Φίλτατε durden!

Δεν είμαι εσωτεριστής

alexeyev1970Μέλος
28/01/2004, 20:00:16
Εγώ επιμένω ότι η πραγματικά μεγάλη μορφή στους doors ήταν ο robby krieger στην κιθάρα ο οποίος αν και δεν ήταν του στυλ βιρτουόζος και τεχνίτης ή και γρήγορος σαν κάτι άλλους , αυτός έχει γράψει τα καλύτερα κομμάτια του γκρουπ(βλέπε light my fire, touch me, love me two times κλπ.). Κά τι μου λέει ότι αυτός έγραψε την επιγραφή-πλάκα κάνω...

XDΜέλος
28/01/2004, 23:02:54
Νομίζω (με κάθε επιφύλαξη διότι δεν έχω ασχοληθεί συγκεκριμένα με τον εν λόγο καλλιτέχνη) ότι είναι συνηθισμένο φαινόμενο οι κλασσικής παιδείας Δυτικοί να χρησιμοποιούν Ελληνικά αποφθέγματα «όπου δει» μιας και ο Δυτικός πολιτισμός λάτρεψε την Ελληνορωμαϊκή αρχαιότητα (κίνημα της Αναγέννηση, Διαφωτισμός κοκ..) ~ το ίδιο μπορεί να συμβαίνει και εδώ…

EκήβολοςΜέλος
28/01/2004, 23:35:08
Νομίζω πως αδικούμε τον Μόρισσον.
Ήταν βέβαια τελείως εξαρτημένος απο τα ναρκωτικά, αλλά πιστεύω πως έπεσε θύμα
του όλου κλίματος εκέινης της εποχής, heepes παιδιά των λουλουδιών κ.λ.π.
Μή ξεχνάμε πως τότε, δηλαδή την δεκαετία '65-'75 κάθε νέος που αμφισβητούσε το
κατεστημένο κυρίως στις ΗΠΑ ρουφούσε κανονικά το χασισάκι. Η ηρωίνη και το LSD
ήταν μια κίνηση... εκσυγχρονισμού!

Ήταν η εποχή που χάθηκαν μεγάλα αστέρια της rock σκηνής, Χέντριξ, Τζάνις Τζόπλιν
κ.λ κ.λ. κ.λ.
Τό έργο που άφησε πίσω του, και ποιητικό και μουσικό, δείχνει έναν άνθρωπο με
πολλά πολλά προβλήματα, αλλά ευαίσθητο, ανατρεπτικό, προικισμένο με αυτό το
διαφορετικό που έχουν οι μεγάλοι καλλιτέχνες.
Ξέρω πως ο πατέρας του ήταν στρατιωτικός, πολύ αυστηρός και πως απο μια ηλικία
και μετά δεν ήθελε ούτε να δεί τον γιό του, τον άνθρωπο που συνέπερνε μεγάλες
μάζες νέων με τα τραγούδια του.
Ο Jιm ήταν ένας ''Καβαλλάρης στη καταιγίδα''.

30/01/2004, 11:42:34
Μην μιλάτε έτσι για τον αγαπημένο μου καλλιτέχνη (και το αγαπημένο μου συγκρότημα)..!

Ο Μόρρισον σπούδασε κινηματογράφο στο UCLA όπου ασχολήθηκε και με την λογοτεχνία και την φιλοσοφία. Λάτρης του William Blake (από μία δική του φράση πήρε και το όνομα Doors το συγκρότημα), του Nietzsche, του Kafka και βέβαια της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας και τραγωδίας (το τραγούδι "the end" είναι μία σύγχρονη μεταφορά του μύθου του Οιδίποδα).

Οπότε -προφανώς- είτε ο ίδιος χρησιμοποιούσε για τον εαυτό του αυτή την φράση, είτε όσοι τον γνώριζαν καλά, θεώρισαν ότι του ταίριαζε, γι αυτό και την έβαλαν.

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

30/01/2004, 16:12:15
Η φιλη Οστρια ,λοιπον, εδωσε τον ανεμο πλευσης για το σημαντικο(εσωτεριστικο)θεμα....
...ειχα αναφερθει πιο πριν στην ομοιοτητα που διακρινω(συμφωνουν και καποιοι φιλοι μου με αυτο...) μεταξυ του Αλεξανδρου και του Μορισον...

με αυτη τη βαση και με στοιχεια που ηδη μ'εχουν διαπερασει θα μπορουσα να βρω τα κοινα τους σημεια... πιστευω πως οσοι δεν συμφωνουν (επειδη δεν ακουν μουσικη γενικα αλλα μοναχα καποιο ειδος της...)δεν θα μπορουσαν να συμμετεχουν σε μια ερευνα τετοιας πλευσης.
Πολυ απλα γιατι δεν ανοιχτηκε ενα ακομη θεμα ανουσιων αντιπαραθεσεων οπως καναμε στο σχολειο:...."εγω ποπ εσυ μεταλ...ας μαλωσουμε!"
μα ισως για να βρεθουν μεσα απο τα κοινα ερεθισματα μας ολα εκεινα τα στοιχεια που θα φωτησουν ετουτη την επιταφια επιγραφη ....

(δεν συμφωνω με την περιπαιχτικη σταση καποιων "φιλων" μοναχα για να υπαρξει διασπαση..../εχει γινει τοσο προβλεπομενο και βαρετο...βρειτε αλλο τρικακι.../το θεμα ειναι μεσα απο μια εναρμονηση να βρεθει η ακρη του μητου του θεματος...)

"Ο Αλεξανδρος της ψυχεδελειας..." ....ειναι ο τιτλος που βαφτιζω το τοπικ ....ευχομαι να συντηχησει το αυτο..και μεσα σας...

....people r strange,
when u r stranger....

...the soul of the rose...

Edited by - ΑΤΜΑ on 30/01/2004 16:27:35

beyondΜέλος
31/01/2004, 15:35:10
O JIM HTAN ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΟΛΙΓΟΝ ΑΚΡΑΙΟΣ..ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΚΥΝΙΚΟ ΦΙΛΟΣΟΦΟ,ΤΙ ΛΕΤΕ ?

ΚΑΙ ΛΙΓΟΥΣ ΣΤΙΧΟΥΣ ,ΕΤΣΙ..ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΑΝΑΤΙΚΟΥΣ ..

"Cancel my subscription to the Resurrection
Send my credentials to the House of Detention
I got some friends inside.....

Before I sink
Into the big sleep
I want to hear
I want to hear
The scream of the butterfly...

Music is your only friend
Until the end
Until the end
Until the end!...."

Edited by - beyond on 31/01/2004 15:36:56